Mini cheesecakes med jordbær

Mini cheesecakes med jordbær

Jeg bagte faktisk disse i fredags på min første feriedag, men eftersom jeg har brugt min weekend på dels at arbejde og dels at hjælpe min morbror og tante med pasning af sødeste-baby-fætter-i-verden og også-ret-sød-men-ikke-baby-kusine resten af weekenden. Jeg får derfor ‘først’ blogget om dem nu 😉 Under alle omstændigheder var de dog rigtigt lækre. De smagte nok ligeså godt (så vidt jeg husker) som den anden cheesecake, jeg lavede for et par måneder siden, men disse er en mere budgetvenlig version, eftersom cheese-delen er philadelphia frem for dyr mascarpone (og ja, jeg ved godt, at man i princippet bare kan lave sin mascarpone selv). Jeg vil dog indskyde at de nok er bedst de første par dage efter de er bagt. Jeg kunne i hvert fald godt smage forskel på de par stykker (okay, 4!), jeg spiste fredag aften og dem, jeg spiste i går aftes, da jeg var hjemme igen. Kiksebunden er mere lækker og sprød på førstedagen. Så mit råd vil i hvert fald være at lave dem om aftenen inden eller morgenen på dagen hvor man skal servere dem om aftenen til dessert fx, så de er så lækre som overhovedet muligt. Man kan jo desuden pynte med lige den slags frugt, man lyster – jordbær er jo bare så lækre lige nu! 🙂

I forhold til den oprindelige opskrift, som desuden kommer her fra Sarahs Kager, brugte jeg kun 200 g kiks i stedet for 250 (da det var det, der var i én pakke – de hed vist nok my choice havrekiks med mørk chokolade). Så tilsatte jeg 50 g hakkede mandler til bunden og udelod kanelen, som jeg ikke rigtigt synes tiltalte mig heri. Jeg tilsatte desuden 50 g smeltet chokolade til ostemassen. Bare fordi.

12 stk. i alm. muffinstørrelse

Bund:

* 200 g kiks med chokolade

* 50 g smør

* 50 g mandler

* 2 spsk sukker

 

Fyld:

* 200 g philadelphia (ikke light)

* 150 g sukker

* 1/4 tsk salt

* 1 vanillestang

* 3 æg

* 1 dl fløde

 

* Jordbær til pynt

 

Tænd ovnen på 180º varmluft.

Kiksene knuses i en frysepose med en kagerulle (man kan også bruge foodprocessor. Mandlerne hakkes. Bland godt sammen med smeltet smør og sukker.

Mini cheesecakes med jordbær

Fordel 12 papirsforme i en muffinform af aluminium. Læg en spsk kiksemasse i hver og pres sammen. Bag 5 minutter.

Mini cheesecakes med jordbær

Pisk philadelphia i 20 sekunder og tilsæt herefter sukker, salt og vanillekorn. Tilsæt et æg ad gangen pisk efter hvert. Pisk til sidst fløden i blandingen til det hele er blandet sammen. Smelt chokoladen og lad den køle et kort øjeblik. Vend den herefter hurtigt i ostemassen – den skal ikke være rørt ud, kun ’swirles’ i.

Fyld ostemassen i formene til kanten og bag ca. 25 minutter til de er faste og buddingagtige. 

Mini cheesecakes med jordbær
før bagning
Mini cheesecakes med jordbær
efter bagning

Køl kagerne i minimum 4 timer – eller natten over. De synker lidt sammen, når de køler af.

 

Mini cheesecakes med jordbær

Pynt med jordbær og server.

7 comments

  1. Mmm, de ser lækre ud!! Må afprøves snarest 😀

  2. De ser alt for gode ud. De skal helt sikkert prøves.

  3. Ej, hvor er der fine!! Jeg elsker cheesecake, så de må da vist prøves 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Tak skal I have alle tre – I bør helt sikkert prøve dem. De har alle de gode ting fra cheesecake og cupcakes blandet sammen 🙂 Og så er de supernemme at lave – og spise ;D

  5. Åh nej Xenia.. Jeg lever jo efterhånden af ting fra din blog! Jeg prøver jo at holde mig fra de søde sager, men de her lyder altså voldsomt lækre!

  6. De er altså vildt nuttede og indbydende 🙂

  7. Hæ Janne, det gør jeg jo også – og jeg har da (vist nok) endnu ikke taget skade 😉

    Piskeriset, ja det var nemlig også det jeg faldt for ved dem. Og så at det var endnu en undskyldning for at kunne købe lækre danske jordbær 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *