Oopsies

De fleste, der begår sig i en eller anden grad i LCHF-verdenen (eller bare kornfri, low-carb, palæo eller hvad det nu hedder alt sammen), har formentligt allerede hørt om oopsies. Som altid er jeg lidt last mover på dette punkt. Længe syntes jeg egentligt ikke at det lød særligt tiltalende. Helt ærligt: æg og flødeost blandet og bagt! Så jeg blev ved med at udskyde det. Så så jeg dog for et stykke tid siden, at Jane brugte dem som naan-brød. Og det lød jo ganske enkelte genialt! Derefter gik der ikke længe, før jeg lavede første portion til en omgang tikka masala og siden har jeg lavet dem yderligere en gang. Jeg er fan nu!

De smager (naturligvis) ikke som naan-brød. Men da jeg stadig spiste brød jævntligt, var det egentligt stort set kun for at have noget at søbe sovsen op med, hvilket især er nødvendigt, når man ikke længere har fx risene til det formål. Og at søbe sovs, dét kan disse oopsies helt sikkert.

Jeg synes faktisk, de smager bedst kolde, men de kan også serveres direkte fra ovnen – der minder konsistensen bare lidt mere om en fluffy omelet end om at luftigt brød – sidstnævnte kan tilnærmelsesvis beskrive konsistensen, når de er kolde(re).

De er desuden fantastiske som mellemmåltid med lidt pålæg af en art. Så er det nærmest som at spise et stykke helt hvidt franskbrød midt på en helt almindelig hverdag. Win! Hey, måske man skulle prøve dem i en toast…? (tænke lokke savle 😉 )

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Oopsies

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

  • 100 g flødeost kan evt. være med smag
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 stor tsk fiberHUSK
  • evt. nigellafrø til pynt til denne naan-udgave jeg har også en halv ide om at prøve med sesamfrø til burgere

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 130º varmluft.
  2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne helt stive sammen med saltet.
  3. Pisk æggeblommer sammen med flødeost og bagepulver, til der ikke er nogen osteklumper tilbage. Rør loppefrøskallerne i æggeblommeblandingen og lad det stå et øjeblik, så fibrene kan suge væske til sig. Du kan evt. putte bagepapir på en bageplade imens.
  4. Vend æggehviderne forsigtigt i æggeblommeblandingen.
  5. Fordel dejen med en stor gryde- eller suppeske på en bageplade i seks lige store klatter. Drys evt. med nigellafrø eller andet.
  6. Bages i ca. 25 minutter, til de er fint gyldne og luftige.

Kategorier: Brød, LCHF opskrifter, Morgenmad, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!