Tilbehør

Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem...
Læs mere
bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist...
Læs mere
baconaerter-2

Baconærter, ovnbagt spidskål og stavblender-bearnaise (+hakkebøffer)

Ofte når jeg får en ny livret – eller genopdager en gammel – har jeg en tendens til at gå lidt i selvsving og spise den ene ting lidt for ofte i tiden derefter. Det skete for nyligt, da jeg første gang prøvede baconærterne her. De er inspireret fra denne facebookside, som jeg flere gange...
Læs mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu...
Læs mere
Bagt marineret tofu og stegte ris med gulerod, edamame og æg 8

Bagt marineret tofu

Tofu er ærligt talt ikke noget, jeg har gjort særligt meget i før. Hvilket er svagt ironisk, da jeg jo faktisk var vegetar i et par år 😀 Egentlig har jeg kun prøvet at lave det én gang før – nemlig i denne ret, og i betragtning af hvor begejstret jeg var for den ret,...
Læs mere
BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

Det er faktisk meget sjældent, at jeg griller. Og det er egentlig hverken fordi jeg ikke kan lide det eller ikke gider det. Det er måske en lille smule, fordi jeg ikke kan finde ud af det sådan rigtigt, men det skyldes nok mere manglende øvelse end decideret mangel på talent – forhåbentligt Det er...
Læs mere
BBQ-kyllingespyd og coleslaw

BBQ-kyllingespyd og coleslaw

For et par uger siden udgav Frk. Sveske denne opskrift, og jeg vidste med det samme, at det var noget jeg ville elske! Så selvfølgelig kom den på madplanen inden for et forholdsvis overskuelig tidsrum, så jeg kunne få bekræftet min mistanke. Det er jo hverken første eller sidste gang jeg har lavet coleslaw, så...
Læs mere
Bearnaise

Bearnaise

Jeg har altid været bearnaise-typen. I ved, typen, der vælger bearnaise, når der er valg mellem saucer og ligeledes oftest laver den sauce hjemme. Desværre har det tidligere altid været Knorrs, for jeg må indrømme, at jeg faktisk har syntes, at den smagte ganske fint (man kan jo vænne sig til hvad som helst, er...
Læs mere
biksemad1

Biksemad med glaskål, bacon og ærter

I sidste uges kålkasse fra Aarstiderne fik jeg et glaskål. Glaskål er et af de der lidt mere specielle kål, som der måske er færre, der har har hørt om og smagt, men den bedste måde at beskrive det på, tror jeg, er nok, at det smager lidt hen af mild broccolistok. Det er i...
Læs mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde...
Læs mere
blomkaal-edamame-jordbaer-feta-2

Blomkålsbulgur med jordbær, edamamebønner og feta

Tirsdag aften kom jeg hjem efter at have spenderet en uge i de varme lande sammen med en af mine bedste kollegabuddies. De af jer, der følger mig på Instagram, har måtte finde sig i mit feriespam den sidste uges tid, så I er nok helt ajour med mine udfoldelser på Tenerife, ha! Typisk nok...
Læs mere
Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Jeg foretrækker oftest at planlægge mine måltider først og så derefter købe ind til det. Jeg synes nemlig ofte, at jeg kommer lidt i vildrede, hvis jeg pludseligt skal finde på noget at lave ud fra en enkelt eller flere specifikke råvarer. Men så sker der alligevel en sjælden gang dét, at en tvungen opfindsomhed ender...
Læs mere
Blomkålsris med pesto og spinat + pølser

Blomkålsris med pesto og spinat

Er jeg mon den eneste, der bare ikke kan få for meget blomkål? Forhåbentligt ikke, for her kommer endnu en opskrift på noget tilbehør lavet af den lækre hvide kål. Tit hvis det skal gå hurtigt med aftensmaden hos mig, ender den på et par pølser og blomkålsmos – ligesom her. Den anden dag havde...
Læs mere
Blomkålssalat med radiser og ærter

Blomkålssalat med radiser og ærter

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg...
Læs mere
Blomkålstortilla

Blomkålstortilla

Oftest når jeg får mexicansk mad, spiser jeg det jo som bekendt bare som tacotallerkener – alt det gode i en stor bunke på en tallerken! Dét er lækkert. Og det var egentligt oprindeligt også bare det, jeg havde planlagt til i onsdags. Men så lå der pludseligt et halvt blomkål fra blomkålsrisottoen og stirrede...
Læs mere
stroganoff-1

Bøf stroganoff og hvidkålssalat med squash og æble

I dag har min roomie besøg af sin søster. Standard. Eller I ved, vi har jo ikke boet sammen så længe, men det er vel standard, at man har familiebesøg. Det var som sådan heller ikke det, der var pointen med historien. Pointen var, at jeg så i går aftes spurgte, om de så stod...
Læs mere
boennefritter-floedesovs2

Bønnefritter

Da jeg i går endnu en gang lavede en af mine all-time favoritter, nemlig den gode flødesovs og herligheds-bønnefritter, gik det op for mig, at jeg da vist faktisk aldrig har udgivet en reel opskrift på bønnefritterne. For shame! Det er jo ikke fordi, det er noget af det mest avancerede i verden. Nej, faktisk...
Læs mere
boennesalat-vandmelon-feta2

Bønnesalat med vandmelon og feta

Til trods for at jeg lidt føler, at jeg med min overvældende solskinsglæde i går er kommet til at jinxe os, skal I alligevel ikke snydes for dette helt og aldeles skønherlige sommermåltid. Jeg er heldigvis optimistisk nok til at tro, at der kommer masser af solskin igen lige om lidt (eller også har jeg...
Læs mere
Broccoli med feta og bacon

Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over...
Læs mere
Broccolisalat med bacon og æble

Broccolisalat med bacon og æble

Først og fremmest vil jeg gerne lige knytte en kort bemærkning til dagen i går, der nemlig var lidt af en milepæl for bloggen. Hvorfor, spørger I? Jo, simpelthen fordi vi i går rundede de 1000 faste følgere på Bloglovin’! Det er dælme mange! :O Og for at det ikke skal være løgn, er vi...
Læs mere
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Sidste mandag lavede jeg for første gang en version af den broccolisalat, som vist nok kaldes “den klassiske”. Det har jeg i hvert fald hørt den omtalt som flere gange. Jeg er dog som udgangspunkt ikke så vild med dressinger af den cremede slags (selvfølgelig er der undtagelser), så jeg har hidtil undgået den. Ikke...
Læs mere
broccolisalat3

Broccolisalat med dressing af flødeost

Faktisk er det snart en fire ugers tid siden, jeg lavede denne salat. Hvilket er lidt overraskende. Altså normalt er jeg jo ikke den mest effektive blogger, men der går da sjældent mere et par dage fra bord til internet. Af en eller anden grund – som altså ikke har noget at gøre med smagen,...
Læs mere
cajunkylling-og-groentsagsris-med-ananas-0

Cajunkylling og grøntsagsris med ananas

I aften får I igen en opskrift fra Alletiders Kogebog. Denne er endnu en af dem, som jeg fandt interessante, da jeg kiggede opskrifter igennem i søndags. Og resultatet blev heldigvist også godt. Grunden til at jeg syntes godt om opskriften, da jeg så den, er, at den brugte mange forskellige krydderier. Normalt er jeg ikke...
Læs mere
Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Så er det vist officielt og ubestrideligt, at foråret langt om længe er kommet for at blive! Hvilket altså er ret skønt, hvis I spørger mig! ☀❤ Og derfor må det vel også være på tide med nogle mere forårsagtige retter. Kender I de dage, hvor man – nærmest ved et lykketræf – bare får...
Læs mere
Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

I lørdags havde grillen herhjemme sin sæsonstart – en spontan idé udviklede sig pludseligt i den retning. Generelt har jeg besluttet at jeg i år skal være bedre til at grille også selv om der “bare” er tale om et par kyllingespyd eller lignende – det behøver ikke nødvendigvis være en stor produktion hver gang,...
Læs mere
Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Hvis det på en eller anden måde skulle være gået jeres næse forbi, kan jeg godt lide jul. Rigtigt godt, faktisk. Og jeg kan i og for sig også rigtigt godt lide julemad. I hvert fald den søde afdeling. Og and. Ja, okay, måske jeg faktisk er lidt kræsen. At man ikke spiser svinekød på...
Læs mere
baconrosenkaal-1

Baconrosenkål

Egentligt er det lidt snyd at genudgive opskrifter, men når man når et punkt, hvor man ikke engang kan tælle, hvor mange gange man har lavet den samme opskrift, er en genudgivelse fortjent, synes jeg. “Man” er selvfølgelig mig i denne kontekst, og opskriften er disse rosenkål. Det er i udgangspunktet en opskrift, der er...
Læs mere
falafel-med-chiliristede-soede-kartofler-og-hytteost-raita-0

Falafel med chiliristede søde kartofler og hytteost-raita

Dagens aftensmåltid blev stykket sammen af inspiration forskellige steder fra. For lang tid siden faldt jeg over denne opskrift, men efterfølgende er jeg blevet så glad for min standard falafelopskrift at jeg valgte at bruge den. For at få noget lidt ‘vådt’ til faldt valget på en hytteostsalat – hvor jeg først mens jeg lavede...
Læs mere
Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Jeg har lige en kommentar til giveaway‘en først: Der er allerede en del, der har deltaget, hvilket selvfølgelig er skønt. Men jeg ved ikke, om jeg har forklaret det for dårligt, men I skal altså både bruge widget’en til at registrere jeres lodder og smide en kommentar på vanlig vis, hvor I svarer på spørgsmålet,...
Læs mere
fiskefileter-1

Fiskefileter, hjemmelavet remoulade med ekstra grønt og pastinakfritter

Okay, jeg indrømmer: Denne gang er min mad gul, ingen tvivl om det! Jeg ved, I er nogen, der sad og tænkte det. Nå, anyhoo… Det er egentligt sjovt. Eller, ok, ikke sådan haha-komisk, men i hvert fald pudsigt, at jeg sidste år havde mig en målsætning om at spise mere fisk og især at...
Læs mere
Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Hver gang jeg spiser en virkeligt god fiskeret, tænker jeg: Åh, de stakler som påstår at de ikke kan lide fisk. Og umiddelbart derefter tænker jeg så, at det da egentligt er noget fis at sige, at man ikke kan lide fisk, punktum. Fisk er jo en milliard forskellige ting. Der er vitterligt en verden...
Læs mere
floedeblomkaa-

Flødeblomkål

Når man spiser LCHF, er der et utal af veje, man kan vælge at gå. En af de variationer, som nogen flirter med, er faste – periodisk faste, for at være mere præcis. Den form for faste, jeg har læst mest om, er den, hvor man faster (14-)16 timer i døgnet og så har et...
Læs mere
Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler er jo faktisk sådan en ret, som langt de fleste kan lide – det siger min erfaring mig i hvert fald. Og umiddelbart lyder det da også, som en ret god ret, når man spiser mad med et højt indhold af fedt. Jeg mener: FLØDEkartofler. Ja, altså, det vil selvfølgelig sige liiige bortset fra...
Læs mere
boennefritter-floedesovs3

Flødesovs med bacon og champignon

Dét at lave sovs har aldrig sådan ligefrem været en af mine spidskompetencer, mildt sagt. Men jeg øver mig og øver mig og bliver gradvist bedre. For hvad passer bedre til en lørdag aften alene hjemme efter en hyggelig biograftur med god film og søde venner, end et fantastisk lækkert måltid med godt med sovs...
Læs mere
fyldt-kylling-med-mozzarella-og-parmaskinke-samt-chilikartoffelsalat-0

Fyldt kylling med mozzarella og parmaskinke samt chilikartoffelsalat

Kender I de dage, hvor man bare har ingen inspiration madmæssigt og overhovedet ikke ved, hvad man gider at spise? Sådan en dag havde jeg i dag. Alligevel fandt jeg i sidste øjeblik på at lave dette. Først havde jeg egentligt planlagt at det skulle være ostepølser med kartoffelsalaten, men de havde ikke ostepølser i...
Læs mere
graesk-kylling-tzatziki-fladbroed-5

Græsk kylling, tzatziki med spidskål og fladbrød

Til trods for at det gode snydesommervejr fra sidste uge nu vist officielt er væk for denne omgang, og man nu skal være mere end normalt heldig for at undgå at blive ramt af en regnbyge i løbet af sin dag, lavede jeg i går et utroligt sommeragtigt måltid. Eller måske det netop er af...
Læs mere
graeskekoedbollertzatziki-3

Græske kødboller med tzatziki og bønne-tomat-salat

Jeg tror egentligt aldrig, jeg har fortalt jer om mine problemer med at tage billeder til bloggen, og det er da egentligt en skam, for det er en af de der ting, som vi ligesom kan bruge til at bonde over og komme hinanden lidt ved, og som vi så fra nu af kan tænke...
Læs mere
Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Så blev det tid til opskriften på den fantastiske grønkålssalat! Er I lige så begejstrede som jeg? Hm, måske ikke, men det er nu også helt i orden. Jeg er begejstrede nok for os alle sammen. Det er jo efterhånden et godt stykke tid siden, jeg begyndte at omtale mig selv som “kålmonsteret” (kærligt ment,...
Læs mere
groenneboenner-brunetcitronsmoer-mandler-laks-1

Grønne bønner med brunet citronsmør og ristede mandler

Jeg elsk-elsk-elsker grønne bønner! Det er faktisk nok en af mine yndlingsgrøntsager, og jeg har altid minimum en pose – gerne to – af de frosne i fryseren, bare for en sikkerheds skyld. Og de frosne er superfine, de smager godt, det er nemt og alt muligt. Men de kommer altså bare aldrig nogensinde op...
Læs mere
IMG_7488-1024x682

Grønne bønner med feta og solsikkekerner og nye kartofler

Dette er et måltid lige efter mit hjerte! Jeg elsker nye kartofler, og hvis det ikke var fordi jeg hader at skrabe dem, spiste jeg det sikkert hver dag – næsten da. Jeg har lavet bønner på den måde en gang før, og det er også lige noget, der tiltaler mine smagsløg. Man skal selvfølgelig kunne...
Læs mere
persillesovs-1

Guddommelig persillesovs – med tilbehør

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo...
Læs mere
hakkeboefspejlaegbeder-4

Hakkebøf med kapers og spejlæg, salat af beder, kinaradise og macadamia og baconærter

I dag står den på en god omgang mormormad! Tror jeg. Faktisk talt ved jeg det ikke, men den opskrift fra nemlig.com, jeg tog udgangspunkt i, hedder “Mormors hakkebøf med rødbedesalat”, så man må formode, at nogens mormor (om ikke andet Michelle Kristensens) kunne finde på at lave denne ret. Bevares, hvis jeg var mormor,...
Læs mere
Hakkebøffer med baconbønner og blomkålsbearnaise

Hakkebøffer med baconbønner og blomkålsbearnaise

Ja, I skal da i hvert fald ikke beskylde mig for at ligge på den lade side, når det kommer til at tage fat på de der nytårsforsæt dér! Allerede den 2. januar kunne jeg sætte hak ved et af punkterne – for januar måned, vel at mærke – nemlig at smage noget nyt. Jeg...
Læs mere
IMG_0343

Helstegt marineret kalkunbryst og parmesan-rosenkål

  Hovedretten i går bestod af et par marinerede helstegte kalkunbryster, hvortil jeg lavede en god gang flødekartofler (falder efter min mening altid i god jord) og nogle superlækre pandestegte parmesanrosenkål. Og nå ja, så lige en simpel salat dertil. Lækkert! Opskriften på kalkunbrysterne fandt jeg her og rosenkålene her. Desuden havde det faktisk været...
Læs mere
IMG_3132

Helstegte fladfisk, sød blomkålsmos samt grønkål med jordskokker og appelsin

Som jeg jo fortalte i går, modtager jeg Aarstidernes LowCarbKasse denne uge. Og lad mig bare starte med at sige, at da jeg kom hjem fra job i går, føltes det nærmest som juleaften! Forventningens glæde alene, da jeg gik ind i min opgang og op ad trappen, og vidste at der ville stå en...
Læs mere
IMG_0172

Hjemmelavet rødkål og ditto agurkesalat

  Hvis der er nogen, der pludselig står i sidste øjeblik og mangler rødkål, og supermarkedet er løbet tør, men heldigvis har et rødkålshoved, eller ligeledes ikke kan få fat på agurkesalat, men har et par agurker, er her løsningen: Lav det selv Jeg skal som nævnt ikke stå for maden i aften, men jeg...
Læs mere
indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-4

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja,...
Læs mere
jordskokkesalat-2

Jordskokkesalat med grønkål, granatæble og feta

Jeg har indgået et samarbejde her i januar med nemlig.com, der, hvis I skulle være i tvivl, er et online supermarked, som har åbent 365 dage om året med levering, lige når det passer dig (eller mig!). Nemlig.com har nemlig madunivers, “Kokke og kræs”, hvor de præsenterer forskellige kokke og deres opskrifter samt tips og...
Læs mere
Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Kartoffelsalat med blomkål og radiser

  Denne opskrift har faktisk ligget på bloggen i over et år nu, men jeg tænkte, at det var på tide med en reprise. Hvorfor? Jo, ganske enkelt fordi det er den bedste kartoffelsalat i verden. No joke. Eller okay, måske er det en smagssag, men det her er vitterligt min yndlingskartoffelsalat. Der er bare...
Læs mere
kartoffelsalat-med-purloeg-2

Kartoffelsalat med purløg

Jeg er jo generelt ikke så vild med kød i okse- og svinefamilien. Men en ostepølse kan jeg godt spise og få lyst til en gang imellem. Som fx i går. Der skal dog kartoffelsalat til eller andet med “indbygget” dressing. Jeg gider nemlig ikke spise dem med ketchup eller sådan noget. Jeg er lidt...
Læs mere
Kogt røget hamburgerryg med grønlangkål og karamelliserede æbler

Kogt røget hamburgerryg med grønlangkål og karamelliserede æbler

Nu ved jeg godt, at hamburgerryg og grønlangkål jo nok faktisk officielt mange steder betegnes som julemad. Men det er aldrig noget, jeg rigtigt har forbundet med julen, eller fået særligt ofte i det hele taget, så derfor bestemmer jeg hermed, at det er helt ok at lave det nu – og at bringe opskriften,...
Læs mere
IMG_9969

Kylling i peanutbuttersauce med rødkålssalat

I tirsdags langtidssimrede jeg endnu en gang en ret. Det var lidt af et tilfælde, at jeg endte med langtidssimrede retter to dage i træk, da kødsaucen fra mandag oprindeligt bare skulle have været den almindelige lynversion. Men jeg er nu glad for at jeg gjorde det, for der er altså et eller andet ved...
Læs mere
Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Der er jo mange forskellige måder, man kan bruge kogebøger på. Jeg har jo den måske lidt sære vane, at jeg ofte læser kogebøger fra ende til anden bare sådan for hyggens skyld. Og naturligvis også som inspiration. Andre gange bruger jeg dem mere som opslagsværker, hvis jeg enten har en specifik ret eller ingrediens,...
Læs mere
kylling-blomkaal-fetacreme-1

Kylling, pandestegte blomkålsris med løg og grønne bønner & fetacreme med hvidløg og røget paprika

Jeg troede egentligt bare, at jeg i går skulle have helt kedelig kylling og blomkålsris uden nogle andre dikkedarer i går – højst tilbehør a la det her, hvis det gik vildt for sig – og så havde jeg ingen planer om at dele opskriften med jer. Det blev hverken eller, så selv om det...
Læs mere
Kyllinge cordon bleu

Kyllinge cordon bleu med bønnefritter

  Hej folkens. Har I savnet mig? Jeg beklager at jeg er sådan en fraværende blogger for tiden, men mine dage går stort set udelukkende med overspringshandlinger (i form af læsning), projektskrivning (aflevering om et par uger), en masse træning, lidt arbejde og diverse andre småting og ærinder. Men til trods for min inaktivitet på...
Læs mere
thaikyllingekoedbollergroenkaal-1

Kyllingekødboller og grønkålssalat a la thai

Hey, kender I Sticks ‘n’ Sushi? Nogle af jer gør nok, og de af jer, der ikke gør, kan nok ret nemt regne ud, at det er en restaurant, der sælger sushi og sticks. Jeg har ret høje tanker om jer, kan I godt fornemme, ikke?! Nåmmen på Sticks ‘n’ Sushi har de dels virkeligt...
Læs mere
Kyllingespyd + kål-mango-avocado-salat

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kan vi ikke lige snakke lidt om avocadoer i dag? Jeg mener: Avocadoer er jo fantastiske! Jeg elskerelskerelsker KNUSelsker avocadoer. Men! Det er jo nærmest umuligt at finde de gode. Det er sværere end en nål i en høstak. Det er jo den-hellige-gral-svært! Øjsh altså. Måske er én ud af fire sådan rigtigt god. Resten...
Læs mere
IMG_3207

Langtidsstegte kyllingelår med bagt sød kartoffel, hvidløgssmør og ingefær- og citrusmarinerede rødder

Hey, se mig, se mig, jeg har rent faktisk næsten formået af følge en af opskrifterne fra LowCarbKassen. Eller, det vil sige, denne ret er da i hvert fald det tætteste jeg er kommet på oplægget fra Aarstidernes side af indtil videre. Jeg kan jo nok ikke sige mig fra for at have rettet lidt...
Læs mere
IMG_1001

Langtidsstegte tomater

Jeg kan huske, at der i sommers på diverse blogs var meget hype om langtidsstegte tomater. Jeg kan også huske, at jeg ikke rigtigt forstod det, og var absolut overbevist om det – for jeg er normalt ikke vild med varme tomater. Men så var det jo så, at jeg prøvede at lave dem i...
Læs mere
Hvidkålssalat med peanuts

Lækker og sprød hvidkålssalat med peanuts

Selv – eller måske især – her i december, hvor der jo nærmest er chokolade og kage over det hele, er det dejligt og vigtigt med noget “rigtig” mad til at bryde alt det søde. For selv jeg kan faktisk få for meget af det gode, tro det eller ej. I sidste uge brugte jeg...
Læs mere
IMG_9484

Lun speltsalat med rødbeder og laks

Mandagens ret var endnu en af de opskrifter jeg længe har haft sat hak ved. Eller, okay, længe og længe. Denne specifikke opskrift fra Spis Bedre 10/11 har jeg jo i princippet først set for en måneds tid siden, men konceptet bag, nemlig speltsalat med rødbede og feta har været i ønskebogen længe. Opskriften fra...
Læs mere
mexicanpulledchicken3

Mexican Pulled Chicken med guacamole

En af de utroligt mange smarte ting ved det her bloglands-lal er, at der ofte er andre mennesker, der er dygtige og får lavet de ting, man selv går og pønser på, længe før man selv får taget sig sammen til det! Og så slipper man jo selv for at eksperimentere (så meget). Freaking smart...
Læs mere
Mortens Aften: Langtidsstegte saltede andelår, baconstegte rosenkål med svesker, selleri- og blomkålsmos samt fløde-andesovs

Langtidsstegte saltede andelår, baconstegte rosenkål med svesker, selleri- og blomkålsmos samt fløde-andesovs

Pyyyh, sikke en overskrift, hva’? Nu er det jo ikke fordi, min Mortens Aften-menu hverken er eller var hemmelig – eftersom jeg jo sådan afslørede den allerede i lørdags. Men alligevel føler jeg lidt, at dette er en afsløring igen – eller måske bare en præsentation om ikke andet. Personligt var jeg ret tilfreds med...
Læs mere
Oopsies

Oopsies

De fleste, der begår sig i en eller anden grad i LCHF-verdenen (eller bare kornfri, low-carb, palæo eller hvad det nu hedder alt sammen), har formentligt allerede hørt om oopsies. Som altid er jeg lidt last mover på dette punkt. Længe syntes jeg egentligt ikke at det lød særligt tiltalende. Helt ærligt: æg og flødeost blandet...
Læs mere
IMG_8514

Parmasvøbt kylling med flødekartofler, lun spidskålssalat og grønne bønner

Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det...
Læs mere
pastasalat-med-tomat-mozzarella-og-basilikum-0

Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum

    Denne opskrift er virkeligt enkel, men samtidigt virkeligt lækker. Jeg laver den ret tit – og jeg tager for det meste bare de forskellige ingredienser på gefühl. Mængderne i opskriften er altså bare vejledende. Som en lille bemærkning er det ret vigtigt med gode tomater, der smager af noget. En god måde at...
Læs mere
Peanutdip

Peanutdip

  I får kun en hurtig lille opskrift i dag, da det er lørdag, jeg holder doven/afslapningsdag, og jeg gider egentlig ikke rigtigt at blogge i dag. Men jeg synes alligevel, at I skal have denne opskrift Den kan laves i et snuptag og består kun af ting, jeg personligt altid har på lager. Måske...
Læs mere
IMG_4073

Peanutmarineret kylling og lynstegt sursød spidskål og gulerødder med ananas

  Til trods for at jeg laver madplan hver uge, er det langt fra hver dag, den holder stik. Jeg kan godt lide at have en nogenlunde idé om hvad jeg vil lave, så jeg kan indpasse mine rester til resten af ugen, sørge for ikke at lave store portioner, hvis jeg ikke er hjemme...
Læs mere
Sommermad: pil-selv rejer, spidskålssalat og aioli

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert...
Læs mere
Pulled pork + coleslaw

Pulled pork
(med coleslaw og valgfri burgerbolle)

At sige at pulled pork er en af de mest hypede måltider lige for tiden ville vist være en voldsom underdrivelse. Faktisk lå pulled pork på førstepladsen på madrelaterede google-søgninger i 2013 – og umiddelbart er det da garanteret en tendens, der fortsætter. Ikke desto mindre er jeg som altid last mover og fik faktisk...
Læs mere
IMG_3321

Quinoa med asparges, spinat, pinjekerner og feta

 Nu er jeg igen inde i en af de perioder, hvor jeg ikke rigtigt gider at lave mad. Det sker desværre ind imellem. En smule bliver det dog stadig til – fx denne ret med quinoa, asparges, spinat, pinjekerner og feta samt citron, hvidløg og basilikum, som jeg lavede for nok snart halvanden uge siden....
Læs mere
ristet-broccoli-0

Ristet broccoli

Ok, det her er så lækkert altså! Inspirationen hertil har jeg fået fra min nye absolut yndlingsblog (undskyld alle I andre!). Hvis I ikke allerede kender Can You Stay For Dinner?, bør I virkeligt unde jer selv at besøge den. Jeg opdagede den selv i lørdags og brugte stort set hele søndagen og halvdelen på...
Læs mere
IMG_2045

Ristet thai-blomkål

Da jeg så denne opskrift her den anden dag, vidste jeg med det samme at jeg skulle prøve det snarligst og at jeg skulle spise det sammen med den sidste portion thailandske kyllingekødboller, som jeg havde i min fryser. Det endte med at blive et lidt beige-i-beige måltid til trods for at jeg normalt prøver...
Læs mere
Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Jeg beklager, jeg er sådan en dårlig blogger for tiden. Det er bare som om at motivationen ikke rigtigt er der. Hverken for at lave mad sådan rigtigt eller for at blogge. Jeg bebrejder efteråret, mørket og det nærmest konstante regnvejr. Det kan da få selv den mest bedste ned med ryggen! Men ikke desto...
Læs mere
vinterraakost

Rød vinterråkost med knoldselleri, rødbede og æble

Denne opskrift er den første (af formentligt mange), jeg har lavet fra Emma Martinys “Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter”. Da jeg planlagde menuen til min fødselsdag i søndags, manglede jeg en ekstra salat til at supplere resten af måltidet. Jeg prøver altid på at lave noget, som mine gæster ikke har...
Læs mere
Hjemmelavet rødkål uden sukker

Rødkål uden sukker

I dag får I en hurtig opskrift på en omgang hjemmelavet rødkål. Den er faktisk helt tilbage fra Mortens Aften, men det gør jo ikke opskriften mindre god. Jeg har med vilje bare lige holdt lidt tilbage på den, indtil vi kom lidt tættere på julen. Og det er vi jo nu Sidste år lavede...
Læs mere
Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Vi holder lige os i den simple ende lidt endnu. Kyllingelår og coleslaw er i hvert fald bestemt heller ikke særligt originalt, innovativt eller opfindsomt. Men det er en af den slags retter, som kan varieres i en uendelighed, og i dag vil jeg gerne slå et slag for et par variationer, som virkeligt kan...
Læs mere
Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

  Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at blogge om min aftensmad fra i mandags. Tingene går ikke just hurtigt her lige for tiden – men i det mindste har jeg p.t. påskeferien at bebrejde Jeg ved godt, at der er mennesker, som er seje til at få en hel masse...
Læs mere
IMG_3235

Satay-kyllingespyd med spicy peanutsauce, asiatisk broccolisalat og kokos-råkost

Jeg har helt sikkert snakket om mine issues med gæstemad før herinde. Eller det vil sige, mine problemer er jo ikke så meget med maden i sig selv, men mere planlægningen af den. Af en eller grund får jeg bare altid præstationsangst og mindreværdskomplekser i en eller anden grad, når jeg skal lave mad til...
Læs mere
satayspyd-med-nudelsalat-0

Satayspyd med nudelsalat

Kender I de dage, hvor man absolut ikke ved, hvad man har lyst til at spise? Sådan en dag havde jeg i går, og jeg brugte lang tid på at ransage mine kogebøger efter noget, der fristede (var der nogen, der sagde overspringshandling?). Endeligt fandt jeg denne opskrift i Trine Hahnemanns “Skøn mad hver dag”,...
Læs mere
spidskaalmajsbacon-2

Sauteret spidskål, majs, bacon og rosmarin

Jeg er noget krævende, når det kommer til betegnelsen “sommer”, så jeg går altså endnu ikke med til, at det er mere end højst forår. Men selv om sommervejret lader vente på sig, kan vi jo godt spise sommermad – det har jeg i hvert fald gjort her! Kombinationen af sauteret kål, majs og bacon...
Læs mere
Scoresalat med blomkål 1

Scoresalat med blomkål

Er du da vimmer, hvor var dette en lækker ret! Kender I det med at man har en opskrift liggende med bogmærke længe, fordi man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave den? Sådan havde jeg det med denne opskrift fra “Suveræne Succeser”, men det var da vist en fejl, for jeg har...
Læs mere
sesamlaks-med-bagte-guleroedder-og-aertemos-0

Sesamlaks med bagte gulerødder og ærtemos

Dette er en ret, jeg efterhånden har lavet en del gange. Både fordi jeg synes det er meget lækkert, men også fordi det faktisk er ret nemt. Det er desuden én af de retter, som er lige nem, uanset om man laver det til én person eller fire. Og så er det jo også såååå...
Læs mere
smoerstegtspidskaal

Smørstegt spidskål med bacon

Først og fremmest bliver jeg altså nødt til lige at takke jer for alle jeres søde kommentarer til mit sidste indlæg. I har taget så pænt imod det, og jeg er helt overvældet! TAK! Så for at vise min taknemmelighed, får I her en opskrift – næh, hele to opskrifter på en uge, hvad skal...
Læs mere
smoerstegtegroenneboenner2

Smørstegte grønne bønner med peberfrugt, hvidløg og feta

Det er altså ikke fordi, jeg ikke spiser rigtig mad for tiden. Jeg spiser nok bare mere – eller i hvert fald lige så meget – kage og dessert. Når jeg har brug for et afbræk fra det søde, prøver jeg dog at fylde ret godt på med grøntsager! Selv om en del af mine...
Læs mere

Spaghetti af kinaradise = min nye favorit-grøntsagspasta!

Ja, nu afslører jeg jo lidt hele pointen med indlægget her allerede i overskriften, hvilket i virkeligheden nok er en dårlig blogging-strategi, men sådan kan det jo gå 😉 Jeg vil bare virkeligt gerne fortælle jer om min nyeste “opdagelse”! Som jeg måske har nævnt før, er jeg ikke kæmpe fan af squashgetti (squash i...
Læs mere
IMG_0449

Spicy kyllingekarbonader med ostegratinerede grøntsager

Da jeg lavede madplan den anden dag, havde jeg lidt svært ved at finde på noget, jeg gad. Jeg browsede derfor Arlas opskrifter og faldt over denne. Det virkede ret lækkert, omend retten var lidt 80’er-agtig. Måske lige 80’er-agtig nok, så jeg valgte at bruge den mere som inspiration end som decideret opskrift, når det...
Læs mere
frikadeller1-4

Spidskålssalat med ananas og creme fraiche-dressing

Hov, det var da vist egentligt noget med, at jeg havde lovet jer en særskilt opskrift på den salat, jeg serverede nogle af mine frikadeller med, var det ikke? Nå, men bedre sent end aldrig, er det ikke sådan, man siger? 😉 Jeg har altid haft det sådan lidt både og med kålsalater med creme...
Læs mere
Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest...
Læs mere
IMG_8593

Sprød fisk med rodfrugtsfritter og hvidløgsdip

Dette er ikke et måltid, man skal lave, hvis man kun tænker på kalorieindhold, for det er ikke i den lette ende. Til gengæld skal man lave det, hvis man tænker på sundhed og god smag, for til trods for det lidt højere kalorietal, er der udelukkende gode sager heri. Det er en fantastisk udgave...
Læs mere
IMG_8074-1024x682

Squashdeller med gulerodstzatziki

Dette var hvad jeg lavede mandag aften. Og det faktum, at jeg først poster opskriften nu, afslører måske, at det ikke var den bedste ret, jeg har lavet. Okay, indrømmet, jeg har vist været meget heldig med det mad, jeg har lavet på det sidste. Og maden mandag smagte da også godt. Jeg tror egentlig...
Læs mere
Squashspaghetti med basilikumpesto

Squashspaghetti med basilikumpesto og laks

En af de ting, jeg er blevet ret overrasket over ved LCHF er, at det ofte faktisk er hurtigere at lave mad! Nej, det er ellers ikke lige det, man ville forvente af en “specialkost”, men jeg sparer sådan set tid på en del ting. Tilbehøret fx. Man skal ikke afsætte tid til at koge...
Læs mere
Stegt flæsk med blomkål i persillesovs

Stegt flæsk med blomkål i persillesovs

Der er nok ikke nogen, der er i tvivl om, at jeg til tider er lidt sær, når det kommer til mad. For nyligt besluttede jeg mig dog for at bryde én af mine grænser ved at prøve stegt flæsk – og det faldt ganske fint sammen med at min mor inviterede ud at spise....
Læs mere
Bagt marineret tofu og stegte ris med gulerod, edamame og æg 9

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Jeg skylder jer vist efterhånden et indlæg eller fem, gør jeg ikke? Men nu afleverede jeg i hvert fald projekt i går, så nu er sandsynligheden for at jeg får indhentet mig selv pludseligt meget større! Sammen med det tofu, som jeg bloggede om i sidste uge, lavede jeg en portion stegte ris ud af...
Læs mere
IMG_1519

Stuvet spinat og spidskål

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at komme med en decideret opskrift på den stuvede spinat og spidskål, som jeg lavede i onsdags. Men det lader til, at der er flere af jer, der godt kunne tænke jer den, så here goes. Jeg lavede det lidt på gefühl, så husk at når I selv laver...
Læs mere
IMG_0814

Sur-sød savoykål med fisk og ris

For et stykke tid siden nævnte jeg denne ret i min julekalender, og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at lave den igen, så I kan få den lækre opskrift. Indrømmet, det er absolut ikke det pæneste måltid, men det opvejer smagen klart! Det ser formentlig ud af meget, når man står med...
Læs mere
IMG_8091

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor...
Læs mere
teriyaki-kylling-5

Teriyaki-kyllingespyd og broccolisalat med avocado og mango

Har jeg nogensinde fortalt jer om mit had-/kærlighedsforhold til 7-Elevens yakitori-kyllingespyd? Måske, måske ikke, men det er faktisk relevant for dagens opskrift, så nu får I den korte forklaring. Jeg ææælsker nemlig de kyllingespyd! Men samtidigt hader jeg dem også lidt. Smagen er ret fantastisk, synes jeg. Og så er det nemt, hvis man af...
Læs mere
thaifiskedeller

Thai-fiskedeller med sprød salat i sukkerfri sweet chili sauce + sweet chili-mayo med basilikum

Vi kører ufortrødent videre med det thai- og asiatisk inspirerede mad her, så derfor blev jeg ekstra glad, da jeg blev spurgt om at udvikle en række opskrifter ud fra og med produkter fra Savannahs sortiment. Mange af jer har måske allerede set Savannahs produkter i butikkerne og ved, hvad konceptet indebærer, men for de...
Læs mere
Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær - servering 1

Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær [samt pandestegt fisk]

Som jeg fortalte i går, er jeg for ikke så forfærdeligt lang tid siden begyndt at spise bacon (igen). Og det betyder jo, at jeg nu har en helt ny smagsgiver/protein-/fedtkilde som jeg kan bruge i maden. Yay! I sidste uge lavede jeg denne fænomenale (hvis jeg selv skal sige det) bønnesalat. Jeg havde fundet...
Læs mere
tundeller-3

Tundeller, bønnefritter og chilimayo

Nu opdagede jeg jo for nyligt, at frisk tun ikke just er en billig spise – og det er så faktisk mildt sagt! Da jeg bladrede mine kogebøger igennem i weekenden for at lave ugens madplan og faldt over denne opskrift i Ditte Ingemanns “LOW CARB fra The Food Club”, tænkte jeg, at tun i...
Læs mere
vintersalat-3

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold...
Læs mere
(Vist 389 gange siden 26/10-15, 11 visninger i dag)

Skriv en kommentar