Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

mascarponefyldte-jordbaer

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉

Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave. Jeg lavede dem i søndags, fordi jeg havde købt jordbærrene, og mascarponen havde jeg haft klar længe, og eftersom jeg havde planer senere på dagen, spiste jeg bare en bunke af dem som nem morgenmad. Men der er uendeligt mange ting, jeg kan forestille mig, de passer (måske lidt bedre) til. Et oplagt bud vil være som del af en brunchbuffet eller en desserttallerken – forestil jer lige en awesome brownie og et par af de her banditter on the side? Ja, mine tænder løber i hvert fald i vand bare ved tanken. Men som en lille snack alene fungerer de altså som sagt også udmærket.

Fyldet laves helt simpelt af mascarpone som piskes med piskefløde, vanilje, citronskal og lidt sødning, og sammen med jordbærrene får resultatet lettere cheesecake-agtige undertoner. Chokoladepynten til sidst er valgfri, men ret fin, synes jeg, som en ekstra lille krølle. Du kan også vælge bare at drysse med lidt hakket chokolade eller evt. nogle hakkede nødder. Måske lidt knuste digestive-kiks ville være godt for at fuldende cheesecake-ideen, hvis du spiser korn. Eller, som sagt, kan du droppe en topping, og holde hapserne helt clean i rød og hvid. God sidste sommerdag, og så lad os lige sammen krydse fingre for, at solen alligevel bliver her lidt endnu, skal vi ikke?!

Opskriften indeholder affiliate-links.

Udskriv
Mascarponefyldte jordbær

Rækker til 4 personer med 3-4 jordbær til hver

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 12-16 store jordbær
Mascarponefyld (du får nok lidt til overs)
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk citronskal fintrevet
  • sødning efter smag fx flydende stevia med vaniljesmag og/eller fibersirup clear
Pynt
  • 25-50 g mørk chokolade kan udelades
Sådan gør du
  1. Pisk alle ingredienser til mascarponefyldet sammen med en elpisker eller i røremaskine, til det er jævnt, luftigt og ikke for flydende.

  2. Skær stilken af jordbærrene med et fladt snit, så de kan stå stabilt på hovedet. Skær herefter et kryds i den smalle ende, uden at skære helt igennem. Åbn forsigtigt de fire hjørner - lidt som en blomst.

  3. Fyld mascarponefyldet i en sprøjtepose med en stjernetyl eller lignende, og sprøjt fyld i jordbærrene.

  4. Pynt evt med smeltet chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *