Frokost

IMG_1011

Åben clubsandwich med langtidsstegte tomater

  I tirsdags fandt jeg på, at jeg ville lave en clubsandwich til aften. Der er nemlig sket noget i mit liv! Jeg har lært at kunne lide bacon – altså kun af den helt sprødstegte og salte slags (ikke noget slaske-flæsk her!), men det er alligevel noget af en bedrift – for mig altså. Jaja, tænker I sikker, hun har lært at spise noget, som vi andre finder helt naturligt. Og til det siger jeg: Ja! Er det ikke sejt? Derfor virkede en clubsandwich som en god menu. Især fordi jeg havde et kyllingebryst i fryseren og Netto havde
Mere
Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem er oftest, at jeg af og til rammes af nogle tilfælde af en form for madlede, hvor jeg hverken gider at lave mad eller har lyst til særligt meget forskelligt. Hvor jeg dog kender en del, der bare undlader at spise eller holder sig til
Mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med asiatisk mad, hvilket I måske kan fornemme på mange af mine opskrifter her på bloggen. Det er bare så nemt at lave lækker og hurtig mad, der samtidig smager dejligt, hvis man får sin inspiration derfra. Og så er de asiatiske smagsnuancer lige i øjet
Mere
Frisk og cremet avocadopasta med rejer og gulerod

Avocadopasta med rejer og gulerod

For et par måneder siden, var denne avocado-pasta-citron-kompi meget populær i blogland – især på nogle af de amerikanske blogs, fx her. I starten faldt jeg ikke umiddelbart for ideen, må jeg indrømme – mest fordi pasta og avocado alene virkede lidt som et halvt måltid i mine øjne. Men da jeg pludselig havde en avocado, der virkelig havde brug for at blive brugt og masser af pasta på lager, kom jeg igen i tanker om opskriften. Efter en lille brainstorm fandt jeg på at kombinere det med en bunke rejer – for som vi alle ved, er avocado og
Mere
Æggewrap med flødeost, laks og avocado

Æggewrap med flødeost, laks og avocado

I forlængelse af snakken om nem hverdagsmad den anden dag, kommer her en ny favorit for mig på de dage, hvor man enten ikke har fået planlagt noget eller absolut ikke gider lave mad. Jeg lavede det første gang i den forgangne uge i et sjældent tilfælde af disciplin og modstandskraft over for en ellers ret så overvældende trang til fastfood af den umådeligt underlødige slags. En trang som absolut ikke blev nemmere at modstå, da det viste sig, at det broccoli, jeg ellers havde planlagt min madplan ud efter, var blevet dårligt. Gah, what to do?! Heldigvis huskede jeg,
Mere
aertehummus-0

Ærtehummus

For nylig så jeg denne hummus hos TrineCecilie, som dog normalt ikke har opskrifter, men hendes søster gæsteblogger vist nok lige for tiden. Under alle omstændigheder synes jeg den dér ærtehummus lød ret så lækker, så den gemte jeg straks i mit Evernote. Jeg brugte dog den originale opskrift fra TV2, da jeg selv lavede det i dag. Jeg vil mene at der er til tre portioner deri – selvfølgelig afhængigt af hvor meget man spiser 😉 Så nu har jeg (igen) herlig madpakke til de næste to dage. Det er jo om at være fantasifuld, så man ikke kører
Mere
IMG_3641

Ærtepandekager med skyr og rejer

For omkring en uges tid siden, var jeg så heldig at modtage en pakke blandede produkter fra Thise Mejeri. Heri var der blandt andet flere forskellige oste (hvoraf nogle kræver lidt overvindelse fra min side, da jeg jo ikke er den største ostefan 🙂 ), nogle lækre små bægre med skyr med skov- og tranebærsmag, som var perfekte til mellemmåltider (ja, jeg siger “var”, for de forsvandt hurtigt), den bedste smør, jeg længe har smagt, og en bøtte med almindelig skyr. Sidstnævnte er en af de tre skyrprodukter, jeg selv oftest plejer at købe til mine skyr-mellemmåltider, så jeg vidste jo
Mere
Ærtesuppe

Ærtesuppe med bacon og creme fraiche

Når man er syg, er rygende varm suppe en nødvendighed – ja, nærmest en menneskeret! Det ved alle og enhver, er jeg sikker på. Og i denne uge har jeg været syg, ergo: Jeg lavede suppe. Når man er syg, er det dog samtidig lidt af et projekt at skulle ud og købe ind, så min suppe måtte blive til af det, jeg nu lige kunne grave frem fra gemmerne. Heldigvis havde jeg en pose ærter i fryseren, og så var det næsten det letteste i verden at smide denne suppe sammen. Faktisk er det kun anden gang, så vidt
Mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu tænker du sikkert: Ja ja, men det gode ved falafler er jo netop at de er lækre og sprøde. Men det blev de også i ovnen, hvilket jeg faktisk selv blev lidt overrasket over – i hvert fald over hvor sprøde, de rent faktisk kunne blive.
Mere
Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges med en lækker sommerfrokost til følge. Man siger jo tit, at folk der er virkeligt dårlige til at lave mad “ikke engang kan koge et æg”, men dét at koge æg kan faktisk være ret så tricky business, hvis I spørger mig – og det
Mere
biksemad1

Biksemad med glaskål, bacon og ærter

I sidste uges kålkasse fra Aarstiderne fik jeg et glaskål. Glaskål er et af de der lidt mere specielle kål, som der måske er færre, der har har hørt om og smagt, men den bedste måde at beskrive det på, tror jeg, er nok, at det smager lidt hen af mild broccolistok. Det er i hvert fald de associationer, jeg får. Og så fungerer glaskålen i øvrigt fremragende som en slags kartoffelerstatning, har jeg lært af Louise! Og sidstnævnte egenskab kom virkeligt til nytte, da jeg besluttede mig for at lave en slags biksemad og servere til en af mine
Mere
BLAT salat

BLAT salat

Jeg kan faktisk ret godt lide salater. Men med mindre de er meget fyldige – ja, nærmest svulstige, som man jo nok uden at træde nogen over tæerne godt kan kalde salater som denne cæsarsalat – føler jeg mig aldrig helt tilfreds, hvis jeg spiser salat til aftensmad. Jeg tror det har noget at gøre med, at jeg generelt bare foretrækker varm mad – især til aften, men ærligt talt kunne jeg nok spise varm mad til alle dagens måltider uden at blive det mindste skuffet – snarere tværtimod. Det er af samme årsag at jeg hver dag priser mig
Mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere
blomkaal-edamame-jordbaer-feta-2

Blomkålsbulgur med jordbær, edamamebønner og feta

Tirsdag aften kom jeg hjem efter at have spenderet en uge i de varme lande sammen med en af mine bedste kollegabuddies. De af jer, der følger mig på Instagram, har måtte finde sig i mit feriespam den sidste uges tid, så I er nok helt ajour med mine udfoldelser på Tenerife, ha! Typisk nok faldt vores ferie så lige sammen med den periode, hvor vejret var allervarmest i Danmark, så den del gik jeg glip af. Umiddelbart ser det jo ikke ligefrem ud til, at vejret den næste periode er særligt positivt. I hvert fald ikke ud fra min
Mere
blomkaalsfalafel-2

Blomkålsfalafel med tahin- og yoghurtdip

Jeg kan dælme godt forstå, hvis blomkålsskeptikerne af og til har det lidt stramt med LCHF! Det er jo alle steder det stads, haha! Personligt kan jeg heldigvis godt lide blomkål, hvilket altså gør det en del nemmere, fordi selv om mange af de erstatninger, man kan lave med blomkål, faktisk ikke smager af blomkål, er det nemmere at turde prøve sådan noget, når man godt kan lide smagen i første omgang. Det er som om at risikoen i så fald er lidt mere overkommeligt. Hvis det nu – modsat hvad alle de der madbloggere påstår – sådan set smager
Mere
IMG_0972

Bønnesalat med feta og avocado

  Madpakker! Jeg er forhåbentligt ikke den eneste, der ville ønske at man bare kunne spise frokost hjemme hver dag?! For madpakker er da djævlens værk – eller det kan det i hvert fald være. Det er utroligt sjældent, jeg “bare” har rugbrød med; hvis det endelig en sjælden gang sker, er det oftest fordi jeg har lavet hummus eller også får jeg min eneste madpakke-rugbrødmad: rugbrød med flødeost og kyllingepålæg. Men hvis jeg kan vælge, vil jeg til en hver tid hellere have rester eller andet lækkert med. Denne bønnesalat er et eksempel på sidstnævnte. Som I kan se,
Mere
Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

  I tirsdags sagde min madplan at jeg skulle have rester fra mandagen. Men de rester var sådan set blevet til madpakke om tirsdagen, så jeg blev pludselig nødt til at finde på noget andet. Jeg havde bestemt, at jeg ikke ville købe noget nyt ind, eftersom jeg vidste, at jeg skulle hjem til min mor og holde miniefterårsferie fra onsdag eftermiddag – så ville det jo være lidt dumt, at have madvarer på køl, ikke 🙂 En hurtig (og mere eller mindre febrilsk) gennemrodning af diverse skabe og skuffer endte altså med dette måltid. Som blev not too shabby,
Mere
broccolialfredo-2

Broccoli Alfredo med serranoskinke

Næ, hej, se hvem det er! Det er mig, hende der Xenia, som engang imellem blogger om mad på denne her såkaldte madblog! Og ved I hvad? I dag har jeg rent faktisk en opskrift til jer. Jeg ved det, det er store sager, er det… Til gengæld er opskrift ikke noget særligt stort. Bevares det er noget helt særligt og lækkert, men det er ikke svært eller omstændigt, og det ved jeg, at vi jo alle er fan af. På en halv time, hvoraf kun meget lidt er faktisk arbejdstid, kan I have mad på bordet, hvis det er
Mere
Broccoli med feta og bacon

Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over for jer eller et eller andet. Jeg mener: Helt ærligt! En opskrift med tre sølle ingredienser – hvad tænker jeg dog på, mand?! Men I’m not even sorry! (klikklikklik!) De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, har nok allerede fundet ud af,
Mere
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Sidste mandag lavede jeg for første gang en version af den broccolisalat, som vist nok kaldes “den klassiske”. Det har jeg i hvert fald hørt den omtalt som flere gange. Jeg er dog som udgangspunkt ikke så vild med dressinger af den cremede slags (selvfølgelig er der undtagelser), så jeg har hidtil undgået den. Ikke desto mindre fik jeg lyst til at prøve den sammen med et stykke laks i sidste uge. Og resultatet var da egentligt udemærket og ganske lækkert, men hvis jeg skal være ærligt, laver jeg den nok ikke igen. I hvert fald ikke med den slags
Mere
broccolisalat3

Broccolisalat med dressing af flødeost

Faktisk er det snart en fire ugers tid siden, jeg lavede denne salat. Hvilket er lidt overraskende. Altså normalt er jeg jo ikke den mest effektive blogger, men der går da sjældent mere et par dage fra bord til internet. Af en eller anden grund – som altså ikke har noget at gøre med smagen, vil jeg gerne lige understrege – endte denne salat dog med hele tiden at blive udskudt. Men nu må det være på tide! Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen af jer, at jeg er ret vild med broccoli. Det skorter i hvert
Mere
IMG_0383

Brunchtærte

  Lige her på falderebet inden 2011 for alvor er forbi, får I lige en sidste opskrift fra min side af. Som så mange andre sover vi forholdsvis længe i min familie – især natten/morgenen inden nytårsaften, da man jo endelig ikke skal risikere at blive træt før tid 😉 Derfor virkede det passende at afprøve denne brunchtærte i dag.Det er en rigtig lækker og anderledes brunchret – nogle gange kan man jo godt blive lidt træt af den klassiske røræg + bacon + cocktailpølser 🙂 Opskriften er fra “Varm på og lun på boller” og er smart, fordi den
Mere
IMG_1026

Bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella

Valentine’s Day Tema 2: Ren kærlighed Lad os sætte stemningen for dig: Der er ild i pejsen, vinen er trukket op, og fra pladespilleren strømmer Barry Whites sexede toner. I stearinlysenes skær er bordet dækket til to. Det er nu, du slår benene væk under ”that special someone” med denne tre-retters kærlighedsmenu, bogstavelig talt sammensat med en rød tråd – alle tre retter spiller nemlig på farven rød. Retterne kræver lidt planlægning, og at man kan holde tungen lige i munden undervejs, og vi kan desuden garantere, at det ikke er med denne menu, du opfylder den velkendte svada “6
Mere
Burger med kylling, bacon, champignon og aioli

Burger med kylling, bacon, champignon og aioli

Nu skal I endelig ikke tro, at man absolut skal have tømmermænd for at lave denne ret – nærmest tværtimod. Men jeg kan i hvert fald afsløre, at de er utroligt gode – også med tømmermænd. “Hits the spot”-burgere, kunne man fristes til at kalde dem. Jeg elsker, når tilfældig planlægning ender med at være det mest perfekte nogensinde. Fx – hypotetisk set – hvis man har planlagt at lave hjemmelavede burgere sammen med sin bror, og man så tilfældigvis ender med at gå i byen dagen før. Selv om jeg aldrig rigtigt har været typen, der får tømmermændsmadscravings (ikke
Mere
butterdejspakker-med-iceberg-roeget-laks-og-rejesalat-0

Butterdejspakker med iceberg, røget laks og rejesalat

Disse butterdejspakker var en af komponenterne i min påskefrokost light. Opskriften har jeg fra Stine, men jeg lavede lidt om på den. Blandt andet, valgte jeg at skære firkanterne over og lægge dem sammen om fyldet i stedet for at lægge fyldet ovenpå. Derudover snittede jeg noget iceberg og lagde i bunden. Jeg syntes, at rejesalaten gav et godt mildt og cremet modspil til den røgede laks. Jeg syntes dog også, at det var lidt fedt i det – hvilket selvfølgeligt ikke er så overraskende, da det består af piskefløde og mayonnaise. Ikke desto mindre kunne jeg godt tænke mig
Mere
IMG_9377

Bygfler med avocado, feta og kalkun

Som førnævnt kan madpakker godt være lidt af en udfordring for mig, da jeg ret hurtigt bliver træt af at spise det samme, ikke gider rugbrødsmadder særlig tit og desuden er lidt kræsen. Derfor vidste jeg med det samme, da jeg så denne opskrift i Magasinet Mad! 09/11, at jeg skulle prøve den, og at jeg skulle blive glad for den. For helt ærligt, den kombi af lækkert brød, avocado, feta, kalkun og agurk kan man da nærmest ikke gå galt i byen (eller i skole, hæhæ) med 😉 Jeg overvejede også at købe mynte dertil, som opskriften foreskriver, men
Mere
Cæsarsalat

Cæsarsalat

Jeg har længe haft lyst til at lave cæsarsalat, som jo nærmest er det ideelle LCHF-måltid (lavt indhold af kulhydrater, meget fedt), og i mandags oprandt dagen endelig! Incitamentet til langt om længe at få det lavet kom igen fra kogebogen “Viktminskning med LCHF”, som jeg altså virkeligt gerne vil anbefale, hvis du ikke allerede har købt den efter indlægget i går 😉 Der er en lang række opskrifter deri, som jeg har tænkt mig at afprøve, og det er for mig det største kvalitetsstempel af alle, når det kommer til kogebøger. Nå, men tilbage til mandagens salat. Så vidt
Mere
caesargroenkaal-3

Cæsarsalat med grønkål og kylling

Jeg har haft lidt af en cæsar-obsession siden jeg besluttede mig for, at det var det, jeg ville have (og altså også fik!), da jeg var ude at spise med et par veninder efter en #kinotur, hvor vi så den fine (men triste, tunge og tragiske) “Still Alice”. Det virkede derfor kun noget så nærliggende at skifte de frikadeller, der ellers stod på madplanen, ud med den cæsarsalat på grønkål, som jeg var faldet over, da jeg browsede spisesteder i London for nyligt (mere om den tur, hvis det bliver til noget!). Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg ikke har
Mere
chefs-salad-1

Chef’s Salad / Salat med skinke, ost, majs og avocado

Før jeg hoppede på LCHF-vognen, var et af mine go-to-måltider, når jeg ikke gad at lave mad, grove pitabrød med salat, skinke, majs og hytteost. Og ja, den skarpe læser har nok bemærket, at det da egentligt lyder ret meget som netop denne ret! Det er jo nok ikke helt tilfældigt, tænker jeg 😉 Da jeg i går skulle finde ud af, hvad jeg gad at spise til aften, søgte jeg alle mine gemte opskrifter igennem for noget, jeg kunne bruge noget avocado til. Jeg ved godt, at avocado jo reelt kan gå til alt, men jeg foretrækker oftest, at
Mere
clubsalat-2

Clubsalat med kylling, bacon, ananas og karrydressing

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med sandwicher. Altså da jeg stadig spiste brød sådan på daglig basis, kunne jeg da godt klemme en ned, hvis det nu lige var det, der var. Men det var aldrig rigtigt noget, jeg selv lavede, eller noget jeg bestilte, når man var ude. Det der med lige at købe en sandwich fra et eller andet sandwich-sted kan jeg fx ikke se charmen i. Jeg tror primært, det har noget at gøre med, at jeg som udgangspunkt ikke er så vild med “kold mad” (ja, det er et ret vidt begreb, det ved
Mere
IMG_3094

Croque Madame på blomkålsbrød

Her mens giveaway‘en stadig kører, nupper vi lige en opskrift fra den fine bog. (Der er i øvrigt stadig en håndfuld af jer, der “gør det forkert”. Tjek lige op på det, hvis I vil deltage. Hvis jeres kommentar ikke er offentliggjort, har I ikke svaret ordentligt på spørgsmålet. Og hvis I slet ikke har lagt en kommentar, kan I ikke vinde, selv hvis I bliver trukket via widget’en. Ja, undskyld jeg er sådan efter jer…) Men altså, jeg har jo absolut ikke lagt skjul på, at jeg (også) er fan af Jane Faerbers nyeste LCHF-(koge)bog “Mæt & Slank med
Mere
bedstefrikadeller

De bedste frikadeller

Jeg er stadig ret vild med den der persillesovs der, så derfor prøver jeg med jævne mellemrum at finde på nye ting, jeg kan servere sovsen til, så jeg i højere grad kan overbevise mig selv om, at jeg ikke bare spiser det samme og det samme og det samme. For det meste virker det, skulle jeg hilse og sige! Nogen af jer husker måske, at jeg for snart et år siden satte mig for at finde den “perfekte” frikadelleopskrift, og i forgårs fik jeg afprøvet anden omgang i det projekt (jaja, at sige at tingene ligefrem går hurtigt herhjemme
Mere
IMG_0917

Eksotisk rejecocktail med mango, avocado, lime og sød chili

En uge til Valentine’s Day. Tre bloggere, tre temaer Valentine’s Day må siges at bære fordommen med sig om at være en udpræget amerikansk tradition, som har spredt sig til vort danske land. De mere konservative kan finde på at beskylde dagen for udelukkende at være affødt af kommercielle årsager, mens vi andre i den lidt yngre generation måske har tilbøjelighed til at føle, at traditionen altid har eksisteret. I hvert fald kan man diskutere, om ikke Valentine’s Day blev fejret i Danmark, før nogle kastede sig over at holde Halloween og Thanksgiving. Denne diskussion ønsker vi dog ikke at
Mere
fajitasalat-1

Fajitasalat med kylling og guacamole

 Egentligt synes jeg, at jeg er ret god til at få lavet fra forskellige nationaliteter. Men når man så lige er lidt fornuftig og tænker efter, rammer jeg jo alligevel kun en brøkdel af alt det, der findes. Ja, jeg laver ofte (noget der ligner) både thai, indisk, italiensk, græsk og mexicansk mad. Men der er jo nærmest hele kontinenter, som jeg aldrig har haft noget med at gøre! (hvad spiser de fx i Afrika?) På den ene side vil jeg gerne blive bedre til det, på den anden side er jeg nogle gange lidt for doven til at sætte
Mere
falafel-0

Falafel

Jeg var som bekendt engang vegetar i et par år. Og ikke en eneste gang i den tid prøvede jeg at lave falafler. I lang tid troede jeg det var megasvært og jeg var sådan set ikke særligt tryg ved kikærter i det hele taget. Men på et tidspunkt vendte jeg på en tallerken og nu elsker jeg dem. Og denne her falafelopskrift – den skal I simpelthen prøve. Det er næsten for nemt til at være sandt og samtidig smage så godt. En af de bedste ting er at man ikke skal bøvle med at koge kikærter – de
Mere
favoritsalat-1

Favoritsalat a la Wedofood

Jeg er ret vild med Wedofoods – både deres koncept og deres salater. Eller nej, det er faktisk løgn. Jeg er vild med én af deres salater, og den ene gang jeg tog chancen og prøvede en anden, fortrød jeg det bare bagefter. Egentligt ikke fordi den anden var dårlig, bare fordi min yndlings er så forbandet god. Og nu afslører jeg så, hvor helt igennem gennemsnitlig og forudsigelig jeg er – fordi min favoritsalat derfra er ganske enkelt “Favoritten”. Hvor kedelig har man lov at være? 😀 Jeg har længe tænkt, at det måtte være muligt at lave en efterligning
Mere
fetasalat-med-pasta-0

Fetasalat med pasta

Lige for tiden skriver jeg projekt med min gruppe hele dagen, da vi skal aflevere på onsdag om en uge. Det er derfor ikke de store udskejelser, jeg får foretaget i køkkenet, og derfor kommer der heller ikke så voldsomt indlæg fra mig lige for tiden. Jeg planlagde allerede engang i sidste uge at afprøve denne salat pga. min nyfundne kærlighed for feta, men først her til morgen, blev det en realitet. Rugbrødsmadder var bare ikke lige det, jeg gad. Så jeg kan i hvert fald fortælle at det er en hurtig salat – det tager ikke længere tid, end
Mere
Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Hver gang jeg spiser en virkeligt god fiskeret, tænker jeg: Åh, de stakler som påstår at de ikke kan lide fisk. Og umiddelbart derefter tænker jeg så, at det da egentligt er noget fis at sige, at man ikke kan lide fisk, punktum. Fisk er jo en milliard forskellige ting. Der er vitterligt en verden til forskel mellem fx disse fiskefrikadeller og kogt torsk (bvadr). Eller en laksefilet stegt så perfekt at man nærmest kan dele den i lækre og fedmefyldte flager med øjenvipperne og en laksefilet så tør og trist, at den nærmest er grå. At sige at man
Mere
frittata-3

Frittata med spinat og feta

Morgenmad er som udgangspunkt ikke noget, jeg går særligt højt op i. Engang var jeg en af de mange, som slet ikke spiste morgenmad, men så lærte jeg mig selv at gøre det fast, og nu er jeg næsten altid sulten, når jeg vågner – eller også bliver jeg det hurtigt. Vanens magt, I ved. Men mens jeg hurtigt bliver træt af at spise det samme igen og igen til de andre måltider i løbet af dagen (altså lige på nær risengrød, forstås…), kan jeg snildt spise det samme til morgenmad flere uger i træk. De sidste par uger har
Mere
graesk-kylling-tzatziki-fladbroed-5

Græsk kylling, tzatziki med spidskål og fladbrød

Til trods for at det gode snydesommervejr fra sidste uge nu vist officielt er væk for denne omgang, og man nu skal være mere end normalt heldig for at undgå at blive ramt af en regnbyge i løbet af sin dag, lavede jeg i går et utroligt sommeragtigt måltid. Eller måske det netop er af dén grund, at jeg fik lyst til sommermad. Generelt synes jeg faktisk at denne uge har været af den lidt tungere slags. Jeg ved ikke, om det kun er vejret eller hvad – jeg plejer at sige, at mit humør er direkte relateret til vejret.
Mere
IMG_9094

Grove pirogger med krydret kylling, gulerødder og spidskål

Jeg var ret træt i går, hvilket resulterede i at jeg kun nåede én af de to madlavningsting, jeg ellers havde planlagt. Egentlig ville jeg både have bagt pirogger til madpakke samt lavet en opskrift på stegt blomkål og kikærter i karry-kokos-sauce, som jeg længe har haft liggende. Men som sagt, måtte jeg vælge, og jeg vurderede at det var vigtigst at have noget til madpakke i dag. Som resultat heraf kom min aftensmad igen til at være lidt underlødig – den bestod nemlig af toast med kalkun og ost 😉 Men det var et godt valg, for disse pirogger
Mere
avocadodressing-1

Grøn salat med grønnere avocadodressing

Vi bliver jo nok heldigvis aldrig uenige om, at kombination af frisk grøn salat, blød avocado, sprødstegt bacon og salt parmesanost er fantastisk. Af den grund er det heller ikke som sådan salaten, vi skal snakke om i dag, men snarere den fine lysegrønne dressing, som jeg har væltet ud over salaten.  Dressingen består af avocado som en af hovedingredienserne, som er det, der giver den flotte farve. Mørt avocadokød blendes med creme fraiche, mayonnaise og lidt forskellige, lækre smage, så vi ender med en dressing, som er cremet, lidt skarp, lidt syrlig, lidt sød, og egentligt bare perfekt velafbalanceret. Jeg er normalt
Mere
IMG_0882

Gulerodstærte med chili og forårsløg

I mit indlæg om madtærter, som jeg gerne vil prøve, var også denne gulerodstærte fra Smagsløjer. Jeg falder altid nemt for opskrifter, som mere eller mindre udelukkende består af basisingredienser – især hvis de oven i købet smager godt. Christina skriver selv, at hun næste gang vil tilsætte chili, og da jeg også tænkte, at den nok nemt ville komme til at mange noget “zing” uden lidt ekstra, valgte jeg at tilsætte både chili og forårsløg. Begge dele går fænomenalt sammen med gulerødder og lignende søde grøntsager. Jeg har på det sidste haft lyst til at spise lidt mere vegetarisk
Mere
halloumiogaeg

Halloumi og æg

For et stykke tid siden havde jeg jo som bekendt læseferie, og i den forbindelse benyttede jeg muligheden for at prøve noget nyt til morgenmad – det er ellers ikke der, jeg normalt bruger de store armbevægelser ift. variation, da det helst bare skal være hurtigt og nemt i hverdagene, når jeg skal af sted. Og i weekenden eller når jeg har god tid, ender jeg tit med bare at skippe den helt, til fordel for en måske lidt tidligere og gerne lidt større frokost. Men anyway, jeg modtog jo Ditte Ingemanns “LOW CARB fra The Food Club” og en
Mere
honsesalat-3

Hønsesalat

Der er én ting, og kun én, ved denne opskrift, som jeg ville ønske, jeg kunne gøre om. Nej, det er ikke smagen, den var helt i top, og nej, heller ikke sværhedsgraden, for det var faktisk übernemt. Det, jeg fortryder, er, at jeg ikke lavede den noget før, så jeg kunne have haft den med til julefrokost 2. juledag. Det er jeg ret overbevist om, at min familie ikke havde haft noget imod! Men når nu det så er for sent, har jeg da heller ikke noget imod bare at få mig sådan en luksusfrokost selv på en (højhellig)
Mere
IMG_0459 - Version 2

Hummus

Jeg eeeelsker hummus. Og faktisk er jeg nok lidt mærkelig med hensyn til hummus, da jeg faktisk allerbedst kan lide den lun. Ej, jeg ved jo ikke hvordan andre har det – jeg ved bare, at det er mere kotyme at spise det koldt. Men hvis man laver hummussen lige efter man har kogt kikærterne og så spiser den med rugbrød og gulerødder, er det virkeligt lækkert, hvis I spørger mig. De fleste har sikkert deres helt egen måde at lave hummus på. Men hvis man alligevel mangler lidt inspiration eller aldrig har prøvet at lave det selv før, synes
Mere
indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-4

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja, i mandags sad jeg selvfølgelig alt for ude længe i solen og forårsvejret uden jakke på. Hvilket betyder, at jeg nu har fået min første officielle forårsforkølelse. Klassisk! Suk mand… Men man skal ikke græde over spildt mælk (eller snot, ahem), så i stedet vælger
Mere
IMG_9196

Kartoffel-æggekage med kalkunbacon

Dette er endnu en genudgivelse, men jeg udgav oprindeligt opskriften i december, så jeg tænker, at det er så lang tid siden, at de fleste af jer alligevel ikke så den første gang eller har glemt det 😉 Æggekage er en ret nem ret, og hvis man, som jeg, er vild med æg og kartofler, er den også meget lækker. Man kan dog også sagtens lave den med andet fyld som fx gulerødder og peberfrugt i små tern samt majs og pølser, hvilket jeg ofte lavede da jeg var au pair. Der bliver til ca. 2 personer som aftensmåltid, eller
Mere
Kebab-salat med creme fraiche-dressing

Kebab-salat med (himmelsk) creme fraiche-dressing

Som jeg fortalte i gårsdagens hverdagsmåltider-indlæg, var tirsdag en halvdårlig dag. Og halvdårlige dage i kombination med nogle andre ting har generelt for mig en tendens til at give mig mega cravings efter noget fast/junkfood af den underlødige slags (ahem, hvem sagde grillkylling og pomfritter?!). Og nu er det jo ikke fordi, jeg ellers synes, at jeg hverken er fanatisk eller hellig, men jeg vil faktisk gerne undgå den slags så meget som muligt. Dels er det dyrt (for dyrt ift. hvad man får ud af det, hvis I spørger mig), og dels vælter det mig helt ud af en
Mere
frikadeller1-1

Klassiske frikadeller #1

De af jer, der har fulgt med længe efterhånden, ved, at det stadig er noget forholdsvist nyt noget, at jeg spiser det meste kød i varierende grader. At jeg spiser både svinekød og oksekød er fx ret nyt, hvorfor jeg heller ikke har overvældende mange opskrifter med de kødtyper – eller generelt særligt meget erfaring med at kokkerere med det i det hele taget. Det prøver jeg dog løbende at lave om på, og denne omgang helt klassiske frikadeller (vist nok) må give en god bunke points på min svinekødserfaringskonto, sku’ jeg mene! ;P Det er mange år siden, jeg
Mere
Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Der kan vist ikke sås nogen tvivl om, at koldskål er den ultimative sommerdessert, vel?! Og ikke kun dessert faktisk, hvis vi skal være ærlige – jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der ofte tyr til koldskål på de allervarmeste dage, hvor al andet madlavning virker som den mest uoverskuelige opgave nogensinde. Så er en rar og kold skål (høhø) flydende sommer lige i øjet. Og koldskål kan faktisk udemærket laves LCHF – og det er hverken (nødvendigvist) sværere eller mere besværligt end at lave den klassiske udgave. Jeg har før benyttet Janes koldskålsopskrift til at
Mere
kyllingkarrykaal

Krydret kylling med kål og karry

Okay, måske vi bare én gang for alle kan blive enige om, at mad godt kan være lækker, selv om det er lettere grimt? Det vil spare os for fremtidige diskussioner i forbindelse med retter som denne, der – indrømmet – ikke er af den særligt fotogene slags. Men lækkert, dét er det ikke desto mindre! Egentlig er det lidt snyd at bringe denne opskrift, eftersom det i princippet bare er en lettere omskrivning og genudgivelse af denne. Men nu har jeg efterhånden lavet fyldet som en særskilt ret mange flere gange, end jeg har lavet det i pirogform, så
Mere
Kyllingefrikadeller med bacon og flødestuvet spidskål

Kyllingefrikadeller med bacon og flødestuvet spidskål

Maden herhjemme i den sidste uges tid har i høj grad stået i det comfort-agtiges tegn. Til trods for at jeg egentligt ikke har haft behov for trøst i hverken den eller den anden form 😉 I højere grad skyldes det nok vejret, som helt bestemt gør de lidt tungere, cremede og varmende retter ret så tiltalende i min optik. Og heldigvis er det jo netop med denne slags retter faktisk supernemt at spise LCHF, hvilket kun er bonus. I søndags lavede jeg en god portion kyllingefrikadeller – efter den sædvanlige opskrift med den eneste variation at jeg tilføjede lidt
Mere
kyllingemuffins-0

Kyllingemuffins

Når man, som jeg gør lige for tiden, skal lave madpakke hver dag, kræver det altså indimellem lidt fantasi ikke bare at falde ned i de samme makrel- eller æggemadder hver dag. Især når jeg jo ikke spiser særligt meget pålæg, er mulighederne begrænsede. For lang tid siden så jeg denne opskrift hos Emily, så da jeg i går sad og kedede mig og kiggede alle mine gemte opskrifter igennem, faldt jeg over den igen. Tilfældigvis havde jeg alle ingredienserne på lager og tog straks kylling og ærter op, så jeg var klar til at kunne lave dem efter arbejde
Mere
IMG_9635 (1)

Kyllingesalat med ananas

Jeg havde fået en rest kylling og noget brød med hjem fra weekendturen, og egentligt havde jeg bare tænkt at det skulle bruges helt standard i en sandwich med lidt salat, agurk, mayonnaise og så ville det være det. Men pludselig kom jeg til at tænke på, at det jo også ville være fint i en hønsesalat-lignende salat. Dog havde jeg hverken asparges eller champignoner og egentlig ville jeg hellere prøve noget andet. Via en hurtig googlesøgning fandt jeg denne opskrift, som jeg straks faldt for. Jeg brugte fromage frais i stedet for græsk yoghurt og hellmann’s almindelig mayonnaise i
Mere
Laks med asparges, spinat og citroncreme 5

Laks med asparges, spinat og citroncreme

Stik imod de normale anbefalinger (og mine egne) er jeg faktisk ofte rigtigt dårlig til at spise efter sæson. Bevares, jeg gør det da, da det jo både er billigere og ofte også sundere, men tit får jeg lyst til retter, der er helt uden for sæson på de helt forkerte tidspunkter. Har flere gange præsteret at lave suppe på en (højhellig) augustdag og jeg har altid meget mere lyst til jordbær om vinteren. Ikke skide hensigtsmæssigt egentligt. Men græsset er vel altid grønnere, er det ikke sådan, det er? I tirsdags var min madplan, det fine forårsvejr, mine smagsløg
Mere
Laks og flødespinat med citron

Laks og flødespinat med citron

Jeg skulle lige til at starte endnu et indlæg med at fortælle begejstret om hvor højt jeg nu elsker denne eller hin specifikke ingrediens. Men så gik det op for mig, at det gør jeg jo aaaltid. Måske jeg bare nemt bliver begejstret af mad, jeg godt kan lide? Måske det faktisk også netop er et kriterium ved at være madblogger? Formentligt. Men sådan har det nu ikke altid været, og derfor vil jeg i dag i stedet fortælle jer en lille historie: Der var en gang en lille pige, som var kræsen. Eller, det vil sige, så kræsen var
Mere
lakseroulade-2

Lakseroulade med spinat

I dag var sådan en dag, som var helt og aldeles gennem-god, men hvor jeg faktisk allerede har glemt størstedelen af, hvad jeg lavede. Kender I det? Måske det bunder i, at jeg faktisk ikke lavede det store. Der var vist noget med en gåtur, en tur i Frederiksberg-centret for at returnere noget, en hurtig solo-frokost på Palæo (elsk-elsk-elsker deres hønewrap!) og en gang crossfit. Og så tror jeg ellers bare dagen stod på en masse ingenting. “Ingenting” er skam også en helt valid aktivitet, hvis I spørger mig. Jeg er sjældent så afslappet og tilpas, som når jeg har
Mere
Lakserulle med wasabi (low-carb sushi)

Lakserulle med wasabi
(low-carb sushi)

Jeg kan huske, at jeg, før jeg smagte sushi første gang, syntes ideen var utroligt sær. Rå fisk? Helt ærligt, hvad havde de tænkt sig. Men da jeg så først smagte det, var jeg hurtigt overbevist ligesom de fleste andre. Jeg er egentligt ret vild med sushi. Det har sådan en dejlig friskhed. Ikke desto mindre har jeg faktisk ikke fået sushi i flere måneder snart – siden jeg gik over til at spise LCHF langt størstedelen af tiden. Jeg var på Sticks ‘n’ Sushi tilbage i november, som er den bedste sushikæde, jeg har prøvet, men der fik jeg
Mere
Laksesalat

Laksesalat

Det bedste – nej, det næstbedste – ved at få laks til aftensmad er, at man kan lave denne fantastisk lækre laksesalat dagen efter! (det allerbedste er selvfølgelig at få laks i første omgang ;)) I går lavedede jeg den for anden gang, og det er vitterligt noget af det ypperste at sætte sine tænder i – derfor laver jeg altid ekstra laks, når jeg laver det om aftenen; planlagte rester er ret genialt :D. Salaten blandes af almindelig bagt eller dampet laks og røget laks, hvilket giver en herlig kombi. Jeg lever efter devisen “keep it simple” og laver
Mere
lasagne7

Lasagne med blomkålsbechamel

Af uvisse årsager er der to ting, som, jeg føler, er ret vigtige at nævne i forbindelse med denne opskrift. 1) Den sidste halvanden uges tid har jeg ikke ligefrem været mit sædvanlige glade selv (p.s. irriterende ting at skrive om sig selv, undskyld). Derimod har jeg primært været trist, træt og træls – og det eneste gode ved det er, at det er en alliteration! Trist-træt-trælshed plejer for mig desuden at resultere i madlede, så det er ikke madlavning, jeg har brugt flest kræfter på her på det sidste. Jeg tror ikke, vi skal snakke om, hvor meget chokolade
Mere
Lun salat med sorte bønner, majs, peberfrugt og avocado

Lun salat med sorte bønner, majs, peberfrugt og avocado

I fredags havde jeg brug for noget lidt anderledes end sædvanligt til frokost. Dels fordi min go-to frokost, når jeg er hjemme, er noget med æg, og jeg skulle have spejlæg til biksemad om aftenen. Og dels fordi det nogen gange bare er rart med lidt variation. Jeg havde en avocado, der gerne måtte indgå, og derudover kom jeg i tanker om en pose sorte bønner i fryseren, som passende kunne bruges også. Der var alligevel ikke nok til andet end et enkelt måltid. Resultatet blev ret godt, efter min mening. Det minder nok en del om det, der flere
Mere
Madpakkeboller med skinke og ost

Madpakkeboller med skinke og ost

Der var klart stemning for at jeg udgiver opskriften på madpakkebollerne, som jeg viste tidligere på ugen. Så det er det, vi gør – i hjertet er vi vel alle populister 😉 Personligt var jeg jo desværre ikke vildt og voldsomt begejstret for dem, desværre. Forstå mig ret, de smager fortræffeligt. Men konsistensen er en anelse… sær. Det er som om, at de på én og samme tid er både for porøse og for bastante, for tørre og for klæge. Det er da mærkeligt! Men som sagt: Smagen er udemærket. Og så er de jo supernemme at have med på
Mere
Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Det er vist langt fra nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med fisk. Men de sidste dage føler jeg efterhånden næsten, at det har taget overhånd, haha! Bevis nr. 1: Hvis vi tæller hele dagen i dag med, har jeg de sidste fem dage spist fisk til 6 ud af 10 måltider! Det er altså ret meget – selv for mig 😀 Bevis nr. 2: Jeg er et badedyr – måske det skyldes al det fisk. Bør jeg være bange for snart at udvikle gæller? Hmm… Smart under vand, ikke så smart i hverdagen, hvis I spørger mig! Nå,
Mere
IMG_2422

Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester. Men ikke desto mindre klarede jeg det, og nu er der et godt stykke tid, til jeg skal studere igen – hvilket egentlig er en
Mere
Mørbradbøffer og champignon a la creme

Mørbradbøffer og champignon a la creme

Som jeg nævnte ved mit første mørbradforsøg, var den mørbradgryde faktisk inspireret af en ret, som vi fik til julefrokosten på mit arbejde – nemlig mørbradbøffer og champignon a la creme – eller mørbradbøffer med champignoner i flødesovs for de mindre fancypants 😀 Og lige siden jeg prøvede det den dag, har jeg vidst, at jeg ville prøve at lave min egen udgave til vores egen julefrokost. Med det samme jeg smagte det, vidste jeg nemlig, at det ville være nemt at lave – og oven i købet nemt at lave bedre, haha! Nu er julefrokostsæsonen jo nok i virkeligheden
Mere
IMG_8971

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Faktisk er dette et gammelt indlæg og en gammel opskrift, som jeg nu vælger at genudgive. Jeg tænker nemlig at der er en del af jer læsere, som ikke fulgte med dengang jeg først viste den, og retten fortjener altså at blive vist. Det er superenkelt at lave, og det tager ikke meget længere end det gør at koge pastaen, men resultatet smager som om man har lagt meget mere arbejde i det. Hvis man gerne vil være lidt mere lav-det-fra-bunden-agtig, kan man lave pestoen selv, men ærligt talt synes jeg ikke man kan smage forskel og jeg har både
Mere
IMG_8540

Pastagratin med spinat og gulerod

Denne gratin er lavet som en variation over en anden, som jeg lavede for snart et år siden. Dengang tænkte jeg, at det ville være fint med nogle flere grøntsager deri, så i torsdags gjorde jeg den tanke til handling – og jeg havde ret: det var bedre. Da jeg lavede tomatsuppe i søndags var jeg forudseende og kogte dobbelt portion pasta, så jeg havde den kogte pasta i køleskabet, hvilket gjorde det endnu nemmere. Hvis man ikke har det, skal man jo lige regne lidt ekstra tid til kogning, men det er ikke det store, eftersom det alligevel stort
Mere
Perlespelt med sprød grønkål og kokosflager

Perlespelt med sprød grønkål og kokosflager

  Mh-mh-mh! Nej, det ser muligvis ikke ud af så meget. Men det er her er ikke desto mindre uden tvivl en af mine nye livretter! Og der skal alligevel en del til, hvis jeg skal være ærlig 🙂 Jeg fandt opskriften her og tænkte med det samme, at det måtte jeg prøve på et tidspunkt – gerne inden for ikke alt for lang tid. Og da jeg så fandt en færdig-skyllet-ordnet-og-hakket pose grønkål i Irma den anden dag, virkede det helt perfekt! Ikke at man behøver den færdigordnede slags, men det gør retten mange gange hurtigere og nemmere. Men nu
Mere
poelsehorn-2

Pølsehorn i blomkålsbrød

Jeg skal til mundtlig eksamen om en uge, hvilket vil sige, at jeg har læseferie lige nu. Og det betyder selvfølgelig først og fremmest én ting – at jeg overspringshandler helt enormt! Jeg ved ikke, om jeg har fortalt om det før – i så fald er det nok længe siden, eftersom det jo er over to år siden, jeg sidst har skulle til mundtlig eksamen. Men jeg har et problem ift. eksamenslæsning – og problemet er, at jeg er dårlig til det. Ikke at jeg som sådan er dårlig til det faglige, jeg er bare dårlig til at tage
Mere
quesadillas-med-laks-spinat-og-grov-guacamole-med-jalapenos-1

Quesadillas med laks, spinat og grov guacamole med jalapeños

Denne opskrift, mener jeg nok, min far engang fik fra en kollega. Det er i hvert fald lækkert. Oprindeligt lavede vi dem med avocado, tomat og jalapeños inde i quesadilla’erne, men jeg foretrækker det ved siden af, så det bliver mindre smattet. Quesadilla’erne er også nemmere at styre med det mindre fyld i. Under alle omstændigheder er det en meget nem ret. Jeg brugte under en halv time her til aften – og det er jo altid rart 😉 3 pers. * 6 fuldkornstortillaer * 250 g revet mozzarella * 200 g røget laks * ca. 50 g babyspinat *
Mere
IMG_3321

Quinoa med asparges, spinat, pinjekerner og feta

 Nu er jeg igen inde i en af de perioder, hvor jeg ikke rigtigt gider at lave mad. Det sker desværre ind imellem. En smule bliver det dog stadig til – fx denne ret med quinoa, asparges, spinat, pinjekerner og feta samt citron, hvidløg og basilikum, som jeg lavede for nok snart halvanden uge siden. Jeg ELSKER forresten quinoa – selv om jeg ikke tror, det har været så tydeligt hidtil på bloggen. Måske det er fordi, langt de fleste retter, jeg laver med quinoa, er så enkle, at det ikke engang kan betale sig at blogge om dem. Denne
Mere
IMG_8569

Quinoa med broccoli, karry og mandler

Dette er endnu en af de opskrifter, som jeg har lavet flere gange og sjældent ændrer særligt meget på, fordi den er så god, som den er. Opskriften er fra Tøsekogebogen, og den største ændring jeg har foretaget i forhold til originalopskriften er at jeg tilsætter betydeligt mere hvidløg og ingefær samt lidt bouillon til quinoaen. Det får en meget mere afrundet smag. Hver gang jeg spiser quinoa, undrer jeg mig over at jeg ikke spiser det oftere – det smager, efter min mening, meget bedre end fx bulgur og couscous og så er det jo også radikalt sundere. Fx
Mere
IMG_3859

Quinoasalat med ovngrillede friske majs, salatbønner og avocado

  Lige for tiden er jeg ret glad for at lave en “stor” portion af et eller andet om søndagen og så bruge det som madpakker i løbet af ugen. Det er lidt mere spændende end end helt almindelig rugbrødsmad, og så kræver det mindre tid om morgenen, hvilket betyder ekstra søvn 😉 I søndags lavede jeg denne quinoasalat, og har derfor haft lækker frokost de sidste fire dage. Jeg kan altså stå inde for, at den kan holde sig frisk så længe – forudsat at du altså gør som jeg, og først tilsætter avocadoen lige inden det skal spises.
Mere
rejesalat-1

Rejesalat/skagenröra med avocado

Det kommer nok ikke bag på nogen i denne forsamling her, at jeg har nogle rimeligt overvældende og nærmest endeløse inspirationslister. Lister med retter, jeg gerne vil lave, opskrifter, der skal afprøves, og generelt madideer af alverdens slags. Og eftersom jeg hele tiden og løbende føler til de lister, gør jeg mig absolut ingen forhåbninger om nogensinde at nå til bunds deri. Men det er nok også meget godt faktisk. For den dag, jeg løber tør for information og ideer, er den dag, jeg lige så godt kan holde op med at blogge. Og jeg holder heldigvis alt for meget
Mere
roed-salat-1

Rød salat med kål, rødbeder, granatæble, feta og saltmandler

Hej venner! Har I haft en god weekend? Det har jeg helt bestemt. Min har været sådan en, hvor man på en og samme tid har lavet ingenting og mange ting, kender I det? Jeg havde ikke nogle egentlige planer af den slags, der kræver, at man tager makeup på og hænger ud med mennesker, så jeg skrev i stedet en lang to-do-liste i starten af weekenden, og jeg nåede faktisk størstedelen. Selv om nogle nok blev udsat lidt længere end andre 😉 Jeg skulle fx planlægge, hvilke kager jeg skal bage til og i Magasin på lørdag, og det der med at
Mere
rugbrodsboller-3

Rugbrødsboller uden rug

Når jeg har madpakke med, består den 3 ud af 4 dage af en hurtig tunsalat på tun (duh), flødeost og mayo, enten med spidskål og andet grønt eller med kernebrød, og det har jeg det egentligt ret fint med. Af en eller anden grund er det en frokost, jeg godt gider spise gang på gang, til trods for at jeg ellers er typen, der nemt bliver træt af at spise det samme, og ikke gider spise mad, hvis jeg ikke gider det, jeg skal spise – kender I det? Men på den fjerde dag gider jeg så gerne noget
Mere
salade-nicoise-3

Salade Niçoise

Jeg har mange svagheder, det skal jeg være den første til at indrømme – både når det kommer til mad og sådan generelt, selv om det nu mest er mad, jeg mener lige nu. Mange af mine madrelaterede svagheder er sæsonbetonede, hvilket, jeg egentligt tænker, er meget normalt. Om sommeren er en af mine største svagheder nye kartofler. Selv om jeg altid har været ret vild med kartofler i alle former, udgaver og variationer, og tidligere i mit liv flere gange har præsteret at spise et aftensmåltid bestående udelukkende af kartofler og sovs (det var især i mine vegetardage), er
Mere
salat-med-kylling-og-avocado-0

Salat med kylling og avocado

Dette er en af mine yndlingsopskrifter. Og jeg laver den, lige for tiden, også omkring én gang om ugen. Den er så nem, men umådeligt lækker efter min smag. Jeg fik inspirationen i en Imerco-reklame af alle steder. Det eneste, jeg har ændret, er at jeg marinerer kyllingen. Så smager det ligesom af lidt mere. (Vist 1.013 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)
IMG_2003

Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Det her er egentlig ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en virkelig god ide. Efter min mening i hvert fald 🙂 I løbet af den sidste uges tid har jeg haft voldsomt lyst til varmrøget laks. Så da jeg alligevel var i Føtex og købe ind i tirsdags, købte jeg et stykke. Desværre er varmrøget laks jo lidt smådyrt, så det værste ved det er altid, at når først man spiser det lidt, har man lyst til det igen. Og det er altså ikke noget jeg har råd til at spise særligt tit. Eller, så slemt er det jo
Mere
Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

  Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at blogge om min aftensmad fra i mandags. Tingene går ikke just hurtigt her lige for tiden – men i det mindste har jeg p.t. påskeferien at bebrejde 🙂 Jeg ved godt, at der er mennesker, som er seje til at få en hel masse ordnet i ferierne, men sådan er jeg absolut ikke! Hvis jeg snart får taget mig sammen til at lave den eksamensopgave (dog frivillig), som jeg kan aflevere på torsdag, tror jeg næsten det er et mirakel. Nogle gode motivationstips? Men anyway, som jeg også
Mere
sandwich-1

Sandwich med kylling, bacon, ost og tomatmayo

Nåmmen glædelig “tilbage til hverdagen”-mandag…eller noget, ikke! Jeg er nok langt fra den eneste, der lige skal prøve at minde mig selv om, hvorfor det nu er, at vi ikke bare har fri hver dag, og hvad det nu lige fordelen er ved det der skole/arbejde/etc. Heldigvis har jeg faktisk sovet hele 8,5 time i nat, hvilket jeg absolut ikke troede muligt efter at have holdt mig en døgnrytme i ferien, der hedder i seng kl. 4-ish, op kl. 12. Så faktisk er jeg umiddelbart overhovedet ikke “efter ferie”-træt. Til gengæld er min krop den sygt praktiske type, der vælger
Mere
Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

I sidste uge fandt jeg en fin pose rosenkål i Føtex, som straks røg med hjem. Faktisk er jeg ret vild med rosenkål, selv om det måske er en grøntsag, som mange associerer lidt med kogt prut – eller noget i den dur 😉 Men hvis de små kål bliver tilberedt rigtigt, nænsomt og ikke for længe, er det virkelig en himmerigsmundfuld! Synes jeg 😀 Jeg blev inspireret til denne ret af denne opskrift på Perry’s Plate – som desuden er en blog, som ofte laver kornfri opskrifter, til dem der er interesserede i det. Den vigtigste smagsgiver her var
Mere
snydepizza-2

Snydepizza / Bundløs pizza

Det er egentligt ikke fordi frokost på dage, hvor jeg er hjemme, når jeg når det tidspunkt, er særligt problematisk for mig. 9 ud af 10 gange ender jeg bare i noget æg – især i weekenden, hvor jeg alligevel ofte sover længe nok til at jeg bare springer morgenmaden over, og at jeg derfor ikke allerede har spist æg én gang den dag. Jeg skal derfor ikke kunne sige, om det var dovenskab, mine semi-tømmermænd, den forkølelse, der har ramt mig nu helt og aldeles (nok hjulpet godt på vej af DHL i regnvejr i fredags) eller bare en
Mere
Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron

Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron

Lige siden jeg så at der flere der var begyndt at få grønne asparges i deres diverse grøntkasser, har jeg selv haft lyst til asparges. Så da Netto i denne uge havde et bundt grønne asparges af ret fin kvalitet til 15 kroner, slog jeg straks til! Jeg synes at asparges næsten nødvendiggør et måltid der er friskt og sommerligt, så jeg valgte at lave en ret med rejer og citron – samt ærter og speltkerner. Egentlig ville jeg have haft brugt bulgur, men det viste sig, at jeg var løbet tør, så det blev speltkerner. Alle slags korn kan
Mere
Speltsalat med grønne bønner, friske majs og feta

Speltsalat med grønne bønner, friske majs og feta

  I har muligvis bemærket, at jeg er lidt i salatmood for tiden – men sådan er vi sikkert mange, der har det om sommeren, tænker jeg 🙂 Den anden dag blev endnu en salat til i mit køkken. Jeg foretrækker til enhver en tid måltidssalater som denne, hvor man ikke behøver at spise noget til. Speltkernerne giver mæthed, kulhydrater og fibre, fetaen giver lidt protein og grøntsagerne giver yderligere mæthed og sundhed. Dressingen giver lidt ekstra af det sunde fedt. Måske kunne sådan en salat godt mangle lidt protein, men jeg sørger altid bare for at spise proteinholdigt til
Mere
Spidskålsklatter - stabel

Spidskålsklatter

Da jeg sidste weekend kom hjem fra et par dage hos min mor, var det medbringende et lækkert stykke varmrøget laks. Ja, man har vel lov at blive forkælet en gang imellem 😉 Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg ville bruge det. Skulle det bare smides i en salat sammen med den avocado, jeg også havde tiltusket mig, eller skulle der noget nyt til? Valget faldt på sidstnævnte, og jeg kom i tanker om de grønne kålklatter, jeg havde set hos Frk. Sveske. Det virkede umiddelbart som en god løsning på mit problem. Jeg gad dog ikke at
Mere
Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest tilbage, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge til. Sker det mon også for jer? Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke bare kan spiser det på “alt” – hvis jeg kunne det, skulle jeg jo nok få det brugt.
Mere
Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Som jeg muligvis har nævnt før herinde, træner jeg crossfit i Fitnessworld et par gange om ugen – eller i hvert fald så ofte, som det passer med programmet og min krop kan holde til. For hold da magle, hvor er det bare drønhårdt! Og det er desværre heller ikke altid lige til at passe ind. Fx ligger der et hold onsdag aften klokken 19, hvilket betyder, at jeg de dage så først er hjemme omkring kvart over otte. Der er sikkert nogen, der ville vælge bare at spise inden, men jeg får det nemt dårligt af hård træning på
Mere
Sprød ostepaneret omelet

Sprød ostepaneret omelet

De af jer, der følger flere LCHF-blogs, har formentligt allerede set denne her. Men nu får I den ikke desto mindre i en udgave fra min hånd også. Der er selvfølgelig tale om den berømte (berygtede?) ostepanerede omelet, som jeg personligt lærte at kende via Jane (where else?). Den oprindelige ide stammer – vist nok – herfra. Jeg må indrømme, at jeg, da den først begyndte at florere på instagram, var en anelse undervældet. Ost og æg, helt ærligt – what’s the big deal? Men jeg måtte sgu æde mine ord, for det her er ikke bare en hvilken som
Mere
IMG_8074-1024x682

Squashdeller med gulerodstzatziki

Dette var hvad jeg lavede mandag aften. Og det faktum, at jeg først poster opskriften nu, afslører måske, at det ikke var den bedste ret, jeg har lavet. Okay, indrømmet, jeg har vist været meget heldig med det mad, jeg har lavet på det sidste. Og maden mandag smagte da også godt. Jeg tror egentlig bare det var sammensætningen, der kunne have været bedre. Jeg så opskriften hos Smitten Kitchen, og eftersom jeg havde en flere uger gammel squash liggende, som jeg købte på et tidspunk de havde dem til 4 kr i Netto, tænkte jeg at det var på
Mere
Squashgetti med pesto, feta og bacon

Squashgetti med pesto, feta og bacon

Jeg har nu været syg-agtig i noget, der efterhånden føles som en evighed. Men det er den slags sygdom, som aldrig slår sådan helt igennem, I ved? Så man bliver ikke hjemme og sørger for at blive rask, men tager af sted og venter spændt på, at man en aften kan falde i søvn uden to timers rallehosten først. Og på at man kan tale uden at lyde som en Kermit, der har slugt en motorsav. Sådan lyder jeg nemlig også lige for tiden. Ikke særligt tiltalende, skulle jeg hilse at sige. Nå, men det jeg ville sige med denne
Mere
Squashspaghetti med basilikumpesto

Squashspaghetti med basilikumpesto og laks

En af de ting, jeg er blevet ret overrasket over ved LCHF er, at det ofte faktisk er hurtigere at lave mad! Nej, det er ellers ikke lige det, man ville forvente af en “specialkost”, men jeg sparer sådan set tid på en del ting. Tilbehøret fx. Man skal ikke afsætte tid til at koge pasta, ris eller kerner eller til at skrælle kartofler. Selvfølgelig skal der forberedes grøntsager, men det gjorde jeg jo trods alt i rigt mål i forvejen, så der er ikke meget der er ændret dér. Måske kommer det i virkeligheden nok mest an på, hvordan
Mere
balsamicokylling-2

Sur-sød balsamicokylling med grønt i én pande

Jeg kan egentligt godt lide at lave mad. Måske et relativt indlysende udsagn fra en madblogger (og kogebogsforfatter, men det er stadig meget underligt at kalde mig selv det), men nogle gange glemmer jeg det faktisk lidt. Især hvis den der hverdag pludseligt fylder virkeligt meget, og man bare laver de samme retter igen og igen, fordi det er nemmere end at skulle finde på noget nyt. Sådan noget lider en madblog til gengæld nok også lidt under, og for det beklager jeg, selv om jeg er overbevist om, at I forstår det til fulde. Hverdagsmaden vinder tit herhjemme, kan jeg
Mere
sushiskaal-4

Sushiskål med blomkålsris, rejer og spicy mayo

Lad os lige snakke lidt om blomkålsris. Først var de der i helt rå og utilberedt form, som er fine, men som jeg bare aldrig rigtigt har lært at holde af. Så var der udgaven, hvor man bare lige hældte lidt kogende vand over eller blancherede dem kort. Igen: ikke fan. Næste skridt var de pandesauterede blomkålsris, som jeg er ret begejstret for. Ulempen ved dem er dog bare, at de ved for store mængder eller for lav varme (læs: for stor utålmodighed!) nemt kan blive slatne eller våde, og så er vi faktisk lige vidt. Men nu! – nu
Mere
IMG_8091

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor klappede jeg i mine hænder, da jeg så idéen med at putte kikærter og feta i. Så er det jo et helt måltid, og jeg er – som I måske efterhånden har opdaget – ret glad for alt-i-en-skål-eller-gryde-måltider. Til en vis grad i hvert fald.
Mere
tarteletter-med-kylling-og-groenne-asparges-0

Tarteletter med kylling og grønne asparges

Jeg fik juleferie i går! Det er lidt tidligere, end jeg havde forventet, da vores afleveringsfrist for semesterprojektet egentligt først er på fredag, men vi var færdige før tid, hvilket jo bare er dejligt. Jeg havde planlagt at gå i mormor-mode og lave tarteletter til aftensmad i aften, hvilket derfor endte med at være ret passende, for i mit hoved er tarteletter lidt en juleting. Nok fordi jeg stort set kun har fået det til julefrokoster hos min bedstemor. Men nu kan jeg jo lave det selv! Opskriften, jeg brugte, var fra oktober-udgaven af Mad!, hvor de havde en hurtig
Mere
LCHF tarteletter med kylling samt grønne og hvide asparges

Tarteletter med kylling samt grønne og hvide asparges (LCHF)

Normalt udgiver jeg opskrifter og indlæg i den rækkefølge, jeg har lavet retterne. Det virker ligesom bare mest logisk og rigtigt for mit logiske jeg. Og faktisk har jeg en opskrift fra et par dage siden, som ligger først i køen. Men regler er vel til for at blive brudt, for da jeg for et timer siden delte billedet af tarteletterne her på Instagram og Facebook, var der vild efterspørgsel efter opskriften. Og det kan jeg da sådan set sagtens forstå, for tarteletter er fantastisk lækre, men i sin oprindelige form desværre temmeligt ikke-LCHF. Det har jeg fundet mig i
Mere
thaisalatwraps-3

Thai-salatwraps med kylling og peanutsauce

Denne ret giver mig faktisk lidt lyst til at tale kort om det dér LCHF. Det er jo egentligt ikke noget, jeg ellers gør mig så meget i. Altså, LCHF gør jeg mig i, men at tale om det, oftest er det bare opskrifter og hverdags(udenoms)snak, jeg kører herinde. Og så giver jeg i øvrigt noget nær alle opskrifter kategorien “LCHF”. Men det med at finde ud af præcist, hvad det er, om det fungerer for jer, hvorfor (ikke), og alt det der, det lader jeg for det meste andre og klogere folk om. Jeg er her primært for maden.
Mere
Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på Instagram, Twitter eller Facebook har garanteret allerede set mig flashe den op til flere gange, men nu bliver selve bloggen altså også inddraget. Gode ting kan ikke vises eller nævnes for ofte, skal vi ikke lege det? 😀 Som I nok kan regne ud, er
Mere
IMG_1211

Tomatsuppe med kartoffel, gulerod og mascarpone

I tirsdags blev min forelæsning aflyst pga. sygdom, så jeg havde pludselig en helt fri dag. Og når jeg har fri, skal der laves lækker frokost! Det passede meget perfekt med, at jeg havde en rest mascarpone, fra da jeg lavede cheesecake for snart to uger siden, som det var på høje tid at jeg fik brugt. Jeg havde en gang for et godt stykke tid siden set, at Ann-Christine havde lavet en tomatsuppe med mascarpone i, så det var det, valget faldt på. Jeg valgte at ændre lidt i mængderne, da jeg ikke havde brug for så stor en portion.
Mere
Tundeller

Tundeller

Nogle gange er det rart med et proteintilbehør som bare er nemt og hurtigt, og som kan laves ud af basisingredienser, i stedet for at man altid skal huske at købe det eller tage det op af fryseren 🙂 Og ingrdienserne til disse tundeller har jeg i hvert fald personligt altid på lager! Jeg har flere gange set diverse opskrifter på tundeller rundt omkring, men har været lidt skeptisk mht. ideen om varm tun – det er også tidligere noget, jeg har holdt mig fra. Men efter diverse positive opskrifter og kommentarer her og der, besluttede jeg mig for at
Mere
Tunmousse med torskerogn - i spidskålswrap

Tunmousse med torskerogn – i spidskålswrap

Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg spiser til frokost – og endnu oftere, hvad jeg har med på madpakken… Og jeg svarer sjældent. Tarveligt? Ja, måske. Men jeg foretrækker at svare på ting, jeg rent faktisk har et svar på – og min frokost og madpakke består 9 ud af 10 tilfælde sådan set bare af (planlagte) rester. Ikke det mest brugbare eller inspirerende svar, vel? 😉 Men, når det den 10. dag fejler, og jeg ikke har fået ordnet det, så der er rester eller andet, må jeg jo tænke kreativt, og måske det også kan komme jer til
Mere
tunsalat-med-majs-og-roed-peber-2

Tunsalat med majs og rød peber

Efter at Lise i går endnu engang fristede med tunsalat, besluttede jeg, at det var på tide at jeg fik lavet det selv. Det virkede desuden som det perfekte tidspunkt, eftersom jeg jo stadig havde grove burgerboller tilbage fra i går. Min tunsalat blev en blanding af Lises og Stines, og det bliver ligeledes en ret stor portion. Jeg kan ikke lide hakkede rå løg, men jeg tilsatte lidt løgpulver, da jeg synes at smagen af løg i nogle ting er lige i øjet. Hvidløget heri er desuden ret lækkert – det er en meget diskret smag, men nok til at
Mere
broccolisuppe-med-cheddar-2

Ultracremet broccolisuppe med cheddar

Kender I det med, at der er nogle ting, man faktisk virkeligt godt kan lide, men som man bare i perioder helt glemmer eksisterer? Sådan har jeg det med broccoli. Egentligt elsker jeg broccoli, men af uforklarlige årsager kan der til tider gå lang tid, hvor jeg ikke købet et eneste hoved. Hvorefter jeg gå i den anden grøft og slæber utallige broccolihoveder hjem. Og så føler jeg mig i øvrigt lidt latterlig – på den gode måde – når jeg står i Rema og shopper massive mængder kål, mens ham ved siden af køber én agurk. Men så kan jeg til
Mere
Vegetarisk biksemad 6

Vegetarisk biksemad af kartofler, gulerødder, ærter og spejlæg

I princippet har I allerede set denne ret, nemlig i denne uges Mandagens Måltider. Og måske var I allerede dér kvikke nok til selv at regne fremgangsmåden ud – det er nemlig langt fra en svær ret, hvilket blot er én af de ting, jeg elsker ved denne ret. En anden ting er min store kærlighed til både kartofler og æg, som gør, at denne ret er ganske fantastisk i mine øjne. Oftest, når jeg laver noget med kartofler, fx den kartoffelsalat jeg lavede i sidste uge, køber jeg en hel pose, hvor der gerne er mellem 3/4 og 1
Mere
kylling-lime-wrap-3

Wraps med kylling, spidskål, avocado og limedressing

Jeg har et løbende og sideløbende mad- og blogprojekt, der indebærer, at LCHFicere mine favoritopskrifter fra før, jeg startede på LCHF. Det tager tid – primært fordi jeg ofte allerhelst vil prøve noget helt nyt, men det skrider da løbende frem, trods alt. I går fik jeg endeligt sat kryds ved disse wraps, som jeg tidligere har lavet i en traditionel udgave – med dertilhørende blogindlæg fra gammel tid med pinligt grimt billede (ikke at billederne her dog er blevet særligt fantastiske heller), som jeg måske tillader mig at slette nu, hvor opskriften findes i nyere udgave. Retten er faktisk
Mere
(Vist 1.008 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

Skriv en kommentar