Dessert

appelsinkager-2

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og...
Læs mere
aeblekage3

Æblekage med pekanknas

Såeh, er der ikke nogen, der en dag sætter sig ned og forklarer mig, hvad forskellen reelt er på en kage og en tærte? Umiddelbart tænker jeg, at en kage er af den mere bløde variant, mens en tærte har en tærtebund a la mørdej el.lign. Så langt så godt, ikke? Men hvad så, når...
Læs mere
aebler

Æblemos

Jeg har aldrig været særligt vild med varm(etilberedt) frugt. Det gælder både klumper bær i syltetøj, frugt i tærter, det meste frugt på dåse og ja, frugtmos. Jeg bliver dog hele tiden bedre. Og det gælder egentlig ikke kun dette punkt, men alle mine kræsne særheder. Fx har jeg jo for nyligt lært at spise...
Læs mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med...
Læs mere
Bananis

Bananis

Jeg gjorde vitterligt den bedste opdagelse i lørdags! Eller okay, det var måske ikke så meget en ‘opdagelse’ som blot at jeg endelig fik afprøvet noget, der længe har floreret i blogland – især på de amerikanske sundhedsblogs. Men hvad pokker. Det var i hvert fald voldsomt lækkert, og jer, der følger mig på instagram,...
Læs mere
IMG_8643

Banoffee-tærte

Egentlig snyder jeg lidt kronologisk set ved allerede at poste indlægget om denne tærte nu, men den var nu så god, at jeg ikke kan vente. Så må I få blomkålssuppe-opskriften i morgen. I går aftes var jeg til gruppemiddag med min nye projektmiddag, og jeg var derfor hurtig til at tilbyde at bage kage....
Læs mere
Bland-selv frugtsalat med råcreme

Bland-selv frugtsalat med råcreme

Selv om jeg er noget af et dessertøre, har jeg faktisk tit svært ved at finde på, når jeg reelt har muligheden for at lave dessert! Måske det skyldes, at jeg ofte får for høje forventninger og tænker, at det hele skal være åh, så avanceret og fancypants-agtigt – når det i virkeligheden ofte er...
Læs mere
fastelavnsboller-vandbakkelse-3

Fastelavnsboller med vandbakkelsesdej, hindbær og vaniljeskum

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med fastelavnsboller… … …… Jaja, jeg ved det. I sidder sikkert allesammen og råber af mig lige nu, gør I ikke? Jeg har i hvert fald mindst én veninde, som gør det samme, hver gang emnet falder på fastelavnsboller, hvad end det gælder de gammeldags, dem fra bageren,...
Læs mere
kageikop-3

Browniekage i en kop (mug cake)

I går hev jeg et par søde veninder under armen og slog et smut forbi Irmas madmesse Mad & Glæde, som foregår i denne weekend i Øksnehallen. Vi var ret usikre på, hvad vi egentligt kunne forvente, da sådan nogle messer tit kan gå begge veje, og lad os bare være ærlige her: Hvis de...
Læs mere
IMG_0408

Browniekage med frosting

Jeg bagte denne kage i forgårs, og det sidste stykke er lige røget. Ups. Men helt ærligt: dette er nok den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt – og jeg har alligevel efterhånden bagt en del forskellige kager, så det siger altså ikke så lidt. Selv hvis selve kagen ikke var så ufatteligt god, ville...
Læs mere
IMG_0350

Brownies med vanilleis og hindbærcoulis

Sidste ret i tre-retters-føljetonen fra i onsdags er de lækreste chokoladebrownies med vanilleis og hindbærcoulis. Det var SÅ godt – hvis jeg lige må prale lidt 😉 Browniesene er fra Hummingbird Kagebogen – min bedste kagebogs-ven. Hindbærcoulisen fandt jeg bare her efter en hurtig google-søgning – jeg skriver dog opskriften som lidt over den halve...
Læs mere
cheesecake-med-jordbaertopping-0

