Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

aebler

Æblemos

Jeg har aldrig været særligt vild med varm(etilberedt) frugt. Det gælder både klumper bær i syltetøj, frugt i tærter, det meste frugt på dåse og ja, frugtmos. Jeg bliver dog hele tiden bedre. Og det gælder egentlig ikke kun dette punkt, men alle mine kræsne særheder. Fx har jeg jo for nyligt lært at spise bacon – så længe det er sprødt! Det lyder måske som en bagatel, men for mig er det noget af
Mere

Æbleskiver (LCHF)

Hvis jeg nu havde været den tjekkede og velorganiserede type, havde jeg nok sørget for at udgive dette indlæg en af de fire foregående dage, der alle helt officielt og ubestrideligt kan kaldes juledage. Eftersom jeg lavede æbleskiverne her allerede den 22., har jeg jo sådan set haft rig lejlighed til det. Men sådan skulle det åbenbart ikke være, så i stedet håber jeg, at I – ligesom jeg – også er af den overbevisning
Mere

Æggemælk i to (kaffefri) versioner

Okay, jeg indrømmer blankt, at den dér berømte og berygtede æggemælk altså længe har virket lidt for sær for mig. Men samtidig har jeg bare været virkeligt fascineret af idéen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan, men ofte tror jeg alligevel bare ikke, at jeg får helt fedt nok. Og dér syntes jeg især, at æggemælken var tiltalende som en supergod måde at få et ekstra skud fedt på – forklædt af en lækker,
Mere
Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

Det er vist efterhånden ret lang tid siden, jeg lovede en af jer læsere at bringe opskriften fremgangsmåden på de bagte æbler, jeg af og til laver – og spiser med velbehag. Men nu kom jeg endelig i tanker om det på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk kunne sætte mig og lave indlægget med det samme – ellers har jeg en tendens til at glemme ting igen 😉 Disse bagte æbler er et helt
Mere

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget
Mere

Bær-, avocado- og kokossmoothie

Jeg spiser jo oftest æg og bacon til morgenmad – og selv hvis jeg ikke har bacon, spiser jeg æg. Hver.eneste.morgen. Jeg elsker røræg, jeg har spist det ofte gennem hele mit liv, og jeg tror ærligt talt aldrig, at jeg bliver træt af det. Men en gang imellem er det nu alligevel meget rart med lidt variation. Fx en lørdag morgen, hvor man faktisk står tidligt nok op til at have brug for morgenmad.
Mere

Bland-selv frugtsalat med råcreme

Selv om jeg er noget af et dessertøre, har jeg faktisk tit svært ved at finde på, når jeg reelt har muligheden for at lave dessert! Måske det skyldes, at jeg ofte får for høje forventninger og tænker, at det hele skal være åh, så avanceret og fancypants-agtigt – når det i virkeligheden ofte er det simple, der er det bedste. “Less is more” er jo sandt i de fleste situationer faktisk! I planlægningen af
Mere

Bounty

Hov, nu kom min indre sprognørd lige pludseligt op til overfladen – hvad hedder bounty mon i flertal? Bountys? Bountyer? Bounty? Bountyere? Arh! :/ Nå, men anyway, for snart et par uger siden lavede jeg i hvert fald bountys. Hjemmelavede og LCHF-venlige, forstås. Og det var guddommelige. Ganske enkelt to.die.for! Man skal selvfølgelig være ret vild med kokos, for at disse er et hit. Men det er vel i princippet også tilfældet med de “rigtige”
Mere

Brunchpandekager med hytteost

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“. Som bekendt, er der sjældent den store variation i mine morgenmåltider. Jeg finder én slags morgenmad og holder mig mere eller mindre til den indtil det hænger mig langt ud af halsen. Og så finder jeg en ny morgenret. Rinse and repeat. Men jeg blev nu alligevel inspireret af alle de pandekager rundt omkring (det er åbenbart ganske populært på LCHF og lignende), så i søndags valgte jeg at lave
Mere

Cake pops eller “kage-popper”

I går passede jeg som nævnt min fætter på 2 1/2 og kusine på 10. Og eftersom min bror hjalp til, havde jeg mulighed for at koncentrere mig lidt mere om min kusine, end jeg normalt har mulighed for, når jeg også skal holde øje med den lille bisse. Derfor besluttede jeg mig for at lave cake pops sammen med hende. Officielt laver man dem jo med kagerester, så vidt jeg er orienteret, men for
Mere

Chia- og kokosgrød

Chiafrø er altså en sjov ting. Bittesmå kugler som har nærmest superfood-agtige kvaliteter, herunder superhøjt indhold af omega 3-fedtsyrer, fibre, protein og mineraler, samt et rørende lavt indhold af kulhydrat. Og så har de en ret neutral smag, der gør, at de kan bruges i det meste. Ja, i hvert fald i princippet, ikke, for den store pose jeg købte i efteråret er stadig ret så fuld, skulle jeg hilse at sige. Måske de er
Mere

Chia- og kokosgrød med chokoladesmag

Jeg har stort set spist chiagrøden til morgenmad hver dag lige siden jeg første gang lavede den. Den er altså et klart hit hos mig, kan I nok fornemme. Og nu er jeg netop blevet endnu mere forgabt i den! En af mine søde læsere anbefalede nemlig i går at tilføje kakao til grøden for en chokolademousse-agtig smag og følelse. Jamen, det er jo genialt! Alle undskyldninger for at få noget, der smager af chokolade,
Mere

Chiaknækbrød

Af og til når jeg er ude og handle, oplever jeg et dilemma. Det er ikke et stort dilemma, bevares, vi kan vel kalde det et champagne- eller i-landsproblem (#firstworldproblems), men den slags skal man vel heller ikke nødvendigvis kimse ad. Mit problem er dette: Tit står jeg foran ostemontren og har en (uforklarlig?) lyst til at købe ost (eller, I ved, for mig er “ost” jo den slags, der ikke reelt smager af ost,
Mere

Choko-daddelkugler

Selv om jeg ikke spiser korn og (så vidt muligt) sukker lige for tiden (eller måske netop af den grund), har man alligevel ind imellem brug for lidt sødt. I mandags lavede jeg derfor en portion daddelkugler. Jeg har tidligere lavet noget, der ligner, nemlig disse sunde havregrynskugler, som også er rigtig gode, men i denne omgang skulle det jo være uden korn. Jeg lod mig inspirere af Marias sunde kugler her, men personligt er
Mere

Chokoladefudge

I går lavede jeg fudge – i lynversionen med kondenseret mælk – efter Louisa Lorangs ospkrift. Og det blev helt fantastisk godt. Det er desuden virkelig nemt. Når man bruger kondenseret mælk frem for den “rigtige” version, hvor man selv koger fløde og sukker sammen til en bestemt temperatur, går det virkelig hurtigt  – det hele skal bare lige smeltes sammen, hvorefter det skal stå på køl i minimum tre timer, og så er det
Mere

Chokoladekugler

Her i weekenden blev jeg ramt af en voldsom og nærmest uovervindelig sukkertrang. Og når man samtidig lider af en voldsom og uovervindelig weekend-dovenskab, skal fantasien på arbejde – eller inspirationslageret. Løsningen på mine cravings skulle dels være noget, jeg allerede havde alle ingredienserne til, og dels noget uden sukker, korn (duh) og generelt særligt mange kulhydrater – ellers ville cravingsene jo aldrig holde op! Og så var det jeg faldt over denne opskrift i
Mere
chokoladesmoer1

Chokoladesmør med hasselnødder

Hvis du ikke lige har hørt om chokoladesmør før, er det præcist, hvad det lyder til: Smørbart chokoladepålæg, hvoraf to af de primære ingredienser er smør og chokolade. Og hvis du ikke allerede nu er overbevist om, at dette er den bedste ide længe, ved jeg faktisk slet ikke, hvorfor vi overhovedet er venner! Ok, det er selvfølgeligt mest for sjov, men det er ikke en joke, når jeg siger, at dette chokoladesmør er farligt.
Mere

Chokoladetrøfler

Omgomgomg! Jeg har nærmest ikke nogen ord for, hvor godt det her er! Det er ærligt talt lige før, jeg savler ned i tastaturet, mens jeg skriver her! Men billeder siger jo mere end tusind ord, er det ikke sådan? Jeg er i hvert fald overbevist om, at der er en klar årsag til, hvorfor dette indlæg indeholder hele 11 billeder af de samme trøfler – jeg kunne nærmest ikke holde op med at fotografere!
Mere

Cookie dough-kugler

Billede af Line Thit Klein Måske det egentligt er forkert med og’et i overskriften her, for det er faktisk netop disse cookie dough-kugler, som er den skrottede opskrift. Og måske lyder det ikke just lovende, men lad mig forklare…. Min kogebogskontrakt har hele tiden sagt, at bogen ville indeholde mellem 80 og 100 opskrifter. Lige fra jeg startede processen tilbage i maj, til jeg rettede sidste komma i den sidste opskrift dagen før deadline 1.
Mere

Fat bombs = lækre kokoschokolader

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ Jeg skal ærligt indrømme, at de såkaldte “fat bombs”, som ellers er så populære i LCHF-kredse, længe har virket ret afskrækkende på mig. Alene navnet indbyder i min bog i hvert fald ikke til lækkerier. Man kan sige meget om fedts gode og gavnlige egenskaber i kosten og på kroppen, men en mundfuld fedt virker stadig ikke som noget, jeg har lyst til at indtage. Måske jeg er sart, det
Mere

Foccasia

Det gik lige op for mig, at jeg egentligt “skyldte” denne opskrift fra det tapas-bord, jeg lavede til madklubben i sidste weekend. Brødet er endnu en gang fra Jane Faerbers fantastiske “LCHF – spis dig mæt og glad” (er I ved at være trætte af at høre om den – tough luck!) , men var egentligt ikke en af de opskrifter, jeg umiddelbart havde sat øverst på min to-try liste. Ikke fordi det ikke så lækkert ud,
Mere

Ingefærlemonade

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt”. Jeg synes relativt ofte, jeg hører folk lovprise Danmark på grund af vores skiftende årstider, og at det ville de absolut ikke gå glip af. Det at have “vejr” på den måde, som vi har herhjemme, er jo ikke noget der er en lige så stor selvfølge alle andre steder. Måske det også er derfor, vi faktisk snakker så meget om vejret. Ikke desto mindre kunne jeg snildt undvære årstiderne, hvis jeg
Mere

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har
Mere

Gammeldags æblekage* – i en lettere LCHF-fortolket udgave

Sidste år, da jeg lige var startet på LCHF, havde jeg store planer om at lave en LCHF-iceret udgave af den klassiske gammeldags æblekage* – til trods for at jeg faktisk ikke er særligt vild med den traditionelle med enten rasp eller makroner. Det bliver lidt for snasket, synes jeg. Men idéen er god, og æblegrød er jo ret fantastisk – for ikke at tale om flødeskums lækkerhedsfaktor! Men selv om jeg fik lavet æblegrøden/-mosen
Mere

Grøn smoothie med avocado, ananas, citron og ingefær

Som udgangspunkt gør jeg mig egentligt ikke så meget i smoothies. Ikke fordi det ikke smager godt, men tit glemmer jeg vist bare helt, at de overhovedet findes. De bliver tilsidesat til fordel for andre, indrømmet, mere mættende morgenmåltider. Men en sjælden gang i ferier eller weekender, hvor jeg står lidt senere op og ikke på samme måde skal være mæt lige så længe, som jeg gerne vil være i hverdagene, tyr jeg til en smoothie med grønt.
Mere

Hasselnøddeboller med æble og kanel

Det sker faktisk utroligt og overraskende sjældent, at jeg bager sådan rigtigt. Og nej, jeg ved ikke, hvad det vil sige at bage forkert, så jeg ved ikke, hvorfor jeg overhovedet skrev “rigtigt” i den første sætning. Det er mandag, jeg har været tidligt oppe og har generelt sådan en dag, hvor det føles som om, jeg har trøjen omvendt på i overført betydning – og hvor netop dét faktisk også skete i bogstavelig forstand.
Mere

Havregrynscookies med chokolade og nødder

Disse cookies er fra Amos “Den Store Bagebog 3: Året Rundt”. Officielt hedder de ‘julecookies’, men jeg har valgt et lidt mere sigende navn 😉 Der er efter min mening ikke som sådan noget særligt juleagtigt ved dem i forhold til cookies, jeg normalt plejer at lave. Måske kan havregryn kendetegnes som juleagtigt? Under alle omstændigheder var de dog supergode. Jeg var faktisk startet på min sædvanlige cookieopskrift, da jeg så kom i tanker om
Mere

Havregrynskugler

En meget, meget enkel opskrift, med et meget lille twist. Havregrynskugler smager altså allerbedst kolde, så forsøg – så vidt muligt – lige at smide dem i køleskabet et par timer eller i fryseren i ca. 20 minutter inden de spises – gæt hvilken løsning, jeg bruger 😉

Hindbærchiagrød med kokos og yndige fornemmelser

Hvis du har læst min bog, ved du, at jeg er ret så vild med syrligsøde ting. I ved, ting der på én og samme tid er både dejligt syrlige og herligt søde. Betegnelsen giver egentligt nok sig selv. På samme måde spiser jeg næsten kun syrligt slik, hvis jeg endeligt spiser decideret slik. De helt plain vingummier siger mig ikke det store, men stik mig en gang syrlig stjernemix eller syrlinger, så skal jeg
Mere

Ingefærshot med citron og æble

Jeg har i i hvert fald den sidste måneds tid gået og skrantet på den der måde, hvor man kan mærke, at en forkølelse er på vej, men hvor man alligevel kan holde den lidt på afstand med forskellige tiltag. En af de ting, jeg især har benyttet mig af hidtil, har været at købe mig helt og aldeles fattig i Palæos ingefærshots, som sælges hos 7-Eleven. For en 12’er shottet er det altså ikke
Mere
Julede kugler

Julede daddelkugler

En gang imellem får man altså bare lavet noget, der er virkeligt, virkeligt lækkert. Og så er jeg sgu ikke bleg for at prale lidt. For dette, det er sgu en “ræddi” god opskrift! Selv om man gerne vil spise low-carb og så sukkerfrit som muligt, er det stadig meget hyggeligt med lidt julegodter ind imellem. “Heldigvis” har jeg aldrig været den største fan af julesmåkager som fx pebernødder, brunkager og deslige, så det er
Mere

Julekrydrede julevafler

I går udgav Christine Bonde en opskrift på julevafler, og det, syntes jeg, var en så fænomenal idé, at den ligefrem fik mig i køkkenet for at lave en ny opskrift i, ja, jeg ved ikke engang hvor længe. Godt klaret! Hvis I følger mig på Snapchat (brugernavn: xeniajamand), Instagram eller nogle af de andre steder, ved I nok allerede, at jeg er ikke så lidt begejstret for jul, så selvfølgelig virkede julede vafler som
Mere

Kandiserede og saltede pekannødder

I dag skal vi først snakke lidt om de her überlækre nødder, som jeg har gået og snacket af de sidste par dage. De er nemlig gode, skal jeg sige jer! Kan I lide pekannødder? (Ja, selvfølgelig kan I det, hvem kan ikke det) Kan I lide søde ting? (Ja, selvfølgelig kan I det, hvem kan ikke det) Og kan I lide salte ting? (Ja, selvfølgelig kan I det, hvem kan ikke det) Og hey,
Mere

Kernebrød med macadamia

Arh, tænker I måske, kernebrødet er jo en gaaammel nyhed! Come lige on, Xenia! Jaja, endnu en gang er jeg jo totalt last mover – også selv om jeg officielt set har lavet et andet slags kernebrød tidligere. Men giv mig lige et øjeblik til at forklare mig selv. Ser I, den sidste uge har jeg nemlig haft de vildeste cravings efter en god gammel gedigen ostemad – af den slags på groft rugbrød med
Mere
Kerneknækbrød

Kerneknækbrød

I weekenden lavede jeg kerneknækbrød – endnu en gang med hjælp fra Jane. Knækbrød var ellers én af de ting, som jeg havde affundet mig med, at jeg ikke længere vil kunne lave (så tit), hvis jeg gerne vil holde fast i det kornfri. Så det var ganske dejligt at opdage, at man da snildt kan lave lækre og sprøde knækbrød uden brug af kornprodukter. Knækbrødene tager lidt længere tid at lave end de traditionelle,
Mere

Koldskål

Så vidt jeg husker, har jeg faktisk aldrig lavet almindelig koldskål selv! Jeg har lavet hindbærkoldskål mange gange, men ikke den helt “rene”. Efter at have set mange indlæg rundt omkring blogland med lækre koldskålsbilleder, kunne jeg til sidst ikke modstå fristelsen længere. Så jeg besluttede mig for at lave den selv – både fordi jeg gerne ville prøve og fordi jeg godt kan lide at vide, hvad tingene indeholder, men også fordi jeg, de
Mere

Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Der kan vist ikke sås nogen tvivl om, at koldskål er den ultimative sommerdessert, vel?! Og ikke kun dessert faktisk, hvis vi skal være ærlige – jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der ofte tyr til koldskål på de allervarmeste dage, hvor al andet madlavning virker som den mest uoverskuelige opgave nogensinde. Så er en rar og kold skål (høhø) flydende sommer lige i øjet. Og koldskål kan faktisk udemærket laves
Mere

Koldskålsshake med jordbær

Nåmmen i mandags flyttede jeg jo ind i min nye og ret så fantastiske lejlighed, og selv om jeg løbende kommer mere og mere på plads, har jeg endnu ikke brugt super meget tid i køkkenet, så det er udmundet i nye opskrifter til jer. Det skal jo nok komme! Først er der lige en færdig udpakning, jeg gerne vil have mere eller mindre overstået – plus jeg skal have fikset min ovn og skaffet
Mere

Kransekagekakaokokosmakronhybrider

Jaja, kom ikke her og sig, at jeg ikke kan noget med det dér sprog dér! ;P Arhmen altså – denne her opskrift har vitterligt ligget på tegnebrættet og ventet meget længere end hvad de plejer, udelukkende fordi jeg ikke har kunne finde på et godt navn til dem. Et navn skal jo gerne så vidt muligt kort og koncist beskrive hvad opskriften indebærer og smager af – men det er altså svært til tider.
Mere

Luksusdrys

Lige for tiden tænker jeg meget i morgenmadsvariationer – af uransagelige årsager. Måske skyldes det sommeren, der – de mange dages regn- og gråvejr til trods – efterhånden må være lige rundt om hjørnet. Eller måske har jeg bare lige fået nok af mine elskede æg for en periode. Jeg tror nu mest på den første begrundelse, men uanset hvad det skyldes, resulterer det altså i, at der kommer lidt flere morgenmadsopskrifter end normalt. Men det
Mere

Macadamiacookies med brunet smør

Hey, hvad med en cookie? Normalt når jeg stiller folk det spørgsmål, er der to modspørgsmål, jeg hyppigt bliver mødt af. Enten 1) “Hvor mange må jeg tage?” eller 2) “Er de sprøde?” Sidstnævnte stilles i høj grad af folk, der selv har erfaring med at bage cookies og lignende uden gluten og korn. Fordi som mange af os ved, er det altså ikke lige så nemt at få et sprødt resultat, som det er
Mere

Macademiavafler & stevia-nutella

Efterhånden kender I mig nok så godt, at det ikke er nogen hemmelighed, at jeg er lidt af en chokoladefan? Derfor har nutella også altid været lidt af en guilty pleasure for mig – til trods for, at nutella jo i princippet ikke smager så forfærdeligt meget af chokolade igen, hvis vi skal være helt ærlige her. Og når jeg en sjælden gang spiser det nu, er det faktisk ofte for sødt og lidt vammelt.
Mere
Macarons med chokolade og kanel

Macarons med chokolade og kanel

For laaaang tid siden, fik jeg tilbudt at prøve en macaronmåtte fra Lékué af KitchenOne.dk. Det takkede jeg ja til, eftersom macarons jo længe har været hypet, og jeg faktisk aldrig havde hverken smagt eller lavet dem. Så det virkede som en ideel mulighed. Kort tid efter modtog jeg måtten, pakkede den ud og næh’ede og nej’ede. Og siden har den så bare ligget og ventet som en mørk sky over min samvittighed. For typisk
Mere

Marcipan

Xenia: “Hvordan pokker tager man et billede af marcipan?” Lillebror: “Hm, form det til en lang pølse. Eller nej, vent, lav en marcipangris!” Xenia: “Arh, psh, mhhm, ej, det gider jeg da ikke, jeg skal jo alligevel ødelægge den bagefter så jo, isssh…” (2 sekunder senere) Xenia: “Se den fine gris!” Lillebror: “Men hvorfor har den et hul i siden? Det ligner lidt en blanding af en ko og en høne.” Xenia: “STFU” (plop =
Mere

Mascarponefyldte jordbær og sommerforlængelse

I morgen er det jo officielt efterår, men hvis du som jeg også foretrækker at snyde sommeren lidt længere, er disse jordbær-hapsere et virkeligt godt bud! Solskinsvejret uden for mit vindue lige nu, hjælper dog også 😉 Jeg så første gang en udgave af disse fyldte jordbær på nettet for noget, der snart føles som ret længe siden. De findes i flere udgaver, og jeg synes, de er noget så fine. Og i øvrigt forbandet nemme at lave.
Mere

Min yndlings-greenie (lige nu): med banan, spinat, broccoli, ingefær og vanilje

Jeg er godt klar over, at det er totalt umoderne ikke at spise sin greenie eller smoothie i en skål med toppings på, som ellers er så in for tiden, men (lige på det punkt i hvert fald) er jeg totalt umoderne. Jeg kan altså ikke lide alt for tykke smoothies, og derfor kan jeg allerbedst lide bare at drikke min smoothie. Old-school style! Jeg har længe pauset smoothierne lidt, nok pga. vinteren, men så
Mere

Mysliboller/muffins

  Disse mysliboller lavede jeg faktisk for to uger siden, men alligevel får I først opskriften nu. Men mon ikke I overlever? 😉 De var mit første rigtige forsøg ud i kornfri bagning, og selve opskriften har jeg fra bogen “Spis dig i balance”, hvis principper er at skære så meget ned på de hurtige kulhydrater som muligt – hvilket jo harmonerer ganske fint med ingen korn 🙂 De er i princippet en blanding mellem
Mere

Påskeæg med marcipan og nougatpraline

Jeg er nødt til at starte med at fortælle, at jeg faktisk aldrig har prøvet at lave påskeæg før, så at de blev så pæne, føler jeg på en eller anden måde berettiger det faktum, at jeg jo sådan set har skrevet en dessertbog! Tøhø. I virkeligheden har jeg dog nok heller ikke spist så mange påskeæg i mit liv egentligt. Jeg har ikke nogen særligt god forklaring, ud over at jeg synes, når jeg en sjælden
Mere

Peanutbuttercookies med to slags chokolade

Jeg fik pludseligt (for en gangs skyld, hæhæ) en uovervindelig trang til at bage lidt lækkert. Måske det skyldes, at jeg lige kører på et lidt lavere blus i dag, efter at have været syg her i løbet af ugen og desuden have været i byen i går og derfor først var hjemme omkring halv seks. Noget andet er, at det, hvis man endelig skal bage – og det skal man jo – bare passer
Mere

Peanutbutterpandekager

Lørdag aften fik jeg en overvældende trang til pandekager og havde for en gangs skyld alle de fornødne ingredienser på lager (endnu en grund til at have et godt basislager!) – samt lysten og overskuddet til rent faktisk at lave dem 😉 Jeg huskede, at Tatjana på et tidspunkt havde udgivet en opskrift på peanutbutterpandekager, og som vi jo ved, er peanutbutter mit kryptonit – eller i hvert fald én af dem. Hvad hedder mon
Mere

Pizzasnegle

Modsat noget nær alle andre i verden, tilsyneladende, er jeg en del af det arbejdende folk de her dage. Men det er ok, jeg kan faktisk godt lide at være på arbejde, når der ikke er så mange andre. Det er ikke fordi, jeg som sådan får lavet særligt meget mere normalt, men det er hyggeligt, og især når man arbejder på et universitet, hvor der normalt er en del folk, føles det lidt som
Mere

Pølsehorn i blomkålsbrød

Jeg skal til mundtlig eksamen om en uge, hvilket vil sige, at jeg har læseferie lige nu. Og det betyder selvfølgelig først og fremmest én ting – at jeg overspringshandler helt enormt! Jeg ved ikke, om jeg har fortalt om det før – i så fald er det nok længe siden, eftersom det jo er over to år siden, jeg sidst har skulle til mundtlig eksamen. Men jeg har et problem ift. eksamenslæsning – og
Mere

Raw Snickers

Eller, dvs. næsten raw i hvert fald! Egentligt er de der raw “kager” jo ikke noget, jeg gør mig så meget i. De er som hovedregel baseret på tørret frugt, og selv om det smager supergodt, er der jo ret meget frugtsukker i, så når alt kommer til alt, kan de have samme blodsukkerpåvirkning som en kage lavet på hvidt raffineret sukker – om end der selvfølgelig er klart mere næring i udgaven på tørrede
Mere

Risalamande a la LCHF

I dag er det jo fredag. Og som jeg måske har nævnt før, arbejder jeg altid hjemme om fredagen – med mindre jeg bare holder helt fri. Det betyder, at jeg kan sove lidt længere end i hverdagen samt at jeg har overskud til at lege lidt med morgenmaden. Det er ikke altid, jeg gør det – jeg er jo i princippet ret glad for mine sædvanlige morgenæg – men af og til skal der
Mere
romkugler3

Romkugler

I weekenden besluttede jeg mig for at lave “bare fordi”-kage til mine kollegaer. I ved, den slags kage, som man har med “bare fordi” altså uden nogen særlig anledning. Den slags er ret hyggeligt, synes jeg, selv om jeg ofte glemmer, hvor hyggeligt det reelt er. Beslutningen var desuden motiveret af udviklingsafdelingen på mit arbejde, så i princippet var det deres “skyld”. De joker altid med, at jeg kun kommer ind, når jeg skal have
Mere

Saltmandler med et kick

Jeg har absolut ikke været den mest flittige blogger her i den forgangne uge, men jeg er lige hurtig og skriver et ekstra indlæg her på falderebet – så dulmer jeg i hvert fald min egen dårlige samvittighed 😉 Jeg har faktisk lavet disse saltmandler hele tre gange allerede – til trods for at det kun er lidt over en måned siden første gang. Det siger lidt om hvor gode de rent faktisk er! Da
Mere

Skramlede pandekager med chokoladesauce

Her den anden dag gik det pludseligt op for mig, at det nærmest var umindelige tider, siden jeg havde spist chokolade. Altså sådan i nogen særlig udstrækning, ikke. Og det til trods for, at jeg har i hvert fald fem plader liggende i skabet, som jeg købte i starten af året! Jamen, det kunne jeg jo ikke have siddende på mig, kan I nok forstå, så derfor kom min morgenmad i søndags til at stå
Mere

Snickersfudge

I min miniefterårsferie skulle der (naturligvis) noget lækkert og gerne lidt sødt til. Men på en kost uden korn og med så lidt sukker som muligt, bliver det en smule mere besværligt end ellers. På det punkt er Jane helt sikkert min guru, og I er sikkert mange, der allerede kender hende, og derfor også allerede har set denne opskrift. Men for de af jer, der ikke har, (og også for mig selv og min
Mere

Sunde(re) havregrynskugler

Egentligt er det lidt misvisende at kalde disse kugler for havregrynskugler – havregryn udgør nemlig kun brøkdel af det endelige resultat. Men ikke desto mindre er det det, de smager af og minder mest om. Kender I det, når man længe gerne har ville prøve at lave noget, men har udsat det igen og igen, hvorefter man endelig prøver det, og fortryder, at der gik så lang tid? Sådan har jeg det med de her.
Mere

Tropisk chiagrød

Da jeg første gang prøvede chiagrød, var jeg begejstret for alle de fine egenskaber, men jeg skulle lige vænne mig til konsistensen. Dengang lavede jeg nemlig chiagrød helt simpelt på chiafrø og kokosmælk. Siden har jeg lavet chiagrød en del flere gange (og den har også sneget sig med i min bog), men nu laver jeg den lidt anderledes end oprindeligt. Jeg lærte nemlig på et tidspunkt, at hemmeligheden bag virkeligt god chiagrød er at røre den
Mere

Nutellacookies med hasselnødder og chokolade

I torsdags og fredags var jeg igen i fotostudiet med “hele mit entourage” (aka. min mor og bror, som har været yderst uundværlige bagehjælpere, når der skulle laves 100 opskrifter over 4 dage), og her fik vi taget de sidste billeder til bogen. Når jeg siger “vi”, mener jeg selvfølgelig ikke mig, men snarere fotograferne. Jeg laver bare opskrifterne og kommer højst med lidt forsigtige forslag hist og pist. Og så poserede jeg selv foran
Mere

Vafler med hindbær og creme fraiche

Til trods for at jeg generelt ikke dur til at spise det samme mad særligt mange dage ad gangen, når det kommer til både frokost og aftensmad, er jeg utroligt rutinepræget og vanemenneske, når det kommer til min morgenmad. Sådan er der i virkeligheden nok mange, der har det, forestiller jeg mig. Det hænger for mit vedkommende i høj grad sammen med, at jeg om morgenen bare ikke orker at skulle vurdere og beslutte, hvad
Mere

Vaniljecookies med kokos, nødder og solsikkekerner

I fredags havde Anne givet sig kast med Janes lækre cookies – og hun lokkede, gjorde hun, for da jeg fandt ud af, at de andre herhjemme skulle have kage (af den ikke LCHF-venlige slags) om aftenen, røg jeg fluks ud i køkkenet og bagte min egen portion. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at de vitterligt var i ovnen på 5 minutter og i min mund på 30! Det er da en tilberedningstid, der
Mere

Vaniljefudge – syndig og god

De gode chokoladetrøfler var selvfølgelig ikke det eneste, jeg havde med til uddeling på job på min fødselsdag i sidste uge – man er vel et madøre! Jeg havde faktisk haft gang i den helt store godteproduktion i dagene op til, så jeg havde også de fantastisk lækre bounties med, der, som altid, faldt i yderst god jord – selv efter jeg fortalte, at der ikke var noget (tilsat) sukker i noget af det 😉
Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *