Sommer

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist det meste kød – i alle tilfælde stort set alt det, jeg fik serveret, så vidt jeg husker. Men en dag bestemt jeg altså, at jeg skulle være vegetar. Jeg tror, at min argumentation primært gik på, at jeg gerne ville spise mere grønt, hvilket
Mere
bananis

Bananis med peanutbutter og chokolade

Den anden dag da solen stadig skinnede og vi havde sommer, fik jeg en pludselig lyst til is. Det er bestemt ikke en sjælden begivenhed, og jeg er ikke bleg for bare at købe min is færdiglavet, men lige på denne dag havde jeg lyst til is med banan- og peanutbuttersmag, og eftersom 1) jeg aldrig har set den smag i butikkerne eller iskioskerne og 2) jeg havde både frosne bananer og peanutbutter (så meget peanutbutter!) i mine køkkenskabe, virkede det ret så oplagt bare at lave isen selv for en gangs skyld. Det er efterhånden længe siden jeg første
Mere
BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

Det er faktisk meget sjældent, at jeg griller. Og det er egentlig hverken fordi jeg ikke kan lide det eller ikke gider det. Det er måske en lille smule, fordi jeg ikke kan finde ud af det sådan rigtigt, men det skyldes nok mere manglende øvelse end decideret mangel på talent – forhåbentligt 🙂 Det er bare aldrig noget, jeg har gjort særligt meget i. Da jeg var yngre og boede hjemme, var det altid min far, der grillede. Da han døde, holdt vi andre faktisk lidt op med det. Men når det så ind imellem er så fantastisk vejr,
Mere
blomkaal-edamame-jordbaer-feta-2

Blomkålsbulgur med jordbær, edamamebønner og feta

Tirsdag aften kom jeg hjem efter at have spenderet en uge i de varme lande sammen med en af mine bedste kollegabuddies. De af jer, der følger mig på Instagram, har måtte finde sig i mit feriespam den sidste uges tid, så I er nok helt ajour med mine udfoldelser på Tenerife, ha! Typisk nok faldt vores ferie så lige sammen med den periode, hvor vejret var allervarmest i Danmark, så den del gik jeg glip af. Umiddelbart ser det jo ikke ligefrem ud til, at vejret den næste periode er særligt positivt. I hvert fald ikke ud fra min
Mere
Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Jeg foretrækker oftest at planlægge mine måltider først og så derefter købe ind til det. Jeg synes nemlig ofte, at jeg kommer lidt i vildrede, hvis jeg pludseligt skal finde på noget at lave ud fra en enkelt eller flere specifikke råvarer. Men så sker der alligevel en sjælden gang dét, at en tvungen opfindsomhed ender i noget virkeligt, virkeligt godt! Fx et blomkålshoved som skal bruges, og som først medfører den største fantasiløshed længe – men så efter en gennemtravling af gemte opskrifter inspirerer en fantastisk lækker salat. For eksempel. Og så kommer vi til dilemmaet. For ofte er det
Mere
Blomkålssalat med radiser og ærter

Blomkålssalat med radiser og ærter

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg troede. Eller det vil sige: I vinterhalvåret er det nemmere at undvære kartofler, end jeg havde frygtet. Jeg kommer dog helt sikkert til at skulle have nye kartofler mindst et par gange i løbet af den kommende sommer – jeg elsker dem så højt, at
Mere
Bønnesalat med vandmelon og feta

Bønnesalat med vandmelon og feta

Til trods for at jeg lidt føler, at jeg med min overvældende solskinsglæde i går er kommet til at jinxe os, skal I alligevel ikke snydes for dette helt og aldeles skønherlige sommermåltid. Jeg er heldigvis optimistisk nok til at tro, at der kommer masser af solskin igen lige om lidt (eller også har jeg et lidt for tæt forhold til dmi.dk)! For et par dage siden var jeg i Netto og blev fristet af en billig vandmelon, som jeg straks nuppede med hjem. Frugt er jo ellers ikke noget, jeg normalt spiser så meget af, men jeg får dog,
Mere
Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Så er det vist officielt og ubestrideligt, at foråret langt om længe er kommet for at blive! Hvilket altså er ret skønt, hvis I spørger mig! ☀❤ Og derfor må det vel også være på tide med nogle mere forårsagtige retter. Kender I de dage, hvor man – nærmest ved et lykketræf – bare får lavet lige præcist det måltid mad, man har allermest lyst til? Sådan en dag havde jeg i søndags. De lunere grader var vist steget mig til hovedet, for menuen jeg endte med at lave kunne lige så vel have hørt hjemme til en grillaften på
Mere
Ciderkylling, jordbærsalat med spinat og feta, samt nye kartofler og hvidløgssmør

Ciderkylling, jordbærsalat med spinat og feta, samt nye kartofler og hvidløgssmør

Kun et par dage efter at jeg havde sagt, at jeg ikke kunne leve uden nye kartofler og da helt bestemt skulle have dem til sommer (kun for at komme med et alternativ til kartoffelsalat), gjorde jeg netop dét. Altså spiste nye kartofler, ikke. Og det var guddommeligt! Altså, bevares, resten af måltidet var bestemt også af overjordisk kvalitet – måske vi bare skal konkludere, at fredagens lækre sommermiddag generelt var i den himmelske klasse? (ja, jeg er har en synonymordbog, og jeg er ikke bange for at bruge den!) 😀 Jeg havde inviteret min bror forbi og sammen fik
Mere
Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

I lørdags havde grillen herhjemme sin sæsonstart – en spontan idé udviklede sig pludseligt i den retning. Generelt har jeg besluttet at jeg i år skal være bedre til at grille også selv om der “bare” er tale om et par kyllingespyd eller lignende – det behøver ikke nødvendigvis være en stor produktion hver gang, har jeg besluttet! Og så skal jeg grundlæggende bare blive bedre til at grille, for det er altså bare ikke en af mine spidskompetencer, kan jeg godt afsløre! Har I nogle gode tips og råd? Til trods for mine manglende evner udi grillkunsten blev disse
Mere
ingefaerlemonade

Ingefærlemonade

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt”. Jeg synes relativt ofte, jeg hører folk lovprise Danmark på grund af vores skiftende årstider, og at det ville de absolut ikke gå glip af. Det at have “vejr” på den måde, som vi har herhjemme, er jo ikke noget der er en lige så stor selvfølge alle andre steder. Måske det også er derfor, vi faktisk snakker så meget om vejret. Ikke desto mindre kunne jeg snildt undvære årstiderne, hvis jeg bare fik lov at have sommer og sol året rundt. Hvad skal jeg bruge kold og blæsende efterår og vinter til, når jeg kan have
Mere
melongranita

Forfriskende melongranita med mojitosmag

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“ I går opdagede jeg helt tilfældigt, at det faktisk var 24 (nu 25 vel) dage siden mit sidste blogindlæg. Sådan noget bør man nok ikke træde i, men jeg har aldrig været så smart – så hov! Det var ikke lige meningen, at jeg skulle holde så meget ferie denne sommer. Jeg ville næsten ønske, at jeg lige kunne være smart og sige hey, det er sgu fordi jeg har været i gang med et eller andet vildt spændende projekt, som I nok skal høre mere om meget snart, men det ville være ren og
Mere
grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
grovtaerte-med-skinke-broccoli-og-ost-0

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

I går lavede jeg en tærte med broccoli, skinke, ost (mest fordi jeg lige havde det) i en lækker grov bund fundet her. Det er en meget enkel tærte, og dejen er faktisk nok den nemmeste tærtebund, jeg har prøvet længe, da den bare kan røres sammen i hånden med en ske og trykkes ud i formen så let som ingenting. Og så smager den samtidigt godt. Faktisk er det nok også den groveste tærtebund, jeg nogensinde har prøvet – oftest har jeg jo gerne mindst halv hvedemel i. Win-win-win… eller hvor mange win’er skal der være? I går var
Mere
persillesovs-1

Guddommelig persillesovs – med tilbehør

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo allerede én opskrift på stegt flæsk med persillesovs og blomkål her på bloggen, men denne her er faktisk nok bedre, tror jeg. Til den gamle opskrifts forsvar skal det dog lige siges, at jeg jo ikke har lavet den udgave i snart to år, bare
Mere
indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-4

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja, i mandags sad jeg selvfølgelig alt for ude længe i solen og forårsvejret uden jakke på. Hvilket betyder, at jeg nu har fået min første officielle forårsforkølelse. Klassisk! Suk mand… Men man skal ikke græde over spildt mælk (eller snot, ahem), så i stedet vælger
Mere
Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

Jordbærkage med mandelbund og lime- og mascarponecreme

2. pinsedag var jeg til pinsefrokost med den pukkelryggede. Vi var endt på noget mild sammenskud, som i praksis udmøntede sig i, at min tante stod for forret, min bedstemor for hovedret og jeg for desserten. Egentligt en udemærket arbejdsfordeling, hvis det endelig skal være – så havde jeg nemlig en undskyldning for at få lavet den jordbærkage, jeg længe har haft i tankerne. En hurtig googlesøgning på “pinse dessert” fortalte mig desuden, at “mange spiser ovnstegt kylling og nye kartofler til pinse og en eller anden form for rabarber/eller jordbærkage til dessert” (fra Arla). Om det er rigtigt, skal
Mere
Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Denne opskrift har faktisk ligget på bloggen i over et år nu, men jeg tænkte, at det var på tide med en reprise. Hvorfor? Jo, ganske enkelt fordi det er den bedste kartoffelsalat i verden. No joke. Eller okay, måske er det en smagssag, men det her er vitterligt min yndlingskartoffelsalat. Der er bare noget med blandingen, som er et kæmpe hit hos mig. Hvis man ikke kan lide blomkål eller radiser, er hitfaktoren nok mere begrænset 🙂 En anden grund til denne genudgivelse er at de gamle billeder var absolut gruopvækkende. Uf. Så nu er det kommet nye på
Mere
IMG_0721-1

Koldskål

Så vidt jeg husker, har jeg faktisk aldrig lavet almindelig koldskål selv! Jeg har lavet hindbærkoldskål mange gange, men ikke den helt “rene”. Efter at have set mange indlæg rundt omkring blogland med lækre koldskålsbilleder, kunne jeg til sidst ikke modstå fristelsen længere. Så jeg besluttede mig for at lave den selv – både fordi jeg gerne ville prøve og fordi jeg godt kan lide at vide, hvad tingene indeholder, men også fordi jeg, de sidste par gange, jeg har fået “den gule” koldskål, ikke har været særligt tilfreds med den. Og hold nu op, hvor smagte det godt, det
Mere
Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Koldskål med mandelkammerjunkere og jordbær

Der kan vist ikke sås nogen tvivl om, at koldskål er den ultimative sommerdessert, vel?! Og ikke kun dessert faktisk, hvis vi skal være ærlige – jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der ofte tyr til koldskål på de allervarmeste dage, hvor al andet madlavning virker som den mest uoverskuelige opgave nogensinde. Så er en rar og kold skål (høhø) flydende sommer lige i øjet. Og koldskål kan faktisk udemærket laves LCHF – og det er hverken (nødvendigvist) sværere eller mere besværligt end at lave den klassiske udgave. Jeg har før benyttet Janes koldskålsopskrift til at
Mere
koldskaals-chia1

Koldskåls-chiagrød

Jeg er lidt bagud med det der blogning. Og så var det ellers tanken, at jeg skulle have samlet lidt op i går, men der skete der så i stedet det, at jeg havde de tarveligste tømmies, så alene det, at jeg fik gået en masse og ordnet diverse andre ting er faktisk lidt af en bedrift. Der var i hvert fald ikke overskud til særligt meget andet, og jeg spiste chips til aftensmad, så mere er der vist ikke at sige om den sag 😉 Men for lige at komme tilbage i blogging-groove’t starter vi lige lidt blødt op
Mere
Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Koldskålsis med brændte mandler og jordbær

Fremover når nogen spørger mig, hvad sommer er for mig, vil jeg uden tøven svare denne is. Den er vitterligt indbegrebet af sommer! Sæsonens allerrareste dessert (koldskål, duh!) kombineret med den allerbedste måde at blive kølet ned på (is, forstås). Kan det blive mere sommerligt? Jeg tror det ærligt talt ikke! Jeg har brugt Janes opskrift på koldskål og så blot kørt den igennem min nyindkøbte dejlige ismaskine – den vil klart blive brugt meget i løbet af de næste par måneder, kan jeg mærke! Resultatet blev skønt, lækkert, friskt, syrligt, sødt og cremet – alt i alt en skønherlig
Mere
koldskaalsknas4

Koldskålsknas

Det er en universelt anerkendt sandhed, at enhver sommerdag kun bliver bedre med tilførelsen af koldskål. Og det gælder naturligvist uanset, om man spiser den i en LCHF-udgave eller i den mere traditionelle. Begge smager fortræffeligt – men dog bedst med noget knas på, hvis I spørger mig. Jeg kan egentligt som sådan godt lide kammerjunker – men dels er de jo hverken LCHF eller glutenfri eller noget som helst – og dels er det jo ligesom at spise småkager til aftensmad. Bevares, jeg er da bestemt ikke for fin til at spise kage til aftensmad, men hvis det skal
Mere
koldskaalsshake

Koldskålsshake med jordbær

Nåmmen i mandags flyttede jeg jo ind i min nye og ret så fantastiske lejlighed, og selv om jeg løbende kommer mere og mere på plads, har jeg endnu ikke brugt super meget tid i køkkenet, så det er udmundet i nye opskrifter til jer. Det skal jo nok komme! Først er der lige en færdig udpakning, jeg gerne vil have mere eller mindre overstået – plus jeg skal have fikset min ovn og skaffet møbler og så videre. Ooog så er der jo lige en håndfuld eksaminer om ikke så længe, der også lige skal overstås. Ahem. Så for
Mere
Laks med asparges, spinat og citroncreme 5

Laks med asparges, spinat og citroncreme

Stik imod de normale anbefalinger (og mine egne) er jeg faktisk ofte rigtigt dårlig til at spise efter sæson. Bevares, jeg gør det da, da det jo både er billigere og ofte også sundere, men tit får jeg lyst til retter, der er helt uden for sæson på de helt forkerte tidspunkter. Har flere gange præsteret at lave suppe på en (højhellig) augustdag og jeg har altid meget mere lyst til jordbær om vinteren. Ikke skide hensigtsmæssigt egentligt. Men græsset er vel altid grønnere, er det ikke sådan, det er? I tirsdags var min madplan, det fine forårsvejr, mine smagsløg
Mere
Laks og flødespinat med citron

Laks og flødespinat med citron

Jeg skulle lige til at starte endnu et indlæg med at fortælle begejstret om hvor højt jeg nu elsker denne eller hin specifikke ingrediens. Men så gik det op for mig, at det gør jeg jo aaaltid. Måske jeg bare nemt bliver begejstret af mad, jeg godt kan lide? Måske det faktisk også netop er et kriterium ved at være madblogger? Formentligt. Men sådan har det nu ikke altid været, og derfor vil jeg i dag i stedet fortælle jer en lille historie: Der var en gang en lille pige, som var kræsen. Eller, det vil sige, så kræsen var
Mere
Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Det er vist langt fra nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med fisk. Men de sidste dage føler jeg efterhånden næsten, at det har taget overhånd, haha! Bevis nr. 1: Hvis vi tæller hele dagen i dag med, har jeg de sidste fem dage spist fisk til 6 ud af 10 måltider! Det er altså ret meget – selv for mig 😀 Bevis nr. 2: Jeg er et badedyr – måske det skyldes al det fisk. Bør jeg være bange for snart at udvikle gæller? Hmm… Smart under vand, ikke så smart i hverdagen, hvis I spørger mig! Nå,
Mere
IMG_2422

Maskeret blomkålssalat

Jeg kom lige til at tænke på noget i dag. Jeg har vist egentligt aldrig fået fortalt jer, at jeg officielt er blevet bachelor nu – altså som i bachelor i dansk og engelsk 🙂 Men det er jeg i hvert fald. Jeg havde min sidste eksamen den 28. juni, og er faktisk endt med overraskende gode resultater – overraskende fordi jeg, som jeg vist også har fortalt, ikke har været voldsomt motiveret dette semester. Men ikke desto mindre klarede jeg det, og nu er der et godt stykke tid, til jeg skal studere igen – hvilket egentlig er en
Mere
Pandestegt pangasius med salat af avocado, tomat, majs og basilikum

Pangasius med salat af avocado, tomat, majs og basilikum

  Det her er endnu en af de der opskrifter, der alligevel ikke rigtig er opskrifter, men snarere en anbefaling. Dette er hvad jeg fik i lørdags, og det var knaldhamrende lækkert! Og ikke mindst nemt, hvilket jo er en ideel kombi efter min mening 🙂 Ideen opstod faktisk fra en bog af alle steder – altså en helt almindelig skønlitterær bog, som dem jeg læser i hobetal for tiden (se selv min Goodreads profil!). Håndfast bevis på at det kan betale sig at læse ;D Selvom det ikke længere var lækkert sommeragtigt vejr i weekenden, kom jeg i sommerstemning
Mere
pastasalat-med-tomat-mozzarella-og-basilikum-0

Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum

    Denne opskrift er virkeligt enkel, men samtidigt virkeligt lækker. Jeg laver den ret tit – og jeg tager for det meste bare de forskellige ingredienser på gefühl. Mængderne i opskriften er altså bare vejledende. Som en lille bemærkning er det ret vigtigt med gode tomater, der smager af noget. En god måde at tjekke dette på, når man står i supermarkedet, er ved at dufte til dem. Tomater, der dufter af tomat, smager oftest også af en masse. Som en sidenote er tomater, der hedder Marzano til efternavn, altid lækre, efter min mening! Spis evt. med ristet broccoli.  
Mere
Sommermad: pil-selv rejer, spidskålssalat og aioli

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert fald sommerbarn med stort S – altså lige hvis vi ser bort fra, at jeg faktisk er født i januar. Og at jeg også er en blegfis med stort B, selv om jeg nu gør mit bedste for at ændre på sidstnævnte. Eller – det
Mere
IMG_3321

Quinoa med asparges, spinat, pinjekerner og feta

 Nu er jeg igen inde i en af de perioder, hvor jeg ikke rigtigt gider at lave mad. Det sker desværre ind imellem. En smule bliver det dog stadig til – fx denne ret med quinoa, asparges, spinat, pinjekerner og feta samt citron, hvidløg og basilikum, som jeg lavede for nok snart halvanden uge siden. Jeg ELSKER forresten quinoa – selv om jeg ikke tror, det har været så tydeligt hidtil på bloggen. Måske det er fordi, langt de fleste retter, jeg laver med quinoa, er så enkle, at det ikke engang kan betale sig at blogge om dem. Denne
Mere
Sød og blød rabarbergrød

Rabarber- og jordbærgrød

Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg har fortalt jer, at jeg er begyndt at abonnere på grøntsager fra Aarstiderne. Eller måske fortalte jeg kort, at jeg først havde bestilt kuk-kassen, men den fungerede faktisk ikke for mig. For mange salatgrøntsager og løg. Nu er jeg skiftet til at få kålkassen og den lille avocadopose hver eller hveranden uge, og det fungerer meget bedre! Dels er kål jo i forvejen en af de slags grøntsager, jeg spiser allermest af – og det samme er avocado – og dels slipper jeg for spild af nogen art, hvilket desværre var en risiko
Mere
Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Ingen rabarber uden rabarbercrumble! Eller – det tror jeg i hvert fald ikke. Som jeg også nævnte i går, er jeg jo ellers ikke ligefrem ekspert på området, men man lever jo, så længe man lærer! Eller også er det omvendt ;P Hvis vi lige smider den dér jantelov lidt ud af vinduet et øjeblik, så vil jeg gerne have lov at sige, at denne crumble virkeligt er en succeshistorie! Nu er det jo ellers ikke fordi, jeg ikke normalt har held med mine opskrifter. Umiddelbart vil jeg nok sætte min succesrate til en 97%, hvis vi så lige regner
Mere
rabarbertaerte-2

Rabarbertærte med mazarinfyld

Jeg lovede jer jo en ny rabarberopskrift, og jeg holder, hvad jeg lover! Selv om der kan gå lidt tid, hvis der så lige kommer en flytning i vejen. Jeg havde egentligt ikke helt bestemt mig for, om jeg ville lave noget sødt eller noget salt, men så havde en af mine kollegaer en rabarbertærte med, og så var beslutningen faktisk taget for mig. Tilbage var bare at tage mig sammen til rent faktisk at bage. Men eksamenslæsning kalder jo om noget på overspringshandlinger, og hvad er bedre end bagning? Så her får I nu endeligt opskriften på den lækreste
Mere
rejesalat-1

Rejesalat/skagenröra med avocado

Det kommer nok ikke bag på nogen i denne forsamling her, at jeg har nogle rimeligt overvældende og nærmest endeløse inspirationslister. Lister med retter, jeg gerne vil lave, opskrifter, der skal afprøves, og generelt madideer af alverdens slags. Og eftersom jeg hele tiden og løbende føler til de lister, gør jeg mig absolut ingen forhåbninger om nogensinde at nå til bunds deri. Men det er nok også meget godt faktisk. For den dag, jeg løber tør for information og ideer, er den dag, jeg lige så godt kan holde op med at blogge. Og jeg holder heldigvis alt for meget
Mere
salade-nicoise-3

Salade Niçoise

Jeg har mange svagheder, det skal jeg være den første til at indrømme – både når det kommer til mad og sådan generelt, selv om det nu mest er mad, jeg mener lige nu. Mange af mine madrelaterede svagheder er sæsonbetonede, hvilket, jeg egentligt tænker, er meget normalt. Om sommeren er en af mine største svagheder nye kartofler. Selv om jeg altid har været ret vild med kartofler i alle former, udgaver og variationer, og tidligere i mit liv flere gange har præsteret at spise et aftensmåltid bestående udelukkende af kartofler og sovs (det var især i mine vegetardage), er
Mere
IMG_2003

Salat med varmrøget laks, avocado og tomat

Det her er egentlig ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en virkelig god ide. Efter min mening i hvert fald 🙂 I løbet af den sidste uges tid har jeg haft voldsomt lyst til varmrøget laks. Så da jeg alligevel var i Føtex og købe ind i tirsdags, købte jeg et stykke. Desværre er varmrøget laks jo lidt smådyrt, så det værste ved det er altid, at når først man spiser det lidt, har man lyst til det igen. Og det er altså ikke noget jeg har råd til at spise særligt tit. Eller, så slemt er det jo
Mere
spidskaalmajsbacon-2

Sauteret spidskål, majs, bacon og rosmarin

Jeg er noget krævende, når det kommer til betegnelsen “sommer”, så jeg går altså endnu ikke med til, at det er mere end højst forår. Men selv om sommervejret lader vente på sig, kan vi jo godt spise sommermad – det har jeg i hvert fald gjort her! Kombinationen af sauteret kål, majs og bacon har jeg nu efterhånden fået flere steder. Først på Foderbrættet tilbage i december som tilbehør, og senest i en burger på Siders. Begge gange tænkte jeg, at den kombination da egentligt var ret fantastisk, så nu har jeg genskabt den hjemme. Der er noget ved
Mere
seafoodtærte-1

Seafoodtærte = tærte med grønne asparges, laks, rejer og ærter

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det – men der er rent faktisk asparges i denne tærte! Og det en masse oven i købet! Som nævnt havde jeg jo bestilt en bunke grønne asparges hjem fra Aarstiderne, og den første halvdel blev altså brugt til denne tærte. Det er en tærte, jeg første gang lavede for flere år siden, og længe har haft lyst til at lave igen – dels i en LCHF-udgave og dels i en udgave med dertilhørende nye billeder. For billederne i det gamle indlæg var rædderlige, rent ud sagt! Men
Mere
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron

Speltkerner med grønne asparges, ærter, rejer og citron

Lige siden jeg så at der flere der var begyndt at få grønne asparges i deres diverse grøntkasser, har jeg selv haft lyst til asparges. Så da Netto i denne uge havde et bundt grønne asparges af ret fin kvalitet til 15 kroner, slog jeg straks til! Jeg synes at asparges næsten nødvendiggør et måltid der er friskt og sommerligt, så jeg valgte at lave en ret med rejer og citron – samt ærter og speltkerner. Egentlig ville jeg have haft brugt bulgur, men det viste sig, at jeg var løbet tør, så det blev speltkerner. Alle slags korn kan
Mere
Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest tilbage, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge til. Sker det mon også for jer? Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke bare kan spiser det på “alt” – hvis jeg kunne det, skulle jeg jo nok få det brugt.
Mere
spidskaalradisermormor-2

Spidskålssalat med radiser og mormordressing

I går havde jeg sådan en dag, hvor jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg gad at spise. Egentligt havde jeg kun lyst til koldskål, men omvendt havde jeg en af de dage, hvor jeg reelt godt gad at spise noget ordentligt. Kender I det? Man har lyst til noget andet, end man gider? Eller omvendt? Jeg tillader mig at formode, at vi alle har det sådan en gang imellem. På min gåtur researchede jeg altså lidt (det gør jeg tit, så hvis I ser en gående type oftest omkring Søerne med næsen i en iPhone, er der stor sandsynlighed for,
Mere
spinatsalat-med-melon-avocado-mozzarella-og-sproedt-drys-0

Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Endnu en gang er jeg blevet inspireret af en anden blogger. Denne gang er det hende her. Jeg lavede lidt om på mængderne, tilsatte mozzarella, som hun også foreslog, og brugte rapsolie i stedet for kokosolie. Det er virkeligt en lækker salat. Normalt er jeg ikke så forfærdeligt god til kun at spise salat, men denne indeholder mange af mine yndlingsingredienser, og eftersom der både er avocado, mozzarella samt nødder og kerner i hjælper det ekstra protein og fedt med at holde en mæt. Den ville sikkert også være lækker som tilbehør til noget kød af en art. Alt i
Mere
Squashgetti med pesto, feta og bacon

Squashgetti med pesto, feta og bacon

Jeg har nu været syg-agtig i noget, der efterhånden føles som en evighed. Men det er den slags sygdom, som aldrig slår sådan helt igennem, I ved? Så man bliver ikke hjemme og sørger for at blive rask, men tager af sted og venter spændt på, at man en aften kan falde i søvn uden to timers rallehosten først. Og på at man kan tale uden at lyde som en Kermit, der har slugt en motorsav. Sådan lyder jeg nemlig også lige for tiden. Ikke særligt tiltalende, skulle jeg hilse at sige. Nå, men det jeg ville sige med denne
Mere
Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på Instagram, Twitter eller Facebook har garanteret allerede set mig flashe den op til flere gange, men nu bliver selve bloggen altså også inddraget. Gode ting kan ikke vises eller nævnes for ofte, skal vi ikke lege det? 😀 Som I nok kan regne ud, er
Mere
vandmelon-agurk-feta-2

Vandmelon, agurk og feta = sommerfavorit! ❤

Øj, hvor er det bare et skønt vejr, vi (fortsat) har, hva’? Jeg har da vist “valgt” det perfekte år at køre staycation på! Jeg er vild med, at det er solrigt, varmt og rart – på alle punkter på nær ét enkelt. Som jeg har nævnt før, har min appetit det nemlig med at lide et ordentligt indhug, når det bliver meget varmt. Eller, nej, det er faktisk ikke helt rigtigt formuleret. Jeg er stadig sulten indimellem – dog mindre end normalt. Problemet er i virkeligheden nok snarere, at jeg ikke har lyst til mad – i hvert fald
Mere
Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Nej, det er absolut ikke en køn ret, det vil jeg gerne gi’ jer. Men nogle gange er en god omgang ruskomsnusk altså bare lige dét, man har brug for, kender I ikke det? Sådan havde jeg det i hvert fald i søndags, og eftersom jeg havde hakket kylling i køleskabet, skulle denne omgang rodsammen baseres på det. Derudover havde jeg så også et hvidkål i hr. køleskab, grønne bønner i fryseren og en pakke på dét tidspunkt uafprøvede miracle noodles i køkkenskabene. Resten er basisvarer for mig (Apropros: Jeg pønser på at lave et indlæg om mit basislager og
Mere
(Vist 151 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)