Nøddekage med æble

I søndags var det jo som bekendt anden søndag i advent, og i modsætning til første søndag i advent har vi afleveret projekt, så jeg havde fri til at kunne nyde julehyggen. Ganske vist skal jeg til eksamen i morgen, men jeg havde besluttet, at jeg gerne måtte holde helt fri i weekenden. Og det skal jeg da love for, at jeg nød! Jeg er hjemme hos min mor og bror lige p.t., da julen altså oftest er hyggeligere, når man er flere – og så er den også billigere 😉 Vi fik risengrød til frokost, havde lys i den fem-minutters-adventsdekoration, jeg lavede i fredags (og ja, vi er typen, der har ild i alle lys på én gang) og så bagte jeg en kage, som vi smagte, mens vi spillede brætspil – Spise med Price, naturligvis 😀 Og nå ja, så lavede jeg andesteg med hele moletjavsen til aftensmad – men mere om det senere 🙂

Kagen er fra The Hummingbird Bakery kagebogen, så allerede der er man nærmest sikker på, at det er en god kage. Og hvis man ikke er overbevist, skal selve kagen nok sørge for det. Det er en rigtig lækker vinter/julekage – men i modsætning til mange andre af den slags, er der ikke noget tørret frugt i, hvilket helt sikkert er en fordel efter min mening! Ifølge opskriften skal den trække et par timer i køleskabet eller natten over – jeg ved ærligt talt ikke helt hvorfor, men jeg lod den da alligevel stå i et par timer. En anden gang vil jeg dog ikke have noget imod bare at bage den med det samme, hvis det passer bedre tidsmæssigt.

Jeg lavede kagen i to mindre rugbrødsforme, så den blev ikke så høj, men man kan lige så vel bage den i én. Så skal den dog nok bare bage 10-15 minutter ekstra.

Den eneste ændring, jeg foretog, var, at  jeg fordoblede mængden af én ingrediens. Kan I gætte hvilken? Ja, det er rigtigt, det var chokoladen 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Nøddekage med æble

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stykker

Ingredienser

  • 175 g blødt smør
  • 150 lys muscovadosukker
  • 2 spsk jordbærsyltetøj
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 æbler
  • evt. flormelis til pynt

Sådan gør du

  1. Hak mandler, hasselnødder og chokolade groft. Skræl æblerne, fjern kernehuse og skær i tern.
  2. Pisk smør, sukker og syltetøj let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Si herefter mel, bagepulver og kanel sammen i en anden skål og kom det i smørblandingen. Rør nødder, chokolade og æbler i dejen og fordel det godt. Dæk evt. dejen til og sæt på køl et par timer eller natten over.
  4. Forvarm ovnen til 170º alm. ovn.
  5. Pensl 1-2 rugbrødsforme med lidt olie og fordel dejen heri. Bag kagen i ca. 35-50 minutter (35 ved to forme) eller til den er brun på toppen og gennembagt.
  6. Drys evt. med flormelis ved servering.

Kategorier: Efterår, Jul, Kage, Mælkefri, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!