Mandelkage med banan og kakao

 

I dag har jeg igen været bagemonster. Jeg var i byen i går, stod derfor sent op (læs: i forhold til normalt) – faktisk var klokken “kun” halv elleve, da jeg vågnede. Jeg skulle egentlig have været til forelæsning, men det kom jeg altså ikke i dag – lidt efterårsferie skal der vel også være plads til. I stedet for dovnede jeg et par timer, hvorefter jeg først bagte denne kage og nogle madbrød til den suppe jeg lavede senere på aftenen, hvor min morbror, tante og yngste fætter kom besøg – jeg havde nemlig et par ting der skulle fikses og nogle lamper, der skulle sættes op – nu kan jeg rent faktisk se når jeg vasker op! Det er et mirakel! Opskrifterne på hhv. brød og suppe kommer i løbet af de næste par dage – og hvis jeg selv skal sige det, blev begge dele også ret vellykkede.

Nå men, tilbage til kagen. Jeg vidste jeg havde lyst til at bage noget kageværk, men ikke hvilken slags det skulle være. Jeg gik derfor mit efterhånden ret omfattende evernotebibliotek igennem og faldt over en opskrift på en lidt sundere slags kage, som jeg havde gemt for et stykke tid siden efterhånden. Normalt har jeg ikke særlig stor fidus til “sunde” kager – så vil jeg hellere have det lidt sjældnere, men så have den gode usunde slags 🙂 Denne virkede dog alligevel interessant nok, til at jeg gerne ville prøve den.

Jeg ville egentlig have lavet den i muffinforme ligesom i den oprindelige opskrift, men alle mine muffinforme står stadig hos min mor og bror. Derfor måtte jeg ty til en springform. Det blev dog også fint. En del af charmen ved denne kage er at der er en skjult overraskelse i form af kakaokage i midten. Man kan også forsøge sig med at marmorere dejen, hvis man synes det er sjovere. Dejen består af meget få ingredienser – og det sunde er jo så at der er meget lidt tilsat sukker og kun sundt fedt fra mandlerne. Og jeg syntes at det var en fin og lækker kage – men hvis jeg skal være ærlig, vil jeg til enhver tid stadig foretrække en god gammel chokoladecupcake fx 😀

NB: det er nødvendigt at have en foodprocessor, blender eller lignende for at kunne lave denne kage.

 

1 springform – 8-10 stykker

* 250 g mandler + 20 g til pynt

* 1/2 tsk bagepulver

* 2 æg

* 85 g sukker

* 1/2 tsk kanel

* 2 store bananer (220 g uden skræl) + ca. 1/2 til pynt

* 2 spsk kakao

 

Tænd ovnen på 160º varmluft. Pensl en springform (eller en muffinform) med rapsolie og drys med lidt mel. 

Hak mandlerne med undtagelse af dem til pynt sammen med bagepulveret i en foodprocessor til det er blevet til fint mel. Hæld det over i en skål.

Blend de to bananer med æg, sukker og kanel i ca. 5 minutter indtil massen er meget luftig og lys. Rør sammen med mandelmelet.

Hæld en tredjedel af dejen over i en mindre skål og bland med kakaopulveret. 

Halvdelen af den lyse dej fordeles nederst i springformen. Herefter hældes kakaodejen over – sørg for at den ikke kommer helt ud til kanten, så man ikke kan se det. Hæld herefter resten af den lyse dej over.

Pynt med tynde bananskiver og hakkede mandler.

Bag i ca. 40 minutter eller til en tandstik kommer ren ud efter at være stukket i kagen. 

Afkøl.

Næringsindhold for ét stykke ved 8

Kcal: 282. Protein: 9,7g. Kulhydrat: 28g. Fedt: 15g. Kostfibre: 3,7g.

5 comments

  1. Åh, den ser ellers rigtig spændende ud 🙂

    1. Det var den skam også – spændende altså. Og den smagte også fint. Jeg tror bare, at jeg har det sådan med ting, der er “efterligninger” af andre (ofte mere usunde) ting, at det de forsøger at efterligne oftest stadig smager bedre 😀 Og så vil jeg hellere have det usunde men bedre bare lidt sjældnere 😉

  2. Newyorkerbyheart

    Den ser virkelig lækker ud, Xenia!! Den skal jeg altså prøve 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    1. Det kan du også sagtens gøre. Den var nemlig fin – så længe man er indstillet på, at den jo ikke smager som “normal” kage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *