Uimodståelige nutellacookies med ekstra hasselnødder og chokolade

nutellacookies2

I torsdags og fredags var jeg igen i fotostudiet med “hele mit entourage” (aka. min mor og bror, som har været yderst uundværlige bagehjælpere, når der skulle laves 100 opskrifter over 4 dage), og her fik vi taget de sidste billeder til bogen. Når jeg siger “vi”, mener jeg selvfølgelig ikke mig, men snarere fotograferne. Jeg laver bare opskrifterne og kommer højst med lidt forsigtige forslag hist og pist. Og så poserede jeg selv foran kameraet i 5-10 minutters tid i torsdags sammen med hhv. en bananasplit og et fad med flødeboller, så der kan komme et billede af undertegnede i bogen også. Det var i øvrigt nok den del, jeg havde glædet mig mest til, og faktisk har jeg ikke engang set resultatet endnu. Jeg har bevidst undladt at spørge, fordi jeg hellere vil se dem, når de har sorteret og udvalgt og efterbehandlet og sådan. Er jeg den eneste, der er lidt sær på den måde? Jeg er bedre til selfies, hvor jeg bare kan tage nogen-og-40 billeder, før jeg får dét, jeg er tilfreds med, haha! 😀

Nå, men hvorom alting er, så skulle man egentligt tro, at jeg var rimeligt træt af kage og bagning (eller som jeg ynder at kalde det: “kagning”) efter de sidste par måneder, og det er jeg faktisk også. Men dels fik jeg en god ide, og dels sad jeg alligevel i går og fik dårlig samvittighed over, at jeg har vist og snakket så meget om kage uden at give jer en eneste opskrift, at jeg alligevel lige lavede en hurtig omgang cookies i går, som I får opskriften på her. Det er cookies af den slags, som man laver primært på nøddesmør. Måske I allerede kender konceptet? Jeg har en lignende opskrift med peanutbutter i bogen, som også er yderst uimodståelige, men denne variant er i stedet lavet på hasselnøddesmør og tilsat kakaopulver, så resultatet er den ypperste nutellacookie, som du kan forestille dig. Cookierne er dejligt sprøde, lige som de bedste cookies er, eller hvis du bager dem lidt kortere tid, lettere chewy i midten – og de smager endnu bedre skyllet ned med et glas iskoldt mælk – eller kaffe, formoder jeg, hvis man er til den slags.

Jeg håber, at denne opskrift får jer til at tilgive mig lidt for al den kagespam, der har været på det sidste – især i betragtning af, at bogen jo først er sat til at komme til marts, så der stadig er et stykke tid til, at andre end jeg selv og en udvalgt håndfuld rent faktisk ser opskrifterne deri. Bag de her cookies, hvis du har dig selv kær! Og hvis du er ude efter en hurtigere udgave, bruger du selvfølgelig bare færdigkøbt hasselnøddesmør, omend det er en lidt dyrere løsning, selv med de nøddepriser vi efterhånden har os!

Opskriften indeholder affiliate-links, så jeg tjener lidt, hvis du køber via mine links. Prisen er den samme for dig.

Udskriv
Nutellacookies med hasselnødder og chokolade
Antal: 16 cookies
Ingredienser
  • 200 g hasselnøddesmør se opskrift nedenfor eller brug en færdigkøbt variant
  • 75 g sukrin gold
  • 1 æg
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 50 g chokolade
  • 50 g hasselnødder
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160 ºC varmluft.

  2. Bland hasselnøddesmør, sukrin gold, æg, kakaopulver og bagepulver.
  3. Hak chokolade og hasselnødder groft, og bland det i dejen. Du kan evt. bruge dine fingre, så dejen er godt blandet.
  4. Tril dejen til ca. 16 kugler, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem let flade.
  5. Bag i ca. 25-30 minutter, og afkøl på en rist.

nutellacookies1

Udskriv
Hasselnøddesmør
Giver ca. 200 g hasselnøddesmør
Antal: 200 g
Ingredienser
  • 250 g hasselnødder
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 tsk salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Hæld nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ovnen i 20 minutter. Afkøl helt.
  3. Nulr herefter de afkølede nødder mellem dine hænder eller i et rent viskestykke, så skallerne løsner sig. Sorter nødderne fra skallerne.
  4. Blend nødderne i din foodprocessor, til de bliver til smør. Det tager lidt tid, så vær tålmodig. Skrab siderne ned undervejs, hvis nødvendigt.
  5. Smag til vanilje og salt til sidst. Opbevar i en lufttæt bøtte. I køleskabet kan det holde sig i hvert fald et par uger.

One comment

  1. […] Efter jeg har opdaget hvor godt det er at bage med nøddesmør som i tilfældet med disse cookies, var jeg nødt til at prøve en anden variant for at se, om det blev lige så godt. Spoiler alert: […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *