Macademiavafler & stevia-nutella

Efterhånden kender I mig nok så godt, at det ikke er nogen hemmelighed, at jeg er lidt af en chokoladefan? Derfor har nutella også altid været lidt af en guilty pleasure for mig – til trods for, at nutella jo i princippet ikke smager så forfærdeligt meget af chokolade igen, hvis vi skal være helt ærlige her. Og når jeg en sjælden gang spiser det nu, er det faktisk ofte for sødt og lidt vammelt. Men alligevel har det en eller anden nostalgi over sig, som gør, at det føles ekstra syndigt på den helt lækre måde! Jeg kan huske, at vi på vores familieferier, da jeg var barn, altid købte mindst ét glas nutella i Tyskland på vej syd på – og så måtte vi få én nutellamad til morgenmad hver dag på ferien! Det var virkeligt kræs! 😀 Og måske det er den følelse, der stadig holder ved, for nutella = forkælelse i min verden. Derfor slog jeg straks til, da jeg blev tilbudt at smage dette steviasødede hasselnøddesmørepålæg af Rikke og Thomas fra Lowcarbstore.dk. Jeg har længe overvejet at prøve at lave min egen helt hjemmelavede nutella på hasselnøddesmør og kakao m.m., men jeg bruger faktisk sjældent sådan noget smørepålæg, så jeg er altid endt med ikke at lave det, da jeg ikke tænker, at jeg vil få spist det. Her var denne udgave en del smartere! Herudover er der i forvejen en del ting på LCHF, man er “nødt” til at lave fra bunden, så hvis der findes bare et par nemme løsninger, som er gode og smager godt, skal de da klart opdages! Så jeg ofrede mig og testede for jer – sikke en tjans, hva’? 😉

Nu er det jo sådan, at nutella oftest spises på brød. Men jeg spiser faktisk stort set aldrig brøderstatninger. Og når jeg en sjælden gang gør, er det mere i rugbrødsudgaven til frokost. Så “nutellaen” skulle ikke testes på brød hos mig. Derimod vidste jeg med det samme, at jeg skulle prøve dem på vafler! Syndig luksusmorgenmad af allerbedste slags! Og oftest også helt i tråd med LCHF 😀 For nyligt lavede jeg vafler på min brunchpandekageopskrift, og de blev faktisk helt fine, omend de var en smule skrøbelige. I weekenden prøvede jeg så en anden vaffelopskrift, som Katrine tidligere har blogget om, lavet på macademianødder, som jo er mit hjertebarn! De smager jo fantastisk altså – for ikke at nævne, at de er geniale fra et LCHF-synspunkt: Højt fedtindhold og lavt kulhydrat! Denne vaffelopskrift er supernem at smide sammen, og det smager herligt. Jeg ved ikke, om det fortsat er nødvendigt at påpege dette, men de bliver altså ikke sprøde. Måske der er et hemmeligt trick, jeg ikke kender, men jeg har faktisk aldrig lavet sprøde vafler, så jeg savnede ikke noget på det punkt 😀 Vaflerne mætter i øvrigt helt fænomenalt – overraskende meget faktisk. Jeg syntes ikke, de så ud af så meget, da jeg lavede dem. Men jeg spiste to og var helt vildt mæt – faktisk så mæt, at jeg blev nødt til at springe min ellers lækre planlagte frokost over til fordel for en tidlig aftensmad (dog på en dag, hvor jeg stod sent op). Ikke dårligt 🙂

Og hvad så med nutellaen, tænker I måske? Jo, den var også ganske fin! Spist ren (man skal jo smage på sagerne!) synes jeg, at steviasmagen er lidt for gennemtræningen for min smag, men som topping på vafler med lidt ekstra godter, gik de rent hjem! Men jeg skal stadig prøve at lave min egen nutella på et tidspunkt også – bare fordi! Indholdsmæssigt (se her) er det sådan lidt på grænsen, men det kan jeg godt gå med til en gang imellem – umiddelbart er jeg stadig af den overbevisning, at det er langt bedre end det rigtige nutella! 😀 Jeg var desuden endnu mere vild med yaconsiruppen, som jeg endeligt fik smagt, som topping! Den er genial altså – men mere om den på et andet tidspunkt 😀

Og hov, apropos nutella – for nyligt snakkede jeg min bror og min brors kæreste om det med at putte smør under nutella på brødet – for det gør jeg faktisk, når jeg en sjælden gang spiser det! Min undskyldning er, at saltet i smørret giver et fantastisk modspil til det søde nutella – men jeg ved ikke, om andre har andre forklaringer? Så hjælp mig lige her: Spiser du smør under nutella – og i så fald hvorfor? Det salte + det søde er i øvrigt årsagen til, at jeg nedenfor anbefaler at tilsætte salt, hvis man ikke bruger saltede macademianødder, som jeg gjorde – men det havde I jo nok fanget, så kloge som I er, tænker jeg ;P

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Macademiavafler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: vafler

Ingredienser

  • 100 g macademianødder jeg brugte saltede - hvis du bruger usaltede, skal du tilsætte et drys salt til opskriften
  • 2 spsk sukrin gold
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 3 æg
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 50 g smør smeltet

Forslag til servering

  • nutella (gerne sukkerfri), kakaopulver + finthakkede macademianødder
  • fibersirup gold, en klat smør + finthakkede macademianødder
  • <a title="Lørdagsluksus: Vafler med hindbær og creme fraiche" href="https://wp.hjemmehosxenia.dk/2013/11/lordagsluksus-vafler-med-hindbaerc-og-creme-fraiche.html" target="_blank">hindbærcoulis</a> eller <a title="LCHF Æbleskiver" href="https://wp.hjemmehosxenia.dk/2013/12/lchf-aebleskiver.html" target="_blank">jordbærsylt</a> - evt. blandet med pisket fløde eller creme fraiche
  • peanutbutter og syltetøj
  • peanutbutter og nutella - smager som snickers!
  • andre gode toppings!

Sådan gør du

  1. Blend macademianødderne til fint mel sammen med sukrin gold og vaniljepulver. Tilsæt æg og fiberhusk og blend til en jævn dej. Tilsæt til sidst det smeltede smør, og lad dejen hvile, mindst vaffeljernet varmes op.
  2. Bag vaflerne og server med ønsket topping.

Kategorier: LCHF opskrifter, Mælkefri, Morgenmad, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!