Mexifyldte kartofler

Selv om jeg tit laver mad i portioner, der er store nok til at give rester, er det faktisk meget sjældent jeg fryser mad ned. Så store portioner laver jeg sjældent, og når jeg så gør, er jeg virkeligt dårlig til 1) at huske at fryse det ned, inden det er for sent og 2) at huske at tage det ud af fryseren igen og rent faktisk spise det, inden jeg helt har glemt, hvad det er, og om jeg egentligt kunne lide det. Skidt, jeg ved det. Men til den mexifest, jeg holdt i januar, var der alligevel så meget af min mexican pulled chicken tilbage, at jeg ret hurtigt indså, at det måtte i fryseren, for ikke at være totalt spild. Og der har det så ligget i halvanden måned siden…

På det sidste har jeg dog haft lyst til at give mig i kast med en omgang bagte søde kartofler med mexicansk inspireret fyld, men jeg kunne ikke helt finde på den rette kombination af fyld, når jeg brainstormede. Indtil jeg til sidst kom i tanker om den kylling der, som blandet med bønner, majs og peberfrugt ville være det perfekte fyld i nogle kartofler med godt med ost på toppen! Det er da det, man kan kalde restewin! Normalt er jeg nemlig heller ikke så god til at finde på nye ting med mine rester faktisk – jeg spiser det oftest bare, ligesom jeg serverede det, første gang jeg lavede det, indtil jeg løber tør. Lidt kedeligt! Måske det ikke er så underligt, at min restekategori er lidt tynd.

Så for en gangs skyld var jeg ikke kedelig, da jeg lavede disse mexifyldte kartofler! Heldigvis kan ikke-kedelig og nemt heldigvis godt gå hånd i hånd, for disse var også smidt sammen på under en halv time. Og du kan gøre det samme, hvis du har en mikrobølgeovn. Hvis ikke, skal kartoflerne bage lidt længere, men det er jo “sofa-køkkentid”, aka. kartoflerne passer bare sig selv i ovnen, mens du kan Netflix’e den. Og når de er bagt, er det bare at fylde fyld i, toppe med ost og give dem en hurtig tur i ovnen igen, og værsgo’, så er der serveret!

Så skal jeg bare lige finde ud af, hvad jeg skal bruge den sidste bunke pulled chicken i mit køleskab til…

Jeg brugte både søde kartofler og almindelige bagekartofler. De får hvert sit udtryk, så du kan også vælge at blande eller bare vælge den ene eller den anden slags. Har du ikke lige en rest mexican pulled chicken i fryseren, kan du sagtens lave dem alligevel, no worries – læs mit tip i opskriftsnoterne. I got your back! Og sådan en fætter fungerer i øvrigt fortrinligt på madpakken, især hvis du har adgang til mikrobølgeovn.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Mexifyldte kartofler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 3 kartofler søde eller almindelige bagekartofler

Mexifyld

  • 3 dl mexican pulled chicken eller se note
  • 1/2 lille dåse majs
  • 1/2 dåse sorte bønner
  • 1 rød snackpeber eller 1/2 rød alm. peberfrugt

Til servering

  • revet ost
  • 200 g tomater
  • 2 små avocadoer
  • 2 spsk limesaft
  • creme fraiche

Sådan gør du

  1. Vask kartoflerne og skær et kryds i dem. Bag enten i ovnen ved 180º i ca. 1 time eller i mikrobølgeovnen i ca. 10-15 minutter (tjek undervejs efter de 10 minutter), til kartoflerne er møre.

  2. Bland din mexican pulled chicken med majs, sorte bønner og peberfrugt i små tern. 

  3. Åbn kartoflerne så meget, som du kan. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel fyldet i kartoflerne. Drys med godt med ost på toppen.

  4. Skru ovnen op på 225º varmluft eller grill, og gratiner kartoflerne med ost på her, til osten er gylden.

  5. Skær imens tomater og avocado i tern og vend med limesaft.

  6. Server kartoflerne med creme fraiche og avocado-tomat-salaten.

Noter

Hvis du ikke har en rest mexican pulled chicken og ikke gider lave det kun for disse kartofler (selv om det nu er dét værd), kan du bruge ca. 250 g anden kylling, fx en rest fra en hel kylling eller kog et kyllingebryst. Træk kødet i trævler med gafler og vend med 2 dl færdigkøbt salsa. Smag til med røget paprika og salt, hvis nødvendigt.

Kategorier: Fast food, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Mælkefri, Mexicansk, Opskrifter, Rester

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!