Dessert

appelsinkager-2

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og læser blogs. Men måske der nu lige skulle sidde et par stykker derude, ud over mig, som lige har i dag fri fra alle juletamtammerne og også lige har brug for at koble lidt af. Jeg kører på med juleræs igen i morgen, men indtil
Mere
aeblekage3

Æblekage med pekanknas

Såeh, er der ikke nogen, der en dag sætter sig ned og forklarer mig, hvad forskellen reelt er på en kage og en tærte? Umiddelbart tænker jeg, at en kage er af den mere bløde variant, mens en tærte har en tærtebund a la mørdej el.lign. Så langt så godt, ikke? Men hvad så, når man pludseligt en dag laver en æblekage i et tærtefad, fordi ens ene springform pludseligt er gået i stykker, den anden er glemt et eller andet sted, og tærtefadene fra Le Creuset i øvrigt bare er så pæne, at det er en skam ikke at
Mere
aebler

Æblemos

Jeg har aldrig været særligt vild med varm(etilberedt) frugt. Det gælder både klumper bær i syltetøj, frugt i tærter, det meste frugt på dåse og ja, frugtmos. Jeg bliver dog hele tiden bedre. Og det gælder egentlig ikke kun dette punkt, men alle mine kræsne særheder. Fx har jeg jo for nyligt lært at spise bacon – så længe det er sprødt! Det lyder måske som en bagatel, men for mig er det noget af en bedrift. For, helt ærligt, hvem kan ikke lide bacon?! Nå, det var vist et sidespor. Ahem… Det, der fik mig til at overvinde min
Mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med det samme – ellers har jeg en tendens til at glemme ting igen 😉 Disse bagte æbler er et helt genialt mellemmåltid, efter min mening. Især i denne sæson, hvor det bugner med æbler alle steder, men de er nu gode hele året rundt. I
Mere
Bananis

Bananis

Jeg gjorde vitterligt den bedste opdagelse i lørdags! Eller okay, det var måske ikke så meget en ‘opdagelse’ som blot at jeg endelig fik afprøvet noget, der længe har floreret i blogland – især på de amerikanske sundhedsblogs. Men hvad pokker. Det var i hvert fald voldsomt lækkert, og jer, der følger mig på instagram, har muligvis allerede set mig rave om det 🙂 Det er nemlig sådan, at man kan lave is af kun bananer. Ja, kun bananer. Det er jo bananas! (høhø, bogstaveligt talt). Jeg har ærligt talt været lidt skeptisk over for det. For hvordan kan frugt alene
Mere
IMG_8643

Banoffee-tærte

Egentlig snyder jeg lidt kronologisk set ved allerede at poste indlægget om denne tærte nu, men den var nu så god, at jeg ikke kan vente. Så må I få blomkålssuppe-opskriften i morgen. I går aftes var jeg til gruppemiddag med min nye projektmiddag, og jeg var derfor hurtig til at tilbyde at bage kage. Eftersom det er sjældent at jeg rigtigt har mulighed for at bage de mere dessert-agtige kager, havde jeg besluttet at det skulle være i den dur, og valget faldt derfor på en banoffee tærte som lød ret spændende og alligevel forholdsvis enkel. Opskriften er fra
Mere
Bland-selv frugtsalat med råcreme

Bland-selv frugtsalat med råcreme

Selv om jeg er noget af et dessertøre, har jeg faktisk tit svært ved at finde på, når jeg reelt har muligheden for at lave dessert! Måske det skyldes, at jeg ofte får for høje forventninger og tænker, at det hele skal være åh, så avanceret og fancypants-agtigt – når det i virkeligheden ofte er det simple, der er det bedste. “Less is more” er jo sandt i de fleste situationer faktisk! I planlægningen af maden til min familiefødselsdag sidste weekend, gik jeg længe og grublede over, hvad jeg mon skulle lave. Da jeg først kom på pulled pork-planen, følte
Mere
fastelavnsboller-vandbakkelse-3

Fastelavnsboller med vandbakkelsesdej, hindbær og vaniljeskum

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med fastelavnsboller… … …… Jaja, jeg ved det. I sidder sikkert allesammen og råber af mig lige nu, gør I ikke? Jeg har i hvert fald mindst én veninde, som gør det samme, hver gang emnet falder på fastelavnsboller, hvad end det gælder de gammeldags, dem fra bageren, de hjemmelavede eller noget helt ottende (jeg gad ikke lige at tælle).  Men så skete der det i weekenden, at jeg besluttede mig for at prøve en. Fra bageren oven i købet! Så jeg slog et smut forbi Lagkagehuset på min gåtur og købte et
Mere
kageikop-3

Browniekage i en kop (mug cake)

I går hev jeg et par søde veninder under armen og slog et smut forbi Irmas madmesse Mad & Glæde, som foregår i denne weekend i Øksnehallen. Vi var ret usikre på, hvad vi egentligt kunne forvente, da sådan nogle messer tit kan gå begge veje, og lad os bare være ærlige her: Hvis de er nærige med smagsprøverne, er det sgu ikke sjovt! Irma har dog en ret god ordning, som jeg egentligt slet ikke kan forstå, kan løbe rundt for dem, men lad det nu ligge. Det er nemlig sådan, at man efter besøget kan få sin billet
Mere
IMG_0408

Browniekage med frosting

Jeg bagte denne kage i forgårs, og det sidste stykke er lige røget. Ups. Men helt ærligt: dette er nok den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt – og jeg har alligevel efterhånden bagt en del forskellige kager, så det siger altså ikke så lidt. Selv hvis selve kagen ikke var så ufatteligt god, ville det være værd at lave den bare for at smage frostingen. Jeg kommer helt sikkert til at lave denne frosting som chokoladefrosting fremover. Den er mindre fed i smagen end ‘normale’ smør+sukker-frostings, da der egentligt ikke er særligt meget smør i – den er snarere
Mere
IMG_0350

Brownies med vanilleis og hindbærcoulis

Sidste ret i tre-retters-føljetonen fra i onsdags er de lækreste chokoladebrownies med vanilleis og hindbærcoulis. Det var SÅ godt – hvis jeg lige må prale lidt 😉 Browniesene er fra Hummingbird Kagebogen – min bedste kagebogs-ven. Hindbærcoulisen fandt jeg bare her efter en hurtig google-søgning – jeg skriver dog opskriften som lidt over den halve mængde, da vi havde en stor rest. Og ja, isen er “bare” købt – jeg har altså ikke nogen ismaskine og fryseren står i skuret, så jeg er for doven til at vandre frem og tilbage 😉 Jeg valgte at vende 100 g hakket hvid
Mere
cheesecake-med-jordbaertopping-0

Cheesecake med jordbærtopping

Denne kage er lavet efter Newyorkerbyhearts Manhattan cheesecake. Jeg havde aldrig forsøgt mig med cheesecake før – eller ostelagkage (den danske version med husblas) for den sags skyld. Men det blev en rigtigt lækker og cremet – omend lidt tung – kage. Det er en af de slags desserter, som man skal planlægge i lidt god tid, eftersom størstedelen af arbejdet laves dagen før – eller i hvert fald som det første om morgenen, hvis den skal serveres om aftenen. Heldigvis havde jeg jo netop planlagt min påskefrokost light i god tid – hvilket nok mest af alt skyldes, at man
Mere
cheesecake-lemoncurd-1

Cheesecake med lemoncurd

Der er ret så delte meninger om, hvor gode de kager, man kan lave uden sukker og korn, reelt er. Min personlige holdning er, at det – ligesom ved almindeligt bagværk vel egentligt – blot gælder om at bruge de ingredienser, man har til rådighed, ordentligt og at tage højde for, hvad de kan – og i særdeleshed for, hvad de ikke kan, idet de alternative meltyper jo uden tvivl har andre bageegenskaber end hvede fx. Nu lyder det lidt som om, jeg prøver at fremstille mig selv som en eller anden LCHF-bageekspert, hvilket altså absolut ikke er min hensigt. Snarere
Mere
IMG_8762

Cheesecake-brownie med hindbær

Denne kage var nok det største hit ved kagebordet i søndagss – og med rette, for det er virkelig en lækker kage! Blandingen af lækker, klæg, chokoladeagtig brownie nederst, cremet og vanilleagtig ostekage i midten og friskt og frugtagtigt hindbærflødeskum er virkelig genial! Opskriften er igen fra The Hummingbird Bakery’s kagebog. Jeg har ikke lavet nogle ændringer i forhold til originalopskriften, og den virker bare – det er vel i virkeligheden det der kendetegner en rigtig god kage- eller kogebog, er det ikke? Altså at opskrifterne er så gennemprøvede og testede at de virker selv ved første gang. Det var
Mere
Cheesecakebrownie med hindbær

Cheesecakebrownie med hindbær

De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, ved efterhånden, at jeg benytter enhver mulighed for at bage kage eller lave dessert. Jeg eeeelsker det! Men det er altså sjældent noget jeg gør i, når jeg “bare” er mig selv, og så er det jo fint, at jeg en gang imellem ikke bare er mig selv 😉 I fredags holdt jeg jo bearnaise-gilde med min familie, og ingen hovedret uden dessert (så er det jo bare aftensmad :D) Jeg vidste, at jeg ville lave en mere dessert-agtig kage – og gerne en god og saftig en af slagsen,
Mere
Chia- og kokosgrød

Chia- og kokosgrød

Chiafrø er altså en sjov ting. Bittesmå kugler som har nærmest superfood-agtige kvaliteter, herunder superhøjt indhold af omega 3-fedtsyrer, fibre, protein og mineraler, samt et rørende lavt indhold af kulhydrat. Og så har de en ret neutral smag, der gør, at de kan bruges i det meste. Ja, i hvert fald i princippet, ikke, for den store pose jeg købte i efteråret er stadig ret så fuld, skulle jeg hilse at sige. Måske de er fantastiske i teorien, men i praksis er det altså alligevel begrænset, hvor meget man kan få brugt, selv hvis man virkeligt lægger sig i selen!
Mere
Chia- og kokosgrød med chokoladesmag

Chia- og kokosgrød med chokoladesmag

Jeg har stort set spist chiagrøden til morgenmad hver dag lige siden jeg første gang lavede den. Den er altså et klart hit hos mig, kan I nok fornemme. Og nu er jeg netop blevet endnu mere forgabt i den! En af mine søde læsere anbefalede nemlig i går at tilføje kakao til grøden for en chokolademousse-agtig smag og følelse. Jamen, det er jo genialt! Alle undskyldninger for at få noget, der smager af chokolade, til morgenmad er jo kærkomne hos mig! Mange tak for tippet, Anita 😀 Jeg rørte bare en strøget spsk raw kakaopulver i sammen med resten
Mere
IMG_9431

Chokolade cheesecake

I torsdags var det jo som bekendt Mortens Aften. Det er egentlig normalt ikke noget vi har gjort noget særligt ud af i min familie, men eftersom and er utroligt lækkert, efter min mening, fik jeg min bedstemor overtalt til at lave andesteg med dertilhørende lækkerier. Til gengæld tilbød jeg så at tage desserten med. Jeg bliver jo kun glad, når jeg har muligheden for at lave nogle af de mere dessertagtige kager 🙂 Valget faldt på denne chokolade cheesecake, som jeg har haft liggende i mit arkiv et godt stykke tid uden en anledning til at lave den. Jeg
Mere
chokoladefondant-1

Chokoladefondant

Jeg var vist egentligt kommet til at love jer en tærteopskrift, men det skete jo så ikke, så af det kan vi så lære, at jeg skal lade være med at sætte specifikke dage på, hvornår jeg vil udgive ting, fordi det sker sjældent. I skal selvfølgelig nok få opskriften (jeg, jeg siger ikke hvornår!), men i mellemtiden får I altså lige denne her opskrift på en überlækker dessert, da det i mit hoved er et lidt mere passende lørdagsindlæg end en tærte med masser af spinat (om end den dog også var farligt god). Vi har nok efterhånden fastslået,
Mere
Chokoladekage med mandler, creme og friske hindbær

Chokoladekage med mandler, creme og friske hindbær

I går var det min fødselsdag, og jeg havde den bedste dag længe! Det var så skønt. Jeg havde taget fri fra arbejde, hvilket allerede dér sætter scenen for en dejlig dag. Og så fyldte jeg derudover dagen med at sove længe, en sød veninde, en god film i biografen, kage og varm kakao på cafe, min søde familie, restaurantbesøg med verdens bedste salatbar, og sidst men ikke mindst, hyggeligt brætspilleri i min lejlighed med selvsamme familie. Og selvfølgelig lidt mere kage. For som vi alle ved, er der ingen fødselsdag uden kage! Valget i går var faldet på Majas
Mere
Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for chokolade. Men igen, hvem er ikke det? (*host* min egen mor *host*). Chokolade burde sgu næsten være en menneskeret, hvis I spørger mig! Derfor er chokolade også en af mine “snydeprodukter”, hvis vi kan kalde det dét. Dvs., selv i perioder hvor jeg spiser rent LCHF, er chokolade “i princippet” tilladt, hvis jeg har lyst til det. Så længe det selvfølgelig er den mørke slags, men jeg bryder mig egentlig ikke sådan rigtigt om at spise den lyse rent, og hvid er alt for sødt til mig. Så det
Mere
chokomousse-2

Chokolademousse med kokos

Det kommer nok ikke synderligt bag på nogen herinde, at jeg er ret glad for chokolade. Det kommer nok heller ikke som nogen voldsom overraskelse, at kokos har en temmeligt stor stjerne i min bog. Ergo giver det jo sig selv, at denne dessert er noget af det bedste, jeg har smagt længe. Ideen var ret så perfekt, og udførelsen indfriede – og oversteg – alle mine forventninger. Jeg elsker, når det sker! Moussens konsistens var faktisk nærmest perfekt. Ikke for tyndtflydende og grænsende til det vamle, men samtidig heller ikke for stiv i det. Ren mousse-perfektion! Og smagen er
Mere
Chokoladepavlova 1

Chokoladepavlova med vaniljeflødeskum og jordbær

Vi tager menuen fra i lørdags lidt bagvendt, eftersom jeg vælger at starte med desserten. Sådan er jeg lidt ulogisk ind imellem 🙂 Men I ved jo også allesammen, at desserten alligevel er det bedste af det hele – eller hvad? Jeg var lidt nervøs for at lave pavlovaer, da jeg havde læst om flere, hvor det gik galt, men mine bekymringer var helt ubegrundede. Jeg bagte begge marengsbunde aftenen før, lod dem hvile natten over i ovnen og pyntede dem lige inden servering. Så i den forstand er det faktisk en ret snedig dessert at lave, hvis man har
Mere
chokoladesmoer1

Chokoladesmør med hasselnødder

Hvis du ikke lige har hørt om chokoladesmør før, er det præcist, hvad det lyder til: Smørbart chokoladepålæg, hvoraf to af de primære ingredienser er smør og chokolade. Og hvis du ikke allerede nu er overbevist om, at dette er den bedste ide længe, ved jeg faktisk slet ikke, hvorfor vi overhovedet er venner! Ok, det er selvfølgeligt mest for sjov, men det er ikke en joke, når jeg siger, at dette chokoladesmør er farligt. Farligt godt og farligt at have på lager! Jeg har længe gerne ville lave en portion, men er af uransagelige årsager først kommet dertil nu.
Mere
Chokoladelagkage2

Chokoladet chokoladelagkage

Efter at min instagram og diverse andre sociale medier hele weekenden har været fyldt med teasere om de kager, jeg lavede til min fødselsdag i lørdags, må det nu være på tide at komme med den første opskrift. Fordi dem skal I altså virkelig have, synes jeg! Nu er det jo ikke som sådan fordi jeg spiser 100% LCHF hele tiden, men da jeg planlagde menuen til i lørdags, havde jeg alligevel lyst til at lave noget, som jeg kunne spise med god samvittighed, hvis det var det humør jeg var i. Hvilket det faktisk endte med, men det er
Mere
IMG_0737

Chokoladetærte med oreo-bund

I går holdt jeg som bekendt fødselsdag for min familie. Hovedretten har jeg jo allerede fortalt jer om. Det var nemlig ristaffel med kylling i karry- og kokossauce, ris og en masse toppings. Alle dem jeg har foreslået i opskriften, plus et par ekstra, som nogen af jer var så venlige at foreslå. Og det faldt vist i ret god jord, så det er jo herligt. Til dessert havde jeg valgt at lave et tærtebord. Jeg lavede i alt fire forskellige tærter. Og som altid skød jeg lige lidt for højt i forhold til mængden, så der var flere af
Mere
Daddelchokoladekage med ganache - på spidsen

Daddelchokoladekage med ganache

“Jamen, hvad så med kage?” var nok en af de første tanker/bekymringer, jeg gjorde mig, efter jeg havde taget beslutningen om at prøve uden korn. Hvis I ikke allerede har opdaget det, er jeg nemlig ret glad for kage – men igen, hvem er ikke det? En stor del af min research har derfor bestået i at finde diverse opskrifter, jeg vil afprøve. Og heraf kan jeg godt afsløre, at en ret stor del er kageopskrifter. Der er jo en hel verden af opskrifter på kager uden sukker og korn. Lige fra dem med helt dagligdags ingredienser over dem, der
Mere
fastelavnsboller-1

Fastelavnsboller med marcipan og fløde

Jeg bliver nødt til at starte med at indrømme noget her: Fastelavnsboller har aldrig rigtigt været “min ting”. I hvert fald ikke så længe tilbage, som jeg kan huske, og det gælder egentligt de fleste udgaver. Altså, bevares, jeg kan da sagtens spise én, hvis det skal være (dog ikke dem med creme i), og i mandags købte jeg da også en fra Lagkagehuset bare for at se “what all the fuss is about”. Men når alt kommer til alt, vil jeg til enhver en tid nok vælge en anden slags kage først frem for en fastelavnsbolle. Jeg er ikke
Mere
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage* – i en lettere LCHF-fortolket udgave

Sidste år, da jeg lige var startet på LCHF, havde jeg store planer om at lave en LCHF-iceret udgave af den klassiske gammeldags æblekage* – til trods for at jeg faktisk ikke er særligt vild med den traditionelle med enten rasp eller makroner. Det bliver lidt for snasket, synes jeg. Men idéen er god, og æblegrød er jo ret fantastisk – for ikke at tale om flødeskums lækkerhedsfaktor! Men selv om jeg fik lavet æblegrøden/-mosen (hvordan skelner vi egentligt her?), kom jeg aldrig rigtigt længere. Men det passede jo så ganske fint med, at den mos bare har kunne ligge
Mere
Gateau Marcel med hindbærsirup og hasselnøddeknas

Gateau Marcel med hindbærsirup og hasselnøddeknas

Af en madblogger at være er det nok utroligt sent, at jeg får prøvet denne sagnomspundne dessert! Jeg mener, Gateau Marcel er vist rimeligt udbredt og bliver jo alle steder rost til skyerne, og eftersom jeg jo er en chokoladeelsker af dimensioner er det især overraskende, at jeg endnu ikke har været kommet til dét punkt på min dosmerseddel. Før nu! Jeg behøver nok ikke engang at sige det, tænker jeg, men resultatet var fænomenalt og fabelagtigt og fantastisk og alle mulige andre adjektiver med f bare for at holde os til allitterationerne! For bare at være lidt anderledes end
Mere
hindbaerchiagroed-2

Hindbærchiagrød med kokos og yndige fornemmelser

Hvis du har læst min bog, ved du, at jeg er ret så vild med syrligsøde ting. I ved, ting der på én og samme tid er både dejligt syrlige og herligt søde. Betegnelsen giver egentligt nok sig selv. På samme måde spiser jeg næsten kun syrligt slik, hvis jeg endeligt spiser decideret slik. De helt plain vingummier siger mig ikke det store, men stik mig en gang syrlig stjernemix eller syrlinger, så skal jeg nok få sukkerlys i øjnene! Og når vi er ved slik, så er hindbær en af de ypperligste syrlige slikting i naturen, hvis I spørger
Mere
Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

2. pinsedag var jeg til pinsefrokost med den pukkelryggede. Vi var endt på noget mild sammenskud, som i praksis udmøntede sig i, at min tante stod for forret, min bedstemor for hovedret og jeg for desserten. Egentligt en udemærket arbejdsfordeling, hvis det endelig skal være – så havde jeg nemlig en undskyldning for at få lavet den jordbærkage, jeg længe har haft i tankerne. En hurtig googlesøgning på “pinse dessert” fortalte mig desuden, at “mange spiser ovnstegt kylling og nye kartofler til pinse og en eller anden form for rabarber/eller jordbærkage til dessert” (fra Arla). Om det er rigtigt, skal
Mere
jordbaertaerte-0

Jordbærtærte

Findes der noget bedre end en jordbærtærte fra bageren? Ja! Som jeg lige har opdaget i dag, er en hjemmelavet én af slagsen meget bedre. Og også billigere – dog ikke meget, men her får man også en stor tærte ud af det i forhold til de små fra bageren. Og nøj, hvor var den altså god! I bør virkeligt unde jer selv at prøve at lave sådan en fætter her på et tidspunkt. Vi spiste den (okay, noget af den) her for en halv times siden i havestuen med solskin og åben dør, og jeg kunne næsten narre mig
Mere
IMG_0159 (1)

Kakaolagkage med flødeskum, jordbær og chokolade

Dessert er godt. Kage er godt. Jordbær er godt. Chokolade er meget godt. Flødeskum er godt. Og denne kage var generelt bare god. Og det bedste var – ud over den lækre smag altså – at det er en hurtig løsning til de dage, hvor tiden bare ikke lige er til at lave en kage fra bunden. Vi købte en god pakke lagkagebunde, danske jordbær, god mørk chokolade og piskefløde, og så kunne kagen smækkes sammen på max et kvarter. Det er da noget, man kan forholde sig til! Vi brugte kun en kvart liter fløde, men var enige om,
Mere
IMG_0738

Key Lime Pie

  Den tredje tærte jeg lavede i lørdags (well, i fredags, men vi spiste dem først lørdag) er denne key lime pie. Endnu en opskrift fra The Hummingbird Bakery’s kagebog og denne gang ændrede jeg intet i forhold til originalopskriften – bortset fra at jeg, ligesom med de andre tærter, havde flødeskummet ved siden af. Men det hører sig nu altså til, så igen, hvis I laver den som den eneste tærte, anbefaler jeg at I putter flødeskummet ovenpå ved servering. Egentlig kan jeg ikke rigtig finde ud af hvordan jeg har det med denne tærte. Vi havde jo en
Mere
Kokos- og limekage

