Lynhurtig laks med pestolåg

laks_pestolaag-1

Egentligt gad jeg ikke rigtigt lave mad i lørdags. Jeg overvejede kraftigt bare at spise et par hjemmelavede påskeæg og lade det være dét, men jeg havde nogle laksestykker i køleskabet, som skulle bruges, og eftersom alternativet var at smide to stykker ikke helt billig fisk ud, spændte jeg ballerne og gik i køkkenet. Og tyve minutter senere gik jeg ud igen. Lynhurtigt, ja, det sagde jeg jo allerede i overskriften!

Som udgangspunkt er fisk jo egentligt altid ret hurtig mad. Ja, egentligt gør man det nok næsten forkert, hvis det tager længere end en halv time at få mad på bordet, når den står på fisk, men dette er nok alligevel dén hurtigste variant, jeg hidtil har prøvet. I hvert fald hvis vi ser bort fra bare at kyle en lakseportion et par minutter i mikrobølgeovnen, selv om det nu også er helt fint og lækkert, hvis det er det, man orker. 

At kalde dette en decideret opskrift er måske også at oversælge det, men ideer er lige så værdsat hos jer, har jeg på fornemmelsen, så det er det, jeg byder på i dag. En ide til et yderst lækkert måltid, som vitterligt nok ikke tagere mere end højst end halv time – afhængigt af hvad man serverer til laksen, selvfølgelig. Jeg serverede de überlækre smørstegte bønner med peberfrugt, hvidløg og feta dertil, og det var igen godt. 

Det samlede måltid var i øvrigt noget af det bedste jeg har spist på det sidste! Selv bedre faktisk, end da jeg legede fancy og spiste friske stenbiderrogn og oksemørbrad (ikke samtidigt, forstås) på A Hereford Beefstouw i fredags! Smag og behag selvfølgelig, men det er virkeligt godt! Så er det sagt!

Jeg brugte en færdigkøbt pesto her, men du kan også være mere gennemført end mig og lave den selv. Når jeg kan finde dem lavet på olivenolie, har jeg intet imod at bruge købepesto, men hvis jeg kun kan finde med solsikkeolie, laver jeg den hellere selv. 

laks_pestolaag-3

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Laks med pestolåg

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Samlet tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 2 lakseportioner
  • 2 spsk pesto
  • 2 spsk creme fraiche

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Bland pesto og creme fraiche. Læg laksestykkerne i et fad af passende størrelse, krydr med salt og peber, og fordel pestoblandingen henover.
  3. Bag fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
  4. Server.
laks_pestolaag-2

Kategorier: Fast food, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!