Mandagens Måltider

Kender I de perioder, hvor man bare har en række af rigtigt gode dage? Sådan en stime har jeg lige haft, og det er herligt! Lørdag var jeg til den hyggeligste julefrokost/tamtam sammen med en håndfuld andre madbloggere. Søndag lavede jeg lækker mad til et par gæster hos mig selv. Og i går havde jeg besøg af en sød veninde og så den bedste film længe (P.s. Se den, se den, seeee den!). Ah, så føler man sig virkelig glad, oplagt og overskudsagtigt, hvoraf især sidstnævnte ellers ikke er noget, jeg har lidt af i overflod her på det sidste. Dejligt. Og apropos – det var min mad i går faktisk også. Dejlig, altså 😉

 

Græsk yoghurt, hytteost og fløde med nøddeknas

Morgenmaden ligner næsten sig selv – lige bortset fra, at jeg i dag brugte halv hytteost, halv græsk yoghurt, eftersom jeg har en bøtte i køleskabet, som trænger til at blive brugt.

 

 

Hamburgerryg og blomkålscouscous med parmesan og mandler

Til mine gæster søndag lavede jeg en lækker kylling og en ligeså lækker salat af bl.a. blomkålscouscous, mandler og parmesan. Rester af sidstnævte kom med på arbejde sammen med et par skiver hamburgerryg og en lille skål med hvidløgsdressing. Virkeligt lækker madpakke/frokost!

 

Røget kalkun + babybel

Som jeg vist nok har nævnt før, synes jeg det er svært at finde gode LCHF-venlige mellemmåltider (gode forslag modtages med kyshånd FYI). Dette er dog min favorit lige for tiden – en babybelost og et par skiver pålæg (her røget kalkun). Det er hurtigt, nemt og lækkert.

 

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - servering

Til aftensmad til min veninde og jeg, lavede jeg den fortsat fantastiske græskarsuppe med kokos, chili og appelsin – den var endnu en gang et hit!

 

Lækre julekugler

Jeg var vist i snackhjørnet i går. Først serverede jeg resterne af disse lækre julekugler, som jeg lavede til gaver til pakkeleg i lørdags. De er lavet på mandler, dadler, kokosolie og en god blanding af julekrydderier og er virkeligt herlige (opskrift kommer naturligvis). Herefter fandt jeg nogle saltmandler frem – min veninde skulle jo liiiige smage dem 😉 Og sidst på aftenen kunne jeg altså ikke modstå det chokolade, jeg havde liggende i køkkenskabet. Jeg ville gerne sige, at jeg bare spiste et par stykker, og lagde det tilbage, men det var vist ikke heeelt tilfældet. Jeg kan bare ikke have chokolade på lager, simple as that.

 


 

Hvad var det bedste I spiste i går?

Det er nok et luksusproblem, men jeg kan vitterligt ikke vælge! Måske jeg vil sige julekuglerne fordi jeg fra et madlavningsperspektiv er vildt tilfreds med opskriften. Men græskarsuppen er jo også bare fantastisk. Og frokosten var virkeligt også en af de bedre. Argh. Men ja, som sagt, luksusproblem 😀

 


2 comments

  1. Caroline Kjeldsen

    Uh, glæder mig til opskrift på julekuglerne! :o)

    1. Pssst, den kommer i morgen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *