Hovedretter med fjerkræ

Åben clubsandwich med langtidsstegte tomater

  I tirsdags fandt jeg på, at jeg ville lave en clubsandwich til aften. Der er nemlig sket noget i mit liv! Jeg har lært at kunne lide bacon – altså kun af den helt sprødstegte og salte slags (ikke noget slaske-flæsk her!), men det er alligevel noget af en bedrift – for mig altså. Jaja, tænker I sikker, hun har lært at spise noget, som vi andre finder helt naturligt. Og til det siger
Mere

Andebryst og grøntsager med sesam, soja og sirup

Okay, allerede nu bliver jeg faktisk nødt til at krybe til korset og indrømme, at jeg har løjet for jer. Ja, undskyld, jeg håber, I kan tilgive mig. Men kødet på billederne er faktisk ikke and, selv om jeg skriver det – det er gås. Det opdagede jeg dog også først selv, da jeg skulle til at spise – og i virkeligheden tror jeg, at der er meget lidt forskel på and og gås. And
Mere

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden heller ikke til rester, hvilket på den ene side er lidt ærgerligt, men på den anden side bliver det opvejet
Mere

Arroz con Pollo

  Hvordan har I det med peberfrugter? Elsker I dem lige så højt, som jeg gør? Det gør jeg nemlig. Elsker dem, altså. Langt det meste af tiden spiser jeg nok én hel peberfrugt om dagen. Men (med som med så mange andre ting) er jeg lidt sær. Jeg kan nemlig kun lide de lange snackpebre eller de ‘rigtige’ peberfrugter (bell peppers), når de skal spises rå. De der store poser/bakker man tit kan få
Mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med asiatisk mad, hvilket I måske kan fornemme på mange af mine opskrifter her på bloggen. Det er bare så nemt
Mere

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

Det her måltid har jeg sjovt nok lavet ved starten af efteråret i hvert fald de sidste par år. Det er dét måltid (sammen med dette), som ligesom får mig til at anerkende og til dels acceptere, at det nu reelt er efterår, og jeg må vente i mange måneder på sommer igen. Buh. Men en god måde at affinde sig med den koldere tid på, for mig, er ved at prøve at spise nogle
Mere

BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

Det er faktisk meget sjældent, at jeg griller. Og det er egentlig hverken fordi jeg ikke kan lide det eller ikke gider det. Det er måske en lille smule, fordi jeg ikke kan finde ud af det sådan rigtigt, men det skyldes nok mere manglende øvelse end decideret mangel på talent – forhåbentligt 🙂 Det er bare aldrig noget, jeg har gjort særligt meget i. Da jeg var yngre og boede hjemme, var det altid
Mere

BBQ-kyllingespyd og coleslaw

For et par uger siden udgav Frk. Sveske denne opskrift, og jeg vidste med det samme, at det var noget jeg ville elske! Så selvfølgelig kom den på madplanen inden for et forholdsvis overskuelig tidsrum, så jeg kunne få bekræftet min mistanke. Det er jo hverken første eller sidste gang jeg har lavet coleslaw, så den vil jeg ikke dvæle så meget ved i dag. Til gengæld vil jeg gerne fable lidt begejstret om spyddene,
Mere

Bearnaise

Jeg har altid været bearnaise-typen. I ved, typen, der vælger bearnaise, når der er valg mellem saucer og ligeledes oftest laver den sauce hjemme. Desværre har det tidligere altid været Knorrs, for jeg må indrømme, at jeg faktisk har syntes, at den smagte ganske fint (man kan jo vænne sig til hvad som helst, er det ikke det, man siger). Men efterhånden som jeg bliver mere og mere OBS på hvad ting indeholder, har jeg
Mere

Blomkålstortilla

Oftest når jeg får mexicansk mad, spiser jeg det jo som bekendt bare som tacotallerkener – alt det gode i en stor bunke på en tallerken! Dét er lækkert. Og det var egentligt oprindeligt også bare det, jeg havde planlagt til i onsdags. Men så lå der pludseligt et halvt blomkål fra blomkålsrisottoen og stirrede på mig, og ja, så besluttede jeg mig altså for at afprøve de her tortillaer (nyd den fine canadiske accent,
Mere

Bønnesalat med vandmelon og feta

Til trods for at jeg lidt føler, at jeg med min overvældende solskinsglæde i går er kommet til at jinxe os, skal I alligevel ikke snydes for dette helt og aldeles skønherlige sommermåltid. Jeg er heldigvis optimistisk nok til at tro, at der kommer masser af solskin igen lige om lidt (eller også har jeg et lidt for tæt forhold til dmi.dk)! For et par dage siden var jeg i Netto og blev fristet af
Mere

Burger med kylling, bacon, champignon og aioli

Nu skal I endelig ikke tro, at man absolut skal have tømmermænd for at lave denne ret – nærmest tværtimod. Men jeg kan i hvert fald afsløre, at de er utroligt gode – også med tømmermænd. “Hits the spot”-burgere, kunne man fristes til at kalde dem. Jeg elsker, når tilfældig planlægning ender med at være det mest perfekte nogensinde. Fx – hypotetisk set – hvis man har planlagt at lave hjemmelavede burgere sammen med sin
Mere

Cajun kyllingeburgere med ananas- og peberfrugtsalsa, kartoffelbåde og ristet broccoli

For nyligt så jeg dette indlæg hos Coco & Co, og jeg vidste straks at jeg måtte prøve den salsa – i en eller anden form i hvert fald. Det blev så i torsdags, da der alligevel lå et par burgerboller og nogle kyllingebryster i fryseren og kaldte på mig. Jeg valgte dog at marinere kyllingen i den samme krydderiblanding, som jeg før har brugt her. Til gengæld tilsatte jeg så lidt færre smagsgivere til
Mere

Cajunkylling og grøntsagsris med ananas

I aften får I igen en opskrift fra Alletiders Kogebog. Denne er endnu en af dem, som jeg fandt interessante, da jeg kiggede opskrifter igennem i søndags. Og resultatet blev heldigvist også godt. Grunden til at jeg syntes godt om opskriften, da jeg så den, er, at den brugte mange forskellige krydderier. Normalt er jeg ikke så god til at eksperimentere med mange forskellige krydderier på en gang, så det var dejligt med lidt incitament 😉
Mere

Cæsarsalat

Jeg har længe haft lyst til at lave cæsarsalat, som jo nærmest er det ideelle LCHF-måltid (lavt indhold af kulhydrater, meget fedt), og i mandags oprandt dagen endelig! Incitamentet til langt om længe at få det lavet kom igen fra kogebogen “Viktminskning med LCHF”, som jeg altså virkeligt gerne vil anbefale, hvis du ikke allerede har købt den efter indlægget i går 😉 Der er en lang række opskrifter deri, som jeg har tænkt mig
Mere

Cæsarsalat med grønkål og kylling

Jeg har haft lidt af en cæsar-obsession siden jeg besluttede mig for, at det var det, jeg ville have (og altså også fik!), da jeg var ude at spise med et par veninder efter en #kinotur, hvor vi så den fine (men triste, tunge og tragiske) “Still Alice”. Det virkede derfor kun noget så nærliggende at skifte de frikadeller, der ellers stod på madplanen, ud med den cæsarsalat på grønkål, som jeg var faldet over,
Mere

Chicken Parmesan / Pollo Alla Parmigiana / Parmesankylling

Jaja, kært barn har mange navne, er det ikke sådan? 😉 En af mine kollegaer siger ofte, at al min mad herinde er gul. Det ved jeg nu ikke, om jeg som sådan er enig i, men nu skifter vi i alle tilfælde til rød, kan jeg mærke. Men sådan går det, når man har en rest tomatpassata, der gerne skal bruges. Chicken Parmesan er endnu en af de retter, som jeg længe gerne har
Mere

Chicken Tikka Masala

Det er altså ikke altid lige let at finde på, hvad man skal lave at spise. Det kender alle vel. Når jeg er hjemme hos min mor og bror og spørger min bror hvad jeg skal lave til aften, er hans standardsvar: “Mad”. Ikke særligt hjælpsomt, vel? 😉 Så da jeg spurgte i mandags, og han rent faktisk gav et ordentligt svar, nemlig en indisk ret med ris, var jeg ikke sen til at slå
Mere

Chiligryde med kylling, brune ris og sorte bønner

Søndag stod jeg pludselig uden aftensmadplaner, men da jeg havde været på arbejde om morgenen og lige var vågnet fra en tre timers lur, gad jeg absolut ikke ud at købe ind. Derfor skulle jeg finde på noget af det jeg havde på lager, og umiddelbart forberedte jeg mig bare på at koge nogle æg når aftensmadstiden kom. Da jeg sad og læste blogs, faldt jeg dog over denne opskrift, og helt tilfældigt havde jeg stort set
Mere

Ciderkylling, jordbærsalat med spinat og feta, samt nye kartofler og hvidløgssmør

Kun et par dage efter at jeg havde sagt, at jeg ikke kunne leve uden nye kartofler og da helt bestemt skulle have dem til sommer (kun for at komme med et alternativ til kartoffelsalat), gjorde jeg netop dét. Altså spiste nye kartofler, ikke. Og det var guddommeligt! Altså, bevares, resten af måltidet var bestemt også af overjordisk kvalitet – måske vi bare skal konkludere, at fredagens lækre sommermiddag generelt var i den himmelske klasse?
Mere

Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

I lørdags havde grillen herhjemme sin sæsonstart – en spontan idé udviklede sig pludseligt i den retning. Generelt har jeg besluttet at jeg i år skal være bedre til at grille også selv om der “bare” er tale om et par kyllingespyd eller lignende – det behøver ikke nødvendigvis være en stor produktion hver gang, har jeg besluttet! Og så skal jeg grundlæggende bare blive bedre til at grille, for det er altså bare ikke
Mere
Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Hvis det på en eller anden måde skulle være gået jeres næse forbi, kan jeg godt lide jul. Rigtigt godt, faktisk. Og jeg kan i og for sig også rigtigt godt lide julemad. I hvert fald den søde afdeling. Og and. Ja, okay, måske jeg faktisk er lidt kræsen. At man ikke spiser svinekød på nær skinke og bacon sætter sgu sine begrænsninger til julefrokoster og lignende. Men det var slet ikke mig og mine
Mere

Citruskylling med broccoli og cashewnødder

Som nævnt i går lavede jeg i mandags en superlækker ret fra Aarstiderne. Apropros, har jeg faktisk længe gået og puslet lidt med tanken om at forsøge mig med en af deres grøntsagskasser – jeg er især ret hooked på KUK-kassen (den uden kartofler). Det virker som den ypperste luksus at få sådan en bunke lækre, friske og økologiske grøntsager leveret en gang imellem. Og umiddelbart har jeg kun hørt godt om Aarstidernes produkter og
Mere

Clubsalat med kylling, bacon, ananas og karrydressing

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med sandwicher. Altså da jeg stadig spiste brød sådan på daglig basis, kunne jeg da godt klemme en ned, hvis det nu lige var det, der var. Men det var aldrig rigtigt noget, jeg selv lavede, eller noget jeg bestilte, når man var ude. Det der med lige at købe en sandwich fra et eller andet sandwich-sted kan jeg fx ikke se charmen i. Jeg tror primært, det
Mere

Cremet kyllinge- og broccolifad

I dag får I et hurtigt indlæg om en hurtig ret på en doven søndag efter fødselsdagsfejring i går. På en doven søndag, hvor jeg spiser kage til morgenmad med (næsten) god samvittighed, eftersom jeg fik lavet to lækre fødselsdagkager med (næsten) ingen sukker og helt uden kornprodukter. Dem hører I dog naturligvis mere om senere. Nu koncentrerer vi os bare om denne ret. Den opstod en dag, Fakta for en gangs skyld ikke havde
Mere

Fajitasalat med kylling og guacamole

 Egentligt synes jeg, at jeg er ret god til at få lavet fra forskellige nationaliteter. Men når man så lige er lidt fornuftig og tænker efter, rammer jeg jo alligevel kun en brøkdel af alt det, der findes. Ja, jeg laver ofte (noget der ligner) både thai, indisk, italiensk, græsk og mexicansk mad. Men der er jo nærmest hele kontinenter, som jeg aldrig har haft noget med at gøre! (hvad spiser de fx i Afrika?)
Mere

Favoritsalat a la Wedofood

Jeg er ret vild med Wedofoods – både deres koncept og deres salater. Eller nej, det er faktisk løgn. Jeg er vild med én af deres salater, og den ene gang jeg tog chancen og prøvede en anden, fortrød jeg det bare bagefter. Egentligt ikke fordi den anden var dårlig, bare fordi min yndlings er så forbandet god. Og nu afslører jeg så, hvor helt igennem gennemsnitlig og forudsigelig jeg er – fordi min favoritsalat
Mere

Fyldt kylling med mozzarella og parmaskinke samt chilikartoffelsalat

Kender I de dage, hvor man bare har ingen inspiration madmæssigt og overhovedet ikke ved, hvad man gider at spise? Sådan en dag havde jeg i dag. Alligevel fandt jeg i sidste øjeblik på at lave dette. Først havde jeg egentligt planlagt at det skulle være ostepølser med kartoffelsalaten, men de havde ikke ostepølser i brugsen, og det er den eneste slags pølser, jeg sådan rigtigt bryder mig om. Underligt, ja. Så i stedet blev
Mere

Gammeldags grydekylling med kartofler, gulerødder og skysauce

I går fik jeg pludselig lyst til at forsøge at lave gammeldags grydekylling – sådan en med persille i numsen 😉 Og heldigvis for mig var det søndag i december, hvilket jo betyder, at forretningerne havde åbent, så vi fik skaffet de fornødne forsyninger. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift fra Alletiders Kogebog, som jeg havde gemt for lang tid siden, da jeg først faldt over den og fik lyst til at prøve det. Vi valgte
Mere

Græsk kylling, tzatziki med spidskål og fladbrød

Til trods for at det gode snydesommervejr fra sidste uge nu vist officielt er væk for denne omgang, og man nu skal være mere end normalt heldig for at undgå at blive ramt af en regnbyge i løbet af sin dag, lavede jeg i går et utroligt sommeragtigt måltid. Eller måske det netop er af dén grund, at jeg fik lyst til sommermad. Generelt synes jeg faktisk at denne uge har været af den lidt
Mere

Græsk kyllingeburger med feta, grillet peberfrugt og tzatziki

I har nok allerede gættet det, men jeg er klart med på burgertrenden – ligesom de fleste andre, lader det til! Men burgz er jo også bare fantastisk, og selv om den klassiske cheese-okse aldrig bliver kedelig, er der også bare plads til så mange variationer. Mexiburger er en klassiker, men i dag prøvede jeg en ny variation, som strøg direkte ind på top 3 over burger-variationer – nemlig en græsk burger! Og hvad gør så
Mere

Grøn fettuccine med broccoli i flødesauce og kylling

Jeg havde egentlig planlagt i fredags at lave denne opskrift på en pastaret, som også ser ret lækker ud. Men i sidste øjeblik viste det sig, at min kusine ikke kan lide tomatsauce, og så var jeg jo nødsaget til at finde på en nødløsning. I køleskabet lå et broccoli, som jeg valgte at bruge i stedet – ganske vist kunne hun heller ikke lide det, men det var da trods alt nemmere at pille
Mere

Grønkålssalat med gulerod, æble og peanuts + saltede kyllingelår

Egentligt er jeg, når det kommer til stykket, nok altid mere til grøntsager, der er tilberedt på en eller anden måde, hvilket størstedelen af mine opskrifter herinde nok også bevidner om. Dels giver det – især her i vinterhalvåret – mig mere fornemmelsen af at sætte sig ned til et måltid, end rå grøntsager eller en salat gør, og dels føler jeg nok også, at det er nemmere at få til at mætte. Ikke desto
Mere

Helstegt marineret kalkunbryst og parmesan-rosenkål

  Hovedretten i går bestod af et par marinerede helstegte kalkunbryster, hvortil jeg lavede en god gang flødekartofler (falder efter min mening altid i god jord) og nogle superlækre pandestegte parmesanrosenkål. Og nå ja, så lige en simpel salat dertil. Lækkert! Opskriften på kalkunbrysterne fandt jeg her og rosenkålene her. Desuden havde det faktisk været meget praktisk med et stegetermometer i går. Min mor burde egentlig have et, men det var ingen steder at finde,
Mere

Herregårdskylling

LCHF er fantastisk af en lang række årsager. Ikke mindst fordi LCHF er så mange forskellige ting. Forskellige mennesker spiser LCHF på forskellige måder. Nogle kører den strikse stil, andre den mere liberale. Nogle fylder godt på med grønt, andre sparer lidt mere på det punkt. Og nogle spiser en masse fløde og bacon – især fløde. Og ja, med det sidste “nogle” hentyder jeg i høj grad til mig selv! Jeg har ikke lagt
Mere

Hønsesalat

Der er én ting, og kun én, ved denne opskrift, som jeg ville ønske, jeg kunne gøre om. Nej, det er ikke smagen, den var helt i top, og nej, heller ikke sværhedsgraden, for det var faktisk übernemt. Det, jeg fortryder, er, at jeg ikke lavede den noget før, så jeg kunne have haft den med til julefrokost 2. juledag. Det er jeg ret overbevist om, at min familie ikke havde haft noget imod! Men
Mere

Indisk butter chicken

Af en eller anden grund er indisk mad ikke noget, jeg nogensinde har lavet eller spist særligt meget af. Spørg mig ikke hvorfor, fordi de få gange jeg har fået det, har det jo smagt skønt! Måske det bare har haft noget at gøre med, at det alt andet lige er mindre tilgængeligt (i hvert fald i mit nærområde) end nogle af de andre asiatiske køkkener, som fx thai, kinesisk og lign. Under alle omstændigheder
Mere
ingefær-lime-kylling-2

Ingefær- og limekylling med kokos-blomkålsris

For nyligt fik jeg endeligt afprøvet denne ingefær- og limekylling, som er en af de opskrifter, hvor jeg, straks jeg så den, vidste, at den måtte jeg bare prøve på et tidspunkt. Opskriften er fra Jane Faerbers stadig forholdsvist nye “Mæt & Slank med LCHF”, og det er jo ikke nogen hemmelighed, at både den bog og Jane selv er favoritter i min bog! Opskriften her må jeg dog indrømme at være lidt mere “meh”
Mere

Jerk-kylling med lynstegte grønne bønner, peberfrugt og ananas

Hvis man er mig, er det både det bedste og det værste, man kan gøre, hvis man siger til mig, når det kommer til madplanlægning, “bare overrask mig”. Min præstationsangst ift. mad, som jeg vist har nævnt flere gange, er virkeligt ikke glad for den situation. Men det er omvendt ret befordrende for min lyst til at prøve nye ting og at udfordre mig selv. Sådan opstår der i hvert fald indimellem ret så gode
Mere

Kalkunbryst med pesto og bacon

Når man som jeg ikke spiser så meget (forskelligt) kød, kan det nogle gange godt være svært at finde på, hvad kødretten skal være, når man laver gæstemad. Kylling er selvfølgelig oplagt, men det spiser jeg jo hele tiden, så det ender faktisk tit på et helstegt kalkunbryst for mig. Det er lidt “steg-agtigt” og derfor lidt mere specielt end bare at stege en bunke kyllingebryster fx. Og så er det jo også nemt –
Mere

Kartoffel-æggekage med kalkunbacon

Dette er endnu en genudgivelse, men jeg udgav oprindeligt opskriften i december, så jeg tænker, at det er så lang tid siden, at de fleste af jer alligevel ikke så den første gang eller har glemt det 😉 Æggekage er en ret nem ret, og hvis man, som jeg, er vild med æg og kartofler, er den også meget lækker. Man kan dog også sagtens lave den med andet fyld som fx gulerødder og peberfrugt
Mere

Kartoffelsalat med kylling, kalkunbacon og karrydressing

Denne opskrift er fra Mad! 9/10 og jeg har haft den markeret længe, men har først fået taget mig sammen til at lave den nu. Den er faktisk også lidt mere af en forårsret efter min mening – på trods af at det er en tung salat. Det er smart at der både er kartofler kød og salat i – så er det ikke rigtigt nødvendigt med andet ved siden af. Jeg har valgt at
Mere

Kinesisk kylling og broccoli

Ligesom spinat og laks er kylling og broccoli altså bare en af de kombinationer, som altid dur! I weekenden havde Irma øko-broccoli til 10 kr, så jeg nuppede to i den overbevisning, at dem skulle jeg da snildt få brugt. Der glider gerne i hvert fald et par broccoli ned om ugen hjemme hos mig, og hvis jeg kun måtte vælge én grøntsag at spise resten af mine dage, tror jeg muligvis, at det ville
Mere

Kinesisk kylling og broccoli

Her kommer endnu en opskrift fra Can You Stay For Dinner? Og hvis I allerede er ved at være trætte af den side, er det bare ærgerligt, for jeg har jo stadig omkring 31 opskrifter tilbage på min liste 😀 Men så længe retterne ender så godt, som dem jeg har prøvet indtil videre har gjort, fortsætter jeg ufortrødent 😉 Aftenens ret var endnu engang fra det asiatiske køkken. Det smager fantastisk og det herlige
Mere

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige
Mere

Kokos- og cashewkylling med spinat

Ved I hvad, jeg elsker? Jeg elsker-elsker-æææælsker, når en opskrift, man længe gerne har ville lave, viser sig at være helt og aldeles fantastisk – og samtidig noget af det nemmeste, man har lavet længe. Og lige netop dét var tilfældet med denne ret, som jeg lavede i lørdags. Nå, I havde regnet ud, at det var dér jeg ville hen med den udtalelse? I er sgu også så kvikke, er I! Opskriften er fra
Mere

Kormakylling

Nåmmen siden I hørte fra mig sidst, er der jo sket det, at jeg er flyttet! Jeg er flyttet fra Roskilde, hvor jeg har boet i næsten 5 år, til Nørrebro (hvor jeg aldrig har boet før), og det er fandme fedt! Dels er det en virkeligt lækker lejlighed (køkkenet især! Sneak-peak her), og dels er det så fantastisk at kunne cykle til studiet på 20 minutter – især når man møder kl. 8! Jeg
Mere

Krydret kylling med kål og karry

Okay, måske vi bare én gang for alle kan blive enige om, at mad godt kan være lækker, selv om det er lettere grimt? Det vil spare os for fremtidige diskussioner i forbindelse med retter som denne, der – indrømmet – ikke er af den særligt fotogene slags. Men lækkert, dét er det ikke desto mindre! Egentlig er det lidt snyd at bringe denne opskrift, eftersom det i princippet bare er en lettere omskrivning og
Mere

Kylling gratineret i rød peber-sauce

Okay, det var så nok nu, jeg egentligt burde komme med en (eller flere) virkeligt god(e) undskyldning(er) for at jeg ikke har givet jer nogle nye opskrifter i…længe. Men det gider jeg ikke! Dels har jeg ikke rigtigt nogle undskyldninger, og dels vil jeg hellere bare haste direkte videre til denne ret, som virkeligt var et hit! Opskriften stammer fra Anne og er en af dem, jeg har haft liggende på standby længe. Jeg skal
Mere

Kylling i cremet peanutsauce

Kender I det, at man nogle gange næsten kan blive træt af, at ens mad altid ser så forbandet sundt ud? Nu er jeg godt klar over, at der er forskellige opfattelser af, hvad sundt er, men min mad indeholder stort set altid masser af farver, hvilket for de fleste signalerer en eller anden grad af sundhed. Og når man bruger grøntsager i stor stil, er det tæt på umuligt at undgå. På nær i
Mere

Kylling i karry

Opskrift udgivet første gang 5. marts 2011   Fordele ved god hjemmelavet kylling i karry: – Det er lækkert – Det er nemt – Det tager kun en halv time Ulemper: – Meget opvask (ingen opvaskemaskine) – Man kan (som ved alt andet mad) kun spise indtil man bliver mæt. Dette er i virkeligheden nok en lidt fordansket version af kylling i karry – eller også er det bare en ‘dansk’ ret. Jeg er i
Mere

Kylling i karry med grønne bønner og blomkålsris

Jeg er stadig temmeligt – og næsten pinligt – bagud med indlæggene – til trods for at jeg er ramt af en nærmest aggressiv ulyst til at lave mad og til mad generelt, der ellers også bevirker, at jeg generelt ikke laver så meget mad i det hele taget. Jeg ved sgu ikke lige, hvad der sker altså! Det er jo ikke fordi, jeg ikke spiser. Men jeg kan slet ikke arbejde mig op til
Mere

Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel

Som nogle af jer måske opdagede via min facebook- eller twitterside, havde jeg fødselsdag i går! Jeg havde en herlig dag med brunch om formiddagen og sushi med min mor og bror om aftenen. Og når man har fødselsdag, skal man – i min familie – naturligvis holde noget for resten af familien. Det bliver på lørdag at jeg gør det, og jeg har besluttet at lave ristaffel, da det er en af de retter,
Mere

Kylling i peanutbuttersauce med rødkålssalat

I tirsdags langtidssimrede jeg endnu en gang en ret. Det var lidt af et tilfælde, at jeg endte med langtidssimrede retter to dage i træk, da kødsaucen fra mandag oprindeligt bare skulle have været den almindelige lynversion. Men jeg er nu glad for at jeg gjorde det, for der er altså et eller andet ved den der langtidssimring, som bare gør retterne meget lækrere! Jeg er i hvert fald umådelig tilfreds med begge to, så
Mere

Kylling i rød karry med peberfrugt og banan

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at vejret lige i disse dage lader noget tilbage at ønske. Gråvejr og regn er bare ikke min opfattelse af sommer og især ikke ferie. Den eneste fordel ved sådan et vejr er faktisk, at man har en god bedre undskyldning til at være helt og aldeles doven og bare nyde sine fridage. Ferie er nu alligevel ret rart 😉 Lige for tiden betragter jeg næsten en dag
Mere

Kylling i tomatsauce med mascarpone og squashpasta

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har en kæmpelang liste af opskrifter, jeg har fundet her, der og allevegne, som jeg gerne vil prøve, vel? Heraf følger det jo kun, at man må tage det i rækkefølge, efter hvad man nu lige har lyst til og kan tage sig sammen til. Men en gang imellem får jeg altså lavet en ret, der virkeligt får mig selv til at udnytte de lange ben en
Mere

Kylling og grøntsager i sur-sød-sauce

 Okay, så det bliver altså alligevel ikke til noget med det opsamlingsindlæg. Når det kommer til stykket, var det jo i høj grad det, min julekalender indebar, så måske det vil være en smule overkill at gøre det igen? 😉 Dagen før nytårsaften passede jeg min fætter og kusine og da min morbror kom for at hente dem, blev de alle inviteret til aftensmad. Min bror havde også en ven på besøg, så i alt
Mere

Kylling, pandestegte blomkålsris med løg og grønne bønner & fetacreme med hvidløg og røget paprika

Jeg troede egentligt bare, at jeg i går skulle have helt kedelig kylling og blomkålsris uden nogle andre dikkedarer i går – højst tilbehør a la det her, hvis det gik vildt for sig – og så havde jeg ingen planer om at dele opskriften med jer. Det blev hverken eller, så selv om det stadig ikke er det mest innovative måltid i verden, synes jeg, I skal have opskriften. Nogle gange er det bare
Mere

Kyllinge cordon bleu med bønnefritter

  Hej folkens. Har I savnet mig? 🙂 Jeg beklager at jeg er sådan en fraværende blogger for tiden, men mine dage går stort set udelukkende med overspringshandlinger (i form af læsning), projektskrivning (aflevering om et par uger), en masse træning, lidt arbejde og diverse andre småting og ærinder. Men til trods for min inaktivitet på blogfronten, får jeg jo stadig mad. Og det meste af tiden god mad, vel at mærke 🙂 I mandags
Mere

Kyllinge- og ananaswok

I mandags stod menuen igen på wok. Opskriften fandt jeg hos Santa Maria, men jeg ændrede dog et par ting i den – fx udelod jeg porrer og tilsatte gulerødder i stedet for. Jeg serverede den med lækre basmatiris og alt i alt tror jeg max at jeg brugte en halv time på at lave mad den aften – og så var der oven i købet rester til dagen efter, når jeg kom sulten hjem
Mere

Kyllinge- og ostelasagne med spidskålsråkost

Så blev det tid til endnu en madaften – en tradition vi startede sidste uge. I denne uge blev det dog tirsdag, da min mor ikke kan i morgen. Sådan kan det gå. Jeg har længe haft lyst til at lave en lasagne – som på den helt klassiske måde. Dog spiser jeg jo ikke oksekød, så det skulle være med kylling. Det skulle dog vise sig langt sværere at finde en opskrift, der var
Mere

Kyllingebøffer a la burger med hvidløgsost

Da jeg flashede mandagens aftensmad på instagram, kaldte jeg det for kyllingeburger med hvidløgsost. Det var dog nok en smule blasfemisk, mente nogen – der var jo ikke noget brød! Og det kan jeg da i og for sig godt se logikken i. Selv om jeg sjældent selv spiser konventionelt brød længere, er det måske lige at gå over grænsen at kalde det for en burger, når der ikke er nogen bolle af en eller
Mere

Kyllingefrikadeller

Sidst jeg passede min fætter og kusine, havde min tante lavet nogle meget lækre kyllingefrikadeller. Og da jeg bad om opskriften, viste det sig, at den var ultraenkel. Derfor skulle jeg selvfølgeligt prøve at lave dem, og resultatet blev så godt, at jeg vil være et skarn, hvis jeg ikke deler den – faktisk er det nok en af mine nye livretter! Da jeg passede børn, fik vi kartoffelsalat til. I dag valgte jeg at
Mere

Kyllingefrikadeller med bacon og flødestuvet spidskål

Maden herhjemme i den sidste uges tid har i høj grad stået i det comfort-agtiges tegn. Til trods for at jeg egentligt ikke har haft behov for trøst i hverken den eller den anden form 😉 I højere grad skyldes det nok vejret, som helt bestemt gør de lidt tungere, cremede og varmende retter ret så tiltalende i min optik. Og heldigvis er det jo netop med denne slags retter faktisk supernemt at spise LCHF,
Mere

Kyllingekødboller og grønkålssalat a la thai

Hey, kender I Sticks ‘n’ Sushi? Nogle af jer gør nok, og de af jer, der ikke gør, kan nok ret nemt regne ud, at det er en restaurant, der sælger sushi og sticks. Jeg har ret høje tanker om jer, kan I godt fornemme, ikke?! Nåmmen på Sticks ‘n’ Sushi har de dels virkeligt god sushi, men i øvrigt også de mest fantastiske kyllingekødboller – uanset hvad jeg ellers kommer der for, kan jeg
Mere

Kyllingelasagne med fire slags ost og LCHF-pastaplader

La-la-la-la-lasagne! Noget, der egentligt er ret skægt, er, at jeg nærmest synes, at jeg spiser mere lasagne nu, efter jeg er holdt op med spise korn og dermed almindelige lasagneplader, end jeg gjorde før. Men jeg har sådan set heller aldrig været meget vild med pasta, så det har jo nok noget at sige i den forbindelse 🙂 Til gengæld er jeg ret vild med de pastaplader, man kan lave af flødeost, æg og loppefrøskaller,
Mere

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kan vi ikke lige snakke lidt om avocadoer i dag? Jeg mener: Avocadoer er jo fantastiske! Jeg elskerelskerelsker KNUSelsker avocadoer. Men! Det er jo nærmest umuligt at finde de gode. Det er sværere end en nål i en høstak. Det er jo den-hellige-gral-svært! Øjsh altså. Måske er én ud af fire sådan rigtigt god. Resten er enten for hårde og bliver aldrig modne, for bløde og brune (yikes) eller har de dér ubehagelige tråde (I
Mere

Kyllingetærte med broccoli og spinat

Denne tærte er lavet med kylling som bund i stedet for en standard dej af mel eller nødder og kerner eller lignende. Og deeeet lyder måske lidt sært for nogle. Min roomie lød i hvert fald ret vantro, da jeg fortalte det, selv om han dog spiste videre bagefter, så helt afskrækket blev han alligevel ikke. Der florerede flere udgaver af denne slags “paleo pies” i blogland for et års tid siden, men dengang fik
Mere

Langtidssimret kyllingekødsauce med pasta penne

  Yum! I mandags langtidssimrede jeg en ordentlig baljefuld kyllingekødsauce. Og det blev faktisk helt fantastisk lækkert, hvis jeg selv skal sige det! Der var bare et eller andet ved smagssammensætningen som har helt perfekt 😀 Jeg elsker, når det sker, gør I ikke også? Faktisk er det nok snart fem år siden, jeg sidst har fået pasta med kødsauce. Jeg har nok egentlig ikke spist det siden jeg blev vegetar dengang, og selv om
Mere

Langtidsstegte kyllingelår med bagt sød kartoffel, hvidløgssmør og ingefær- og citrusmarinerede rødder

Hey, se mig, se mig, jeg har rent faktisk næsten formået af følge en af opskrifterne fra LowCarbKassen. Eller, det vil sige, denne ret er da i hvert fald det tætteste jeg er kommet på oplægget fra Aarstidernes side af indtil videre. Jeg kan jo nok ikke sige mig fra for at have rettet lidt hist og pist, men hvis ikke jeg gjorde det, ville jeg jo nok ikke være mig. Jeg valgte bl.a. først
Mere

Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

Jeg er kun lige blevet færdig med at spise, men jeg er nødt til at dele denne ret med jer hurtigt, fordi det er aldrig sjovt bare at foodgasme i sin egen lille madboble uden at kunne dele fornøjelsen med andre! Nogen i mit Facebook-feed likede denne opskrift for et par dage siden, og jeg var ikke længe om at bestemme, at den skulle klart forsøges hjemme i mit køkken. Alt i én gryde er
Mere

Luksus-kyllingekødsauce med bacon og hasselnødder

Det er faktisk snart to uger siden, jeg lavede denne ret, men så kom der jo ligesom lige det dér “jul” i vejen 😉 Jaja, det er ikke altid (faktisk snarere aldrig) at opskrifterne offentligtgøres samme dag de er blevet lavet her, men det har vel også sin charme 😀 Jeg ved, at der er delte meninger om det hakkede kyllingekød, man kan købe i supermarkederne. Personligt, er jeg ret vild med det. Det smager
Mere

Lynstegt and med nudler og broccoli

Lørdag aften stod menuen på lynstegt and i wok efter opskrift fra Louisa Lorang. Jeg har faktisk aldrig prøvet at bruge and på den måde før – kun som andesteg a la julemad. Men det blev faktisk rigtigt godt. Den lækre andesmag står perfekt til en ret som denne – og så var det jo lynhurtigt at lave, så hvis man har en craving for and – hvilket jeg altså af og til har –
Mere

Marokkansk kylling med avocadocreme

I går opdagede jeg ved et tilfældig tankestrejf, at det faktisk er 5 år og en uge, siden jeg udgav mit første indlæg her på bloggen. Eller dvs. i dag er det jo så reelt 5 år, en uge og en dag, men hvem tæller? Det, synes jeg, er ret vildt at tænke på. Bevares, jeg ved da godt, at jeg har været i gang relativt længe, og jeg kan for så vidt overhovedet heller
Mere

McChicken med hjemmelavet mayonnaise

Jeg har vist forhåbentligt aldrig lagt skjul på, at jeg faktisk reelt set ret godt kan lide fastfood. Altså sådan fastfood af den underlødige og overhovedet ikke-LCHF slags. Har jeg? I så fald er det i hvert fald en fejl, for jeg går (for det meste) ind for at være ærlig herinde, da det jo nok giver det bedste billede. Desværre er fastfood aka. junkfood bare et ret dårligt valg, hvis man trives dårligt på
Mere

Mexiburger

Faktisk er det noget nær 100 år siden, jeg sidst har fået en ordentlig mexiburger, hvilket egentligt er lidt sjovt. “Ha. Ha. Skidekægt, Xenia”, tænker I sikkert, så lad mig lige forklare. Som nogle af jer måske ved, er det “i mit voksne liv” kun inden for de sidste knap to år, at jeg rigtigt har spist oksekød – før det var jeg nemlig først vegetar og senere “fleksitar” i varierende grad. Da jeg stadig
Mere
mexicanpulledchicken3

Mexican Pulled Chicken med guacamole

En af de utroligt mange smarte ting ved det her bloglands-lal er, at der ofte er andre mennesker, der er dygtige og får lavet de ting, man selv går og pønser på, længe før man selv får taget sig sammen til det! Og så slipper man jo selv for at eksperimentere (så meget). Freaking smart altså! Da Anne for nyligt udgav en opskrift på Mexican Pulled Chicken, som netop var en af retterne på min
Mere

Mexifyldte kartofler

Selv om jeg tit laver mad i portioner, der er store nok til at give rester, er det faktisk meget sjældent jeg fryser mad ned. Så store portioner laver jeg sjældent, og når jeg så gør, er jeg virkeligt dårlig til 1) at huske at fryse det ned, inden det er for sent og 2) at huske at tage det ud af fryseren igen og rent faktisk spise det, inden jeg helt har glemt, hvad det er,
Mere

Langtidsstegte saltede andelår, baconstegte rosenkål med svesker, selleri- og blomkålsmos samt fløde-andesovs

Pyyyh, sikke en overskrift, hva’? Nu er det jo ikke fordi, min Mortens Aften-menu hverken er eller var hemmelig – eftersom jeg jo sådan afslørede den allerede i lørdags. Men alligevel føler jeg lidt, at dette er en afsløring igen – eller måske bare en præsentation om ikke andet. Personligt var jeg ret tilfreds med den menu, jeg endte med. Jeg laver sjældent helt klassisk andesteg på Mortens Aften – ikke fordi jeg ikke synes,
Mere

Orientalsk kyllingeret med gulerod, squash, ærter og pasta

  Dette er endnu en af de retter, som jeg laver med forholdsvist jævne mellemrum. Jeg kan efterhånden ikke huske, hvad der første gang inspirerede mig til at lave det, men det var i hvert fald mens jeg var au pair i Bruxelles – så snart fire år siden er det i hvert fald. Personligt er jeg ret vild med soja, hvilket nok er en stor del af grunden til, at denne ret passer mine
Mere

Ostegratineret kylling med savoykål

Jeg synes tit, man læser om, at det er svært at få brugt hele kålhoveder. Det er muligvis rigtigt nok i forhold til rød- og hvidkål, da de kålhoveder har en del mere tyngde i sig end andre slags, men når det kommer til i hvert fald mine favoritkåltyper som broccoli, blomkål, spids- og savoykål er det sjældent noget problem at komme igennem dem. Tvært imod synes jeg sjældent de rækker så langt, som jeg
Mere

Ovnbiks med rodfrugter og kylling

Nu er efteråret da helt sikkert kommet for at blive, hva’? Og det betyder rodfrugter, hvis I spørger mig! Rodfrugter er også en af de ting, som jeg skal være lidt bedre til at få spist på forskellige måde i år – jeg har lidt en tendens til oftest ‘bare’ at bage dem. Det er så nemt og så smager det jo også supergodt. Men de kan jo laves på mange flere forskellige måder, og
Mere

Parmasvøbt kylling med flødekartofler, lun spidskålssalat og grønne bønner

Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det jeg lavede her, men uden fyldet. Meget passende bloggede Emilie fra bloggen Gane & Gaffel i starten af ugen om
Mere

Pasta med stegt kylling og basilikumpesto

  I tirsdags stod menuen på endnu en god gammel klassiker, kan man vel næsten kalde det. Ikke desto mindre tror jeg faktisk aldrig jeg har lavet den specifikke sammensætning, så jeg tænkte, at det da var på tide. Det gjorde det desuden til en lidt nemmere beslutning, at Magasinet Mad! serverede en opskrift på et sølvfad for mig i deres 09/11 udgave. Og nu er det så, at jeg har en lille tilståelse: jeg
Mere

Peanutmarineret kylling og lynstegt sursød spidskål og gulerødder med ananas

  Til trods for at jeg laver madplan hver uge, er det langt fra hver dag, den holder stik. Jeg kan godt lide at have en nogenlunde idé om hvad jeg vil lave, så jeg kan indpasse mine rester til resten af ugen, sørge for ikke at lave store portioner, hvis jeg ikke er hjemme til at spise dem, og dermed modarbejde for meget madspild. Men samtidig er jeg desværre også en person, der i
Mere

Pikant kylling i fad

Reposts er egentligt sjældent noget, jeg gør mig i, MEN når en opskrift som denne er bloggens 2. mest læste opskrift of all-time, synes jeg, at den fortjener en lille opdatering – og ikke mindst nogle nyere og friskere billeder. Og så synes jeg i øvrigt, at I, der måske ikke så opskriften i første omgang, fortjener jeres chance også. Jeg lavede den igen i dag, og den er præcist lige så god, som jeg
Mere

Rabarberkylling i cremet sovs med sambal oelek, purløg og blomkålsris

Rabarbersæsonen har ganske vist været i gang i et stykke tid allerede, men jeg har lige været lidt sent ude af starthullerne. Til gengæld har jeg tænkt mig at tage revanche nu; dels med denne opskrift, og så skal jeg klart også have lavet både rabarbergrøden og den herlige crumble igen i år – jeg kan også se, at de to opskrifter er nogle af de mest populære på bloggen lige nu, så det er
Mere

Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Vi holder lige os i den simple ende lidt endnu. Kyllingelår og coleslaw er i hvert fald bestemt heller ikke særligt originalt, innovativt eller opfindsomt. Men det er en af den slags retter, som kan varieres i en uendelighed, og i dag vil jeg gerne slå et slag for et par variationer, som virkeligt kan hæve en ellers lidt for enkel hverdagsret til helt nye højder 🙂 Først og fremmest er der kyllingelårene – børnefamiliens
Mere

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at blogge om min aftensmad fra i mandags. Tingene går ikke just hurtigt her lige for tiden – men i det mindste har jeg p.t. påskeferien at bebrejde 🙂 Jeg ved godt, at der er mennesker, som er seje til at få en hel masse ordnet i ferierne, men sådan er jeg absolut ikke! Hvis jeg snart får taget mig sammen til at lave den
Mere

Satay-kyllingespyd med spicy peanutsauce, asiatisk broccolisalat og kokos-råkost

Jeg har helt sikkert snakket om mine issues med gæstemad før herinde. Eller det vil sige, mine problemer er jo ikke så meget med maden i sig selv, men mere planlægningen af den. Af en eller grund får jeg bare altid præstationsangst og mindreværdskomplekser i en eller anden grad, når jeg skal lave mad til andre. Måske det er meget normalt, det ved jeg ikke. I hvert fald foretrækker jeg til enhver tid at have
Mere

Satayspyd med nudelsalat

Kender I de dage, hvor man absolut ikke ved, hvad man har lyst til at spise? Sådan en dag havde jeg i går, og jeg brugte lang tid på at ransage mine kogebøger efter noget, der fristede (var der nogen, der sagde overspringshandling?). Endeligt fandt jeg denne opskrift i Trine Hahnemanns “Skøn mad hver dag”, og det var bestemt besværet værd. Og så var det nok et af de hurtigste måltider, jeg har lavet længe
Mere

Sesamkylling med grønne asparges og citron- og parmesansmør

Den anden dag læste jeg, at en af mine yndlings amerikanske sundhedsbloggere skal udgive en kogebog – kun indeholdende opskrifter med græsk yoghurt! Dette satte lidt tanker i gang hos mig: Hvis jeg nu en dag fik mulighed for at skrive en kogebog (jeg behøver vel ikke at nævne, at det er en guilty pleasure-drøm, vel? Jeg er jo madblogger – at have våde kogebogsdrømme er vist et kriterium her!), og den skulle være specialiseret
Mere

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik
Mere

Spaghetti med kyllingekødboller i tomatsauce

Valentine’s Day Tema 3: Less is more Er det stadig lidt småt med penge efter en december med julegaver, nye festoutfits og drinks i byen? Eller har du blot lige opdaget, at det er Valentine’s day om bare to dage? Fortvivl ej – her kommer vi med et forslag til en menu, som både kræver minimale ingredienser ud over dit basislager i køkkenet og et minimum af arbejdsmæssig indsats. Velsmag behøver ikke altid være dyrt,
Mere

Speltotto med majs, ærter, gulerod og kalkunbacon

  Næh, se så, jeg har faktisk lavet mad i dag! Altså sådan rigtig hjemmelavet mad fra bunden – eller okay, næsten i hvert fald, jeg brugte altså bouillonterninger, men nu skal vi jo heller ikke blive fanatiske, vel? 😉 Denne opskrift har nok været på min madplan i hvert fald den sidste halvanden uges tid, men er hele tiden blevet skubbet. Det geniale ved den – udover at den smager godt – er, at
Mere

Spicy kyllingekarbonader med ostegratinerede grøntsager

Da jeg lavede madplan den anden dag, havde jeg lidt svært ved at finde på noget, jeg gad. Jeg browsede derfor Arlas opskrifter og faldt over denne. Det virkede ret lækkert, omend retten var lidt 80’er-agtig. Måske lige 80’er-agtig nok, så jeg valgte at bruge den mere som inspiration end som decideret opskrift, når det kom til stykket. Jeg valgte for eksempel at lave ostesaucen selv, hvilket virkede smartere end at købe en eller anden
Mere

Spidskålssalat med radiser og mormordressing

I går havde jeg sådan en dag, hvor jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg gad at spise. Egentligt havde jeg kun lyst til koldskål, men omvendt havde jeg en af de dage, hvor jeg reelt godt gad at spise noget ordentligt. Kender I det? Man har lyst til noget andet, end man gider? Eller omvendt? Jeg tillader mig at formode, at vi alle har det sådan en gang imellem. På min gåtur researchede jeg altså
Mere

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

  Dette er endnu en opskrift fra “Mit første køkken” af Maria Meldgaard, som jeg også roste her. Allerede første gang jeg lånte bogen på biblioteket faldt for jeg retten, men har alligevel først fået lavet den i dag – nok to eller tre bibliotekslån senere 🙂 Jeg har faktisk tidligere kun prøvet kikærter som hummus og falafel – i dag var første gang jeg spiste dem i ‘ærteform’ – og til trods for at
Mere

Stegte nudler med kylling, gulerod og spidskål

I lørdags var jeg meget usikker på, hvad jeg skulle have søndag. Jeg havde egentlig planlagt noget kyllingelasagne af en art, men jeg kunne bare ikke finde nogen opskrift, der fængede. Jeg vidste dog, at jeg ville have noget med kylling, så efter lang tids søgen (og frustration) fandt jeg denne opskrift. Det var lige sagen. Kender I det, når man ved man har lyst til et eller andet specielt, men man kan absolut ikke
Mere

Sur-sød balsamicokylling med grønt i én pande

Jeg kan egentligt godt lide at lave mad. Måske et relativt indlysende udsagn fra en madblogger (og kogebogsforfatter, men det er stadig meget underligt at kalde mig selv det), men nogle gange glemmer jeg det faktisk lidt. Især hvis den der hverdag pludseligt fylder virkeligt meget, og man bare laver de samme retter igen og igen, fordi det er nemmere end at skulle finde på noget nyt. Sådan noget lider en madblog til gengæld nok også
Mere

Tacotallerken

I dag får I ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en idé. Fordi måske har I det ligesom mig og har nogle gange ualmindeligt svært ved at finde på madideer. Eller også har I bare brug for inspiration til hvordan man kan lave hurtig, let og lækker (samt kornfri og LCHF, ikke at forglemme) aftensmad. Jeg ved i hvert fald, at jeg selv lige skal vænne mig til en ny måde at spise på,
Mere

Tacotærte

Jeg har  generelt et lidt sjovt forhold til mexicansk mad. Jeg kan rigtigt godt lide rigtigt meget af det, og får det også relativt ofte – derhjemme. Mexicansk mad er nemlig noget, jeg af uransagelige årsager ikke gider gå på restaurant for at spise. Jeg tror, det primært skyldes, at jeg synes, mexicansk mad er så nemt at lave i første omgang, at det at betale folk for at lave det til mig virker som
Mere

Tarteletter med kylling og grønne asparges

Jeg fik juleferie i går! Det er lidt tidligere, end jeg havde forventet, da vores afleveringsfrist for semesterprojektet egentligt først er på fredag, men vi var færdige før tid, hvilket jo bare er dejligt. Jeg havde planlagt at gå i mormor-mode og lave tarteletter til aftensmad i aften, hvilket derfor endte med at være ret passende, for i mit hoved er tarteletter lidt en juleting. Nok fordi jeg stort set kun har fået det til
Mere

Tarteletter med kylling samt grønne og hvide asparges (LCHF)

Normalt udgiver jeg opskrifter og indlæg i den rækkefølge, jeg har lavet retterne. Det virker ligesom bare mest logisk og rigtigt for mit logiske jeg. Og faktisk har jeg en opskrift fra et par dage siden, som ligger først i køen. Men regler er vel til for at blive brudt, for da jeg for et timer siden delte billedet af tarteletterne her på Instagram og Facebook, var der vild efterspørgsel efter opskriften. Og det kan
Mere
teriyaki-kylling-5

Teriyaki-kyllingespyd og broccolisalat med avocado og mango

Har jeg nogensinde fortalt jer om mit had-/kærlighedsforhold til 7-Elevens yakitori-kyllingespyd? Måske, måske ikke, men det er faktisk relevant for dagens opskrift, så nu får I den korte forklaring. Jeg ææælsker nemlig de kyllingespyd! Men samtidigt hader jeg dem også lidt. Smagen er ret fantastisk, synes jeg. Og så er det nemt, hvis man af og til får brug for noget mad “på farten” (i anførselstegn fordi jeg virkeligt ikke bryder mig om det udtryk).
Mere

Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Jeg har besluttet at jeg skal lære at spise kål. Og her snakker jeg jo altså ikke de (i min optik) lidt mildere kåltyper, som fx broccoli, blomkål og rosenkål, som jeg allerede godt kan lide og bruger mere eller mindre ofte – især de to førstnævnte. Næh, vi taler spidskål, rødkål, savoykål (som jeg dog egentlig godt kan lide, bare ikke laver ofte nok) hvidkål, grønkål og hvad der nu ellers findes. Det skulle
Mere

Thai-salatwraps med kylling og peanutsauce

Denne ret giver mig faktisk lidt lyst til at tale kort om det dér LCHF. Det er jo egentligt ikke noget, jeg ellers gør mig så meget i. Altså, LCHF gør jeg mig i, men at tale om det, oftest er det bare opskrifter og hverdags(udenoms)snak, jeg kører herinde. Og så giver jeg i øvrigt noget nær alle opskrifter kategorien “LCHF”. Men det med at finde ud af præcist, hvad det er, om det fungerer
Mere

Thailandske kyllingekødboller i rød karry og kokosmælk med ris og broccoli

  Jeg er lidt bagud med indlæg. Denne opskrift lavede jeg for eksempel i torsdags, og normalt er jeg altså lidt hurtigere til at fortælle om de gode ting. Og denne ret var helt sikkert en af de gode. Men jeg skal aflevere projekt om under en måned lige pludselig. Og det var så godt vejr i går. Og nå ja, så er jeg stadig bidt af en gal læsehest 🙂 Men vi kender vel
Mere

Vaflet clubsandwich

Et stykke tid tilbage købte jeg en stor bakke kyllingeinderfilet som datovare, men jeg var doven og smed bare hele bakken i fryseren uden at pakke om, selv om jeg godt vidste, at der var mere, end hvad jeg normalt bruger på en gang. I går tog jeg så bakken op, og ganske rigtigt, efter jeg havde lavet aftensmad, var der stadig kylling til overs. Det måtte jeg selvfølgelig have has på, så jeg funderede
Mere

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold til resten af måltidet. På det punkt er jeg nok lidt omvendt (p.s. ny yndlings-emoji!). Jeg er i højere grad
Mere

Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Nej, det er absolut ikke en køn ret, det vil jeg gerne gi’ jer. Men nogle gange er en god omgang ruskomsnusk altså bare lige dét, man har brug for, kender I ikke det? Sådan havde jeg det i hvert fald i søndags, og eftersom jeg havde hakket kylling i køleskabet, skulle denne omgang rodsammen baseres på det. Derudover havde jeg så også et hvidkål i hr. køleskab, grønne bønner i fryseren og en pakke
Mere

Wrap med honning- og sojamarineret kylling, æble, agurk og karrydressing

I går aftes var jeg med min mor og bror i biografen her i Roskilde og se den nyeste (og sidste) Harry Potter, så inden da lavede jeg aftensmad til dem. Jeg besluttede mig for, at det var på tide at afprøve disse wraps fra kogebogen “Funky Hverdagsmad”, og det var et godt valg. Det var wraps på en ny måde og den marinerede kylling i sig selv var det hele værd. I den originale
Mere

Wraps med kylling, spidskål, avocado og limedressing

Jeg har et løbende og sideløbende mad- og blogprojekt, der indebærer, at LCHFicere mine favoritopskrifter fra før, jeg startede på LCHF. Det tager tid – primært fordi jeg ofte allerhelst vil prøve noget helt nyt, men det skrider da løbende frem, trods alt. I går fik jeg endeligt sat kryds ved disse wraps, som jeg tidligere har lavet i en traditionel udgave – med dertilhørende blogindlæg fra gammel tid med pinligt grimt billede (ikke at
Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *