Hovedretter med kød

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist det meste kød – i alle tilfælde stort set alt det, jeg fik serveret, så vidt jeg husker. Men en
Mere

Baconærter, ovnbagt spidskål og stavblender-bearnaise (+hakkebøffer)

Ofte når jeg får en ny livret – eller genopdager en gammel – har jeg en tendens til at gå lidt i selvsving og spise den ene ting lidt for ofte i tiden derefter. Det skete for nyligt, da jeg første gang prøvede baconærterne her. De er inspireret fra denne facebookside, som jeg flere gange har set lave ærterne – de (åbenbart) såkaldte “franske ærter”. Jeg har længe tænkt, at det da sikkert var et
Mere

Bagte kartofler med skinke, hytteost og grønne bønner

Det her er en virkeligt enkel ret, men samtidigt meget lækker – i hvert fald efter mine smagsløg. Jeg laver den med jævne mellemrum, da den er billig og samtidigt er en rigtigt god sammensætning af de forskellige ingredienser. Derudover er det jo også ret sundt, da der er nogenlunde den rette sammensætning af kulhydrat og protein. Der er dog ikke så meget fedt i, men det kan man jo altid ændre på, hvis man
Mere

Båndpasta med peberfrugtsauce og chorizo

Kender I de dage, hvor man bare virkeligt, virkeligt, virkeligt har lyst til junk? Altså vi snakker en god omgang sprøde pomfritter, godt med salatmayo og måske en grillkylling eller noget pizza? De dage, hvor det bare føles som om, det er det eneste, der vil du? Hvor man nærmest kan smage det lækre saltede mad, når man tænker på det? Nå, ikke? Hm, så blev denne samtale pludseligt akavet! 😉 For sådan havde jeg
Mere

Bearnaise

Jeg har altid været bearnaise-typen. I ved, typen, der vælger bearnaise, når der er valg mellem saucer og ligeledes oftest laver den sauce hjemme. Desværre har det tidligere altid været Knorrs, for jeg må indrømme, at jeg faktisk har syntes, at den smagte ganske fint (man kan jo vænne sig til hvad som helst, er det ikke det, man siger). Men efterhånden som jeg bliver mere og mere OBS på hvad ting indeholder, har jeg
Mere

Biksemad med glaskål, bacon og ærter

I sidste uges kålkasse fra Aarstiderne fik jeg et glaskål. Glaskål er et af de der lidt mere specielle kål, som der måske er færre, der har har hørt om og smagt, men den bedste måde at beskrive det på, tror jeg, er nok, at det smager lidt hen af mild broccolistok. Det er i hvert fald de associationer, jeg får. Og så fungerer glaskålen i øvrigt fremragende som en slags kartoffelerstatning, har jeg lært
Mere

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og
Mere

Blomkåls- og parmesanmos med savoykål og bacon

Når man nu har lært at kunne lide bacon, er der pludselig en masse muligheder inden for madlavningen, som ikke tidligere har været der. Så det må man jo udnytte. Da jeg så denne opskrift vidste jeg straks, at jeg skulle prøve noget lignende. Kombien med noget blødt nederst, noget lækkert mørt og lidt sejt kål i midten og sprødt bacon på toppen overtalte mig med det samme. Som det kan ses, lavede jeg dog
Mere

Blomkålsfad med sprød bacon

Af og til bliver LCHF jo lidt forvekslet med en livsstil, hvor man nærmest lever af bacon og fløde – hvilket man måske godt kan vildledes til at tro ved at følge og læse om nogle af de (især svenske efter min opfattelse) LCHF’ere som lever meget kulhydratfattigt. Det er selvfølgelig først og fremmest en opfattelse, der deles af folk, der egentligt ikke ved særligt meget om LCHF – for vi andre ved jo godt,
Mere

Blomkålsgratin med skinke

Den anden dag i Føtex fandt jeg et stort flot blomkålshoved og puttede det straks i kurven. På min jagt efter en opskrift at bruge det i, faldt jeg så over en opskrift på blomkålsgratin på Arlas hjemmeside. Jeg har faktisk aldrig smagt blomkålsgratin før – min familie lavede aldrig særligt mange ‘danske klassikere’. Så jeg tænkte, at det da var det, jeg skulle lave. Jeg har tweaket opskriften lidt. Jeg tilsatte mere blomkål og
Mere

Blomkålspizza [med tomat, ost, skinke, ananas og pesto]

Så blev det også min tur til at prøve den berømte, berygtede (og til dels hypede) blomkålspizzabund. Jeg har faktisk længe haft lyst til at prøve den, men nu, hvor jeg netop ikke spiser korn, virkede det som det perfekte tidspunkt at gå fra tanke til handling. Min udgave endte som en hybrid mellem opskriften her og her, men når alt kommer til alt, er der vist ikke den store forskel på de forskellige opskrifter
Mere

Blomkålspizza med pofiber

Pizza er nok en af de dér ting, som langt størstedelen af mennesker kan lide i en eller anden grad. Måske vi ikke alle er lige kæmpe-begejstrede, men jeg har i hvert fald sjældent mødt nogen, som decideret ikke kan lide det. Derfor er det nok heller ikke så mærkeligt, at det er en af de ting, der findes virkeligt mange LCHF-opskrifter på, både her på bloggen og generelt på internettet – for selv om
Mere

Blomkålssalat med radiser og ærter

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg troede. Eller det vil sige: I vinterhalvåret er det nemmere at undvære kartofler, end jeg havde frygtet. Jeg kommer dog
Mere

Boller i karry med grøntsagsris og drys af æbler og peanuts

Mens jeg lige sover lidt ud efter at have set Oscar-uddelingen i nat og have vendt op og ned på nat og dag, kan I få denne opskrift på gårsdagens aftensmad (og ja, indlægget er 100% skrevet, mens jeg venter på at selve showet reelt starter – jeg kan kun kigge på så mange kjoler og celebs, før jeg mangler noget adspredelse…) Der er tilsyneladende boller i karry overalt på Instagram lige for tiden, og
Mere

Bøf stroganoff og hvidkålssalat med squash og æble

I dag har min roomie besøg af sin søster. Standard. Eller I ved, vi har jo ikke boet sammen så længe, men det er vel standard, at man har familiebesøg. Det var som sådan heller ikke det, der var pointen med historien. Pointen var, at jeg så i går aftes spurgte, om de så stod for maden, når nu han havde gæst…og så så han da ellers helt mærkelig ud i hovedet, kan jeg godt
Mere

Braiserede svinekæber i øl og æblemost med grov mos og saltmandler

Jeg købte faktisk disse svinekæber tilbage i december, men da den aftale, de var købt til, så måtte aflyses, røg kæberne i fryseren til en anden god gang. Og den gode gang var så i søndags! Jeg har smagt svinekæber et par gange før og været ovenud begejstret, men jeg havde endnu til gode at lave dem selv, så det måtte der selvfølgelig laves om på. Jeg er ikke den, der eksperimenterer allermest, når det kommer
Mere

Brændende kærlighed på LCHF-manér

Jep, i dag får I endnu en simpel, uoriginal og uopfindsom opskrift. Af og til undrer jeg mig oprigtigt talt over, at I stadig følger med her, haha! 😀 Men spøg til side, brændende kærlighed er jo ikke just raketvidenskab. Men hver gang jeg laver de her virkeligt enkle retter og overvejer ikke at udgive opskriften, tænker jeg tilbage på mig selv for snart 3/4 år siden, da jeg lige var startet på LCHF og
Mere

Broccoli Alfredo med serranoskinke

Næ, hej, se hvem det er! Det er mig, hende der Xenia, som engang imellem blogger om mad på denne her såkaldte madblog! Og ved I hvad? I dag har jeg rent faktisk en opskrift til jer. Jeg ved det, det er store sager, er det… Til gengæld er opskrift ikke noget særligt stort. Bevares det er noget helt særligt og lækkert, men det er ikke svært eller omstændigt, og det ved jeg, at vi
Mere

Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over for jer eller et eller andet. Jeg mener: Helt ærligt! En opskrift med tre sølle ingredienser – hvad tænker jeg
Mere

Burger med kylling, bacon, champignon og aioli

Nu skal I endelig ikke tro, at man absolut skal have tømmermænd for at lave denne ret – nærmest tværtimod. Men jeg kan i hvert fald afsløre, at de er utroligt gode – også med tømmermænd. “Hits the spot”-burgere, kunne man fristes til at kalde dem. Jeg elsker, når tilfældig planlægning ender med at være det mest perfekte nogensinde. Fx – hypotetisk set – hvis man har planlagt at lave hjemmelavede burgere sammen med sin
Mere

Cheeseburger med tomatrelish og bacon i burgerbolle med squash og ost

Da jeg satte denne cheeseburger på sidste uges madplan, gik det op for mig, at jeg faktisk ikke har én eneste opskrift på en helt klassisk oksekødsburger herinde. For et par år siden havde det måske givet fin mening, eftersom jeg dengang ikke spiste burger med okse, men inden for det sidste års tid er det i høj grad ændret sig, og jeg har snart ikke tal på, hvor mange burgere jeg har spist ude.
Mere

Chef’s Salad / Salat med skinke, ost, majs og avocado

Før jeg hoppede på LCHF-vognen, var et af mine go-to-måltider, når jeg ikke gad at lave mad, grove pitabrød med salat, skinke, majs og hytteost. Og ja, den skarpe læser har nok bemærket, at det da egentligt lyder ret meget som netop denne ret! Det er jo nok ikke helt tilfældigt, tænker jeg 😉 Da jeg i går skulle finde ud af, hvad jeg gad at spise til aften, søgte jeg alle mine gemte opskrifter
Mere

Chili con carne

I dag er en stor dag her på bloggen. “Hvorfor”, spørger du? Jo, ganske enkelt fordi der her kommer en opskrift med oksekød – den første af slagsen! Jaja, det er store sager… Det hele startede for et par dage siden, hvor jeg pludseligt fik den særeste lyst til chili con carne. Og som om dét ikke var sært nok – jeg mener: Hvem får lyst til chili con carne, når solen skinner, og det
Mere

Cottage pie

Jeg har haft lagt min hjerne i blød, men jeg kan simpelthen ikke komme i tanker om, hvad “cottage pie” hedder på dansk – hvis der overhovedet findes et navn for det? Men jeg mindes da, at have fået noget lignende en enkelt gang som barn et eller andet sted – er det monstro det, der hedder “soldatermad” eller noget i den dur? Måske vi har nogle kloge mennesker på linjen her! Hvor om alting
Mere

De bedste frikadeller

Jeg er stadig ret vild med den der persillesovs der, så derfor prøver jeg med jævne mellemrum at finde på nye ting, jeg kan servere sovsen til, så jeg i højere grad kan overbevise mig selv om, at jeg ikke bare spiser det samme og det samme og det samme. For det meste virker det, skulle jeg hilse og sige! Nogen af jer husker måske, at jeg for snart et år siden satte mig for
Mere

Fathead-pizza

I forgårs skete der noget helt ekstraordinært. Ja, noget, der faktisk overraskede selv mig selv: Jeg lavede mad! Det er nemlig desværre en sjælden begivenhed i disse dage – for selv om jeg nyder sommervejret til fulde, selv nu hvor ferien er sådan semi-forbi, og jeg er tilbage på arbejde, er det altså ikke madlavning (især af den varme slags), det bliver til. Dels har jeg de sidste dage været ude de fleste dage, og
Mere
Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Men en giveaway tæller jo ikke som “rigtigt” indlæg, så her får I også en reel opskrift – er det en madblog, det her, eller er det en madblog?! Fjerde og næstsidste måltid fra Aarstidernes LowCarbKasse stak altså også lidt af fra den medfølgende opskrift og ret, som ellers stod på “fennikelpølser med græskarsuppe og ristede mandler“. Og når nu jeg fortæller jer min begrundelse for ikke at lave græskarsuppe, som jo ellers er ok
Mere

Flødesovs med bacon og champignon

Dét at lave sovs har aldrig sådan ligefrem været en af mine spidskompetencer, mildt sagt. Men jeg øver mig og øver mig og bliver gradvist bedre. For hvad passer bedre til en lørdag aften alene hjemme efter en hyggelig biograftur med god film og søde venner, end et fantastisk lækkert måltid med godt med sovs til? Ja, ikke meget, hvis du spørger mig! I går var ikke første gang, jeg lavede denne ret – men
Mere

Fyldte pandekager med skinke og spinat samt salat med melon, agurk og pinjekerner

  Igen igen stammer opskriften fra hende her. Jeg har faktisk aldrig gjort særligt meget i fyldte pandekager, men det er da vist en fejl, har jeg nu fundet ud af. Jeg har ikke lavet de store ændringer i forhold til den originale opskrift. Kun at jeg erstattede noget af hvedemelet i pandekagerne med min nye ven, hvid hvede. Og det blev fint. Jeg fik kun syv pandekager ud af portionen i forhold til de 12, NYBH
Mere
Fyldte pandekager med spinat, skinke og ost

Fyldte pandekager med spinat, skinke og ost

Den 1. oktober havde jeg deadline på min bog, så om aftenen den 30. september sendte jeg en mail til min redaktør med det “færdige” dokument. 100 opskrifter på 149 A4-sider og 43.041 ord, og det var måske den mest antiklimaktiske følelse nogensinde at aflevere sådan noget “bare” ved at sende en email. Selv om jeg er et meget digitalt menneske, kunne jeg godt have brugt en mindre fanfare eller noget! I stedet tog jeg
Mere

Græske kødboller med tzatziki og bønne-tomat-salat

Jeg tror egentligt aldrig, jeg har fortalt jer om mine problemer med at tage billeder til bloggen, og det er da egentligt en skam, for det er en af de der ting, som vi ligesom kan bruge til at bonde over og komme hinanden lidt ved, og som vi så fra nu af kan tænke tilbage på, fnise lidt og tænke, ih, hende Xenia, hun er nu en fjollet en. Eller noget, ikke. Men det,
Mere

Grønkål med rødbeder og feta + svinekoteletter

Okay, det her, ikke? Jeg siger jer, det var godt! Det var en af de ting, hvortil ideen opstod mere eller mindre tilfældigt, affødt af køleskabets rester og butikkernes tilbud – men det smagte ganske fænomenalt, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo – i dette forum i hvert fald 😉 Nette har økologiske svinekoteletter på tilbud i denne uge, som jeg derfor købte en pakke af. Jeg havde stadig en
Mere

Guddommelig persillesovs – med tilbehør

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo allerede én opskrift på stegt flæsk med persillesovs og blomkål her på bloggen, men denne her er faktisk nok bedre,
Mere

Hakkebøf med kapers og spejlæg, salat af beder, kinaradise og macadamia og baconærter

I dag står den på en god omgang mormormad! Tror jeg. Faktisk talt ved jeg det ikke, men den opskrift fra nemlig.com, jeg tog udgangspunkt i, hedder “Mormors hakkebøf med rødbedesalat”, så man må formode, at nogens mormor (om ikke andet Michelle Kristensens) kunne finde på at lave denne ret. Bevares, hvis jeg var mormor, ville jeg da intet have noget imod at lave retten heller, så det er da ikke usandsynligt! 😀 Opskriften er
Mere

Hakkebøffer med baconbønner og blomkålsbearnaise

Ja, I skal da i hvert fald ikke beskylde mig for at ligge på den lade side, når det kommer til at tage fat på de der nytårsforsæt dér! Allerede den 2. januar kunne jeg sætte hak ved et af punkterne – for januar måned, vel at mærke – nemlig at smage noget nyt. Jeg ved ikke præcist hvornår, jeg sidst spiste en hakkebøf. Men jeg kan med sikkerhed sige, at det er i hvert
Mere

Hakkebøffer med brun sovs og blomkålsmos

Ok, jeg indrømmer gerne, at dette måltid måske ikke lige er det mest varmt-vejr-venlige i verden, men det er til gengæld voldsomt lækkert. Jeg er ikke altid så god til det med kun at have lyst til sæsonbetonede retter. Altså, bevares, selvfølgelig har jeg altid mere lyst til de varmende simreretter, når det er koldt, og de friske salater og deslige, når det er varmt, men jeg kan også godt “snyde” ind imellem og fx
Mere

Herregårdskylling

LCHF er fantastisk af en lang række årsager. Ikke mindst fordi LCHF er så mange forskellige ting. Forskellige mennesker spiser LCHF på forskellige måder. Nogle kører den strikse stil, andre den mere liberale. Nogle fylder godt på med grønt, andre sparer lidt mere på det punkt. Og nogle spiser en masse fløde og bacon – især fløde. Og ja, med det sidste “nogle” hentyder jeg i høj grad til mig selv! Jeg har ikke lagt
Mere

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja, i mandags sad jeg selvfølgelig alt for ude længe i solen og forårsvejret uden jakke på. Hvilket betyder, at jeg
Mere

Intervalstegt culottesteg (med flødeblomkål og bønnesalat)

Og føljetonen med “Xenia lærer at lave og spise kød” fortsætter, i dette afsnit med 1) culottesteg, 2) steg-stegning generelt, 3) intervalstegning og 4) noget der ligner rødt kød. Ja, jeg er selv ret imponeret i hvert fald! Jeg ville egentligt have haft en hamburgerryg at servere til flødeblomkålen (og bønnesalaten), men det kunne ingen af de butikker, jeg var i, byde på i en størrelse, der bare nogenlunde gav mening for to mennesker. I
Mere
Kebab-salat med creme fraiche-dressing

Kebab-salat med (himmelsk) creme fraiche-dressing

Som jeg fortalte i gårsdagens hverdagsmåltider-indlæg, var tirsdag en halvdårlig dag. Og halvdårlige dage i kombination med nogle andre ting har generelt for mig en tendens til at give mig mega cravings efter noget fast/junkfood af den underlødige slags (ahem, hvem sagde grillkylling og pomfritter?!). Og nu er det jo ikke fordi, jeg ellers synes, at jeg hverken er fanatisk eller hellig, men jeg vil faktisk gerne undgå den slags så meget som muligt. Dels
Mere

Klassiske frikadeller #1

De af jer, der har fulgt med længe efterhånden, ved, at det stadig er noget forholdsvist nyt noget, at jeg spiser det meste kød i varierende grader. At jeg spiser både svinekød og oksekød er fx ret nyt, hvorfor jeg heller ikke har overvældende mange opskrifter med de kødtyper – eller generelt særligt meget erfaring med at kokkerere med det i det hele taget. Det prøver jeg dog løbende at lave om på, og denne
Mere

Kogt røget hamburgerryg med grønlangkål og karamelliserede æbler

Nu ved jeg godt, at hamburgerryg og grønlangkål jo nok faktisk officielt mange steder betegnes som julemad. Men det er aldrig noget, jeg rigtigt har forbundet med julen, eller fået særligt ofte i det hele taget, så derfor bestemmer jeg hermed, at det er helt ok at lave det nu – og at bringe opskriften, ikke at forglemme. Faktisk er det dog løgn at sige, at retten overhovedet ikke har noget med jul at gøre
Mere

Lasagne med blomkålsbechamel

Af uvisse årsager er der to ting, som, jeg føler, er ret vigtige at nævne i forbindelse med denne opskrift. 1) Den sidste halvanden uges tid har jeg ikke ligefrem været mit sædvanlige glade selv (p.s. irriterende ting at skrive om sig selv, undskyld). Derimod har jeg primært været trist, træt og træls – og det eneste gode ved det er, at det er en alliteration! Trist-træt-trælshed plejer for mig desuden at resultere i madlede,
Mere

Lasagne(tte) med kål

Måske det bare er mig, der er en ordkløver (det er det som oftest), men det føles som snyd at kalde denne ret for en lasagne. Jeg mener, der er jo ikke nogle lasagneplader deri! Men lasagnette, det kan jeg gå med til! Også selv om det vist egentligt ikke er noget, jeg nogensinde har fået selv, men så vidt jeg er orienteret er det vist noget med en ret a la lasagne, men blot
Mere

Millionbøf med mos

Jeg ved ikke med dig, men der er et eller andet med koldt vejr og grå himmel, der bare giver mig en uovervindelig trang til ting, der er most. Om det så er blomkål eller kartofler eller kartofler og pastinak eller blomkål eller kartofler eller selleri eller blomkål og gulerod eller hvad ved jeg, det kommer sig egentligt ikke så nøje. Så længe mosen er tilsat godt med smør, forstås! Men den der bløde, lækre
Mere

Mørbradbøffer og champignon a la creme

Som jeg nævnte ved mit første mørbradforsøg, var den mørbradgryde faktisk inspireret af en ret, som vi fik til julefrokosten på mit arbejde – nemlig mørbradbøffer og champignon a la creme – eller mørbradbøffer med champignoner i flødesovs for de mindre fancypants 😀 Og lige siden jeg prøvede det den dag, har jeg vidst, at jeg ville prøve at lave min egen udgave til vores egen julefrokost. Med det samme jeg smagte det, vidste jeg
Mere

Mørbradgryde

Vi fortsætter ufortrødent med mad i comfort food-genren her! Og alle ved jo, at comfort food = flødesovs! Og selv om en mørbradgryde som denne måske er dagskost og lidt retro for mange af jer, er det faktisk helt nyt for mig. Jeg har nemlig længe spist meget lidt svinekød, som I måske ved – og især de “rene kød-udskæringer” som fx netop mørbrad har været det, jeg først og fremmest har undgået. Jeg er
Mere

Pasta Carbonara

Som I ved, er jeg jo langt fra den strikseste LCHF’er der findes. Tværtimod er jeg faktisk nok ret liberal. Jeg kan rigtigt godt lide grøntsager, så selv i de perioder hvor jeg spiser næsten 100% LCHF, er det begrænset hvor meget jeg har lyst til at skære ned på dem. Og så kæmper jeg altså stadig af og til med det dér med at få fedt nok. Selv om jeg tydeligt kan mærke, hvor
Mere

Pastatærte med skinke og ost

Normalt synes jeg ikke at Alletiders Kogebog er særligt god at finde inspiration fra, med mindre man har en specifik ret eller ingrediens i tankerne. Ikke desto mindre valgte jeg i går, da jeg jo alligevel sad og kedede mig lidt, at lave en filtersøgning på alle hovedretter der er blevet vurderet over 8 af mindst 20 personer. Og så gik jeg ellers bare listen igennem. Og der var da et par ting, der fristede.
Mere

Pikant blomkåls- og skinkefad

Kender I LCHF-forum? Det er en ret smart debatside med en masse kloge mennesker, hvor man kan få svar på stort set hvilket som helst vedrørende LCHF – jeg benytter mig selv flittigt af det. Og lige nu er vi faktisk ved at få stablet en LCHF-madklub på benene – og der er altså endnu plads til et par stykker til, så hvis du sidder og tænker, at det ville da lige være noget for
Mere

Pizza med bacon, feta og ananas

Nu ved jeg godt, at jeg praktisk talt siger det her, hver gang jeg laver pizza. Men jeg burde virkeligt lave pizza noget oftere! Det er jo supernemt, variationsmulighederne er uendelige, og det er faktisk, til trods for hvad mange måske tror, ok nemt at lave LCHF-venlig pizza. Jeg har efterhånden prøvet en hel række forskellige pizzabunde, men denne rangerer blandt de bedre. Den blev faktisk næsten sådan rigtigt sprød, hvilket alle, der har eksperimenteret
Mere

Pizza med fuldkornsbund, tomatsauce, ost, skinke, ananas og pesto

I søndags havde jeg voldsomt lyst til pizza – og for en gangs skyld havde jeg også lyst til at lave den selv. Jeg manglede dog skinke, så jeg var længe om at overbevise mig selv om at gå ned at købe det. Jeg gjorde det dog – til sidst; cravings er ikke nemme at overkomme 😉 Som så mange andre, har jeg efterhånden prøvet mange forskellige pizzabunde – både af den langtidshævede (læs: mere
Mere

Pizza med serranoskinke og mozzarella (LCHF)

De fleste har efterhånden prøvet eller i det mindste hørt om den gode blomkålspizza. Og den er jeg såmænd også stadig ganske begejstret for – især tanken om, at man fylder ekstra grøntsager på tanken helt uden at bemærke det! Men ind imellem får jeg nu også lyst til en pizzabund, der er lidt mere brødagtig, så da jeg faldt over denne opskrift i en af mine nye kogebøger, nemlig Åse Falkman Fredriksons “Viktminskning med
Mere

Pølsemix med bønnefritter og tomatmayo

Ja, det er jo stort set som at være “hjemme på grillbaren”. Eller, ok, det ved jeg reelt set, hvis jeg skal være ærlig, faktisk ikke, for jeg tror egentligt aldrig, at jeg har smagt en pølsemix før. Af uvisse årsager var det dog alligevel det, jeg fik lyst til at lave i lørdags, da jeg stod med fire pølser, der gerne skulle bruges i en aftensmad af en art. Jeg benyttede derfor straks muligheden
Mere

Pølser med sprøde peberfrugter og ovnbagte kartofler

Så fik jeg endelig lavet lidt mad igen. Men eftersom jeg jo burde bruge bruger al min tid på eksamenslæsning, blev det stadig i den mindre tidskrævende ende. Opskriften er fra Spis Bedre 02/12, og jeg ændrede faktisk overraskende lidt i forhold til originalopskriften. Og det, jeg ændrede, var mest mht. tiderne, som efter min mening var rimelig urealistiske i bladet. I hvert fald kartoflerne. De skulle officielt kun have haft 20 minutter, men efter
Mere
Pulled pork + coleslaw

Pulled pork
(med coleslaw og valgfri burgerbolle)

At sige at pulled pork er en af de mest hypede måltider lige for tiden ville vist være en voldsom underdrivelse. Faktisk lå pulled pork på førstepladsen på madrelaterede google-søgninger i 2013 – og umiddelbart er det da garanteret en tendens, der fortsætter. Ikke desto mindre er jeg som altid last mover og fik faktisk først prøvet at lave det selv her i weekenden i forbindelse med min familiefødselsdag. Jeg har smagt det tre gange
Mere

Salatpizza

Jeg har alle dage – nok ligesom stort set alle andre, antager jeg – været vild med pizza. Der er bare noget ved pizza, som tilsyneladende fungerer for alle! Så længe tilbage som jeg kan huske, har jeg dog været en good ol’ skinke og ost-type – calzone for variation, og evt. med champignoner eller ananas og pesto, når det går rigtigt vildt for sig. Men på det sidste er der sket noget ret vildt!
Mere

Sojamarineret kalvekød i wok med puntarella, østershatte og gulerod

Nu ved jeg godt, at jeg sagde i går, at jeg ville skubbe måltid nr. 2 en dag. Men faktisk skal jeg ud at spise i aften, så det gik op for mig, at hvis jeg ikke lavede mad i går, ville jeg pludseligt stå uden rester til madpakke. Eller jeg ville i hvert fald være nødsaget til alligevel at finde på noget andet, og så virkede det faktisk ligeså nemt bare at lave den
Mere

Squashspaghetti med bacon, pesto og kylling

Mit forhold til squash er sådan lidt ambivalent. Jeg veksler mellem, at synes det er en genial og alsidig grøntsag – næsten lige så fantastisk og brugbar som blomkål – og egentligt ikke rigtigt bryde mig om konsistensen. Men sådan er der jo så meget. Når jeg spiser det råt som pasta til min all-time favorite kyllingekødsovs, er jeg i himlen og forfatter utallige oder og kærlighedserklæringer til den grønne sag med mange nævne (kært
Mere

Stegt flæsk med blomkål i persillesovs

Der er nok ikke nogen, der er i tvivl om, at jeg til tider er lidt sær, når det kommer til mad. For nyligt besluttede jeg mig dog for at bryde én af mine grænser ved at prøve stegt flæsk – og det faldt ganske fint sammen med at min mor inviterede ud at spise. Jeg foreslog et sted i Roskilde, der har stegt flæsk ad libitum og så var det da bare det, vi
Mere

Stegte asiatiske blomkålsris med bacon og æg

Jeg tænkte egentligt ikke videre over det i går, da jeg lavede og spiste aftensmad, men dette er faktisk en forholdsvis sær ret, når man tænker over det. Ellers også kan man bare være snedig og kalde det en fusionsret 😀 Det var i hvert fald til dels det, retten ledte tankerne hen på for mig. Blandingen af de asiatiske smagsindtryk, som fx ingefær, forårsløg og soja, og de mere “almindelige” og dagligdags smage, som
Mere

Svamperisotto med ærter og serranoskinke

  I tirsdags lavede jeg endnu en gang risotto – og denne gang blev det mit første forsøg med rigtige risottoris, da jeg jo har brugt speltkerner de andre gange. Og nu kan jeg helt uden tvivl sige, at jeg faktisk ikke synes, at der er den store forskel smagsmæssigt. Så længe man sørger for at begge dele bliver møre nok, er det jo alt det andet i retten, der giver smagen, så man kan
Mere
Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

9 ud af 10 gange jeg køber græskar, er det uden tvivl for at lave denne opskrift. Og selv om den opskrift kun kalder på et halvt græskar, bruger jeg oftest også den anden halvdel til selvsamme ret på et senere tidspunkt. En sjælden gang får jeg dog lyst til at eksperimentere lidt mere og for et par dage siden var netop sådan en dag, så jeg brugte et kvart græskar (det var en stor basse denne gang!)
Mere

Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke

Denne opskrift er endnu engang fra Mad! – denne gang udgave 1/11. Det er faktisk anden gang, jeg laver det. Første gang fik jeg bare ikke taget billeder og blogget om det. Sidst glemte jeg også osten, hehe. Men hvis jeg skal være ærlig, kunne jeg bedre lide det uden – mest fordi den emmentaler, jeg havde fået fat i, var lidt for stærk til mine meget sarte ostesmagsløg. Jeg ville i hvert fald foretrække
Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *