Langtidsstegte kyllingelår med bagt sød kartoffel, hvidløgssmør og ingefær- og citrusmarinerede rødder

IMG_3207

IMG_3213

Hey, se mig, se mig, jeg har rent faktisk næsten formået af følge en af opskrifterne fra LowCarbKassen. Eller, det vil sige, denne ret er da i hvert fald det tætteste jeg er kommet på oplægget fra Aarstidernes side af indtil videre. Jeg kan jo nok ikke sige mig fra for at have rettet lidt hist og pist, men hvis ikke jeg gjorde det, ville jeg jo nok ikke være mig. Jeg valgte bl.a. først at salte og derefter langtidsstege kyllingelårene, hvilket giver det mest lækre og møre kyllingekød i min optik. De søde kartofler bagte jeg blot, som Aarstiderne foreslog, og ligeledes var den eneste ændring i salaten faktisk, at jeg undlod løg. Jeg er jo absolut ikke fan af rå løg! Og så den vigtigste ændring: Jeg serverede hele molevitten med riiigeligt hjemmelavet lækker hvidløgssmør! Både dét der hævede retten til et helt nyt niveau efter min mening, men selvfølgelig også det, der gjorde retten mere LCHF. Ved denne ret står LC selvfølgelig i øvrigt kun for Lower Carb, og måske er det faktisk lige at strække den, at kalde måltidet for LCHF – det er i hvert fald bestemt en ret for de mere liberale LCHF’ere, men hvis I er åbne for den version af LCHF ind imellem, kan jeg kun anbefale et sådant måltid her.

Hvis I også laver retten på en hverdag og er sent hjemme og/eller spiser tidligt, kan det godt være, at I skal vælge at springe langtidsstegningen over i denne omgang. Men hvis I har det ok med at spise lidt sent, kan det nu godt gå. Jeg var hjemme ved fem-tiden, satte kyllingen i ovnen omkring halv seks, og så spiste jeg rundt regnet tre timer senere. Sent, ja, men ladsiggørligt i min verden i hvert fald. Retten tilberedes så at sige i tre etaper. Første etape er om morgenen, hvor du salter kyllingelårene og tager smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt. I anden etape sættes kyllingen i ovnen og smørret røres. Og i tredje sættes kartoflerne ind og salaten fikses. Mere omstændigt end nogle retter, men faktisk meget overskueligt, når det kommer til stykket. Fordi som med langtidsstegning er det meste af tilberedningstiden jo faktisk bare ventetid 😉 Og det er bestemt ikke værst at vente, når det foregår med en lækker dunst af kylling og hvidløgssmør i næseborene! 😀

Langtidsstegte kyllingelår med bagt sød kartoffel, hvidløgssmør og ingefær- og citrusmarinerede rødder
2 personer
Print
Ingredienser
  1. * 2 hele kyllingelår
  2. * 2 tsk salt
  3. * 1 tsk sukrin+
  4. * 2-300 g søde kartofler
Hvidløgssmør
  1. * 200 g blødt smør (der bliver mere, end man skal bruge, men hvem siger nej til ekstra hvidløgssmør på køl?!)
  2. * 3 fed hvidløg
  3. * 1 spsk tørret ramsløg (kan udelades)
Ingefær- og citrusmarinerede rødder
  1. * 200 g gulerod
  2. * 200 g pastinak
  3. * 6 cherrytomater
  4. * 2 spsk revet ingefær (saften herfra)
  5. * skallen og saften af 1/2 citron
  6. * 2 spsk olivenolie
  7. * salt og peber
Sådan gør du
  1. Vend kyllingelårene med salt og sukrin+ fra morgenstunden af og læg dem i en frysepose i køleskabet. Lad dem trække i saltlagen til aften. Husk i det samme at tage smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
  2. Rør hvidløgssmørret om eftermiddagen af blødt smør, presset hvidløg og tørret ramsløg. Læg på et stykke bagepapir, form til en pølse og læg i fryseren, så det kan blive stift.
  3. Tænd ovnen på 120º alm. ovn. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, der gerne må være lidt for stort, så kartoflerne også kan være heri senere. Læg et par klatter af din hvidløgssmør oven på hvert lår.
  4. Steg kyllingelårene i i alt 3 timer.
  5. Når der er en time tilbage, skylles de søde kartofler og sættes ind sammen med kyllingen. Efter yderligere en halv time, skrues ovnen op på 200º, så kyllingen kan tage farve og blive sprød.
  6. Skræl pastinakker. Riv, snit eller spiraliser rodfrugterne og bland med cherrytomater i både. Bland grøntsagerne med citronskal, citronsaft og saften fra den revne ingefær (mas kødet mellem skeer eller i hånden - hvis du har en saftpresser, er det her, du bruger den). Krydr med salt og peber, og lad grøntsagerne marinere, mens kylling og søde kartofler steger færdigt.
  7. Server hele molevitten med godt med hvidløgssmør!
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
IMG_3193

Langtidsstegte kyllingelår med bagt sød kartoffel, hvidløgssmør og ingefær- og citrusmarinerede rødder

IMG_3216

6 comments

  1. Har kun et at sige – det skal prøves !!! God weekend herfra

    1. Kort og præcist er af og til den bedste taktik! Håber det falder i god jord 😀

  2. Janne Bjørn Larsen

    Super lækker ret som min mand diskede op med da jeg kom hjem fra job idag 🙂
    Og tusind tak for en inspirerende side med en masse lækker og sund mad!!!

    1. Sikke heldig du er, Janne – det er ikke et dårligt måltid at komme hjem til!
      Og mange tak for de pæne ord 😀

  3. Den skal vi ha paa Lordag, min hustru har vaeret i Swetzerland en uge, nu maa jeg hellere overraske lidt..tak for fin opskrift, hilsen fra France
    Le Balcon des Jasses
    Lucy et Leif

    1. Jeg håber, det blev godt, Leif! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *