Luksus-kyllingekødsauce med bacon og hasselnødder

Det er faktisk snart to uger siden, jeg lavede denne ret, men så kom der jo ligesom lige det dér “jul” i vejen 😉 Jaja, det er ikke altid (faktisk snarere aldrig) at opskrifterne offentligtgøres samme dag de er blevet lavet her, men det har vel også sin charme 😀

Jeg ved, at der er delte meninger om det hakkede kyllingekød, man kan købe i supermarkederne. Personligt, er jeg ret vild med det. Det smager herligt og det er super alsidigt – især hvis man ikke spiser oksekød. Uden hakket oksekød er der nemlig en del “klassiske” retter, der udelukkes, men så snart man vælger at inddrage kyllingen er man godt på vej igen. Dette er fx tilfældet med en god kødsauce. Det er sikkert de færreste, der som det første tænker kylling, når de hører ordet “kødsauce”, men det betyder jo ikke, at det ikke smager godt. For dét gør det! Især når man laver det i en luksusversion som her med både bacon (inspireret af sund fornuft) og hasselnødder (inspireret af Umahro). Og selvfølgelig også en masse andre ting, som samlet gør, at dette nok er en af de lækreste kødsaucer, jeg har smagt længe (og så taler vi ikke om, at det nok kun er anden gang på et år, jeg har fået det – og at det før det, var fem år siden cirka!) 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Luksus-kyllingekødsauce med bacon og hasselnødder

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Kødsauce

  • 100 g bacon
  • 7-800 g hakket kylling eller oksekød
  • 100 g smør
  • 1 stort løg
  • 2 store fed hvidløg
  • 1/2 liter mosede/purerede tomater
  • 100 g hasselnødder finthakkede - kan udelades
  • 1 spsk oregano
  • 1/2 spsk salt efter smag
  • 1 tsk herbamare urtebouillon eller tilsvarende kan udelades
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 spsk balsamico eller anden eddike
  • 2 dl piskefløde

Til servering

  • grøntsagsspaghetti fx af squash, gulerod, kinaradise - eller fintsnittet kål
  • revet ost fx emmentaler eller parmesan

Sådan gør du

  1. Varm en stor stegegryde godt op og svits bacon heri. Steg, indtil baconen begynder at blive sprød, og tilsæt så kyllingekødet. Svits, indtil kødet har taget farve overalt. Fjern bacon og kylling fra gryden.
  2. Hak imens løg og hvidløg fint.
  3. Smelt smørret i gryden og tilsæt så løg og hvidløg. Sauter ved lav varme i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og klare.
  4. Hæld nu tomater og hasselnødder ved sammen med salt, bouillon, oregano, sukrin og eddike. Læg låg på og lad sovsen simre i en halv times tid.
  5. Efter den halve times røres kød og bacon i saucen sammen med piskefløde. Lad simre i yderligere et kvarter til en halv time.
  6. Klargør imens "spaghettiskræller" af squash og gulerødder ved at skrælle helt ind til kernen med en kartoffelskræller eller brug en spiralizer. Vend evt. grøntsagerne med et lille nip salt og lad dem stå, mens sovsen simrer, for at tage det helt rå af dem. Du kan selvfølgelig også bare vælge at holde dem rå (faktisk kan jeg bedst lide dem helt rå, overraskende nok). Et alternativ til skrælningen er også bare at rive dem groft. Det går lidt stærkere.
  7. Smag saucen til med salt og sødning og server med grøntsagsspaghetti og revet ost og/eller pesto.

Kategorier: Efterår, Favoritter, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!