Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester. Men ikke desto mindre klarede jeg det, og nu er der et godt stykke tid, til jeg skal studere igen – hvilket egentlig er en ret rar tanke. Jeg har endnu ikke færdiggjort mine planer for hvad jeg skal indtil da, men så snart jeg ved det endeligt, skal I nok få det at vide også 🙂

Indtil da, får I her en hurtig ide til nem og lækker aftensmad (eller frokost). De fleste kender retten ‘maskeret blomkål’ – og eftersom jeg er ret vild med blomkål, rejer og ærter, er det en af mine yndlings’salater’. Jeg synes dog det er besværligt at stå og rode med et helt blomkålshoved og der er heller ikke nogen grund til det, efter min mening. Så jeg plejer bare at lave det som en salat, som her. Normalt spiser jeg jo sjældent dressing, men lige til denne ret passer det ret godt, synes jeg. Jeg har lavet en dressing, der minder lidt om thousand island, der jo, som bekendt, passer fænomenalt til rejer. I kan selvfølgelig også bare bruge en anden slags dressing eller en færdigkøbt, hvis I foretrækker det 🙂

Udskriv
Maskeret blomkålssalat


Antal: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 200 g rejer
  • 200 g ærter
  • 4 æg
Dressing
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk HP-sauce eller brug dobbelt ketchup
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2-1 tsk salt
  • lidt sukker
Sådan gør du
  1. Del blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 5-8 minutter, eller til de er tilpas møre uden at være overkogte. Kog ærterne med det sidste minuts tid. Lad grøntsagerne køle lidt af, inden det serveres.
  2. Kog imens æggene - jeg foretrækker dem smilende, men lav dem som du bedst kan lide.
  3. Bland dressingen og smag til med salt og sukker.
  4. Bland blomkål og ærter med rejer og server med dressing og smilende æg.

10 comments

  1. Kære Xenia
    Tillykke med bachelor’en 🙂 Hvor ser den salat dejlig ud. Minder mig om en gammel Karoline-opskrift. Jeg havde glemt alt om dens eksistens indtil nu. Jeg tror da lige, at jeg er nødt til at lave en lignende salat i næste uge, så tusind tak for inspirationen.
    Kh Nadia

    1. Mange tak – det er virkelig rart at være færdig – for et stykke tid i hvert fald.
      Jeg elsker blomkål, så denne salat er en sikker vinder. Jeg håber du også får lavet noget lækkert 😀

  2. Uhh jeg bruger nærmest blomkål til alt på low carb udgaven af bloggen lige nu, og jeg havde ikke engang tænkt på at lave det her! Men det kommer helt sikkert på menuen snart, for der ligger meget passende 10 pakker rejer i fryseren og venter på at blive spist.
    Så jeg siger som Nadia også tak for inspirationen 🙂

    1. Jeg elsker blomkål! Jeg har dog aldrig taget mig sammen til det med at bruge det i stedet for kulhydrater – nok fordi jeg generelt er lidt for glad for ris, kartofler og lign. 😉 Men i sådan en ret her, hvor det ikke er erstatning, er det helt fænomenalt!
      Så velbekomme 🙂

  3. Kæmpe tillykke! Ih, jeg misunder dig, at du er nået så langt (og du er så ung!) – og super fedt, at det gik godt, når din motivation (som du selv nævner) ikke liiige har været på sit højeste. Tillykke igen! 🙂

    1. Tak! Jeg er også meget lettet 😀 Nu glæder jeg mig bare lige til at holde en god lang pause, så jeg på et tidspunkt kan begynde at glæde mig til at gå i skole igen 😉

  4. Lækker opskrift og fantastisk flot anretning. Jeg har ikke set maskeret blomkål portionsanrettet som salat før, men flot er det bestemt.

    Her er en mere traditionel opskrift på maskeret blomkål med rejer http://forret-forretter.dk/maskeret-blomkal-med-rejer/

    1. Mange tak, det er jeg glad for du synes 🙂
      Men den traditionelle er nu også god – og din anretning er ret fin. Jeg synes generelt bare, det er en virkelig dekorativ ret – og det tæller jo også for noget 😀

      1. Tillykke 🙂 Mums det ser godt ud det må også prøves. Jeg er blevet flittig bruger af dine opskrifter. Ja og så kom du også lige med min mands ynglinges ret. Kan det blive bedre 😉 Tak for din super dejlige side.

        1. Tak “på baghånd”, eller hvad man siger 🙂 Dette indlæg er jo snart halvandet år siden, men tak, ikke desto mindre 😉
          Dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter – og held og lykke med blomkålssalaten her! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *