Madpakkeboller med skinke og ost


Der var klart stemning for at jeg udgiver opskriften på madpakkebollerne, som jeg viste tidligere på ugen. Så det er det, vi gør – i hjertet er vi vel alle populister 😉

Personligt var jeg jo desværre ikke vildt og voldsomt begejstret for dem, desværre. Forstå mig ret, de smager fortræffeligt. Men konsistensen er en anelse… sær. Det er som om, at de på én og samme tid er både for porøse og for bastante, for tørre og for klæge. Det er da mærkeligt! Men som sagt: Smagen er udemærket. Og så er de jo supernemme at have med på madpakken. I denne uge har jeg hver morgen bare lige nuppet to fra fryseren sammen med lidt grøntsager, og så var madpakken ellers klar. Det er en del hurtigere end normalt for mig 🙂 Og måske jeg bare skal lade være med at forvente, at konsistensen er helt som “normalt” bagværk. Måske det er det, der er mit problem?

Hvis jeg laver dem igen på et senere tidspunkt (for det er jo nemt!), tror jeg dog, at jeg vil prøve at tilsætte lidt mere væske og lidt loppefrøskaller. Måske det kan holde lidt bedre sammen på det og gøre dem bedre. I kan jo også eksperimentere med dem, hvis I vil. Lad mig endelig høre, hvordan det går!

Opskriften kommer fra Tatjana. Jeg lavede et par få ændringer, som fx at bruge kokosfibre i stedet for halvdelen af mandelmelet (måske det også har haft noget at sige?), da det er billigere – og så puttede jeg noget af osten oven på bollerne i stedet for i selve dejen – det ser så fint ud, synes jeg 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Madpakkeboller med skinke og ost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter Lowcarb.dk

Ingredienser

  • 1/2 dl vand lunkent
  • 50 g gær edit: næste gang bruger jeg bagepulver - se begrundelse i kommentarfeltet nedenfor
  • 1 tsk urtesalt
  • 1 spsk sukrin+
  • 1/2 dl piskefløde
  • 6 æg
  • 100 g fedtreduceret mandelmel
  • 100 g kokosfibermel
  • 1/2 dl purløg finthakket
  • 300 g skinkestrimler
  • 100 g revet ost + 50 g til topping
  • evt. et æg til pensling eller bare lidt ekstra fløde

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og rør herefter salt, sukrin, fløde og æg i.
  2. Rør mandel- og kokosmel i og tilsæt herefter purløg, skinke og ost.
  3. Lad dejen hæve ca. 1 time under et viskestykke.
  4. Form dejen til 12 boller og lad dem hæve yderligere 20 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg eller fløde og drys med det sidste revne ost.
  7. Bages i ca. 15-20 minutter.

Noter

Kan fint fryses.

Kategorier: Brød, Frokost, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!