Madplan uge 10, 2014

madplan-10-2014

Hey, hva’ så? Er der andre, der har været oppe det hele eller halve af natten for at se Oscar-uddelingen? Jeg har personligt været oppe siden kvart over to, så jeg er muligvis – eller bliver – lidt overfrisk i dag! Forhåbentligt kan mine kollegaer godt holde mig ud alligevel! Hvis jeg lige skal sige noget kort om vinderne, indrømmer jeg gerne, at der desværre ikke var mange af mine “favoritter”, der vandt. Jo, bevares, min yndlings-Frozen vandt begge sine, woup-woup, men hverken Jennifer Lawrence eller Leonardo DiCaprio fik den fine statuette. J-Law vandt selvfølgelig sidste år, så det er lidt mere ok, men jeg føler mig (ligesom så mange andre) ret snydt på Leos vegne! Til gengæld er jeg glad for, at “12 Years a Slave” vandt for bedste film – og at “Her” vandt for originale manuskript. Den film er jo indbegrebet af originalitet! Og så synes jeg faktisk også, at “Gravity” fortjente alle de mange tekniske priser, selv om jeg er glad for, at den ikke vandt bedste film. Virkeligt en flot film! Nå, det var vist det “lidt”, jeg havde at sige om det. Og det var jo slet ikke det, det her skulle handle om – så tilbage til maden!!

Nu har jeg haft lyst til chili con carne i flere uger, siden en af mine kollegaer snakkede om det for et stykke tid siden. Så NU skal det være, her inden vinteren for alvor er overstået (jeg er optimistisk, kan I nok høre!). Herudover har jeg lidt forskellige pizzaingredienser, der skal bruges (navnligt ost), så en pizza må være på tide – det er i øvrigt også længe siden. Billedet ovenfor er desuden snyd – det er nemlig fra blomkålspizzaen, men fyldet er den variant frem for den på den reelle bund, jeg vil lave 🙂

Og, nå ja, så har jeg i øvrigt gjort alvor af mine overvejelser om at tegne abonnement på Aarstidernes Kuk-Kasse, så der får jeg første levering på fredag. Det bliver spændende! Og så skal jeg jo være god til at finde på noget at bruge det hele til 😀 I første omgang har jeg valgt at få den leveret en gang hver anden uge, hvilket umiddelbart virker meget passende. Men nu må vi se 😉

Er det i øvrigt underligt at være typen, der onlineshopper øko-grøntsager? I så fald er dette vist kun endnu et tegn på, at jeg er lidt af en særling! 🙂 Meeen det er trods alt bedre end alt for mange kjoler!

Så derfor vil jeg gerne lige have jeres hjælp til inspiration. På fredag får jeg bl.a. rucola og selleri(knold). Så hvad er jeres favoritting at lave med de to ting? Det behøver ikke at være den samme ret 😛

 

Mandag: Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

Tirsdag: Pandekagedag

Onsdag: Junk

Torsdag: Chili con carne

Fredag: – | | –

Lørdag: Rester fra mandag

Søndag: Tacotallerken



Skal I have noget godt at spise i den kommende uge?

 


24 comments

  1. Åhhh, jeg elskede virkelig , at få kuk-kassen i sommers. Det var SÅ hyggeligt, at få øko-grønsager til døren, og jeg fik prøvet en masse sjove grønsager, som jeg ikke kendte til i forvejen. Så lidt misundelse her fra 😉
    Ruccola er jeg ikke stor fan af, så hvis jeg endelig spiser det, er det egentligt ovenpå en pizza – der er jeg vist ikke til meget hjælp.
    Til gengæld ELSKER jeg selleri! Du kan jo gå lave en klassiker såsom sellerifritter. Ellers har Jane vist en pizza opskrift med selleri i bunden? Det lyder også ret frækt 😉
    Da jeg var vegetar spiste jeg ofte selleribøf – en skive blanceret selleri der paneres og steges. Det kunne man måske kaste sig ud i med en flæskesværspanering? 😀

    1. Ja, jeg glæder mig også – jeg elskede min sidste levering, så det må da være en god måde at forkæle sig selv lidt på, tænker jeg!
      Jeg er heller ikke så god til rucola selv – det bliver lidt bittert, synes jeg, så jeg skal lige finde ud af, hvad jeg vil gøre med det.
      Ligeledes er jeg dog faktisk heller ikke kæmpe sellerifan – smagen bliver hurtigt ret gennemtrængende, synes jeg, så jeg skal finde noget, hvor der er andre medspillere med til ligesom at mildne det lidt 🙂

  2. Ja Leo havde fortjent en Oscar…vi må håbe han får en (eller flere!) næste gang! Jeg kan på det varmeste anbefale de her selleribøffer http://www.thefoodclub.dk/suveraene-selleriboffer/ – de smager virkelig lækkert! Der er godt nok rasp i opskriften, men mon ikke det fint kan udskiftes med loppefrøskaller, kokosfibre eller lign til at få det til at hænge sammen?

    1. Ja, vi krydser!
      Tak for forslaget – de ser gode ud, selv om jeg dog er lidt nervøs for, at det er lidt for koncentreret sellerismag for mig 😉

      1. Altså det er faktisk det bedste ved selleribøfferne – de har ikke den der skarpe sellerismag, som jeg nærer en mangeårig afsky for. De smager mildt og lækkert, og er uhørt gode både i kold og varm udgave.

        1. Nå, så kan det være jeg lige skal kigge på dem alligevel – mangel på skarp sellerismag er i hvert fald et plus i min bog 😉

  3. Selleribøffer er min all time favorite! Selleriet rives, der tilsættes godt med ost, hvidløg, salt, peber, æg. Måske er det en god ide med lidt husk for at samle “farsen” (jeg plejer bare at bruge alm rasp) Formes til bøffer og så en tur på panden.

    Rucola går godt oven på pizza synes jeg 🙂

    1. Mange forslag på selleribøffer – måske jeg skal vove pelsen og prøve det, selv om jeg er lidt nervøs for, at sellerismagen måske bliver for gennemtrængende for min smag 🙂
      God ide med rucola på pizza!

      1. Jeg synes, at sellerismagen er meget lidt gennemtrængende. Måske pga. osten!

        1. Det lyder godt! 😀

  4. Har også ønsket mig Chili Con Carne længe. Tror også snart det skal prøves.

    1. Gør det! Med det triste vejr vi har lige for tiden, er det jo den perfekte ret! 😀

  5. hej Xenia

    Tak for alle dine lækre opskrifter!

    Må vi også se dine nye kjoler?

    Hilsen Annette

    1. Dejligt at du kan bruge det!
      Aah, et kjoleindlæg er måske lige meget nok på selfie-kontoen for min smag! ;P

  6. store grove knoldselleri stykker i ovnen med lidt chili , der bliver bagt hmmm det er godt

    1. Godt bud, tak! 😀

  7. Altså, skal vi ikke bare lave en ordning, hvor du lige laver dobbelt op på dine madplaner hver uge, så der også er mad til mig? Jeg ville sådan ønske, at jeg havde samme mad-motivation (og madlavningsevner, men det kommer vist aldrig til at ske :D)! Dog har jeg hele sidste uge glædet mig til at skulle lave pizza (på tortilla-bund), men så endte jeg med at have andre aftaler hver aften… Så det må blive, hvad jeg har planlagt i denne uge!

    P.S.: jeg stemmer for et kjole-indlæg!

    1. Haha, jo, og så kommer du til Roskilde og spiser hver dag eller hvad? ;P
      Men pizza er godt! Jeg glæder mig også til min pizza i morgen 😀

      P.s. Jeg tror, at kjoleindlæg er lige voldsomt nok for min selfie-skræk, trods alt 😉

  8. Du kan lave sellerisuppøøøøøh. Jeg har faktisk ikke selv smagt det, men det var “dagens suppe” i kuas kantine forleden og det duftede såååååå godt!!

    1. Sellerisuppe lyder også som noget med en ret gennemtrængende sellerismag 😉 Men godt bud ikke desto mindre! 😀

  9. Jeg er heller ikke så god til selleri, men dennne salat overraskede meget positivt. Ved ikke om du spiser quinoa, men det er ikke nødvendigt for smagen. Ristede sesamfrø tror jeg kunne være en superlækker erstatning.
    http://www.opskriftsamleren.dk/opskriftsamleren/350/Råkost-med-quinoa-og-feta

    1. Øj, det lyder godt med feta – det er jo en af de ting, der næsten kan gøre alt bedre! Den vil jeg klart overveje, tak 😀

  10. Hej Xenia,
    …prøv pesto af rucola…det smager skønt, evt half-n-half med persille? Dejligt på røget laks og i (oopsie)sandwiches.
    Selleribøffen er altså guld værd, vi laver det i ovnen. Skærer selleri i skiver, vender i masser af krydderier (hvidløf, røget paprika, oregano, løgpulver…) og drypper med olie.
    Steger gyldne og møre på 200 grader, og vendes et par gange til de er møre. Mine ikke-strikse dage spiser vi det til kødfri dage. Gerne som burgerbøf! (er på madplanen her lørdag)
    Sanne

    1. God ide! Nu endte jeg godt nok med at udsætte kassen, fordi det pludseligt ikke passede alligevel, men jeg vil klart huske det, hvis jeg får rucola en anden gang 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *