Tilbehør

Asiatisk bønnesalat med sesam

Asiatisk bønnesalat med sesam

Nogle dage har jeg utroligt nemt ved at finde på aftensmadsideer. Andre dage er det en lidt mere problematisk affære. Det kender vi sikkert allesammen! Selv om jeg følger virkeligt mange blogs og ofte gemmer opskrifter, som har jeg lyst til at prøve, er det alligevel ikke altid, der lige er noget der frister. Mit problem er oftest, at jeg af og til rammes af nogle tilfælde af en form for madlede, hvor jeg hverken gider at lave mad eller har lyst til særligt meget forskelligt. Hvor jeg dog kender en del, der bare undlader at spise eller holder sig til
Mere
bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist det meste kød – i alle tilfælde stort set alt det, jeg fik serveret, så vidt jeg husker. Men en dag bestemt jeg altså, at jeg skulle være vegetar. Jeg tror, at min argumentation primært gik på, at jeg gerne ville spise mere grønt, hvilket
Mere
baconaerter-2

Baconærter, ovnbagt spidskål og stavblender-bearnaise (+hakkebøffer)

Ofte når jeg får en ny livret – eller genopdager en gammel – har jeg en tendens til at gå lidt i selvsving og spise den ene ting lidt for ofte i tiden derefter. Det skete for nyligt, da jeg første gang prøvede baconærterne her. De er inspireret fra denne facebookside, som jeg flere gange har set lave ærterne – de (åbenbart) såkaldte “franske ærter”. Jeg har længe tænkt, at det da sikkert var et ganske fint tilbehør, men da jeg så endeligt prøvede dem, var jeg solgt til stanglakrids! Jeg ved egentligt ikke, hvorfor jeg er så overrasket. Jeg
Mere
baconrosenkaal-1

Baconrosenkål

Egentligt er det lidt snyd at genudgive opskrifter, men når man når et punkt, hvor man ikke engang kan tælle, hvor mange gange man har lavet den samme opskrift, er en genudgivelse fortjent, synes jeg. “Man” er selvfølgelig mig i denne kontekst, og opskriften er disse rosenkål. Det er i udgangspunktet en opskrift, der er så rørende nem, at den slet ikke burde kunne kalde sig en opskrift, men omvendt smager det også bare så forbandet godt! Måske du lige nu rynker på næsen af rosenkålene, eller måske du allerede har klikket videre, men hvis det er tilfældet, er det
Mere
IMG_2568

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu tænker du sikkert: Ja ja, men det gode ved falafler er jo netop at de er lækre og sprøde. Men det blev de også i ovnen, hvilket jeg faktisk selv blev lidt overrasket over – i hvert fald over hvor sprøde, de rent faktisk kunne blive.
Mere
Bagt marineret tofu og stegte ris med gulerod, edamame og æg 8

Bagt marineret tofu

Tofu er ærligt talt ikke noget, jeg har gjort særligt meget i før. Hvilket er svagt ironisk, da jeg jo faktisk var vegetar i et par år 😀 Egentlig har jeg kun prøvet at lave det én gang før – nemlig i denne ret, og i betragtning af hvor begejstret jeg var for den ret, er det overraskende at jeg ikke har gjort mere ud af det siden. Men i fredags fandt jeg en pakke bagerst i skabet på øverste hylde, som faktisk var svagt udløbet (shhyy), men det smagte nu fint. Opskriften havde jeg gemt for et godt stykke
Mere
BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

BBQ Jerk Kylling med sommersalsa og grillede majskolber

Det er faktisk meget sjældent, at jeg griller. Og det er egentlig hverken fordi jeg ikke kan lide det eller ikke gider det. Det er måske en lille smule, fordi jeg ikke kan finde ud af det sådan rigtigt, men det skyldes nok mere manglende øvelse end decideret mangel på talent – forhåbentligt 🙂 Det er bare aldrig noget, jeg har gjort særligt meget i. Da jeg var yngre og boede hjemme, var det altid min far, der grillede. Da han døde, holdt vi andre faktisk lidt op med det. Men når det så ind imellem er så fantastisk vejr,
Mere
BBQ-kyllingespyd og coleslaw

BBQ-kyllingespyd og coleslaw

For et par uger siden udgav Frk. Sveske denne opskrift, og jeg vidste med det samme, at det var noget jeg ville elske! Så selvfølgelig kom den på madplanen inden for et forholdsvis overskuelig tidsrum, så jeg kunne få bekræftet min mistanke. Det er jo hverken første eller sidste gang jeg har lavet coleslaw, så den vil jeg ikke dvæle så meget ved i dag. Til gengæld vil jeg gerne fable lidt begejstret om spyddene, for de var helt og aldeles fantastiske. Marinaden er lige i øjet og kyllingen blev fantastisk mør af at ligge og hygge sig i den
Mere
Bearnaise

Bearnaise

Jeg har altid været bearnaise-typen. I ved, typen, der vælger bearnaise, når der er valg mellem saucer og ligeledes oftest laver den sauce hjemme. Desværre har det tidligere altid været Knorrs, for jeg må indrømme, at jeg faktisk har syntes, at den smagte ganske fint (man kan jo vænne sig til hvad som helst, er det ikke det, man siger). Men efterhånden som jeg bliver mere og mere OBS på hvad ting indeholder, har jeg ikke rigtigt kunne få mig selv til at spise pulverudgaven længere. Det er overhovedet ikke for at være hellig eller noget, men det er bare
Mere
biksemad1

Biksemad med glaskål, bacon og ærter

I sidste uges kålkasse fra Aarstiderne fik jeg et glaskål. Glaskål er et af de der lidt mere specielle kål, som der måske er færre, der har har hørt om og smagt, men den bedste måde at beskrive det på, tror jeg, er nok, at det smager lidt hen af mild broccolistok. Det er i hvert fald de associationer, jeg får. Og så fungerer glaskålen i øvrigt fremragende som en slags kartoffelerstatning, har jeg lært af Louise! Og sidstnævnte egenskab kom virkeligt til nytte, da jeg besluttede mig for at lave en slags biksemad og servere til en af mine
Mere
blomkaal-rustikpesto-1

Blomkål med rustik pesto og tørret skinke

Denne ret er inspireret af Emily Salomons nemme pastaret her, og ideen kom til mig, da jeg i går aftes lå vågen på 3. time. You win some, you lose some. Måske har jeg tabt lidt på søvn i nat, men til gengæld vandt jeg på denne frokost. Jeg var tidligere hjemme, end jeg egentligt havde regnet med, og besluttede mig for at udnytte dagslyset til at bringe denne ret til live med det samme. Og mand, hvor var det godt, jeg gjorde det! Denne her ret kommer I til at elske mig for, jeg siger det bare! Konceptet er virkeligt
Mere
blomkaal-edamame-jordbaer-feta-2

Blomkålsbulgur med jordbær, edamamebønner og feta

Tirsdag aften kom jeg hjem efter at have spenderet en uge i de varme lande sammen med en af mine bedste kollegabuddies. De af jer, der følger mig på Instagram, har måtte finde sig i mit feriespam den sidste uges tid, så I er nok helt ajour med mine udfoldelser på Tenerife, ha! Typisk nok faldt vores ferie så lige sammen med den periode, hvor vejret var allervarmest i Danmark, så den del gik jeg glip af. Umiddelbart ser det jo ikke ligefrem ud til, at vejret den næste periode er særligt positivt. I hvert fald ikke ud fra min
Mere
Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Jeg foretrækker oftest at planlægge mine måltider først og så derefter købe ind til det. Jeg synes nemlig ofte, at jeg kommer lidt i vildrede, hvis jeg pludseligt skal finde på noget at lave ud fra en enkelt eller flere specifikke råvarer. Men så sker der alligevel en sjælden gang dét, at en tvungen opfindsomhed ender i noget virkeligt, virkeligt godt! Fx et blomkålshoved som skal bruges, og som først medfører den største fantasiløshed længe – men så efter en gennemtravling af gemte opskrifter inspirerer en fantastisk lækker salat. For eksempel. Og så kommer vi til dilemmaet. For ofte er det
Mere
Blomkålsris med pesto og spinat + pølser

Blomkålsris med pesto og spinat

Er jeg mon den eneste, der bare ikke kan få for meget blomkål? Forhåbentligt ikke, for her kommer endnu en opskrift på noget tilbehør lavet af den lækre hvide kål. Tit hvis det skal gå hurtigt med aftensmaden hos mig, ender den på et par pølser og blomkålsmos – ligesom her. Den anden dag havde jeg dog lyst til noget lidt anderledes, så med inspiration fra Natalie fra bloggen Perry’s Plate fik jeg lavet denne ret. Det er en anelse mere omstændeligt end den ultrasimple mos, men variation tæller jo også for noget. Og så havde jeg en rest pesto,
Mere
Blomkålssalat med radiser og ærter

Blomkålssalat med radiser og ærter

En af de retter jeg lavede allermest sidste sommer var nok min yndlingskartoffelsalat aka. verdens bedste kartoffelsalat – altså sådan efter min ydmyge mening, ikke? Men til trods for at jeg altid har elsket kartofler, er det efterhånden ret sjældent, at jeg spiser dem. Det var åbenbart ikke så svært at undvære dem, som jeg troede. Eller det vil sige: I vinterhalvåret er det nemmere at undvære kartofler, end jeg havde frygtet. Jeg kommer dog helt sikkert til at skulle have nye kartofler mindst et par gange i løbet af den kommende sommer – jeg elsker dem så højt, at
Mere
Blomkålstortilla

Blomkålstortilla

Oftest når jeg får mexicansk mad, spiser jeg det jo som bekendt bare som tacotallerkener – alt det gode i en stor bunke på en tallerken! Dét er lækkert. Og det var egentligt oprindeligt også bare det, jeg havde planlagt til i onsdags. Men så lå der pludseligt et halvt blomkål fra blomkålsrisottoen og stirrede på mig, og ja, så besluttede jeg mig altså for at afprøve de her tortillaer (nyd den fine canadiske accent, hvis du ser videoen ^^). Generelt er jeg jo vild med stort set alle opskrifter, hvor man kan proppe flere grøntsager i sig uden sådan
Mere
stroganoff-1

Bøf stroganoff og hvidkålssalat med squash og æble

I dag har min roomie besøg af sin søster. Standard. Eller I ved, vi har jo ikke boet sammen så længe, men det er vel standard, at man har familiebesøg. Det var som sådan heller ikke det, der var pointen med historien. Pointen var, at jeg så i går aftes spurgte, om de så stod for maden, når nu han havde gæst…og så så han da ellers helt mærkelig ud i hovedet, kan jeg godt fortælle jer! Så jeg tænkte, at det nok var nemmest, at jeg bare lavede maden, ikke. Det viser sig så i øvrigt også, at han
Mere
boennefritter-floedesovs2

Bønnefritter

Da jeg i går endnu en gang lavede en af mine all-time favoritter, nemlig den gode flødesovs og herligheds-bønnefritter, gik det op for mig, at jeg da vist faktisk aldrig har udgivet en reel opskrift på bønnefritterne. For shame! Det er jo ikke fordi, det er noget af det mest avancerede i verden. Nej, faktisk er det jo ret nemt. Men der findes dog et hav af forskellige fremgangsmåder, og det er efterhånden lykkedes mig at finde frem til min personlige favorit, hvor jeg får de bedste – i min optik – bønnefritter. Og fordi jeg har været en så
Mere
Bønnesalat med vandmelon og feta

Bønnesalat med vandmelon og feta

Til trods for at jeg lidt føler, at jeg med min overvældende solskinsglæde i går er kommet til at jinxe os, skal I alligevel ikke snydes for dette helt og aldeles skønherlige sommermåltid. Jeg er heldigvis optimistisk nok til at tro, at der kommer masser af solskin igen lige om lidt (eller også har jeg et lidt for tæt forhold til dmi.dk)! For et par dage siden var jeg i Netto og blev fristet af en billig vandmelon, som jeg straks nuppede med hjem. Frugt er jo ellers ikke noget, jeg normalt spiser så meget af, men jeg får dog,
Mere
Broccoli med feta og bacon

Broccoli med feta og bacon

Jaja, “less is more”, som man siger, ikke? Den talemåde er virkeligt én af de ting, som kan retfærdiggøre mangt og meget – og jeg bliver efterhånden mere og mere overbevist om, at jeg burde ændre bloggens slogan til netop dét, sådan som jeg misbruger det! ;D Jeg føler næsten, at jeg burde undskylde over for jer eller et eller andet. Jeg mener: Helt ærligt! En opskrift med tre sølle ingredienser – hvad tænker jeg dog på, mand?! Men I’m not even sorry! (klikklikklik!) De af jer, der har fulgt mig et stykke tid, har nok allerede fundet ud af,
Mere
Broccolisalat med bacon og æble

Broccolisalat med bacon og æble

Først og fremmest vil jeg gerne lige knytte en kort bemærkning til dagen i går, der nemlig var lidt af en milepæl for bloggen. Hvorfor, spørger I? Jo, simpelthen fordi vi i går rundede de 1000 faste følgere på Bloglovin’! Det er dælme mange! :O Og for at det ikke skal være løgn, er vi meget tæt på at runde samme milepæl på Facebook-siden. Jeg er simpelthen så beæret og benovet over, at I er så mange, der gerne vil følge med! Af hjertet TAK! Jeg har selvfølgelig en giveaway i sigte for at fejre denne glædelige begivenhed, men det
Mere
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Sidste mandag lavede jeg for første gang en version af den broccolisalat, som vist nok kaldes “den klassiske”. Det har jeg i hvert fald hørt den omtalt som flere gange. Jeg er dog som udgangspunkt ikke så vild med dressinger af den cremede slags (selvfølgelig er der undtagelser), så jeg har hidtil undgået den. Ikke desto mindre fik jeg lyst til at prøve den sammen med et stykke laks i sidste uge. Og resultatet var da egentligt udemærket og ganske lækkert, men hvis jeg skal være ærligt, laver jeg den nok ikke igen. I hvert fald ikke med den slags
Mere
broccolisalat3

Broccolisalat med dressing af flødeost

Faktisk er det snart en fire ugers tid siden, jeg lavede denne salat. Hvilket er lidt overraskende. Altså normalt er jeg jo ikke den mest effektive blogger, men der går da sjældent mere et par dage fra bord til internet. Af en eller anden grund – som altså ikke har noget at gøre med smagen, vil jeg gerne lige understrege – endte denne salat dog med hele tiden at blive udskudt. Men nu må det være på tide! Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen af jer, at jeg er ret vild med broccoli. Det skorter i hvert
Mere
cajunkylling-og-groentsagsris-med-ananas-0

Cajunkylling og grøntsagsris med ananas

I aften får I igen en opskrift fra Alletiders Kogebog. Denne er endnu en af dem, som jeg fandt interessante, da jeg kiggede opskrifter igennem i søndags. Og resultatet blev heldigvist også godt. Grunden til at jeg syntes godt om opskriften, da jeg så den, er, at den brugte mange forskellige krydderier. Normalt er jeg ikke så god til at eksperimentere med mange forskellige krydderier på en gang, så det var dejligt med lidt incitament 😉 Normalt når jeg koger ris, koger jeg dem i 12 minutter og lader dem derefter hvile lige så længe. I denne opskrift skulle de ikke
Mere
Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Chilimarineret laks med bønnesalat og tzatziki

Så er det vist officielt og ubestrideligt, at foråret langt om længe er kommet for at blive! Hvilket altså er ret skønt, hvis I spørger mig! ☀❤ Og derfor må det vel også være på tide med nogle mere forårsagtige retter. Kender I de dage, hvor man – nærmest ved et lykketræf – bare får lavet lige præcist det måltid mad, man har allermest lyst til? Sådan en dag havde jeg i søndags. De lunere grader var vist steget mig til hovedet, for menuen jeg endte med at lave kunne lige så vel have hørt hjemme til en grillaften på
Mere
Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

I lørdags havde grillen herhjemme sin sæsonstart – en spontan idé udviklede sig pludseligt i den retning. Generelt har jeg besluttet at jeg i år skal være bedre til at grille også selv om der “bare” er tale om et par kyllingespyd eller lignende – det behøver ikke nødvendigvis være en stor produktion hver gang, har jeg besluttet! Og så skal jeg grundlæggende bare blive bedre til at grille, for det er altså bare ikke en af mine spidskompetencer, kan jeg godt afsløre! Har I nogle gode tips og råd? Til trods for mine manglende evner udi grillkunsten blev disse
Mere
Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Citron- og rosmarinkylling + Blomkålscoucous med mandler og parmesan

Hvis det på en eller anden måde skulle være gået jeres næse forbi, kan jeg godt lide jul. Rigtigt godt, faktisk. Og jeg kan i og for sig også rigtigt godt lide julemad. I hvert fald den søde afdeling. Og and. Ja, okay, måske jeg faktisk er lidt kræsen. At man ikke spiser svinekød på nær skinke og bacon sætter sgu sine begrænsninger til julefrokoster og lignende. Men det var slet ikke mig og mine særheder, vi skulle snakke om i dag. Ikke rigtigt i hvert fald. For uanset om man bryder sig om størstedelen af de danske juleretter eller
Mere
tomatpasta-2

Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

Indlægget indeholder affiliatelinks. I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være næsten irriterende nemt at lave en variant selv, som ville ligge lidt bedre i maven, og da jeg dagen efter faldt over et tilbud på
Mere
falafel-med-chiliristede-soede-kartofler-og-hytteost-raita-0

Falafel med chiliristede søde kartofler og hytteost-raita

Dagens aftensmåltid blev stykket sammen af inspiration forskellige steder fra. For lang tid siden faldt jeg over denne opskrift, men efterfølgende er jeg blevet så glad for min standard falafelopskrift at jeg valgte at bruge den. For at få noget lidt ‘vådt’ til faldt valget på en hytteostsalat – hvor jeg først mens jeg lavede det, opdagede at det jo rent faktisk minder ret meget om en raita – som dog bare er med yoghurt i stedet for. Under alle omstændigheder har hytteost-raitaen samme funktion som en ‘rigtig’ raita – nemlig at køle retten lidt ned, hvis den er stærk.
Mere
Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler

Jeg har lige en kommentar til giveaway‘en først: Der er allerede en del, der har deltaget, hvilket selvfølgelig er skønt. Men jeg ved ikke, om jeg har forklaret det for dårligt, men I skal altså både bruge widget’en til at registrere jeres lodder og smide en kommentar på vanlig vis, hvor I svarer på spørgsmålet, jeg har stillet. Så vidt jeg kan se, er der en del, der ikke får gjort sidstnævnte, og så tæller jeres lodder altså desværre ikke. Jeg går dem igennem en af de kommende dage og fjerner de lodder, der ikke er tilknyttet en kommentar –
Mere
fiskefileter-1

Fiskefileter, hjemmelavet remoulade med ekstra grønt og pastinakfritter

Okay, jeg indrømmer: Denne gang er min mad gul, ingen tvivl om det! Jeg ved, I er nogen, der sad og tænkte det. Nå, anyhoo… Det er egentligt sjovt. Eller, ok, ikke sådan haha-komisk, men i hvert fald pudsigt, at jeg sidste år havde mig en målsætning om at spise mere fisk og især at blogge om flere fiskeopskrifter. Langt størstedelen af tiden gik det overhovedet ikke, af uransalige årsager, for jeg kan jo egentligt godt lide fisk. Måske det bare, især når det kommer til fisk, er for nemt bare at lave de samme retter, som man altid gør?
Mere
Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Hver gang jeg spiser en virkeligt god fiskeret, tænker jeg: Åh, de stakler som påstår at de ikke kan lide fisk. Og umiddelbart derefter tænker jeg så, at det da egentligt er noget fis at sige, at man ikke kan lide fisk, punktum. Fisk er jo en milliard forskellige ting. Der er vitterligt en verden til forskel mellem fx disse fiskefrikadeller og kogt torsk (bvadr). Eller en laksefilet stegt så perfekt at man nærmest kan dele den i lækre og fedmefyldte flager med øjenvipperne og en laksefilet så tør og trist, at den nærmest er grå. At sige at man
Mere
Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler er jo faktisk sådan en ret, som langt de fleste kan lide – det siger min erfaring mig i hvert fald. Og umiddelbart lyder det da også, som en ret god ret, når man spiser mad med et højt indhold af fedt. Jeg mener: FLØDEkartofler. Ja, altså, det vil selvfølgelig sige liiige bortset fra de dér kartofler. Det må vi da kunne gøre noget ved… Og ja! Det kan vi sådan set også sagtens! I Monique Forslund kogebog “LCHF för hela familjen”, som jeg også har skrevet om her og her, laver hun flødekartofler – eller i virkeligheden nok
Mere
boennefritter-floedesovs3

Flødesovs med bacon og champignon

Dét at lave sovs har aldrig sådan ligefrem været en af mine spidskompetencer, mildt sagt. Men jeg øver mig og øver mig og bliver gradvist bedre. For hvad passer bedre til en lørdag aften alene hjemme efter en hyggelig biograftur med god film og søde venner, end et fantastisk lækkert måltid med godt med sovs til? Ja, ikke meget, hvis du spørger mig! I går var ikke første gang, jeg lavede denne ret – men denne gang fik jeg bedrevet noget, jeg nærmest kan fristes til at kalde en genistreg, til trods for at det virker som sådan en lillebitte
Mere
floedeblomkaa-

Flødeblomkål

Når man spiser LCHF, er der et utal af veje, man kan vælge at gå. En af de variationer, som nogen flirter med, er faste – periodisk faste, for at være mere præcis. Den form for faste, jeg har læst mest om, er den, hvor man faster (14-)16 timer i døgnet og så har et såkaldt spisevindue i de resterende 8 timer. Da jeg først læste om periodisk faste, var jeg hurtig til at beslutte, at det absolut ikke var noget for mig! Af en eller anden grund kunne jeg bare ikke se, at det passede ind i min døgnrytme.
Mere
fyldt-kylling-med-mozzarella-og-parmaskinke-samt-chilikartoffelsalat-0

Fyldt kylling med mozzarella og parmaskinke samt chilikartoffelsalat

Kender I de dage, hvor man bare har ingen inspiration madmæssigt og overhovedet ikke ved, hvad man gider at spise? Sådan en dag havde jeg i dag. Alligevel fandt jeg i sidste øjeblik på at lave dette. Først havde jeg egentligt planlagt at det skulle være ostepølser med kartoffelsalaten, men de havde ikke ostepølser i brugsen, og det er den eneste slags pølser, jeg sådan rigtigt bryder mig om. Underligt, ja. Så i stedet blev det til en version af de fyldte kyllingebryster, jeg har set rundt omkring, men her da jeg skulle bruge opskriften til aften, overhovedet ikke kunne
Mere
graesk-kylling-tzatziki-fladbroed-5

