Lakse- og spinatlasagne med LCHF-pastaplader


Lasagne er jo (endnu) én af de retter, som kan varieres nærmest i en uendelighed. Og jeg har da efterhånden også lavet et par forskellige (til trods for at ingen af dem er den “klassiske” med oksekød, som jeg jo ikke spiser). Jeg har både lavet én med kylling, en vegetarisk med spinat og ost, en ditto med guleroden med spinat og hvid fisk samt en med spinat, citron og laks (jeps, spinat er ret godt i lasagne!). Alle har de været lækre – men de har også alle én ting til fælles: De indeholder korn og kulhydrater i massevis!

Umiddelbart er det måske lidt svært overhovedet at forestille sig en lasagne uden korn, hvis man ikke nørder lige så meget rundt på og i LCHF-blogs og kogebøger, som jeg gør. Der findes dog mange gode alternativer – alt efter hvilken stil, man er til. Mange gør sig meget i grøntsagsplader – jeg har set mange varianter, lige fra squash over aubergine til porre og hvidkål. Og det er da sikkert også ganske lækkert, men ærligt talt: En af de ting, jeg allerbedst kan lide ved lasagner, er den lækre og bløde – næsten svampeagtige – konsistens, som pastapladerne får. Og det kan jeg bare ikke se, at en skive squash kan gøre – uanset hvor lækker squash så måtte være. Jeg kendte derfor mig selv godt nok til at vide, at der skulle andre boller på suppen her.

For laaang tid siden – faktisk meget kort efter at jeg lige var startet på LCHF – faldt jeg over denne opskrift på en lasagne med pastaplader af flødeost, æg og loppefrøskaller. Den gik dog lidt i glemmebogen igen, indtil jeg for nyligt blev mindet om kombinationen af den selvsamme pasta, som jeg på det sidste også har set på en del andre blogs, og en god (kyllinge)kødsovs i form af lasagne hos Lørna. Og straks kom der lasagne på madplanen. Først havde jeg egentligt tænkt mig bare at lave den “klassiske” udgave, men et par ændringer her og der gjorde, at det ville blive for meget at få hakket kylling allerede igen. Så jeg besluttede mig for at lave en lakse-spinat-kombi i stedet. Det er altid et hit! Og det var det helt bestemt også i denne udgave. Jeg er faktisk ret trist over, at der ikke er mere – og har allerede planlagt at lave en stor portion kyllingelasagne med selvsamme pastaplader på søndag, så jeg har til madpakker i næste uge. Uhm, jeg glæder mig allerede…

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Lakse- og spinatlasagne med LCHF-pastaplader

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

LCHF-Pasta

Spinat- og flødesauce

  • 2 spsk smør
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pose frossen spinat ca. 450 g - eller 600 g frisk
  • 5 dl piskefløde
  • 1/2 citron saften heraf
  • salt og peber
  • lidt stødt muskatnød

Desuden

  • 500 g laks
  • 50-100 g revet ost

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 130º varmluft eller 150º almindelig ovn.
  2. Bland flødeost, æg og loppefrøskaller godt - brug evt. blenderen, det går hurtigt og nemt. Lad massen stå i ti minutter. Fordel herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl et ekstra stykke bagepapir med lidt olie og læg det ovenpå dejen - bred massen tyndt ud, så det fylder hele bagepladen. Lad det øverste bagepapir blive på, mens du bager det.
  3. Bag "pastaen" i ca. 10 minutter og fjern herefter det øverste bagepapir og lad pastaen køle af, inden du skærer det i lasagnepladestørrelse.
  4. Skru ovnen op på 180º varmluft.
  5. Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og sauter løgene heri i ca. 5 minutter, til de er gennemsigtige. Tilsæt spinat og læg låg på, indtil den er helt tøet.
  6. Hæld fløde ved og lad det simre i ca. 10 minutter, til det begynder at koge ind. Smag til med citronsaft, salt, peber og muskat.
  7. Skær laksen i stykker på ca. 1 cm's tykkelse.
  8. Saml nu lasagnen - læg en tredjedel af spinatsaucen i bunden, efterfulgt af det halve af laksen og halvdelen af lasagnepladerne. Gentag og slut med den sidste del spinatsauce. Drys med ost.
  9. Bag lasagnen i ca. 30 minutter, eller til osten er fin og gylden.
  10. Lad lasagnen hvile i 10 minutter, inden du skærer den ud og serverer.

Kategorier: Efterår, Favoritter, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Pastaretter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!