Mandelblondies med chokoladestykker

mandelblondies-1

Mens jeg skriver det her, sidder jeg og prøver at tage mig sammen til at gå ud i et vejr, som jeg er ret overbevist om, er virkeligt pænt, men virkeligt, virkeligt koldt. Og jeg har lige vasket alt mit tøj, så det er uvist, om jeg kan fremskaffe tørt tøj nok til at have tilstrækkeligt med lag på, selv om jeg har givet mine vinterstøvler og -jakke deres vinterdebut nu. Det er lidt det årligt tilbagevendende problem, ikke? Af en eller anden grund synes jeg altid, jeg når et punkt, hvor jeg løber tør for varmt tøj, og så bare må overgive mig og fryse, hver gang jeg bevæger mig uden for min dør. Heldigvis går jeg ret hurtigt, så når først det første kvarter af gåturen er overstået, har jeg det ok, haha! 😀 Og i dag har jeg så også disse blondies til at motivere mig – eller rettere tanken om det mælk, jeg skal købe, for at gøre disse blondies endnu bedre, end de allerede er!

Blondies er en lys udgave af en brownie, hvilket vil sige, at vi udelader kakaopulveret eller den smeltede chokolade fra dejen. I stedet er en blondie en sej og lidt klæg kage med en sød og mild smag af vanilje – og i dette tilfælde også mandler og chokoladestykker. Efter jeg har opdaget hvor godt det er at bage med nøddesmør som i tilfældet med disse cookies, var jeg nødt til at prøve en anden variant for at se, om det blev lige så godt. Spoiler alert: Det gjorde det! Der går en del mandler til opskriften her, så det er ikke en helt billig kage, men jeg synes personligt, at det er dét værd. Heldigvis er det jo langt fra hver dag, at vi bager! Kagen er ikke overdrevet sød, men lige tilpas, synes jeg. Er du til meget søde ting, kan du hæve mængden af sødning lidt, og er du omvendt meget afvænnet fra den søde smag, kan du skrue lidt ned. Som altid kan den slags tilpasses, lige som det passer dig.

Jeg spiser disse blondies, som de er (snart med mælk til), men de ville også være fantastiske som dessert med en kugle vaniljeis til og evt. lidt chokoladesauce, hvis det skal være ekstra godt.

mandelblondies-2

Udskriv
Mandelblondies med chokoladestykker

Opskrift inspireret af PaleOMG

Antal: 16 blondies
Ingredienser
  • 400 g mandler eller 300 g færdigkøbt mandelsmør
  • 25 g sukrin gold
  • 25 g fibersirup gold
  • 2 æg
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl piskefløde eller mandelmælk, kokosmælk eller lignende (kan udelades)
  • 100 g chokolade hakket
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Hvis du laver din egen mandelsmør, ristes mandlerne først i ovnen i 20 minutter. Afkøl dem herefter let.
  3. Mandlerne blendes nu til mandelsmør i din foodprocessor eller blender. Det tager lidt tid, så vær tålmodig. Når mandlerne har afgivet fedtstof, og du har en jævn mandelsmør, tilsættes de resterende ingredienser på nær den hakkede chokolade. Bland hurtigt til en jævn masse, og vend til sidst chokoladestykkerne i dejen.
  4. Smør en kvadratisk brownieform på ca. 20x20 cm eller tilsvarende med fedtstof, og fordel så dejen heri i et jævnt lag.
  5. Bag dine blondies i ca. 15-20 minutter og afkøl inden servering.

mandelblondies-3

2 comments

  1. Hej Xenia
    Det er ret umuligt at opdrive Fibersirup nogen steder. Og jeg havde ellers tænkt mig at bage dine blondies i weekenden.
    Har du et forslag til, hvad man kan bruge i stedet for Fibersirup?

    🙂

    1. Så vidt jeg kan se, har de den på lager hos LCHFbutikken (link i opskriften), og de sender normalt lynhurtigt. Alternativt kan du bare erstatte med tilsvarende mængde sukrin gold 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *