Laks, smørdampet spinat og ravigotte-flødesauce

laks-spinat-ravigotte-3

Kender I Rikke Steenbuch, som driver facebooksiden “Mine bedste LCHF-opskrifter”? Hun er super dygtig til at udvikle gode og inspirerende LCHF-opskrifter og har nu udvidet sit repertoire med en blog – noget jeg kun kan bifalde. Jeg har gennem tiden gemt en del af hendes opskrifter, men denne er faktisk den første, som jeg får prøvet – og hold nu magle, hvor var det godt! Klart et godt første forsøg!

Ravigottesauce er en færdig sennepsagtig sauce, som man kan købe i større supermarkeder – jeg fandt fx min flaske i Kvickly. Den indeholder egentligt både hvedemel og sukker, så som sådan er den nok faktisk ikke LCHF – men heri bliver den blandet med fløde, flødeost og smør og i øvrigt serveret oven på et ægte LCHF-måltid bestående af laks med masser af gode fedtsyrer og spinat dampet i smør. Så som sådan kan jeg godt godtage det – hvis I dog er meget strikse, skal I nok springe denne sauce over, tænker jeg. Ellers kan man måske give Rikkes bud på en hjemmelavet et forsøg – jeg var doven, så brugte den færdiglavede, og det vil jeg bestemt også gøre en anden gang.

Laks og spinat er jo lidt en af de der kombinationer, som bare aldrig går galt. Lidt ligesom æble og kanel, peanutbutter og chokolade m.m. Det funker bare! Men nogle gange er det meget rart, at kombinationen i det mindste bliver varieret af lidt forskelligt tilbehør. Og selv om jeg er fan af både tærteudgaven (som selvfølgelig sagtens kan laves med LCHF-tærtebund), den med flødespinat, lasagnen og den med citroncreme, er denne udgave endnu en god variation. Laks og spinat FTW – plus fløde. Altid fløde!

Og ja, jeg lavede selvfølgelig lakserester udelukkende med henblik på at kunne få laksesalat til frokost!

laks-spinat-ravigotte-2

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Laks, smørdampet spinat og ravigotte-flødesauce

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Rækker til 2 personer med dobbelt portion laks.

Opskrift efter Mine bedste LCHF-opskrifter

Ingredienser

Ovnbagt lakseside

  • 1 lakseside ca. 7-800 g
  • salt og peber
  • 1 citron eller ca. 1/2 dl saft

Smørdampet spinat

  • 450 g frossen helbladet spinat
  • 50 g smør
  • salt og peber

Ravigotte-flødesauce

  • 50 g smør
  • 1 dl ravigottesauce
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g flødeost

Sådan gør du

Laks

  1. Forvarm ovnen til 225º varmluft.
  2. Læg laksesiden på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber og fordel citron i skiver eller citronsaft herover.
  3. Bag laksen i ca. 20 minutter.

Spinat

  1. Smelt smørret på en en sauterpande eller i en gryde.
  2. Tilsæt spinaten (direkte fra frost er fint) og lad den tø ved medium varme.
  3. Når spinaten er helt tøet, og det meste væske er fordampet, smages spinaten til med salt.

Sauce

  1. Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, pisk godt og lad saucen koge hurtigt igennem.
laks-spinat-ravigotte-1

Tallerkenerne er venligst sponseret af Kähler og er fra deres Ursula-linje.

Kategorier: Fast food, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!