♥ Jul ♥

Quinoagrød

Alternativ julegrød på quinoa

I dag er det den 1. december og dermed er julemåneden officielt startet. Ganske vist tyvstartede jeg en smule i går med juleoppyntning, julemusik og julegrød. Og især sidstnævnte vil jeg meget gerne dele med jer. For et par uger siden var jeg så heldig at få den bedste pakke længe. Faktisk var den så god, at jeg vælger at betragte den lidt som en tidlig julegave. Og den betegnelse er faktisk meget passende, for
Mere

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden heller ikke til rester, hvilket på den ene side er lidt ærgerligt, men på den anden side bliver det opvejet
Mere

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og læser blogs. Men måske der nu lige skulle sidde et par stykker derude, ud over mig, som lige har i
Mere

Æbleskiver

  I søndags lavede jeg en gang æbleskiver fra bunden – med lidt hjælp fra Kvalimad og en støbejernsæbleskivepande, som min mor lånte af nogen sidste år og endnu ikke har leveret tilbage. Jeg har én gang før prøvet at lave æbleskiver selv, men der var jeg ærligt talt ikke synderlig imponeret. Disse var derimod meget bedre – og også bedre end de købte på de fleste punkter. Der er dog lige det med sprødheden,
Mere

Æbleskiver (LCHF)

Hvis jeg nu havde været den tjekkede og velorganiserede type, havde jeg nok sørget for at udgive dette indlæg en af de fire foregående dage, der alle helt officielt og ubestrideligt kan kaldes juledage. Eftersom jeg lavede æbleskiverne her allerede den 22., har jeg jo sådan set haft rig lejlighed til det. Men sådan skulle det åbenbart ikke være, så i stedet håber jeg, at I – ligesom jeg – også er af den overbevisning
Mere

Byen lugter af and og flæskesteg, alle mennesker går rundt og glæder sig!

jul Faktisk synes jeg altid, at sådanne indlæg her lidt er snyd, men nu er julen pludseligt ret tæt på, og selv om jeg ikke har fået snøvlet mig sammen til at dele nogle nye juleopskrifter (endnu) i år, men egentligt bare har levet af risengrød, sidder der måske alligevel nogle af jer derude, som lige mangler inspiration til dette eller hint. Så det får I her! Jeg har samlet alle de juleopskrifter, jeg har
Mere

Chokoladetrøfler

Omgomgomg! Jeg har nærmest ikke nogen ord for, hvor godt det her er! Det er ærligt talt lige før, jeg savler ned i tastaturet, mens jeg skriver her! Men billeder siger jo mere end tusind ord, er det ikke sådan? Jeg er i hvert fald overbevist om, at der er en klar årsag til, hvorfor dette indlæg indeholder hele 11 billeder af de samme trøfler – jeg kunne nærmest ikke holde op med at fotografere!
Mere

Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Så blev det tid til opskriften på den fantastiske grønkålssalat! Er I lige så begejstrede som jeg? Hm, måske ikke, men det er nu også helt i orden. Jeg er begejstrede nok for os alle sammen. Det er jo efterhånden et godt stykke tid siden, jeg begyndte at omtale mig selv som “kålmonsteret” (kærligt ment, forstås!), så det er egentligt underligt, at jeg ikke har prøvet grønkål flere gange. Især når nu jeg har været
Mere

Havregrynskugler

En meget, meget enkel opskrift, med et meget lille twist. Havregrynskugler smager altså allerbedst kolde, så forsøg – så vidt muligt – lige at smide dem i køleskabet et par timer eller i fryseren i ca. 20 minutter inden de spises – gæt hvilken løsning, jeg bruger 😉 Udskriv Havregrynskugler Ingredienser 125 g havregryn 50 g smør blødt 75 g flormelis 3 spsk kakaopulver 1/2 dl kakaomælk kokosmel eller kakao til pynt Sådan gør du
Mere

Hjemmelavet rødkål og ditto agurkesalat

  Hvis der er nogen, der pludselig står i sidste øjeblik og mangler rødkål, og supermarkedet er løbet tør, men heldigvis har et rødkålshoved, eller ligeledes ikke kan få fat på agurkesalat, men har et par agurker, er her løsningen: Lav det selv 🙂 Jeg skal som nævnt ikke stå for maden i aften, men jeg blev adspurgt om jeg ville lave noget rødkål selv, da min tante ikke kan lide det købte. Og så
Mere
Julede kugler

Julede daddelkugler

En gang imellem får man altså bare lavet noget, der er virkeligt, virkeligt lækkert. Og så er jeg sgu ikke bleg for at prale lidt. For dette, det er sgu en “ræddi” god opskrift! Selv om man gerne vil spise low-carb og så sukkerfrit som muligt, er det stadig meget hyggeligt med lidt julegodter ind imellem. “Heldigvis” har jeg aldrig været den største fan af julesmåkager som fx pebernødder, brunkager og deslige, så det er
Mere

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som
Mere
Julet kagebord

Julet kagebord

Advarsel! Dette indlæg indeholder billeder af mundvandsfremkaldende kager, som hverken er LCHF-venlige, sukker- eller kornfri. Men de er lækre og juleagtige. Fortsæt på eget ansvar 😉 I går holdt jeg et lille julearrangement for en håndfuld søde piger med julequiz, pakkeleg, julemusik og kagebord – sidstnævnte selvfølgelig også af den julede slags, forstås. Som jeg har nævnt før, er jeg ikke særligt stor fan af klassiske julesmåkager. Et andet “klassisk” julekagevalg kunne måske have været
Mere

Kogt røget hamburgerryg med grønlangkål og karamelliserede æbler

Nu ved jeg godt, at hamburgerryg og grønlangkål jo nok faktisk officielt mange steder betegnes som julemad. Men det er aldrig noget, jeg rigtigt har forbundet med julen, eller fået særligt ofte i det hele taget, så derfor bestemmer jeg hermed, at det er helt ok at lave det nu – og at bringe opskriften, ikke at forglemme. Faktisk er det dog løgn at sige, at retten overhovedet ikke har noget med jul at gøre
Mere

Konfektkage med kokos og karamel

Jeg håber I alle havde en herlig juleaften i går! Det havde jeg i hvert fald 😀 Med en masse gode gaver også, som I formentlig kommer til at høre mere om, når jeg får taget det i brug… Ud over rødkålen og agurkesalaten, stod jeg også for konfektafdelingen. Dels havde vi noget marcipan, nougat, mandler og chokolade med, så vi kunne lave lidt konfekt i løbet af eftermiddagen – det fik vi dog ikke
Mere

Kransekagekakaokokosmakronhybrider

Jaja, kom ikke her og sig, at jeg ikke kan noget med det dér sprog dér! ;P Arhmen altså – denne her opskrift har vitterligt ligget på tegnebrættet og ventet meget længere end hvad de plejer, udelukkende fordi jeg ikke har kunne finde på et godt navn til dem. Et navn skal jo gerne så vidt muligt kort og koncist beskrive hvad opskriften indebærer og smager af – men det er altså svært til tider.
Mere

Marcipan

Xenia: “Hvordan pokker tager man et billede af marcipan?” Lillebror: “Hm, form det til en lang pølse. Eller nej, vent, lav en marcipangris!” Xenia: “Arh, psh, mhhm, ej, det gider jeg da ikke, jeg skal jo alligevel ødelægge den bagefter så jo, isssh…” (2 sekunder senere) Xenia: “Se den fine gris!” Lillebror: “Men hvorfor har den et hul i siden? Det ligner lidt en blanding af en ko og en høne.” Xenia: “STFU” (plop =
Mere

Langtidsstegte saltede andelår, baconstegte rosenkål med svesker, selleri- og blomkålsmos samt fløde-andesovs

Pyyyh, sikke en overskrift, hva’? Nu er det jo ikke fordi, min Mortens Aften-menu hverken er eller var hemmelig – eftersom jeg jo sådan afslørede den allerede i lørdags. Men alligevel føler jeg lidt, at dette er en afsløring igen – eller måske bare en præsentation om ikke andet. Personligt var jeg ret tilfreds med den menu, jeg endte med. Jeg laver sjældent helt klassisk andesteg på Mortens Aften – ikke fordi jeg ikke synes,
Mere

Nøddekage med æble + adventshygge

  I søndags var det jo som bekendt anden søndag i advent, og i modsætning til første søndag i advent har vi afleveret projekt, så jeg havde fri til at kunne nyde julehyggen. Ganske vist skal jeg til eksamen i morgen, men jeg havde besluttet, at jeg gerne måtte holde helt fri i weekenden. Og det skal jeg da love for, at jeg nød! Jeg er hjemme hos min mor og bror lige p.t., da
Mere

Panna cotta a la risalamande

Jeg kan godt lide risalamande. Faktisk rigtigt godt endda. De der par gange, jeg når at få det i løbet af en december, er overhovedet ikke nok til, at jeg får nok af det. Så denne dessert skal ikke ses som et råb om hjælp i nogen som helst form. Hvis det er en modreaktion til risalamande, er det nok højest et forsøg på at lave en version, som er mindre stivelsestung og mere LCHF-venlig –
Mere

Pebernødder

Jeg har aldrig været sådan synderligt begejstret for pebernødder, men jeg har efterhånden læst godt om dem fra Lagkagehuset flere steder, så da jeg så opskriften hos Valdemarsro, blev det dem. Min bror havde desuden spurgt om “vi” ikke godt kunne bage pebernødder i år – og jeg siger sjældent nej til en mulighed for at bage jo 🙂 De er helt sikkert gode – og meget bedre end købeversionen, men det kommer jo nok
Mere

Pekantærte

Selv om visse amerikanske højtider bliver mere og mere udbredt herhjemme, tror jeg stadig, at Thanksgiving, som jo er nu på torsdag, i høj grad forbliver en primært amerikansk ting. Hvilket jo i høj grad giver mening, eftersom højtiden fejrer amerikanernes indvandring til landet 😉 Ikke desto mindre er der nogle ting ved Thanksgiving som virker ret så lækre – fx pekantærter (andre ting, som fx den der ret med søde kartofler og skumfiduser må
Mere

Pyntede vanillesmåkager

  Hæhæ, jeg håber ikke der er nogen, der har meget voldsom araknofobi derude! P.t. er jeg i kæmpe luksus sommerhus med mere eller mindre hele min familie – vi er i hvert fald 14. Jeg kom først her fredag nat, da jeg lige havde en fest, jeg skulle til, derfor skulle jeg finde på noget kage at tage med, som sagtens kunne bages torsdag uden at blive kedelig. Vi aftalte derfor at jeg skulle
Mere
Quinoa a la Mandel

Quinoa a la mandel

Som jeg også nævnte i lørdags, blev resterne af min quinoagrød til en omgang quinoa a la mandel. Og det blev faktisk ganske rart. Opskriften her, hvis du også laver det med rester, afhænger selvfølgelig rigtigt meget af, hvor meget grød, du har tilbage. Men essensen er jo sådan set også “bare” at blande en rest grød med pisket fløde, vanille, sødning og mandler. Det må vel være indbegrebet af risalamande – eller quinoa a
Mere

Risalamande a la LCHF

I dag er det jo fredag. Og som jeg måske har nævnt før, arbejder jeg altid hjemme om fredagen – med mindre jeg bare holder helt fri. Det betyder, at jeg kan sove lidt længere end i hverdagen samt at jeg har overskud til at lege lidt med morgenmaden. Det er ikke altid, jeg gør det – jeg er jo i princippet ret glad for mine sædvanlige morgenæg – men af og til skal der
Mere
Hjemmelavet rødkål uden sukker

Rødkål uden sukker

I dag får I en hurtig opskrift på en omgang hjemmelavet rødkål. Den er faktisk helt tilbage fra Mortens Aften, men det gør jo ikke opskriften mindre god. Jeg har med vilje bare lige holdt lidt tilbage på den, indtil vi kom lidt tættere på julen. Og det er vi jo nu 🙂 Sidste år lavede jeg hjemmelavet rødkål for første gang – og jeg var meget begejstret. Jeg har egentligt ikke som sådan haft
Mere

Rødkålssalat med appelsin, tranebær og mandler

I sidste uge var det jo som bekendt Mortens Aften, men min sidste uge var faktisk så travl, at det var lige ved, at jeg troede, at jeg ville blive helt snydt for and i år. Heldigvis havde jeg så en roomie, som tilbød at stå for andesteg torsdag i stedet – et tilbud jeg (samt nogle venner!) var ekstremt hurtige til at takke ja til. For bare at bidrage lidt, tilbød jeg at lave
Mere

Snickerdoodles

Arhmen, i virkeligheden er det her jo faktisk bare så typisk mig. Typen, der gemmer en opskrift et helt år for at kunne udgive den, når det igen er jul og giver mening. Og så alligevel er lige ved at glemme det, når det kommer til stykket. Tsk tsk. Derfor får I denne opskrift på småkager, der faktisk er ret julede, men dog gen spises hele året, og vist også bliver det, så som sådan
Mere

Sunde(re) havregrynskugler

Egentligt er det lidt misvisende at kalde disse kugler for havregrynskugler – havregryn udgør nemlig kun brøkdel af det endelige resultat. Men ikke desto mindre er det det, de smager af og minder mest om. Kender I det, når man længe gerne har ville prøve at lave noget, men har udsat det igen og igen, hvorefter man endelig prøver det, og fortryder, at der gik så lang tid? Sådan har jeg det med de her.
Mere

Tarteletter med kylling og grønne asparges

Jeg fik juleferie i går! Det er lidt tidligere, end jeg havde forventet, da vores afleveringsfrist for semesterprojektet egentligt først er på fredag, men vi var færdige før tid, hvilket jo bare er dejligt. Jeg havde planlagt at gå i mormor-mode og lave tarteletter til aftensmad i aften, hvilket derfor endte med at være ret passende, for i mit hoved er tarteletter lidt en juleting. Nok fordi jeg stort set kun har fået det til
Mere

Tarteletter med kylling samt grønne og hvide asparges (LCHF)

Normalt udgiver jeg opskrifter og indlæg i den rækkefølge, jeg har lavet retterne. Det virker ligesom bare mest logisk og rigtigt for mit logiske jeg. Og faktisk har jeg en opskrift fra et par dage siden, som ligger først i køen. Men regler er vel til for at blive brudt, for da jeg for et timer siden delte billedet af tarteletterne her på Instagram og Facebook, var der vild efterspørgsel efter opskriften. Og det kan
Mere

Varm chiagrød a la jul (snyde-LCHF-risengrød)

Det er efterhånden nok ikke gået nogen forbi, at jeg spiser LCHF langt størstedelen af tiden og trives rigtigt godt på den kostsammensætning. Men! Og der er jo altid et men, ikke? Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke holder det 100%. Det har som sådan heller aldrig været mit mål, da det overhovedet ikke ville kunne hænge sammen med mit liv, og det aspekt er jo lige så vigtigt som så meget andet. Jeg
Mere

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold til resten af måltidet. På det punkt er jeg nok lidt omvendt (p.s. ny yndlings-emoji!). Jeg er i højere grad
Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *