Salater

IMG_9801

Andesteg med brunkartofler, rødkål, grønkålssalat med æble og granatæblekerner samt andesauce

Som nævnt, bestod den sidste del af adventshyggen i søndags af en andesteg med hele moletjavsen. Egentlig havde jeg bare tænkt at lave det til min mor, min bror og mig selv, men i sidste øjeblik inviterede vi alligevel min morbror, min kusine og min fætter – min tante skulle arbejde. Men så rakte anden heller ikke til rester, hvilket på den ene side er lidt ærgerligt, men på den anden side bliver det opvejet af at det var ret hyggeligt 😀 Faktisk var det kun anden gang jeg forsøgte mig med andesteg, brunkartofler og skysauce – første gang, hvor
Mere
Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem er oftest, at jeg af og til rammes af nogle tilfælde af en form for madlede, hvor jeg hverken gider at lave mad eller har lyst til særligt meget forskelligt. Hvor jeg dog kender en del, der bare undlader at spise eller holder sig til
Mere
Asiatisk kyllingesalat 1

Asiatisk kyllingesalat

Fra søndagens kylling var jeg så heldig, at der var en god portion kyllingekød tilbage. Det er altid dejligt med nemme rester, der hurtigt kan blive til en ny ret. For at holde det lidt i den lette ende, endte valget på en asiatisk kyllingesalat, som blev utroligt lækker. Jeg er generelt ret vild med asiatisk mad, hvilket I måske kan fornemme på mange af mine opskrifter her på bloggen. Det er bare så nemt at lave lækker og hurtig mad, der samtidig smager dejligt, hvis man får sin inspiration derfra. Og så er de asiatiske smagsnuancer lige i øjet
Mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu tænker du sikkert: Ja ja, men det gode ved falafler er jo netop at de er lækre og sprøde. Men det blev de også i ovnen, hvilket jeg faktisk selv blev lidt overrasket over – i hvert fald over hvor sprøde, de rent faktisk kunne blive.
Mere
BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

Det er faktisk meget sjældent, at jeg griller. Og det er egentlig hverken fordi jeg ikke kan lide det eller ikke gider det. Det er måske en lille smule, fordi jeg ikke kan finde ud af det sådan rigtigt, men det skyldes nok mere manglende øvelse end decideret mangel på talent – forhåbentligt 🙂 Det er bare aldrig noget, jeg har gjort særligt meget i. Da jeg var yngre og boede hjemme, var det altid min far, der grillede. Da han døde, holdt vi andre faktisk lidt op med det. Men når det så ind imellem er så fantastisk vejr,
Mere
BBQ-kyllingespyd og coleslaw

BBQ-kyllingespyd og coleslaw

For et par uger siden udgav Frk. Sveske denne opskrift, og jeg vidste med det samme, at det var noget jeg ville elske! Så selvfølgelig kom den på madplanen inden for et forholdsvis overskuelig tidsrum, så jeg kunne få bekræftet min mistanke. Det er jo hverken første eller sidste gang jeg har lavet coleslaw, så den vil jeg ikke dvæle så meget ved i dag. Til gengæld vil jeg gerne fable lidt begejstret om spyddene, for de var helt og aldeles fantastiske. Marinaden er lige i øjet og kyllingen blev fantastisk mør af at ligge og hygge sig i den
Mere
BLAT salat

BLAT salat

Jeg kan faktisk ret godt lide salater. Men med mindre de er meget fyldige – ja, nærmest svulstige, som man jo nok uden at træde nogen over tæerne godt kan kalde salater som denne cæsarsalat – føler jeg mig aldrig helt tilfreds, hvis jeg spiser salat til aftensmad. Jeg tror det har noget at gøre med, at jeg generelt bare foretrækker varm mad – især til aften, men ærligt talt kunne jeg nok spise varm mad til alle dagens måltider uden at blive det mindste skuffet – snarere tværtimod. Det er af samme årsag at jeg hver dag priser mig
Mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere
blomkaal-edamame-jordbaer-feta-2

Blomkålsbulgur med jordbær, edamamebønner og feta

Tirsdag aften kom jeg hjem efter at have spenderet en uge i de varme lande sammen med en af mine bedste kollegabuddies. De af jer, der følger mig på Instagram, har måtte finde sig i mit feriespam den sidste uges tid, så I er nok helt ajour med mine udfoldelser på Tenerife, ha! Typisk nok faldt vores ferie så lige sammen med den periode, hvor vejret var allervarmest i Danmark, så den del gik jeg glip af. Umiddelbart ser det jo ikke ligefrem ud til, at vejret den næste periode er særligt positivt. I hvert fald ikke ud fra min
Mere
Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Jeg foretrækker oftest at planlægge mine måltider først og så derefter købe ind til det. Jeg synes nemlig ofte, at jeg kommer lidt i vildrede, hvis jeg pludseligt skal finde på noget at lave ud fra en enkelt eller flere specifikke råvarer. Men så sker der alligevel en sjælden gang dét, at en tvungen opfindsomhed ender i noget virkeligt, virkeligt godt! Fx et blomkålshoved som skal bruges, og som først medfører den største fantasiløshed længe – men så efter en gennemtravling af gemte opskrifter inspirerer en fantastisk lækker salat. For eksempel. Og så kommer vi til dilemmaet. For ofte er det
Mere
Blomkålssalat med radiser og ærter

Blomkålssalat med radiser og ærter

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg troede. Eller det vil sige: I vinterhalvåret er det nemmere at undvære kartofler, end jeg havde frygtet. Jeg kommer dog helt sikkert til at skulle have nye kartofler mindst et par gange i løbet af den kommende sommer – jeg elsker dem så højt, at
Mere
stroganoff-1

Bøf stroganoff og hvidkålssalat med squash og æble

I dag har min roomie besøg af sin søster. Standard. Eller I ved, vi har jo ikke boet sammen så længe, men det er vel standard, at man har familiebesøg. Det var som sådan heller ikke det, der var pointen med historien. Pointen var, at jeg så i går aftes spurgte, om de så stod for maden, når nu han havde gæst…og så så han da ellers helt mærkelig ud i hovedet, kan jeg godt fortælle jer! Så jeg tænkte, at det nok var nemmest, at jeg bare lavede maden, ikke. Det viser sig så i øvrigt også, at han
Mere
IMG_0972

Bønnesalat med feta og avocado

  Madpakker! Jeg er forhåbentligt ikke den eneste, der ville ønske at man bare kunne spise frokost hjemme hver dag?! For madpakker er da djævlens værk – eller det kan det i hvert fald være. Det er utroligt sjældent, jeg “bare” har rugbrød med; hvis det endelig en sjælden gang sker, er det oftest fordi jeg har lavet hummus eller også får jeg min eneste madpakke-rugbrødmad: rugbrød med flødeost og kyllingepålæg. Men hvis jeg kan vælge, vil jeg til en hver tid hellere have rester eller andet lækkert med. Denne bønnesalat er et eksempel på sidstnævnte. Som I kan se,
Mere
Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

Bønnesalat med tomater, pesto, tun og æg

  I tirsdags sagde min madplan at jeg skulle have rester fra mandagen. Men de rester var sådan set blevet til madpakke om tirsdagen, så jeg blev pludselig nødt til at finde på noget andet. Jeg havde bestemt, at jeg ikke ville købe noget nyt ind, eftersom jeg vidste, at jeg skulle hjem til min mor og holde miniefterårsferie fra onsdag eftermiddag – så ville det jo være lidt dumt, at have madvarer på køl, ikke 🙂 En hurtig (og mere eller mindre febrilsk) gennemrodning af diverse skabe og skuffer endte altså med dette måltid. Som blev not too shabby,
Mere
Bønnesalat med vandmelon og feta

Bønnesalat med vandmelon og feta

Til trods for at jeg lidt føler, at jeg med min overvældende solskinsglæde i går er kommet til at jinxe os, skal I alligevel ikke snydes for dette helt og aldeles skønherlige sommermåltid. Jeg er heldigvis optimistisk nok til at tro, at der kommer masser af solskin igen lige om lidt (eller også har jeg et lidt for tæt forhold til dmi.dk)! For et par dage siden var jeg i Netto og blev fristet af en billig vandmelon, som jeg straks nuppede med hjem. Frugt er jo ellers ikke noget, jeg normalt spiser så meget af, men jeg får dog,
Mere
Broccoli med feta og bacon

Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over for jer eller et eller andet. Jeg mener: Helt ærligt! En opskrift med tre sølle ingredienser – hvad tænker jeg dog på, mand?! Men I’m not even sorry! (klikklikklik!) De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, har nok allerede fundet ud af,
Mere
Broccolisalat med bacon og æble

Broccolisalat med bacon og æble

Først og fremmest vil jeg gerne lige knytte en kort bemærkning til dagen i går, der nemlig var lidt af en milepæl for bloggen. Hvorfor, spørger I? Jo, simpelthen fordi vi i går rundede de 1000 faste følgere på Bloglovin’! Det er dælme mange! :O Og for at det ikke skal være løgn, er vi meget tæt på at runde samme milepæl på Facebook-siden. Jeg er simpelthen så beæret og benovet over, at I er så mange, der gerne vil følge med! Af hjertet TAK! Jeg har selvfølgelig en giveaway i sigte for at fejre denne glædelige begivenhed, men det
Mere
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Sidste mandag lavede jeg for første gang en version af den broccolisalat, som vist nok kaldes “den klassiske”. Det har jeg i hvert fald hørt den omtalt som flere gange. Jeg er dog som udgangspunkt ikke så vild med dressinger af den cremede slags (selvfølgelig er der undtagelser), så jeg har hidtil undgået den. Ikke desto mindre fik jeg lyst til at prøve den sammen med et stykke laks i sidste uge. Og resultatet var da egentligt udemærket og ganske lækkert, men hvis jeg skal være ærligt, laver jeg den nok ikke igen. I hvert fald ikke med den slags
Mere
broccolisalat3

Broccolisalat med dressing af flødeost

Faktisk er det snart en fire ugers tid siden, jeg lavede denne salat. Hvilket er lidt overraskende. Altså normalt er jeg jo ikke den mest effektive blogger, men der går da sjældent mere et par dage fra bord til internet. Af en eller anden grund – som altså ikke har noget at gøre med smagen, vil jeg gerne lige understrege – endte denne salat dog med hele tiden at blive udskudt. Men nu må det være på tide! Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen af jer, at jeg er ret vild med broccoli. Det skorter i hvert
Mere
Cæsarsalat

Cæsarsalat

Jeg har længe haft lyst til at lave cæsarsalat, som jo nærmest er det ideelle LCHF-måltid (lavt indhold af kulhydrater, meget fedt), og i mandags oprandt dagen endelig! Incitamentet til langt om længe at få det lavet kom igen fra kogebogen “Viktminskning med LCHF”, som jeg altså virkeligt gerne vil anbefale, hvis du ikke allerede har købt den efter indlægget i går 😉 Der er en lang række opskrifter deri, som jeg har tænkt mig at afprøve, og det er for mig det største kvalitetsstempel af alle, når det kommer til kogebøger. Nå, men tilbage til mandagens salat. Så vidt
Mere
caesargroenkaal-3

Cæsarsalat med grønkål og kylling

Jeg har haft lidt af en cæsar-obsession siden jeg besluttede mig for, at det var det, jeg ville have (og altså også fik!), da jeg var ude at spise med et par veninder efter en #kinotur, hvor vi så den fine (men triste, tunge og tragiske) “Still Alice”. Det virkede derfor kun noget så nærliggende at skifte de frikadeller, der ellers stod på madplanen, ud med den cæsarsalat på grønkål, som jeg var faldet over, da jeg browsede spisesteder i London for nyligt (mere om den tur, hvis det bliver til noget!). Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg ikke har
Mere
chefs-salad-1

Chef’s Salad / Salat med skinke, ost, majs og avocado

Før jeg hoppede på LCHF-vognen, var et af mine go-to-måltider, når jeg ikke gad at lave mad, grove pitabrød med salat, skinke, majs og hytteost. Og ja, den skarpe læser har nok bemærket, at det da egentligt lyder ret meget som netop denne ret! Det er jo nok ikke helt tilfældigt, tænker jeg 😉 Da jeg i går skulle finde ud af, hvad jeg gad at spise til aften, søgte jeg alle mine gemte opskrifter igennem for noget, jeg kunne bruge noget avocado til. Jeg ved godt, at avocado jo reelt kan gå til alt, men jeg foretrækker oftest, at
Mere
Ciderkylling, jordbærsalat med spinat og feta, samt nye kartofler og hvidløgssmør

Ciderkylling, jordbærsalat med spinat og feta, samt nye kartofler og hvidløgssmør

Kun et par dage efter at jeg havde sagt, at jeg ikke kunne leve uden nye kartofler og da helt bestemt skulle have dem til sommer (kun for at komme med et alternativ til kartoffelsalat), gjorde jeg netop dét. Altså spiste nye kartofler, ikke. Og det var guddommeligt! Altså, bevares, resten af måltidet var bestemt også af overjordisk kvalitet – måske vi bare skal konkludere, at fredagens lækre sommermiddag generelt var i den himmelske klasse? (ja, jeg er har en synonymordbog, og jeg er ikke bange for at bruge den!) 😀 Jeg havde inviteret min bror forbi og sammen fik
Mere
Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

I lørdags havde grillen herhjemme sin sæsonstart – en spontan idé udviklede sig pludseligt i den retning. Generelt har jeg besluttet at jeg i år skal være bedre til at grille også selv om der “bare” er tale om et par kyllingespyd eller lignende – det behøver ikke nødvendigvis være en stor produktion hver gang, har jeg besluttet! Og så skal jeg grundlæggende bare blive bedre til at grille, for det er altså bare ikke en af mine spidskompetencer, kan jeg godt afsløre! Har I nogle gode tips og råd? Til trods for mine manglende evner udi grillkunsten blev disse
Mere
Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Hvis det på en eller anden måde skulle være gået jeres næse forbi, kan jeg godt lide jul. Rigtigt godt, faktisk. Og jeg kan i og for sig også rigtigt godt lide julemad. I hvert fald den søde afdeling. Og and. Ja, okay, måske jeg faktisk er lidt kræsen. At man ikke spiser svinekød på nær skinke og bacon sætter sgu sine begrænsninger til julefrokoster og lignende. Men det var slet ikke mig og mine særheder, vi skulle snakke om i dag. Ikke rigtigt i hvert fald. For uanset om man bryder sig om størstedelen af de danske juleretter eller
Mere
clubsalat-2

Clubsalat med kylling, bacon, ananas og karrydressing

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med sandwicher. Altså da jeg stadig spiste brød sådan på daglig basis, kunne jeg da godt klemme en ned, hvis det nu lige var det, der var. Men det var aldrig rigtigt noget, jeg selv lavede, eller noget jeg bestilte, når man var ude. Det der med lige at købe en sandwich fra et eller andet sandwich-sted kan jeg fx ikke se charmen i. Jeg tror primært, det har noget at gøre med, at jeg som udgangspunkt ikke er så vild med “kold mad” (ja, det er et ret vidt begreb, det ved
Mere
IMG_8753

Coleslaw

Det værste ved at lave meget mad på én gang, som jeg gjorde i søndags, er nok, at der – næsten med garanti – er noget, man ikke lige får taget et billede af. Og når man er blevet lidt af en madfotografinørd og derfor tager billeder af sin mad, selv når man er hjemme hos andre, har gæster og andet, er det en meget sørgelig ting. Dette skete for eksempel med denne coleslaw, som jeg lavede. Jeg fik kun taget et billede af min bror, der vender rundt i grøntsagerne med sine store grabber, så indtil jeg får lavet
Mere
fajitasalat-1

Fajitasalat med kylling og guacamole

 Egentligt synes jeg, at jeg er ret god til at få lavet fra forskellige nationaliteter. Men når man så lige er lidt fornuftig og tænker efter, rammer jeg jo alligevel kun en brøkdel af alt det, der findes. Ja, jeg laver ofte (noget der ligner) både thai, indisk, italiensk, græsk og mexicansk mad. Men der er jo nærmest hele kontinenter, som jeg aldrig har haft noget med at gøre! (hvad spiser de fx i Afrika?) På den ene side vil jeg gerne blive bedre til det, på den anden side er jeg nogle gange lidt for doven til at sætte
Mere
falafel-med-chiliristede-soede-kartofler-og-hytteost-raita-0

Falafel med chiliristede søde kartofler og hytteost-raita

Dagens aftensmåltid blev stykket sammen af inspiration forskellige steder fra. For lang tid siden faldt jeg over denne opskrift, men efterfølgende er jeg blevet så glad for min standard falafelopskrift at jeg valgte at bruge den. For at få noget lidt ‘vådt’ til faldt valget på en hytteostsalat – hvor jeg først mens jeg lavede det, opdagede at det jo rent faktisk minder ret meget om en raita – som dog bare er med yoghurt i stedet for. Under alle omstændigheder har hytteost-raitaen samme funktion som en ‘rigtig’ raita – nemlig at køle retten lidt ned, hvis den er stærk.
Mere
falafel-med-quinoa-tabbouleh-0

Falafel med quinoa-tabbouleh

I dag lavede jeg en meget lækker forårs/sommeragtig ret, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo 😉 Idéen har jeg fået fra Emily Salomons blog, som er en af de få modebloggere, jeg følger, hvilket skyldes, at hun også jævnligt blogger om mad. Jeg serverede det med pitabrød (de frosne fuldkorns fra Hatting) og en hurtig dressing af skyr, A38, sambal oelek, cayennepeber, salt og peber og citronsaft. Find opskriften på de lækre falafler her. Quinoa-tabbouleh 6 pers. * 250 g quinoa * 5 dl vand * 1 grøntsagsbouillonterning * 1 agurk * 1 rød peberfrugt
Mere
favoritsalat-1

Favoritsalat a la Wedofood

Jeg er ret vild med Wedofoods – både deres koncept og deres salater. Eller nej, det er faktisk løgn. Jeg er vild med én af deres salater, og den ene gang jeg tog chancen og prøvede en anden, fortrød jeg det bare bagefter. Egentligt ikke fordi den anden var dårlig, bare fordi min yndlings er så forbandet god. Og nu afslører jeg så, hvor helt igennem gennemsnitlig og forudsigelig jeg er – fordi min favoritsalat derfra er ganske enkelt “Favoritten”. Hvor kedelig har man lov at være? 😀 Jeg har længe tænkt, at det måtte være muligt at lave en efterligning
Mere
Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Jeg har lige en kommentar til giveaway‘en først: Der er allerede en del, der har deltaget, hvilket selvfølgelig er skønt. Men jeg ved ikke, om jeg har forklaret det for dårligt, men I skal altså både bruge widget’en til at registrere jeres lodder og smide en kommentar på vanlig vis, hvor I svarer på spørgsmålet, jeg har stillet. Så vidt jeg kan se, er der en del, der ikke får gjort sidstnævnte, og så tæller jeres lodder altså desværre ikke. Jeg går dem igennem en af de kommende dage og fjerner de lodder, der ikke er tilknyttet en kommentar –
Mere
fetasalat-med-pasta-0

Fetasalat med pasta

Lige for tiden skriver jeg projekt med min gruppe hele dagen, da vi skal aflevere på onsdag om en uge. Det er derfor ikke de store udskejelser, jeg får foretaget i køkkenet, og derfor kommer der heller ikke så voldsomt indlæg fra mig lige for tiden. Jeg planlagde allerede engang i sidste uge at afprøve denne salat pga. min nyfundne kærlighed for feta, men først her til morgen, blev det en realitet. Rugbrødsmadder var bare ikke lige det, jeg gad. Så jeg kan i hvert fald fortælle at det er en hurtig salat – det tager ikke længere tid, end
Mere
Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Hver gang jeg spiser en virkeligt god fiskeret, tænker jeg: Åh, de stakler som påstår at de ikke kan lide fisk. Og umiddelbart derefter tænker jeg så, at det da egentligt er noget fis at sige, at man ikke kan lide fisk, punktum. Fisk er jo en milliard forskellige ting. Der er vitterligt en verden til forskel mellem fx disse fiskefrikadeller og kogt torsk (bvadr). Eller en laksefilet stegt så perfekt at man nærmest kan dele den i lækre og fedmefyldte flager med øjenvipperne og en laksefilet så tør og trist, at den nærmest er grå. At sige at man
Mere
fyldte-pandekager-med-skinke-og-spinat-samt-salat-med-melon-agurk-og-pinjekerner-0

Fyldte pandekager med skinke og spinat samt salat med melon, agurk og pinjekerner

  Igen igen stammer opskriften fra hende her. Jeg har faktisk aldrig gjort særligt meget i fyldte pandekager, men det er da vist en fejl, har jeg nu fundet ud af. Jeg har ikke lavet de store ændringer i forhold til den originale opskrift. Kun at jeg erstattede noget af hvedemelet i pandekagerne med min nye ven, hvid hvede. Og det blev fint. Jeg fik kun syv pandekager ud af portionen i forhold til de 12, NYBH fik, men det passede fint til at vi alligevel kun var tre. Jeg spiste næsten to og er stopmæt. Jeg lavede en salat til af
Mere
graeskekoedbollertzatziki-3

Græske kødboller med tzatziki og bønne-tomat-salat

Jeg tror egentligt aldrig, jeg har fortalt jer om mine problemer med at tage billeder til bloggen, og det er da egentligt en skam, for det er en af de der ting, som vi ligesom kan bruge til at bonde over og komme hinanden lidt ved, og som vi så fra nu af kan tænke tilbage på, fnise lidt og tænke, ih, hende Xenia, hun er nu en fjollet en. Eller noget, ikke. Men det, der er med mig og billederne, er, at jeg faktisk ikke er særligt god til at tage dem! (det er så nu, I alle skal
Mere
grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
avocadodressing-1

Grøn salat med grønnere avocadodressing

Vi bliver jo nok heldigvis aldrig uenige om, at kombination af frisk grøn salat, blød avocado, sprødstegt bacon og salt parmesanost er fantastisk. Af den grund er det heller ikke som sådan salaten, vi skal snakke om i dag, men snarere den fine lysegrønne dressing, som jeg har væltet ud over salaten.  Dressingen består af avocado som en af hovedingredienserne, som er det, der giver den flotte farve. Mørt avocadokød blendes med creme fraiche, mayonnaise og lidt forskellige, lækre smage, så vi ender med en dressing, som er cremet, lidt skarp, lidt syrlig, lidt sød, og egentligt bare perfekt velafbalanceret. Jeg er normalt
Mere
Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Så blev det tid til opskriften på den fantastiske grønkålssalat! Er I lige så begejstrede som jeg? Hm, måske ikke, men det er nu også helt i orden. Jeg er begejstrede nok for os alle sammen. Det er jo efterhånden et godt stykke tid siden, jeg begyndte at omtale mig selv som “kålmonsteret” (kærligt ment, forstås!), så det er egentligt underligt, at jeg ikke har prøvet grønkål flere gange. Især når nu jeg har været fan alle gange. Måske det skyldes, at grønkål desværre stadig ikke er meget let at få fat på – især ikke i discountsupermarkederne, synes jeg
Mere
groenkaal-roedbede-feta-kotelet-5

Grønkål med rødbeder og feta + svinekoteletter

Okay, det her, ikke? Jeg siger jer, det var godt! Det var en af de ting, hvortil ideen opstod mere eller mindre tilfældigt, affødt af køleskabets rester og butikkernes tilbud – men det smagte ganske fænomenalt, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo – i dette forum i hvert fald 😉 Nette har økologiske svinekoteletter på tilbud i denne uge, som jeg derfor købte en pakke af. Jeg havde stadig en rest grønkål i køleskabet og havde desuden haft lyst til rødbede-feta-kombien på det sidste. Og upti-vupti var dette måltid sammensat – og det bliver klart
Mere
groenkaalssalat-4

Grønkålssalat med gulerod, æble og peanuts + saltede kyllingelår

Egentligt er jeg, når det kommer til stykket, nok altid mere til grøntsager, der er tilberedt på en eller anden måde, hvilket størstedelen af mine opskrifter herinde nok også bevidner om. Dels giver det – især her i vinterhalvåret – mig mere fornemmelsen af at sætte sig ned til et måltid, end rå grøntsager eller en salat gør, og dels føler jeg nok også, at det er nemmere at få til at mætte. Ikke desto mindre har selv jeg en gang imellem lyst til en god salat – og gerne en med masser af lækkert fyld i! I sidste uge
Mere
hakkeboefspejlaegbeder-4

Hakkebøf med kapers og spejlæg, salat af beder, kinaradise og macadamia og baconærter

I dag står den på en god omgang mormormad! Tror jeg. Faktisk talt ved jeg det ikke, men den opskrift fra nemlig.com, jeg tog udgangspunkt i, hedder “Mormors hakkebøf med rødbedesalat”, så man må formode, at nogens mormor (om ikke andet Michelle Kristensens) kunne finde på at lave denne ret. Bevares, hvis jeg var mormor, ville jeg da intet have noget imod at lave retten heller, så det er da ikke usandsynligt! 😀 Opskriften er endnu en i rækken af mit nemlig.com-samarbejde, men som jeg jo gør bedst, har jeg tilpasset et par ting, så retten passede mere til dels
Mere
IMG_3132

Helstegte fladfisk, sød blomkålsmos samt grønkål med jordskokker og appelsin

Som jeg jo fortalte i går, modtager jeg Aarstidernes LowCarbKasse denne uge. Og lad mig bare starte med at sige, at da jeg kom hjem fra job i går, føltes det nærmest som juleaften! Forventningens glæde alene, da jeg gik ind i min opgang og op ad trappen, og vidste at der ville stå en fin kasse med masser af lækkerier uden for min dør, var nærmest ubærlig for den utålmodige type aka. mig. Og at pakke kassen ud med alle de fantastisk lækre råvarer er virkeligt noget, jeg meget nemt kunne vænne mig til! Til trods for at jeg
Mere
IMG_0172

Hjemmelavet rødkål og ditto agurkesalat

  Hvis der er nogen, der pludselig står i sidste øjeblik og mangler rødkål, og supermarkedet er løbet tør, men heldigvis har et rødkålshoved, eller ligeledes ikke kan få fat på agurkesalat, men har et par agurker, er her løsningen: Lav det selv 🙂 Jeg skal som nævnt ikke stå for maden i aften, men jeg blev adspurgt om jeg ville lave noget rødkål selv, da min tante ikke kan lide det købte. Og så skulle vi samtidig have agurkesalat med, hvor jeg tænkte at det kunne være skægt at prøve, nu hvor jeg alligevel var i gang med en
Mere
indisk-inspireret-kartoffelsalat-0

Indisk inspireret kartoffelsalat

  Denne opskrift stammer fra Suveræne Succeser af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz. Det er ikke første gang jeg laver den opskrift og bestemt heller ikke sidste gang. Den er nem og lækker og faktisk meget mættende – især af en salat at være. Denne mængde er halv portion af hvad deres opskrift kræver, og til mig passer det enten til to frokoster/madpakker eller aftensmad hvis man spiser det alene, tror jeg. Jeg har desuden hævet mængden af cherrytomater lidt, da jeg syntes at de ville have lige lovligt lidt i.   2 portioner * 350 g små kartofler *
Mere
indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-4

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja, i mandags sad jeg selvfølgelig alt for ude længe i solen og forårsvejret uden jakke på. Hvilket betyder, at jeg nu har fået min første officielle forårsforkølelse. Klassisk! Suk mand… Men man skal ikke græde over spildt mælk (eller snot, ahem), så i stedet vælger
Mere
jerkkylling3

Jerk-kylling med lynstegte grønne bønner, peberfrugt og ananas

Hvis man er mig, er det både det bedste og det værste, man kan gøre, hvis man siger til mig, når det kommer til madplanlægning, “bare overrask mig”. Min præstationsangst ift. mad, som jeg vist har nævnt flere gange, er virkeligt ikke glad for den situation. Men det er omvendt ret befordrende for min lyst til at prøve nye ting og at udfordre mig selv. Sådan opstår der i hvert fald indimellem ret så gode retter – såsom denne, jeg gerne vil dele med jer i dag 🙂 Min veninde, som er en selverkendt kræsenpind, plejer blot at vælge en
Mere
jordskokkesalat-2

Jordskokkesalat med grønkål, granatæble og feta

Jeg har indgået et samarbejde her i januar med nemlig.com, der, hvis I skulle være i tvivl, er et online supermarked, som har åbent 365 dage om året med levering, lige når det passer dig (eller mig!). Nemlig.com har nemlig madunivers, “Kokke og kræs”, hvor de præsenterer forskellige kokke og deres opskrifter samt tips og tricks. Her i januar er fokus (ikke overraskende) på sundhed, så opskrifterne i denne måned er fra Michelle Kristensen, som har udgivet flere bøger, bl.a. den seneste “Mission Sund“. Jeg har personligt ikke læst bogen, men alle opskrifterne kan med lidt tilpasning godt passe ind
Mere
IMG_8289-1024x682

Karamelliseret tofu med rosenkål og pekannødder

Jeg har en tilståelse. Til trods for at jeg var vegetar i (vist nok) omkring halvandet år, har jeg aldrig lavet noget med tofu før. Jeg tror egentlig kun jeg har smagt det én gang. Men da de havde det på tilbud i Netto for nyligt, tænkte jeg at det var på tide. Samtidig har jeg lige siden jeg første gang så denne opskrift haft lyst til at prøve den. Jeg har derfor ventet utålmodigt på at det blev rosenkålstid og nu er det nu! Og lad mig bare sige: det var ventetiden værd! Pekannødder er nogle af de lidt
Mere
Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Denne opskrift har faktisk ligget på bloggen i over et år nu, men jeg tænkte, at det var på tide med en reprise. Hvorfor? Jo, ganske enkelt fordi det er den bedste kartoffelsalat i verden. No joke. Eller okay, måske er det en smagssag, men det her er vitterligt min yndlingskartoffelsalat. Der er bare noget med blandingen, som er et kæmpe hit hos mig. Hvis man ikke kan lide blomkål eller radiser, er hitfaktoren nok mere begrænset 🙂 En anden grund til denne genudgivelse er at de gamle billeder var absolut gruopvækkende. Uf. Så nu er det kommet nye på
Mere
kartoffelsalat-med-kylling-kalkunbacon-og-karrydressing-0

Kartoffelsalat med kylling, kalkunbacon og karrydressing

Denne opskrift er fra Mad! 9/10 og jeg har haft den markeret længe, men har først fået taget mig sammen til at lave den nu. Den er faktisk også lidt mere af en forårsret efter min mening – på trods af at det er en tung salat. Det er smart at der både er kartofler kød og salat i – så er det ikke rigtigt nødvendigt med andet ved siden af. Jeg har valgt at bruge kalkunbacon i stedet for alm. bacon – eftersom jeg ikke kan lide den alm. slags. Og så tilsatte jeg lidt hvidløg til det, men
Mere
kinesisk-kyllingesalat-2

Kinesisk kyllingesalat

Hvis du er som mig, kan du også godt synes, at (bare) “kylling og salat” lyder lige kedeligt nok. Sådan lidt tørt og smagløst, ikke? Men hvis jeg i stedet hører “kyllingesalat”, er det en helt anden sag. En kyllingesalat lover, i mine ører, velsmag, balance, lækkerhed og generelt noget, der er blevet kræset meget mere for. Denne kyllingesalat er frisk, sprød og sommerlet – og supernem at lave. Det er uden tvivl kombinationen af de forskellige asiatiske smage i både kylling og dressing med de sprøde grøntsager, der gør salaten til en succes, så ikke noget med bare at skippe dressingen,
Mere
IMG_9969

Kylling i peanutbuttersauce med rødkålssalat

I tirsdags langtidssimrede jeg endnu en gang en ret. Det var lidt af et tilfælde, at jeg endte med langtidssimrede retter to dage i træk, da kødsaucen fra mandag oprindeligt bare skulle have været den almindelige lynversion. Men jeg er nu glad for at jeg gjorde det, for der er altså et eller andet ved den der langtidssimring, som bare gør retterne meget lækrere! Jeg er i hvert fald umådelig tilfreds med begge to, så det bliver bestemt ikke sidste gang jeg forsøger mig med det. Og det, at jeg er hos min mor (og bror), som har en lækker
Mere
IMG_9264

Kyllinge- og ostelasagne med spidskålsråkost

Så blev det tid til endnu en madaften – en tradition vi startede sidste uge. I denne uge blev det dog tirsdag, da min mor ikke kan i morgen. Sådan kan det gå. Jeg har længe haft lyst til at lave en lasagne – som på den helt klassiske måde. Dog spiser jeg jo ikke oksekød, så det skulle være med kylling. Det skulle dog vise sig langt sværere at finde en opskrift, der var som jeg ønskede, så det endte med, at jeg selv har stykket en sammen. Det er blevet en blanding af tomatsaucen her, ostelasagnen her, lidt
Mere
thaikyllingekoedbollergroenkaal-1

Kyllingekødboller og grønkålssalat a la thai

Hey, kender I Sticks ‘n’ Sushi? Nogle af jer gør nok, og de af jer, der ikke gør, kan nok ret nemt regne ud, at det er en restaurant, der sælger sushi og sticks. Jeg har ret høje tanker om jer, kan I godt fornemme, ikke?! Nåmmen på Sticks ‘n’ Sushi har de dels virkeligt god sushi, men i øvrigt også de mest fantastiske kyllingekødboller – uanset hvad jeg ellers kommer der for, kan jeg ikke gå derfra uden at have fået sådan en haps. Disse kyllingekødboller kommer ikke helt op på niveau med dem trods alt, men de er
Mere
Kyllingespyd + kål-mango-avocado-salat

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kan vi ikke lige snakke lidt om avocadoer i dag? Jeg mener: Avocadoer er jo fantastiske! Jeg elskerelskerelsker KNUSelsker avocadoer. Men! Det er jo nærmest umuligt at finde de gode. Det er sværere end en nål i en høstak. Det er jo den-hellige-gral-svært! Øjsh altså. Måske er én ud af fire sådan rigtigt god. Resten er enten for hårde og bliver aldrig modne, for bløde og brune (yikes) eller har de dér ubehagelige tråde (I ved godt hvad jeg mener, ikke?). Så ja, jeg har absolut ikke held på avocadofronten, kan man vist roligt sige -.- Og det havde jeg
Mere
Hvidkålssalat med peanuts

Lækker og sprød hvidkålssalat med peanuts

Selv – eller måske især – her i december, hvor der jo nærmest er chokolade og kage over det hele, er det dejligt og vigtigt med noget “rigtig” mad til at bryde alt det søde. For selv jeg kan faktisk få for meget af det gode, tro det eller ej. I sidste uge brugte jeg resterne af et (sommer)hvidkålshoved til at lave denne smækre salat. Opskriften oprinder fra Ditte, men jeg valgte at “afsukrificere” den (= vrøvle/smartypants-sprog for at jeg fjernede sukkeret), så den bedre kunne passe til mig og LCHF. Og den blev virkeligt dejlig. Sprød kål med en
Mere
lun-bulgursalat-med-kylling-og-feta-0

Lun bulgursalat med kylling og feta

Salaten, jeg fik i dag, var super lækker! Til jer, der ikke selv har opdaget det, er Føtex begyndt at have madplaner i deres tilbudsaviser. Denne opskrift er en af dem fra denne uge. Selve sammensætningen er rigtigt god, men jeg syntes, det var en irriterende opskrift at lave mad efter, da mængdeangivelserne var så upræcise. 1 ps bulgur, 1 bg salattern og ting i den dur er altså ikke så nemt at forholde sig til. Jeg gættede mig dog nogenlunde frem og synes selv at det blev et fint resultat. Der bliver to store portioner ud af nedenstående.  
Mere
IMG_2422

Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester. Men ikke desto mindre klarede jeg det, og nu er der et godt stykke tid, til jeg skal studere igen – hvilket egentlig er en
Mere
IMG_8514

Parmasvøbt kylling med flødekartofler, lun spidskålssalat og grønne bønner

Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det jeg lavede her, men uden fyldet. Meget passende bloggede Emilie fra bloggen Gane & Gaffel i starten af ugen om en lun spidskålssalat, som hun faktisk også spiste sammen med flødekartofler. Det passede jo perfekt ind i mit kålprojekt, så, sammen med en bunke kogte
Mere
IMG_8971

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Faktisk er dette et gammelt indlæg og en gammel opskrift, som jeg nu vælger at genudgive. Jeg tænker nemlig at der er en del af jer læsere, som ikke fulgte med dengang jeg først viste den, og retten fortjener altså at blive vist. Det er superenkelt at lave, og det tager ikke meget længere end det gør at koge pastaen, men resultatet smager som om man har lagt meget mere arbejde i det. Hvis man gerne vil være lidt mere lav-det-fra-bunden-agtig, kan man lave pestoen selv, men ærligt talt synes jeg ikke man kan smage forskel og jeg har både
Mere
pastasalat-med-tomat-mozzarella-og-basilikum-0

Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum

    Denne opskrift er virkeligt enkel, men samtidigt virkeligt lækker. Jeg laver den ret tit – og jeg tager for det meste bare de forskellige ingredienser på gefühl. Mængderne i opskriften er altså bare vejledende. Som en lille bemærkning er det ret vigtigt med gode tomater, der smager af noget. En god måde at tjekke dette på, når man står i supermarkedet, er ved at dufte til dem. Tomater, der dufter af tomat, smager oftest også af en masse. Som en sidenote er tomater, der hedder Marzano til efternavn, altid lækre, efter min mening! Spis evt. med ristet broccoli.  
Mere
Sommermad: pil-selv rejer, spidskålssalat og aioli

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert fald sommerbarn med stort S – altså lige hvis vi ser bort fra, at jeg faktisk er født i januar. Og at jeg også er en blegfis med stort B, selv om jeg nu gør mit bedste for at ændre på sidstnævnte. Eller – det
Mere
Pulled pork + coleslaw

Pulled pork
(med coleslaw og valgfri burgerbolle)

At sige at pulled pork er en af de mest hypede måltider lige for tiden ville vist være en voldsom underdrivelse. Faktisk lå pulled pork på førstepladsen på madrelaterede google-søgninger i 2013 – og umiddelbart er det da garanteret en tendens, der fortsætter. Ikke desto mindre er jeg som altid last mover og fik faktisk først prøvet at lave det selv her i weekenden i forbindelse med min familiefødselsdag. Jeg har smagt det tre gange før, med varierende succes, så det var med et forsøg på at administrere mine forventninger, som til tider godt kan blive lidt for høje, at
Mere
quesadilas-salsasalat-5

Quesadillas med cheddar, chili og peberfrugt & salsasalat

Har I egentligt nogensinde overvejet, hvordan det er at bo – eller bare spise – sammen med en madblogger? Billedet herover illustrerer det ret fint – der blev (dele af) min roomie i sin vanlige venteposition nemlig lige foreviget, fordi jeg alligevel syntes, at det var lige strengt at bede ham flytte sig, når nu jeg i forvejen var skyld i, at han måtte vente på sin mad, mens jeg sad der på gulvet og fotograferede i ét væk. Men altså, han brokker sig nu meget sjældent. Måske er det fordi, han føler, at maden i sidste ende er dét
Mere
quesadillas-med-laks-spinat-og-grov-guacamole-med-jalapenos-1

Quesadillas med laks, spinat og grov guacamole med jalapeños

Denne opskrift, mener jeg nok, min far engang fik fra en kollega. Det er i hvert fald lækkert. Oprindeligt lavede vi dem med avocado, tomat og jalapeños inde i quesadilla’erne, men jeg foretrækker det ved siden af, så det bliver mindre smattet. Quesadilla’erne er også nemmere at styre med det mindre fyld i. Under alle omstændigheder er det en meget nem ret. Jeg brugte under en halv time her til aften – og det er jo altid rart 😉 3 pers. * 6 fuldkornstortillaer * 250 g revet mozzarella * 200 g røget laks * ca. 50 g babyspinat *
Mere
IMG_3321

Quinoa med asparges, spinat, pinjekerner og feta

 Nu er jeg igen inde i en af de perioder, hvor jeg ikke rigtigt gider at lave mad. Det sker desværre ind imellem. En smule bliver det dog stadig til – fx denne ret med quinoa, asparges, spinat, pinjekerner og feta samt citron, hvidløg og basilikum, som jeg lavede for nok snart halvanden uge siden. Jeg ELSKER forresten quinoa – selv om jeg ikke tror, det har været så tydeligt hidtil på bloggen. Måske det er fordi, langt de fleste retter, jeg laver med quinoa, er så enkle, at det ikke engang kan betale sig at blogge om dem. Denne
Mere
IMG_3859

Quinoasalat med ovngrillede friske majs, salatbønner og avocado

  Lige for tiden er jeg ret glad for at lave en “stor” portion af et eller andet om søndagen og så bruge det som madpakker i løbet af ugen. Det er lidt mere spændende end end helt almindelig rugbrødsmad, og så kræver det mindre tid om morgenen, hvilket betyder ekstra søvn 😉 I søndags lavede jeg denne quinoasalat, og har derfor haft lækker frokost de sidste fire dage. Jeg kan altså stå inde for, at den kan holde sig frisk så længe – forudsat at du altså gør som jeg, og først tilsætter avocadoen lige inden det skal spises.
Mere
ristet-broccoli-0

Ristet broccoli

Ok, det her er så lækkert altså! Inspirationen hertil har jeg fået fra min nye absolut yndlingsblog (undskyld alle I andre!). Hvis I ikke allerede kender Can You Stay For Dinner?, bør I virkeligt unde jer selv at besøge den. Jeg opdagede den selv i lørdags og brugte stort set hele søndagen og halvdelen på at læse den igennem fra ende til anden – og jeg er – heldigvis – ikke færdig endnu. Men tilbage til broccolien… Hvis I er ét af de mennesker, som ikke kan lide broccoli, som skyr den som pesten og nægter at spise det, vil
Mere
Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Jeg beklager, jeg er sådan en dårlig blogger for tiden. Det er bare som om at motivationen ikke rigtigt er der. Hverken for at lave mad sådan rigtigt eller for at blogge. Jeg bebrejder efteråret, mørket og det nærmest konstante regnvejr. Det kan da få selv den mest bedste ned med ryggen! Men ikke desto mindre, laver jeg dog mad en gang imellem. Og faktisk har jeg et par opskrifter, jeg er bagud med, så jeg skal bare lige have taget mig sammen til at skrive dem 😉 Jeg bestræber mig stadig på at spise kornfri størstedelen af tiden. Det
Mere
roed-salat-1

Rød salat med kål, rødbeder, granatæble, feta og saltmandler

Hej venner! Har I haft en god weekend? Det har jeg helt bestemt. Min har været sådan en, hvor man på en og samme tid har lavet ingenting og mange ting, kender I det? Jeg havde ikke nogle egentlige planer af den slags, der kræver, at man tager makeup på og hænger ud med mennesker, så jeg skrev i stedet en lang to-do-liste i starten af weekenden, og jeg nåede faktisk størstedelen. Selv om nogle nok blev udsat lidt længere end andre 😉 Jeg skulle fx planlægge, hvilke kager jeg skal bage til og i Magasin på lørdag, og det der med at
Mere
vinterraakost

Rød vinterråkost med knoldselleri, rødbede og æble

Denne opskrift er den første (af formentligt mange), jeg har lavet fra Emma Martinys “Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter”. Da jeg planlagde menuen til min fødselsdag i søndags, manglede jeg en ekstra salat til at supplere resten af måltidet. Jeg prøver altid på at lave noget, som mine gæster ikke har fået (hos mig) før, så da jeg faldt over Emmas salat her, var jeg solgt. Jeg var også tiltalt af muligheden for at udfordre mig selv lidt med rå knoldselleri – det mener jeg umiddelbart ikke, at jeg har udsat mig selv for tidligere. Knoldselleri
Mere
roedkaalssalat-2

Rødkålssalat med appelsin, tranebær og mandler

I sidste uge var det jo som bekendt Mortens Aften, men min sidste uge var faktisk så travl, at det var lige ved, at jeg troede, at jeg ville blive helt snydt for and i år. Heldigvis havde jeg så en roomie, som tilbød at stå for andesteg torsdag i stedet – et tilbud jeg (samt nogle venner!) var ekstremt hurtige til at takke ja til. For bare at bidrage lidt, tilbød jeg at lave en rødkålssalat til måltidet (og endte i øvrigt også med at stå for brunkartofler og hjælp til sovs :P). Jeg undredes dog på det kraftigste,
Mere
salade-nicoise-3

Salade Niçoise

Jeg har mange svagheder, det skal jeg være den første til at indrømme – både når det kommer til mad og sådan generelt, selv om det nu mest er mad, jeg mener lige nu. Mange af mine madrelaterede svagheder er sæsonbetonede, hvilket, jeg egentligt tænker, er meget normalt. Om sommeren er en af mine største svagheder nye kartofler. Selv om jeg altid har været ret vild med kartofler i alle former, udgaver og variationer, og tidligere i mit liv flere gange har præsteret at spise et aftensmåltid bestående udelukkende af kartofler og sovs (det var især i mine vegetardage), er
Mere
tomatpeberfrugtpinjebalsamicglace-

Salat med bagte tomater, peberfrugt, pinjekerner og balsamicoglace

Selv om jeg serverede denne salat sammen med en superlækker tærte, som også er en ny opskrift, får salaten her alligevel sit helt eget indlæg, og så ved I bare, at den er god! Salaten opstod primært ud af min evindelige (og til tider ret upraktiske) trang til at finde det helt rigtige tilbehør til det mad, jeg nu engang har planlagt, og det kan altså godt blive langhåret nogle gange, skulle jeg hilse at sige. Lad os tage denne spinattærte med feta, som i får opskriften på i morgen, som eksempel. Tærten indeholder i sig selv både spinat og
Mere
salat-med-kylling-og-avocado-0

Salat med kylling og avocado

Dette er en af mine yndlingsopskrifter. Og jeg laver den, lige for tiden, også omkring én gang om ugen. Den er så nem, men umådeligt lækker efter min smag. Jeg fik inspirationen i en Imerco-reklame af alle steder. Det eneste, jeg har ændret, er at jeg marinerer kyllingen. Så smager det ligesom af lidt mere. (Vist 1.320 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)
IMG_2003

Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Det her er egentlig ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en virkelig god ide. Efter min mening i hvert fald 🙂 I løbet af den sidste uges tid har jeg haft voldsomt lyst til varmrøget laks. Så da jeg alligevel var i Føtex og købe ind i tirsdags, købte jeg et stykke. Desværre er varmrøget laks jo lidt smådyrt, så det værste ved det er altid, at når først man spiser det lidt, har man lyst til det igen. Og det er altså ikke noget jeg har råd til at spise særligt tit. Eller, så slemt er det jo
Mere
Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Vi holder lige os i den simple ende lidt endnu. Kyllingelår og coleslaw er i hvert fald bestemt heller ikke særligt originalt, innovativt eller opfindsomt. Men det er en af den slags retter, som kan varieres i en uendelighed, og i dag vil jeg gerne slå et slag for et par variationer, som virkeligt kan hæve en ellers lidt for enkel hverdagsret til helt nye højder 🙂 Først og fremmest er der kyllingelårene – børnefamiliens favorit, er det ikke sådan, det er? 😉 Nu har jeg jo hverken børn eller en familie, jeg laver mad til særligt ofte, men måske
Mere
IMG_3235

Satay-kyllingespyd med spicy peanutsauce, asiatisk broccolisalat og kokos-råkost

Jeg har helt sikkert snakket om mine issues med gæstemad før herinde. Eller det vil sige, mine problemer er jo ikke så meget med maden i sig selv, men mere planlægningen af den. Af en eller grund får jeg bare altid præstationsangst og mindreværdskomplekser i en eller anden grad, når jeg skal lave mad til andre. Måske det er meget normalt, det ved jeg ikke. I hvert fald foretrækker jeg til enhver tid at have god tid til at planlægge, når jeg skal lave mad til gæster. Så kan jeg finde en menu, som jeg er helt tilfreds med, og
Mere
satayspyd-med-nudelsalat-0

Satayspyd med nudelsalat

Kender I de dage, hvor man absolut ikke ved, hvad man har lyst til at spise? Sådan en dag havde jeg i går, og jeg brugte lang tid på at ransage mine kogebøger efter noget, der fristede (var der nogen, der sagde overspringshandling?). Endeligt fandt jeg denne opskrift i Trine Hahnemanns “Skøn mad hver dag”, og det var bestemt besværet værd. Og så var det nok et af de hurtigste måltider, jeg har lavet længe – hvis man ser bort fra marineringstiden, og det gør jeg. Hold øje med hvilken sambal oelek, du bruger. Jeg brugte en, jeg har købt
Mere
Scoresalat med blomkål 1

Scoresalat med blomkål

Er du da vimmer, hvor var dette en lækker ret! Kender I det med at man har en opskrift liggende med bogmærke længe, fordi man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave den? Sådan havde jeg det med denne opskrift fra “Suveræne Succeser”, men det var da vist en fejl, for jeg har allerede lyst til at lave retten igen, så lækker var den. Jeg tilføjede blomkål og udelod oliven. Derudover brugte jeg lidt mindre olie – og det kan man sagtens. Forresten havde jeg ikke noget oregano, så dér brugte jeg timian i stedet – bare brug
Mere
smoerstegte-boenner-1

Smørstegte grønne bønner med peberfrugt, hvidløg og feta

Det er altså ikke fordi, jeg ikke spiser rigtig mad for tiden. Jeg spiser nok bare mere – eller i hvert fald lige så meget – kage og dessert. Når jeg har brug for et afbræk fra det søde, prøver jeg dog at fylde ret godt på med grøntsager! Selv om en del af mine kager rent faktisk indeholder grønt i en eller anden afart, er det ikke helt det samme som en stor portion friske vitaminer! For et par dage siden bestod dagens primære grøntindtag af disse grønne bønner, som jeg har fundet hos Louise. Jeg ændrede et par
Mere
Solsikkefisk med sommersalat

Solsikkefisk med sommersalat

Jeg lavede faktisk denne ret for snart en måned siden, men havde så på en eller anden måde formået at fortrænge den indtil nu. Ja, det var faktisk lige før, at den blev helt og aldeles tabt i svinget, og det ville egentligt have været en skam, for det er en dejlig måde at få fisk på – og anderledes end hvad mange – jeg personligt i hvert fald – har prøvet før. Grunden til, at den nær var gået i glemmebogen, er nok, at jeg lavede retten en dag jeg kom sent hjem og egentligt ikke gad at lave
Mere
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
Speltsalat med grønne bønner, friske majs og feta

Speltsalat med grønne bønner, friske majs og feta

  I har muligvis bemærket, at jeg er lidt i salatmood for tiden – men sådan er vi sikkert mange, der har det om sommeren, tænker jeg 🙂 Den anden dag blev endnu en salat til i mit køkken. Jeg foretrækker til enhver en tid måltidssalater som denne, hvor man ikke behøver at spise noget til. Speltkernerne giver mæthed, kulhydrater og fibre, fetaen giver lidt protein og grøntsagerne giver yderligere mæthed og sundhed. Dressingen giver lidt ekstra af det sunde fedt. Måske kunne sådan en salat godt mangle lidt protein, men jeg sørger altid bare for at spise proteinholdigt til
Mere
frikadeller1-4

Spidskålssalat med ananas og creme fraiche-dressing

Hov, det var da vist egentligt noget med, at jeg havde lovet jer en særskilt opskrift på den salat, jeg serverede nogle af mine frikadeller med, var det ikke? Nå, men bedre sent end aldrig, er det ikke sådan, man siger? 😉 Jeg har altid haft det sådan lidt både og med kålsalater med creme fraiche-dressinger – ja, i princippet med dressing generelt, men nu forsøger jeg mig lige at holde mig til emnet for en gangs skyld. Jeg synes hurtigt, at en creme fraiche-dressing kan blive lidt for tung og overvældende ift. bare at bruge creme fraichen i en
Mere
Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest tilbage, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge til. Sker det mon også for jer? Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke bare kan spiser det på “alt” – hvis jeg kunne det, skulle jeg jo nok få det brugt.
Mere
spidskaalradisermormor-2

Spidskålssalat med radiser og mormordressing

I går havde jeg sådan en dag, hvor jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg gad at spise. Egentligt havde jeg kun lyst til koldskål, men omvendt havde jeg en af de dage, hvor jeg reelt godt gad at spise noget ordentligt. Kender I det? Man har lyst til noget andet, end man gider? Eller omvendt? Jeg tillader mig at formode, at vi alle har det sådan en gang imellem. På min gåtur researchede jeg altså lidt (det gør jeg tit, så hvis I ser en gående type oftest omkring Søerne med næsen i en iPhone, er der stor sandsynlighed for,
Mere
spinatsalat-med-melon-avocado-mozzarella-og-sproedt-drys-0

Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Endnu en gang er jeg blevet inspireret af en anden blogger. Denne gang er det hende her. Jeg lavede lidt om på mængderne, tilsatte mozzarella, som hun også foreslog, og brugte rapsolie i stedet for kokosolie. Det er virkeligt en lækker salat. Normalt er jeg ikke så forfærdeligt god til kun at spise salat, men denne indeholder mange af mine yndlingsingredienser, og eftersom der både er avocado, mozzarella samt nødder og kerner i hjælper det ekstra protein og fedt med at holde en mæt. Den ville sikkert også være lækker som tilbehør til noget kød af en art. Alt i
Mere
IMG_8841

Spinattærte med laks og rødbederåkost

For en uge siden skulle jeg sammen med to fra min projektgruppe forberede en øvelse til vores pragmatikforelæsning. Vi mødtes hjemme hos mig og derfor skulle der selvfølgelig også noget mad på bordet. Valget faldt på en spinattærte, som er en af de få opskrifter, som jeg laver ofte med jævne mellemrum – dog altid med en variation af en eller anden art. Denne gang fandt jeg tærtebunden i Trine Hahnemanns “365 Hverdagsretter”, hvor den dog blev brugt med noget andet fyld. Der fik jeg også inspirationen til tilbehøret i form af en råkost af reven rødbede og gulerød med
Mere
Squashgetti med pesto, feta og bacon

Squashgetti med pesto, feta og bacon

Jeg har nu været syg-agtig i noget, der efterhånden føles som en evighed. Men det er den slags sygdom, som aldrig slår sådan helt igennem, I ved? Så man bliver ikke hjemme og sørger for at blive rask, men tager af sted og venter spændt på, at man en aften kan falde i søvn uden to timers rallehosten først. Og på at man kan tale uden at lyde som en Kermit, der har slugt en motorsav. Sådan lyder jeg nemlig også lige for tiden. Ikke særligt tiltalende, skulle jeg hilse at sige. Nå, men det jeg ville sige med denne
Mere
IMG_8091

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor klappede jeg i mine hænder, da jeg så idéen med at putte kikærter og feta i. Så er det jo et helt måltid, og jeg er – som I måske efterhånden har opdaget – ret glad for alt-i-en-skål-eller-gryde-måltider. Til en vis grad i hvert fald.
Mere
teriyaki-kylling-5

Teriyaki-kyllingespyd og broccolisalat med avocado og mango

Har jeg nogensinde fortalt jer om mit had-/kærlighedsforhold til 7-Elevens yakitori-kyllingespyd? Måske, måske ikke, men det er faktisk relevant for dagens opskrift, så nu får I den korte forklaring. Jeg ææælsker nemlig de kyllingespyd! Men samtidigt hader jeg dem også lidt. Smagen er ret fantastisk, synes jeg. Og så er det nemt, hvis man af og til får brug for noget mad “på farten” (i anførselstegn fordi jeg virkeligt ikke bryder mig om det udtryk). Omvendt er konsistensen og strukturen af kyllingen dog nogle gange lidt iffy, synes jeg. Lidt som om halvdelen af det bare er fedt, hvilket –
Mere
thai-kyllingekoedboller-med-basilikum-og-brune-ris-med-asiatisk-raakost-0

Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Jeg har besluttet at jeg skal lære at spise kål. Og her snakker jeg jo altså ikke de (i min optik) lidt mildere kåltyper, som fx broccoli, blomkål og rosenkål, som jeg allerede godt kan lide og bruger mere eller mindre ofte – især de to førstnævnte. Næh, vi taler spidskål, rødkål, savoykål (som jeg dog egentlig godt kan lide, bare ikke laver ofte nok) hvidkål, grønkål og hvad der nu ellers findes. Det skulle jo være så sundt, det hele – og billigt. Så hvis der er nogle, der har nogle gode begyndertips eller -opskrifter til disse kåltyper, må
Mere
thaifiskedeller

Thai-fiskedeller med sprød salat i sukkerfri sweet chili sauce + sweet chili-mayo med basilikum

Vi kører ufortrødent videre med det thai- og asiatisk inspirerede mad her, så derfor blev jeg ekstra glad, da jeg blev spurgt om at udvikle en række opskrifter ud fra og med produkter fra Savannahs sortiment. Mange af jer har måske allerede set Savannahs produkter i butikkerne og ved, hvad konceptet indebærer, men for de af jer, der ikke har hørt om det før, kan jeg kort sige, at Savannah sælger afrikanske produkter i danske butikker med det formål at fremme udviklingen i Afrika gennem handel. Hver gang du køber produkter fra Afrika, via fx Savannahs sortiment, støtter du den
Mere
Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på Instagram, Twitter eller Facebook har garanteret allerede set mig flashe den op til flere gange, men nu bliver selve bloggen altså også inddraget. Gode ting kan ikke vises eller nævnes for ofte, skal vi ikke lege det? 😀 Som I nok kan regne ud, er
Mere
Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær - servering 1

Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær [samt pandestegt fisk]

Som jeg fortalte i går, er jeg for ikke så forfærdeligt lang tid siden begyndt at spise bacon (igen). Og det betyder jo, at jeg nu har en helt ny smagsgiver/protein-/fedtkilde som jeg kan bruge i maden. Yay! I sidste uge lavede jeg denne fænomenale (hvis jeg selv skal sige det) bønnesalat. Jeg havde fundet nogle rigtigt pæne friske grønne bønner i Føtex og nuppede dem straks, da jeg desværre tit synes, at friske bønner er lidt kedelige i supermarkederne. Ærgerligt, for jeg er helt vild med dem. Nå, men anyway, jeg skulle i hvert fald finde noget at bruge
Mere
tunsalat-med-majs-og-roed-peber-2

Tunsalat med majs og rød peber

Efter at Lise i går endnu engang fristede med tunsalat, besluttede jeg, at det var på tide at jeg fik lavet det selv. Det virkede desuden som det perfekte tidspunkt, eftersom jeg jo stadig havde grove burgerboller tilbage fra i går. Min tunsalat blev en blanding af Lises og Stines, og det bliver ligeledes en ret stor portion. Jeg kan ikke lide hakkede rå løg, men jeg tilsatte lidt løgpulver, da jeg synes at smagen af løg i nogle ting er lige i øjet. Hvidløget heri er desuden ret lækkert – det er en meget diskret smag, men nok til at
Mere
vandmelon-agurk-feta-2

Vandmelon, agurk og feta = sommerfavorit! ❤

Øj, hvor er det bare et skønt vejr, vi (fortsat) har, hva’? Jeg har da vist “valgt” det perfekte år at køre staycation på! Jeg er vild med, at det er solrigt, varmt og rart – på alle punkter på nær ét enkelt. Som jeg har nævnt før, har min appetit det nemlig med at lide et ordentligt indhug, når det bliver meget varmt. Eller, nej, det er faktisk ikke helt rigtigt formuleret. Jeg er stadig sulten indimellem – dog mindre end normalt. Problemet er i virkeligheden nok snarere, at jeg ikke har lyst til mad – i hvert fald
Mere
vintersalat-3

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold til resten af måltidet. På det punkt er jeg nok lidt omvendt (p.s. ny yndlings-emoji!). Jeg er i højere grad sådan, at jeg fx finder på, at jeg vil lave en salat med grønkål, græskar og feta, men så ender den ide med at stå
Mere
(Vist 1.661 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

Skriv en kommentar