Kokos- og limekage

Kender I det, når man har lavet flere slags kage, og ved servering bliver spurgt hvilken én af dem, man så bedst kan lide? Det er lidt ligesom at vælge mellem sine børn! Altså sådan sat en smule på spidsen, ikke 😉 Især når det er opskrifter, man selv har udviklet, men selv hvis det “bare” er nogen, man har bagt efter andres opskrifter, har man stadig lagt tid og kræfter i det. Og kærlighed selvfølgelig – kærlighed er vel altid den hemmelige ingrediens 🙂 Sådan havde jeg det i hvert fald lidt, da jeg blev spurgt om netop dét
Mere
IMG_2862

Kokos-panna cotta med lime

Da jeg lavede denne dessert gik der to ting op for mig: 1) Jeg laver alt for sjældent dessert – det må der laves om på! 2) Jeg laver sjældent dessert, fordi jeg sjældent kan spise noget uden for mine hovedmåltider. I forlængelse af nr. 2 spiste jeg altså pludseligt dessert til morgenmad fire dage i træk! Egentligt ikke en helt dårlig konsekvens, selv om jeg, hvis jeg havde tænkt mig lidt mere om, da jeg lavede panna cottaerne, nok bare burde have lavet to portioner. Bare sådan for en god ordens skyld 😉 Men en af de gode ting
Mere
kokostaerte1

Kokostærte med chokoladeganache

I torsdags udgav Ditte fra bloggen The Food Club sin nye kogebog “Sunde søde sager“, der, som navnet indikerer, er en kage- og dessertbog, hvor de søde sager er til den sunde side. Ingen af opskrifterne indeholder sukker i traditionel forstand og flere af dem er også uden mel og korn og derfor passende for fx os på LCHF. Ditte har været så venlig at sende mig to udgaver af bogen – én til mig og en til jer! For de af jer, der i forvejen kender Ditte fra hendes blog, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at bogen
Mere
IMG_0721-1

Koldskål

Så vidt jeg husker, har jeg faktisk aldrig lavet almindelig koldskål selv! Jeg har lavet hindbærkoldskål mange gange, men ikke den helt “rene”. Efter at have set mange indlæg rundt omkring blogland med lækre koldskålsbilleder, kunne jeg til sidst ikke modstå fristelsen længere. Så jeg besluttede mig for at lave den selv – både fordi jeg gerne ville prøve og fordi jeg godt kan lide at vide, hvad tingene indeholder, men også fordi jeg, de sidste par gange, jeg har fået “den gule” koldskål, ikke har været særligt tilfreds med den. Og hold nu op, hvor smagte det godt, det
Mere
Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Der kan vist ikke sås nogen tvivl om, at koldskål er den ultimative sommerdessert, vel?! Og ikke kun dessert faktisk, hvis vi skal være ærlige – jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der ofte tyr til koldskål på de allervarmeste dage, hvor al andet madlavning virker som den mest uoverskuelige opgave nogensinde. Så er en rar og kold skål (høhø) flydende sommer lige i øjet. Og koldskål kan faktisk udemærket laves LCHF – og det er hverken (nødvendigvist) sværere eller mere besværligt end at lave den klassiske udgave. Jeg har før benyttet Janes koldskålsopskrift til at
Mere
koldskaals-chia1

Koldskåls-chiagrød

Jeg er lidt bagud med det der blogning. Og så var det ellers tanken, at jeg skulle have samlet lidt op i går, men der skete der så i stedet det, at jeg havde de tarveligste tømmies, så alene det, at jeg fik gået en masse og ordnet diverse andre ting er faktisk lidt af en bedrift. Der var i hvert fald ikke overskud til særligt meget andet, og jeg spiste chips til aftensmad, så mere er der vist ikke at sige om den sag 😉 Men for lige at komme tilbage i blogging-groove’t starter vi lige lidt blødt op
Mere
Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Fremover når nogen spørger mig, hvad sommer er for mig, vil jeg uden tøven svare denne is. Den er vitterligt indbegrebet af sommer! Sæsonens allerrareste dessert (koldskål, duh!) kombineret med den allerbedste måde at blive kølet ned på (is, forstås). Kan det blive mere sommerligt? Jeg tror det ærligt talt ikke! Jeg har brugt Janes opskrift på koldskål og så blot kørt den igennem min nyindkøbte dejlige ismaskine – den vil klart blive brugt meget i løbet af de næste par måneder, kan jeg mærke! Resultatet blev skønt, lækkert, friskt, syrligt, sødt og cremet – alt i alt en skønherlig
Mere
koldskaalsknas4

Koldskålsknas

Det er en universelt anerkendt sandhed, at enhver sommerdag kun bliver bedre med tilførelsen af koldskål. Og det gælder naturligvist uanset, om man spiser den i en LCHF-udgave eller i den mere traditionelle. Begge smager fortræffeligt – men dog bedst med noget knas på, hvis I spørger mig. Jeg kan egentligt som sådan godt lide kammerjunker – men dels er de jo hverken LCHF eller glutenfri eller noget som helst – og dels er det jo ligesom at spise småkager til aftensmad. Bevares, jeg er da bestemt ikke for fin til at spise kage til aftensmad, men hvis det skal
Mere
koldskaalsshake

Koldskålsshake med jordbær

Nåmmen i mandags flyttede jeg jo ind i min nye og ret så fantastiske lejlighed, og selv om jeg løbende kommer mere og mere på plads, har jeg endnu ikke brugt super meget tid i køkkenet, så det er udmundet i nye opskrifter til jer. Det skal jo nok komme! Først er der lige en færdig udpakning, jeg gerne vil have mere eller mindre overstået – plus jeg skal have fikset min ovn og skaffet møbler og så videre. Ooog så er der jo lige en håndfuld eksaminer om ikke så længe, der også lige skal overstås. Ahem. Så for
Mere
marcipan-

Marcipan

Xenia: “Hvordan pokker tager man et billede af marcipan?” Lillebror: “Hm, form det til en lang pølse. Eller nej, vent, lav en marcipangris!” Xenia: “Arh, psh, mhhm, ej, det gider jeg da ikke, jeg skal jo alligevel ødelægge den bagefter så jo, isssh…” (2 sekunder senere) Xenia: “Se den fine gris!” Lillebror: “Men hvorfor har den et hul i siden? Det ligner lidt en blanding af en ko og en høne.” Xenia: “STFU” (plop = lyden af trynen der falder af for fyrretyvende gang) True story. Egentligt er det lidt pinligt, at det først er nu, jeg får forsøgt mig
Mere
mini-cheesecakes-med-jordbaer-0

Mini cheesecakes med jordbær

Jeg bagte faktisk disse i fredags på min første feriedag, men eftersom jeg har brugt min weekend på dels at arbejde og dels at hjælpe min morbror og tante med pasning af sødeste-baby-fætter-i-verden og også-ret-sød-men-ikke-baby-kusine resten af weekenden. Jeg får derfor ‘først’ blogget om dem nu 😉 Under alle omstændigheder var de dog rigtigt lækre. De smagte nok ligeså godt (så vidt jeg husker) som den anden cheesecake, jeg lavede for et par måneder siden, men disse er en mere budgetvenlig version, eftersom cheese-delen er philadelphia frem for dyr mascarpone (og ja, jeg ved godt, at man i princippet bare
Mere
Pandekagekage med hindbærskum

Pandekagekage med hindbærskum

Vi kan nok godt blive enige om, at desserter som udgangspunkt hører weekenden til. Derfor vælger jeg også at vende tapasmenuen fra i fredags på hovedet og starte med opskriften på desserten. Jeg har længe haft pønset på at lave en pandekagekage – både før jeg skiftede til LCHF og bestemt også siden. Jeg er vild med idéen! Pandekager i lagkageform, jeg mener: What’s not to love?! Især fordi jeg som sådan ikke er udpræget lagkagefan – nok mest af alt fordi jeg ikke bryder mig om kagecreme og så kan det, hvis vi skal være ærlige, vist godt blive
Mere
pandekager3

Pandekager – tynde, lækre og LCHF

Ja, jeg indrømmer det gerne: Jeg er en snydeblogger. Jeg har nemlig blogget denne opskrift før. Men da jeg i sidste uge pludseligt endte med at lave disse pandekager hele to gange, gik det op for mig 1) hvor gode de er, og 2) at de faktisk fortjener deres eget indlæg og opskrift. Og som sagt tænkt, så gjort! Pandekagerne her er uden tvivl de bedste og mest “rigtige”, jeg har lavet i min LCHF-tid. De smager præcist som almindelige pandekager på mel og sukker – og så er de altså også ok nemme at stege/bage og vende. Synes jeg.
Mere
IMG_9061

Pandekager med hjemmelavet chokoladesauce

I søndags holdt jeg spilledag sammen med min mor, min bror og en af min brors venner. Vi spillede Brødrene Price spillet – et spil kun om mad. Jeg var i himlen! Og så spillede vi også lidt Bezzerwizzer, som nok er mit yndlingsspil, da jeg selv er lidt af en klogeåge 😉 Hvad er jeres yndlingsspil? Og er I lige så vilde med at spille brætspil som jeg er? Men tilbage til maden, for hvad er en god spilledag uden lidt lækkert sødt til ganen? Jeg har i et godt stykke tid haft lyst til pandekager, så det virkede
Mere
Pandekager med kanelstegte æbler og fuldfed creme fraiche

Pandekager med kanelstegte æbler og fuldfed creme fraiche

Billede af Line Thit Klein og Chris Tonnesen Edit: Pssst, se mig lave denne opskrift i klippet fra indslaget. Som I ved (men hvis det er glippet, fortæller jeg det lige igen), skal jeg i Go’ Morgen Danmark i morgen tidligt (sååå tidligt!). Jeg skal lege tv-kok og vise tre opskrifter fra “Sødt, sundere, syndigt“, som meget passende jo også udkommer i morgen. Om jeg er nervøs? Ja for faen! Men det skal nok blive skægt at prøve, tænker jeg. Tidligere på ugen hintede jeg lidt (med en vognstang) på Instagram om en af de opskrifter, jeg skal lave. Den anden
Mere
pannacottaalarisalamande-1

Panna cotta a la risalamande

Jeg kan godt lide risalamande. Faktisk rigtigt godt endda. De der par gange, jeg når at få det i løbet af en december, er overhovedet ikke nok til, at jeg får nok af det. Så denne dessert skal ikke ses som et råb om hjælp i nogen som helst form. Hvis det er en modreaktion til risalamande, er det nok højest et forsøg på at lave en version, som er mindre stivelsestung og mere LCHF-venlig – og dermed i sidste ende mere mavevenlig for mit vedkommende. For selv om jeg elsker jul og alt der dertil høre, inklusive al julemaden, kan
Mere
Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta med krydrede æbler

En af de sværeste ting ved at blogge er faktisk ofte at finde noget bare nogenlunde varieret at skrive om de mange forskellige opskrifter. Nogle gange har min indre 3-årige – som faktisk er utroligt dominerende til tider og bare vil se Disney-film he-le tiden! – mest lyst til bare at råbe “lækker lækker lækker, spis spis spis!” og få det overstået. Men ærligt talt er det nok ikke det bedste træk, sådan hvis man gerne vil tiltrække læsere, hvis alder kan tælles på mere end én hånd 😉 Når jeg laver menuer – især til gæster – bestående af
Mere
Pavlova med citron og blåbær 6

Pavlova med blåbær og citron

Til min brors studenterfest, havde jeg som bekendt lavet to slags pavlovaer. Den med chokolade og jordbær var klart min favorit – men denne var nu også ganske god. Især hvis man er af den (sjældne, håber jeg!) type, som ikke er så vild med chokolade. De findes altså, har jeg hørt. Ideen udsprang af mit ønske om at lave ikke kun én slags pavlova til dessert. Chokoladeudgaven var et oplagt valg for mig, så jeg mente, at den anden nødvendigvis måtte have nogle andre smagstoner. Og da blåbær og citron plejer at være en fin kombi, blev det det
Mere
Quinoa a la Mandel

Quinoa a la mandel

Som jeg også nævnte i lørdags, blev resterne af min quinoagrød til en omgang quinoa a la mandel. Og det blev faktisk ganske rart. Opskriften her, hvis du også laver det med rester, afhænger selvfølgelig rigtigt meget af, hvor meget grød, du har tilbage. Men essensen er jo sådan set også “bare” at blande en rest grød med pisket fløde, vanille, sødning og mandler. Det må vel være indbegrebet af risalamande – eller quinoa a la mandel, som det jo er i dette tilfælde. Jeg var ekstra doven, eftersom jeg lavede min udgave søndag med lidt ondt i håret, så
Mere
Sød og blød rabarbergrød

Rabarber- og jordbærgrød

Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg har fortalt jer, at jeg er begyndt at abonnere på grøntsager fra Aarstiderne. Eller måske fortalte jeg kort, at jeg først havde bestilt kuk-kassen, men den fungerede faktisk ikke for mig. For mange salatgrøntsager og løg. Nu er jeg skiftet til at få kålkassen og den lille avocadopose hver eller hveranden uge, og det fungerer meget bedre! Dels er kål jo i forvejen en af de slags grøntsager, jeg spiser allermest af – og det samme er avocado – og dels slipper jeg for spild af nogen art, hvilket desværre var en risiko
Mere
Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Ingen rabarber uden rabarbercrumble! Eller – det tror jeg i hvert fald ikke. Som jeg også nævnte i går, er jeg jo ellers ikke ligefrem ekspert på området, men man lever jo, så længe man lærer! Eller også er det omvendt ;P Hvis vi lige smider den dér jantelov lidt ud af vinduet et øjeblik, så vil jeg gerne have lov at sige, at denne crumble virkeligt er en succeshistorie! Nu er det jo ellers ikke fordi, jeg ikke normalt har held med mine opskrifter. Umiddelbart vil jeg nok sætte min succesrate til en 97%, hvis vi så lige regner
Mere
rabarbertaerte-2

Rabarbertærte med mazarinfyld

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste
Mere
Raw brownie med paranødder

Raw brownie med paranødder og goji-kokos-drys

Jeg har i princippet stadig et par opskrifter fra Mortens Aften, som jeg mangler at skrive og udgive, bl.a. en sukkerfri rødkål og ditto vanilleis, men jeg tror lige jeg venter lidt med dem. Især rødkålen passer nok bedre lidt tættere på jul alligevel 🙂 I stedet får I her en lækker-lækker-lækker opskrift på en raw brownie. Det er mit første forsøg ud i raw kagebagning kagelavning, men det bliver absolut ikke mit sidste, for det var godt nok lækkert. Fik jeg sagt det? Opskriften stammer fra “Raw Cake” af Caroline Fibæk, som jeg forærede min veninde i fødselsdagsgave i
Mere
rawsnickers-5

Raw Snickers

Eller, dvs. næsten raw i hvert fald! Egentligt er de der raw “kager” jo ikke noget, jeg gør mig så meget i. De er som hovedregel baseret på tørret frugt, og selv om det smager supergodt, er der jo ret meget frugtsukker i, så når alt kommer til alt, kan de have samme blodsukkerpåvirkning som en kage lavet på hvidt raffineret sukker – om end der selvfølgelig er klart mere næring i udgaven på tørrede frugter. Det er netop sidstnævnte argument, jeg brugte til at overbevise mig selv, da jeg besluttede mig for at prøve Michelle Kristensens Snickers her, som
Mere
LCHF risalamande

Risalamande a la LCHF

I dag er det jo fredag. Og som jeg måske har nævnt før, arbejder jeg altid hjemme om fredagen – med mindre jeg bare holder helt fri. Det betyder, at jeg kan sove lidt længere end i hverdagen samt at jeg har overskud til at lege lidt med morgenmaden. Det er ikke altid, jeg gør det – jeg er jo i princippet ret glad for mine sædvanlige morgenæg – men af og til skal der nye boller på suppen. I dag blev det – igen – til en omgang risalamande LCHF-style. Det er nu egentligt ikke fordi, det er særligt
Mere
romkugler3

Romkugler

I weekenden besluttede jeg mig for at lave “bare fordi”-kage til mine kollegaer. I ved, den slags kage, som man har med “bare fordi” altså uden nogen særlig anledning. Den slags er ret hyggeligt, synes jeg, selv om jeg ofte glemmer, hvor hyggeligt det reelt er. Beslutningen var desuden motiveret af udviklingsafdelingen på mit arbejde, så i princippet var det deres “skyld”. De joker altid med, at jeg kun kommer ind, når jeg skal have dem til at lave noget for mig – aldrig bare for at give kage – fx romkugler. Og da jeg så foreslog, at det kunne
Mere
IMG_3175

Røræg med æbler og kanel

Jeg er ret overbevist om, at jeg ofte herinde har nævnt, hvor lidt varieret jeg faktisk er, når det kommer til morgenmaden! Men for de af jer, der evt. er nye eller ikke lige har fået læst dét indlæg, kan jeg da sagtens lige nævne det igen: Jeg er meget lidt varieret, når det kommer til morgenmad! Oftest står den bare på den gode varme kakao eller en helt klassisk omgang røræg og lidt grønt. Ikke just innovativt! Men så sker der alligevel en sjælden gang det, at jeg falder over en opskrift, der giver mig lyst til at prøve
Mere
Skramlede pandekager med chokoladesauce

Skramlede pandekager med chokoladesauce

Her den anden dag gik det pludseligt op for mig, at det nærmest var umindelige tider, siden jeg havde spist chokolade. Altså sådan i nogen særlig udstrækning, ikke. Og det til trods for, at jeg har i hvert fald fem plader liggende i skabet, som jeg købte i starten af året! Jamen, det kunne jeg jo ikke have siddende på mig, kan I nok forstå, så derfor kom min morgenmad i søndags til at stå på disse lækre skramlede pandekager (aka. scrambled pancakes, forstås) med chokoladesauce i ublu mængder. Eller, det vil sige, faktisk var der “kun” 25 g chokolade,
Mere
Snickers-brownie

Snickers-brownie

I går var jeg ude at spise og kom i den forbindelse til at snakke om, at det faktisk efterhånden var ret lang tid siden jeg sidst sådan rigtigt havde bagt – altså hvis man ikke medregner kernebrødet, som jeg bager jævnligt lige for tiden 🙂 Og måske det er sådan en “når man taler om solen” eller “absence makes the heart grow fonder”-situation, men i hvert fald gav samtalen mig en øjeblikkelig lyst til at bage. Det kan også være, at det er efteråret, der nu rigtigt er sat i gang, der giver øget kagelyst – selv om jeg
Mere
Lækre sprøde og søde vafler

Belgiske vafler

Egentligt har denne opskrift været længe undervejs. Rent praktisk har jeg først udviklet opskriften i dag, men mit nyindkøbte vaffeljern (reklamelink) bestilte jeg allerede for flere uger siden, da jeg endeligt overgav mig til vaffelhypen i blogland, men siden har det bare været taget gidsel af en pakkeshop og en påskeferie og en travl Xenia. Men i dag fik jeg endeligt hentet og slæbt det hjem, og så skulle der dælme laves vafler, skulle der! Min første vaffelopskrift skulle uden tvivl bare være en helt klassisk en af slagsen. Jeg har jo boet i Bruxelles i et halvt år efter gymnasiet,
Mere
IMG_0525

Tarte tatin med marcipan og butterdej

Denne tærte er virkelig, virkelig fantastisk! Nok den bedste æbletærte, jeg nogensinde har smagt, og formentlig også en af de bedre desserter i det hele taget. Og det siger altså en del! Jeg tog udgangspunkt i lidt forskellige opskrifter, jeg fandt rundt omkring, da jeg ikke kunne finde en, der var, som jeg tænkte. Den karamel, jeg fandt, fungerede dog ikke helt, som jeg kunne have ønsket, så en anden gang vil jeg nok bruge et andet forhold – mest så den kan blive gyldenbrun. Det kan dog også være fremgangsmåden, der har været problemet der. Andre gange, jeg har
Mere
Tærte med chokolademarcipan og -karamel

Tærte med chokolademarcipan og -karamel

I går aftes var jeg til noget pigehygge, hvor vi hver især havde aftalt at tage lidt mad med. Jeg slog hurtigt til og satte mig på desserten. Jeg synes sjældent, jeg har mulighed for at lave rigtige dessert-agtige kager. I mit hoved er der i hvert fald forskel på de kager, man laver, bare fordi man lige har lyst en eftermiddag, og dem, man laver til en special anledning. Kort tid faldt jeg over denne opskrift hos Newyorkerbyheart, og så vidste jeg, hvad jeg ville lave. Den er virkeligt overraskende nem at lave, og samtidigt er det nok den
Mere
Tofarvet chokolademousse med hindbærsirup og hasselnødder

Tofarvet chokolademousse med hindbærsirup og hasselnødder

Jeg vælger simpelthen at være helt ulogisk og starte bagfra med opskrifterne fra gårsdagens 3-retters menu. For hvis der stadig lige sidder et par stykker, der ikke helt har planlagt en dessert til nytårsaften i morgen, er denne altså helt ideel. Den strøg direkte ind på min top 3 over gode desserter – uden tvivl. Og den bliver helt sikkert lavet igen på et senere tidspunkt. Det er chokoladenydelse for alle pengene, men samtidig er den faktisk ikke så tung, som man måske kunne forvente. I hvert fald ikke for en hardcore chokolade-lover som mig, men jeg hørte nu heller
Mere
citronvafler1

Vafler med citron og birkes – og lemoncurd

Hvis man færdes bare en anelse på de sociale medier, er det nok ikke gået nogens næse forbi, at det i går var vaffeldag. Og hvor tosset man end kan synes, at alle de der forskellige mad-“helligdage” nu må være, var der i hvert fald vafler over det hele, nærmest hvor end jeg kiggede, det være sig både blogland og Instagram. Så det er jo sådan set ikke så mærkeligt, at jeg endte med at blive overtalt til også at lave mig en portion! Jeg hader jo at være udenfor, ved I nok 😉 Jeg overvejede først en mere klassisk
Mere
(Vist 1.467 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

2 comments

  1. Fy for pokker, hvor har du lavet mange lækre desserter <3 😀 Det er bloggere som dig der får mig til at ELSKE LCHF! For det gør jeg virkelig 😉 God weekend..

    1. Åh, hvor er det sødt sagt! Og ja, jeg elsker bestemt også LCHF! 😀

Skriv en kommentar