Salater

IMG_9801

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden...
Læs mere
Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem...
Læs mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med...
Læs mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu...
Læs mere
BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

Det er faktisk meget sjældent, at jeg griller. Og det er egentlig hverken fordi jeg ikke kan lide det eller ikke gider det. Det er måske en lille smule, fordi jeg ikke kan finde ud af det sådan rigtigt, men det skyldes nok mere manglende øvelse end decideret mangel på talent – forhåbentligt Det er...
Læs mere
BBQ-kyllingespyd og coleslaw

BBQ-kyllingespyd og coleslaw

For et par uger siden udgav Frk. Sveske denne opskrift, og jeg vidste med det samme, at det var noget jeg ville elske! Så selvfølgelig kom den på madplanen inden for et forholdsvis overskuelig tidsrum, så jeg kunne få bekræftet min mistanke. Det er jo hverken første eller sidste gang jeg har lavet coleslaw, så...
Læs mere
BLAT salat

BLAT salat

Jeg kan faktisk ret godt lide salater. Men med mindre de er meget fyldige – ja, nærmest svulstige, som man jo nok uden at træde nogen over tæerne godt kan kalde salater som denne cæsarsalat – føler jeg mig aldrig helt tilfreds, hvis jeg spiser salat til aftensmad. Jeg tror det har noget at gøre...
Læs mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde...
Læs mere
blomkaal-edamame-jordbaer-feta-2

Blomkålsbulgur med jordbær, edamamebønner og feta

Tirsdag aften kom jeg hjem efter at have spenderet en uge i de varme lande sammen med en af mine bedste kollegabuddies. De af jer, der følger mig på Instagram, har måtte finde sig i mit feriespam den sidste uges tid, så I er nok helt ajour med mine udfoldelser på Tenerife, ha! Typisk nok...
Læs mere
Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Jeg foretrækker oftest at planlægge mine måltider først og så derefter købe ind til det. Jeg synes nemlig ofte, at jeg kommer lidt i vildrede, hvis jeg pludseligt skal finde på noget at lave ud fra en enkelt eller flere specifikke råvarer. Men så sker der alligevel en sjælden gang dét, at en tvungen opfindsomhed ender...
Læs mere
Blomkålssalat med radiser og ærter

Blomkålssalat med radiser og ærter

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg...
Læs mere
stroganoff-1

Bøf stroganoff og hvidkålssalat med squash og æble

I dag har min roomie besøg af sin søster. Standard. Eller I ved, vi har jo ikke boet sammen så længe, men det er vel standard, at man har familiebesøg. Det var som sådan heller ikke det, der var pointen med historien. Pointen var, at jeg så i går aftes spurgte, om de så stod...
Læs mere
IMG_0972

Bønnesalat med feta og avocado

  Madpakker! Jeg er forhåbentligt ikke den eneste, der ville ønske at man bare kunne spise frokost hjemme hver dag?! For madpakker er da djævlens værk – eller det kan det i hvert fald være. Det er utroligt sjældent, jeg “bare” har rugbrød med; hvis det endelig en sjælden gang sker, er det oftest fordi...
Læs mere
Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

  I tirsdags sagde min madplan at jeg skulle have rester fra mandagen. Men de rester var sådan set blevet til madpakke om tirsdagen, så jeg blev pludselig nødt til at finde på noget andet. Jeg havde bestemt, at jeg ikke ville købe noget nyt ind, eftersom jeg vidste, at jeg skulle hjem til min...
Læs mere
boennesalat-vandmelon-feta2

Bønnesalat med vandmelon og feta

Til trods for at jeg lidt føler, at jeg med min overvældende solskinsglæde i går er kommet til at jinxe os, skal I alligevel ikke snydes for dette helt og aldeles skønherlige sommermåltid. Jeg er heldigvis optimistisk nok til at tro, at der kommer masser af solskin igen lige om lidt (eller også har jeg...
Læs mere
Broccoli med feta og bacon

Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over...
Læs mere
Broccolisalat med bacon og æble

Broccolisalat med bacon og æble

Først og fremmest vil jeg gerne lige knytte en kort bemærkning til dagen i går, der nemlig var lidt af en milepæl for bloggen. Hvorfor, spørger I? Jo, simpelthen fordi vi i går rundede de 1000 faste følgere på Bloglovin’! Det er dælme mange! :O Og for at det ikke skal være løgn, er vi...
Læs mere
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Sidste mandag lavede jeg for første gang en version af den broccolisalat, som vist nok kaldes “den klassiske”. Det har jeg i hvert fald hørt den omtalt som flere gange. Jeg er dog som udgangspunkt ikke så vild med dressinger af den cremede slags (selvfølgelig er der undtagelser), så jeg har hidtil undgået den. Ikke...
Læs mere
broccolisalat3

Broccolisalat med dressing af flødeost

Faktisk er det snart en fire ugers tid siden, jeg lavede denne salat. Hvilket er lidt overraskende. Altså normalt er jeg jo ikke den mest effektive blogger, men der går da sjældent mere et par dage fra bord til internet. Af en eller anden grund – som altså ikke har noget at gøre med smagen,...
Læs mere
Cæsarsalat

Cæsarsalat

Jeg har længe haft lyst til at lave cæsarsalat, som jo nærmest er det ideelle LCHF-måltid (lavt indhold af kulhydrater, meget fedt), og i mandags oprandt dagen endelig! Incitamentet til langt om længe at få det lavet kom igen fra kogebogen “Viktminskning med LCHF”, som jeg altså virkeligt gerne vil anbefale, hvis du ikke allerede...
Læs mere
caesargroenkaal-3

Cæsarsalat med grønkål og kylling

Jeg har haft lidt af en cæsar-obsession siden jeg besluttede mig for, at det var det, jeg ville have (og altså også fik!), da jeg var ude at spise med et par veninder efter en #kinotur, hvor vi så den fine (men triste, tunge og tragiske) “Still Alice”. Det virkede derfor kun noget så nærliggende...
Læs mere
chefs-salad-1

Chef’s Salad / Salat med skinke, ost, majs og avocado

Før jeg hoppede på LCHF-vognen, var et af mine go-to-måltider, når jeg ikke gad at lave mad, grove pitabrød med salat, skinke, majs og hytteost. Og ja, den skarpe læser har nok bemærket, at det da egentligt lyder ret meget som netop denne ret! Det er jo nok ikke helt tilfældigt, tænker jeg 😉 Da...
Læs mere
Ciderkylling, jordbærsalat med spinat og feta, samt nye kartofler og hvidløgssmør

Ciderkylling, jordbærsalat med spinat og feta, samt nye kartofler og hvidløgssmør

Kun et par dage efter at jeg havde sagt, at jeg ikke kunne leve uden nye kartofler og da helt bestemt skulle have dem til sommer (kun for at komme med et alternativ til kartoffelsalat), gjorde jeg netop dét. Altså spiste nye kartofler, ikke. Og det var guddommeligt! Altså, bevares, resten af måltidet var bestemt...
Læs mere
Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

I lørdags havde grillen herhjemme sin sæsonstart – en spontan idé udviklede sig pludseligt i den retning. Generelt har jeg besluttet at jeg i år skal være bedre til at grille også selv om der “bare” er tale om et par kyllingespyd eller lignende – det behøver ikke nødvendigvis være en stor produktion hver gang,...
Læs mere
Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Hvis det på en eller anden måde skulle være gået jeres næse forbi, kan jeg godt lide jul. Rigtigt godt, faktisk. Og jeg kan i og for sig også rigtigt godt lide julemad. I hvert fald den søde afdeling. Og and. Ja, okay, måske jeg faktisk er lidt kræsen. At man ikke spiser svinekød på...
Læs mere
clubsalat-2

Clubsalat med kylling, bacon, ananas og karrydressing

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med sandwicher. Altså da jeg stadig spiste brød sådan på daglig basis, kunne jeg da godt klemme en ned, hvis det nu lige var det, der var. Men det var aldrig rigtigt noget, jeg selv lavede, eller noget jeg bestilte, når man var ude. Det der med lige...
Læs mere
IMG_8753

Coleslaw

Det værste ved at lave meget mad på én gang, som jeg gjorde i søndags, er nok, at der – næsten med garanti – er noget, man ikke lige får taget et billede af. Og når man er blevet lidt af en madfotografinørd og derfor tager billeder af sin mad, selv når man er hjemme...
Læs mere
fajitasalat-1

Fajitasalat med kylling og guacamole

 Egentligt synes jeg, at jeg er ret god til at få lavet fra forskellige nationaliteter. Men når man så lige er lidt fornuftig og tænker efter, rammer jeg jo alligevel kun en brøkdel af alt det, der findes. Ja, jeg laver ofte (noget der ligner) både thai, indisk, italiensk, græsk og mexicansk mad. Men der...
Læs mere
falafel-med-chiliristede-soede-kartofler-og-hytteost-raita-0

Falafel med chiliristede søde kartofler og hytteost-raita

Dagens aftensmåltid blev stykket sammen af inspiration forskellige steder fra. For lang tid siden faldt jeg over denne opskrift, men efterfølgende er jeg blevet så glad for min standard falafelopskrift at jeg valgte at bruge den. For at få noget lidt ‘vådt’ til faldt valget på en hytteostsalat – hvor jeg først mens jeg lavede...
Læs mere
falafel-med-quinoa-tabbouleh-0

Falafel med quinoa-tabbouleh

I dag lavede jeg en meget lækker forårs/sommeragtig ret, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo 😉 Idéen har jeg fået fra Emily Salomons blog, som er en af de få modebloggere, jeg følger, hvilket skyldes, at hun også jævnligt blogger om mad. Jeg serverede det med pitabrød (de frosne fuldkorns...
Læs mere
Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Jeg har lige en kommentar til giveaway‘en først: Der er allerede en del, der har deltaget, hvilket selvfølgelig er skønt. Men jeg ved ikke, om jeg har forklaret det for dårligt, men I skal altså både bruge widget’en til at registrere jeres lodder og smide en kommentar på vanlig vis, hvor I svarer på spørgsmålet,...
Læs mere
fetasalat-med-pasta-0

Fetasalat med pasta

Lige for tiden skriver jeg projekt med min gruppe hele dagen, da vi skal aflevere på onsdag om en uge. Det er derfor ikke de store udskejelser, jeg får foretaget i køkkenet, og derfor kommer der heller ikke så voldsomt indlæg fra mig lige for tiden. Jeg planlagde allerede engang i sidste uge at afprøve...
Læs mere
Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Hver gang jeg spiser en virkeligt god fiskeret, tænker jeg: Åh, de stakler som påstår at de ikke kan lide fisk. Og umiddelbart derefter tænker jeg så, at det da egentligt er noget fis at sige, at man ikke kan lide fisk, punktum. Fisk er jo en milliard forskellige ting. Der er vitterligt en verden...
Læs mere
fyldte-pandekager-med-skinke-og-spinat-samt-salat-med-melon-agurk-og-pinjekerner-0

Fyldte pandekager med skinke og spinat samt salat med melon, agurk og pinjekerner

  Igen igen stammer opskriften fra hende her. Jeg har faktisk aldrig gjort særligt meget i fyldte pandekager, men det er da vist en fejl, har jeg nu fundet ud af. Jeg har ikke lavet de store ændringer i forhold til den originale opskrift. Kun at jeg erstattede noget af hvedemelet i pandekagerne med min nye ven,...
Læs mere
graeskekoedbollertzatziki-3

Græske kødboller med tzatziki og bønne-tomat-salat

Jeg tror egentligt aldrig, jeg har fortalt jer om mine problemer med at tage billeder til bloggen, og det er da egentligt en skam, for det er en af de der ting, som vi ligesom kan bruge til at bonde over og komme hinanden lidt ved, og som vi så fra nu af kan tænke...
Læs mere
avocadodressing-1

Grøn salat med grønnere avocadodressing

Vi bliver jo nok heldigvis aldrig uenige om, at kombination af frisk grøn salat, blød avocado, sprødstegt bacon og salt parmesanost er fantastisk. Af den grund er det heller ikke som sådan salaten, vi skal snakke om i dag, men snarere den fine lysegrønne dressing, som jeg har væltet ud over salaten.  Dressingen består af avocado som en...
Læs mere
Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Så blev det tid til opskriften på den fantastiske grønkålssalat! Er I lige så begejstrede som jeg? Hm, måske ikke, men det er nu også helt i orden. Jeg er begejstrede nok for os alle sammen. Det er jo efterhånden et godt stykke tid siden, jeg begyndte at omtale mig selv som “kålmonsteret” (kærligt ment,...
Læs mere
groenkaal-roedbede-feta-kotelet-5

Grønkål med rødbeder og feta + svinekoteletter

Okay, det her, ikke? Jeg siger jer, det var godt! Det var en af de ting, hvortil ideen opstod mere eller mindre tilfældigt, affødt af køleskabets rester og butikkernes tilbud – men det smagte ganske fænomenalt, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo – i dette forum i hvert fald 😉...
Læs mere
groenkaalssalat-4

Grønkålssalat med gulerod, æble og peanuts + saltede kyllingelår

Egentligt er jeg, når det kommer til stykket, nok altid mere til grøntsager, der er tilberedt på en eller anden måde, hvilket størstedelen af mine opskrifter herinde nok også bevidner om. Dels giver det – især her i vinterhalvåret – mig mere fornemmelsen af at sætte sig ned til et måltid, end rå grøntsager eller...
Læs mere
hakkeboefspejlaegbeder-4

Hakkebøf med kapers og spejlæg, salat af beder, kinaradise og macadamia og baconærter

I dag står den på en god omgang mormormad! Tror jeg. Faktisk talt ved jeg det ikke, men den opskrift fra nemlig.com, jeg tog udgangspunkt i, hedder “Mormors hakkebøf med rødbedesalat”, så man må formode, at nogens mormor (om ikke andet Michelle Kristensens) kunne finde på at lave denne ret. Bevares, hvis jeg var mormor,...
Læs mere
IMG_3132

Helstegte fladfisk, sød blomkålsmos samt grønkål med jordskokker og appelsin

Som jeg jo fortalte i går, modtager jeg Aarstidernes LowCarbKasse denne uge. Og lad mig bare starte med at sige, at da jeg kom hjem fra job i går, føltes det nærmest som juleaften! Forventningens glæde alene, da jeg gik ind i min opgang og op ad trappen, og vidste at der ville stå en...
Læs mere
IMG_0172

Hjemmelavet rødkål og ditto agurkesalat

  Hvis der er nogen, der pludselig står i sidste øjeblik og mangler rødkål, og supermarkedet er løbet tør, men heldigvis har et rødkålshoved, eller ligeledes ikke kan få fat på agurkesalat, men har et par agurker, er her løsningen: Lav det selv Jeg skal som nævnt ikke stå for maden i aften, men jeg...
Læs mere
indisk-inspireret-kartoffelsalat-0

Indisk inspireret kartoffelsalat

  Denne opskrift stammer fra Suveræne Succeser af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz. Det er ikke første gang jeg laver den opskrift og bestemt heller ikke sidste gang. Den er nem og lækker og faktisk meget mættende – især af en salat at være. Denne mængde er halv portion af hvad deres opskrift kræver, og...
Læs mere
indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-4

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja,...
Læs mere
jerkkylling3

Jerk-kylling med lynstegte grønne bønner, peberfrugt og ananas

Hvis man er mig, er det både det bedste og det værste, man kan gøre, hvis man siger til mig, når det kommer til madplanlægning, “bare overrask mig”. Min præstationsangst ift. mad, som jeg vist har nævnt flere gange, er virkeligt ikke glad for den situation. Men det er omvendt ret befordrende for min lyst...
Læs mere
jordskokkesalat-2

Jordskokkesalat med grønkål, granatæble og feta

Jeg har indgået et samarbejde her i januar med nemlig.com, der, hvis I skulle være i tvivl, er et online supermarked, som har åbent 365 dage om året med levering, lige når det passer dig (eller mig!). Nemlig.com har nemlig madunivers, “Kokke og kræs”, hvor de præsenterer forskellige kokke og deres opskrifter samt tips og...
Læs mere
IMG_8289-1024x682

Karamelliseret tofu med rosenkål og pekannødder

Jeg har en tilståelse. Til trods for at jeg var vegetar i (vist nok) omkring halvandet år, har jeg aldrig lavet noget med tofu før. Jeg tror egentlig kun jeg har smagt det én gang. Men da de havde det på tilbud i Netto for nyligt, tænkte jeg at det var på tide. Samtidig har...
Læs mere
Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Kartoffelsalat med blomkål og radiser

  Denne opskrift har faktisk ligget på bloggen i over et år nu, men jeg tænkte, at det var på tide med en reprise. Hvorfor? Jo, ganske enkelt fordi det er den bedste kartoffelsalat i verden. No joke. Eller okay, måske er det en smagssag, men det her er vitterligt min yndlingskartoffelsalat. Der er bare...
Læs mere
kartoffelsalat-med-kylling-kalkunbacon-og-karrydressing-0

Kartoffelsalat med kylling, kalkunbacon og karrydressing

Denne opskrift er fra Mad! 9/10 og jeg har haft den markeret længe, men har først fået taget mig sammen til at lave den nu. Den er faktisk også lidt mere af en forårsret efter min mening – på trods af at det er en tung salat. Det er smart at der både er kartofler...
Læs mere
IMG_9969

Kylling i peanutbuttersauce med rødkålssalat

I tirsdags langtidssimrede jeg endnu en gang en ret. Det var lidt af et tilfælde, at jeg endte med langtidssimrede retter to dage i træk, da kødsaucen fra mandag oprindeligt bare skulle have været den almindelige lynversion. Men jeg er nu glad for at jeg gjorde det, for der er altså et eller andet ved...
Læs mere
Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Der er jo mange forskellige måder, man kan bruge kogebøger på. Jeg har jo den måske lidt sære vane, at jeg ofte læser kogebøger fra ende til anden bare sådan for hyggens skyld. Og naturligvis også som inspiration. Andre gange bruger jeg dem mere som opslagsværker, hvis jeg enten har en specifik ret eller ingrediens,...
Læs mere
IMG_9264

Kyllinge- og ostelasagne med spidskålsråkost

Så blev det tid til endnu en madaften – en tradition vi startede sidste uge. I denne uge blev det dog tirsdag, da min mor ikke kan i morgen. Sådan kan det gå. Jeg har længe haft lyst til at lave en lasagne – som på den helt klassiske måde. Dog spiser jeg jo ikke...
Læs mere
thaikyllingekoedbollergroenkaal-1

Kyllingekødboller og grønkålssalat a la thai

Hey, kender I Sticks ‘n’ Sushi? Nogle af jer gør nok, og de af jer, der ikke gør, kan nok ret nemt regne ud, at det er en restaurant, der sælger sushi og sticks. Jeg har ret høje tanker om jer, kan I godt fornemme, ikke?! Nåmmen på Sticks ‘n’ Sushi har de dels virkeligt...
Læs mere
Kyllingespyd + kål-mango-avocado-salat

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kan vi ikke lige snakke lidt om avocadoer i dag? Jeg mener: Avocadoer er jo fantastiske! Jeg elskerelskerelsker KNUSelsker avocadoer. Men! Det er jo nærmest umuligt at finde de gode. Det er sværere end en nål i en høstak. Det er jo den-hellige-gral-svært! Øjsh altså. Måske er én ud af fire sådan rigtigt god. Resten...
Læs mere
Hvidkålssalat med peanuts

Lækker og sprød hvidkålssalat med peanuts

Selv – eller måske især – her i december, hvor der jo nærmest er chokolade og kage over det hele, er det dejligt og vigtigt med noget “rigtig” mad til at bryde alt det søde. For selv jeg kan faktisk få for meget af det gode, tro det eller ej. I sidste uge brugte jeg...
Læs mere
lun-bulgursalat-med-kylling-og-feta-0

Lun bulgursalat med kylling og feta

Salaten, jeg fik i dag, var super lækker! Til jer, der ikke selv har opdaget det, er Føtex begyndt at have madplaner i deres tilbudsaviser. Denne opskrift er en af dem fra denne uge. Selve sammensætningen er rigtigt god, men jeg syntes, det var en irriterende opskrift at lave mad efter, da mængdeangivelserne var så...
Læs mere
IMG_2422

Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende...
Læs mere
IMG_8514

Parmasvøbt kylling med flødekartofler, lun spidskålssalat og grønne bønner

Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det...
Læs mere
IMG_8971

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Faktisk er dette et gammelt indlæg og en gammel opskrift, som jeg nu vælger at genudgive. Jeg tænker nemlig at der er en del af jer læsere, som ikke fulgte med dengang jeg først viste den, og retten fortjener altså at blive vist. Det er superenkelt at lave, og det tager ikke meget længere end...
Læs mere
pastasalat-med-tomat-mozzarella-og-basilikum-0

Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum

    Denne opskrift er virkeligt enkel, men samtidigt virkeligt lækker. Jeg laver den ret tit – og jeg tager for det meste bare de forskellige ingredienser på gefühl. Mængderne i opskriften er altså bare vejledende. Som en lille bemærkning er det ret vigtigt med gode tomater, der smager af noget. En god måde at...
Læs mere
Sommermad: pil-selv rejer, spidskålssalat og aioli

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert...
Læs mere
Pulled pork + coleslaw

Pulled pork
(med coleslaw og valgfri burgerbolle)

At sige at pulled pork er en af de mest hypede måltider lige for tiden ville vist være en voldsom underdrivelse. Faktisk lå pulled pork på førstepladsen på madrelaterede google-søgninger i 2013 – og umiddelbart er det da garanteret en tendens, der fortsætter. Ikke desto mindre er jeg som altid last mover og fik faktisk...
Læs mere
quesadilas-salsasalat-5

Quesadillas med cheddar, chili og peberfrugt & salsasalat

Har I egentligt nogensinde overvejet, hvordan det er at bo – eller bare spise – sammen med en madblogger? Billedet herover illustrerer det ret fint – der blev (dele af) min roomie i sin vanlige venteposition nemlig lige foreviget, fordi jeg alligevel syntes, at det var lige strengt at bede ham flytte sig, når nu...
Læs mere
quesadillas-med-laks-spinat-og-grov-guacamole-med-jalapenos-1

Quesadillas med laks, spinat og grov guacamole med jalapeños

Denne opskrift, mener jeg nok, min far engang fik fra en kollega. Det er i hvert fald lækkert. Oprindeligt lavede vi dem med avocado, tomat og jalapeños inde i quesadilla’erne, men jeg foretrækker det ved siden af, så det bliver mindre smattet. Quesadilla’erne er også nemmere at styre med det mindre fyld i. Under alle...
Læs mere
IMG_3321

Quinoa med asparges, spinat, pinjekerner og feta

 Nu er jeg igen inde i en af de perioder, hvor jeg ikke rigtigt gider at lave mad. Det sker desværre ind imellem. En smule bliver det dog stadig til – fx denne ret med quinoa, asparges, spinat, pinjekerner og feta samt citron, hvidløg og basilikum, som jeg lavede for nok snart halvanden uge siden....
Læs mere
IMG_3859

Quinoasalat med ovngrillede friske majs, salatbønner og avocado

  Lige for tiden er jeg ret glad for at lave en “stor” portion af et eller andet om søndagen og så bruge det som madpakker i løbet af ugen. Det er lidt mere spændende end end helt almindelig rugbrødsmad, og så kræver det mindre tid om morgenen, hvilket betyder ekstra søvn 😉 I søndags...
Læs mere
ristet-broccoli-0

Ristet broccoli

Ok, det her er så lækkert altså! Inspirationen hertil har jeg fået fra min nye absolut yndlingsblog (undskyld alle I andre!). Hvis I ikke allerede kender Can You Stay For Dinner?, bør I virkeligt unde jer selv at besøge den. Jeg opdagede den selv i lørdags og brugte stort set hele søndagen og halvdelen på...
Læs mere
Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Jeg beklager, jeg er sådan en dårlig blogger for tiden. Det er bare som om at motivationen ikke rigtigt er der. Hverken for at lave mad sådan rigtigt eller for at blogge. Jeg bebrejder efteråret, mørket og det nærmest konstante regnvejr. Det kan da få selv den mest bedste ned med ryggen! Men ikke desto...
Læs mere
vinterraakost

Rød vinterråkost med knoldselleri, rødbede og æble

Denne opskrift er den første (af formentligt mange), jeg har lavet fra Emma Martinys “Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter”. Da jeg planlagde menuen til min fødselsdag i søndags, manglede jeg en ekstra salat til at supplere resten af måltidet. Jeg prøver altid på at lave noget, som mine gæster ikke har...
Læs mere
roedkaalssalat-2

Rødkålssalat med appelsin, tranebær og mandler

I sidste uge var det jo som bekendt Mortens Aften, men min sidste uge var faktisk så travl, at det var lige ved, at jeg troede, at jeg ville blive helt snydt for and i år. Heldigvis havde jeg så en roomie, som tilbød at stå for andesteg torsdag i stedet – et tilbud jeg...
Læs mere
IMG_2274

Salade Niçoise

  Vi kan vist alle godt blive enige om at den danske sommer hidtil ikke ligefrem har været noget at råbe hurra for. Til trods for dette – eller måske netop af denne grund – har jeg p.t. lyst til meget sommerlige retter. Da jeg i starten af ugen satte Salade Niçoise på madplanen i...
Læs mere
salade-nicoise-3

Salade Niçoise

Jeg har mange svagheder, det skal jeg være den første til at indrømme – både når det kommer til mad og sådan generelt, selv om det nu mest er mad, jeg mener lige nu. Mange af mine madrelaterede svagheder er sæsonbetonede, hvilket, jeg egentligt tænker, er meget normalt. Om sommeren er en af mine største...
Læs mere
tomatpeberfrugtpinjebalsamicglace-

Salat med bagte tomater, peberfrugt, pinjekerner og balsamicoglace

Selv om jeg serverede denne salat sammen med en superlækker tærte, som også er en ny opskrift, får salaten her alligevel sit helt eget indlæg, og så ved I bare, at den er god! Salaten opstod primært ud af min evindelige (og til tider ret upraktiske) trang til at finde det helt rigtige tilbehør til...
Læs mere
salat-med-kylling-og-avocado-0

Salat med kylling og avocado

Dette er en af mine yndlingsopskrifter. Og jeg laver den, lige for tiden, også omkring én gang om ugen. Den er så nem, men umådeligt lækker efter min smag. Jeg fik inspirationen i en Imerco-reklame af alle steder. Det eneste, jeg har ændret, er at jeg marinerer kyllingen. Så smager det ligesom af lidt mere....
Læs mere
IMG_2003

Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Det her er egentlig ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en virkelig god ide. Efter min mening i hvert fald I løbet af den sidste uges tid har jeg haft voldsomt lyst til varmrøget laks. Så da jeg alligevel var i Føtex og købe ind i tirsdags, købte jeg et stykke. Desværre er varmrøget...
Læs mere
Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Vi holder lige os i den simple ende lidt endnu. Kyllingelår og coleslaw er i hvert fald bestemt heller ikke særligt originalt, innovativt eller opfindsomt. Men det er en af den slags retter, som kan varieres i en uendelighed, og i dag vil jeg gerne slå et slag for et par variationer, som virkeligt kan...
Læs mere
IMG_3235

Satay-kyllingespyd med spicy peanutsauce, asiatisk broccolisalat og kokos-råkost

Jeg har helt sikkert snakket om mine issues med gæstemad før herinde. Eller det vil sige, mine problemer er jo ikke så meget med maden i sig selv, men mere planlægningen af den. Af en eller grund får jeg bare altid præstationsangst og mindreværdskomplekser i en eller anden grad, når jeg skal lave mad til...
Læs mere
satayspyd-med-nudelsalat-0

Satayspyd med nudelsalat

Kender I de dage, hvor man absolut ikke ved, hvad man har lyst til at spise? Sådan en dag havde jeg i går, og jeg brugte lang tid på at ransage mine kogebøger efter noget, der fristede (var der nogen, der sagde overspringshandling?). Endeligt fandt jeg denne opskrift i Trine Hahnemanns “Skøn mad hver dag”,...
Læs mere
Scoresalat med blomkål 1

Scoresalat med blomkål

Er du da vimmer, hvor var dette en lækker ret! Kender I det med at man har en opskrift liggende med bogmærke længe, fordi man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave den? Sådan havde jeg det med denne opskrift fra “Suveræne Succeser”, men det var da vist en fejl, for jeg har...
Læs mere
smoerstegtegroenneboenner2

Smørstegte grønne bønner med peberfrugt, hvidløg og feta

Det er altså ikke fordi, jeg ikke spiser rigtig mad for tiden. Jeg spiser nok bare mere – eller i hvert fald lige så meget – kage og dessert. Når jeg har brug for et afbræk fra det søde, prøver jeg dog at fylde ret godt på med grøntsager! Selv om en del af mine...
Læs mere
Solsikkefisk med sommersalat

Solsikkefisk med sommersalat

Jeg lavede faktisk denne ret for snart en måned siden, men havde så på en eller anden måde formået at fortrænge den indtil nu. Ja, det var faktisk lige før, at den blev helt og aldeles tabt i svinget, og det ville egentligt have været en skam, for det er en dejlig måde at få...
Læs mere
Speltsalat med grønne bønner, friske majs og feta

Speltsalat med grønne bønner, friske majs og feta

  I har muligvis bemærket, at jeg er lidt i salatmood for tiden – men sådan er vi sikkert mange, der har det om sommeren, tænker jeg Den anden dag blev endnu en salat til i mit køkken. Jeg foretrækker til enhver en tid måltidssalater som denne, hvor man ikke behøver at spise noget til....
Læs mere
frikadeller1-4

Spidskålssalat med ananas og creme fraiche-dressing

Hov, det var da vist egentligt noget med, at jeg havde lovet jer en særskilt opskrift på den salat, jeg serverede nogle af mine frikadeller med, var det ikke? Nå, men bedre sent end aldrig, er det ikke sådan, man siger? 😉 Jeg har altid haft det sådan lidt både og med kålsalater med creme...
Læs mere
Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest...
Læs mere
spidskaalradisermormor-2

Spidskålssalat med radiser og mormordressing

I går havde jeg sådan en dag, hvor jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg gad at spise. Egentligt havde jeg kun lyst til koldskål, men omvendt havde jeg en af de dage, hvor jeg reelt godt gad at spise noget ordentligt. Kender I det? Man har lyst til noget andet, end man gider? Eller omvendt?...
Læs mere
spinatsalat-med-melon-avocado-mozzarella-og-sproedt-drys-0

Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Endnu en gang er jeg blevet inspireret af en anden blogger. Denne gang er det hende her. Jeg lavede lidt om på mængderne, tilsatte mozzarella, som hun også foreslog, og brugte rapsolie i stedet for kokosolie. Det er virkeligt en lækker salat. Normalt er jeg ikke så forfærdeligt god til kun at spise salat, men...
Læs mere
IMG_8841

Spinattærte med laks og rødbederåkost

For en uge siden skulle jeg sammen med to fra min projektgruppe forberede en øvelse til vores pragmatikforelæsning. Vi mødtes hjemme hos mig og derfor skulle der selvfølgelig også noget mad på bordet. Valget faldt på en spinattærte, som er en af de få opskrifter, som jeg laver ofte med jævne mellemrum – dog altid...
Læs mere
Squashgetti med pesto, feta og bacon

Squashgetti med pesto, feta og bacon

Jeg har nu været syg-agtig i noget, der efterhånden føles som en evighed. Men det er den slags sygdom, som aldrig slår sådan helt igennem, I ved? Så man bliver ikke hjemme og sørger for at blive rask, men tager af sted og venter spændt på, at man en aften kan falde i søvn uden...
Læs mere
IMG_8091

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor...
Læs mere
teriyaki-kylling-5

Teriyaki-kyllingespyd og broccolisalat med avocado og mango

Har jeg nogensinde fortalt jer om mit had-/kærlighedsforhold til 7-Elevens yakitori-kyllingespyd? Måske, måske ikke, men det er faktisk relevant for dagens opskrift, så nu får I den korte forklaring. Jeg ææælsker nemlig de kyllingespyd! Men samtidigt hader jeg dem også lidt. Smagen er ret fantastisk, synes jeg. Og så er det nemt, hvis man af...
Læs mere
thai-kyllingekoedboller-med-basilikum-og-brune-ris-med-asiatisk-raakost-0

Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Jeg har besluttet at jeg skal lære at spise kål. Og her snakker jeg jo altså ikke de (i min optik) lidt mildere kåltyper, som fx broccoli, blomkål og rosenkål, som jeg allerede godt kan lide og bruger mere eller mindre ofte – især de to førstnævnte. Næh, vi taler spidskål, rødkål, savoykål (som jeg...
Læs mere
thaifiskedeller

Thai-fiskedeller med sprød salat i sukkerfri sweet chili sauce + sweet chili-mayo med basilikum

Vi kører ufortrødent videre med det thai- og asiatisk inspirerede mad her, så derfor blev jeg ekstra glad, da jeg blev spurgt om at udvikle en række opskrifter ud fra og med produkter fra Savannahs sortiment. Mange af jer har måske allerede set Savannahs produkter i butikkerne og ved, hvad konceptet indebærer, men for de...
Læs mere
Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på...
Læs mere
Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær - servering 1

Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær [samt pandestegt fisk]

Som jeg fortalte i går, er jeg for ikke så forfærdeligt lang tid siden begyndt at spise bacon (igen). Og det betyder jo, at jeg nu har en helt ny smagsgiver/protein-/fedtkilde som jeg kan bruge i maden. Yay! I sidste uge lavede jeg denne fænomenale (hvis jeg selv skal sige det) bønnesalat. Jeg havde fundet...
Læs mere
tunsalat-med-majs-og-roed-peber-2

Tunsalat med majs og rød peber

Efter at Lise i går endnu engang fristede med tunsalat, besluttede jeg, at det var på tide at jeg fik lavet det selv. Det virkede desuden som det perfekte tidspunkt, eftersom jeg jo stadig havde grove burgerboller tilbage fra i går. Min tunsalat blev en blanding af Lises og Stines, og det bliver ligeledes en ret...
Læs mere
vandmelon-agurk-feta-2

Vandmelon, agurk og feta = sommerfavorit! ❤

Øj, hvor er det bare et skønt vejr, vi (fortsat) har, hva’? Jeg har da vist “valgt” det perfekte år at køre staycation på! Jeg er vild med, at det er solrigt, varmt og rart – på alle punkter på nær ét enkelt. Som jeg har nævnt før, har min appetit det nemlig med at...
Læs mere
vintersalat-3

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold...
Læs mere
(Vist 617 gange siden 26/10-15, 3 visninger i dag)

Skriv en kommentar