Livretten, der overbeviser alle! = en hyldest

Nu er det jo ellers ikke fordi, jeg personligt har behov for at blive overbevist om LCHF’s glæder. Eller gør så meget for at overbevise andre for den sags skyld. Men nogle gange er det alligevel meget rart med en lille påmindelse. Især når man igen-igen lider lidt under afvænning og medfølgende kulhydratcravings, har jeg personligt stor gavn af at kunne se frem til at spise en ret, som jeg ved er fantastisk og lækker, og som gør mig glad og mæt helt ind i sjælen. De af jer, der også følger mig på enten facebook, twitter eller instagram, har sikkert allerede set mig flashe denne ret utallige gange – og det er faktisk ikke helt uden grund. Jeg får nemlig lyst til retten flere gange om ugen og giver også efter i hvert fald hver anden uge lige for tiden. Man kan vist roligt sige, at dette er min livret – selv om jeg ofte glemmer det, hvis jeg bliver puttet on the spot og bliver nødt til at tage stilling til det. Er jeg den eneste, der bliver helt blank i sådanne tilfælde?

Nå, men jeg tænkte i hvert fald, at jeg i dag ville bruge lidt spalteplads på at hylde denne (liv)ret. Som I ved, er jeg jo lidt uberegnelig, når det kommer til mad, og laver faktisk forholdsvist sjældent den samme ret mere end én gang. Dels gider jeg bare ikke spise særligt mange ting alt for ofte, og dels skal jeg jo have noget at blogge om 😉 Jeg tror dog, at de to ting er gensidigt afhængige. Jeg var nok aldrig begyndt at blogge eller holdt ved så længe, hvis ikke det var fordi, jeg hele tiden laver nye retter. Og omvendt har min blogging da helt sikkert en indvirkning på min madlavning, det kan man ikke komme udenom! Men hvorom alting er, gør det i hvert fald, at det er noget af en begivenhed, når jeg faktisk finder en ret, jeg gider at lave at spise så forbandet tit. Og dermed fortjener retten både benævnelse som livret og et lille hyldestindlæg. Desuden synes jeg, det ville være voldsomt synd, hvis nogen af jer ikke har set den før – der kommer jo hele tiden nye til herinde, hvilket jeg er ufatteligt taknemmelig for, og måske flere af jer er gået helt glip af denne vidunderret. Det er bestemt muligt og ville være en synd af dimensioner!

Ergo: en hyldest. Lav denne ret! Det er den gode flødesovs med bacon og champignon – serveret med bønnefritter og kylling i mit tilfælde. Andet kød kan naturligvis også snildt gå, det er sovsen, der er det vigtige! Det er nemt, lækkert og mættende. Og fik jeg nævnt lækkert? Det er ideel gæstemad, men også fint til en hverdag faktisk, hvis man gerne vil forkæle sig selv og/eller sin familie lidt. Den kan gå både for LCHF’ere og “normaltspisende”. Men jeg vil vove at påstå, at det især er en god ret for LCHF’ere. Det er en ret, der gang på gang minder mig om hvorfor det her er LCHF er så fedt (pun intended). Og det er en ret, der nemt kan overbevise andre om LCHF’s fortrin, hvis man føler, at det er nødvendigt. Alt i alt er det et hit!

Du kan finde opskriften ved at klikke på linket ovenfor eller hvilket som helst billede i dette indlæg (I aim to please). Så skynd jer lige at prøve den, ‘kay?

 


Er der mon nogen af jer, der allerede har prøvet den? 🙂


21 comments

  1. Jeg elsker stadig din tilgang til LCHF. Det er virkelig lækkert at læse om en madblogger, der er gået over til en bestemt kost/livsstil, men stadig ikke føler sig nødsaget til hele tiden at skulle fortælle hvorfor din kost er SÅ meget bedre end alle andres, og vi nærmest mishandler vores krop, fordi vi godt kan lide at spise indsæt-selv-madvare-der-ikke-stemmer-overens-med-kostprincipperne engang imellem 🙂

    1. Det er jeg glad for at høre, Stina! Men altså, jeg kan jo heller ikke – selv hvis jeg havde lyst og var typen – tillade mig at være hellig, når jeg selv spiser alt muligt ind imellem! 😀 At jeg så ville ønske, der var lidt længere tid imellem de tilfælde, snakker vi ikke om… 😉

  2. Jeg eeeelsker denne sovs!! 1000 tak for den <3

    1. Åh, hvor er det godt at høre! 😀

  3. Mette fra Nemvejen.dk

    Uhm.. den sovs er altså også bare mums!
    Jeg er bare alt for doven til at rense de champignon, hvilket er eneste grund til at den kommer på menuen alt for sjældent her i huset 🙁

    1. Det er jeg også, så jeg indrømmer gerne, at jeg ofte køber dem, der er ordnede. Men jeg køber så i forvejen heller ikke alt økologisk, da jeg hverken har råd eller overskud til det. Så vidt jeg ved, er det en del sværere (hvis ikke umuligt?) at finde øko, der er ordnede 🙂

      1. Mette fra Nemvejen.dk

        Jeg køber heller ikke alt økologisk, økonomien skal hænge sammen 🙂 Er det dem på glas eller frost du bruger? 🙂

        1. Ja nemlig 🙂 Altså jeg bruger de friske, bare dem, der er rodskårne, eller hvad det er de kalder dem. Altså hvor de er rene og uden rod, så jeg bare skal skive dem hurtigt 🙂 Men jeg har nu også hørt godt om dem fra frost, hvis det er.

  4. Altså – fløde har jo aldrig skadet nogen! Den skal helt klart prøves.

    1. Nej, det er jo lige netop det – og i samspil med bl.a. bacon og bønnefritter kan det jo nærmest ikke gå galt! 😀
      Jeg håber, du kan lide det 🙂

  5. Sig mig engang.. Hvorfor i alverden har jeg aldrig tænkt på det? Jeg eeeelsker jo flødesovs med champignon, så hvorfor har jeg ikke tænkt på at tilsætte bacon? Bacon, må jo siges, at være et af mine absolutte favorit krydderi. ALT bliver bedre med bacon! Okay, måske ikke koldskål.. Men så næsten alt.. 😉

    1. Ja, det ved jeg da sådan set heller ikke 😉 Men det er virkeligt lækkert! Det må du prøve snart 😀
      Og ja, bacon er verdens bedste krydderi (og tænk sig så, at jeg indtil for max et år siden slet ikke spiste det :O )

  6. Min kæreste og jeg er sprunget på LCHF bølgen og vi lagde mere eller mindre ud med at lave denne sovs, bønnefritter og nogle gode (halal)bøffer. Desværre kom jeg til at proppe for meget salt i sovsen – jeg havde ikke lige taget højde for, vores nye salt fra en saltmine i polen måske nok var en anelse mere salt i smagen, end det jeg normalt køber i Rema. Men på trods af den lidt (meget) salte smag, så smagte sovsen rigtig rigtig godt! 😀

    1. Øv, at der kom for meget salt i – jeg kender godt selv det med, at forskellige typer salt skal dosere forskelligt (har mere end én gang bandet ad for salte retter, når jeg har lavet mad hos andre mennesker!). Men dejligt at det stadig smagte jer – og så kan I jo trøste jer med, at man alligevel gerne må få lidt mere salt på LCHF 😉

  7. Seriøst, jeg sad og havde lyst til den ret, og så gik jeg lige herind for at finde opskriften. Jeg har lavet den til veninder og familie og alle er helt vilde med den, og har kopieret den. Når jeg skal lave mad til mine veninder spørger de altid efter den sovs! Og bønnefritterne. Den er så god. Og elsker at få den til morgenmad!

    1. Det er jeg bare superglad for at høre, Charlotte! Jeg er jo også selv helt vild med den, så jeg elsker at høre om andre, der har det på samme måde 😀 Og apropos, så tror jeg da egentligt snart, at der er gået tilpas længe, så jeg kan tillade mig at lave det igen! 😛

  8. Det er en lækker, lækker ret. Jeg har netop lavet et indlæg om den. Tjek bloggen: http://ensunderehverdag.blogspot.dk. Thumps up herfra! 🙂

    1. Det er jeg glad for, at du synes! Og tak for det rosende indlæg, det varmer! 😀

  9. Hej Xenia
    Jeg lavede din lækre sauce i weekenden tilsat et skvæt portvin. Mums den var god. Jeg har tilladt mig at lægge opskriften på vores egen blog. Naturligvis med link til dig. Jeg håber, det er ok.
    Mange hilsner
    Kathe

    1. Det lyder super – og skønt at du kunne bruge opskriften til inspiration! Det er selvfølgelig helt i orden med indlæg og link 😀
      ~Xenia

  10. […] jeg i går endnu en gang lavede en af mine all-time favoritter, nemlig den gode flødesovs og herligheds-bønnefritter, gik det op for mig, at jeg da vist faktisk […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *