Hovedretter med fisk og skaldyr

Frisk og cremet avocadopasta med rejer og gulerod

Avocadopasta med rejer og gulerod

For et par måneder siden, var denne avocado-pasta-citron-kompi meget populær i blogland – især på nogle af de amerikanske blogs, fx her. I starten faldt jeg ikke umiddelbart for ideen, må jeg indrømme – mest fordi pasta og avocado alene virkede lidt som et halvt måltid i mine øjne. Men da jeg pludselig havde en avocado, der virkelig havde brug for at blive brugt og masser af pasta på lager, kom jeg igen i tanker om opskriften. Efter en lille brainstorm fandt jeg på at kombinere det med en bunke rejer – for som vi alle ved, er avocado og
Mere
Æggewrap med flødeost, laks og avocado

Æggewrap med flødeost, laks og avocado

I forlængelse af snakken om nem hverdagsmad den anden dag, kommer her en ny favorit for mig på de dage, hvor man enten ikke har fået planlagt noget eller absolut ikke gider lave mad. Jeg lavede det første gang i den forgangne uge i et sjældent tilfælde af disciplin og modstandskraft over for en ellers ret så overvældende trang til fastfood af den umådeligt underlødige slags. En trang som absolut ikke blev nemmere at modstå, da det viste sig, at det broccoli, jeg ellers havde planlagt min madplan ud efter, var blevet dårligt. Gah, what to do?! Heldigvis huskede jeg,
Mere
IMG_3641

Ærtepandekager med skyr og rejer

For omkring en uges tid siden, var jeg så heldig at modtage en pakke blandede produkter fra Thise Mejeri. Heri var der blandt andet flere forskellige oste (hvoraf nogle kræver lidt overvindelse fra min side, da jeg jo ikke er den største ostefan 🙂 ), nogle lækre små bægre med skyr med skov- og tranebærsmag, som var perfekte til mellemmåltider (ja, jeg siger “var”, for de forsvandt hurtigt), den bedste smør, jeg længe har smagt, og en bøtte med almindelig skyr. Sidstnævnte er en af de tre skyrprodukter, jeg selv oftest plejer at købe til mine skyr-mellemmåltider, så jeg vidste jo
Mere
Bagt fisk med savoykål og krydret flødesovs

Bagt fisk med savoykål og krydret flødesovs

Det sidste stykke tid har jeg haft en ret uforklarlig lyst til fisk. Hele tiden! (og nej, jeg er altså ikke gravid ;D) Men jeg tror jo på at spise det, man har lyst til – i hvert fald sådan inden for rimelighedens grænser, ikke, så i sidste uge blev det til endnu en ret med fisk. Jeg havde faktisk fået lagt min madplan ret ideelt, fordi mandag, da det var skønt vejr, fik vi sommeragtig mad, og tirsdag, hvor det jo regnede on-and-off og blæste, lavede jeg dette. Det var selvfølgelig mere held end forstand, men stadig dejligt 😀
Mere
Bedre spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe er den perfekte kur! Se bare farverne! Jeg bliver nærmest friskere bare ved at kigge på billedet! Styrken på suppen styrer du selvfølgelig helt selv, men
Mere
Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Jeg foretrækker oftest at planlægge mine måltider først og så derefter købe ind til det. Jeg synes nemlig ofte, at jeg kommer lidt i vildrede, hvis jeg pludseligt skal finde på noget at lave ud fra en enkelt eller flere specifikke råvarer. Men så sker der alligevel en sjælden gang dét, at en tvungen opfindsomhed ender i noget virkeligt, virkeligt godt! Fx et blomkålshoved som skal bruges, og som først medfører den største fantasiløshed længe – men så efter en gennemtravling af gemte opskrifter inspirerer en fantastisk lækker salat. For eksempel. Og så kommer vi til dilemmaet. For ofte er det
Mere
Den falske risotto

Blomkålsrisotto med rejer og grønne asparges

Sidste weekend fik jeg afprøvet en opskrift fra en af mine “nye” kogebøger, nemlig Monique Forslunds “LCHF för hela familjen”. Eller, “afprøvet” er måske så meget sagt. I virkeligheden blev jeg nok bare inspireret derfra, for det endte med, at jeg blot brugte hendes opskrift som udgangspunkt. Proportionerne i opskriften ikke passede helt til mig og så syntes jeg, at det blev gjort mere besværligt og omstændigt end det umiddelbart behøvede. Hun tilbereder fx blomkålsrisene før hun tilsætter dem til resten, og det virkede som spild af tid og opvask i min bog. Altså: min udgave af blomkålsrisotto. At kalde
Mere
BLT Lakseburger med chipotle-aioli

BLT Lakseburger med chipotle-aioli

Oprindeligt skulle den burger her faktisk have været mere “klassisk” lakseburger-agtig med mere neutral laks og noget avocadocreme. Men så skete der det, som, jeg synes, næsten altid sker, at mine avocadoer pludseligt ikke var gode alligevel. Dem, jeg havde tilbage, viste sig at være af den slags, som åbenbart bare aldrig bliver modne og møre, uanset hvor længe de ligger! Bah! Men så måtte jeg jo finde på noget andet, og resultatet blev faktisk så godt, at jeg helt glemte min avocado-irritation igen – altså lige indtil jeg skulle skrive om det nu i hvert fald 😉 For snart
Mere
Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Så er det vist officielt og ubestrideligt, at foråret langt om længe er kommet for at blive! Hvilket altså er ret skønt, hvis I spørger mig! ☀❤ Og derfor må det vel også være på tide med nogle mere forårsagtige retter. Kender I de dage, hvor man – nærmest ved et lykketræf – bare får lavet lige præcist det måltid mad, man har allermest lyst til? Sådan en dag havde jeg i søndags. De lunere grader var vist steget mig til hovedet, for menuen jeg endte med at lave kunne lige så vel have hørt hjemme til en grillaften på
Mere
cremede-boenner-med-laks-og-pasta-0

Cremede bønner med laks og pasta

Denne opskrift stammer fra bogen “Mit første køkken”, som – til trods for sit navn – ikke kun består af nemme begynderopskrifter. Der er også en del, som jeg er faldet for og enten allerede har lavet eller har tænkt mig at afprøve i den nærmeste fremtid. Fordelene (for mig) ved mange af opskrifterne er at de er lavet til to, består af få ingredienser og oftest indebærer begrænset opvask. Alle gode ting, når man bor alene 🙂 I går lavede jeg dog ikke maden til kun mig selv, men også til min veninde som var på besøg. Vi var
Mere
Fisk i karry med blomkålsris

Fisk i karry med blomkålsris

For et par uger siden var der en af mine kollegaer, der fortalte mig, at, når hun kiggede min blog igennem, var stort set alle retterne gule. Det syntes jeg egentligt ikke, at hun havde ret i dengang – men lige i dag har hun da til en vis grad ret. For denne ret er gul for alle pengene, haha! Men no matter. I sidste uge lavede jeg altså denne gule meget nemme, uopfindsomme og uoriginale ret. Men nogle gange er det altså bare de nemme, uopfindsomme og uoriginale retter, man bedst kan overskue, er det ikke rigtigt? Den minder på
Mere
Fisk i soja-flødesovs og baconristede rosenkål

Fisk i soja-flødesovs og baconristede rosenkål

Først og fremmest har jeg endelig fået trukket en vinder af gavekortet til LCHFbutikken.dk – beklager, at det tog mig så lang tid, og jeg har ikke nogen god undskyldning ;P Ud af de i alt 167 deltagere og gode forslag til ting, I ville vælge, hvis I vandt, blev den heldige nr. 17 aka. Joan Bagge, som bl.a. vil købe FiberHUSK til at lave pandekager af – ikke dårligt! Tillykke du! Jeg har sendt en mail direkte til vinderen – tak for deltagelsen til alle I andre 😀     Og så tilbage til maden! For et par dage
Mere
fiskecurry-0

Fiskecurry

Jeg kan faktisk rigtig godt lide fisk. Men ligesom så mange andre får jeg det nok alligevel alt for sjældent. Jeg tror det, som med de fleste, skyldes, at man tit mangler inspiration til at lave det. Da jeg derfor den anden dag sad og søgte inspiration var det hovedsageligt med henblik på fiskeretter. Og i min søgen faldt jeg, blandt andet, over denne. Den lød lige som noget for mig, og det var den helt sikkert også! Jeg tilsatte en bunke grøntsager – jeg valgte thaiasparges, gulerødder og minimajs, men alt kan jo bruges. Og grøntsagerne blev super lækre.
Mere
fiskefileter-1

Fiskefileter, hjemmelavet remoulade med ekstra grønt og pastinakfritter

Okay, jeg indrømmer: Denne gang er min mad gul, ingen tvivl om det! Jeg ved, I er nogen, der sad og tænkte det. Nå, anyhoo… Det er egentligt sjovt. Eller, ok, ikke sådan haha-komisk, men i hvert fald pudsigt, at jeg sidste år havde mig en målsætning om at spise mere fisk og især at blogge om flere fiskeopskrifter. Langt størstedelen af tiden gik det overhovedet ikke, af uransalige årsager, for jeg kan jo egentligt godt lide fisk. Måske det bare, især når det kommer til fisk, er for nemt bare at lave de samme retter, som man altid gør?
Mere
Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Hver gang jeg spiser en virkeligt god fiskeret, tænker jeg: Åh, de stakler som påstår at de ikke kan lide fisk. Og umiddelbart derefter tænker jeg så, at det da egentligt er noget fis at sige, at man ikke kan lide fisk, punktum. Fisk er jo en milliard forskellige ting. Der er vitterligt en verden til forskel mellem fx disse fiskefrikadeller og kogt torsk (bvadr). Eller en laksefilet stegt så perfekt at man nærmest kan dele den i lækre og fedmefyldte flager med øjenvipperne og en laksefilet så tør og trist, at den nærmest er grå. At sige at man
Mere
fiskelasagne-med-spinat-0

Fiskelasagne med spinat

Her til aften fik vi en god gammel kending: fiskelasagne! Det er virkeligt nemt. En dag har jeg dog tænkt mig at prøve at lave min egen mornaysauce og se om smagen bliver bedre – hvis ikke, fortsætter jeg nok bare med den købte (og nemme) variant 😉 Det er ikke så vigtigt hvilken slags fisk, man bruger. Jeg benytter normalt en eller anden form for hvid fisk, men laks kan også sagtens bruges. Man kan også vælge at lave lasagnen vegetarisk og helt udelade fisk. Opskriften stammer forresten fra Arla.
groenneboenner-brunetcitronsmoer-mandler-laks-1

Grønne bønner med brunet citronsmør og ristede mandler

Jeg elsk-elsk-elsker grønne bønner! Det er faktisk nok en af mine yndlingsgrøntsager, og jeg har altid minimum en pose – gerne to – af de frosne i fryseren, bare for en sikkerheds skyld. Og de frosne er superfine, de smager godt, det er nemt og alt muligt. Men de kommer altså bare aldrig nogensinde op på siden af en omgang letdampede friske grønne bønner! Hvis I aldrig har prøvet den friske variant, skylder I virkeligt jer selv at gøre det. De har en helt fantastisk sprødhed, en sødme og en friskhed, som er uforlignelig, og jeg kunne spise det hver
Mere
IMG_3132

Helstegte fladfisk, sød blomkålsmos samt grønkål med jordskokker og appelsin

Som jeg jo fortalte i går, modtager jeg Aarstidernes LowCarbKasse denne uge. Og lad mig bare starte med at sige, at da jeg kom hjem fra job i går, føltes det nærmest som juleaften! Forventningens glæde alene, da jeg gik ind i min opgang og op ad trappen, og vidste at der ville stå en fin kasse med masser af lækkerier uden for min dør, var nærmest ubærlig for den utålmodige type aka. mig. Og at pakke kassen ud med alle de fantastisk lækre råvarer er virkeligt noget, jeg meget nemt kunne vænne mig til! Til trods for at jeg
Mere
Laks med asparges, spinat og citroncreme 5

Laks med asparges, spinat og citroncreme

Stik imod de normale anbefalinger (og mine egne) er jeg faktisk ofte rigtigt dårlig til at spise efter sæson. Bevares, jeg gør det da, da det jo både er billigere og ofte også sundere, men tit får jeg lyst til retter, der er helt uden for sæson på de helt forkerte tidspunkter. Har flere gange præsteret at lave suppe på en (højhellig) augustdag og jeg har altid meget mere lyst til jordbær om vinteren. Ikke skide hensigtsmæssigt egentligt. Men græsset er vel altid grønnere, er det ikke sådan, det er? I tirsdags var min madplan, det fine forårsvejr, mine smagsløg
Mere
laks-avocadomangasalsa-1

Laks med avocado- og mangosalsa

Denne her ret er det perfekte eksempel på, at det aldrig går godt at blive ved med at udsætte ting. Ok, det lyder ret helligt, og den type er jeg egentligt overhovedet ikke. Men, som jeg måske har snakket om før, får jeg indimellem de her perioder, hvor jeg har ingen inspiration eller lyst til at lave mad, og egentligt i højere grad bare lever af junk. Det er ikke kønt, lad os bare sige det sådan! Den sidste uge har været en af de perioder, men jeg havde lige netop nået at købe ind til retten her, inden jeg
Mere
Laks med grønne asparges, smørstegt spidskål og hollandaise - servering

Laks med grønne asparges, smørstegt spidskål og hollandaise

Ja, hvad siger I så? Ikke dårligt på en helt almindelig torsdag aften, hva’? 😀 Den lidt weekendagtige menu skyldes nu også mere mangel på inspiration fra min side af, snarere end et bevidst valg. Da jeg lavede madplan i søndags, havde jeg nemlig ikke fantasi til at skrive mere end laks på i dag – og så endte det altså med, at det var dette tilbehør, jeg var mest tændt på. Men jeg klager nu heller ikke 😉 Spidskålen er inspireret af søde Maiken fra Dronningemad, der for et par dage siden vist retten på sin instagram. Og det
Mere
Laks og flødespinat med citron

Laks og flødespinat med citron

Jeg skulle lige til at starte endnu et indlæg med at fortælle begejstret om hvor højt jeg nu elsker denne eller hin specifikke ingrediens. Men så gik det op for mig, at det gør jeg jo aaaltid. Måske jeg bare nemt bliver begejstret af mad, jeg godt kan lide? Måske det faktisk også netop er et kriterium ved at være madblogger? Formentligt. Men sådan har det nu ikke altid været, og derfor vil jeg i dag i stedet fortælle jer en lille historie: Der var en gang en lille pige, som var kræsen. Eller, det vil sige, så kræsen var
Mere
laks-spinat-ravigotte-3

Laks, smørdampet spinat og ravigotte-flødesauce

Kender I Rikke Steenbuch, som driver facebooksiden “Mine bedste LCHF-opskrifter”? Hun er super dygtig til at udvikle gode og inspirerende LCHF-opskrifter og har nu udvidet sit repertoire med en blog – noget jeg kun kan bifalde. Jeg har gennem tiden gemt en del af hendes opskrifter, men denne er faktisk den første, som jeg får prøvet – og hold nu magle, hvor var det godt! Klart et godt første forsøg! Ravigottesauce er en færdig sennepsagtig sauce, som man kan købe i større supermarkeder – jeg fandt fx min flaske i Kvickly. Den indeholder egentligt både hvedemel og sukker, så som
Mere
Lakselasagne

Lakse- og spinatlasagne med LCHF-pastaplader

Lasagne er jo (endnu) én af de retter, som kan varieres nærmest i en uendelighed. Og jeg har da efterhånden også lavet et par forskellige (til trods for at ingen af dem er den “klassiske” med oksekød, som jeg jo ikke spiser). Jeg har både lavet én med kylling, en vegetarisk med spinat og ost, en ditto med gulerod, en med spinat og hvid fisk samt en med spinat, citron og laks (jeps, spinat er ret godt i lasagne!). Alle har de været lækre – men de har også alle én ting til fælles: De indeholder korn og kulhydrater i massevis!
Mere
lakselasagne-med-citronbechamelsauce-0

Lakselasagne med citronbechamelsauce

Mmmh, findes der særligt meget bedre end kombien laks + spinat? Ikke i min verden i hvert fald. Det er ikke første gang jeg laver lakselasagne, men det er første gang jeg prøver at tilsætte citron og dild i bechamelsovsen. Men det er da vist en fejl, for det var superlækkert. Det virker som en selvfølge at citron og dild passer godt til en lakselasagne, men alligevel har jeg ikke selv fundet på det. Opskriften er igen fra Alletiders Kogebog, som jeg får det bedre og bedre med efterhånden som jeg prøver gode opskrifter derindefra. Fordelen er jo i høj grad
Mere
lakseroulade-2

Lakseroulade med spinat

I dag var sådan en dag, som var helt og aldeles gennem-god, men hvor jeg faktisk allerede har glemt størstedelen af, hvad jeg lavede. Kender I det? Måske det bunder i, at jeg faktisk ikke lavede det store. Der var vist noget med en gåtur, en tur i Frederiksberg-centret for at returnere noget, en hurtig solo-frokost på Palæo (elsk-elsk-elsker deres hønewrap!) og en gang crossfit. Og så tror jeg ellers bare dagen stod på en masse ingenting. “Ingenting” er skam også en helt valid aktivitet, hvis I spørger mig. Jeg er sjældent så afslappet og tilpas, som når jeg har
Mere
Lakserulle med wasabi (low-carb sushi)

Lakserulle med wasabi
(low-carb sushi)

Jeg kan huske, at jeg, før jeg smagte sushi første gang, syntes ideen var utroligt sær. Rå fisk? Helt ærligt, hvad havde de tænkt sig. Men da jeg så først smagte det, var jeg hurtigt overbevist ligesom de fleste andre. Jeg er egentligt ret vild med sushi. Det har sådan en dejlig friskhed. Ikke desto mindre har jeg faktisk ikke fået sushi i flere måneder snart – siden jeg gik over til at spise LCHF langt størstedelen af tiden. Jeg var på Sticks ‘n’ Sushi tilbage i november, som er den bedste sushikæde, jeg har prøvet, men der fik jeg
Mere
IMG_9484

Lun speltsalat med rødbeder og laks

Mandagens ret var endnu en af de opskrifter jeg længe har haft sat hak ved. Eller, okay, længe og længe. Denne specifikke opskrift fra Spis Bedre 10/11 har jeg jo i princippet først set for en måneds tid siden, men konceptet bag, nemlig speltsalat med rødbede og feta har været i ønskebogen længe. Opskriften fra Spis Bedre gav et godt forslag til hvad man kunne sætte det sammen med. De bruge torsk, men jeg valgte laks i stedet for, da jeg ikke er synderligt glad for torsk. Herudover lavede jeg et par få ændringer her og der, men what else
Mere
laks_pestolaag-1

Laks med pestolåg

Egentligt gad jeg ikke rigtigt lave mad i lørdags. Jeg overvejede kraftigt bare at spise et par hjemmelavede påskeæg og lade det være dét, men jeg havde nogle laksestykker i køleskabet, som skulle bruges, og eftersom alternativet var at smide to stykker ikke helt billig fisk ud, spændte jeg ballerne og gik i køkkenet. Og tyve minutter senere gik jeg ud igen. Lynhurtigt, ja, det sagde jeg jo allerede i overskriften! Som udgangspunkt er fisk jo egentligt altid ret hurtig mad. Ja, egentligt gør man det nok næsten forkert, hvis det tager længere end en halv time at få mad på bordet,
Mere
Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Det er vist langt fra nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med fisk. Men de sidste dage føler jeg efterhånden næsten, at det har taget overhånd, haha! Bevis nr. 1: Hvis vi tæller hele dagen i dag med, har jeg de sidste fem dage spist fisk til 6 ud af 10 måltider! Det er altså ret meget – selv for mig 😀 Bevis nr. 2: Jeg er et badedyr – måske det skyldes al det fisk. Bør jeg være bange for snart at udvikle gæller? Hmm… Smart under vand, ikke så smart i hverdagen, hvis I spørger mig! Nå,
Mere
IMG_2422

Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester. Men ikke desto mindre klarede jeg det, og nu er der et godt stykke tid, til jeg skal studere igen – hvilket egentlig er en
Mere
IMG_0480

Pangasius med nudler og ærter

I tirsdags fik vi denne wokret. Jeg har fødselsdag på mandag, og da der gik nogle ting lidt galt med min julegave, nemlig en Le Creuset stegegryde i creme (yay!), som ikke var den helt rigtige, så den skulle byttes, men de havde den ikke, yada, yada yada… fik jeg min fødselsdagsgave på forskud, så det kunne gå i orden. Og den gave var (er?) en lækker wok – også fra Le Creuset – de kan nu altså deres kram de franskmænd ;D I tirsdags var officielt ikke første gang jeg prøvede den – det var da jeg lavede denne
Mere
Pandestegt pangasius med salat af avocado, tomat, majs og basilikum

Pangasius med salat af avocado, tomat, majs og basilikum

  Det her er endnu en af de der opskrifter, der alligevel ikke rigtig er opskrifter, men snarere en anbefaling. Dette er hvad jeg fik i lørdags, og det var knaldhamrende lækkert! Og ikke mindst nemt, hvilket jo er en ideel kombi efter min mening 🙂 Ideen opstod faktisk fra en bog af alle steder – altså en helt almindelig skønlitterær bog, som dem jeg læser i hobetal for tiden (se selv min Goodreads profil!). Håndfast bevis på at det kan betale sig at læse ;D Selvom det ikke længere var lækkert sommeragtigt vejr i weekenden, kom jeg i sommerstemning
Mere
pangasius-og-groensager-i-bouillon-med-ris-0

Pangasius og grønsager i bouillon med ris

Dette er en virkeligt nem hverdagsret. Jeg lavede den første gang, da jeg var au pair i Bruxelles og har efterhånden lavet den en del gange siden – både der og hjemme i Danmark igen. Det kræver meget lidt forberedelse og er en garanteret succes – i hvert fald efter min mening. Man kan selv vælge om man vil riste champignonerne først, som jeg gør. Det er selvfølgeligt lidt mere arbejde, men jeg foretrækker champignoner stegte 😉   4 pers. * 500 g pangasius fileter * salt og peber * tørret dild (eller frisk) * 400 g champignoner * 1
Mere
parmesanfisk-2

Parmesanfisk med pesto og tomat

Jeg var egentligt faktisk kommet til at love, at jeg ville udgive denne opskrift i går. Men så skete der det, som jo altså nogle gange sker, at det dér liv kom i vejen. I denne kontekst i form af noget lektielæsning, som jeg var lidt bagud med, et ret ustabilt internet, da jeg så endelig prøvede at få indlægget ud af verden, og sidst, men absolut ikke mindst, en omgang crossfit efter halvandet års pause, som nu har gjort, at min krop er gået i stykker på den der “overdrivelse fremmer forståelsen”-måde, I ved. Altså blev i går snarere
Mere
pasta-med-rejer-tomatsauce-og-groenne-boenner-0

Pasta med rejer, tomatsauce og grønne bønner

Jeg har tekniske problemer lige for tiden – med mit iPhoto som konsekvent nægter at være åbent i mere end 2 sekunder ad gangen. Derfor er jeg nu et par indlæg bagud, men det går jo nok alt sammen. Dette er endnu en af de retter, som jeg længe har haft gemt i mit Evernote, men først er kommet til nu. Som nogle af jer måske har opdaget, bruger jeg faktisk meget sjældent tomat i min madlavning. Ikke fordi jeg ikke kan lide det, men måske synes jeg bare, der er så meget andet der er mere lækkert. Men den
Mere
groenpastalaks-1

Pasta med røget laks og grønne sager

Ironisk nok siger jeg tit, at jeg faktisk ikke er så vild med pasta, og alligevel er det noget, jeg efterhånden har ret mange opskrifter på her på bloggen. Egentligt passer det nok meget godt, det med pasta og mig. I hvert fald pasta som sådan en generel ting. En pose pasta består jo primært bare af tørret dej, og det kan altså ikke få mit sind i kog. Hvis vi blander det med en lækker flødesovs og/eller noget bacon, kan vi nok snige os op på simren, men så heller ikke mere. Måske det skyldes, at jeg ved, at
Mere
pastaspicyrejesovs-1

Pasta med spicy rejesauce

Når jeg snakker med folk om det her med, at jeg (størstedelen af tiden) ikke spiser korn eller særligt mange kulhydrater generelt, er noget af det, allerflest siger, at de ikke ville kunne undvære pasta! Og på sin vis kan jeg da godt forstå det. Pasta er supernemt – bare fyr det i en gryde i noget kogende vand og 10-15 minutter senere, er der nemt tilbehør. Mit “forsvar” er altid, at jeg aldrig var kæmpestor fan af pasta før, så det er en af de ting, der faktisk er ok nemt for mig at undvære. Det er for så
Mere
pesto-floedesovs-ny1

Pesto-flødesovs med grønne asparges, LCHF-pasta og laks

Ok, det her, ikke? Jeg siger jer, det er godt! Altså ikke at min mad normalt ikke er det, forstås, men en gang imellem får man bare lige lavet noget, der er ekstra godt – ja, nærmest ekstraordinært godt! Og sådan en ret er denne her. Lad mig sige det sådan her: I sidste uge var jeg ude at spise på en italiensk restaurant, og jeg besluttede mig for at gå all out og bestille en pastaret med flødesovs med trøffel, skinke og lidt andet. Det her var bedre! Ved første øjekast virker retten måske lidt omstændig, men det er
Mere
Sommermad: pil-selv rejer, spidskålssalat og aioli

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert fald sommerbarn med stort S – altså lige hvis vi ser bort fra, at jeg faktisk er født i januar. Og at jeg også er en blegfis med stort B, selv om jeg nu gør mit bedste for at ændre på sidstnævnte. Eller – det
Mere
quesadillas-med-laks-spinat-og-grov-guacamole-med-jalapenos-1

Quesadillas med laks, spinat og grov guacamole med jalapeños

Denne opskrift, mener jeg nok, min far engang fik fra en kollega. Det er i hvert fald lækkert. Oprindeligt lavede vi dem med avocado, tomat og jalapeños inde i quesadilla’erne, men jeg foretrækker det ved siden af, så det bliver mindre smattet. Quesadilla’erne er også nemmere at styre med det mindre fyld i. Under alle omstændigheder er det en meget nem ret. Jeg brugte under en halv time her til aften – og det er jo altid rart 😉 3 pers. * 6 fuldkornstortillaer * 250 g revet mozzarella * 200 g røget laks * ca. 50 g babyspinat *
Mere
rejer-og-groenne-boenner-med-staerk-hvidloegssauce-0

Rejer og grønne bønner med stærk hvidløgssauce

Denne ret stammer igen fra Can You Stay For Dinner? og hvis jeg ikke allerede var vild med den blog, ville jeg da helt sikkert være det nu. YUM-MY! Retten smagte fantastisk, var superenkel at lave og voldsomt sund. Og så fik jeg brugt min dampindsats for første gang, siden jeg købte den for halvandet år siden 😀 Jeg brugte friske grønne bønner – og selvom man i en håndevending kan bruge frosne i stedet, vil jeg helt sikkert anbefale de friske. Normalt er jeg klar fortaler for frosne grøntsager, men bønnerne blev voldsomt lækre på denne måde. Jeg ville gerne
Mere
rejespyd-blomkaal-hvidloeg-1

Rejer på spyd med hvidløgssmør og marokkansk blomkål med abrikos og pinjekerner (og mere hvidløgssmør)

Jeg har aldrig været den der organiserede og koordinerede bloggertype, der fast udgiver x antal blogindlæg om ugen eller hver dag ligefrem, eller hvad ved jeg. Det har I nok opdaget for længst. Nogle gange går der så længe mellem mine indlæg, at jeg måske helt ville glemme, at jeg jo faktisk har en madblog – hvis det ikke var fordi mit kamera står og minder mig om det ved mit køkken! Sådan en periode er (var?) jeg nok lidt i her siden først eksamensperioden og siden sommerferien startede – og det er også helt ok indimellem, synes jeg. Min
Mere
rejesalat-1

Rejesalat/skagenröra med avocado

Det kommer nok ikke bag på nogen i denne forsamling her, at jeg har nogle rimeligt overvældende og nærmest endeløse inspirationslister. Lister med retter, jeg gerne vil lave, opskrifter, der skal afprøves, og generelt madideer af alverdens slags. Og eftersom jeg hele tiden og løbende føler til de lister, gør jeg mig absolut ingen forhåbninger om nogensinde at nå til bunds deri. Men det er nok også meget godt faktisk. For den dag, jeg løber tør for information og ideer, er den dag, jeg lige så godt kan holde op med at blogge. Og jeg holder heldigvis alt for meget
Mere
salade-nicoise-3

Salade Niçoise

Jeg har mange svagheder, det skal jeg være den første til at indrømme – både når det kommer til mad og sådan generelt, selv om det nu mest er mad, jeg mener lige nu. Mange af mine madrelaterede svagheder er sæsonbetonede, hvilket, jeg egentligt tænker, er meget normalt. Om sommeren er en af mine største svagheder nye kartofler. Selv om jeg altid har været ret vild med kartofler i alle former, udgaver og variationer, og tidligere i mit liv flere gange har præsteret at spise et aftensmåltid bestående udelukkende af kartofler og sovs (det var især i mine vegetardage), er
Mere
IMG_2003

Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Det her er egentlig ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en virkelig god ide. Efter min mening i hvert fald 🙂 I løbet af den sidste uges tid har jeg haft voldsomt lyst til varmrøget laks. Så da jeg alligevel var i Føtex og købe ind i tirsdags, købte jeg et stykke. Desværre er varmrøget laks jo lidt smådyrt, så det værste ved det er altid, at når først man spiser det lidt, har man lyst til det igen. Og det er altså ikke noget jeg har råd til at spise særligt tit. Eller, så slemt er det jo
Mere
sesamlaks-med-bagte-guleroedder-og-aertemos-0

Sesamlaks med bagte gulerødder og ærtemos

Dette er en ret, jeg efterhånden har lavet en del gange. Både fordi jeg synes det er meget lækkert, men også fordi det faktisk er ret nemt. Det er desuden én af de retter, som er lige nem, uanset om man laver det til én person eller fire. Og så er det jo også såååå pænt!
Solsikkefisk med sommersalat

Solsikkefisk med sommersalat

Jeg lavede faktisk denne ret for snart en måned siden, men havde så på en eller anden måde formået at fortrænge den indtil nu. Ja, det var faktisk lige før, at den blev helt og aldeles tabt i svinget, og det ville egentligt have været en skam, for det er en dejlig måde at få fisk på – og anderledes end hvad mange – jeg personligt i hvert fald – har prøvet før. Grunden til, at den nær var gået i glemmebogen, er nok, at jeg lavede retten en dag jeg kom sent hjem og egentligt ikke gad at lave
Mere
Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron

Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron

Lige siden jeg så at der flere der var begyndt at få grønne asparges i deres diverse grøntkasser, har jeg selv haft lyst til asparges. Så da Netto i denne uge havde et bundt grønne asparges af ret fin kvalitet til 15 kroner, slog jeg straks til! Jeg synes at asparges næsten nødvendiggør et måltid der er friskt og sommerligt, så jeg valgte at lave en ret med rejer og citron – samt ærter og speltkerner. Egentlig ville jeg have haft brugt bulgur, men det viste sig, at jeg var løbet tør, så det blev speltkerner. Alle slags korn kan
Mere
IMG_9124

Speltotto med asparges, spinat og laks

Jeg har just fået indført et herligt nyt koncept – madaften! Det indebærer at min mor og bror kommer hjem til mig mere eller mindre hver onsdag aften, og så laver jeg mad til dem. Ikke at jeg ikke får set dem eller lavet mad til dem ellers, for det gør jeg jo, men jeg kan godt lide, at der er noget fast. Så kan jeg også gå og bruge tid på at planlægge menuen, for det kan jeg også ret godt lide. Så har jeg en (bedre) undskyldning for at læse madblade, kogebøger og madblogs hele tiden ;D I
Mere
IMG_8593

Sprød fisk med rodfrugtsfritter og hvidløgsdip

Dette er ikke et måltid, man skal lave, hvis man kun tænker på kalorieindhold, for det er ikke i den lette ende. Til gengæld skal man lave det, hvis man tænker på sundhed og god smag, for til trods for det lidt højere kalorietal, er der udelukkende gode sager heri. Det er en fantastisk udgave af fish ‘n’ chips, og generelt er det bare et virkeligt godt sammensat måltid. Jeg må gerne rose det sådan, eftersom det ikke er mig, der har fundet på retten. Den er fundet på Sofies Blog, og jeg har lavet meget få afvigelser i forhold
Mere
Squashspaghetti med basilikumpesto

Squashspaghetti med basilikumpesto og laks

En af de ting, jeg er blevet ret overrasket over ved LCHF er, at det ofte faktisk er hurtigere at lave mad! Nej, det er ellers ikke lige det, man ville forvente af en “specialkost”, men jeg sparer sådan set tid på en del ting. Tilbehøret fx. Man skal ikke afsætte tid til at koge pasta, ris eller kerner eller til at skrælle kartofler. Selvfølgelig skal der forberedes grøntsager, men det gjorde jeg jo trods alt i rigt mål i forvejen, så der er ikke meget der er ændret dér. Måske kommer det i virkeligheden nok mest an på, hvordan
Mere
IMG_0814

Sur-sød savoykål med fisk og ris

For et stykke tid siden nævnte jeg denne ret i min julekalender, og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at lave den igen, så I kan få den lækre opskrift. Indrømmet, det er absolut ikke det pæneste måltid, men det opvejer smagen klart! Det ser formentlig ud af meget, når man står med et helt hoved kål i en gryde, men det svinder – som det meste kål – rigtig, rigtig meget, så mængden passer ca. til 4 portioner. Jeg lavede det hjemme hos min mor og bror, og – til trods for at min bror ikke kan
Mere
IMG_2228

Sursød nudelsalat med limemarinerede rejer

Det er jo ikke ligefrem nogen hemmelighed, at jeg ikke får blogget megameget for tiden. Af den grund er det nok snart halvanden uge siden jeg lavede denne ret :O Ups. Men til gengæld har jeg i mellemtiden overstået én af tre eksaminer, før jeg får min bachelor. Det er da også en bedrift 😉 Men anyway. Opskriften stammer fra Arla, og var virkeligt et hit. Umiddelbart syntes jeg det lød lidt spøjst, at der skulle feta (nej, undskyld mig: hvid ost) i, men det passede faktisk overraskende godt dertil. Men det kan selvfølgelig også udelades, hvis I ikke tror
Mere
sushi-med-brune-ris-california-roll-crispy-ebi-0

Sushi med brune ris: california roll & crispy ebi

I dag har min mor fødselsdag. Hip hip hurra. Men eftersom min lillebror spiser hunde (læs: er i Kina), det heldige skarn, ville vi ikke gå ud at spise, som vi ellers plejer. Jeg valgte derfor at vi skulle lave sushi selv – og denne gang ville jeg prøve med brune ris. Man har jo hørt, at grødris fungerer ligeså fint som de dyre sushiris og jeg tænkte derfor at det måtte være det samme med brune grødris. Jeg fandt ris til fuldkornsgrød fra Urtekram i Irma for et stykke tid siden og tænkte, at de nok ville være perfekte.
Mere
sushiskaal-4

Sushiskål med blomkålsris, rejer og spicy mayo

Lad os lige snakke lidt om blomkålsris. Først var de der i helt rå og utilberedt form, som er fine, men som jeg bare aldrig rigtigt har lært at holde af. Så var der udgaven, hvor man bare lige hældte lidt kogende vand over eller blancherede dem kort. Igen: ikke fan. Næste skridt var de pandesauterede blomkålsris, som jeg er ret begejstret for. Ulempen ved dem er dog bare, at de ved for store mængder eller for lav varme (læs: for stor utålmodighed!) nemt kan blive slatne eller våde, og så er vi faktisk lige vidt. Men nu! – nu
Mere
tærte_spinat_laks-1

Tærte med spinat og laks

Det er jo altså ikke fordi, jeg tror, at en tærte med spinat og laks er noget særligt opfindsomt påfund, vel. Men da jeg for nyligt besluttede mig for sådan en fætter til aftensmad, gik det op for mig, hvor længe siden det efterhånden er, at jeg har lavet den sidst. Til trods for at det nok er min yndlingstærte og i øvrigt vist også den allerførste tærte, jeg prøvede at lave nogensinde. Alene af den grund fortjente den lidt spalteplads herinde. I øvrigt har jeg den ikke i den udgave, jeg laver nu, dvs. uden mel og LCHF-venlig og alt det der, så det
Mere
thaifiskedeller

Thai-fiskedeller med sprød salat i sukkerfri sweet chili sauce + sweet chili-mayo med basilikum

Vi kører ufortrødent videre med det thai- og asiatisk inspirerede mad her, så derfor blev jeg ekstra glad, da jeg blev spurgt om at udvikle en række opskrifter ud fra og med produkter fra Savannahs sortiment. Mange af jer har måske allerede set Savannahs produkter i butikkerne og ved, hvad konceptet indebærer, men for de af jer, der ikke har hørt om det før, kan jeg kort sige, at Savannah sælger afrikanske produkter i danske butikker med det formål at fremme udviklingen i Afrika gennem handel. Hver gang du køber produkter fra Afrika, via fx Savannahs sortiment, støtter du den
Mere
groenne_bønner_sesamlaks_misodressing-4

To slags grønne bønner, sesamlaks og misodressing

Hvis du følger mig på Snapchat (brugernavnet er xeniajamand – der var ikke andet godt ledigt!), så du mig i går livesnappe, mens jeg tvang mig selv i køkkenet og lavede aftensmad. Selv med nyt køkken er det ikke altid, det er lysten, der driver værket, men måske snarere noget laks, som skal laves, hvis det ikke skal være spildt. Det er jeg overbevist om, at vi alle kender! Resultatet af mine udfoldelser – som, indrømmet, var ganske overkommelige med dette måltid – blev noget af det lækreste, jeg har spist længe. Og så tror jeg i øvrigt, at der ikke
Mere
Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær - servering 1

Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær [samt pandestegt fisk]

Som jeg fortalte i går, er jeg for ikke så forfærdeligt lang tid siden begyndt at spise bacon (igen). Og det betyder jo, at jeg nu har en helt ny smagsgiver/protein-/fedtkilde som jeg kan bruge i maden. Yay! I sidste uge lavede jeg denne fænomenale (hvis jeg selv skal sige det) bønnesalat. Jeg havde fundet nogle rigtigt pæne friske grønne bønner i Føtex og nuppede dem straks, da jeg desværre tit synes, at friske bønner er lidt kedelige i supermarkederne. Ærgerligt, for jeg er helt vild med dem. Nå, men anyway, jeg skulle i hvert fald finde noget at bruge
Mere
tunwasabisoja-2

Tunbøffer med wasabi- og sojaglasering samt ærtepure med avocado og mynte

Pyh, noget af en titel, hva’? 😀 Selv om en sådan titel godt kan give bange anelser om besværlige opskrifter, er denne faktisk lige det modsatte. Det tog mig vitterligt ikke mere end 10-15 minutter at lave aftensmad i går, hvilket jo absolut ikke er at kimse ad – især ikke når resultatet stadig er så lækkert, som dette blev! Der er (næsten) intet hakkearbejde, og ingen af elementerne skal tilberedes mere end højst et par minutter. Win! Det er dog ikke en af de billigste retter. Tunbøffer er virkeligt lækker spise, men det kræver lidt, at man flotter sig
Mere
Tundeller

Tundeller

Nogle gange er det rart med et proteintilbehør som bare er nemt og hurtigt, og som kan laves ud af basisingredienser, i stedet for at man altid skal huske at købe det eller tage det op af fryseren 🙂 Og ingrdienserne til disse tundeller har jeg i hvert fald personligt altid på lager! Jeg har flere gange set diverse opskrifter på tundeller rundt omkring, men har været lidt skeptisk mht. ideen om varm tun – det er også tidligere noget, jeg har holdt mig fra. Men efter diverse positive opskrifter og kommentarer her og der, besluttede jeg mig for at
Mere
tundeller-3

Tundeller, bønnefritter og chilimayo

Nu opdagede jeg jo for nyligt, at frisk tun ikke just er en billig spise – og det er så faktisk mildt sagt! Da jeg bladrede mine kogebøger igennem i weekenden for at lave ugens madplan og faldt over denne opskrift i Ditte Ingemanns “LOW CARB fra The Food Club”, tænkte jeg, at tun i en mindre kostelig udgave ville være en fin kontrast. Jeg var desuden hurtigt overtalt af kombien med bønnefritter og chilimayo, fordi begge dele nok er nogle af mine yndlingsting i hele den vide verden! Faktisk var dette ikke mit første forsøg med tundeller – jeg
Mere
Tunmousse med torskerogn - i spidskålswrap

Tunmousse med torskerogn – i spidskålswrap

Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg spiser til frokost – og endnu oftere, hvad jeg har med på madpakken… Og jeg svarer sjældent. Tarveligt? Ja, måske. Men jeg foretrækker at svare på ting, jeg rent faktisk har et svar på – og min frokost og madpakke består 9 ud af 10 tilfælde sådan set bare af (planlagte) rester. Ikke det mest brugbare eller inspirerende svar, vel? 😉 Men, når det den 10. dag fejler, og jeg ikke har fået ordnet det, så der er rester eller andet, må jeg jo tænke kreativt, og måske det også kan komme jer til
Mere
tunsalat-med-majs-og-roed-peber-2

Tunsalat med majs og rød peber

Efter at Lise i går endnu engang fristede med tunsalat, besluttede jeg, at det var på tide at jeg fik lavet det selv. Det virkede desuden som det perfekte tidspunkt, eftersom jeg jo stadig havde grove burgerboller tilbage fra i går. Min tunsalat blev en blanding af Lises og Stines, og det bliver ligeledes en ret stor portion. Jeg kan ikke lide hakkede rå løg, men jeg tilsatte lidt løgpulver, da jeg synes at smagen af løg i nogle ting er lige i øjet. Hvidløget heri er desuden ret lækkert – det er en meget diskret smag, men nok til at
Mere
laksewrap-3

Wrap med chililaks, majs og lime

Jeg flyttede til min nuværende lejlighed i midten af maj, og indtil videre er dén opskrift, jeg nok har lavet ultimativt flest gange, tror jeg, min chili con carne. Ja, selv om det har været sommer en stor del af tiden! Smagen er fantastisk, det er nemt, og man har rester til flere dage. For et par uger siden lavede jeg endnu en gang en omgang, og jeg besluttede for en afvekslings skyld at prøve at servere nogle af resterne på en lidt anderledes måde, nemlig i tortillaer. Jeg tænkte først at lave dem selv, men så bestemte jeg mig i
Mere

Skriv en kommentar