Morgenmad

Vil du have brød til morgenmad? Se her.
 

Quinoagrød

Alternativ julegrød på quinoa

I dag er det den 1. december og dermed er julemåneden officielt startet. Ganske vist tyvstartede jeg en smule i går med juleoppyntning, julemusik og julegrød. Og især sidstnævnte vil jeg meget gerne dele med jer. For et par uger siden var jeg så heldig at få den bedste pakke længe. Faktisk var den så god, at jeg vælger at betragte den lidt som en tidlig julegave. Og den betegnelse er faktisk meget passende, for pakken indeholdt netop ingredienser til et af julens helt obligatoriske retter i min bog, nemlig risengrød. Og hvem sendte mig så den pakke, tænker I
Mere
Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

  I går havde vi hjemmeskrivedag, hvorfor jeg tænkte, at jeg ville gribe chancen og lave lidt lækkert morgenmad. Jeg havde dog hverken noget brød eller noget gær, så jeg besluttede mig i stedet for at lave amerikanske pandekager. Lækkert! Og faktisk på nogle punkter nemmere at lave end deres tynde fætter 😉 Opskriften jeg brugte er herfra. Jeg lavede halv portion, men brugte dog samme mængde æg og smør. Alligevel fik jeg “kun” seks ud af det, hvilket i og for sig jo var mere end fint til mig, men opskriften “lovede” 12, så jeg kan ikke finde ud
Mere
aeggemælk

Æggemælk i to (kaffefri) versioner

Okay, jeg indrømmer blankt, at den dér berømte og berygtede æggemælk altså længe har virket lidt for sær for mig. Men samtidig har jeg bare været virkeligt fascineret af idéen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan, men ofte tror jeg alligevel bare ikke, at jeg får helt fedt nok. Og dér syntes jeg især, at æggemælken var tiltalende som en supergod måde at få et ekstra skud fedt på – forklædt af en lækker, sød og cremet drik (efter sigende – på dét tidspunkt havde jeg jo endnu ikke bekræftet dén påstand!). Men det har jeg jo så nu,
Mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med det samme – ellers har jeg en tendens til at glemme ting igen 😉 Disse bagte æbler er et helt genialt mellemmåltid, efter min mening. Især i denne sæson, hvor det bugner med æbler alle steder, men de er nu gode hele året rundt. I
Mere
Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges med en lækker sommerfrokost til følge. Man siger jo tit, at folk der er virkeligt dårlige til at lave mad “ikke engang kan koge et æg”, men dét at koge æg kan faktisk være ret så tricky business, hvis I spørger mig – og det
Mere
Bær-, avocado- og kokossmoothie

Bær-, avocado- og kokossmoothie

Jeg spiser jo oftest æg og bacon til morgenmad – og selv hvis jeg ikke har bacon, spiser jeg æg. Hver.eneste.morgen. Jeg elsker røræg, jeg har spist det ofte gennem hele mit liv, og jeg tror ærligt talt aldrig, at jeg bliver træt af det. Men en gang imellem er det nu alligevel meget rart med lidt variation. Fx en lørdag morgen, hvor man faktisk står tidligt nok op til at have brug for morgenmad. Hvor man ikke har nogle oplagte rester, man kan spise til frokost og derfor nok skal have æg dér. Og hvor man endelig er i
Mere
Bland-selv frugtsalat med råcreme

Bland-selv frugtsalat med råcreme

Selv om jeg er noget af et dessertøre, har jeg faktisk tit svært ved at finde på, når jeg reelt har muligheden for at lave dessert! Måske det skyldes, at jeg ofte får for høje forventninger og tænker, at det hele skal være åh, så avanceret og fancypants-agtigt – når det i virkeligheden ofte er det simple, der er det bedste. “Less is more” er jo sandt i de fleste situationer faktisk! I planlægningen af maden til min familiefødselsdag sidste weekend, gik jeg længe og grublede over, hvad jeg mon skulle lave. Da jeg først kom på pulled pork-planen, følte
Mere
Brunchpandekager med hytteost

Brunchpandekager med hytteost

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“. Som bekendt, er der sjældent den store variation i mine morgenmåltider. Jeg finder én slags morgenmad og holder mig mere eller mindre til den indtil det hænger mig langt ud af halsen. Og så finder jeg en ny morgenret. Rinse and repeat. Men jeg blev nu alligevel inspireret af alle de pandekager rundt omkring (det er åbenbart ganske populært på LCHF og lignende), så i søndags valgte jeg at lave morgenmad med luksus på. Opskriften stammer (selvfølgelig, havde jeg nær sagt) fra Jane, og er virkelig nem og helt genial. Faktisk blev disse pandekager bedre
Mere
IMG_0383

Brunchtærte

  Lige her på falderebet inden 2011 for alvor er forbi, får I lige en sidste opskrift fra min side af. Som så mange andre sover vi forholdsvis længe i min familie – især natten/morgenen inden nytårsaften, da man jo endelig ikke skal risikere at blive træt før tid 😉 Derfor virkede det passende at afprøve denne brunchtærte i dag.Det er en rigtig lækker og anderledes brunchret – nogle gange kan man jo godt blive lidt træt af den klassiske røræg + bacon + cocktailpølser 🙂 Opskriften er fra “Varm på og lun på boller” og er smart, fordi den
Mere
Chia- og kokosgrød

Chia- og kokosgrød

Chiafrø er altså en sjov ting. Bittesmå kugler som har nærmest superfood-agtige kvaliteter, herunder superhøjt indhold af omega 3-fedtsyrer, fibre, protein og mineraler, samt et rørende lavt indhold af kulhydrat. Og så har de en ret neutral smag, der gør, at de kan bruges i det meste. Ja, i hvert fald i princippet, ikke, for den store pose jeg købte i efteråret er stadig ret så fuld, skulle jeg hilse at sige. Måske de er fantastiske i teorien, men i praksis er det altså alligevel begrænset, hvor meget man kan få brugt, selv hvis man virkeligt lægger sig i selen!
Mere
Chia- og kokosgrød med chokoladesmag

Chia- og kokosgrød med chokoladesmag

Jeg har stort set spist chiagrøden til morgenmad hver dag lige siden jeg første gang lavede den. Den er altså et klart hit hos mig, kan I nok fornemme. Og nu er jeg netop blevet endnu mere forgabt i den! En af mine søde læsere anbefalede nemlig i går at tilføje kakao til grøden for en chokolademousse-agtig smag og følelse. Jamen, det er jo genialt! Alle undskyldninger for at få noget, der smager af chokolade, til morgenmad er jo kærkomne hos mig! Mange tak for tippet, Anita 😀 Jeg rørte bare en strøget spsk raw kakaopulver i sammen med resten
Mere
chokoladeshakeavo-2

Chokoladefri chokoladeshake med peanutbutter og avocado

For det meste klarer jeg mig meget fint med bare at have en foodprocessor – og en relativt billig en af slagsen oven i købet. Det gælder i hvert fald lige på nær de dage, hvor jeg får lyst til at eksperimentere med smoothies med grøntsager og greenies og den slags, hvor vi ret gerne vil have, at grøntsagerne er blendet heeeelt ud. For mit vedkommende er det i hvert fald nemmere at abstrahere fra en lidt for stor klump banan, end de der irriterende små stykker spinat, der sætter sig mellem tænderne og alle andre steder. Eller ligefrem en
Mere
chokoladesmoer1

Chokoladesmør med hasselnødder

Hvis du ikke lige har hørt om chokoladesmør før, er det præcist, hvad det lyder til: Smørbart chokoladepålæg, hvoraf to af de primære ingredienser er smør og chokolade. Og hvis du ikke allerede nu er overbevist om, at dette er den bedste ide længe, ved jeg faktisk slet ikke, hvorfor vi overhovedet er venner! Ok, det er selvfølgeligt mest for sjov, men det er ikke en joke, når jeg siger, at dette chokoladesmør er farligt. Farligt godt og farligt at have på lager! Jeg har længe gerne ville lave en portion, men er af uransagelige årsager først kommet dertil nu.
Mere
IMG_3094

Croque Madame på blomkålsbrød

Her mens giveaway‘en stadig kører, nupper vi lige en opskrift fra den fine bog. (Der er i øvrigt stadig en håndfuld af jer, der “gør det forkert”. Tjek lige op på det, hvis I vil deltage. Hvis jeres kommentar ikke er offentliggjort, har I ikke svaret ordentligt på spørgsmålet. Og hvis I slet ikke har lagt en kommentar, kan I ikke vinde, selv hvis I bliver trukket via widget’en. Ja, undskyld jeg er sådan efter jer…) Men altså, jeg har jo absolut ikke lagt skjul på, at jeg (også) er fan af Jane Faerbers nyeste LCHF-(koge)bog “Mæt & Slank med
Mere
frittata-3

Frittata med spinat og feta

Morgenmad er som udgangspunkt ikke noget, jeg går særligt højt op i. Engang var jeg en af de mange, som slet ikke spiste morgenmad, men så lærte jeg mig selv at gøre det fast, og nu er jeg næsten altid sulten, når jeg vågner – eller også bliver jeg det hurtigt. Vanens magt, I ved. Men mens jeg hurtigt bliver træt af at spise det samme igen og igen til de andre måltider i løbet af dagen (altså lige på nær risengrød, forstås…), kan jeg snildt spise det samme til morgenmad flere uger i træk. De sidste par uger har
Mere
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage* – i en lettere LCHF-fortolket udgave

Sidste år, da jeg lige var startet på LCHF, havde jeg store planer om at lave en LCHF-iceret udgave af den klassiske gammeldags æblekage* – til trods for at jeg faktisk ikke er særligt vild med den traditionelle med enten rasp eller makroner. Det bliver lidt for snasket, synes jeg. Men idéen er god, og æblegrød er jo ret fantastisk – for ikke at tale om flødeskums lækkerhedsfaktor! Men selv om jeg fik lavet æblegrøden/-mosen (hvordan skelner vi egentligt her?), kom jeg aldrig rigtigt længere. Men det passede jo så ganske fint med, at den mos bare har kunne ligge
Mere
groen_smoothie_avocado_ananas

Grøn smoothie med avocado, ananas, citron og ingefær

Som udgangspunkt gør jeg mig egentligt ikke så meget i smoothies. Ikke fordi det ikke smager godt, men tit glemmer jeg vist bare helt, at de overhovedet findes. De bliver tilsidesat til fordel for andre, indrømmet, mere mættende morgenmåltider. Men en sjælden gang i ferier eller weekender, hvor jeg står lidt senere op og ikke på samme måde skal være mæt lige så længe, som jeg gerne vil være i hverdagene, tyr jeg til en smoothie med grønt. Det ligger rart og let i maven, og det synes jeg især er rart, når man er i sådan et spirende forårshumør som nu. De
Mere
halloumiogaeg

Halloumi og æg

For et stykke tid siden havde jeg jo som bekendt læseferie, og i den forbindelse benyttede jeg muligheden for at prøve noget nyt til morgenmad – det er ellers ikke der, jeg normalt bruger de store armbevægelser ift. variation, da det helst bare skal være hurtigt og nemt i hverdagene, når jeg skal af sted. Og i weekenden eller når jeg har god tid, ender jeg tit med bare at skippe den helt, til fordel for en måske lidt tidligere og gerne lidt større frokost. Men anyway, jeg modtog jo Ditte Ingemanns “LOW CARB fra The Food Club” og en
Mere
hindbaerchiagroed-2

Hindbærchiagrød med kokos og yndige fornemmelser

Hvis du har læst min bog, ved du, at jeg er ret så vild med syrligsøde ting. I ved, ting der på én og samme tid er både dejligt syrlige og herligt søde. Betegnelsen giver egentligt nok sig selv. På samme måde spiser jeg næsten kun syrligt slik, hvis jeg endeligt spiser decideret slik. De helt plain vingummier siger mig ikke det store, men stik mig en gang syrlig stjernemix eller syrlinger, så skal jeg nok få sukkerlys i øjnene! Og når vi er ved slik, så er hindbær en af de ypperligste syrlige slikting i naturen, hvis I spørger
Mere
ingefaershot

Ingefærshot med citron og æble

Jeg har i i hvert fald den sidste måneds tid gået og skrantet på den der måde, hvor man kan mærke, at en forkølelse er på vej, men hvor man alligevel kan holde den lidt på afstand med forskellige tiltag. En af de ting, jeg især har benyttet mig af hidtil, har været at købe mig helt og aldeles fattig i Palæos ingefærshots, som sælges hos 7-Eleven. For en 12’er shottet er det altså ikke den billigste løsning, og jeg har da også længe tænkt, at jeg burde kunne lave det selv for at spare en håndøre eller to. Her
Mere
Kernebrød med macademia

Kernebrød med macadamia

Arh, tænker I måske, kernebrødet er jo en gaaammel nyhed! Come lige on, Xenia! Jaja, endnu en gang er jeg jo totalt last mover – også selv om jeg officielt set har lavet et andet slags kernebrød tidligere. Men giv mig lige et øjeblik til at forklare mig selv. Ser I, den sidste uge har jeg nemlig haft de vildeste cravings efter en god gammel gedigen ostemad – af den slags på groft rugbrød med tandsmør. Spørg mig ikke, hvor dén craving kommer fra! Men ikke desto mindre var det en craving, der var en del nemmere at efterkomme end
Mere
Kerneknækbrød

Kerneknækbrød

I weekenden lavede jeg kerneknækbrød – endnu en gang med hjælp fra Jane. Knækbrød var ellers én af de ting, som jeg havde affundet mig med, at jeg ikke længere vil kunne lave (så tit), hvis jeg gerne vil holde fast i det kornfri. Så det var ganske dejligt at opdage, at man da snildt kan lave lækre og sprøde knækbrød uden brug af kornprodukter. Knækbrødene tager lidt længere tid at lave end de traditionelle, men det meste af tiden passer det sig selv. Det er dog vigtigt, at man bager dem ved svag varme, da alle de sunde fedtstoffer
Mere
kokosmusli3

Kokosmüsli med nødder og morbær

Der er mange fordele ved at flytte tilsyneladende. Fx får man pludseligt et ret godt billede af, hvor (koloenormt) stort et lager, man faktisk har. Her i sidste uge opdagede jeg i hvert fald en pose tørrede morbær, som jeg havde købt for efterhånden ret lang tid siden med henblik på at lave en müsli. Men så skete der nok det, der så ofte sker, at der bare kom en masse i vejen, og posen endte bagerst i skabet. I øvrigt spiser jeg jo så heller ikke müsli (og yoghurt) så ofte, som jeg fx gjorde, da jeg først begyndte
Mere
IMG_0721-1

Koldskål

Så vidt jeg husker, har jeg faktisk aldrig lavet almindelig koldskål selv! Jeg har lavet hindbærkoldskål mange gange, men ikke den helt “rene”. Efter at have set mange indlæg rundt omkring blogland med lækre koldskålsbilleder, kunne jeg til sidst ikke modstå fristelsen længere. Så jeg besluttede mig for at lave den selv – både fordi jeg gerne ville prøve og fordi jeg godt kan lide at vide, hvad tingene indeholder, men også fordi jeg, de sidste par gange, jeg har fået “den gule” koldskål, ikke har været særligt tilfreds med den. Og hold nu op, hvor smagte det godt, det
Mere
Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Der kan vist ikke sås nogen tvivl om, at koldskål er den ultimative sommerdessert, vel?! Og ikke kun dessert faktisk, hvis vi skal være ærlige – jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der ofte tyr til koldskål på de allervarmeste dage, hvor al andet madlavning virker som den mest uoverskuelige opgave nogensinde. Så er en rar og kold skål (høhø) flydende sommer lige i øjet. Og koldskål kan faktisk udemærket laves LCHF – og det er hverken (nødvendigvist) sværere eller mere besværligt end at lave den klassiske udgave. Jeg har før benyttet Janes koldskålsopskrift til at
Mere
koldskaals-chia1

Koldskåls-chiagrød

Jeg er lidt bagud med det der blogning. Og så var det ellers tanken, at jeg skulle have samlet lidt op i går, men der skete der så i stedet det, at jeg havde de tarveligste tømmies, så alene det, at jeg fik gået en masse og ordnet diverse andre ting er faktisk lidt af en bedrift. Der var i hvert fald ikke overskud til særligt meget andet, og jeg spiste chips til aftensmad, så mere er der vist ikke at sige om den sag 😉 Men for lige at komme tilbage i blogging-groove’t starter vi lige lidt blødt op
Mere
koldskaalscrunch-hjemmelavet-mysli-0

Koldskålscrunch / hjemmelavet mysli

    Jeg er efterhånden blevet lidt træt af kammerjunkere efter at have spist så mange af dem allerede. Samtidig har jeg længe haft lyst til at forsøge mig med at lave min egen mysli, så jeg tænkte at jeg kunne slå to fluer med ét smæk til min koldskålsaftensmad i dag. Købemysli fungerer ikke rigtig for mig, da jeg ikke er så vild med rosiner – og jeg synes at alle der er nogenlunde til at betale har overflod af rosiner – desværre. Der er derfor ikke rosiner i denne – men man kan jo lave den helt som man
Mere
koldskaalsknas4

Koldskålsknas

Det er en universelt anerkendt sandhed, at enhver sommerdag kun bliver bedre med tilførelsen af koldskål. Og det gælder naturligvist uanset, om man spiser den i en LCHF-udgave eller i den mere traditionelle. Begge smager fortræffeligt – men dog bedst med noget knas på, hvis I spørger mig. Jeg kan egentligt som sådan godt lide kammerjunker – men dels er de jo hverken LCHF eller glutenfri eller noget som helst – og dels er det jo ligesom at spise småkager til aftensmad. Bevares, jeg er da bestemt ikke for fin til at spise kage til aftensmad, men hvis det skal
Mere
IMG_3808

Køleskabshavregrød
[med nektariner og mandler]

  De af jer, der følger mig på Instagram, har nok allerede spottet, at jeg er ret vild med køleskabshavregrød for tiden. Ved det oprindelige navn ‘overnight oats’ er det endnu en af de ting, der hitter stort på de amerikanske sundheds/fitness/madblogs, så jeg tænkte, at det var på tide, at jeg prøvede det også. Basalt set er det bare en meget cremet og kold version af havregrød. Jeg laver det med halvt skyr (for protein) og halvt mælk, men man kan sagtens bruge yoghurt i stedet for skyr fx. Derudover er mulighederne for toppings jo også uendelige. P.t. er jeg vild
Mere
Luksusdrys

Luksusdrys

Lige for tiden tænker jeg meget i morgenmadsvariationer – af uransagelige årsager. Måske skyldes det sommeren, der – de mange dages regn- og gråvejr til trods – efterhånden må være lige rundt om hjørnet. Eller måske har jeg bare lige fået nok af mine elskede æg for en periode. Jeg tror nu mest på den første begrundelse, men uanset hvad det skyldes, resulterer det altså i, at der kommer lidt flere morgenmadsopskrifter end normalt. Men det er der vel heller ikke nogen, der klager over? Især ikke, når det er én så lækker og nem som denne – som oven i
Mere
Macademiavafler + stevia-nutella

Macademiavafler & stevia-nutella

Efterhånden kender I mig nok så godt, at det ikke er nogen hemmelighed, at jeg er lidt af en chokoladefan? Derfor har nutella også altid været lidt af en guilty pleasure for mig – til trods for, at nutella jo i princippet ikke smager så forfærdeligt meget af chokolade igen, hvis vi skal være helt ærlige her. Og når jeg en sjælden gang spiser det nu, er det faktisk ofte for sødt og lidt vammelt. Men alligevel har det en eller anden nostalgi over sig, som gør, at det føles ekstra syndigt på den helt lækre måde! Jeg kan huske,
Mere
Morgenmad

Morgenmad på LCHF:
13 måder at bryde fasten på

Selv om jeg jo er helt og aldeles håbløst forgabt i røræg og i princippet nok kunne spise det hver morgen uden at mærke afsavn, er det alligevel meget rart med lidt variation på morgenmadsfronten ind imellem. Det siges jo ofte, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og det er jeg for så vidt også enig i – i hvert fald i den henseende, at morgenmaden for mig er med til at sætte tonen for resten af dagen. Jeg skal helst have nok mad og fedt til at jeg kan være mæt helt til frokost, for hvis jeg først går
Mere
Oopsies

Oopsies

De fleste, der begår sig i en eller anden grad i LCHF-verdenen (eller bare kornfri, low-carb, palæo eller hvad det nu hedder alt sammen), har formentligt allerede hørt om oopsies. Som altid er jeg lidt last mover på dette punkt. Længe syntes jeg egentligt ikke at det lød særligt tiltalende. Helt ærligt: æg og flødeost blandet og bagt! Så jeg blev ved med at udskyde det. Så så jeg dog for et stykke tid siden, at Jane brugte dem som naan-brød. Og det lød jo ganske enkelte genialt! Derefter gik der ikke længe, før jeg lavede første portion til en omgang
Mere
pandekager3

Pandekager – tynde, lækre og LCHF

Ja, jeg indrømmer det gerne: Jeg er en snydeblogger. Jeg har nemlig blogget denne opskrift før. Men da jeg i sidste uge pludseligt endte med at lave disse pandekager hele to gange, gik det op for mig 1) hvor gode de er, og 2) at de faktisk fortjener deres eget indlæg og opskrift. Og som sagt tænkt, så gjort! Pandekagerne her er uden tvivl de bedste og mest “rigtige”, jeg har lavet i min LCHF-tid. De smager præcist som almindelige pandekager på mel og sukker – og så er de altså også ok nemme at stege/bage og vende. Synes jeg.
Mere
Pandekager med kanelstegte æbler og fuldfed creme fraiche

Pandekager med kanelstegte æbler og fuldfed creme fraiche

Billede af Line Thit Klein og Chris Tonnesen Edit: Pssst, se mig lave denne opskrift i klippet fra indslaget. Som I ved (men hvis det er glippet, fortæller jeg det lige igen), skal jeg i Go’ Morgen Danmark i morgen tidligt (sååå tidligt!). Jeg skal lege tv-kok og vise tre opskrifter fra “Sødt, sundere, syndigt“, som meget passende jo også udkommer i morgen. Om jeg er nervøs? Ja for faen! Men det skal nok blive skægt at prøve, tænker jeg. Tidligere på ugen hintede jeg lidt (med en vognstang) på Instagram om en af de opskrifter, jeg skal lave. Den anden
Mere
Panna cotta med krydrede æbler

Panna cotta med krydrede æbler

En af de sværeste ting ved at blogge er faktisk ofte at finde noget bare nogenlunde varieret at skrive om de mange forskellige opskrifter. Nogle gange har min indre 3-årige – som faktisk er utroligt dominerende til tider og bare vil se Disney-film he-le tiden! – mest lyst til bare at råbe “lækker lækker lækker, spis spis spis!” og få det overstået. Men ærligt talt er det nok ikke det bedste træk, sådan hvis man gerne vil tiltrække læsere, hvis alder kan tælles på mere end én hånd 😉 Når jeg laver menuer – især til gæster – bestående af
Mere
peanutbutteromelet-med-banan-2

Peanutbutteromelet med banan

Det er egentligt overhovedet ikke fordi, at i dag var første gang jeg lavede denne morgenmad, men af en eller anden grund har jeg hidtil kun delt den på de forskellige sociale medier, og det er da lidt tarveligt over for jer, der måske ikke følger med der, tænkte jeg. Derfor bringer vi den nu her. Det er en meget enkel morgenmad, men den er særligt rar, når man har lyst til noget sødt og lidt syndigt i stedet for den klassiske omelet engang imellem. Når der er banan i, er vi selvfølgelig i den mere liberale LCHF-kategori, men hvis
Mere
Peanutbutterpandekager

Peanutbutterpandekager

Lørdag aften fik jeg en overvældende trang til pandekager og havde for en gangs skyld alle de fornødne ingredienser på lager (endnu en grund til at have et godt basislager!) – samt lysten og overskuddet til rent faktisk at lave dem 😉 Jeg huskede, at Tatjana på et tidspunkt havde udgivet en opskrift på peanutbutterpandekager, og som vi jo ved, er peanutbutter mit kryptonit – eller i hvert fald én af dem. Hvad hedder mon kryptonit i flertal? Kryptonitter? Hmm… men aaaanyways, jeg lavede Tatjanas pandekager og de blev fæ-no-me-nale! En mægtigt rar dessert (okay, aftensmad) på en mægtigt rar
Mere
LCHF risalamande

Risalamande a la LCHF

I dag er det jo fredag. Og som jeg måske har nævnt før, arbejder jeg altid hjemme om fredagen – med mindre jeg bare holder helt fri. Det betyder, at jeg kan sove lidt længere end i hverdagen samt at jeg har overskud til at lege lidt med morgenmaden. Det er ikke altid, jeg gør det – jeg er jo i princippet ret glad for mine sædvanlige morgenæg – men af og til skal der nye boller på suppen. I dag blev det – igen – til en omgang risalamande LCHF-style. Det er nu egentligt ikke fordi, det er særligt
Mere
IMG_3175

Røræg med æbler og kanel

Jeg er ret overbevist om, at jeg ofte herinde har nævnt, hvor lidt varieret jeg faktisk er, når det kommer til morgenmaden! Men for de af jer, der evt. er nye eller ikke lige har fået læst dét indlæg, kan jeg da sagtens lige nævne det igen: Jeg er meget lidt varieret, når det kommer til morgenmad! Oftest står den bare på den gode varme kakao eller en helt klassisk omgang røræg og lidt grønt. Ikke just innovativt! Men så sker der alligevel en sjælden gang det, at jeg falder over en opskrift, der giver mig lyst til at prøve
Mere
Skramlede pandekager med chokoladesauce

Skramlede pandekager med chokoladesauce

Her den anden dag gik det pludseligt op for mig, at det nærmest var umindelige tider, siden jeg havde spist chokolade. Altså sådan i nogen særlig udstrækning, ikke. Og det til trods for, at jeg har i hvert fald fem plader liggende i skabet, som jeg købte i starten af året! Jamen, det kunne jeg jo ikke have siddende på mig, kan I nok forstå, så derfor kom min morgenmad i søndags til at stå på disse lækre skramlede pandekager (aka. scrambled pancakes, forstås) med chokoladesauce i ublu mængder. Eller, det vil sige, faktisk var der “kun” 25 g chokolade,
Mere
Smoothie med mango, banan og vanilje

Smoothie med mango, banan og vanilje

 Normalt fører jeg jo ikke rigtigt smoothieopskrifter. Ja, i princippet mener jeg faktisk slet ikke man bør lave smoothies efter opskrifter og den eneste kogebog, jeg har med sådanne, står fortsat urørt på hylden. I dag bliver jeg dog nødt til at bryde min egen regel. For denne smoothie, som jeg lavede som morgenmad i går, var så helt fantastisk god at I bliver nødt til at prøve den! Og så skal I jo bruge en opskrift 😉 Det er nok den mest cremede smoothie, jeg nogensinde har smagt – hvilket i teorien ikke er overraskende, da der jo både
Mere
solskinsmorgenmad-0

Solskinsmorgenmad

Okay, så denne opskrift er teoretisk set ikke fra nogen kogebog. Men jeg har det sådan her: når først jeg har besluttet mig for at begynde på et projekt, kan jeg slet ikke vente med at komme i gang. Jeg er ret utålmodig på det område. Da jeg ikke skal spise hjemme i aften og derfor ikke selv skal lave mad, følte jeg derfor at jeg blev nødt til at tage min morgenmad i brug, for ikke at skulle vente (helt!) til i morgen aften med at lave mit første indlæg. Desuden er det vel egentligt også i orden, at
Mere
Sød kokosomelet med jordbær

Sød kokosomelet med jordbær

Først og fremmest bliver jeg altså nødt til lige at sige tak for alle de smaddersøde kommentarer, der nærmest er strømmet ind siden jeg offentliggjorde giveaway-indlægget i går. Det er jo helt overvældende altså, og jeg bliver lige glad hver gang en ny tikker ind. Af hensyn til lodtrækningen om et par uger, kan jeg jo desværre ikke svare på hver enkelt og takke jer individuelt, selv om jeg meget gerne vil, så nu får I i stedet en kollektiv taknemmelighedserklæring her: TAK! (og keep ‘em coming, for hvis man føler sig lidt lavt på selvtillidsskalaen, skal man åbenbart bare
Mere
Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Som jeg muligvis har nævnt før herinde, træner jeg crossfit i Fitnessworld et par gange om ugen – eller i hvert fald så ofte, som det passer med programmet og min krop kan holde til. For hold da magle, hvor er det bare drønhårdt! Og det er desværre heller ikke altid lige til at passe ind. Fx ligger der et hold onsdag aften klokken 19, hvilket betyder, at jeg de dage så først er hjemme omkring kvart over otte. Der er sikkert nogen, der ville vælge bare at spise inden, men jeg får det nemt dårligt af hård træning på
Mere
Sprød ostepaneret omelet

Sprød ostepaneret omelet

De af jer, der følger flere LCHF-blogs, har formentligt allerede set denne her. Men nu får I den ikke desto mindre i en udgave fra min hånd også. Der er selvfølgelig tale om den berømte (berygtede?) ostepanerede omelet, som jeg personligt lærte at kende via Jane (where else?). Den oprindelige ide stammer – vist nok – herfra. Jeg må indrømme, at jeg, da den først begyndte at florere på instagram, var en anelse undervældet. Ost og æg, helt ærligt – what’s the big deal? Men jeg måtte sgu æde mine ord, for det her er ikke bare en hvilken som
Mere
Lækre sprøde og søde vafler

Belgiske vafler

Egentligt har denne opskrift været længe undervejs. Rent praktisk har jeg først udviklet opskriften i dag, men mit nyindkøbte vaffeljern (reklamelink) bestilte jeg allerede for flere uger siden, da jeg endeligt overgav mig til vaffelhypen i blogland, men siden har det bare været taget gidsel af en pakkeshop og en påskeferie og en travl Xenia. Men i dag fik jeg endeligt hentet og slæbt det hjem, og så skulle der dælme laves vafler, skulle der! Min første vaffelopskrift skulle uden tvivl bare være en helt klassisk en af slagsen. Jeg har jo boet i Bruxelles i et halvt år efter gymnasiet,
Mere
Vafler med hindbær og creme fraiche

Vafler med hindbær og creme fraiche

Til trods for at jeg generelt ikke dur til at spise det samme mad særligt mange dage ad gangen, når det kommer til både frokost og aftensmad, er jeg utroligt rutinepræget og vanemenneske, når det kommer til min morgenmad. Sådan er der i virkeligheden nok mange, der har det, forestiller jeg mig. Det hænger for mit vedkommende i høj grad sammen med, at jeg om morgenen bare ikke orker at skulle vurdere og beslutte, hvad jeg har lyst til. Der er det nemmest bare at køre det samme hver dag. Især når man har fundet noget, der bare fungerer. Den
Mere
Varm chiagrød a la jul (snyde-LCHF-risengrød)

Varm chiagrød a la jul (snyde-LCHF-risengrød)

Det er efterhånden nok ikke gået nogen forbi, at jeg spiser LCHF langt størstedelen af tiden og trives rigtigt godt på den kostsammensætning. Men! Og der er jo altid et men, ikke? Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke holder det 100%. Det har som sådan heller aldrig været mit mål, da det overhovedet ikke ville kunne hænge sammen med mit liv, og det aspekt er jo lige så vigtigt som så meget andet. Jeg har dog efterhånden fundet ud af at mine “sidespring” kan inddeles efter en særlig rangstige. Ren LCHF er selvfølgelig øverst og klart det bedste. Lige
Mere
varmkakao

Varm kakao

Billede af Chris Tonnesen Det gik lige pludseligt op for mig, at jeg nu har drukket denne varme kakao i stort set hver morgen i omtrentligt 7 uger – uden at give jer opskriften én eneste gang! Det kan jeg selvfølgelig ikke have siddende på mig, for denne kakao er altså virkeligt noget, der hjælper mig helt enormt i hverdagen på de tidlige morgener, og især nu hvor det også er begyndt at være mørkt, når jeg står op. Irks (jeg er bare ikke en efterårs-/vinterhalvårsperson…)! Kakaoen kan vel på sin vis, hvis man er lidt venlig, siges at være
Mere
(Vist 1.797 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

8 comments

  1. Hej Xenia,
    jeg er fast læser af din lækre blog 🙂 Jeg ledte her den anden dag efter en opskrift og kom frem til dit fine og meget overskuelige opsætning af billeder og så links til opskrifterne. Tænkte på om du har lyst til at afsløre hvordan du har bikset det sammen? 😀

    De bedste hilsner
    Tine

    1. Hej Tine
      Mange tak for dine pæne ord 🙂 Siden er lavet hovedsageligt i HTML – så man skal have en lille smule kendskab til det. Hvis du google “table html”, finder du koden til at opsætte billederne i rækker – og i hver “kolonne” sidder så det enkelte billedes kode. Der er muligvis andre (nemmere?) måder at gøre det på, men jeg har ikke kunne finde ud af det i wordpress i hvert fald 🙂
      Held og lykke med det!

      1. Aaarh, smart! 😀 Tusind tak for svaret 🙂
        Det prøver jeg at begive mig i kast med 🙂

    2. P.s. Det er ret tidskrævende, hvorfor jeg endnu heller ikke har det på alle opskriftssider – så det skal man lige være klar på 😀

  2. allergi for fødevarer der indgår i lchf

    nødder, avokado, æg , skyr. hytteost sødmølk, rødt kød minus fedtrimpen.)

    hvad kan erstatte æggene i morgenmaden , måske ærter??

    tak for en dejlig glad side med gode billeder……
    kh iben viol

    1. Uha, det er jo et svært spørgsmål. Æg er i min optik en ret unik madvare jo nemlig. I bagværk kan man af og til udelade det eller måske eksperimentere med såkaldt “hørfrøslim”. Herudover kommer det mest af alt an på, hvilken ret, der er tale om. Æggene i spejlæg, omelet eller røræg kan jo af gode og logiske grunde ikke rigtigt erstattes med andet, men i andre tilfælde vil et alternativ måske være muligt. Er der en specifik ret du har i tankerne?

      Og tak for de pæne ord!

      ~Xenia

  3. Hej Xenia,

    Er lige kommet til at følge din blog. Jeg har dog lidt svært ved helt at gennemskue om du på en måde deler op i “strikse” opskrifter eller om jeg på anden måde kan gennemskue det nemt?

    Trine

    1. Hej Trine. Nej, det gør jeg umiddelbart ikke – men alle mine LCHF-opskrifter er markeret med kategorien LCHF og kan ses samlet her 🙂

Skriv en kommentar