Cheesecake med jordbærtopping

Denne kage er lavet efter Newyorkerbyhearts Manhattan cheesecake. Jeg havde aldrig forsøgt mig med cheesecake før – eller ostelagkage (den danske version med husblas) for den sags skyld. Men det blev en rigtigt lækker og cremet – omend lidt tung – kage. Det er en af de slags desserter, som man skal planlægge i lidt...
Læs mere
cheesecake-lemoncurd-1

Cheesecake med lemoncurd

Der er ret så delte meninger om, hvor gode de kager, man kan lave uden sukker og korn, reelt er. Min personlige holdning er, at det – ligesom ved almindeligt bagværk vel egentligt – blot gælder om at bruge de ingredienser, man har til rådighed, ordentligt og at tage højde for, hvad de kan –...
Læs mere
IMG_8762

Cheesecake-brownie med hindbær

Denne kage var nok det største hit ved kagebordet i søndagss – og med rette, for det er virkelig en lækker kage! Blandingen af lækker, klæg, chokoladeagtig brownie nederst, cremet og vanilleagtig ostekage i midten og friskt og frugtagtigt hindbærflødeskum er virkelig genial! Opskriften er igen fra The Hummingbird Bakery’s kagebog. Jeg har ikke lavet...
Læs mere
Cheesecakebrownie med hindbær

Cheesecakebrownie med hindbær

De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, ved efterhånden, at jeg benytter enhver mulighed for at bage kage eller lave dessert. Jeg eeeelsker det! Men det er altså sjældent noget jeg gør i, når jeg “bare” er mig selv, og så er det jo fint, at jeg en gang imellem ikke bare...
Læs mere
Chia- og kokosgrød

Chia- og kokosgrød

Chiafrø er altså en sjov ting. Bittesmå kugler som har nærmest superfood-agtige kvaliteter, herunder superhøjt indhold af omega 3-fedtsyrer, fibre, protein og mineraler, samt et rørende lavt indhold af kulhydrat. Og så har de en ret neutral smag, der gør, at de kan bruges i det meste. Ja, i hvert fald i princippet, ikke, for...
Læs mere
Chia- og kokosgrød med chokoladesmag

Chia- og kokosgrød med chokoladesmag

Jeg har stort set spist chiagrøden til morgenmad hver dag lige siden jeg første gang lavede den. Den er altså et klart hit hos mig, kan I nok fornemme. Og nu er jeg netop blevet endnu mere forgabt i den! En af mine søde læsere anbefalede nemlig i går at tilføje kakao til grøden for...
Læs mere
IMG_9431

Chokolade cheesecake

I torsdags var det jo som bekendt Mortens Aften. Det er egentlig normalt ikke noget vi har gjort noget særligt ud af i min familie, men eftersom and er utroligt lækkert, efter min mening, fik jeg min bedstemor overtalt til at lave andesteg med dertilhørende lækkerier. Til gengæld tilbød jeg så at tage desserten med....
Læs mere
chokoladefondant-1

Chokoladefondant

Jeg var vist egentligt kommet til at love jer en tærteopskrift, men det skete jo så ikke, så af det kan vi så lære, at jeg skal lade være med at sætte specifikke dage på, hvornår jeg vil udgive ting, fordi det sker sjældent. I skal selvfølgelig nok få opskriften (jeg, jeg siger ikke hvornår!),...
Læs mere
Chokoladekage med mandler, creme og friske hindbær

Chokoladekage med mandler, creme og friske hindbær

I går var det min fødselsdag, og jeg havde den bedste dag længe! Det var så skønt. Jeg havde taget fri fra arbejde, hvilket allerede dér sætter scenen for en dejlig dag. Og så fyldte jeg derudover dagen med at sove længe, en sød veninde, en god film i biografen, kage og varm kakao på...
Læs mere
Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for chokolade. Men igen, hvem er ikke det? (*host* min egen mor *host*). Chokolade burde sgu næsten være en menneskeret, hvis I spørger mig! Derfor er chokolade også en af mine “snydeprodukter”, hvis vi kan kalde det dét. Dvs., selv i perioder hvor jeg spiser...
Læs mere
chokomousse-2

Chokolademousse med kokos

Det kommer nok ikke synderligt bag på nogen herinde, at jeg er ret glad for chokolade. Det kommer nok heller ikke som nogen voldsom overraskelse, at kokos har en temmeligt stor stjerne i min bog. Ergo giver det jo sig selv, at denne dessert er noget af det bedste, jeg har smagt længe. Ideen var...
Læs mere
Chokoladepavlova 1

Chokoladepavlova med vaniljeflødeskum og jordbær

Vi tager menuen fra i lørdags lidt bagvendt, eftersom jeg vælger at starte med desserten. Sådan er jeg lidt ulogisk ind imellem Men I ved jo også allesammen, at desserten alligevel er det bedste af det hele – eller hvad? Jeg var lidt nervøs for at lave pavlovaer, da jeg havde læst om flere, hvor...
Læs mere
chokoladesmoer1

Chokoladesmør med hasselnødder

Hvis du ikke lige har hørt om chokoladesmør før, er det præcist, hvad det lyder til: Smørbart chokoladepålæg, hvoraf to af de primære ingredienser er smør og chokolade. Og hvis du ikke allerede nu er overbevist om, at dette er den bedste ide længe, ved jeg faktisk slet ikke, hvorfor vi overhovedet er venner! Ok,...
Læs mere
Chokoladelagkage2

Chokoladet chokoladelagkage

Efter at min instagram og diverse andre sociale medier hele weekenden har været fyldt med teasere om de kager, jeg lavede til min fødselsdag i lørdags, må det nu være på tide at komme med den første opskrift. Fordi dem skal I altså virkelig have, synes jeg! Nu er det jo ikke som sådan fordi...
Læs mere
IMG_0737

Chokoladetærte med oreo-bund

I går holdt jeg som bekendt fødselsdag for min familie. Hovedretten har jeg jo allerede fortalt jer om. Det var nemlig ristaffel med kylling i karry- og kokossauce, ris og en masse toppings. Alle dem jeg har foreslået i opskriften, plus et par ekstra, som nogen af jer var så venlige at foreslå. Og det...
Læs mere
cookiedoughkugler

Cookie dough-kugler

Billede af Line Thit Klein Måske det egentligt er forkert med og’et i overskriften her, for det er faktisk netop disse cookie dough-kugler, som er den skrottede opskrift. Og måske lyder det ikke just lovende, men lad mig forklare…. Min kogebogskontrakt har hele tiden sagt, at bogen ville indeholde mellem 80 og 100 opskrifter. Lige...
Læs mere
Daddelchokoladekage med ganache - på spidsen

Daddelchokoladekage med ganache

“Jamen, hvad så med kage?” var nok en af de første tanker/bekymringer, jeg gjorde mig, efter jeg havde taget beslutningen om at prøve uden korn. Hvis I ikke allerede har opdaget det, er jeg nemlig ret glad for kage – men igen, hvem er ikke det? En stor del af min research har derfor bestået...
Læs mere
fastelavnsboller-1

Fastelavnsboller med marcipan og fløde

Jeg bliver nødt til at starte med at indrømme noget her: Fastelavnsboller har aldrig rigtigt været “min ting”. I hvert fald ikke så længe tilbage, som jeg kan huske, og det gælder egentligt de fleste udgaver. Altså, bevares, jeg kan da sagtens spise én, hvis det skal være (dog ikke dem med creme i), og...
Læs mere
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage* – i en lettere LCHF-fortolket udgave

Sidste år, da jeg lige var startet på LCHF, havde jeg store planer om at lave en LCHF-iceret udgave af den klassiske gammeldags æblekage* – til trods for at jeg faktisk ikke er særligt vild med den traditionelle med enten rasp eller makroner. Det bliver lidt for snasket, synes jeg. Men idéen er god, og...
Læs mere
Gateau Marcel med hindbærsirup og hasselnøddeknas

Gateau Marcel med hindbærsirup og hasselnøddeknas

Af en madblogger at være er det nok utroligt sent, at jeg får prøvet denne sagnomspundne dessert! Jeg mener, Gateau Marcel er vist rimeligt udbredt og bliver jo alle steder rost til skyerne, og eftersom jeg jo er en chokoladeelsker af dimensioner er det især overraskende, at jeg endnu ikke har været kommet til dét...
Læs mere
Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

2. pinsedag var jeg til pinsefrokost med den pukkelryggede. Vi var endt på noget mild sammenskud, som i praksis udmøntede sig i, at min tante stod for forret, min bedstemor for hovedret og jeg for desserten. Egentligt en udemærket arbejdsfordeling, hvis det endelig skal være – så havde jeg nemlig en undskyldning for at få...
Læs mere
jordbaertaerte-0

Jordbærtærte

Findes der noget bedre end en jordbærtærte fra bageren? Ja! Som jeg lige har opdaget i dag, er en hjemmelavet én af slagsen meget bedre. Og også billigere – dog ikke meget, men her får man også en stor tærte ud af det i forhold til de små fra bageren. Og nøj, hvor var den...
Læs mere
IMG_0159 (1)

Kakaolagkage med flødeskum, jordbær og chokolade

Dessert er godt. Kage er godt. Jordbær er godt. Chokolade er meget godt. Flødeskum er godt. Og denne kage var generelt bare god. Og det bedste var – ud over den lækre smag altså – at det er en hurtig løsning til de dage, hvor tiden bare ikke lige er til at lave en kage...
Læs mere
IMG_0738

Key Lime Pie

  Den tredje tærte jeg lavede i lørdags (well, i fredags, men vi spiste dem først lørdag) er denne key lime pie. Endnu en opskrift fra The Hummingbird Bakery’s kagebog og denne gang ændrede jeg intet i forhold til originalopskriften – bortset fra at jeg, ligesom med de andre tærter, havde flødeskummet ved siden af....
Læs mere
Kokos- og limekage

Kokos- og limekage

Kender I det, når man har lavet flere slags kage, og ved servering bliver spurgt hvilken én af dem, man så bedst kan lide? Det er lidt ligesom at vælge mellem sine børn! Altså sådan sat en smule på spidsen, ikke 😉 Især når det er opskrifter, man selv har udviklet, men selv hvis det...
Læs mere
IMG_2862

Kokos-panna cotta med lime

Da jeg lavede denne dessert gik der to ting op for mig: 1) Jeg laver alt for sjældent dessert – det må der laves om på! 2) Jeg laver sjældent dessert, fordi jeg sjældent kan spise noget uden for mine hovedmåltider. I forlængelse af nr. 2 spiste jeg altså pludseligt dessert til morgenmad fire dage...
Læs mere
kokostaerte1

Kokostærte med chokoladeganache

I torsdags udgav Ditte fra bloggen The Food Club sin nye kogebog “Sunde søde sager“, der, som navnet indikerer, er en kage- og dessertbog, hvor de søde sager er til den sunde side. Ingen af opskrifterne indeholder sukker i traditionel forstand og flere af dem er også uden mel og korn og derfor passende for...
Læs mere
IMG_0721-1

Koldskål

Så vidt jeg husker, har jeg faktisk aldrig lavet almindelig koldskål selv! Jeg har lavet hindbærkoldskål mange gange, men ikke den helt “rene”. Efter at have set mange indlæg rundt omkring blogland med lækre koldskålsbilleder, kunne jeg til sidst ikke modstå fristelsen længere. Så jeg besluttede mig for at lave den selv – både fordi...
Læs mere
Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Der kan vist ikke sås nogen tvivl om, at koldskål er den ultimative sommerdessert, vel?! Og ikke kun dessert faktisk, hvis vi skal være ærlige – jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der ofte tyr til koldskål på de allervarmeste dage, hvor al andet madlavning virker som den mest uoverskuelige opgave...
Læs mere
koldskaals-chia1

Koldskåls-chiagrød

Jeg er lidt bagud med det der blogning. Og så var det ellers tanken, at jeg skulle have samlet lidt op i går, men der skete der så i stedet det, at jeg havde de tarveligste tømmies, så alene det, at jeg fik gået en masse og ordnet diverse andre ting er faktisk lidt af...
Læs mere
Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Fremover når nogen spørger mig, hvad sommer er for mig, vil jeg uden tøven svare denne is. Den er vitterligt indbegrebet af sommer! Sæsonens allerrareste dessert (koldskål, duh!) kombineret med den allerbedste måde at blive kølet ned på (is, forstås). Kan det blive mere sommerligt? Jeg tror det ærligt talt ikke! Jeg har brugt Janes...
Læs mere
koldskaalsknas4

Koldskålsknas

Det er en universelt anerkendt sandhed, at enhver sommerdag kun bliver bedre med tilførelsen af koldskål. Og det gælder naturligvist uanset, om man spiser den i en LCHF-udgave eller i den mere traditionelle. Begge smager fortræffeligt – men dog bedst med noget knas på, hvis I spørger mig. Jeg kan egentligt som sådan godt lide...
Læs mere
mandelblondies-1

Mandelblondies med chokoladestykker

Mens jeg skriver det her, sidder jeg og prøver at tage mig sammen til at gå ud i et vejr, som jeg er ret overbevist om, er virkeligt pænt, men virkeligt, virkeligt koldt. Og jeg har lige vasket alt mit tøj, så det er uvist, om jeg kan fremskaffe tørt tøj nok til at have...
Læs mere
marcipan-

Marcipan

Xenia: “Hvordan pokker tager man et billede af marcipan?” Lillebror: “Hm, form det til en lang pølse. Eller nej, vent, lav en marcipangris!” Xenia: “Arh, psh, mhhm, ej, det gider jeg da ikke, jeg skal jo alligevel ødelægge den bagefter så jo, isssh…” (2 sekunder senere) Xenia: “Se den fine gris!” Lillebror: “Men hvorfor har...
Læs mere
mini-cheesecakes-med-jordbaer-0

Mini cheesecakes med jordbær

Jeg bagte faktisk disse i fredags på min første feriedag, men eftersom jeg har brugt min weekend på dels at arbejde og dels at hjælpe min morbror og tante med pasning af sødeste-baby-fætter-i-verden og også-ret-sød-men-ikke-baby-kusine resten af weekenden. Jeg får derfor ‘først’ blogget om dem nu 😉 Under alle omstændigheder var de dog rigtigt lækre....
Læs mere
Pandekagekage med hindbærskum

Pandekagekage med hindbærskum

Vi kan nok godt blive enige om, at desserter som udgangspunkt hører weekenden til. Derfor vælger jeg også at vende tapasmenuen fra i fredags på hovedet og starte med opskriften på desserten. Jeg har længe haft pønset på at lave en pandekagekage – både før jeg skiftede til LCHF og bestemt også siden. Jeg er...
Læs mere
pandekager3

Pandekager – tynde, lækre og LCHF

Ja, jeg indrømmer det gerne: Jeg er en snydeblogger. Jeg har nemlig blogget denne opskrift før. Men da jeg i sidste uge pludseligt endte med at lave disse pandekager hele to gange, gik det op for mig 1) hvor gode de er, og 2) at de faktisk fortjener deres eget indlæg og opskrift. Og som...
Læs mere
IMG_9061

Pandekager med hjemmelavet chokoladesauce

I søndags holdt jeg spilledag sammen med min mor, min bror og en af min brors venner. Vi spillede Brødrene Price spillet – et spil kun om mad. Jeg var i himlen! Og så spillede vi også lidt Bezzerwizzer, som nok er mit yndlingsspil, da jeg selv er lidt af en klogeåge 😉 Hvad er...
Læs mere
pannacottaalarisalamande-1

Panna cotta a la risalamande

Jeg kan godt lide risalamande. Faktisk rigtigt godt endda. De der par gange, jeg når at få det i løbet af en december, er overhovedet ikke nok til, at jeg får nok af det. Så denne dessert skal ikke ses som et råb om hjælp i nogen som helst form. Hvis det er en modreaktion til...
Læs mere
Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta med krydrede æbler

En af de sværeste ting ved at blogge er faktisk ofte at finde noget bare nogenlunde varieret at skrive om de mange forskellige opskrifter. Nogle gange har min indre 3-årige – som faktisk er utroligt dominerende til tider og bare vil se Disney-film he-le tiden! – mest lyst til bare at råbe “lækker lækker lækker,...
Læs mere
Pavlova med citron og blåbær 6

Pavlova med blåbær og citron

Til min brors studenterfest, havde jeg som bekendt lavet to slags pavlovaer. Den med chokolade og jordbær var klart min favorit – men denne var nu også ganske god. Især hvis man er af den (sjældne, håber jeg!) type, som ikke er så vild med chokolade. De findes altså, har jeg hørt. Ideen udsprang af...
Læs mere
Quinoa a la Mandel

Quinoa a la mandel

Som jeg også nævnte i lørdags, blev resterne af min quinoagrød til en omgang quinoa a la mandel. Og det blev faktisk ganske rart. Opskriften her, hvis du også laver det med rester, afhænger selvfølgelig rigtigt meget af, hvor meget grød, du har tilbage. Men essensen er jo sådan set også “bare” at blande en...
Læs mere
rabarber-jordbaer-groed-4

Rabarber- og jordbærgrød

Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg har fortalt jer, at jeg er begyndt at abonnere på grøntsager fra Aarstiderne. Eller måske fortalte jeg kort, at jeg først havde bestilt kuk-kassen, men den fungerede faktisk ikke for mig. For mange salatgrøntsager og løg. Nu er jeg skiftet til at få kålkassen og den lille avocadopose...
Læs mere
rabarbercrumble4

Rabarbercrumble

Ingen rabarber uden rabarbercrumble! Eller – det tror jeg i hvert fald ikke. Som jeg også nævnte i går, er jeg jo ellers ikke ligefrem ekspert på området, men man lever jo, så længe man lærer! Eller også er det omvendt ;P Hvis vi lige smider den dér jantelov lidt ud af vinduet et øjeblik,...
Læs mere
Raw brownie med paranødder

Raw brownie med paranødder og goji-kokos-drys

Jeg har i princippet stadig et par opskrifter fra Mortens Aften, som jeg mangler at skrive og udgive, bl.a. en sukkerfri rødkål og ditto vanilleis, men jeg tror lige jeg venter lidt med dem. Især rødkålen passer nok bedre lidt tættere på jul alligevel I stedet får I her en lækker-lækker-lækker opskrift på en raw...
Læs mere
rawsnickers-5

Raw Snickers

Eller, dvs. næsten raw i hvert fald! Egentligt er de der raw “kager” jo ikke noget, jeg gør mig så meget i. De er som hovedregel baseret på tørret frugt, og selv om det smager supergodt, er der jo ret meget frugtsukker i, så når alt kommer til alt, kan de have samme blodsukkerpåvirkning som...
Læs mere
LCHF risalamande

Risalamande a la LCHF

I dag er det jo fredag. Og som jeg måske har nævnt før, arbejder jeg altid hjemme om fredagen – med mindre jeg bare holder helt fri. Det betyder, at jeg kan sove lidt længere end i hverdagen samt at jeg har overskud til at lege lidt med morgenmaden. Det er ikke altid, jeg gør...
Læs mere
romkugler3

Romkugler

I weekenden besluttede jeg mig for at lave “bare fordi”-kage til mine kollegaer. I ved, den slags kage, som man har med “bare fordi” altså uden nogen særlig anledning. Den slags er ret hyggeligt, synes jeg, selv om jeg ofte glemmer, hvor hyggeligt det reelt er. Beslutningen var desuden motiveret af udviklingsafdelingen på mit arbejde,...
Læs mere
IMG_3175

Røræg med æbler og kanel

Jeg er ret overbevist om, at jeg ofte herinde har nævnt, hvor lidt varieret jeg faktisk er, når det kommer til morgenmaden! Men for de af jer, der evt. er nye eller ikke lige har fået læst dét indlæg, kan jeg da sagtens lige nævne det igen: Jeg er meget lidt varieret, når det kommer...
Læs mere
Skramlede pandekager med chokoladesauce

Skramlede pandekager med chokoladesauce

Her den anden dag gik det pludseligt op for mig, at det nærmest var umindelige tider, siden jeg havde spist chokolade. Altså sådan i nogen særlig udstrækning, ikke. Og det til trods for, at jeg har i hvert fald fem plader liggende i skabet, som jeg købte i starten af året! Jamen, det kunne jeg...
Læs mere
Snickers-brownie

Snickers-brownie

I går var jeg ude at spise og kom i den forbindelse til at snakke om, at det faktisk efterhånden var ret lang tid siden jeg sidst sådan rigtigt havde bagt – altså hvis man ikke medregner kernebrødet, som jeg bager jævnligt lige for tiden Og måske det er sådan en “når man taler om...
Læs mere
IMG_0525

Tarte tatin med marcipan og butterdej

Denne tærte er virkelig, virkelig fantastisk! Nok den bedste æbletærte, jeg nogensinde har smagt, og formentlig også en af de bedre desserter i det hele taget. Og det siger altså en del! Jeg tog udgangspunkt i lidt forskellige opskrifter, jeg fandt rundt omkring, da jeg ikke kunne finde en, der var, som jeg tænkte. Den...
Læs mere
Tærte med chokolademarcipan og -karamel

Tærte med chokolademarcipan og -karamel

I går aftes var jeg til noget pigehygge, hvor vi hver især havde aftalt at tage lidt mad med. Jeg slog hurtigt til og satte mig på desserten. Jeg synes sjældent, jeg har mulighed for at lave rigtige dessert-agtige kager. I mit hoved er der i hvert fald forskel på de kager, man laver, bare...
Læs mere
Tofarvet chokolademousse med hindbærsirup og hasselnødder

Tofarvet chokolademousse med hindbærsirup og hasselnødder

Jeg vælger simpelthen at være helt ulogisk og starte bagfra med opskrifterne fra gårsdagens 3-retters menu. For hvis der stadig lige sidder et par stykker, der ikke helt har planlagt en dessert til nytårsaften i morgen, er denne altså helt ideel. Den strøg direkte ind på min top 3 over gode desserter – uden tvivl....
Læs mere
citronvafler1

Vafler med citron og birkes – og lemoncurd

Hvis man færdes bare en anelse på de sociale medier, er det nok ikke gået nogens næse forbi, at det i går var vaffeldag. Og hvor tosset man end kan synes, at alle de der forskellige mad-“helligdage” nu må være, var der i hvert fald vafler over det hele, nærmest hvor end jeg kiggede, det...
Læs mere
(Vist 556 gange siden 26/10-15, 8 visninger i dag)

2 comments

  1. Fy for pokker, hvor har du lavet mange lækre desserter <3 😀 Det er bloggere som dig der får mig til at ELSKE LCHF! For det gør jeg virkelig 😉 God weekend..

    1. Åh, hvor er det sødt sagt! Og ja, jeg elsker bestemt også LCHF! 😀

Skriv en kommentar