Mikroovnsboller

mikroboller2

Okay, indrømmet, den primære grund til, at jeg overhovedet valgte at lave disse mikroboller i første omgang, er, at jeg så ville kunne linke til dette klip fra “American Hustle” med Jennifer Lawrence (aka. yndlings!). “Don’t put metal in the science oven” – så sjovt altså!

Jeg ved i øvrigt godt, at der er delte meninger om den dér “science oven”. Og iflg. den gode J-Law tager den jo alt næring ud maden ;D Hvorvidt I bruger den eller ej, vil jeg lade være op til jer selv. Men jeg har en mikrobølgeovn og bruger den i hvert fald et par gange om ugen – først og fremmest for nemhedens skyld selvfølgelig. Hvis I også har en mikrobølgeovn, som I ikke har fået futtet af, fordi I har puttet metal deri (høhø), kan I jo prøve at lave disse mikroboller en dag, I lige får lyst til brød. Jeg kan faktisk ikke helt finde ud af, hvordan jeg havde det med de her boller. Det er ikke det bedste LCHF-brød, jeg har smagt, men det var nemt og hurtigt, og det bør vel også tælle for noget en gang imellem? Vær i øvrigt opmærksom på, at I ikke får fyldt for meget i ramekinerne – halvdelen af mine hævede over og blev lidt tossede at se på. De fik desværre også lidt for meget og blev lidt til den tørre side, så prøv hellere at starte med at give dem lidt og prøv jer frem. Tørt og gummiagtigt brød er ikke et hit. Men min anden omgang blev altså helt fine 🙂

“Thank God for me!”

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Mikroboller

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 dl mandler
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk hørfrø
  • 1,5 spsk kokosolie uden smag
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk fiberHUSK
  • et nip salt

Sådan gør du

  1. Rist solsikkekernerne kort på en varm tør pande.
  2. Blend mandler, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø til mel.
  3. Smelt kokosolien - fx i mikrobølgeovnen.
  4. Pisk æggene luftige og bland herefter med de resterende ingredienser.
  5. Pensl fire ramekiner med lidt olie og fordel dejen heri. Bag i mikrobølgeovnen ved højeste effekt i ca. 3-3,5 min.
mikroboller1

Kategorier: Brød, LCHF opskrifter, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!