Kager

appelsinkager-2

Appelsinkage(r) med mascarponecreme

Først og fremmest: Glædelig jul! Håber I havde en fantastisk juleaften i går og ikke er helt forædte (stadig)! 😀 Nu bekræfter jeg jo nok endnu en gang, at jeg er en meget lidt gennemtænkt blogger, idet jeg vælger at blogge her på 1. juledag, hvor der nok er rundt regnet ingen, der sidder og læser blogs. Men måske der nu lige skulle sidde et par stykker derude, ud over mig, som lige har i dag fri fra alle juletamtammerne og også lige har brug for at koble lidt af. Jeg kører på med juleræs igen i morgen, men indtil
Mere
aeblekage3

Æblekage med pekanknas

Såeh, er der ikke nogen, der en dag sætter sig ned og forklarer mig, hvad forskellen reelt er på en kage og en tærte? Umiddelbart tænker jeg, at en kage er af den mere bløde variant, mens en tærte har en tærtebund a la mørdej el.lign. Så langt så godt, ikke? Men hvad så, når man pludseligt en dag laver en æblekage i et tærtefad, fordi ens ene springform pludseligt er gået i stykker, den anden er glemt et eller andet sted, og tærtefadene fra Le Creuset i øvrigt bare er så pæne, at det er en skam ikke at
Mere
LCHF æbleskiver

Æbleskiver (LCHF)

Hvis jeg nu havde været den tjekkede og velorganiserede type, havde jeg nok sørget for at udgive dette indlæg en af de fire foregående dage, der alle helt officielt og ubestrideligt kan kaldes juledage. Eftersom jeg lavede æbleskiverne her allerede den 22., har jeg jo sådan set haft rig lejlighed til det. Men sådan skulle det åbenbart ikke være, så i stedet håber jeg, at I – ligesom jeg – også er af den overbevisning at julen varer – om ikke helt til hverken påske eller fasten – så i hvert fald til nytår! For i så fald er det
Mere
IMG_9367

Banankage med chokolade

Indlæg udgivet første gang 30. marts 2011   Det her er nok min en af mine yndlingskager og måske den kage, jeg har bagt allerflest gange. Det er en af de kager, som er lige så god på både anden- og tredjedagen takket være bananerne som giver kagen en god fugtighed. Derudover tilfører bananerne også en sødme, som er helt unik for banankager. Den oprindelige opskrift er fra Arlas hjemmeside. Jeg laver dog dobbelt portion, så det passer til en bradepande (og rækker lidt længere), tilføjer ekstra bananer, skærer til gengæld lidt ned på sukkeret og vælger desuden at lægge
Mere
IMG_1101

Bananmuffins med kokos og chokolade

  Som I muligvis har kunne udlede af den manglende blogging her i denne uge, har jeg ikke fået lavet så meget mad på det sidste. “Selv jeg” har perioder, hvor jeg ikke rigtigt føler for at lave mad – og i så tilfælde motiverer det faktum, at jeg bor alene, absolut ikke. Jeg savner sådan set at lave mad – men mere end det, savner jeg at blogge. Uden madlavning er der dog ingen blogging fra min side af 😉 Heldigvis varer disse perioder sjældent meget længe, så forhåbentligt vender det snart til det bedre 😀 Jeg har dog
Mere
IMG_8643

Banoffee-tærte

Egentlig snyder jeg lidt kronologisk set ved allerede at poste indlægget om denne tærte nu, men den var nu så god, at jeg ikke kan vente. Så må I få blomkålssuppe-opskriften i morgen. I går aftes var jeg til gruppemiddag med min nye projektmiddag, og jeg var derfor hurtig til at tilbyde at bage kage. Eftersom det er sjældent at jeg rigtigt har mulighed for at bage de mere dessert-agtige kager, havde jeg besluttet at det skulle være i den dur, og valget faldt derfor på en banoffee tærte som lød ret spændende og alligevel forholdsvis enkel. Opskriften er fra
Mere
fastelavnsboller-vandbakkelse-3

Fastelavnsboller med vandbakkelsesdej, hindbær og vaniljeskum

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med fastelavnsboller… … …… Jaja, jeg ved det. I sidder sikkert allesammen og råber af mig lige nu, gør I ikke? Jeg har i hvert fald mindst én veninde, som gør det samme, hver gang emnet falder på fastelavnsboller, hvad end det gælder de gammeldags, dem fra bageren, de hjemmelavede eller noget helt ottende (jeg gad ikke lige at tælle).  Men så skete der det i weekenden, at jeg besluttede mig for at prøve en. Fra bageren oven i købet! Så jeg slog et smut forbi Lagkagehuset på min gåtur og købte et
Mere
bradepandeaeblekage-0

Bradepandeæblekage

I går var virkelig en dag der stod i overspringshandlingernes tegn. Jeg sov længe, jeg lavede suppe til frokost, jeg brugte laaang tid på at læse blogs rundt omkring og så også lige lidt serier. Og så bagte jeg også lige en kage. Hvad burde jeg have lavet, spørger du måske? Læst lektier såmænd. Jeg fik dog læst til tirsdagens forelæsning, så helt uforetagsom var jeg da ikke. Og kagen? Den var god. Det er den æblekage, jeg oftest bager, som stammer fra Alletiders Kogebog – jeg lavede kun en tredjedel af portionen, da jeg ellers hverken kunne eller burde spise
Mere
Browniecookies 7

Browniecookies med to slags chokolade

  Nogle gange er jeg ret ubeslutsom, når det kommer til at beslutte hvad jeg skal lave – hvad enten det er bagning, madlavning eller noget helt tredje. Det kender I sikkert også godt. Der er jo så mange muligheder, og jeg har altid en milliard opskrifter gemt fra rundt omkring, hvor jeg jo gerne vil prøve dem alle. I går da jeg skulle bage noget at have med hjem til nogle veninders på-gensyn-komsammen/fødselsdag stod jeg derfor igen i samme situation. Cookies eller brownies? Brownies eller cookies? Browniecookies? Og derfor endte valgte på disse, som jeg så for nyligt på min
Mere
kageikop-3

Browniekage i en kop (mug cake)

I går hev jeg et par søde veninder under armen og slog et smut forbi Irmas madmesse Mad & Glæde, som foregår i denne weekend i Øksnehallen. Vi var ret usikre på, hvad vi egentligt kunne forvente, da sådan nogle messer tit kan gå begge veje, og lad os bare være ærlige her: Hvis de er nærige med smagsprøverne, er det sgu ikke sjovt! Irma har dog en ret god ordning, som jeg egentligt slet ikke kan forstå, kan løbe rundt for dem, men lad det nu ligge. Det er nemlig sådan, at man efter besøget kan få sin billet
Mere
IMG_0408

Browniekage med frosting

Jeg bagte denne kage i forgårs, og det sidste stykke er lige røget. Ups. Men helt ærligt: dette er nok den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt – og jeg har alligevel efterhånden bagt en del forskellige kager, så det siger altså ikke så lidt. Selv hvis selve kagen ikke var så ufatteligt god, ville det være værd at lave den bare for at smage frostingen. Jeg kommer helt sikkert til at lave denne frosting som chokoladefrosting fremover. Den er mindre fed i smagen end ‘normale’ smør+sukker-frostings, da der egentligt ikke er særligt meget smør i – den er snarere
Mere
IMG_0350

Brownies med vanilleis og hindbærcoulis

Sidste ret i tre-retters-føljetonen fra i onsdags er de lækreste chokoladebrownies med vanilleis og hindbærcoulis. Det var SÅ godt – hvis jeg lige må prale lidt 😉 Browniesene er fra Hummingbird Kagebogen – min bedste kagebogs-ven. Hindbærcoulisen fandt jeg bare her efter en hurtig google-søgning – jeg skriver dog opskriften som lidt over den halve mængde, da vi havde en stor rest. Og ja, isen er “bare” købt – jeg har altså ikke nogen ismaskine og fryseren står i skuret, så jeg er for doven til at vandre frem og tilbage 😉 Jeg valgte at vende 100 g hakket hvid
Mere
cheesecake-med-jordbaertopping-0

Cheesecake med jordbærtopping

Denne kage er lavet efter Newyorkerbyhearts Manhattan cheesecake. Jeg havde aldrig forsøgt mig med cheesecake før – eller ostelagkage (den danske version med husblas) for den sags skyld. Men det blev en rigtigt lækker og cremet – omend lidt tung – kage. Det er en af de slags desserter, som man skal planlægge i lidt god tid, eftersom størstedelen af arbejdet laves dagen før – eller i hvert fald som det første om morgenen, hvis den skal serveres om aftenen. Heldigvis havde jeg jo netop planlagt min påskefrokost light i god tid – hvilket nok mest af alt skyldes, at man
Mere
cheesecake-lemoncurd-1

Cheesecake med lemoncurd

Der er ret så delte meninger om, hvor gode de kager, man kan lave uden sukker og korn, reelt er. Min personlige holdning er, at det – ligesom ved almindeligt bagværk vel egentligt – blot gælder om at bruge de ingredienser, man har til rådighed, ordentligt og at tage højde for, hvad de kan – og i særdeleshed for, hvad de ikke kan, idet de alternative meltyper jo uden tvivl har andre bageegenskaber end hvede fx. Nu lyder det lidt som om, jeg prøver at fremstille mig selv som en eller anden LCHF-bageekspert, hvilket altså absolut ikke er min hensigt. Snarere
Mere
IMG_8762

Cheesecake-brownie med hindbær

Denne kage var nok det største hit ved kagebordet i søndagss – og med rette, for det er virkelig en lækker kage! Blandingen af lækker, klæg, chokoladeagtig brownie nederst, cremet og vanilleagtig ostekage i midten og friskt og frugtagtigt hindbærflødeskum er virkelig genial! Opskriften er igen fra The Hummingbird Bakery’s kagebog. Jeg har ikke lavet nogle ændringer i forhold til originalopskriften, og den virker bare – det er vel i virkeligheden det der kendetegner en rigtig god kage- eller kogebog, er det ikke? Altså at opskrifterne er så gennemprøvede og testede at de virker selv ved første gang. Det var
Mere
Cheesecakebrownie med hindbær

Cheesecakebrownie med hindbær

De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, ved efterhånden, at jeg benytter enhver mulighed for at bage kage eller lave dessert. Jeg eeeelsker det! Men det er altså sjældent noget jeg gør i, når jeg “bare” er mig selv, og så er det jo fint, at jeg en gang imellem ikke bare er mig selv 😉 I fredags holdt jeg jo bearnaise-gilde med min familie, og ingen hovedret uden dessert (så er det jo bare aftensmad :D) Jeg vidste, at jeg ville lave en mere dessert-agtig kage – og gerne en god og saftig en af slagsen,
Mere
IMG_9431

Chokolade cheesecake

I torsdags var det jo som bekendt Mortens Aften. Det er egentlig normalt ikke noget vi har gjort noget særligt ud af i min familie, men eftersom and er utroligt lækkert, efter min mening, fik jeg min bedstemor overtalt til at lave andesteg med dertilhørende lækkerier. Til gengæld tilbød jeg så at tage desserten med. Jeg bliver jo kun glad, når jeg har muligheden for at lave nogle af de mere dessertagtige kager 🙂 Valget faldt på denne chokolade cheesecake, som jeg har haft liggende i mit arkiv et godt stykke tid uden en anledning til at lave den. Jeg
Mere
Cupcake headshot

Chokoladecupcakes med kakao- og creamcheese-frosting

I onsdags fyldte min lillebror (som pludselig ikke er så lille længere og nok egentlig aldrig rigtigt har været det) 18 år. Derfor havde han forespurgt, om jeg ville komme hjem tirsdag aften og bage cupcakes til hans klasse. Og har jeg nogensinde sagt nej til muligheden for at bage? Okay ja måske, men i dette tilfælde sagde jeg i hvert fald ja. Han valgte selv, at det skulle være chokoladecupcakes med frosting. Jeg foreslog dog, at vi brugte frostingen fra den lækre browniekage, da jeg meget bedre kan lide creamcheese-frosting end “den originale” lavet på smør. Og resultatet blev
Mere
Chokoladekage med mandler, creme og friske hindbær

Chokoladekage med mandler, creme og friske hindbær

I går var det min fødselsdag, og jeg havde den bedste dag længe! Det var så skønt. Jeg havde taget fri fra arbejde, hvilket allerede dér sætter scenen for en dejlig dag. Og så fyldte jeg derudover dagen med at sove længe, en sød veninde, en god film i biografen, kage og varm kakao på cafe, min søde familie, restaurantbesøg med verdens bedste salatbar, og sidst men ikke mindst, hyggeligt brætspilleri i min lejlighed med selvsamme familie. Og selvfølgelig lidt mere kage. For som vi alle ved, er der ingen fødselsdag uden kage! Valget i går var faldet på Majas
Mere
Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for chokolade. Men igen, hvem er ikke det? (*host* min egen mor *host*). Chokolade burde sgu næsten være en menneskeret, hvis I spørger mig! Derfor er chokolade også en af mine “snydeprodukter”, hvis vi kan kalde det dét. Dvs., selv i perioder hvor jeg spiser rent LCHF, er chokolade “i princippet” tilladt, hvis jeg har lyst til det. Så længe det selvfølgelig er den mørke slags, men jeg bryder mig egentlig ikke sådan rigtigt om at spise den lyse rent, og hvid er alt for sødt til mig. Så det
Mere
Chokoladepavlova 1

Chokoladepavlova med vaniljeflødeskum og jordbær

Vi tager menuen fra i lørdags lidt bagvendt, eftersom jeg vælger at starte med desserten. Sådan er jeg lidt ulogisk ind imellem 🙂 Men I ved jo også allesammen, at desserten alligevel er det bedste af det hele – eller hvad? Jeg var lidt nervøs for at lave pavlovaer, da jeg havde læst om flere, hvor det gik galt, men mine bekymringer var helt ubegrundede. Jeg bagte begge marengsbunde aftenen før, lod dem hvile natten over i ovnen og pyntede dem lige inden servering. Så i den forstand er det faktisk en ret snedig dessert at lave, hvis man har
Mere
Chokoladelagkage2

Chokoladet chokoladelagkage

Efter at min instagram og diverse andre sociale medier hele weekenden har været fyldt med teasere om de kager, jeg lavede til min fødselsdag i lørdags, må det nu være på tide at komme med den første opskrift. Fordi dem skal I altså virkelig have, synes jeg! Nu er det jo ikke som sådan fordi jeg spiser 100% LCHF hele tiden, men da jeg planlagde menuen til i lørdags, havde jeg alligevel lyst til at lave noget, som jeg kunne spise med god samvittighed, hvis det var det humør jeg var i. Hvilket det faktisk endte med, men det er
Mere
IMG_0737

Chokoladetærte med oreo-bund

I går holdt jeg som bekendt fødselsdag for min familie. Hovedretten har jeg jo allerede fortalt jer om. Det var nemlig ristaffel med kylling i karry- og kokossauce, ris og en masse toppings. Alle dem jeg har foreslået i opskriften, plus et par ekstra, som nogen af jer var så venlige at foreslå. Og det faldt vist i ret god jord, så det er jo herligt. Til dessert havde jeg valgt at lave et tærtebord. Jeg lavede i alt fire forskellige tærter. Og som altid skød jeg lige lidt for højt i forhold til mængden, så der var flere af
Mere
citronchiamuffins-2

Citron- og chiamuffins

Bagværk behøver ikke altid være überpænt og kogebogsforsideegnet, synes jeg. Nogle gange må det gerne bare være så rørende nemt, at dejen vitterligt bare skal røres sammen i en enkelt skål og i ovnen. Så enkle er disse muffins for eksempel. Det eneste, de kræver, er en skål og et piskeris og efter en halv time max har du friskbagte citronmuffins. De klassiske birkes er skiftet ud med chiafrø i denne opskrift, hvilket giver et ekstra skud af sundhed og i øvrigt er med til at give en ret fin og fast konsistens på kagerne. De er nemlig lavet primært på kokosfibermel,
Mere
Citronfyldte kokoscupcakes med guf 8

Citronfyldte kokoscupcakes med guf

Det er vist efterhånden lang tid siden, at der har været en kageopskrift herinde. Og det skyldes egentlig også, at det efterhånden er lang tid siden, jeg har bagt kage generelt. Men (som bekendt) er det jo studentersæson, og i år er min bror en af dem, der render rundt med flag på huen. I den forbindelse skulle de selvfølgelig køre i vogn, og da jeg vist et par gange har haft bagt cupcakes til hans klasse, virkede det meget passende, at det var det, der skulle serveres – til trods for at det nok ikke lige er det, man
Mere
fredagskage-citronmaane-0

Citronmåne

Opskriften her er den dragende citronmåne fra “Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne” – og den er virkeligt dragende. Den er super lækker. En rigtigt dejlig krumme og fyldig smag med en frisk citronsmag, som fuldender det hele. Glasuren hældes på, når kagen lige er kommet ud af ovnen, og køler sammen med kagen, hvilket gør at den bliver dejligt sprød. Lækkert. Jeg har faktisk aldrig rigtigt smagt købe-citronmåner, så jeg kan desværre ikke fortælle om/hvor meget bedre den er. Men min mor siger at den var meget bedre – hæhæ.   1 springform, D: 27 cm * 250 g
Mere
Citronsnitter med kokosbund

Citronsnitter med kokosbund

Til min families påskefrokost i lørdags stod jeg blandt andet for desserten. Vi havde droppet ostebordet (hvilket jeg absolut ikke brokker mig over) til fordel for en mere kageagtig dessert, og jeg endte med at bage to kager. Én, hvor jeg fik brugt noget nougat og marcipan, som jeg havde fået tilsendt fra Odense (Marcipan, forstås) – til de “normaltspisende” – og en LCHF-version, som jeg også kunne spise selv. Nu er det jo ikke fordi jeg spiser 100% LCHF – eller 90% for den sags skyld. Men jeg kan godt lide at have muligheden for at holde det –
Mere
Cupcakes med hvid chokolade og hindbær 6

Cupcakes med hvid chokolade og hindbær

  Som nævnt den anden dag, lavede jeg to slags cupcakes til min brors studenterkørsel. Den ene slags var de citronfyldte kokoscupcakes med guf, som jeg bloggede om den anden dag, og den anden var disse. Jeg valgte bevidst to slags med frugt i en eller anden form, for at det skulle blive lidt mere sommerligt, og mindre tungt. Først havde jeg besluttet mig for at lave en frosting med flødeost, men den fungerede overhovedet ikke – det blev alt for tyndt og kunne overhovedet ikke holde formen. Så det måtte skrottes til fordel for en buttercream frosting, hvilket jo
Mere
Daddelchokoladekage med ganache - på spidsen

Daddelchokoladekage med ganache

“Jamen, hvad så med kage?” var nok en af de første tanker/bekymringer, jeg gjorde mig, efter jeg havde taget beslutningen om at prøve uden korn. Hvis I ikke allerede har opdaget det, er jeg nemlig ret glad for kage – men igen, hvem er ikke det? En stor del af min research har derfor bestået i at finde diverse opskrifter, jeg vil afprøve. Og heraf kan jeg godt afsløre, at en ret stor del er kageopskrifter. Der er jo en hel verden af opskrifter på kager uden sukker og korn. Lige fra dem med helt dagligdags ingredienser over dem, der
Mere
droemmekage

Drømmekage

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ Vi ved jo alle, at jeg er ret forfalden til humor af den platte punny type, så lad mig lige starte med at sige: Denne kage smager som en drøm. Høhø. Men spøg til side, det var en superlækker kage. Det er jo ellers ret sjældent, jeg bager uden at have en særlig anledning til det, men i går hørte jeg min mor og hendes kæreste nævne, at de ville købe kage hos bageren (har jeg forresten nævnt, at jeg bor hos min mor lige nu? Nej? Det er fordi min lejlighed er til salg
Mere
fastelavnsboller-1

Fastelavnsboller med marcipan og fløde

Jeg bliver nødt til at starte med at indrømme noget her: Fastelavnsboller har aldrig rigtigt været “min ting”. I hvert fald ikke så længe tilbage, som jeg kan huske, og det gælder egentligt de fleste udgaver. Altså, bevares, jeg kan da sagtens spise én, hvis det skal være (dog ikke dem med creme i), og i mandags købte jeg da også en fra Lagkagehuset bare for at se “what all the fuss is about”. Men når alt kommer til alt, vil jeg til enhver en tid nok vælge en anden slags kage først frem for en fastelavnsbolle. Jeg er ikke
Mere
IMG_3758

Fuldkornsmuffins med æble og blåbær

  Min mor havde fødselsdag i mandags (jah, hurrah, tillykke), hvilket vi fejrede med at spise brunch søndag formiddag samt efterfølgende hygge hjemme hos dem (eller dvs. hende fra nu af, min lillebror er p.t. ved at flytte hjemmefra!). Men det var ikke det, vi skulle snakke om. Alle ved, at når man har fødselsdag, skal man have kage med på sit arbejde (står det ikke i Grundloven eller sådan noget?). Derfor bagte jeg en bunke af disse muffins for hende. De er sunde muffins i den forstand, at der er fuldkorn, frugt og meget lidt fedtstof i. Der er
Mere
Gateau Marcel med hindbærsirup og hasselnøddeknas

Gateau Marcel med hindbærsirup og hasselnøddeknas

Af en madblogger at være er det nok utroligt sent, at jeg får prøvet denne sagnomspundne dessert! Jeg mener, Gateau Marcel er vist rimeligt udbredt og bliver jo alle steder rost til skyerne, og eftersom jeg jo er en chokoladeelsker af dimensioner er det især overraskende, at jeg endnu ikke har været kommet til dét punkt på min dosmerseddel. Før nu! Jeg behøver nok ikke engang at sige det, tænker jeg, men resultatet var fænomenalt og fabelagtigt og fantastisk og alle mulige andre adjektiver med f bare for at holde os til allitterationerne! For bare at være lidt anderledes end
Mere
IMG_0819

Gulerodskage med creamcheese-frosting

Jeg bagte for ikke så lang tid siden denne gulerodskage – og den var god. Men så havde jeg, for det første, lyst til at prøve at lave en med cream cheese frosting og, for det andet, set denne opskrift anbefalet et eller andet sted (jeg kan desværre ikke huske hvor). Selve kagen smager meget ligesom den anden faktisk – men den frosting giver altså bare noget ekstra. Den er i hvert fald virkeligt lækker. Jeg har brugt mandler i stedet for valnødder, da de og jeg ikke er de bedste venner. Newyorkerbyheart skriver at hun bruger meget lidt flormelis
Mere
havregrynscookies-med-chokolade-og-noedder-0

Havregrynscookies med chokolade og nødder

Disse cookies er fra Amos “Den Store Bagebog 3: Året Rundt”. Officielt hedder de ‘julecookies’, men jeg har valgt et lidt mere sigende navn 😉 Der er efter min mening ikke som sådan noget særligt juleagtigt ved dem i forhold til cookies, jeg normalt plejer at lave. Måske kan havregryn kendetegnes som juleagtigt? Under alle omstændigheder var de dog supergode. Jeg var faktisk startet på min sædvanlige cookieopskrift, da jeg så kom i tanker om at jeg ville prøve denne. Jeg har for ikke så lang tid siden smagt nogle havregrynscookies hos nogle bekendte, og siden da gerne ville lave
Mere
Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

2. pinsedag var jeg til pinsefrokost med den pukkelryggede. Vi var endt på noget mild sammenskud, som i praksis udmøntede sig i, at min tante stod for forret, min bedstemor for hovedret og jeg for desserten. Egentligt en udemærket arbejdsfordeling, hvis det endelig skal være – så havde jeg nemlig en undskyldning for at få lavet den jordbærkage, jeg længe har haft i tankerne. En hurtig googlesøgning på “pinse dessert” fortalte mig desuden, at “mange spiser ovnstegt kylling og nye kartofler til pinse og en eller anden form for rabarber/eller jordbærkage til dessert” (fra Arla). Om det er rigtigt, skal
Mere
jordbaertaerte-0

Jordbærtærte

Findes der noget bedre end en jordbærtærte fra bageren? Ja! Som jeg lige har opdaget i dag, er en hjemmelavet én af slagsen meget bedre. Og også billigere – dog ikke meget, men her får man også en stor tærte ud af det i forhold til de små fra bageren. Og nøj, hvor var den altså god! I bør virkeligt unde jer selv at prøve at lave sådan en fætter her på et tidspunkt. Vi spiste den (okay, noget af den) her for en halv times siden i havestuen med solskin og åben dør, og jeg kunne næsten narre mig
Mere
Julede kugler

Julede daddelkugler

En gang imellem får man altså bare lavet noget, der er virkeligt, virkeligt lækkert. Og så er jeg sgu ikke bleg for at prale lidt. For dette, det er sgu en “ræddi” god opskrift! Selv om man gerne vil spise low-carb og så sukkerfrit som muligt, er det stadig meget hyggeligt med lidt julegodter ind imellem. “Heldigvis” har jeg aldrig været den største fan af julesmåkager som fx pebernødder, brunkager og deslige, så det er ikke fordi jeg som sådan savner at spise dem – det gjorde jeg nemlig i forvejen i ret begrænsede mængder. Men jeg elsker duften af
Mere
Julet kagebord

Julet kagebord

Advarsel! Dette indlæg indeholder billeder af mundvandsfremkaldende kager, som hverken er LCHF-venlige, sukker- eller kornfri. Men de er lækre og juleagtige. Fortsæt på eget ansvar 😉 I går holdt jeg et lille julearrangement for en håndfuld søde piger med julequiz, pakkeleg, julemusik og kagebord – sidstnævnte selvfølgelig også af den julede slags, forstås. Som jeg har nævnt før, er jeg ikke særligt stor fan af klassiske julesmåkager. Et andet “klassisk” julekagevalg kunne måske have været fx æbleskiver, men jeg valgte at gøre det hele lidt mindre klassisk – æbleskiver har de fleste sikkert fået rigeligt af allerede (til trods for
Mere
Kakao- og kokoskage

Kakao- og kokoskage

Kender I det, når man pludseligt får en ubeskrivelig trang til chokoladekage, men (horror of horrors!) ikke har noget chokolade på lager? Selvfølgelig gør I da det, ellers tror jeg nærmest ikke på, at I er rigtige mennesker. Høhø. Men faktisk har jeg så vidt muligt sjældent selv chokolade på lager i det hele taget – hvis jeg har det, spiser jeg det nemlig også, ganske enkelt. Man kan selvfølgelig daffe ned i det nærmeste supermarked og købe noget chokolade, og så er det problem da løst. Men man kan også skaffe sig en idiotsikker opskrift på en kage lavet
Mere
IMG_0159 (1)

Kakaolagkage med flødeskum, jordbær og chokolade

Dessert er godt. Kage er godt. Jordbær er godt. Chokolade er meget godt. Flødeskum er godt. Og denne kage var generelt bare god. Og det bedste var – ud over den lækre smag altså – at det er en hurtig løsning til de dage, hvor tiden bare ikke lige er til at lave en kage fra bunden. Vi købte en god pakke lagkagebunde, danske jordbær, god mørk chokolade og piskefløde, og så kunne kagen smækkes sammen på max et kvarter. Det er da noget, man kan forholde sig til! Vi brugte kun en kvart liter fløde, men var enige om,
Mere
IMG_9453

Kanelsneglekage

Mine bedsteforældre er begge fyldt 70 i år, og de får derfor en fælles gave fra hele familien, nemlig at vi tager i luksus-sommerhus sammen i næste weekend. I den forbindelse skal man selvfølgelig have noget mad, og det skal planlægges. Derfor mødtes vi i går for at skrive indkøbsliste mv. Jeg så det straks som en chance for at bage noget lækker kage. Og det var ærligt talt ikke svært at beslutte mig, da jeg for nylig så denne kage hos Sarah. Jeg synes normalt at almindelige kanelsnegle nemt har en tendens til at blive lidt tørre i det,
Mere
kanelsneglekage

Kanelsneglekage (LCHF)

Billede af Line Thit Kleit fra “Sødt, sundere, syndigt” Hey, ved I hvad dag, det er i dag, gør I, gør I? Nå, ikke, jamen så skal jeg da gladeligt fortælle jer det! Det er simpelthen min fødselsdag, hip hip hurra! De af jer, der har fulgt med et stykke tid, husker måske, at jeg har tendens til at gå lidt i barndom, når det kommer til min fødselsdag. Så snart vi når den anden side af nytår (okay, måske også lidt før), begynder jeg virkeligt at glæde mig (og minde alle om, at det snart er dagen), så de
Mere
IMG_0738

Key Lime Pie

  Den tredje tærte jeg lavede i lørdags (well, i fredags, men vi spiste dem først lørdag) er denne key lime pie. Endnu en opskrift fra The Hummingbird Bakery’s kagebog og denne gang ændrede jeg intet i forhold til originalopskriften – bortset fra at jeg, ligesom med de andre tærter, havde flødeskummet ved siden af. Men det hører sig nu altså til, så igen, hvis I laver den som den eneste tærte, anbefaler jeg at I putter flødeskummet ovenpå ved servering. Egentlig kan jeg ikke rigtig finde ud af hvordan jeg har det med denne tærte. Vi havde jo en
Mere
Kokos- og limekage

Kokos- og limekage

Kender I det, når man har lavet flere slags kage, og ved servering bliver spurgt hvilken én af dem, man så bedst kan lide? Det er lidt ligesom at vælge mellem sine børn! Altså sådan sat en smule på spidsen, ikke 😉 Især når det er opskrifter, man selv har udviklet, men selv hvis det “bare” er nogen, man har bagt efter andres opskrifter, har man stadig lagt tid og kræfter i det. Og kærlighed selvfølgelig – kærlighed er vel altid den hemmelige ingrediens 🙂 Sådan havde jeg det i hvert fald lidt, da jeg blev spurgt om netop dét
Mere
kokoscupcakes-med-ananas-eller-pina-colada-cupcakes-0

Kokoscupcakes med ananas (eller piña colada cupcakes)

Denne opskrift er fra Bitten, som har den fra The Hummingbird Bakerys bagebog. Og de er lækre. Kokosmælken giver en friskhed og en cremet smag på en og samme tid. Og ananassen i giver en skæg konsistens. Jeg valgte at bruge lidt af saften fra ananasdåsen i dejen, men udover det fulgte jeg vist stort set opskriften. Eller det vil sige, jeg brugte også saltet smør frem for usaltet, men udelod til gengæld saltet. (Vist 90 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)
IMG_9913

Kokosmuffins

Disse muffins, som stammer fra Valdemarsro, er en lækker blanding af kage og konfekt. Og i princippet minder de nok mest af alt om kokosmakroner med chokolade på – men det er jo absolut heller ikke en dårlig ting! De er meget nemme at lave, og jeg kan forestille mig – uden at vide noget om det – at det er den slags muffins, som holder sig saftige længe. Faktisk er det jo første gang i et godt stykke tid, at jeg har lavet “almindelige” muffins – altså ikke cupcakes med frosting, men bare selve kagen. Men så længe der
Mere
kokostaerte1

Kokostærte med chokoladeganache

I torsdags udgav Ditte fra bloggen The Food Club sin nye kogebog “Sunde søde sager“, der, som navnet indikerer, er en kage- og dessertbog, hvor de søde sager er til den sunde side. Ingen af opskrifterne indeholder sukker i traditionel forstand og flere af dem er også uden mel og korn og derfor passende for fx os på LCHF. Ditte har været så venlig at sende mig to udgaver af bogen – én til mig og en til jer! For de af jer, der i forvejen kender Ditte fra hendes blog, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at bogen
Mere
IMG_0183

Konfektkage med kokos og karamel

Jeg håber I alle havde en herlig juleaften i går! Det havde jeg i hvert fald 😀 Med en masse gode gaver også, som I formentlig kommer til at høre mere om, når jeg får taget det i brug… Ud over rødkålen og agurkesalaten, stod jeg også for konfektafdelingen. Dels havde vi noget marcipan, nougat, mandler og chokolade med, så vi kunne lave lidt konfekt i løbet af eftermiddagen – det fik vi dog ikke gjort. Derudover havde jeg lavet en portion havregrynskuglemasse, som vi trillede sammen. Og så havde jeg bagt en portion congobarer og denne konfektkage, som jeg
Mere
Kransekagekakaokokosmakronhybrider

Kransekagekakaokokosmakronhybrider

Jaja, kom ikke her og sig, at jeg ikke kan noget med det dér sprog dér! ;P Arhmen altså – denne her opskrift har vitterligt ligget på tegnebrættet og ventet meget længere end hvad de plejer, udelukkende fordi jeg ikke har kunne finde på et godt navn til dem. Et navn skal jo gerne så vidt muligt kort og koncist beskrive hvad opskriften indebærer og smager af – men det er altså svært til tider. Jeg kunne selvfølgelig bare have kaldt dem “kokosmakroner med en snert af mandelsmag og ekstra chokolade fordi det er jul” eller måske “kransekagestykker med kokosoverraskelse
Mere
macadamiacookies4

Macadamiacookies med brunet smør

Hey, hvad med en cookie? Normalt når jeg stiller folk det spørgsmål, er der to modspørgsmål, jeg hyppigt bliver mødt af. Enten 1) “Hvor mange må jeg tage?” eller 2) “Er de sprøde?” Sidstnævnte stilles i høj grad af folk, der selv har erfaring med at bage cookies og lignende uden gluten og korn. Fordi som mange af os ved, er det altså ikke lige så nemt at få et sprødt resultat, som det er med de klassiske meltyper. Men i dag kan I i hvert fald ånde lettet op, for disse cookies, de er faktisk sprøde. De er ikke
Mere
Macarons med chokolade og kanel

Macarons med chokolade og kanel

For laaaang tid siden, fik jeg tilbudt at prøve en macaronmåtte fra Lékué af KitchenOne.dk. Det takkede jeg ja til, eftersom macarons jo længe har været hypet, og jeg faktisk aldrig havde hverken smagt eller lavet dem. Så det virkede som en ideel mulighed. Kort tid efter modtog jeg måtten, pakkede den ud og næh’ede og nej’ede. Og siden har den så bare ligget og ventet som en mørk sky over min samvittighed. For typisk nok var det nogenlunde samtidig med, at jeg ændrede min kost til overvejende LCHF, hvor macarons jo ikke lige er det oplagt valg. Selv om
Mere
mandelblondies-1

Mandelblondies med chokoladestykker

Mens jeg skriver det her, sidder jeg og prøver at tage mig sammen til at gå ud i et vejr, som jeg er ret overbevist om, er virkeligt pænt, men virkeligt, virkeligt koldt. Og jeg har lige vasket alt mit tøj, så det er uvist, om jeg kan fremskaffe tørt tøj nok til at have tilstrækkeligt med lag på, selv om jeg har givet mine vinterstøvler og -jakke deres vinterdebut nu. Det er lidt det årligt tilbagevendende problem, ikke? Af en eller anden grund synes jeg altid, jeg når et punkt, hvor jeg løber tør for varmt tøj, og så
Mere
IMG_9037

Mandelkage med banan og kakao

  I dag har jeg igen været bagemonster. Jeg var i byen i går, stod derfor sent op (læs: i forhold til normalt) – faktisk var klokken “kun” halv elleve, da jeg vågnede. Jeg skulle egentlig have været til forelæsning, men det kom jeg altså ikke i dag – lidt efterårsferie skal der vel også være plads til. I stedet for dovnede jeg et par timer, hvorefter jeg først bagte denne kage og nogle madbrød til den suppe jeg lavede senere på aftenen, hvor min morbror, tante og yngste fætter kom besøg – jeg havde nemlig et par ting der
Mere
IMG_0001

Mazarinkage

I går fik jeg juleferie, wu-huu!! Så derfor besluttede jeg mig for at bage (okay, who am I kidding, jeg ville bare gerne bage). For et par dage siden så jeg denne opskrift på mazarinkage hos Maiken, så det var den jeg valgte at lave. Og til trods for at det er lang tid siden jeg har smagt en mazarinkage – altså købeudgaven – vil jeg vove at påstå at denne er utrolig tæt på! Jeg udelod amarettoen, da jeg generelt synes det er lidt fjollet at købe hele flasker spiritus bare for at bruge et par spiseskefulde i en
Mere
mini-cheesecakes-med-jordbaer-0

Mini cheesecakes med jordbær

Jeg bagte faktisk disse i fredags på min første feriedag, men eftersom jeg har brugt min weekend på dels at arbejde og dels at hjælpe min morbror og tante med pasning af sødeste-baby-fætter-i-verden og også-ret-sød-men-ikke-baby-kusine resten af weekenden. Jeg får derfor ‘først’ blogget om dem nu 😉 Under alle omstændigheder var de dog rigtigt lækre. De smagte nok ligeså godt (så vidt jeg husker) som den anden cheesecake, jeg lavede for et par måneder siden, men disse er en mere budgetvenlig version, eftersom cheese-delen er philadelphia frem for dyr mascarpone (og ja, jeg ved godt, at man i princippet bare
Mere
IMG_9779

Nøddekage med æble + adventshygge

  I søndags var det jo som bekendt anden søndag i advent, og i modsætning til første søndag i advent har vi afleveret projekt, så jeg havde fri til at kunne nyde julehyggen. Ganske vist skal jeg til eksamen i morgen, men jeg havde besluttet, at jeg gerne måtte holde helt fri i weekenden. Og det skal jeg da love for, at jeg nød! Jeg er hjemme hos min mor og bror lige p.t., da julen altså oftest er hyggeligere, når man er flere – og så er den også billigere 😉 Vi fik risengrød til frokost, havde lys i
Mere
oreo-cupcakes-6

Oreo-cupcakes

Mmmm, oreos. Det er nok mine yndlingskiks/småkager, så da jeg så at Line fra Enjoy Being Duen havde lavet nogle cupcakes med dem som hovedingrediens, sprang jeg straks til. Hun har fået sin opskrift herfra og det var i store træk den jeg brugte. Frostingen synes jeg blev lige sød nok, så næste gang vil jeg nok finde en anden grundopskrift, men udover det var de superlækre. Og den sprøde bund giver en sjov effekt 😉 De hævede lige voldsomt nok så jeg har skruet bagepulvermængden ned fra 3 tsk til 2. Bare brug 3, hvis du foretrækker det 🙂  
Mere
Pandekagekage med hindbærskum

Pandekagekage med hindbærskum

Vi kan nok godt blive enige om, at desserter som udgangspunkt hører weekenden til. Derfor vælger jeg også at vende tapasmenuen fra i fredags på hovedet og starte med opskriften på desserten. Jeg har længe haft pønset på at lave en pandekagekage – både før jeg skiftede til LCHF og bestemt også siden. Jeg er vild med idéen! Pandekager i lagkageform, jeg mener: What’s not to love?! Især fordi jeg som sådan ikke er udpræget lagkagefan – nok mest af alt fordi jeg ikke bryder mig om kagecreme og så kan det, hvis vi skal være ærlige, vist godt blive
Mere
pandekager3

Pandekager – tynde, lækre og LCHF

Ja, jeg indrømmer det gerne: Jeg er en snydeblogger. Jeg har nemlig blogget denne opskrift før. Men da jeg i sidste uge pludseligt endte med at lave disse pandekager hele to gange, gik det op for mig 1) hvor gode de er, og 2) at de faktisk fortjener deres eget indlæg og opskrift. Og som sagt tænkt, så gjort! Pandekagerne her er uden tvivl de bedste og mest “rigtige”, jeg har lavet i min LCHF-tid. De smager præcist som almindelige pandekager på mel og sukker – og så er de altså også ok nemme at stege/bage og vende. Synes jeg.
Mere
Pandekager med kanelstegte æbler og fuldfed creme fraiche

Pandekager med kanelstegte æbler og fuldfed creme fraiche

Billede af Line Thit Klein og Chris Tonnesen Edit: Pssst, se mig lave denne opskrift i klippet fra indslaget. Som I ved (men hvis det er glippet, fortæller jeg det lige igen), skal jeg i Go’ Morgen Danmark i morgen tidligt (sååå tidligt!). Jeg skal lege tv-kok og vise tre opskrifter fra “Sødt, sundere, syndigt“, som meget passende jo også udkommer i morgen. Om jeg er nervøs? Ja for faen! Men det skal nok blive skægt at prøve, tænker jeg. Tidligere på ugen hintede jeg lidt (med en vognstang) på Instagram om en af de opskrifter, jeg skal lave. Den anden
Mere
Pavlova med citron og blåbær 6

Pavlova med blåbær og citron

Til min brors studenterfest, havde jeg som bekendt lavet to slags pavlovaer. Den med chokolade og jordbær var klart min favorit – men denne var nu også ganske god. Især hvis man er af den (sjældne, håber jeg!) type, som ikke er så vild med chokolade. De findes altså, har jeg hørt. Ideen udsprang af mit ønske om at lave ikke kun én slags pavlova til dessert. Chokoladeudgaven var et oplagt valg for mig, så jeg mente, at den anden nødvendigvis måtte have nogle andre smagstoner. Og da blåbær og citron plejer at være en fin kombi, blev det det
Mere
IMG_9165

Peanutbuttercookies med to slags chokolade

Jeg fik pludseligt (for en gangs skyld, hæhæ) en uovervindelig trang til at bage lidt lækkert. Måske det skyldes, at jeg lige kører på et lidt lavere blus i dag, efter at have været syg her i løbet af ugen og desuden have været i byen i går og derfor først var hjemme omkring halv seks. Noget andet er, at det, hvis man endelig skal bage – og det skal man jo – bare passer bedst på en søndag, hvis I spørger mig. Jeg havde meget passende noget chokolade i køleskabet, så det var ikke svært at beslutte, at det
Mere
IMG_9838

Pebernødder

Jeg har aldrig været sådan synderligt begejstret for pebernødder, men jeg har efterhånden læst godt om dem fra Lagkagehuset flere steder, så da jeg så opskriften hos Valdemarsro, blev det dem. Min bror havde desuden spurgt om “vi” ikke godt kunne bage pebernødder i år – og jeg siger sjældent nej til en mulighed for at bage jo 🙂 De er helt sikkert gode – og meget bedre end købeversionen, men det kommer jo nok heller ikke som en overraskelse for nogen. Det er nok stadig ikke min yndlingssmå-/julekage, men denne hjemmelavede krydrede udgave er helt sikkert et skridt på
Mere
IMG_0731

Pekantærte

  Denne tærte var efter min mening den næstbedste af de fire tærter, jeg lavede til i lørdags. Opskriften er igen fra The Hummingbird Bakerys kagebog. Hvis man kan få fat på det, er majssirup ideelt at bruge, men jeg kunne ikke finde det, så jeg brugte bare alm. mørk sirup – smagen er i hvert fald ikke at kimse ad 🙂 Jeg synes egentlig ikke det er nødvendigt med noget til – men hvis man gerne vil have noget uagtet, kan både flødeskum eller lidt vanilleis gå. Hvis man er til det sure, er creme fraiche sikkert også et
Mere
Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Ingen rabarber uden rabarbercrumble! Eller – det tror jeg i hvert fald ikke. Som jeg også nævnte i går, er jeg jo ellers ikke ligefrem ekspert på området, men man lever jo, så længe man lærer! Eller også er det omvendt ;P Hvis vi lige smider den dér jantelov lidt ud af vinduet et øjeblik, så vil jeg gerne have lov at sige, at denne crumble virkeligt er en succeshistorie! Nu er det jo ellers ikke fordi, jeg ikke normalt har held med mine opskrifter. Umiddelbart vil jeg nok sætte min succesrate til en 97%, hvis vi så lige regner
Mere
rabarbertaerte-2

Rabarbertærte med mazarinfyld

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste
Mere
Raw brownie med paranødder

Raw brownie med paranødder og goji-kokos-drys

Jeg har i princippet stadig et par opskrifter fra Mortens Aften, som jeg mangler at skrive og udgive, bl.a. en sukkerfri rødkål og ditto vanilleis, men jeg tror lige jeg venter lidt med dem. Især rødkålen passer nok bedre lidt tættere på jul alligevel 🙂 I stedet får I her en lækker-lækker-lækker opskrift på en raw brownie. Det er mit første forsøg ud i raw kagebagning kagelavning, men det bliver absolut ikke mit sidste, for det var godt nok lækkert. Fik jeg sagt det? Opskriften stammer fra “Raw Cake” af Caroline Fibæk, som jeg forærede min veninde i fødselsdagsgave i
Mere
red-velvet-cupcakes-4

Red velvet cupcakes

Disse cupcakes er nok nogle af de bedste, jeg nogensinde har bagt. Jeg har for det første aldrig gjort så meget i frosting – især ikke a cream cheese varianten, men det er helt sikkert lækkert. For det andet er den dybrøde farve bare fantastisk! Og for det tredje er selve kagen også super super lækker. Helt sikkert noget, jeg bager igen. Opskriften har jeg tyvstjålet fra Newyorkerbyhearts blog. Den eneste ændring, jeg har lavet, er, at jeg brugte philadelphia light i stedet for den almindelige udgave. Og det skyldes faktisk kun, at jeg havde læst forkert i opskriften, da
Mere
IMG_8802

Red Velvet Kage

Til ære for en pige fra min projektgruppe, som var meget begejstret for denne kage, da hun i dag smagte rester, bliver det nu denne opskrift I får som den første i rækken fra kagebordet i søndags. Jeg har før bagt red velvet kage – dog i form af cupcakes – men til trods for at de to opskrifter på mange punkter ligner hinanden, syntes jeg alligevel at denne udgave var bedre! Opskriften stammer fra The Hummingbird Bakery’s kagebog (aka. min nye kagebibel), som jeg fandt i Føtex den anden dag til sølle 69 kr – naturligvis slog jeg straks
Mere
romkugler3

Romkugler

I weekenden besluttede jeg mig for at lave “bare fordi”-kage til mine kollegaer. I ved, den slags kage, som man har med “bare fordi” altså uden nogen særlig anledning. Den slags er ret hyggeligt, synes jeg, selv om jeg ofte glemmer, hvor hyggeligt det reelt er. Beslutningen var desuden motiveret af udviklingsafdelingen på mit arbejde, så i princippet var det deres “skyld”. De joker altid med, at jeg kun kommer ind, når jeg skal have dem til at lave noget for mig – aldrig bare for at give kage – fx romkugler. Og da jeg så foreslog, at det kunne
Mere
brunsviger-1

Snasket brunsviger

I spørger, jeg adlyder! Eller I ved, nogle gange i hvert fald, ikke? Jeg har nydt at læse om alle jeres yndlingskager, og hvad I håber at finde i “Sødt, sundere, syndigt” – ikke mindst fordi jeg kan sætte hak ved en meget stor ssl af jeres ønsker! Men en forespørgsel der går igen ret tit er brunsviger, og den er altså ikke i bogen. Hvis jeg skal være ærlig, er brunsviger faktisk ikke rigtigt noget, jeg har særligt meget erfaring med. Det føler jeg, at jeg er nødt til at sige, så I ikke lyncher mig, hvis den ikke
Mere
snickerdoodles-3

Snickerdoodles

Arhmen, i virkeligheden er det her jo faktisk bare så typisk mig. Typen, der gemmer en opskrift et helt år for at kunne udgive den, når det igen er jul og giver mening. Og så alligevel er lige ved at glemme det, når det kommer til stykket. Tsk tsk. Derfor får I denne opskrift på småkager, der faktisk er ret julede, men dog gen spises hele året, og vist også bliver det, så som sådan kan jeg vel også godt retfærdiggøre den lidt sene udgivelse. Snickerdoodles er en amerikansk cookie, som de af jer, der jævnligt ser amerikanske serier og/eller
Mere
Snickers-brownie

Snickers-brownie

I går var jeg ude at spise og kom i den forbindelse til at snakke om, at det faktisk efterhånden var ret lang tid siden jeg sidst sådan rigtigt havde bagt – altså hvis man ikke medregner kernebrødet, som jeg bager jævnligt lige for tiden 🙂 Og måske det er sådan en “når man taler om solen” eller “absence makes the heart grow fonder”-situation, men i hvert fald gav samtalen mig en øjeblikkelig lyst til at bage. Det kan også være, at det er efteråret, der nu rigtigt er sat i gang, der giver øget kagelyst – selv om jeg
Mere
Lækre sprøde og søde vafler

Belgiske vafler

Egentligt har denne opskrift været længe undervejs. Rent praktisk har jeg først udviklet opskriften i dag, men mit nyindkøbte vaffeljern (reklamelink) bestilte jeg allerede for flere uger siden, da jeg endeligt overgav mig til vaffelhypen i blogland, men siden har det bare været taget gidsel af en pakkeshop og en påskeferie og en travl Xenia. Men i dag fik jeg endeligt hentet og slæbt det hjem, og så skulle der dælme laves vafler, skulle der! Min første vaffelopskrift skulle uden tvivl bare være en helt klassisk en af slagsen. Jeg har jo boet i Bruxelles i et halvt år efter gymnasiet,
Mere
IMG_0525

Tarte tatin med marcipan og butterdej

Denne tærte er virkelig, virkelig fantastisk! Nok den bedste æbletærte, jeg nogensinde har smagt, og formentlig også en af de bedre desserter i det hele taget. Og det siger altså en del! Jeg tog udgangspunkt i lidt forskellige opskrifter, jeg fandt rundt omkring, da jeg ikke kunne finde en, der var, som jeg tænkte. Den karamel, jeg fandt, fungerede dog ikke helt, som jeg kunne have ønsket, så en anden gang vil jeg nok bruge et andet forhold – mest så den kan blive gyldenbrun. Det kan dog også være fremgangsmåden, der har været problemet der. Andre gange, jeg har
Mere
Tærte med chokolademarcipan og -karamel

Tærte med chokolademarcipan og -karamel

I går aftes var jeg til noget pigehygge, hvor vi hver især havde aftalt at tage lidt mad med. Jeg slog hurtigt til og satte mig på desserten. Jeg synes sjældent, jeg har mulighed for at lave rigtige dessert-agtige kager. I mit hoved er der i hvert fald forskel på de kager, man laver, bare fordi man lige har lyst en eftermiddag, og dem, man laver til en special anledning. Kort tid faldt jeg over denne opskrift hos Newyorkerbyheart, og så vidste jeg, hvad jeg ville lave. Den er virkeligt overraskende nem at lave, og samtidigt er det nok den
Mere
nutellacookies2

Nutellacookies med hasselnødder og chokolade

I torsdags og fredags var jeg igen i fotostudiet med “hele mit entourage” (aka. min mor og bror, som har været yderst uundværlige bagehjælpere, når der skulle laves 100 opskrifter over 4 dage), og her fik vi taget de sidste billeder til bogen. Når jeg siger “vi”, mener jeg selvfølgelig ikke mig, men snarere fotograferne. Jeg laver bare opskrifterne og kommer højst med lidt forsigtige forslag hist og pist. Og så poserede jeg selv foran kameraet i 5-10 minutters tid i torsdags sammen med hhv. en bananasplit og et fad med flødeboller, så der kan komme et billede af undertegnede
Mere
citronvafler1

Vafler med citron og birkes – og lemoncurd

Hvis man færdes bare en anelse på de sociale medier, er det nok ikke gået nogens næse forbi, at det i går var vaffeldag. Og hvor tosset man end kan synes, at alle de der forskellige mad-“helligdage” nu må være, var der i hvert fald vafler over det hele, nærmest hvor end jeg kiggede, det være sig både blogland og Instagram. Så det er jo sådan set ikke så mærkeligt, at jeg endte med at blive overtalt til også at lave mig en portion! Jeg hader jo at være udenfor, ved I nok 😉 Jeg overvejede først en mere klassisk
Mere
Vafler med kardemomme

Vafler med kardemomme

Jeg fik pludselig lyst til æbleskiver i fredags – og egentlig lå der en pose i fryseren, men den havde vi købt til at spise sammen med en juledrik, jeg ville prøve. Derfor ville jeg ikke tage dem. I mit hoved minder æbleskiver lidt om vafler – og derfor besluttede jeg mig for at lave sådan en omgang i stedet for. Nu er jeg jo nemlig hos min mor og bror, og de har et vaffeljern (som jeg har købt for dem), så det var en nem løsning. Jeg fes straks ind hos Sif – aka. bageoraklet – og fandt
Mere
Vanillecookies med kokos, nødder og solsikkekerner

Vaniljecookies med kokos, nødder og solsikkekerner

I fredags havde Anne givet sig kast med Janes lækre cookies – og hun lokkede, gjorde hun, for da jeg fandt ud af, at de andre herhjemme skulle have kage (af den ikke LCHF-venlige slags) om aftenen, røg jeg fluks ud i køkkenet og bagte min egen portion. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at de vitterligt var i ovnen på 5 minutter og i min mund på 30! Det er da en tilberedningstid, der er til at tage og føle på 😉 Disse er faktisk mit første forsøg med LCHF-småkager – men efterhånden har jeg læst så mange opskrifter
Mere
IMG_8744

Vanillecupcakes med nutellafrosting

  Så er vi rent faktisk omsider kommet til sidste kage fra kagebordet. I den oprindelige plan havde jeg planlagt to slags cupcakes – gulerodscupcakes med flødeostefrosting og vanillecupcakes med dels ditto frosting og nogle med nutellafrosting. Efter den revurdere plan blev det dog indsnævret til én slags cupcakes – disse vanille med nutellafrosting. Frostingen har jeg fundet hos Bitten, og eftersom jeg er seriøst nutella-holic – faktisk så meget at jeg stort set aldrig har det på lager, da jeg i så fald bare slikker glasset på et par dage (okay, måske svagt overdrevet), vidste jeg med det samme,
Mere
(Vist 3.126 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

Skriv en kommentar