Mandagens Måltider – mandagsfri

Som bekendt (eller hvad?), holder jeg p.t. pause fra studiet, inden jeg begynder på min kandidat. Og denne pause bliver mest brugt på 1) at arbejde, 2) at slappe af og nyde at have fri, samt 3) at læse og se serier (hører måske under 2 i virkeligheden). Jeg har to studiejob på RUC, som sammenlagt næsten kan blive til et fuldtidsjob. “Højsæsonerne” på et universitet er dog især slut august+september og til dels februar, så uden for de perioder er der ikke altid travlt nok til at jeg kan arbejde hver dag. Eller, ærligt talt, hvis jeg virkeligt ville, skulle jeg/de nok kunne finde noget, men en del af min motivation for at holde studiepause var sådan set også bare at holde lidt fri. Så det gør jeg 1-2 dage om ugen – og selvfølgeligt weekender 😀 Og jeg elsker det! Er dog lidt nervøs for hvad der sker, når jeg engang bliver færdiguddannet, rigtig voksen og skal have mig et rigtigt voksen-fuldtidsjob. Yikes. Men forhåbentligt er det noget andet til den tid.

Anyway, det korte af det lange er, at jeg havde fri i går og derfor var hjemme. Mine måltider ser derfor en lille smule anderledes ud end normalt. Fx spiser jeg oftest kun tre hovedmåltider, når jeg har fri, og ingen mellemmåltider – mest fordi jeg sover længe, og at mine måltider derfor også bliver skubbet lidt i forhold til på en arbejdsdag. Men bortset fra det, er jeg nu ved at være kommet ud på den anden side af min madlede (nogenlunde) uskadt, og er derfor nu tilbage ved de gode vaner. I hvert fald så vidt som muligt her i den kommende julefrokostsæson ;D

Min dag blev startet med en sen morgenmad bestående af sprødt (!) bacon, røræg med lidt emmentaler og en rød peberfrugt. Breakfast for champions!

Et af de måltider, jeg har “sværest” ved på LCHF er faktisk frokosten. Hvis jeg har lange dage holder en morgenmad med æg som ovenfor mig bedst mæt, og så kan jeg jo ikke spise æg til frokost, hvilket ellers har været min go-to-frokost. I dag endte det derfor med at jeg spiste græsk yoghurt rørt med lidt piskefløde, vanillepulver og sødning + lækkert knas af mandler, valnødder, hasselnødder og kokosflager. Lækkert! Men vel egentligt ikke så frokostagtigt?

  

Aftensmaden var virkeligt et hit! Dagens menu stod på citruskylling med cashewnødder og broccoli a la Aarstiderne, og opskriften kommer naturligvis senere på ugen. Det var et måltid lige efter mit hjerte, eftersom jeg jo er ret vild med både kylling og broccoli. Og når det smager af lækker syrlig og frisk citron samt en masse andre lækre ting, kan det jo næsten ikke blive bedre!

Jeg spiste desuden en lille aftenssnack i form af en spiseskefuld peanutbutter med lidt salt og kakaopulver drysset over. Det lyder måske lidt mystisk, men don’t knock it till you’ve tried it! Det fjernede i hvert fald lige min små- og lækkersult, der begyndte at gnave hen på aftenen.

Hvad var det bedste I spiste i går?

Jeg kan faktisk ikke engang vælge, tror jeg. Det er vist første gang, det er sket, men alle måltider var bare nogen af mine favoritter – nogle nyere end andre. Men det er vel i princippet også ok bare at sige dem alle – er det ikke?

Kategorier: Hverdagsmåltider

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!