Mad på budget: Dag 3

Jeg har ikke billeder fra alle måltiderne i dag, da jeg var til fødselsdag hos min faster (fun fact: hun har fødselsdag den 29. februar, så har i officielt kun haft 11 fødselsdage i sit liv!). I dag var derfor ikke en fuldkommen sund dag, som jeg ellers for det meste efterstræber – i hvert fald tilnærmelsesvist. Til gengæld var det en billig dag, da jeg jo så kun selv skulle sørge for morgenmad og frokost. Vi skulle være i Skælskør allerede klokken to, så jeg pakkede en madpakke til min bror og jeg til køreturen – mest fordi jeg var lidt sent på den. Men det var nu også fint  – så var der noget at lave på køreturen 😀

Jeg er forresten superglad for at der er så stor opbakning omkring dette projekt! Det er fedt at høre, at I læser med og finder det interessant. Jeg er nemlig blevet ret bidt af det og overvejer stærkt at fortsætte i næste måned også. Med et andet mål naturligvis. Ville I have lyst til at følge med der også? Er der i den forbindelse nogen der har et realistisk mål, man evt. kunne sætte sig for en lidt længere periode? Det skal jo helst ikke være så lavt, at jeg dropper det af bare mismod, men der skal jo også være lidt udfordring i det 🙂

 

Nå, men anyway. Her er dagens måltider:

 

Morgen

Havregrød af halv mælk og halv vand, med kakao, ristet kokos og mandler

 

Frokost

Rugbrød med hummus og gulerødder

 

Eftermiddag

 Fine hvide fødselsdagsboller med smør, syltetøj og pålægschokolade

 

Aftensmad

Indbagt laks med ris og sauce

 

Aften

En chokolademilkshake fra McDonalds – min bror var så venlig at give 🙂

 

Mad på budget – udfordring indtil videre
Antal dage gennemført: 3
Antal dage tilbage: 3
Penge brugt: 66,40 kr
Penge tilbage: 133,60 kr

 

24 comments

  1. Mmm, det kunne være at jeg skulle prøve at komme noget kakao pulver i min havregrød næste gang. Det ser ret spændende ud.
    Synes at det er fedt at du at du blogger om “spare-projektet”. Glæder mig til at se hvad de næste dage indeholder.

    1. Det bliver virkelig godt med kakao – lidt ligesom at spise dessert til morgenmad 🙂

  2. Ikke dårligt.. 🙂 Jeg har lige brugt 50 kr af mit budget på bland-selv slik og sodavand. Hmm, det burde ikke tælle med synes jeg.. Men burde jo heller ikke spise det, så nok godt nok at “straffe” mig selv med det.. Haha.. 😉
    Og ja, jeg synes helt klart du skal fortsætte! 😀
    Måske 300kr i ugen er realistisk?

    1. Hæhæ, nej der burde være en særskilt su til lækre ting 😀 Cola hører ikke med i mit madbudget, da det er meget forskelligt, hvor meget jeg drikker. Før her i lørdags var det over en måned siden, jeg sidst havde købt, så det er slet ikke til at regne med noget der 🙂
      300 er også omkring hvad jeg selv tænkte på. Jeg overvejer faktisk 1000 i hele marts – men ved ikke om det bliver lige ambitiøst nok 🙂

      1. Hehe, ja ik? 😉 Det er nu heller ikke så tit jeg køber det.. 🙂
        Uhh 1000 kr for hele marts? Spændende.. Lige før jeg skulle hoppe med på den.. Min økonomi kunne i hvert fald godt trænge til det.. 😛

        1. Ja, pengene ville helt sikkert ikke være at kimse ad 😀 Jeg tror også næsten at jeg hellere vil sætte målet lidt ambitiøst og så blive glædeligt overrasket, HVIS jeg faktisk kan klare det, frem for at sætte det meget realistisk og så bare være mere upåvirket NÅR det lykkes 😉

  3. Jeg vil i hvert fald rigtig gerne at du fortsætter af rent egoistiske grunde 🙂 Du er nemlig min inspiration til at gøre det samme i Marts måned og se, hvor lidt vi egentlig kan leve for herhjemme. For vi har vildt meget i skab og fryser, der godt kunne trænge til at blive brugt.
    Så for min skyld: Keep up the amazing work! Jeg følger trofast med!

    1. Fedt at jeg har inspireret andre til at gøre det samme! Og takket være al jeres positive feedback, tror jeg helt sikkert, jeg fortsætter 🙂

  4. Hej med dig

    Nu har jeg fulgt med fra sidelinjen og syntes det er super fedt det du gør. For et år siden havde min kæreste og jeg ikke styr på vores madbudget, indtil at jeg ved gennemgang af det, før vi skulle flytte i hus, lige pludselig blev opmærksom på at forbruget havde ligget imellem 5-6000 kr for en hustand. Jeg var chok mest fordi jeg vidste at mange ting blev smidt ud. Igen når man er uddannet inden for køkkenbranchen, så kan man godt blive lidt “ødelagt” / forvent, så lager og special varer manglede ALDRIG. Jeg fik styr på de ting vi havde og så blev forbruget sat ned til 3500 kr om måneden. Og det er gået fint og vi har kunne spare op af de overskydende penge. Vi har her fra d. 1 januar sat forbruget yderligere ned og kan stadigvæk spare op og det er en fed følelse. Vi har til os to sat 100 kr af om dagen, men det bruger vi langt fra. Jeg så også du skrev noget om supper til sommer. Kold agurk suppe og gazpacho er godt til sommer. Jeg selv kan godt finde på at spise gulerodssuppe og så løgsuppe. Hvilket minder mig om, fik 5 kg løg for 20 kr og så havde de også en kæmpe pose gulerødder til 18 kr i Bilka igår. Det kan tit betale sig og købe stort ind eller raide butikkerne før lukke tid lørdag eller søndag, da priserne på kød bliver sat ned i pris eller så skal de. Kødet fejler absolute intet, da det kun er salgsdatoen de skal gå efter. Køb det og frys det ned. Det kan godt betale sig. Undskyld, hvis der er nogle fejl, men skriver fra min tlf.

    Knus Frk Toft/Mie

    1. Problemet i forhold til at købe stort ind – for mig – er at min fryser allerede er propfuld. Og det samme er resten af mine skabe og skuffer faktisk stort set også 🙂 Men jeg tror faktisk at det i høj grad er det der er årsagen til at der så godt fyldt op i første omgang 🙂
      Fedt at høre, at det virkede for jer! Når man kan klare sig for mindre – uden at lide nød – er der efter min mening absolut ingen mening til at klatte alle penge væk på mad. Desværre kan det bare let tage overhånd for mig, så det er dejligt, jeg nu har jer til at holde mig i ørerne 😉

  5. Hehe ved godt det her indlæg er lidt fjollet, men har du en opskrift på havregrøden du laver? Synes den ser god og ikke slimet eller flydende ud som grød tit kan komme til 😀 ?!

    Følger din blog intenst hehe

    1. Det er absolut ikke fjollet – hvis havregrøden bliver enten for tynd eller for bastant er der jo ikke noget ved den 😉
      Jeg blander 1 dl havregryn, 1 dl mælk og 1 dl vand sammen med 1-1,5 tsk kakao og lidt salt i en plastikskål (den på billedet). Så giver jeg det først to minutter i mikrobølgeovnen, rører i det og giver det herefter lidt over 1 minut til. Det afhænger nok lidt af mikroovn, så måske du lige skal prøve et par gange, før du finder den perfekte tid 🙂

      1. tak det må prøves, endnu et plus at det kan fikses i mikro så bliver det sikkert en favorit 🙂

        1. Ja, jeg tror næsten aldrig jeg har lavet det på den “rigtige” måde faktisk 😉

  6. ..har vi snakket i telefon sammen i dag?

    1. Ja, hæ, det var mig der passede helpdesken i dag 🙂

      1. Jeg tænkte det nok! Ej, det er altså lidt underligt – meget lille verden (og studie!:) ) Det var også derfor jeg var sådan “..sagde du Xenia?”.

        Nå, men jeg kan fortælle jeg har fået et nyt kodeord nu og det hele virker! 😉

        1. Ja, det gav også meget mere mening, da det gik op for mig, at det var dig 😉
          Lidt skægt tilfælde, at du – af alle dage – lige ringede den dag, jeg passede biks 😀

  7. Jeg synes det er rigtig spændende at følge med i din “omlægning” og det får mig til at overveje hvordan min kæreste og jeg kan komme til at leve endnu sundere end vi gør pt.. Vi har nemlig ikke mere end 200kr per person til mad hver uge (resgten af vores su er brugt på dyr husleje, forsikring, vand, varme, el) så for mig har det altid været et spørgsmål om at få det til at køre rundt for de få penge “koste hvad det vil” nærmest.. Dette har nok betydet at vi nogen dage ikke spiser så sundt, da vi fx sagtens kan spise frikadeller med kartofler og sovs eller brændende kærlighed nogen dage – dvs. uden nogen form for grøntsager (udover kartofler self) og det vil jeg gerne lave om 😉 Så jeg håber du fortsætter.. Jeg tænkte egentlig på om det er et bevidst valg at du næsten ikke spiser kød, eller kan du bare ikke lide det?

    1. Hold da op, 200 om ugen hele tiden er godt nok heller ikke meget! Der ville jeg nok nærmest være nødt til at vælge nogle ting helt fra – ligesom I har gjort – dog ville min prioritering nok være lidt anderledes, men hver sin smag 😉

      Både og faktisk. For omkring fem år siden tog jeg springet og var “fuldblods”vegetar i et par år. Så indførte jeg langsomt fisk og derefter kylling. Men svinekød (med undtagelse af lidt skinke, bacon en enkelt gang og en sjælden pølse) og oksekød – samt andre kødtyper – er aldrig rigtig blevet indført igen. Jeg bryder mig ikke rigtig om det, og så synes jeg ikke der er nogen grund til at bruge så mange penge på det. Nu er jeg nok det man kalder fleksitar – jeg spiser vegetarisk i hvert fald halvdelen af tiden – hvis ikke mere. Og jeg savner slet ikke mere kød, så det er jo fint. Desuden, synes jeg jo også det er en fordel, at jeg er mere miljøvenlig – helt uden at gøre noget særligt bevidst for det 😀

  8. Vi (min kæreste og jeg) har 2000 kr om måneden til mad hvilket er 66 kr om dagen (for to) og det kan altså godt være en udfordring at overholde det, så måske kunne det være et mål?

    1. Ja, jeg pønser lidt på at sætte den på 1000 for marts – det vil jo så i princippet være det samme, som I har – og så kan jeg jo heldigvis stadig i høj grad trække på mig lager 🙂

  9. Hej Xenia.

    Jeg er altså ikke ret glad for havregrød – på trods af det nok er den bedste måde at starte dagen på. Mon jeg vil kunne lide det med kakao i? Du skriver at det er ligesom at få dessert til morgenmad – er der noget jeg ELSKER er det dessert 🙂 Men hvilken dessert vil du sammenligne med.
    Ros til din blog, har her til aften lavet den næste uges madplan ud fra dine opskrifter. Har en fryser der skal tømmes 🙂

    1. Hm, altså den har jo stadig havregrødskonsistens – men den smager bare sødere og af mere – og af chokolade 🙂 Jeg kender dog ikke umiddelbart en dessert at sammenligne med – måske en slags varme chokoladebudding eller sådan noget i så fald? Eller meget klæg chokoladekage 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *