Supper

Ærtesuppe med bacon og creme fraiche

Når man er syg, er rygende varm suppe en nødvendighed – ja, nærmest en menneskeret! Det ved alle og enhver, er jeg sikker på. Og i denne uge har jeg været syg, ergo: Jeg lavede suppe. Når man er syg, er det dog samtidig lidt af et projekt at skulle ud og købe ind, så min suppe måtte blive til af det, jeg nu lige kunne grave frem fra gemmerne. Heldigvis havde jeg en pose
Mere

Bagt tomatsuppe

Vi kan vist efterhånden godt blive enige om, at det nu officielt er efterår desværre. Og efterår betyder suppe! I hvert fald for mig. Så i går lavede jeg mig sæsonens første portion. Nu lyder det ganske vist som om, jeg har været god og først lavet suppe nu pga. sæsonen, men i virkeligheden er det snarere fordi, min stavblender har været i stykker, indtil jeg endelig tog mig sammen til at købe en ny
Mere

Spicy thaisuppe med rød karry, kokos og rejer

Selv om solen langt om længe har vist sig i dag, lader det alligevel til, at alle er syge for tiden. Der er i hvert fald seriøst mandefald både på mit studie og job. Jeg tog selv min tur for et par uger siden, så jeg er heldigvis (7-9-13) indtil videre sparet for en ekstra omgang, men selv om jeg ikke kan teste det på egen krop, vil jeg alligevel vove at påstå, at denne suppe
Mere

Blomkålssuppe med hvidløgsstegte kantareller og bacon

Kender I det, når man ind imellem bliver tvunget til at skulle sætte ord på, hvad man rent faktisk er god til? Det kan jo fx, sådan rent hypotetisk, ske i forbindelse med, at man mister sit job og derfor skal til at skrive jobansøgninger. Altså sådan hypotetisk set, ikke. Nå men i dag gik der i hvert fald en prås op for mig, og jeg fandt frem til i hvert fald én ting, som
Mere

Blomkålssuppe med rejer

Eftersom jeg var til hyggemiddag med min projektgruppe onsdag og i går var i Metro med min mor og bror og derfor kom sent hjem, havde jeg brug for noget aftensmad tirsdag, som enten kunne laves til bare én portion eller som kunne spises til frokost dagen efter. Jeg besluttede at det skulle være noget med rejer, for det havde jeg i fryseren. Derudover skulle det ikke tage alt for lang tid, da jeg dels
Mere

Broccolisuppe med chili- og limerejer

  I søndags fik jeg suppe. Nærmere bestemt broccolisuppe, som jeg – til trods for mit store kærlighedsforhold med broccoli – aldrig har lavet. Det måtte der laves om på, havde jeg besluttet, så jeg gravede denne opskrift frem, som længe har ligget i gemmerne. Det jeg faldt for ved Marians opskrift frem for så mange andre var, at toppingen virkede virkelig lækker – og ikke som noget, jeg havde set før. Og det var
Mere
Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - servering

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin

Efter snart at have blogget on-and-off i over to et halvt år, sidder det dér med at huske/skrive ned, hvad retter indeholder, nærmest på rygraden. Det er en vane, der er så indgroet, at jeg efterhånden gør det uden at blinke. Og netop det er faktisk en af mine yndlingsting ved at have en blog. For nogle gange får man – næsten som ved et lykketræf – lavet noget, der bare er helt og aldeles
Mere

Gylden kartoffel- og porresuppe med sprødt kalkunbacon

Til trods for min suppebesættelse var det pludselig lang tid siden jeg sidst havde fået rigtig hjemmelavet suppe – eller okay, halvanden uges tid, men hvem tæller. Så da jeg som ved et lykketræf havde alle ingredienser til at lave en god gammeldags kartoffelsuppe med porrer, var jeg ikke længe om at beslutte mig. Det bedste var, at jeg havde en pakke kalkunbacon og noget hjemmebagt brød i fryseren, som passede perfekt dertil. Jeg legede
Mere

Hvidløgssuppe med 44 fed

Jeg kører på med projekt “farvel forkølelse”, denne gang med en hvidløgssuppe som lyder noget heftigere, end den faktisk er. Inden for de naturlige forkølelsesremediers verden er hvidløg efter sigende en af topscorerne – jeg har i hvert fald hørt, at det både skulle være godt for immunforsvaret, kunne bekæmpe virus og generelt være forkølelsesforebyggende. Den forebyggende del er jo lidt for sent nu, men hvis de andre ting har bare et gran af sandhed
Mere

Jordskokkesuppe med ristede blomkålsbuketter og sprød skinke

Da jeg i går havde noget familie på besøg serverede jeg denne suppe samt noget brød, som jeg bagte, der blev ret lækkert og passede perfekt til (mere herom i morgen). Suppen er fra Spis Bedre 2/11, og er en af de opskrifter, som jeg længe har haft liggende et godt stykke tid. Men nu hvor jeg nærmest er besat af supper lige for tiden (bevis) fik jeg endelig taget mig sammen til at lave
Mere
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos1

Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

Jeg vil gerne lige starte med at slå fast, at selv om det der med at være mejerifri er noget, mange LCHF’ere gør sig i, er det ikke noget, jeg har planer om at forsøge mig med på nuværende tidspunkt. Tonsvis af respekt til dem, der kan klare det, men jeg tror, at det bliver for kedeligt i længden for mig. Og så er jeg også usikker på, hvor jeg ville skulle få store dele
Mere

Karrysuppe med hvidkål, grønne bønner og valgfri protein

De sidste par dage når jeg har skulle finde ud af, hvad jeg gider at spise, har jeg kun haft lyst til følgende tre ting: lækker bøf (ja, nu er jeg sådan en, der spiser bøf) med herlig hjemmelavet bearnaise og grøn salat magen til den, jeg spiste i fredags (i øvrigt første bøf i maaange år, og jeg er endeligt overbevist! Endnu et tjek til nr. 9 på denne liste), fisk-rosenkål-bacon-flødesovs-kombien, eller asiatisk mad.
Mere

Karrysuppe med rejer

Opskrift udgivet første gang 30. marts 2011   I går afleverede vi projekt og jeg har nu officielt læseferie. Yay! Det er desuden virkelig lækkert at have “fri” i december og have mulighed for rigtigt at jule – det har jeg ikke rigtigt kunne siden jeg startede på uni. Så må vi se, hvad der kommer ud af det – indtil videre er jeg i hvert fald lige taget hjem til min mor og bror
Mere

Kokossuppe med kylling, broccoli og rød karry

Jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der har en tiltagende større lyst til mad af den comfort-agtige type. Denne suppe, som jeg netop har indtaget som en lækker og lidt luksuriøs søndagsfrokost falder direkte ind under den kategori. Jeg er stadig ikke helt tilbage mit sædvanlige madøre-selv, men jeg er da på vej. Og sådan en wokret her er bare ideel, synes jeg, netop fordi det bare er så nemt. Og
Mere

Rød linsesuppe med kokosmælk og lime

Denne suppe er skabt med inspiration dels fra en opskrift i Magasinet Mad! 04/11 og dels fra denne opskrift fra Green Kitchen Stories (som desuden er en blog med utrolig flotte billeder, hvis I ikke kender den I forvejen!). Jeg valgte at blande de to, da jeg på den ene side rigtig godt kunne lide ideen med kokosmælk, som de lavede den i Mad! – hvis I ikke allerede har opdaget det, er jeg ret
Mere

Spicy thaisuppe med rejer

For godt halvanden uge tid siden, lavede jeg den lækreste thaisuppe. Den var virkeligt god, og havde den perfekte thai-agtige sammensætning af smagsindtryk. Lækkert! Og ja, jeg må godt rose den til skyerne, for det er faktisk ikke mit eget påfund, men derimod inspireret af Janes opskrift. Jeg ændrede selvfølgelig et par småting her og der (som man nu engang gør), men som udgangspunkt er æren altså hendes 🙂 Hver gang jeg får suppe, undrer
Mere

Tomat- og squashsuppe med pesto og osteklatter

Typisk. Lige som man i sidste uge gik og nød forårsvejret og de lidt lunere temperaturer og tænkte, at NU måtte vinteren da være forbi, skyllede den sibiriske vinter og orkantilstande ind over os igen. Jeg magter sgu snart ikke mere! Selv om det i skrivende stund er blå himmel udenfor, og solen skinner, ville jeg ofre ret meget for lunere vejr. Jeg er træt helt ind til knoglerne af at fryse hele tiden og
Mere

Tomatsuppe med kartoffel, gulerod og mascarpone

I tirsdags blev min forelæsning aflyst pga. sygdom, så jeg havde pludselig en helt fri dag. Og når jeg har fri, skal der laves lækker frokost! Det passede meget perfekt med, at jeg havde en rest mascarpone, fra da jeg lavede cheesecake for snart to uger siden, som det var på høje tid at jeg fik brugt. Jeg havde en gang for et godt stykke tid siden set, at Ann-Christine havde lavet en tomatsuppe med mascarpone
Mere

Tomatsuppe med mascarpone og basilikumsolie + krydrede hvidløgsflutes

I går var en af de der herlige (not so much) dage, hvor det øs-pøs-regnede om eftermiddagen, da jeg skulle cykle hjem fra jobbis. Og oven i købet skulle jeg ikke engang direkte hjem, så jeg var så heldig at blive tæt-på-gennemblødt hele to gange på én eftermiddag. Hvor heldig har man lov at være?! Det er ikke lige i de tilfælde, man sætter mest pris på at være cykeltypen – selv om jeg resten
Mere

Ultracremet broccolisuppe med cheddar

Kender I det med, at der er nogle ting, man faktisk virkeligt godt kan lide, men som man bare i perioder helt glemmer eksisterer? Sådan har jeg det med broccoli. Egentligt elsker jeg broccoli, men af uforklarlige årsager kan der til tider gå lang tid, hvor jeg ikke købet et eneste hoved. Hvorefter jeg gå i den anden grøft og slæber utallige broccolihoveder hjem. Og så føler jeg mig i øvrigt lidt latterlig – på den gode
Mere

4 comments

  1. Ville ønske der var nogle ikke-blendet supper, de gode gamle med feks kartoffel stykker, grove grøntsager, kylling osv. Jeg synes alt der kommer frem når man søger efter supper er blendet variasioner. Smager også super, men det er da lækkert med lidt bid 😀 ellers super inspirerende side du har, jeg har allerede en hel liste der skal afprøves fra imorgen 😀
    Tak for kigget 🙂

    1. Hej Sarah. Dejligt at du kan bruge siden 🙂
      Det er faktisk med fuldt overlæg fra min side af, at der ikke er flere ikke-blendede supper – dem er jeg nemlig ikke så vild med. Jeg elsker til gengæld de cremede blendede supper, og så synes jeg også, de mætter mere. En suppe med “klumper” dur kun for mig, hvis det er med masser af melboller – hvilket jeg jo desværre ikke så godt kan tåle 🙁 Så det er vist det, man kalder en lose-lose situation 😉
      Biddet i mine supper plejer jeg at få fra noget sprødt fyld ovenpå, så det ikke bare føles som at sidde og spise babymad 😛
      ~Xenia

  2. Iiih der er så mange lækre supper, at jeg slet ikke kan vælge hvad for en jeg skal lave. Nå..må vel bare starte fra en ende og spise mig frem 😀

    Mega lækker blog du har her – jeg er fan 🙂

    1. Mange tak, Nana! Fra en ende af er ikke en dårlig ide – men må jeg have lov især at anbefale blomkålssuppen med hvidløgsstegte kantareller og bacon, græskarsuppen, jordskokkesuppen, karrysuppen med hvidkål eller tomatsuppen med mascarpone? Det er mine personlige favoritter i hvert fald 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *