Forretter

Ærtepandekager med skyr og rejer

For omkring en uges tid siden, var jeg så heldig at modtage en pakke blandede produkter fra Thise Mejeri. Heri var der blandt andet flere forskellige oste (hvoraf nogle kræver lidt overvindelse fra min side, da jeg jo ikke er den største ostefan 🙂 ), nogle lækre små bægre med skyr med skov- og tranebærsmag, som var perfekte til mellemmåltider (ja, jeg siger “var”, for de forsvandt hurtigt), den bedste smør, jeg længe har smagt,
Mere

Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges med en lækker sommerfrokost til følge. Man siger jo tit, at folk der er virkeligt dårlige til at lave mad
Mere

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe
Mere

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og
Mere

Bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella

Valentine’s Day Tema 2: Ren kærlighed Lad os sætte stemningen for dig: Der er ild i pejsen, vinen er trukket op, og fra pladespilleren strømmer Barry Whites sexede toner. I stearinlysenes skær er bordet dækket til to. Det er nu, du slår benene væk under ”that special someone” med denne tre-retters kærlighedsmenu, bogstavelig talt sammensat med en rød tråd – alle tre retter spiller nemlig på farven rød. Retterne kræver lidt planlægning, og at man
Mere

Butterdejspakker med iceberg, røget laks og rejesalat

Disse butterdejspakker var en af komponenterne i min påskefrokost light. Opskriften har jeg fra Stine, men jeg lavede lidt om på den. Blandt andet, valgte jeg at skære firkanterne over og lægge dem sammen om fyldet i stedet for at lægge fyldet ovenpå. Derudover snittede jeg noget iceberg og lagde i bunden. Jeg syntes, at rejesalaten gav et godt mildt og cremet modspil til den røgede laks. Jeg syntes dog også, at det var lidt
Mere

Eksotisk rejecocktail med mango, avocado, lime og sød chili

En uge til Valentine’s Day. Tre bloggere, tre temaer Valentine’s Day må siges at bære fordommen med sig om at være en udpræget amerikansk tradition, som har spredt sig til vort danske land. De mere konservative kan finde på at beskylde dagen for udelukkende at være affødt af kommercielle årsager, mens vi andre i den lidt yngre generation måske har tilbøjelighed til at føle, at traditionen altid har eksisteret. I hvert fald kan man diskutere,
Mere

Hummus

  Jeg eeeelsker hummus. Og faktisk er jeg nok lidt mærkelig med hensyn til hummus, da jeg faktisk allerbedst kan lide den lun. Ej, jeg ved jo ikke hvordan andre har det – jeg ved bare, at det er mere kotyme at spise det koldt. Men hvis man laver hummussen lige efter man har kogt kikærterne og så spiser den med rugbrød og gulerødder, er det virkeligt lækkert, hvis I spørger mig. De fleste har
Mere

Insalata caprese con prosciutto e olio di pesto su un bastone – eller tomatsalat med skinke og pestoolie på pind

Af en eller anden grund synes jeg tit, at forretten faktisk er den sværeste ret i en menu. Måske fordi det tit kan komme til at ligne hovedretten for meget, hvilket jo ikke er meningen, men at der samtidig gerne må være en vis sammenhæng mellem forret og hovedret – en sammenhæng, som jeg ikke på samme måde finder nødvendig mellem hovedret og dessert fx. En fiskeret er jo tit et oplagt valg, men det
Mere

Kyllingesalat med ananas

Jeg havde fået en rest kylling og noget brød med hjem fra weekendturen, og egentligt havde jeg bare tænkt at det skulle bruges helt standard i en sandwich med lidt salat, agurk, mayonnaise og så ville det være det. Men pludselig kom jeg til at tænke på, at det jo også ville være fint i en hønsesalat-lignende salat. Dog havde jeg hverken asparges eller champignoner og egentlig ville jeg hellere prøve noget andet. Via en
Mere

Laks med asparges, spinat og citroncreme

Stik imod de normale anbefalinger (og mine egne) er jeg faktisk ofte rigtigt dårlig til at spise efter sæson. Bevares, jeg gør det da, da det jo både er billigere og ofte også sundere, men tit får jeg lyst til retter, der er helt uden for sæson på de helt forkerte tidspunkter. Har flere gange præsteret at lave suppe på en (højhellig) augustdag og jeg har altid meget mere lyst til jordbær om vinteren. Ikke
Mere

Lakseroulade med spinat

I dag var sådan en dag, som var helt og aldeles gennem-god, men hvor jeg faktisk allerede har glemt størstedelen af, hvad jeg lavede. Kender I det? Måske det bunder i, at jeg faktisk ikke lavede det store. Der var vist noget med en gåtur, en tur i Frederiksberg-centret for at returnere noget, en hurtig solo-frokost på Palæo (elsk-elsk-elsker deres hønewrap!) og en gang crossfit. Og så tror jeg ellers bare dagen stod på en
Mere

Lakserulle med wasabi
(low-carb sushi)

Jeg kan huske, at jeg, før jeg smagte sushi første gang, syntes ideen var utroligt sær. Rå fisk? Helt ærligt, hvad havde de tænkt sig. Men da jeg så først smagte det, var jeg hurtigt overbevist ligesom de fleste andre. Jeg er egentligt ret vild med sushi. Det har sådan en dejlig friskhed. Ikke desto mindre har jeg faktisk ikke fået sushi i flere måneder snart – siden jeg gik over til at spise LCHF
Mere

Laksesalat

Det bedste – nej, det næstbedste – ved at få laks til aftensmad er, at man kan lave denne fantastisk lækre laksesalat dagen efter! (det allerbedste er selvfølgelig at få laks i første omgang ;)) I går lavedede jeg den for anden gang, og det er vitterligt noget af det ypperste at sætte sine tænder i – derfor laver jeg altid ekstra laks, når jeg laver det om aftenen; planlagte rester er ret genialt :D.
Mere

Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Det er vist langt fra nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med fisk. Men de sidste dage føler jeg efterhånden næsten, at det har taget overhånd, haha! Bevis nr. 1: Hvis vi tæller hele dagen i dag med, har jeg de sidste fem dage spist fisk til 6 ud af 10 måltider! Det er altså ret meget – selv for mig 😀 Bevis nr. 2: Jeg er et badedyr – måske det skyldes al
Mere

Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester.
Mere

Reje- og lakseroulade

Jeg skal have forret med til nytårsaften, så i mandags afprøvede jeg denne opskrift. Når vi bliver 12, hvoraf der er en del, jeg ikke kender særlig godt, har jeg altså ikke lyst til at tage noget med, hvis jeg ikke ved, det er godt 😀 Af samme grund lavede jeg også både nogle med rejefyld, som opskriften oprindeligt angiver, og så nogle med røget laks, da jeg tænkte at det ville give en lidt
Mere

Rejesalat med flødeost

Nu er det lige pludselig lang tid siden jeg sidst har blogget 🙂 Sådan går det, når man 1. juledag bare spiser noget, man har blogget om før, 2. juledag er til julefrokost og “3. juledag” passer børn og spiser reste-tarteletter 🙂 I dag havde vi inviteret min fætter, min faster og hendes kæreste og mine bedsteforældre, for at kunne udveksle gaver med førstnævnte. Jeg benyttede derfor chancen for dels at gå all in og
Mere

Rejesalat/skagenröra med avocado

Det kommer nok ikke bag på nogen i denne forsamling her, at jeg har nogle rimeligt overvældende og nærmest endeløse inspirationslister. Lister med retter, jeg gerne vil lave, opskrifter, der skal afprøves, og generelt madideer af alverdens slags. Og eftersom jeg hele tiden og løbende føler til de lister, gør jeg mig absolut ingen forhåbninger om nogensinde at nå til bunds deri. Men det er nok også meget godt faktisk. For den dag, jeg løber
Mere

Tarteletter med kylling samt grønne og hvide asparges (LCHF)

Normalt udgiver jeg opskrifter og indlæg i den rækkefølge, jeg har lavet retterne. Det virker ligesom bare mest logisk og rigtigt for mit logiske jeg. Og faktisk har jeg en opskrift fra et par dage siden, som ligger først i køen. Men regler er vel til for at blive brudt, for da jeg for et timer siden delte billedet af tarteletterne her på Instagram og Facebook, var der vild efterspørgsel efter opskriften. Og det kan
Mere

Thai-fiskedeller med sprød salat i sukkerfri sweet chili sauce + sweet chili-mayo med basilikum

Vi kører ufortrødent videre med det thai- og asiatisk inspirerede mad her, så derfor blev jeg ekstra glad, da jeg blev spurgt om at udvikle en række opskrifter ud fra og med produkter fra Savannahs sortiment. Mange af jer har måske allerede set Savannahs produkter i butikkerne og ved, hvad konceptet indebærer, men for de af jer, der ikke har hørt om det før, kan jeg kort sige, at Savannah sælger afrikanske produkter i danske
Mere

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på Instagram, Twitter eller Facebook har garanteret allerede set mig flashe den op til flere gange, men nu bliver selve bloggen
Mere

Tunbøffer med wasabi- og sojaglasering samt ærtepure med avocado og mynte

Pyh, noget af en titel, hva’? 😀 Selv om en sådan titel godt kan give bange anelser om besværlige opskrifter, er denne faktisk lige det modsatte. Det tog mig vitterligt ikke mere end 10-15 minutter at lave aftensmad i går, hvilket jo absolut ikke er at kimse ad – især ikke når resultatet stadig er så lækkert, som dette blev! Der er (næsten) intet hakkearbejde, og ingen af elementerne skal tilberedes mere end højst et
Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *