Brød (og brøderstatninger)

Blomkålstortilla

Blomkålstortilla

Oftest når jeg får mexicansk mad, spiser jeg det jo som bekendt bare som tacotallerkener – alt det gode i en stor bunke på en tallerken! Dét er lækkert. Og det var egentligt oprindeligt også bare det, jeg havde planlagt til i onsdags. Men så lå der pludseligt et halvt blomkål fra blomkålsrisottoen og stirrede på mig, og ja, så besluttede jeg mig altså for at afprøve de her tortillaer (nyd den fine canadiske accent, hvis du ser videoen ^^). Generelt er jeg jo vild med stort set alle opskrifter, hvor man kan proppe flere grøntsager i sig uden sådan
Mere
IMG_8783

Burgerboller

Billeder i indlægget opdateret 12/10-11 I dag fik vi lækker, lækker hjemmelavet burger. Jeg laver faktisk sjældent hjemmelavede burgere, men efter at jeg har prøvet denne opskrift, som jeg har fået anbefalet af MissMuffin, kommer det helt sikkert til at ske noget oftere. Opskriften er fra Varm på brød og lun på boller, men den oprindelige opskrift giver 30-35 boller. Det syntes jeg var lige i overkanten, så jeg lavede to en halv gang mindre, så det passede med en pakke gær. Desuden lader jeg dem hæve længere både før og efter, da jeg synes det giver et meget bedre resultat. 12
Mere
Burgerboller med sesam

Burgerboller med sesam

I går holdt jeg burger- og filmaften med min bror – en supergod måde at spendere en lørdag aften på, efter min mening. Og til burgeraften skal der naturligvis burgere til (bare kald mig captain obvious), så det betød, at det endelig var tid for mig at prøve at bage en omgang LCHF-burgerboller. Jeg brugte opskriften fra Tatjanas “Low Carb Lækkerier”, som har fået varme anmeldelser rundt omkring – dog valgte jeg kun at bruge sesamfrø og udelukkede solsikkekernerne, eftersom jeg synes, at sidstnævnte godt kan have en lidt overvældende smag, mens sesam jo passer som fod i hose i
Mere
cheeseburger-2

Cheeseburger med tomatrelish og bacon i burgerbolle med squash og ost

Da jeg satte denne cheeseburger på sidste uges madplan, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke har én eneste opskrift på en helt klassisk oksekødsburger herinde. For et par år siden havde det måske givet fin mening, eftersom jeg dengang ikke spiste burger med okse, men inden for det sidste års tid er det i høj grad ændret sig, og jeg har snart ikke tal på, hvor mange burgere jeg har spist ude. Men måske det netop er dét, der er “problemet”. Jeg spiser stort set altid burgere ude, og så ender de jo ikke på bloggen. Jeg
Mere
chiaknaekbroed-1

Chiaknækbrød

Af og til når jeg er ude og handle, oplever jeg et dilemma. Det er ikke et stort dilemma, bevares, vi kan vel kalde det et champagne- eller i-landsproblem (#firstworldproblems), men den slags skal man vel heller ikke nødvendigvis kimse ad. Mit problem er dette: Tit står jeg foran ostemontren og har en (uforklarlig?) lyst til at købe ost (eller, I ved, for mig er “ost” jo den slags, der ikke reelt smager af ost, men nok mere bare kan betegnes som stivnet fløde…), men jeg har sjældent noget at putte denne ost ovenpå. Tit ender jeg i ostehapserne, som
Mere
IMG_3094

Croque Madame på blomkålsbrød

Her mens giveaway‘en stadig kører, nupper vi lige en opskrift fra den fine bog. (Der er i øvrigt stadig en håndfuld af jer, der “gør det forkert”. Tjek lige op på det, hvis I vil deltage. Hvis jeres kommentar ikke er offentliggjort, har I ikke svaret ordentligt på spørgsmålet. Og hvis I slet ikke har lagt en kommentar, kan I ikke vinde, selv hvis I bliver trukket via widget’en. Ja, undskyld jeg er sådan efter jer…) Men altså, jeg har jo absolut ikke lagt skjul på, at jeg (også) er fan af Jane Faerbers nyeste LCHF-(koge)bog “Mæt & Slank med
Mere
fiberboller-1

Fiberboller

Jeg er ved at lave eksamensopgave i mit yndlingswebdesignfag lige nu, og der er åbenbart en eller anden universel regel om, at når man laver opgave, skal man have “lidt lækkert”. I hvert fald har jeg inden for den sidste uge bagt mere, end jeg nok har gjort sammenlagt resten af året. Cirka. Eller måske det bare skyldes, at jeg kom til at købe en pakke pålægschokolade, og så skal man jo have noget at putte det ovenpå, hvem ved. I hvert fald bagte jeg i går igen en omgang boller, denne gang efter opskriften på de populære “TH-boller” eller
Mere
Foccacia 1

Foccacia med krydderolie

Dette foccaciabrød er fra Kvalimad og er baseret på hans opskrift på grydebrød (som jeg, BTW, p.t. er ved at bage sådan en hyggelig lørdag formiddag) 🙂 Og når noget er baseret på verdens bedste brød, ved man jo, at det kun kan blive godt! Jeg vekslede lidt frem og tilbage i forhold til om jeg overhovedet skulle bage brød selv til studenterfesten, eller om vi bare skulle købe noget færdigt – eller helt droppe brødet. Det er jo – trods alt – alt sammen ekstra arbejde 🙂 Men når det kommer til stykket, er jeg faktisk ikke den største
Mere
Foccasia

Foccasia

Det gik lige op for mig, at jeg egentligt “skyldte” denne opskrift fra det tapas-bord, jeg lavede til madklubben i sidste weekend. Brødet er endnu en gang fra Jane Faerbers fantastiske “LCHF – spis dig mæt og glad” (er I ved at være trætte af at høre om den – tough luck!) , men var egentligt ikke en af de opskrifter, jeg umiddelbart havde sat øverst på min to-try liste. Ikke fordi det ikke så lækkert ud, men som bekendt gør jeg mig kun begrænset i brøderstatninger, og jeg kunne, da jeg læste bogen, ikke lige se en oplagt lejlighed til at
Mere
foedselsdagsboller-2

Fødselsdagsboller

Okay, de her boller, ikke, de er muligvis Guds gave til LCHF’ere. I hvert fald i nybagt eller genlunet tilstand. De er måske, formentligt, højst sandsynligt noget af det mest overbevisende LCHF-brød, jeg har smagt. Jeg tog første bid og måtte næsten knibe mig selv i armen for at forsikre mig om, at jeg ikke drømte. Okay, måske overdriver jeg, men jeg lover jer, at de her boller er den nyeste og bedste tilføjelse til mit LCHF-arsenal. Jeg spiste den første bolle nybagt med smeltet (tand)smør og pålægschokolade (hvilket naturligvis har været med til at blødgøre oplevelsen!). Den næste spiste
Mere
graesk-kylling-tzatziki-fladbroed-5

Græsk kylling, tzatziki med spidskål og fladbrød

Til trods for at det gode snydesommervejr fra sidste uge nu vist officielt er væk for denne omgang, og man nu skal være mere end normalt heldig for at undgå at blive ramt af en regnbyge i løbet af sin dag, lavede jeg i går et utroligt sommeragtigt måltid. Eller måske det netop er af dén grund, at jeg fik lyst til sommermad. Generelt synes jeg faktisk at denne uge har været af den lidt tungere slags. Jeg ved ikke, om det kun er vejret eller hvad – jeg plejer at sige, at mit humør er direkte relateret til vejret.
Mere
IMG_9021

Groft madbrød med krydderurter

Til suppen i fredags bagte jeg naturligvis noget brød – det hører sig jo til! Jeg havde lidt svært ved at finde den rette opskrift. Jeg havde en ret god ide om hvordan brødet gerne skulle være – halvgroft med en rar struktur. Efter lang tids søgning fandt jeg dog denne opskrift på Arlas hjemmeside, som lød lovende. Især det faktum, at den indeholdt hytteost, ledte mine tanker hen på den slags brød, som jeg drømte om. Jeg erstattede halvdelen af grahamsmelet med havregryn, da jeg er vild med havregryn i brød. Derudover brugte jeg timian i stedet for purløg,
Mere
IMG_8782

Grove burgerboller med rugmel og havregryn

Billeder i indlægget opdateret 12/10-11 Jeg har tidligere forsøgt mig med grove burgerboller – dengang var det med fuldkornshvedemel og hørfrø. Disse jeg lavede i dag efter Lines opskrift var dog i en helt anden klasse. De var SÅ lækre og kan faktisk sagtens måle sig med disse burgerboller, jeg lavede for endnu længere tid siden. Fordelen ved dem fra i dag er jo så bare at de er grove, hvilket er en ret stor fordel i mine øjne 😉 Jeg lavede halv portion i forhold til Line, da jeg tænkte at seks var mere end rigeligt – og jeg
Mere
hasselnoddeboller2

Hasselnøddeboller med æble og kanel

Det sker faktisk utroligt og overraskende sjældent, at jeg bager sådan rigtigt. Og nej, jeg ved ikke, hvad det vil sige at bage forkert, så jeg ved ikke, hvorfor jeg overhovedet skrev “rigtigt” i den første sætning. Det er mandag, jeg har været tidligt oppe og har generelt sådan en dag, hvor det føles som om, jeg har trøjen omvendt på i overført betydning – og hvor netop dét faktisk også skete i bogstavelig forstand. Men ja, det er sjældent, jeg bager – i lørdags skete det dog, og det kom der disse fine hasselnøddeboller ud af. De er gode
Mere
hjemmelavet-knaekbroed-0

Hjemmelavede knækbrød

I dag har jeg bagt knækbrød. Og det kan godt være, at I umiddelbart tænker, ‘hallo mand, knækbrød er da sådan noget man køber’ (det var i hvert fald min tantes reaktion). Men så har du ikke smagt det her knækbrød! Jeg spiser faktisk ret sjældent knækbrød, fordi jeg synes det er tørt og generelt bare lidt kedeligt. Men så smagte jeg det her hos en veninde i fredags og er nu omvendt. I hvert fald i forhold til det her specifikke knækbrød. Og så er det bare så ultranemt! (Vist 224 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)
horfrobrod-

Hørfrøbrød

 Jeg er nok langt fra den eneste, der har mindst én julefrokost i sand julefrokoststil på programmet i juledagene hvert år, tænker jeg. Selv om jeg absolut ikke er hellig eller fanatisk, når det kommer til at holde LCHF i juledagene (eller resten af tiden for den sags skyld), hvilket de af jer, der følger mig på Instagram, nok er ganske godt klar over (hæ), prøver jeg alligevel at spare på i hvert fald mit glutenindtag, så godt som jeg synes, det kan lade sig gi’ sig, uden at jeg skal lide noget særligt afsavn. Det betyder fx i julefrokostsammenhæng, at
Mere
hurtigt-rugbroed-uden-surdej-0

Hurtigt rugbrød uden surdej

Jeg har aldrig bagt et rugbrød før. I hvert fald ikke et decideret brød – det tætteste, jeg kommer derpå, er nok diverse rugbrødboller og lignende, som aldrig blev rigtigt gode. Men i dag forsøgte jeg så opskriften på turborugbrød fra Tøsekogebogen. Og jeg synes det er godt – men i virkeligheden er det måske snarere et grovbrød frem for rugbrød. Det rugbrød, jeg plejer at købe, er i hvert fald det meget mørke og sådan er dette her ikke blevet. Hvad gør man egentligt for at få et rugbrød mørkt? Mere rugmel? Eller skal man have fat i maltmel
Mere
IMG_9710

Hvidløgssnegle

  Endnu en god aktivitet jeg lavede sammen med min kusine i fredags var at vi bagte disse hvidløgssnegle. De passede perfekt til den pastaret, jeg lavede til aften, som I selvfølgelig får opskriften på senere. Og så kan hun heldigvis (også) godt lide at bage, så selvom det ikke var det længste eller mest avancerede projekt, tror jeg, hun syntes det var skægt at være med til. Nogle af jer har formentlig allerede set opskriften enten hos Newyorkerbyheart eller hos LaTascha, hvor de oprindeligt stammer fra. Men jer af jer der ikke har, eller endnu ikke har prøvet dem,
Mere
Kernebrød med gulerod

Kernebrød med gulerod

Lige siden jeg midt i oktober skiftede til at spise LCHF langt det meste af tiden, har jeg faktisk stort set ikke spist brød. Der har været et par enkelte gange, når jeg har været ude, men jeg mindes ikke, at jeg selv har haft og spist brød hjemme. Det er ganske enkelt bare ikke noget, jeg rigtigt savner i min hverdag. I hvert fald ikke indtil videre og ikke nok til, at jeg har gjort særligt meget i brøderstatningerne hidtil. Der findes jo en del, og jeg skal da også helt sikkert have prøvet nogle flere af på et
Mere
Kernebrød med macademia

Kernebrød med macadamia

Arh, tænker I måske, kernebrødet er jo en gaaammel nyhed! Come lige on, Xenia! Jaja, endnu en gang er jeg jo totalt last mover – også selv om jeg officielt set har lavet et andet slags kernebrød tidligere. Men giv mig lige et øjeblik til at forklare mig selv. Ser I, den sidste uge har jeg nemlig haft de vildeste cravings efter en god gammel gedigen ostemad – af den slags på groft rugbrød med tandsmør. Spørg mig ikke, hvor dén craving kommer fra! Men ikke desto mindre var det en craving, der var en del nemmere at efterkomme end
Mere
Kerneknækbrød

Kerneknækbrød

I weekenden lavede jeg kerneknækbrød – endnu en gang med hjælp fra Jane. Knækbrød var ellers én af de ting, som jeg havde affundet mig med, at jeg ikke længere vil kunne lave (så tit), hvis jeg gerne vil holde fast i det kornfri. Så det var ganske dejligt at opdage, at man da snildt kan lave lækre og sprøde knækbrød uden brug af kornprodukter. Knækbrødene tager lidt længere tid at lave end de traditionelle, men det meste af tiden passer det sig selv. Det er dog vigtigt, at man bager dem ved svag varme, da alle de sunde fedtstoffer
Mere
langtidshaevede-havreboller-0

Langtidshævede havreboller

  Disse boller minder i høj grad om mine koldhævede kerne-morgenboller. Ligesom dem, kan man også vælge at bruge dobbelt mængde gær og bare lade dem hæve i en time som ‘normale’ boller. Jeg synes dog altid at boller får en meget rarere konsistens og krumme, når de hæver koldt natten over. Opskriften er fra en bog, jeg har lånt på biblioteket, der hedder “Mit første køkken”. På trods af at jeg jo ikke ligefrem er ny i et køkken, er der faktisk ret mange gode opskrifter og ideer deri. Den oprindelige opskrift har bare en times hævetid. Udover at
Mere
Færdigbagte proteinboller

LCHF-bagværk for den dovne bager

Jeg tror ikke, der er nogen, der vil benægte, at LCHF-brødbagning godt kan være lidt en omstændig affære nogle gange. Ikke fordi det nødvendigvis er særligt tidskrævende – man sparer jo hævningen – men snarere fordi der oftest skal en del forskellige ingredienser for at få en ordentlig krumme i det færdige resultat – og ofte skal man også male noget af melet selv. Det er jo unægteligt mere simpelt bare at hælde noget mel, vand og gær sammen og ælte lidt (grov forsimpling, I know!) ;D Derfor takkede jeg straks ja, da Rikke fra lowcarbstore.dk for nyligt tilbød mig
Mere
Madpakkeboller med skinke og ost

Madpakkeboller med skinke og ost

Der var klart stemning for at jeg udgiver opskriften på madpakkebollerne, som jeg viste tidligere på ugen. Så det er det, vi gør – i hjertet er vi vel alle populister 😉 Personligt var jeg jo desværre ikke vildt og voldsomt begejstret for dem, desværre. Forstå mig ret, de smager fortræffeligt. Men konsistensen er en anelse… sær. Det er som om, at de på én og samme tid er både for porøse og for bastante, for tørre og for klæge. Det er da mærkeligt! Men som sagt: Smagen er udemærket. Og så er de jo supernemme at have med på
Mere
mikro-risteboller-1

Mikroboller aka. risteboller

For nyligt udgav jeg en anden opskrift på de såkaldte mikro(bølgeovns)boller, hvor jeg dog skrev, at jeg var lidt usikker på, hvad jeg reelt syntes om dem. Dette er ikke tilfældet med disse boller, som jeg er kæmpe fan af! Jeg har indtil videre lavet dem to gange. Første gang helt efter den oprindelige opskrift, som jeg fandt hos Jacqueline – anden gang tilsatte jeg en spsk smør, som, jeg synes, gør en himmel til forskel. Min første blev nemlig lidt til den tørre side, og det er jeg til gengæld ikke fan af. Men den endelige udgave, som I
Mere
mikroboller2

Mikroovnsboller

Okay, indrømmet, den primære grund til, at jeg overhovedet valgte at lave disse mikroboller i første omgang, er, at jeg så ville kunne linke til dette klip fra “American Hustle” med Jennifer Lawrence (aka. yndlings!). “Don’t put metal in the science oven” – så sjovt altså! Jeg ved i øvrigt godt, at der er delte meninger om den dér “science oven”. Og iflg. den gode J-Law tager den jo alt næring ud maden ;D Hvorvidt I bruger den eller ej, vil jeg lade være op til jer selv. Men jeg har en mikrobølgeovn og bruger den i hvert fald et
Mere
IMG_4579

Mysliboller/muffins

  Disse mysliboller lavede jeg faktisk for to uger siden, men alligevel får I først opskriften nu. Men mon ikke I overlever? 😉 De var mit første rigtige forsøg ud i kornfri bagning, og selve opskriften har jeg fra bogen “Spis dig i balance”, hvis principper er at skære så meget ned på de hurtige kulhydrater som muligt – hvilket jo harmonerer ganske fint med ingen korn 🙂 De er i princippet en blanding mellem boller, muffins og en ikke så sød kage, vil jeg mene. Og hvis man vil, kan man jo sagtens tilføre noget ekstra sødemiddel, så de
Mere
Oopsies

Oopsies

De fleste, der begår sig i en eller anden grad i LCHF-verdenen (eller bare kornfri, low-carb, palæo eller hvad det nu hedder alt sammen), har formentligt allerede hørt om oopsies. Som altid er jeg lidt last mover på dette punkt. Længe syntes jeg egentligt ikke at det lød særligt tiltalende. Helt ærligt: æg og flødeost blandet og bagt! Så jeg blev ved med at udskyde det. Så så jeg dog for et stykke tid siden, at Jane brugte dem som naan-brød. Og det lød jo ganske enkelte genialt! Derefter gik der ikke længe, før jeg lavede første portion til en omgang
Mere
osteboller-2

Osteboller

For de af jer, der begår jer meget på forskellige LCHF-blogs og -grupper m.m., er disse osteboller nok gammelt nyt. For mig var det dog i forgårs første gang, jeg prøvede dem, så bær lige over med mig og det faktum, at jeg endnu engang er lidt sent ude med det nyeste nye. Disse osteboller lavede jeg i mandags og serverede til den gode tomatsuppe med mascarpone og basilikumsolie. Dels fordi en suppe altså i høj grad kalder på noget brød, og dels fordi jeg generelt bare tænkte, at det ville være en fin anledning til at få dem prøvet.
Mere
pandebroed-0

Pandebrød

Disse pandebrød har jeg først set på Sofies Blog og siden hos Newyorkerbyheart. Opskriften stammer efter sigende fra Spis Bedre. De er virkeligt, virkeligt lækre. I dag var det faktisk anden gang, jeg lavede dem, men sidst fik jeg bare ikke lige taget billeder. De passer utroligt godt som erstatning for naanbrød eller som en slags madpandekage. I dag spiste jeg dem med hummus og grønne bønner. Jeg brugte også en enkelt som pizzabund med skinke og ost og et minut i mikrobølgeovnen.   8 stk * 1 dl vand * 1 dl surmælksprodukt (fx ymer, A38, græsk yoghurt eller
Mere
pizzasnegle-2

Pizzasnegle

Modsat noget nær alle andre i verden, tilsyneladende, er jeg en del af det arbejdende folk de her dage. Men det er ok, jeg kan faktisk godt lide at være på arbejde, når der ikke er så mange andre. Det er ikke fordi, jeg som sådan får lavet særligt meget mere normalt, men det er hyggeligt, og især når man arbejder på et universitet, hvor der normalt er en del folk, føles det lidt som den der “alene i et storcenter”-drøm, vi alle havde som barn (eller var det bare en film?). Man kan ligesom (bedre) rende rundt på gangene
Mere
poelsehorn-2

Pølsehorn i blomkålsbrød

Jeg skal til mundtlig eksamen om en uge, hvilket vil sige, at jeg har læseferie lige nu. Og det betyder selvfølgelig først og fremmest én ting – at jeg overspringshandler helt enormt! Jeg ved ikke, om jeg har fortalt om det før – i så fald er det nok længe siden, eftersom det jo er over to år siden, jeg sidst har skulle til mundtlig eksamen. Men jeg har et problem ift. eksamenslæsning – og problemet er, at jeg er dårlig til det. Ikke at jeg som sådan er dårlig til det faglige, jeg er bare dårlig til at tage
Mere
quesadilas-salsasalat-5

Quesadillas med cheddar, chili og peberfrugt & salsasalat

Har I egentligt nogensinde overvejet, hvordan det er at bo – eller bare spise – sammen med en madblogger? Billedet herover illustrerer det ret fint – der blev (dele af) min roomie i sin vanlige venteposition nemlig lige foreviget, fordi jeg alligevel syntes, at det var lige strengt at bede ham flytte sig, når nu jeg i forvejen var skyld i, at han måtte vente på sin mad, mens jeg sad der på gulvet og fotograferede i ét væk. Men altså, han brokker sig nu meget sjældent. Måske er det fordi, han føler, at maden i sidste ende er dét
Mere
rugbrodsboller-3

Rugbrødsboller uden rug

Når jeg har madpakke med, består den 3 ud af 4 dage af en hurtig tunsalat på tun (duh), flødeost og mayo, enten med spidskål og andet grønt eller med kernebrød, og det har jeg det egentligt ret fint med. Af en eller anden grund er det en frokost, jeg godt gider spise gang på gang, til trods for at jeg ellers er typen, der nemt bliver træt af at spise det samme, og ikke gider spise mad, hvis jeg ikke gider det, jeg skal spise – kender I det? Men på den fjerde dag gider jeg så gerne noget
Mere
rundstykker2

Rundstykker

Jeg er sikkert ikke den eneste der oplever det her: Det er fredag morgen på arbejdet, der er fælles morgenmad, og jeg spiser ikke noget. Personligt har jeg det fint med bare at sidde der og deltage i hyggen uden at spise det hvide brød m.m., men mine kollegaer lader i høj grad til at synes, at det er “synd for mig”. Og egentligt kan jeg godt sætte mig i deres sted og se, hvad de mener. Før jeg selv blev den, der ikke spiste “normalt”, havde jeg nok syntes det samme – fordi det virker da på sin vis
Mere
Spidskålsklatter - stabel

Spidskålsklatter

Da jeg sidste weekend kom hjem fra et par dage hos min mor, var det medbringende et lækkert stykke varmrøget laks. Ja, man har vel lov at blive forkælet en gang imellem 😉 Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg ville bruge det. Skulle det bare smides i en salat sammen med den avocado, jeg også havde tiltusket mig, eller skulle der noget nyt til? Valget faldt på sidstnævnte, og jeg kom i tanker om de grønne kålklatter, jeg havde set hos Frk. Sveske. Det virkede umiddelbart som en god løsning på mit problem. Jeg gad dog ikke at
Mere
LCHF tarteletter med kylling samt grønne og hvide asparges

Tarteletter med kylling samt grønne og hvide asparges (LCHF)

Normalt udgiver jeg opskrifter og indlæg i den rækkefølge, jeg har lavet retterne. Det virker ligesom bare mest logisk og rigtigt for mit logiske jeg. Og faktisk har jeg en opskrift fra et par dage siden, som ligger først i køen. Men regler er vel til for at blive brudt, for da jeg for et timer siden delte billedet af tarteletterne her på Instagram og Facebook, var der vild efterspørgsel efter opskriften. Og det kan jeg da sådan set sagtens forstå, for tarteletter er fantastisk lækre, men i sin oprindelige form desværre temmeligt ikke-LCHF. Det har jeg fundet mig i
Mere
Tomat- og squashsuppe med pesto og osteklatter 2

Tomat- og squashsuppe med pesto og osteklatter

Typisk. Lige som man i sidste uge gik og nød forårsvejret og de lidt lunere temperaturer og tænkte, at NU måtte vinteren da være forbi, skyllede den sibiriske vinter og orkantilstande ind over os igen. Jeg magter sgu snart ikke mere! Selv om det i skrivende stund er blå himmel udenfor, og solen skinner, ville jeg ofre ret meget for lunere vejr. Jeg er træt helt ind til knoglerne af at fryse hele tiden og skulle gå med fyrre lag tøj – plus/minus. Men! Der er da i det mindste én god ting ved uendeligt vintervejr: Suppe! Ikke fordi jeg
Mere
Tomatsuppe med mascarpone og basilikumsolie

Tomatsuppe med mascarpone og basilikumsolie + krydrede hvidløgsflutes

I går var en af de der herlige (not so much) dage, hvor det øs-pøs-regnede om eftermiddagen, da jeg skulle cykle hjem fra jobbis. Og oven i købet skulle jeg ikke engang direkte hjem, så jeg var så heldig at blive tæt-på-gennemblødt hele to gange på én eftermiddag. Hvor heldig har man lov at være?! Det er ikke lige i de tilfælde, man sætter mest pris på at være cykeltypen – selv om jeg resten af tiden er ret stolt over, at jeg stædigt stadig har holdt ved og cykler endnu. Jeg er nemlig rimeligt overbevist om, at jeg tidligere
Mere
tortilla3

Tortillapandekager

Nogle gange får man lavet noget, der er så forbandet godt, at man mest af alt bare ville ønske, at man selv havde fundet på det fra starten af. I hvert fald som madblogger, tænker jeg! Det var fx tilfældet med disse fantastisk lækre tortillapandekager, som vitterligt smager som “the real deal”. I hvert fald som jeg husker, at de rigtige smager. Dejen er den mest elastiske, jeg har prøvet i min LCHF-tid, og opfører sig faktisk præcist som rigtig dej med gluten. Og pandekagerne bliver både smidige og let sprøde – de perfekte tortillapandekager, som jeg klart kommer til
Mere
IMG_9818

Verdens bedste brød aka. grydebrød

Så blev det langt om længe min tur til at prøve vidunderbrødet, og lad mig bare sige: Alle de roser, det får rundt omkring, er fuldt ud fortjent. Det var uden tvivl det bedste brød jeg nogensinde har bagt – og måske også et af de bedste, jeg nogensinde har smagt. Og så er det jo helt utroligt, at det kun indeholder fire ingredienser: vand, gær, salt og mel! I kender godt de der lækre italienske brød, hvor skorpen på brødet knaser helt fantastisk på den der sprøde og samtidig seje måde, ikke? Sådan er det her brød. Og et
Mere
(Vist 1.699 gange siden 26/10-15, 3 visninger i dag)

Skriv en kommentar