Fast food

Det er meget bevidst, at jeg har stavet fastfood “forkert” (efter danske konventioner) i overskriften her. For mig er det nemlig to forskellige ting. Én ting er fastfood i ét ord, som leder tankerne hen på mad i den ret så junk-y og underlødige genre. Noget helt andet er “fast food” i ordenes egentlige betydning, nemlig hurtig mad. Jeg har ikke som sådan skåret over én kam her og bestemt, at hurtig mad fx er klar på under 30 minutter, selv om langt de fleste af retterne nu er det. Jeg har i højere grad vurderet, hvad der er og føles nemt, både ift. hvor mange ting, det kræver, hvor meget opvask, hvor meget hakkearbejde, m.m. En ret kan godt reelt set tage en time fra start til slut, men hvis den til gengæld kun kræver en 5-10 minutters faktisk køkkenarbejde, er den nem og hurtig i min optik.

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem er oftest, at jeg af og til rammes af nogle tilfælde af en form for madlede, hvor jeg hverken gider
Mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med asiatisk mad, hvilket I måske kan fornemme på mange af mine opskrifter her på bloggen. Det er bare så nemt
Mere

Avocadopasta med rejer og gulerod

For et par måneder siden, var denne avocado-pasta-citron-kompi meget populær i blogland – især på nogle af de amerikanske blogs, fx her. I starten faldt jeg ikke umiddelbart for ideen, må jeg indrømme – mest fordi pasta og avocado alene virkede lidt som et halvt måltid i mine øjne. Men da jeg pludselig havde en avocado, der virkelig havde brug for at blive brugt og masser af pasta på lager, kom jeg igen i tanker
Mere

Æggewrap med flødeost, laks og avocado

I forlængelse af snakken om nem hverdagsmad den anden dag, kommer her en ny favorit for mig på de dage, hvor man enten ikke har fået planlagt noget eller absolut ikke gider lave mad. Jeg lavede det første gang i den forgangne uge i et sjældent tilfælde af disciplin og modstandskraft over for en ellers ret så overvældende trang til fastfood af den umådeligt underlødige slags. En trang som absolut ikke blev nemmere at modstå,
Mere

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

Det her måltid har jeg sjovt nok lavet ved starten af efteråret i hvert fald de sidste par år. Det er dét måltid (sammen med dette), som ligesom får mig til at anerkende og til dels acceptere, at det nu reelt er efterår, og jeg må vente i mange måneder på sommer igen. Buh. Men en god måde at affinde sig med den koldere tid på, for mig, er ved at prøve at spise nogle
Mere

Ærtehummus

For nylig så jeg denne hummus hos TrineCecilie, som dog normalt ikke har opskrifter, men hendes søster gæsteblogger vist nok lige for tiden. Under alle omstændigheder synes jeg den dér ærtehummus lød ret så lækker, så den gemte jeg straks i mit Evernote. Jeg brugte dog den originale opskrift fra TV2, da jeg selv lavede det i dag. Jeg vil mene at der er til tre portioner deri – selvfølgelig afhængigt af hvor meget man
Mere

Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

Indlægget indeholder affiliatelinks. Jeg vil godt lige starte med at understrege, at jeg absolut intet har rykket på farverne i efterbehandlingen i billederne i dag. Det er bare så grønt! Nok uden tvivl den grønneste pastaret til dato. Men det er måske heller ikke så underligt, eftersom alle ingredienserne deri er grønne egentligt. Selv pastaen er grøn, jeg har nemlig brugt pastaskruer lavet af grønne ærter, som I måske allerede har set i butikker eller andre
Mere

Ærtesuppe med bacon og creme fraiche

Når man er syg, er rygende varm suppe en nødvendighed – ja, nærmest en menneskeret! Det ved alle og enhver, er jeg sikker på. Og i denne uge har jeg været syg, ergo: Jeg lavede suppe. Når man er syg, er det dog samtidig lidt af et projekt at skulle ud og købe ind, så min suppe måtte blive til af det, jeg nu lige kunne grave frem fra gemmerne. Heldigvis havde jeg en pose
Mere

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist det meste kød – i alle tilfælde stort set alt det, jeg fik serveret, så vidt jeg husker. Men en
Mere

Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges med en lækker sommerfrokost til følge. Man siger jo tit, at folk der er virkeligt dårlige til at lave mad
Mere

Bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner

Det her er en virkeligt enkel ret, men samtidigt meget lækker – i hvert fald efter mine smagsløg. Jeg laver den med jævne mellemrum, da den er billig og samtidigt er en rigtigt god sammensætning af de forskellige ingredienser. Derudover er det jo også ret sundt, da der er nogenlunde den rette sammensætning af kulhydrat og protein. Der er dog ikke så meget fedt i, men det kan man jo altid ændre på, hvis man
Mere

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe
Mere

Biksemad med glaskål, bacon og ærter

I sidste uges kålkasse fra Aarstiderne fik jeg et glaskål. Glaskål er et af de der lidt mere specielle kål, som der måske er færre, der har har hørt om og smagt, men den bedste måde at beskrive det på, tror jeg, er nok, at det smager lidt hen af mild broccolistok. Det er i hvert fald de associationer, jeg får. Og så fungerer glaskålen i øvrigt fremragende som en slags kartoffelerstatning, har jeg lært
Mere

BLAT salat

Jeg kan faktisk ret godt lide salater. Men med mindre de er meget fyldige – ja, nærmest svulstige, som man jo nok uden at træde nogen over tæerne godt kan kalde salater som denne cæsarsalat – føler jeg mig aldrig helt tilfreds, hvis jeg spiser salat til aftensmad. Jeg tror det har noget at gøre med, at jeg generelt bare foretrækker varm mad – især til aften, men ærligt talt kunne jeg nok spise varm
Mere

Blomkål og kikærter i karry-kokos-sauce

Dette er virkelig fastfood af den gode slags. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at der gik 15 minutter fra jeg satte min fod i køkkenet til maden stod på bordet (okay, på skødet på en bakke foran computerskærmen). Det var så nemt, at jeg fik endnu dårligere samvittighed over at det har taget mig så lang tid at prøve det første gang. Opskriften er (endnu engang) fra kogebogen “Mit første køkken” af Maria Meldgaard –
Mere

Bønnesalat med feta og avocado

  Madpakker! Jeg er forhåbentligt ikke den eneste, der ville ønske at man bare kunne spise frokost hjemme hver dag?! For madpakker er da djævlens værk – eller det kan det i hvert fald være. Det er utroligt sjældent, jeg “bare” har rugbrød med; hvis det endelig en sjælden gang sker, er det oftest fordi jeg har lavet hummus eller også får jeg min eneste madpakke-rugbrødmad: rugbrød med flødeost og kyllingepålæg. Men hvis jeg kan
Mere
Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

  I tirsdags sagde min madplan at jeg skulle have rester fra mandagen. Men de rester var sådan set blevet til madpakke om tirsdagen, så jeg blev pludselig nødt til at finde på noget andet. Jeg havde bestemt, at jeg ikke ville købe noget nyt ind, eftersom jeg vidste, at jeg skulle hjem til min mor og holde miniefterårsferie fra onsdag eftermiddag – så ville det jo være lidt dumt, at have madvarer på køl,
Mere

Brændende kærlighed på LCHF-manér

Jep, i dag får I endnu en simpel, uoriginal og uopfindsom opskrift. Af og til undrer jeg mig oprigtigt talt over, at I stadig følger med her, haha! 😀 Men spøg til side, brændende kærlighed er jo ikke just raketvidenskab. Men hver gang jeg laver de her virkeligt enkle retter og overvejer ikke at udgive opskriften, tænker jeg tilbage på mig selv for snart 3/4 år siden, da jeg lige var startet på LCHF og
Mere

Broccoli Alfredo med serranoskinke

Næ, hej, se hvem det er! Det er mig, hende der Xenia, som engang imellem blogger om mad på denne her såkaldte madblog! Og ved I hvad? I dag har jeg rent faktisk en opskrift til jer. Jeg ved det, det er store sager, er det… Til gengæld er opskrift ikke noget særligt stort. Bevares det er noget helt særligt og lækkert, men det er ikke svært eller omstændigt, og det ved jeg, at vi
Mere

Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over for jer eller et eller andet. Jeg mener: Helt ærligt! En opskrift med tre sølle ingredienser – hvad tænker jeg
Mere

Broccoli og butterbeans med cremet feta

  Nogle gange er der ikke noget bedre end at bruge lang tit i køkkenet og rigtigt hygge om madlavningen. Men andre gange, må det gerne være nemt og gå stærkt. Sådan har de fleste af os det sikkert i hverdagene. Hvis man kommer hjem sent, gider man sjældent bruge tid og kræfter på at lave mad, og så skal maden helst kunne stå på bordet inden for en halv times tid. Sådan et måltid
Mere
broccolisalat3

Broccolisalat med dressing af flødeost

Faktisk er det snart en fire ugers tid siden, jeg lavede denne salat. Hvilket er lidt overraskende. Altså normalt er jeg jo ikke den mest effektive blogger, men der går da sjældent mere et par dage fra bord til internet. Af en eller anden grund – som altså ikke har noget at gøre med smagen, vil jeg gerne lige understrege – endte denne salat dog med hele tiden at blive udskudt. Men nu må det
Mere

Cæsarsalat med grønkål og kylling

Jeg har haft lidt af en cæsar-obsession siden jeg besluttede mig for, at det var det, jeg ville have (og altså også fik!), da jeg var ude at spise med et par veninder efter en #kinotur, hvor vi så den fine (men triste, tunge og tragiske) “Still Alice”. Det virkede derfor kun noget så nærliggende at skifte de frikadeller, der ellers stod på madplanen, ud med den cæsarsalat på grønkål, som jeg var faldet over,
Mere

Chef’s Salad / Salat med skinke, ost, majs og avocado

Før jeg hoppede på LCHF-vognen, var et af mine go-to-måltider, når jeg ikke gad at lave mad, grove pitabrød med salat, skinke, majs og hytteost. Og ja, den skarpe læser har nok bemærket, at det da egentligt lyder ret meget som netop denne ret! Det er jo nok ikke helt tilfældigt, tænker jeg 😉 Da jeg i går skulle finde ud af, hvad jeg gad at spise til aften, søgte jeg alle mine gemte opskrifter
Mere

Citruskylling med broccoli og cashewnødder

Som nævnt i går lavede jeg i mandags en superlækker ret fra Aarstiderne. Apropros, har jeg faktisk længe gået og puslet lidt med tanken om at forsøge mig med en af deres grøntsagskasser – jeg er især ret hooked på KUK-kassen (den uden kartofler). Det virker som den ypperste luksus at få sådan en bunke lækre, friske og økologiske grøntsager leveret en gang imellem. Og umiddelbart har jeg kun hørt godt om Aarstidernes produkter og
Mere

Clubsalat med kylling, bacon, ananas og karrydressing

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med sandwicher. Altså da jeg stadig spiste brød sådan på daglig basis, kunne jeg da godt klemme en ned, hvis det nu lige var det, der var. Men det var aldrig rigtigt noget, jeg selv lavede, eller noget jeg bestilte, når man var ude. Det der med lige at købe en sandwich fra et eller andet sandwich-sted kan jeg fx ikke se charmen i. Jeg tror primært, det
Mere

Cremede bønner med laks og pasta

Denne opskrift stammer fra bogen “Mit første køkken”, som – til trods for sit navn – ikke kun består af nemme begynderopskrifter. Der er også en del, som jeg er faldet for og enten allerede har lavet eller har tænkt mig at afprøve i den nærmeste fremtid. Fordelene (for mig) ved mange af opskrifterne er at de er lavet til to, består af få ingredienser og oftest indebærer begrænset opvask. Alle gode ting, når man
Mere

Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

Indlægget indeholder affiliatelinks. I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være
Mere

Eksotisk rejecocktail med mango, avocado, lime og sød chili

En uge til Valentine’s Day. Tre bloggere, tre temaer Valentine’s Day må siges at bære fordommen med sig om at være en udpræget amerikansk tradition, som har spredt sig til vort danske land. De mere konservative kan finde på at beskylde dagen for udelukkende at være affødt af kommercielle årsager, mens vi andre i den lidt yngre generation måske har tilbøjelighed til at føle, at traditionen altid har eksisteret. I hvert fald kan man diskutere,
Mere

Fajitasalat med kylling og guacamole

 Egentligt synes jeg, at jeg er ret god til at få lavet fra forskellige nationaliteter. Men når man så lige er lidt fornuftig og tænker efter, rammer jeg jo alligevel kun en brøkdel af alt det, der findes. Ja, jeg laver ofte (noget der ligner) både thai, indisk, italiensk, græsk og mexicansk mad. Men der er jo nærmest hele kontinenter, som jeg aldrig har haft noget med at gøre! (hvad spiser de fx i Afrika?)
Mere

Fast food = hurtig mad

Det er meget bevidst, at jeg har stavet fastfood “forkert” (efter danske konventioner) i overskriften her. For mig er det nemlig to forskellige ting. Én ting er fastfood i ét ord, som leder tankerne hen på mad i den ret så junk-y og underlødige genre. Noget helt andet er “fast food” i ordenes egentlige betydning, nemlig hurtig mad. Og det er netop det, jeg vil snakke lidt om i dette indlæg, altså hvordan man laver
Mere

Favoritsalat a la Wedofood

Jeg er ret vild med Wedofoods – både deres koncept og deres salater. Eller nej, det er faktisk løgn. Jeg er vild med én af deres salater, og den ene gang jeg tog chancen og prøvede en anden, fortrød jeg det bare bagefter. Egentligt ikke fordi den anden var dårlig, bare fordi min yndlings er så forbandet god. Og nu afslører jeg så, hvor helt igennem gennemsnitlig og forudsigelig jeg er – fordi min favoritsalat
Mere

Fisk i soja-flødesovs og baconristede rosenkål

Først og fremmest har jeg endelig fået trukket en vinder af gavekortet til LCHFbutikken.dk – beklager, at det tog mig så lang tid, og jeg har ikke nogen god undskyldning ;P Ud af de i alt 167 deltagere og gode forslag til ting, I ville vælge, hvis I vandt, blev den heldige nr. 17 aka. Joan Bagge, som bl.a. vil købe FiberHUSK til at lave pandekager af – ikke dårligt! Tillykke du! Jeg har sendt
Mere

Fiskelasagne med spinat

Her til aften fik vi en god gammel kending: fiskelasagne! Det er virkeligt nemt. En dag har jeg dog tænkt mig at prøve at lave min egen mornaysauce og se om smagen bliver bedre – hvis ikke, fortsætter jeg nok bare med den købte (og nemme) variant 😉 Det er ikke så vigtigt hvilken slags fisk, man bruger. Jeg benytter normalt en eller anden form for hvid fisk, men laks kan også sagtens bruges. Man
Mere

Flødesovs med bacon og champignon

Dét at lave sovs har aldrig sådan ligefrem været en af mine spidskompetencer, mildt sagt. Men jeg øver mig og øver mig og bliver gradvist bedre. For hvad passer bedre til en lørdag aften alene hjemme efter en hyggelig biograftur med god film og søde venner, end et fantastisk lækkert måltid med godt med sovs til? Ja, ikke meget, hvis du spørger mig! I går var ikke første gang, jeg lavede denne ret – men
Mere

Parmesanomelet med parmaskinke og asparges

Dette er et måltid af den slags, som man næsten ikke kan tillade sig at bruge spalteplads på at kalde en opskrift, men som omvendt er så forbandet lækker, at det ville være synd og skam, hvis jeg var den eneste, der smagte vidunderet (ikke at jeg tror, jeg er den første, der har fundet på det her, men I ved, hvad jeg mener 😉 ). Jeg har lavet en variant af dette måltid flere
Mere

Frittata med spinat og feta

Morgenmad er som udgangspunkt ikke noget, jeg går særligt højt op i. Engang var jeg en af de mange, som slet ikke spiste morgenmad, men så lærte jeg mig selv at gøre det fast, og nu er jeg næsten altid sulten, når jeg vågner – eller også bliver jeg det hurtigt. Vanens magt, I ved. Men mens jeg hurtigt bliver træt af at spise det samme igen og igen til de andre måltider i løbet
Mere

Græsk kyllingeburger med feta, grillet peberfrugt og tzatziki

I har nok allerede gættet det, men jeg er klart med på burgertrenden – ligesom de fleste andre, lader det til! Men burgz er jo også bare fantastisk, og selv om den klassiske cheese-okse aldrig bliver kedelig, er der også bare plads til så mange variationer. Mexiburger er en klassiker, men i dag prøvede jeg en ny variation, som strøg direkte ind på top 3 over burger-variationer – nemlig en græsk burger! Og hvad gør så
Mere

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi
Mere

Grøn smoothie med avocado, ananas, citron og ingefær

Som udgangspunkt gør jeg mig egentligt ikke så meget i smoothies. Ikke fordi det ikke smager godt, men tit glemmer jeg vist bare helt, at de overhovedet findes. De bliver tilsidesat til fordel for andre, indrømmet, mere mættende morgenmåltider. Men en sjælden gang i ferier eller weekender, hvor jeg står lidt senere op og ikke på samme måde skal være mæt lige så længe, som jeg gerne vil være i hverdagene, tyr jeg til en smoothie med grønt.
Mere

Grønne bønner med brunet citronsmør og ristede mandler

Jeg elsk-elsk-elsker grønne bønner! Det er faktisk nok en af mine yndlingsgrøntsager, og jeg har altid minimum en pose – gerne to – af de frosne i fryseren, bare for en sikkerheds skyld. Og de frosne er superfine, de smager godt, det er nemt og alt muligt. Men de kommer altså bare aldrig nogensinde op på siden af en omgang letdampede friske grønne bønner! Hvis I aldrig har prøvet den friske variant, skylder I virkeligt
Mere

Grønne bønner med feta og solsikkekerner og nye kartofler

Dette er et måltid lige efter mit hjerte! Jeg elsker nye kartofler, og hvis det ikke var fordi jeg hader at skrabe dem, spiste jeg det sikkert hver dag – næsten da. Jeg har lavet bønner på den måde en gang før, og det er også lige noget, der tiltaler mine smagsløg. Man skal selvfølgelig kunne lide kartofler og bønner, for at denne ret er god, men i så fald er den altså også lige i
Mere

Halloumi og æg

For et stykke tid siden havde jeg jo som bekendt læseferie, og i den forbindelse benyttede jeg muligheden for at prøve noget nyt til morgenmad – det er ellers ikke der, jeg normalt bruger de store armbevægelser ift. variation, da det helst bare skal være hurtigt og nemt i hverdagene, når jeg skal af sted. Og i weekenden eller når jeg har god tid, ender jeg tit med bare at skippe den helt, til fordel
Mere

Hummus

  Jeg eeeelsker hummus. Og faktisk er jeg nok lidt mærkelig med hensyn til hummus, da jeg faktisk allerbedst kan lide den lun. Ej, jeg ved jo ikke hvordan andre har det – jeg ved bare, at det er mere kotyme at spise det koldt. Men hvis man laver hummussen lige efter man har kogt kikærterne og så spiser den med rugbrød og gulerødder, er det virkeligt lækkert, hvis I spørger mig. De fleste har
Mere

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja, i mandags sad jeg selvfølgelig alt for ude længe i solen og forårsvejret uden jakke på. Hvilket betyder, at jeg
Mere

Karrysuppe med hvidkål, grønne bønner og valgfri protein

De sidste par dage når jeg har skulle finde ud af, hvad jeg gider at spise, har jeg kun haft lyst til følgende tre ting: lækker bøf (ja, nu er jeg sådan en, der spiser bøf) med herlig hjemmelavet bearnaise og grøn salat magen til den, jeg spiste i fredags (i øvrigt første bøf i maaange år, og jeg er endeligt overbevist! Endnu et tjek til nr. 9 på denne liste), fisk-rosenkål-bacon-flødesovs-kombien, eller asiatisk mad.
Mere

Kartoffel-æggekage med kalkunbacon

Dette er endnu en genudgivelse, men jeg udgav oprindeligt opskriften i december, så jeg tænker, at det er så lang tid siden, at de fleste af jer alligevel ikke så den første gang eller har glemt det 😉 Æggekage er en ret nem ret, og hvis man, som jeg, er vild med æg og kartofler, er den også meget lækker. Man kan dog også sagtens lave den med andet fyld som fx gulerødder og peberfrugt
Mere
Kebab-salat med creme fraiche-dressing

Kebab-salat med (himmelsk) creme fraiche-dressing

Som jeg fortalte i gårsdagens hverdagsmåltider-indlæg, var tirsdag en halvdårlig dag. Og halvdårlige dage i kombination med nogle andre ting har generelt for mig en tendens til at give mig mega cravings efter noget fast/junkfood af den underlødige slags (ahem, hvem sagde grillkylling og pomfritter?!). Og nu er det jo ikke fordi, jeg ellers synes, at jeg hverken er fanatisk eller hellig, men jeg vil faktisk gerne undgå den slags så meget som muligt. Dels
Mere

Kinesisk kylling og broccoli

Ligesom spinat og laks er kylling og broccoli altså bare en af de kombinationer, som altid dur! I weekenden havde Irma øko-broccoli til 10 kr, så jeg nuppede to i den overbevisning, at dem skulle jeg da snildt få brugt. Der glider gerne i hvert fald et par broccoli ned om ugen hjemme hos mig, og hvis jeg kun måtte vælge én grøntsag at spise resten af mine dage, tror jeg muligvis, at det ville
Mere

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige
Mere

Kokos- og cashewkylling med spinat

Ved I hvad, jeg elsker? Jeg elsker-elsker-æææælsker, når en opskrift, man længe gerne har ville lave, viser sig at være helt og aldeles fantastisk – og samtidig noget af det nemmeste, man har lavet længe. Og lige netop dét var tilfældet med denne ret, som jeg lavede i lørdags. Nå, I havde regnet ud, at det var dér jeg ville hen med den udtalelse? I er sgu også så kvikke, er I! Opskriften er fra
Mere

Kokossuppe med kylling, broccoli og rød karry

Jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der har en tiltagende større lyst til mad af den comfort-agtige type. Denne suppe, som jeg netop har indtaget som en lækker og lidt luksuriøs søndagsfrokost falder direkte ind under den kategori. Jeg er stadig ikke helt tilbage mit sædvanlige madøre-selv, men jeg er da på vej. Og sådan en wokret her er bare ideel, synes jeg, netop fordi det bare er så nemt. Og
Mere

Krydret kylling med kål og karry

Okay, måske vi bare én gang for alle kan blive enige om, at mad godt kan være lækker, selv om det er lettere grimt? Det vil spare os for fremtidige diskussioner i forbindelse med retter som denne, der – indrømmet – ikke er af den særligt fotogene slags. Men lækkert, dét er det ikke desto mindre! Egentlig er det lidt snyd at bringe denne opskrift, eftersom det i princippet bare er en lettere omskrivning og
Mere

Kylling i karry med grønne bønner og blomkålsris

Jeg er stadig temmeligt – og næsten pinligt – bagud med indlæggene – til trods for at jeg er ramt af en nærmest aggressiv ulyst til at lave mad og til mad generelt, der ellers også bevirker, at jeg generelt ikke laver så meget mad i det hele taget. Jeg ved sgu ikke lige, hvad der sker altså! Det er jo ikke fordi, jeg ikke spiser. Men jeg kan slet ikke arbejde mig op til
Mere

Kylling i tomatsauce med mascarpone og squashpasta

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har en kæmpelang liste af opskrifter, jeg har fundet her, der og allevegne, som jeg gerne vil prøve, vel? Heraf følger det jo kun, at man må tage det i rækkefølge, efter hvad man nu lige har lyst til og kan tage sig sammen til. Men en gang imellem får jeg altså lavet en ret, der virkeligt får mig selv til at udnytte de lange ben en
Mere

Kyllinge cordon bleu med bønnefritter

  Hej folkens. Har I savnet mig? 🙂 Jeg beklager at jeg er sådan en fraværende blogger for tiden, men mine dage går stort set udelukkende med overspringshandlinger (i form af læsning), projektskrivning (aflevering om et par uger), en masse træning, lidt arbejde og diverse andre småting og ærinder. Men til trods for min inaktivitet på blogfronten, får jeg jo stadig mad. Og det meste af tiden god mad, vel at mærke 🙂 I mandags
Mere

Kyllingebøffer a la burger med hvidløgsost

Da jeg flashede mandagens aftensmad på instagram, kaldte jeg det for kyllingeburger med hvidløgsost. Det var dog nok en smule blasfemisk, mente nogen – der var jo ikke noget brød! Og det kan jeg da i og for sig godt se logikken i. Selv om jeg sjældent selv spiser konventionelt brød længere, er det måske lige at gå over grænsen at kalde det for en burger, når der ikke er nogen bolle af en eller
Mere

Kyllingefrikadeller med bacon og flødestuvet spidskål

Maden herhjemme i den sidste uges tid har i høj grad stået i det comfort-agtiges tegn. Til trods for at jeg egentligt ikke har haft behov for trøst i hverken den eller den anden form 😉 I højere grad skyldes det nok vejret, som helt bestemt gør de lidt tungere, cremede og varmende retter ret så tiltalende i min optik. Og heldigvis er det jo netop med denne slags retter faktisk supernemt at spise LCHF,
Mere

Laks med asparges, spinat og citroncreme

Stik imod de normale anbefalinger (og mine egne) er jeg faktisk ofte rigtigt dårlig til at spise efter sæson. Bevares, jeg gør det da, da det jo både er billigere og ofte også sundere, men tit får jeg lyst til retter, der er helt uden for sæson på de helt forkerte tidspunkter. Har flere gange præsteret at lave suppe på en (højhellig) augustdag og jeg har altid meget mere lyst til jordbær om vinteren. Ikke
Mere

Laks med avocado- og mangosalsa

Denne her ret er det perfekte eksempel på, at det aldrig går godt at blive ved med at udsætte ting. Ok, det lyder ret helligt, og den type er jeg egentligt overhovedet ikke. Men, som jeg måske har snakket om før, får jeg indimellem de her perioder, hvor jeg har ingen inspiration eller lyst til at lave mad, og egentligt i højere grad bare lever af junk. Det er ikke kønt, lad os bare sige
Mere

Laks og flødespinat med citron

Jeg skulle lige til at starte endnu et indlæg med at fortælle begejstret om hvor højt jeg nu elsker denne eller hin specifikke ingrediens. Men så gik det op for mig, at det gør jeg jo aaaltid. Måske jeg bare nemt bliver begejstret af mad, jeg godt kan lide? Måske det faktisk også netop er et kriterium ved at være madblogger? Formentligt. Men sådan har det nu ikke altid været, og derfor vil jeg i
Mere

Laks, smørdampet spinat og ravigotte-flødesauce

Kender I Rikke Steenbuch, som driver facebooksiden “Mine bedste LCHF-opskrifter”? Hun er super dygtig til at udvikle gode og inspirerende LCHF-opskrifter og har nu udvidet sit repertoire med en blog – noget jeg kun kan bifalde. Jeg har gennem tiden gemt en del af hendes opskrifter, men denne er faktisk den første, som jeg får prøvet – og hold nu magle, hvor var det godt! Klart et godt første forsøg! Ravigottesauce er en færdig sennepsagtig
Mere

Lakserulle med wasabi
(low-carb sushi)

Jeg kan huske, at jeg, før jeg smagte sushi første gang, syntes ideen var utroligt sær. Rå fisk? Helt ærligt, hvad havde de tænkt sig. Men da jeg så først smagte det, var jeg hurtigt overbevist ligesom de fleste andre. Jeg er egentligt ret vild med sushi. Det har sådan en dejlig friskhed. Ikke desto mindre har jeg faktisk ikke fået sushi i flere måneder snart – siden jeg gik over til at spise LCHF
Mere

Laksesalat

Det bedste – nej, det næstbedste – ved at få laks til aftensmad er, at man kan lave denne fantastisk lækre laksesalat dagen efter! (det allerbedste er selvfølgelig at få laks i første omgang ;)) I går lavedede jeg den for anden gang, og det er vitterligt noget af det ypperste at sætte sine tænder i – derfor laver jeg altid ekstra laks, når jeg laver det om aftenen; planlagte rester er ret genialt :D.
Mere

Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

Jeg er kun lige blevet færdig med at spise, men jeg er nødt til at dele denne ret med jer hurtigt, fordi det er aldrig sjovt bare at foodgasme i sin egen lille madboble uden at kunne dele fornøjelsen med andre! Nogen i mit Facebook-feed likede denne opskrift for et par dage siden, og jeg var ikke længe om at bestemme, at den skulle klart forsøges hjemme i mit køkken. Alt i én gryde er
Mere

Laks med pestolåg

Egentligt gad jeg ikke rigtigt lave mad i lørdags. Jeg overvejede kraftigt bare at spise et par hjemmelavede påskeæg og lade det være dét, men jeg havde nogle laksestykker i køleskabet, som skulle bruges, og eftersom alternativet var at smide to stykker ikke helt billig fisk ud, spændte jeg ballerne og gik i køkkenet. Og tyve minutter senere gik jeg ud igen. Lynhurtigt, ja, det sagde jeg jo allerede i overskriften! Som udgangspunkt er fisk jo egentligt
Mere

Lynstegt and med nudler og broccoli

Lørdag aften stod menuen på lynstegt and i wok efter opskrift fra Louisa Lorang. Jeg har faktisk aldrig prøvet at bruge and på den måde før – kun som andesteg a la julemad. Men det blev faktisk rigtigt godt. Den lækre andesmag står perfekt til en ret som denne – og så var det jo lynhurtigt at lave, så hvis man har en craving for and – hvilket jeg altså af og til har –
Mere

Marokkansk kylling med avocadocreme

I går opdagede jeg ved et tilfældig tankestrejf, at det faktisk er 5 år og en uge, siden jeg udgav mit første indlæg her på bloggen. Eller dvs. i dag er det jo så reelt 5 år, en uge og en dag, men hvem tæller? Det, synes jeg, er ret vildt at tænke på. Bevares, jeg ved da godt, at jeg har været i gang relativt længe, og jeg kan for så vidt overhovedet heller
Mere

Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Det er vist langt fra nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med fisk. Men de sidste dage føler jeg efterhånden næsten, at det har taget overhånd, haha! Bevis nr. 1: Hvis vi tæller hele dagen i dag med, har jeg de sidste fem dage spist fisk til 6 ud af 10 måltider! Det er altså ret meget – selv for mig 😀 Bevis nr. 2: Jeg er et badedyr – måske det skyldes al
Mere

Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester.
Mere

Mexifyldte kartofler

Selv om jeg tit laver mad i portioner, der er store nok til at give rester, er det faktisk meget sjældent jeg fryser mad ned. Så store portioner laver jeg sjældent, og når jeg så gør, er jeg virkeligt dårlig til 1) at huske at fryse det ned, inden det er for sent og 2) at huske at tage det ud af fryseren igen og rent faktisk spise det, inden jeg helt har glemt, hvad det er,
Mere

Millionbøf med mos

Jeg ved ikke med dig, men der er et eller andet med koldt vejr og grå himmel, der bare giver mig en uovervindelig trang til ting, der er most. Om det så er blomkål eller kartofler eller kartofler og pastinak eller blomkål eller kartofler eller selleri eller blomkål og gulerod eller hvad ved jeg, det kommer sig egentligt ikke så nøje. Så længe mosen er tilsat godt med smør, forstås! Men den der bløde, lækre
Mere

Orientalsk kyllingeret med gulerod, squash, ærter og pasta

  Dette er endnu en af de retter, som jeg laver med forholdsvist jævne mellemrum. Jeg kan efterhånden ikke huske, hvad der første gang inspirerede mig til at lave det, men det var i hvert fald mens jeg var au pair i Bruxelles – så snart fire år siden er det i hvert fald. Personligt er jeg ret vild med soja, hvilket nok er en stor del af grunden til, at denne ret passer mine
Mere

Ovnbiks med rodfrugter og kylling

Nu er efteråret da helt sikkert kommet for at blive, hva’? Og det betyder rodfrugter, hvis I spørger mig! Rodfrugter er også en af de ting, som jeg skal være lidt bedre til at få spist på forskellige måde i år – jeg har lidt en tendens til oftest ‘bare’ at bage dem. Det er så nemt og så smager det jo også supergodt. Men de kan jo laves på mange flere forskellige måder, og
Mere

Pangasius med salat af avocado, tomat, majs og basilikum

  Det her er endnu en af de der opskrifter, der alligevel ikke rigtig er opskrifter, men snarere en anbefaling. Dette er hvad jeg fik i lørdags, og det var knaldhamrende lækkert! Og ikke mindst nemt, hvilket jo er en ideel kombi efter min mening 🙂 Ideen opstod faktisk fra en bog af alle steder – altså en helt almindelig skønlitterær bog, som dem jeg læser i hobetal for tiden (se selv min Goodreads profil!).
Mere

Parmesanfisk med pesto og tomat

Jeg var egentligt faktisk kommet til at love, at jeg ville udgive denne opskrift i går. Men så skete der det, som jo altså nogle gange sker, at det dér liv kom i vejen. I denne kontekst i form af noget lektielæsning, som jeg var lidt bagud med, et ret ustabilt internet, da jeg så endelig prøvede at få indlægget ud af verden, og sidst, men absolut ikke mindst, en omgang crossfit efter halvandet års
Mere

Pasta a la Carbonara med kalkunbacon og squash

Billeder opdateret 11/01-12   Denne er endnu en af mine gamle travere, som jeg efterhånden har lavet mange gange. Opskriften har jeg selv udviklet med inspiration fra et gammelt Jamie Oliver program (vist nok et af de dér Hjemme hos Jamie), hvor han laver carbonara med squash. Det syntes jeg var en fantastisk idé. Dog bruger jeg jo fx kalkunbacon i stedet, og saucen laver jeg også lidt på en anden måde. Men udgangspunktet er
Mere

Pasta alla vodka

Ja, I læste rigtigt, der er faktisk vodka i denne pastaopskrift. Det lyder måske lige weekendagtigt nok, men husk på, at selve alkoholen jo fordamper, så I bliver altså ikke fulde her, og I kan sagtens også servere retten for jeres børn! Så er det ligesom på plads. Kender I det, når man bare virkeligt får lyst til en god og snasket pastaret – selv om man egentligt ikke er verdens største pastafan og derfor
Mere

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Faktisk er dette et gammelt indlæg og en gammel opskrift, som jeg nu vælger at genudgive. Jeg tænker nemlig at der er en del af jer læsere, som ikke fulgte med dengang jeg først viste den, og retten fortjener altså at blive vist. Det er superenkelt at lave, og det tager ikke meget længere end det gør at koge pastaen, men resultatet smager som om man har lagt meget mere arbejde i det. Hvis man
Mere

Pasta med laks og grønkål

Efterhånden som jeg bevæger mig længere og længere væk fra “den rene LCHF”, synes jeg, at det kan være svært at vælge mellem “originalerne” og “alternativerne”. Da jeg holdt mig til LCHF, var der på den ene side mange restriktioner, men omvendt vidste jeg, at hvis jeg var i humør til pasta, stod den på sguashgetti eller pastaen på flødeost og æg, hvis jeg ville have ris, var det blomkålet, der stod for tur, og det
Mere

Pasta med rejer, tomatsauce og grønne bønner

Jeg har tekniske problemer lige for tiden – med mit iPhoto som konsekvent nægter at være åbent i mere end 2 sekunder ad gangen. Derfor er jeg nu et par indlæg bagud, men det går jo nok alt sammen. Dette er endnu en af de retter, som jeg længe har haft gemt i mit Evernote, men først er kommet til nu. Som nogle af jer måske har opdaget, bruger jeg faktisk meget sjældent tomat i
Mere

Pasta med røget laks og grønne sager

Ironisk nok siger jeg tit, at jeg faktisk ikke er så vild med pasta, og alligevel er det noget, jeg efterhånden har ret mange opskrifter på her på bloggen. Egentligt passer det nok meget godt, det med pasta og mig. I hvert fald pasta som sådan en generel ting. En pose pasta består jo primært bare af tørret dej, og det kan altså ikke få mit sind i kog. Hvis vi blander det med en
Mere

Pasta med spicy rejesauce

Når jeg snakker med folk om det her med, at jeg (størstedelen af tiden) ikke spiser korn eller særligt mange kulhydrater generelt, er noget af det, allerflest siger, at de ikke ville kunne undvære pasta! Og på sin vis kan jeg da godt forstå det. Pasta er supernemt – bare fyr det i en gryde i noget kogende vand og 10-15 minutter senere, er der nemt tilbehør. Mit “forsvar” er altid, at jeg aldrig var
Mere

Pastasalat og Broccoli

Jeg har en tilståelse. Jeg retter i mange af mine tidligste indlæg. Er det snyd? Men helt ærligt, de billeder jeg tog i starten er virkeligt dårlige – både pga. dårligt (iPhone)kamera og dårlige fotograferingsevner. Jeg siger ikke at jeg er mesterfotograf nu eller noget. Men det har helt sikkert hjulpet, at jeg har lånt (læs: hugget) min mors spejlrefleks. Den dag hun vil have det tilbage, græder jeg. Det mener jeg. Indtil da, er
Mere

Peanutdip

  I får kun en hurtig lille opskrift i dag, da det er lørdag, jeg holder doven/afslapningsdag, og jeg gider egentlig ikke rigtigt at blogge i dag. Men jeg synes alligevel, at I skal have denne opskrift 🙂 Den kan laves i et snuptag og består kun af ting, jeg personligt altid har på lager. Måske har du også det? Jeg lavede og spiste den i mandags sammen med et kyllingebryst, som jeg stegte på
Mere

Pikant blomkåls- og skinkefad

Kender I LCHF-forum? Det er en ret smart debatside med en masse kloge mennesker, hvor man kan få svar på stort set hvilket som helst vedrørende LCHF – jeg benytter mig selv flittigt af det. Og lige nu er vi faktisk ved at få stablet en LCHF-madklub på benene – og der er altså endnu plads til et par stykker til, så hvis du sidder og tænker, at det ville da lige være noget for
Mere

Pølsemix med bønnefritter og tomatmayo

Ja, det er jo stort set som at være “hjemme på grillbaren”. Eller, ok, det ved jeg reelt set, hvis jeg skal være ærlig, faktisk ikke, for jeg tror egentligt aldrig, at jeg har smagt en pølsemix før. Af uvisse årsager var det dog alligevel det, jeg fik lyst til at lave i lørdags, da jeg stod med fire pølser, der gerne skulle bruges i en aftensmad af en art. Jeg benyttede derfor straks muligheden
Mere
Quesadillas med cheddar, chili og peberfrugt & salsasalat

Quesadillas med cheddar, chili og peberfrugt & salsasalat

Har I egentligt nogensinde overvejet, hvordan det er at bo – eller bare spise – sammen med en madblogger? Billedet herover illustrerer det ret fint – der blev (dele af) min roomie i sin vanlige venteposition nemlig lige foreviget, fordi jeg alligevel syntes, at det var lige strengt at bede ham flytte sig, når nu jeg i forvejen var skyld i, at han måtte vente på sin mad, mens jeg sad der på gulvet og
Mere

Quesadillas med laks, spinat og grov guacamole med jalapeños

Denne opskrift, mener jeg nok, min far engang fik fra en kollega. Det er i hvert fald lækkert. Oprindeligt lavede vi dem med avocado, tomat og jalapeños inde i quesadilla’erne, men jeg foretrækker det ved siden af, så det bliver mindre smattet. Quesadilla’erne er også nemmere at styre med det mindre fyld i. Under alle omstændigheder er det en meget nem ret. Jeg brugte under en halv time her til aften – og det er
Mere

Quinoa med broccoli, karry og mandler

Dette er endnu en af de opskrifter, som jeg har lavet flere gange og sjældent ændrer særligt meget på, fordi den er så god, som den er. Opskriften er fra Tøsekogebogen, og den største ændring jeg har foretaget i forhold til originalopskriften er at jeg tilsætter betydeligt mere hvidløg og ingefær samt lidt bouillon til quinoaen. Det får en meget mere afrundet smag. Hver gang jeg spiser quinoa, undrer jeg mig over at jeg ikke
Mere

Rejer og grønne bønner med stærk hvidløgssauce

Denne ret stammer igen fra Can You Stay For Dinner? og hvis jeg ikke allerede var vild med den blog, ville jeg da helt sikkert være det nu. YUM-MY! Retten smagte fantastisk, var superenkel at lave og voldsomt sund. Og så fik jeg brugt min dampindsats for første gang, siden jeg købte den for halvandet år siden 😀 Jeg brugte friske grønne bønner – og selvom man i en håndevending kan bruge frosne i stedet, vil
Mere

Rejer på spyd med hvidløgssmør og marokkansk blomkål med abrikos og pinjekerner (og mere hvidløgssmør)

Jeg har aldrig været den der organiserede og koordinerede bloggertype, der fast udgiver x antal blogindlæg om ugen eller hver dag ligefrem, eller hvad ved jeg. Det har I nok opdaget for længst. Nogle gange går der så længe mellem mine indlæg, at jeg måske helt ville glemme, at jeg jo faktisk har en madblog – hvis det ikke var fordi mit kamera står og minder mig om det ved mit køkken! Sådan en periode
Mere

Rejesalat/skagenröra med avocado

Det kommer nok ikke bag på nogen i denne forsamling her, at jeg har nogle rimeligt overvældende og nærmest endeløse inspirationslister. Lister med retter, jeg gerne vil lave, opskrifter, der skal afprøves, og generelt madideer af alverdens slags. Og eftersom jeg hele tiden og løbende føler til de lister, gør jeg mig absolut ingen forhåbninger om nogensinde at nå til bunds deri. Men det er nok også meget godt faktisk. For den dag, jeg løber
Mere

Salade Niçoise

Jeg har mange svagheder, det skal jeg være den første til at indrømme – både når det kommer til mad og sådan generelt, selv om det nu mest er mad, jeg mener lige nu. Mange af mine madrelaterede svagheder er sæsonbetonede, hvilket, jeg egentligt tænker, er meget normalt. Om sommeren er en af mine største svagheder nye kartofler. Selv om jeg altid har været ret vild med kartofler i alle former, udgaver og variationer, og
Mere

Salat med kylling og avocado

Dette er en af mine yndlingsopskrifter. Og jeg laver den, lige for tiden, også omkring én gang om ugen. Den er så nem, men umådeligt lækker efter min smag. Jeg fik inspirationen i en Imerco-reklame af alle steder. Det eneste, jeg har ændret, er at jeg marinerer kyllingen. Så smager det ligesom af lidt mere.

Salat med skinke, jordbær, avocado, spinat og ost

Oja, et skønt vejr vi har lige for tiden, hva’?! I kommer i hvert fald ikke til at høre mig beklage mig over varmen (med mindre det pludseligt holder op med at blæse samtidigt!), for jeg har ferie og nyder det fuldt ud! Varmen har dog en – for mig, og sikkert også for andre – ret naturlig følge, nemlig at appetitten mindskes, og man generelt har meget mindre lyst til at stå i køkkenet
Mere

Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Det her er egentlig ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en virkelig god ide. Efter min mening i hvert fald 🙂 I løbet af den sidste uges tid har jeg haft voldsomt lyst til varmrøget laks. Så da jeg alligevel var i Føtex og købe ind i tirsdags, købte jeg et stykke. Desværre er varmrøget laks jo lidt smådyrt, så det værste ved det er altid, at når først man spiser det lidt, har
Mere

Salatpizza

Jeg har alle dage – nok ligesom stort set alle andre, antager jeg – været vild med pizza. Der er bare noget ved pizza, som tilsyneladende fungerer for alle! Så længe tilbage som jeg kan huske, har jeg dog været en good ol’ skinke og ost-type – calzone for variation, og evt. med champignoner eller ananas og pesto, når det går rigtigt vildt for sig. Men på det sidste er der sket noget ret vildt!
Mere

Sandwich med kylling, bacon, ost og tomatmayo

Nåmmen glædelig “tilbage til hverdagen”-mandag…eller noget, ikke! Jeg er nok langt fra den eneste, der lige skal prøve at minde mig selv om, hvorfor det nu er, at vi ikke bare har fri hver dag, og hvad det nu lige fordelen er ved det der skole/arbejde/etc. Heldigvis har jeg faktisk sovet hele 8,5 time i nat, hvilket jeg absolut ikke troede muligt efter at have holdt mig en døgnrytme i ferien, der hedder i seng
Mere
Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

I sidste uge fandt jeg en fin pose rosenkål i Føtex, som straks røg med hjem. Faktisk er jeg ret vild med rosenkål, selv om det måske er en grøntsag, som mange associerer lidt med kogt prut – eller noget i den dur 😉 Men hvis de små kål bliver tilberedt rigtigt, nænsomt og ikke for længe, er det virkelig en himmerigsmundfuld! Synes jeg 😀 Jeg blev inspireret til denne ret af denne opskrift på
Mere

Sauteret spidskål, majs, bacon og rosmarin

Jeg er noget krævende, når det kommer til betegnelsen “sommer”, så jeg går altså endnu ikke med til, at det er mere end højst forår. Men selv om sommervejret lader vente på sig, kan vi jo godt spise sommermad – det har jeg i hvert fald gjort her! Kombinationen af sauteret kål, majs og bacon har jeg nu efterhånden fået flere steder. Først på Foderbrættet tilbage i december som tilbehør, og senest i en burger
Mere

Sesamlaks med bagte gulerødder og ærtemos

Dette er en ret, jeg efterhånden har lavet en del gange. Både fordi jeg synes det er meget lækkert, men også fordi det faktisk er ret nemt. Det er desuden én af de retter, som er lige nem, uanset om man laver det til én person eller fire. Og så er det jo også såååå pænt!

Smørstegt spidskål med bacon

Først og fremmest bliver jeg altså nødt til lige at takke jer for alle jeres søde kommentarer til mit sidste indlæg. I har taget så pænt imod det, og jeg er helt overvældet! TAK! Så for at vise min taknemmelighed, får I her en opskrift – næh, hele to opskrifter på en uge, hvad skal det dog ikke blive til?! 😀 (hovhov, nu ikke være flabet!) Nå, men dagens opskrift er altså et tilbehør. Jeg
Mere

Snydepizza / Bundløs pizza

Det er egentligt ikke fordi frokost på dage, hvor jeg er hjemme, når jeg når det tidspunkt, er særligt problematisk for mig. 9 ud af 10 gange ender jeg bare i noget æg – især i weekenden, hvor jeg alligevel ofte sover længe nok til at jeg bare springer morgenmaden over, og at jeg derfor ikke allerede har spist æg én gang den dag. Jeg skal derfor ikke kunne sige, om det var dovenskab, mine
Mere

Sojamarineret kalvekød i wok med puntarella, østershatte og gulerod

Nu ved jeg godt, at jeg sagde i går, at jeg ville skubbe måltid nr. 2 en dag. Men faktisk skal jeg ud at spise i aften, så det gik op for mig, at hvis jeg ikke lavede mad i går, ville jeg pludseligt stå uden rester til madpakke. Eller jeg ville i hvert fald være nødsaget til alligevel at finde på noget andet, og så virkede det faktisk ligeså nemt bare at lave den
Mere

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik
Mere

Spaghetti med broccoli, chili og ost

Jeg har nu lavet denne opskrift fra Arla tre gange eller deromkring, så jeg kan med sikkerhed sige, at det er en keeper. Jeg har stort set ikke ændre noget i forhold til opskriften udover lidt i forhold til mængderne (mere ost, anyone?). Jeg bruger ét helt broccoli til 2 personer frem for til 4, som opskriften oprindeligt angiver. Og bedømmelsen? Det er virkelig lækkert. Næsten overraskende lækkert, fordi det jo er så simpelt, men
Mere

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest tilbage, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge til. Sker det mon også for jer? Det har nok
Mere

Spidskålssalat med radiser og mormordressing

I går havde jeg sådan en dag, hvor jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg gad at spise. Egentligt havde jeg kun lyst til koldskål, men omvendt havde jeg en af de dage, hvor jeg reelt godt gad at spise noget ordentligt. Kender I det? Man har lyst til noget andet, end man gider? Eller omvendt? Jeg tillader mig at formode, at vi alle har det sådan en gang imellem. På min gåtur researchede jeg altså
Mere

Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Som jeg muligvis har nævnt før herinde, træner jeg crossfit i Fitnessworld et par gange om ugen – eller i hvert fald så ofte, som det passer med programmet og min krop kan holde til. For hold da magle, hvor er det bare drønhårdt! Og det er desværre heller ikke altid lige til at passe ind. Fx ligger der et hold onsdag aften klokken 19, hvilket betyder, at jeg de dage så først er hjemme
Mere

Sprød ostepaneret omelet

De af jer, der følger flere LCHF-blogs, har formentligt allerede set denne her. Men nu får I den ikke desto mindre i en udgave fra min hånd også. Der er selvfølgelig tale om den berømte (berygtede?) ostepanerede omelet, som jeg personligt lærte at kende via Jane (where else?). Den oprindelige ide stammer – vist nok – herfra. Jeg må indrømme, at jeg, da den først begyndte at florere på instagram, var en anelse undervældet. Ost
Mere

Squashgetti med pesto, feta og bacon

Jeg har nu været syg-agtig i noget, der efterhånden føles som en evighed. Men det er den slags sygdom, som aldrig slår sådan helt igennem, I ved? Så man bliver ikke hjemme og sørger for at blive rask, men tager af sted og venter spændt på, at man en aften kan falde i søvn uden to timers rallehosten først. Og på at man kan tale uden at lyde som en Kermit, der har slugt en
Mere

Squashspaghetti med basilikumpesto og laks

En af de ting, jeg er blevet ret overrasket over ved LCHF er, at det ofte faktisk er hurtigere at lave mad! Nej, det er ellers ikke lige det, man ville forvente af en “specialkost”, men jeg sparer sådan set tid på en del ting. Tilbehøret fx. Man skal ikke afsætte tid til at koge pasta, ris eller kerner eller til at skrælle kartofler. Selvfølgelig skal der forberedes grøntsager, men det gjorde jeg jo trods
Mere

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

  Dette er endnu en opskrift fra “Mit første køkken” af Maria Meldgaard, som jeg også roste her. Allerede første gang jeg lånte bogen på biblioteket faldt for jeg retten, men har alligevel først fået lavet den i dag – nok to eller tre bibliotekslån senere 🙂 Jeg har faktisk tidligere kun prøvet kikærter som hummus og falafel – i dag var første gang jeg spiste dem i ‘ærteform’ – og til trods for at
Mere

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

I lørdags var jeg meget usikker på, hvad jeg skulle have søndag. Jeg havde egentlig planlagt noget kyllingelasagne af en art, men jeg kunne bare ikke finde nogen opskrift, der fængede. Jeg vidste dog, at jeg ville have noget med kylling, så efter lang tids søgen (og frustration) fandt jeg denne opskrift. Det var lige sagen. Kender I det, når man ved man har lyst til et eller andet specielt, men man kan absolut ikke
Mere

Stuvet spinat og spidskål

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at komme med en decideret opskrift på den stuvede spinat og spidskål, som jeg lavede i onsdags. Men det lader til, at der er flere af jer, der godt kunne tænke jer den, så here goes. Jeg lavede det lidt på gefühl, så husk at når I selv laver det, skal I sørge for at mærke jer frem, så det får den konsistens I gerne vil have. Der er
Mere

Superlækker superfoodsalat med laks

“Superfoods” er egentligt et lidt fjollet begreb, når man tænker over det. Ordet henviser i en eller anden grad til madvarer, der er særligt næringsrige, men det er der jo en uendeligt lang række madvarer, der er. Og der er vist efterhånden også rimeligt generel konsensus om, at “superfood” mere er en markedsføringsstrategi end noget andet. Så ved I hvad? Nu markedsfører jeg r*ven ud af den her salat, fordi den består næsten udelukkende af de
Mere

Sur-sød balsamicokylling med grønt i én pande

Jeg kan egentligt godt lide at lave mad. Måske et relativt indlysende udsagn fra en madblogger (og kogebogsforfatter, men det er stadig meget underligt at kalde mig selv det), men nogle gange glemmer jeg det faktisk lidt. Især hvis den der hverdag pludseligt fylder virkeligt meget, og man bare laver de samme retter igen og igen, fordi det er nemmere end at skulle finde på noget nyt. Sådan noget lider en madblog til gengæld nok også
Mere

Sursød nudelsalat med limemarinerede rejer

Det er jo ikke ligefrem nogen hemmelighed, at jeg ikke får blogget megameget for tiden. Af den grund er det nok snart halvanden uge siden jeg lavede denne ret :O Ups. Men til gengæld har jeg i mellemtiden overstået én af tre eksaminer, før jeg får min bachelor. Det er da også en bedrift 😉 Men anyway. Opskriften stammer fra Arla, og var virkeligt et hit. Umiddelbart syntes jeg det lød lidt spøjst, at der
Mere

Sushiskål med blomkålsris, rejer og spicy mayo

Lad os lige snakke lidt om blomkålsris. Først var de der i helt rå og utilberedt form, som er fine, men som jeg bare aldrig rigtigt har lært at holde af. Så var der udgaven, hvor man bare lige hældte lidt kogende vand over eller blancherede dem kort. Igen: ikke fan. Næste skridt var de pandesauterede blomkålsris, som jeg er ret begejstret for. Ulempen ved dem er dog bare, at de ved for store mængder
Mere

Tabbouleh-inspireret blomkålssalat og den bedste hummus

Engang lavede jeg hummus hele tiden, men nu er det faktisk længe siden sidst, og det er egentligt en skam. Jeg ved ikke 100% hvorfor. En del af grunden er nok LCHF, da bælgfrugter ikke er rigtigt low-carb, og at jeg ikke rigtigt spiser hummus uden brød. På det sidste har jeg gået og haft lyst til at lave det, og nu hvor jeg spiser brød lidt igen indimellem, var et hummus-måltid mere oplagt. Det
Mere

Tacotallerken

I dag får I ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en idé. Fordi måske har I det ligesom mig og har nogle gange ualmindeligt svært ved at finde på madideer. Eller også har I bare brug for inspiration til hvordan man kan lave hurtig, let og lækker (samt kornfri og LCHF, ikke at forglemme) aftensmad. Jeg ved i hvert fald, at jeg selv lige skal vænne mig til en ny måde at spise på,
Mere

Thai-salatwraps med kylling og peanutsauce

Denne ret giver mig faktisk lidt lyst til at tale kort om det dér LCHF. Det er jo egentligt ikke noget, jeg ellers gør mig så meget i. Altså, LCHF gør jeg mig i, men at tale om det, oftest er det bare opskrifter og hverdags(udenoms)snak, jeg kører herinde. Og så giver jeg i øvrigt noget nær alle opskrifter kategorien “LCHF”. Men det med at finde ud af præcist, hvad det er, om det fungerer
Mere

To slags grønne bønner, sesamlaks og misodressing

Hvis du følger mig på Snapchat (brugernavnet er xeniajamand – der var ikke andet godt ledigt!), så du mig i går livesnappe, mens jeg tvang mig selv i køkkenet og lavede aftensmad. Selv med nyt køkken er det ikke altid, det er lysten, der driver værket, men måske snarere noget laks, som skal laves, hvis det ikke skal være spildt. Det er jeg overbevist om, at vi alle kender! Resultatet af mine udfoldelser – som, indrømmet,
Mere

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på Instagram, Twitter eller Facebook har garanteret allerede set mig flashe den op til flere gange, men nu bliver selve bloggen
Mere

Tunbøffer med wasabi- og sojaglasering samt ærtepure med avocado og mynte

Pyh, noget af en titel, hva’? 😀 Selv om en sådan titel godt kan give bange anelser om besværlige opskrifter, er denne faktisk lige det modsatte. Det tog mig vitterligt ikke mere end 10-15 minutter at lave aftensmad i går, hvilket jo absolut ikke er at kimse ad – især ikke når resultatet stadig er så lækkert, som dette blev! Der er (næsten) intet hakkearbejde, og ingen af elementerne skal tilberedes mere end højst et
Mere
Tundeller

Tundeller

Nogle gange er det rart med et proteintilbehør som bare er nemt og hurtigt, og som kan laves ud af basisingredienser, i stedet for at man altid skal huske at købe det eller tage det op af fryseren 🙂 Og ingrdienserne til disse tundeller har jeg i hvert fald personligt altid på lager! Jeg har flere gange set diverse opskrifter på tundeller rundt omkring, men har været lidt skeptisk mht. ideen om varm tun –
Mere

Tundeller, bønnefritter og chilimayo

Nu opdagede jeg jo for nyligt, at frisk tun ikke just er en billig spise – og det er så faktisk mildt sagt! Da jeg bladrede mine kogebøger igennem i weekenden for at lave ugens madplan og faldt over denne opskrift i Ditte Ingemanns “LOW CARB fra The Food Club”, tænkte jeg, at tun i en mindre kostelig udgave ville være en fin kontrast. Jeg var desuden hurtigt overtalt af kombien med bønnefritter og chilimayo,
Mere

Tunsalat med majs og rød peber

Efter at Lise i går endnu engang fristede med tunsalat, besluttede jeg, at det var på tide at jeg fik lavet det selv. Det virkede desuden som det perfekte tidspunkt, eftersom jeg jo stadig havde grove burgerboller tilbage fra i går. Min tunsalat blev en blanding af Lises og Stines, og det bliver ligeledes en ret stor portion. Jeg kan ikke lide hakkede rå løg, men jeg tilsatte lidt løgpulver, da jeg synes at smagen af
Mere

Ultracremet broccolisuppe med cheddar

Kender I det med, at der er nogle ting, man faktisk virkeligt godt kan lide, men som man bare i perioder helt glemmer eksisterer? Sådan har jeg det med broccoli. Egentligt elsker jeg broccoli, men af uforklarlige årsager kan der til tider gå lang tid, hvor jeg ikke købet et eneste hoved. Hvorefter jeg gå i den anden grøft og slæber utallige broccolihoveder hjem. Og så føler jeg mig i øvrigt lidt latterlig – på den gode
Mere

Vaflet clubsandwich

Et stykke tid tilbage købte jeg en stor bakke kyllingeinderfilet som datovare, men jeg var doven og smed bare hele bakken i fryseren uden at pakke om, selv om jeg godt vidste, at der var mere, end hvad jeg normalt bruger på en gang. I går tog jeg så bakken op, og ganske rigtigt, efter jeg havde lavet aftensmad, var der stadig kylling til overs. Det måtte jeg selvfølgelig have has på, så jeg funderede
Mere

Vandmelon, agurk og feta = sommerfavorit! ❤

Øj, hvor er det bare et skønt vejr, vi (fortsat) har, hva’? Jeg har da vist “valgt” det perfekte år at køre staycation på! Jeg er vild med, at det er solrigt, varmt og rart – på alle punkter på nær ét enkelt. Som jeg har nævnt før, har min appetit det nemlig med at lide et ordentligt indhug, når det bliver meget varmt. Eller, nej, det er faktisk ikke helt rigtigt formuleret. Jeg er
Mere

Vegetarisk biksemad af kartofler, gulerødder, ærter og spejlæg

I princippet har I allerede set denne ret, nemlig i denne uges Mandagens Måltider. Og måske var I allerede dér kvikke nok til selv at regne fremgangsmåden ud – det er nemlig langt fra en svær ret, hvilket blot er én af de ting, jeg elsker ved denne ret. En anden ting er min store kærlighed til både kartofler og æg, som gør, at denne ret er ganske fantastisk i mine øjne. Oftest, når jeg
Mere

Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Nej, det er absolut ikke en køn ret, det vil jeg gerne gi’ jer. Men nogle gange er en god omgang ruskomsnusk altså bare lige dét, man har brug for, kender I ikke det? Sådan havde jeg det i hvert fald i søndags, og eftersom jeg havde hakket kylling i køleskabet, skulle denne omgang rodsammen baseres på det. Derudover havde jeg så også et hvidkål i hr. køleskab, grønne bønner i fryseren og en pakke
Mere

Wrap med chililaks, majs og lime

Jeg flyttede til min nuværende lejlighed i midten af maj, og indtil videre er dén opskrift, jeg nok har lavet ultimativt flest gange, tror jeg, min chili con carne. Ja, selv om det har været sommer en stor del af tiden! Smagen er fantastisk, det er nemt, og man har rester til flere dage. For et par uger siden lavede jeg endnu en gang en omgang, og jeg besluttede for en afvekslings skyld at prøve
Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *