Mandagens Måltider: Cravings

 

Kender I de dage, hvor man nærmest har konstante cravings efter noget usundt – bare et eller andet? Ja, det gør I garanteret. Jeg bilder mig i hvert fald ind, at det er noget, alle oplever indimellem (“du er ikke alene”). Og sådan dag var jeg så “heldig” at have i går. Jeg kunne nærmest ikke tænke på andet end kage, kage, kage! Og også lidt pomfritter 😉 Og faktisk var det kun ved en blanding af et mirakel og generel dovenskab, at jeg ikke faldt i. Jeg havde nemlig ikke nogle lynløsninger på lager, og det jeg mest havde lyst til var faktisk chokoladekage – men da jeg ikke havde noget mælk, virkede det fjollet (jeg er typen, der nærmest ikke kan spise chokoladekage eller lignende uden mælk). Så det endte faktisk med, at jeg slet ikke spiste noget usundt i løbet af dagen. For en gangs skyld kom min dovenskab mig til gode – længe leve dovenskaben! 😀

 

Morgenmaden stod på bananhavregrød med kanel (ja, der er en banan deri, den er bare kogt med og kogt ud i grøden, så den søder det hele 😉 ). Jeg er begyndt at tilsætte et æg til min grød. Det giver ekstra protein og mæthed samt en superlækker næsten kagecremeagtig konsistens. Dessert til morgenmad = win!

 

Til frokost lavede jeg en god salat til madpakken. Der er agurk, majs, peberfrugt, skinke, hytteost og spinat. Spinaten er ved siden af, så den ikke bliver slatten 😉

 

Aftensmaden var rester fra den wokret, jeg lavede i fredags (som jeg skylder jer en opskrift på!). Supper lækkert også på andendagen 😀 Hvis det ikke er til at se, er der sukkerærter, gulerødder, babymajs, løg og rejer i selve wokretten og risene er kogt i en blanding af kokosmælk og vand, så de blev lækre og cremede (cremet mad er comfortfood, når det er bedst - can you tell?) 😀

 

Aftenens dessert var endnu en omgang bagte æbler. Det er virkeligt mit go-to søde indslag her i vinterhalvåret. Vil I måske have en opskrift/fremgangsmåde, egentlig, eller giver det lidt sig selv? 🙂

 

Jeg tillod mig selv en ekstra aftensnack, nu hvor jeg havde været god og holdt mig fra kage og lign. 😉 Kiwi - fun to say, fun to eat (og ja, min Instagramfølgere tænker sikkert, at jeg gentager mig selv og er monsterkedelig, men sådan kan det jo gå ;D)

 

Hvad var det bedste I spiste i går?

De bagte æbler og kiwierne. Frugt ramte virkelig “the spot” i går! 😀

 

12 comments

  1. Kender alt for godt de dér dage faktisk! Hvor utroligt du endte sundt. Men sommetider er der kun én ting, der duer i ens hoved, og så hellere undvære hvis man ikke kan få det 🙂
    Jeg er nysgerrig med grøden – slår du bare et æg ud i havregryns/mælke-blandingen og koger det med? Det er da en skidegod ide!

    1. Ja, det er virkelig også sjældent at mine cravingsdage ender så godt – er meget forundret selv 😉
      Jep, jeg pisker det bare ud i blandingen fra starten af, og varmer det med. Det eneste er, at det brænder en smule nemmere på (ikke at jeg ved det af erfaring, ahem :D), men det fungerer supergodt!

      1. Ej det må jeg lige prøve! Elsker nemlig min varme havregrød (også derfor, at køleskabsgrøden faktisk ikke helt overbeviste mig) og kunne godt trænge til at opgradere den proteinmæssigt. I øvrigt synes jeg dine mandagsopdateringer er ret hyggelige 🙂

        1. Ja, det var nemlig også det, jeg tænkte. Selvom grød mætter meget pga. fibre, synes jeg godt, man kan mærke, at den nogle gange mangler noget ekstra 🙂
          Og dejligt, at du kan lide det! Jeg synes også selv, det er ret hyggeligt at lave 😀

  2. Jeg vil meget gerne have en “opskrift” på de der bagte æbler, jeg følger nemlig ww, så frugt og kanel er gratis 😀

    1. Så skal jeg nok sørge for at få det lavet i løbet af ugen 🙂 Tak for din tilbagemelding 😀

  3. Jeg var også nysgerrig med grøden, men det kan jeg jo så læse i dit svar til kommentaren foroven:) MEN – hvordan kommer banan ind i billedet? Moser du den rundt i resten af herligheden inden du koger det?

    Det bedste jeg spiste i går, var aftensmaden – kartoffel-sellerimos med pølse-gryde-halløj (det smager meeeeget bedre end det lyder;) )

    1. Jeg laver grøden ved at blande det hele i en gryde fra starten – inkl banan i skiver. Så pisker jeg i grøden, mens den koger, så når det er færdigt, er bananen most/kogt ud i selve grøden 😀
      Det lyder også godt – rigtig comfort food! 🙂

  4. Tilsætte et æg i din grød :o? Forklar liiige hvad det går ud på :D?

    – Anne

    1. Hej Anne. Jeg har beskrevet det i svaret til Maikens kommentar ovenfor 🙂

  5. Mmm.. det grød skal prøves om lidt, dit rugbrød uden surdej til frokost og sådan et æble til aftenkaffen… i dag er det Xeniadag 🙂

    1. Uh, det bliver så godt, kan jeg mærke! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *