Kyllingetærte med broccoli og spinat

KATEGORI: 2015-februar, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Tærter INGREDIENSER: , , , , , ,

kyllingetaerte-1

Denne tærte er lavet med kylling som bund i stedet for en standard dej af mel eller nødder og kerner eller lignende. Og deeeet lyder måske lidt sært for nogle. Min roomie lød i hvert fald ret vantro, da jeg fortalte det, selv om han dog spiste videre bagefter, så helt afskrækket blev han alligevel ikke. Der florerede flere udgaver af denne slags “paleo pies” i blogland for et års tid siden, men dengang fik jeg aldrig prøvet det, så nu har jeg taget revanche her som den evige last mover. Bedre sent end aldrig, er det ikke sådan? ;)

Man får selvfølgelig ikke en sprød tærtebund, når man bruger kylling, så hvis det er det, man er ude efter, skal man i stedet bruge en af de andre bunde. Men denne tærte smager virkeligt skønt, og hvis man som jeg er ganske stor fan af kylling, kan det næsten ikke undgå at være et hit!

Jeg fulgte Marias udgave, mere eller mindre til punkt og prikke. Det fungerer jo især fint med kun grønt fyld, når man i stedet får kød via bunden. Og generelt får man altså en ret pæn bunke protein med måltidet her, hvilket dog mere var et tilfælde end noget andet, da store mængder protein jo som sådan ikke er noget, jeg bevidst går efter. Den største ulempe sådan ud fra et rent LCHF-perspektiv med denne tærte er nok, at den nok egentligt er ret mager. Måske jeg næste gang bruger fløde i æggemassen og drysser med revet ost i stedet for hytteosten, selv om hytteost nu også smager godt. Og ellers overlever jeg nok også et mere palæo-agtigt måltid i dag, tænker jeg… (hvis ikke, ved I i hvert fald nu hvorfor, hvis I pludseligt ikke hører mere fra mig!) :D

Kyllingetærte med broccoli og spinat
4 personer
Print
Bund
  1. * 4-500 g hakket kylling
  2. * 1-2 tsk salt
Fyld
  1. * 1 broccoli
  2. * 100 g frisk spinat
  3. * lidt smør til stegning
  4. * 4 æg
  5. * 4 spsk hytteost (eller 1,5 dl piskefløde)
  6. * salt og peber
  7. * evt. revet ost til topping
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Rør kyllingekødet med salt og fordel det i en tærteform, så det dækker i et jævnt lag og går op ad siderne.
  3. Forbag bunden i ca. 15 minutter.
  4. Hak imens broccoli og spinat så fint eller groft, som du ønsker det. Smelt smørret på en pande og svits grøntsagerne her sammen med lidt salt.
  5. Pisk æg sammen med hytteost eller piskefløde.
  6. Når bunden er forbagt, fordeles grøntsagerne i bunden og æggemassen hældes over.
  7. Bag tærten færdig i ca. 30-40 minutter.
Opskrift fra/inspireret af Vanløse Blues
Adapted from Vanløse Blues
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
kyllingetaerte-2

Tallerkenerne er venligst sponseret af Kähler og er fra deres Ursula-linje.

 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(35) (2) (17) (5) (2) (7) (2) (4) (21) (38) (5) (40) (53) (2) (20) (9) (38) (2) (51) (2) (5) (31) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (9) (2) (17) (16) (3) (2) (11) (41) (4) (7) (5) (2) (50) (69) (36) (11) (57) (7) (2) (23) (8) (4) (9) (8) (4) (28) (35) (11) (11) (24) (16) (2) (6) (38) (8) (4) (4) (3) (3) (4) (3) (3) (2) (11) (14) (11) (19) (29) (2) (4) (59) (2) (10) (12) (20) (8) (2) (2) (23) (15) (12) (2) (11) (2) (3) (2) (67) (3) (5) (8) (150) (2) (9) (6) (13) (20) (11) (8) (28) (2) (3) (12) (3) (2) (2) (15) (2) (15) (2) (3) (7) (31) (2) (2) (7) (23) (5) (29) (3) (4) (2) (9) (3) (3) (3) (15) (12) (3) (36) (34) (45) (3) (101) (4) (3) (17) (11) (23) (6) (2) (38) (10) (4) (54) (9) (89) (13) (4) (4) (12) (15) (3) (13) (3) (20) (66) (6) (2) (4) (6) (33) (3) (4) (5) (15) (2) (7) (3) (35) (7) (8) (3) (2) (8) (2) (2) (11) (2) (34) (20) (4) (47) (6) (2) (15) (5) (2) (41) (24) (5) (10) (16) (30) (7) (32) (16) (12) (109) (7) (4) (2) (6) (9) (4) (7) (2) (3) (3) (3) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (6) (2) (8) (2) (5) (5) (3) (2) (5) (8) (7) (2) (8) (9) (29) (2) (5) (3) (4) (5) (33) (5) (11) (10) (18) (5) (4) (182) (52) (21) (4) (3) (8) (24) (27) (47) (12) (37) (2) (2) (8) (66) (2) (63) (48) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (4) (14) (2) (64) (2) (6) (31) (3) (6) (6) (2) (5) (3) (3) (5) (2) (58) (46) (7) (2) (20) (3) (4) (27) (2) (3) (19) (174) (3) (15) (5) (9) (27) (3)
Latest Tips And TricksBlogger Tricks