Græsk kylling, tzatziki med spidskål og fladbrød

Til trods for at det gode snydesommervejr fra sidste uge nu vist officielt er væk for denne omgang, og man nu skal være mere end normalt heldig for at undgå at blive ramt af en regnbyge i løbet af sin dag, lavede jeg i går et utroligt sommeragtigt måltid. Eller måske det netop er af dén grund, at jeg fik lyst til sommermad. Generelt synes jeg faktisk at denne uge har været af den lidt tungere slags. Jeg ved ikke, om det kun er vejret eller hvad – jeg plejer at sige, at mit humør er direkte relateret til vejret.
Mere
graeskarmos-parmakylling-groenne_boenner-1

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

Det her måltid har jeg sjovt nok lavet ved starten af efteråret i hvert fald de sidste par år. Det er dét måltid (sammen med dette), som ligesom får mig til at anerkende og til dels acceptere, at det nu reelt er efterår, og jeg må vente i mange måneder på sommer igen. Buh. Men en god måde at affinde sig med den koldere tid på, for mig, er ved at prøve at spise nogle af de lækre ting, som ellers ikke er tilgængelige om sommeren – fx græskar! Jo mere efterår det bliver, des flere græskar er der alle
Mere
graeskekoedbollertzatziki-3

Græske kødboller med tzatziki og bønne-tomat-salat

Jeg tror egentligt aldrig, jeg har fortalt jer om mine problemer med at tage billeder til bloggen, og det er da egentligt en skam, for det er en af de der ting, som vi ligesom kan bruge til at bonde over og komme hinanden lidt ved, og som vi så fra nu af kan tænke tilbage på, fnise lidt og tænke, ih, hende Xenia, hun er nu en fjollet en. Eller noget, ikke. Men det, der er med mig og billederne, er, at jeg faktisk ikke er særligt god til at tage dem! (det er så nu, I alle skal
Mere
grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet.  Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget
Mere
groenneboenner-brunetcitronsmoer-mandler-laks-1

Grønne bønner med brunet citronsmør og ristede mandler

Jeg elsk-elsk-elsker grønne bønner! Det er faktisk nok en af mine yndlingsgrøntsager, og jeg har altid minimum en pose – gerne to – af de frosne i fryseren, bare for en sikkerheds skyld. Og de frosne er superfine, de smager godt, det er nemt og alt muligt. Men de kommer altså bare aldrig nogensinde op på siden af en omgang letdampede friske grønne bønner! Hvis I aldrig har prøvet den friske variant, skylder I virkeligt jer selv at gøre det. De har en helt fantastisk sprødhed, en sødme og en friskhed, som er uforlignelig, og jeg kunne spise det hver
Mere
Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Så blev det tid til opskriften på den fantastiske grønkålssalat! Er I lige så begejstrede som jeg? Hm, måske ikke, men det er nu også helt i orden. Jeg er begejstrede nok for os alle sammen. Det er jo efterhånden et godt stykke tid siden, jeg begyndte at omtale mig selv som “kålmonsteret” (kærligt ment, forstås!), så det er egentligt underligt, at jeg ikke har prøvet grønkål flere gange. Især når nu jeg har været fan alle gange. Måske det skyldes, at grønkål desværre stadig ikke er meget let at få fat på – især ikke i discountsupermarkederne, synes jeg
Mere
IMG_7488-1024x682

Grønne bønner med feta og solsikkekerner og nye kartofler

Dette er et måltid lige efter mit hjerte! Jeg elsker nye kartofler, og hvis det ikke var fordi jeg hader at skrabe dem, spiste jeg det sikkert hver dag – næsten da. Jeg har lavet bønner på den måde en gang før, og det er også lige noget, der tiltaler mine smagsløg. Man skal selvfølgelig kunne lide kartofler og bønner, for at denne ret er god, men i så fald er den altså også lige i skabet. Hvis man ikke er til det kødløse, kan man også sagtens spise noget kød eller fisk af en eller anden art til. Jeg prøvede
Mere
hakkeboefspejlaegbeder-4

Hakkebøf med kapers og spejlæg, salat af beder, kinaradise og macadamia og baconærter

I dag står den på en god omgang mormormad! Tror jeg. Faktisk talt ved jeg det ikke, men den opskrift fra nemlig.com, jeg tog udgangspunkt i, hedder “Mormors hakkebøf med rødbedesalat”, så man må formode, at nogens mormor (om ikke andet Michelle Kristensens) kunne finde på at lave denne ret. Bevares, hvis jeg var mormor, ville jeg da intet have noget imod at lave retten heller, så det er da ikke usandsynligt! 😀 Opskriften er endnu en i rækken af mit nemlig.com-samarbejde, men som jeg jo gør bedst, har jeg tilpasset et par ting, så retten passede mere til dels
Mere
Hakkebøffer med baconbønner og blomkålsbearnaise

Hakkebøffer med baconbønner og blomkålsbearnaise

Ja, I skal da i hvert fald ikke beskylde mig for at ligge på den lade side, når det kommer til at tage fat på de der nytårsforsæt dér! Allerede den 2. januar kunne jeg sætte hak ved et af punkterne – for januar måned, vel at mærke – nemlig at smage noget nyt. Jeg ved ikke præcist hvornår, jeg sidst spiste en hakkebøf. Men jeg kan med sikkerhed sige, at det er i hvert fald 6 år siden – og måske mere! Men af en eller anden grund, da jeg torsdag sad og overhovedet ikke vidste, hvad jeg skulle
Mere
IMG_0343

Helstegt marineret kalkunbryst og parmesan-rosenkål

  Hovedretten i går bestod af et par marinerede helstegte kalkunbryster, hvortil jeg lavede en god gang flødekartofler (falder efter min mening altid i god jord) og nogle superlækre pandestegte parmesanrosenkål. Og nå ja, så lige en simpel salat dertil. Lækkert! Opskriften på kalkunbrysterne fandt jeg her og rosenkålene her. Desuden havde det faktisk været meget praktisk med et stegetermometer i går. Min mor burde egentlig have et, men det var ingen steder at finde, så jeg måtte undvære. Og når man ikke er så erfaren udi steg-stegningen (hæhæ), havde det nu været rart med en lille hjælper. Men med
Mere
IMG_3132

Helstegte fladfisk, sød blomkålsmos samt grønkål med jordskokker og appelsin

Som jeg jo fortalte i går, modtager jeg Aarstidernes LowCarbKasse denne uge. Og lad mig bare starte med at sige, at da jeg kom hjem fra job i går, føltes det nærmest som juleaften! Forventningens glæde alene, da jeg gik ind i min opgang og op ad trappen, og vidste at der ville stå en fin kasse med masser af lækkerier uden for min dør, var nærmest ubærlig for den utålmodige type aka. mig. Og at pakke kassen ud med alle de fantastisk lækre råvarer er virkeligt noget, jeg meget nemt kunne vænne mig til! Til trods for at jeg
Mere
IMG_0172

Hjemmelavet rødkål og ditto agurkesalat

  Hvis der er nogen, der pludselig står i sidste øjeblik og mangler rødkål, og supermarkedet er løbet tør, men heldigvis har et rødkålshoved, eller ligeledes ikke kan få fat på agurkesalat, men har et par agurker, er her løsningen: Lav det selv 🙂 Jeg skal som nævnt ikke stå for maden i aften, men jeg blev adspurgt om jeg ville lave noget rødkål selv, da min tante ikke kan lide det købte. Og så skulle vi samtidig have agurkesalat med, hvor jeg tænkte at det kunne være skægt at prøve, nu hvor jeg alligevel var i gang med en
Mere
indonesiskefrikadeller-blomkaalstabbouleh-4

Indonesiske frikadeller og blomkålstabbouleh

I mandags var det hvad jeg nok godt kan tillade mig at betegne som en af årets sådan første rigtige forårsdage. Meget passende faldt den i påsken, hvilket faktisk rigtigt tit er tilfældet, efter hvad jeg husker i hvert fald. I mandags var jeg til påskefrokost med familien, og det var super hyggeligt. Og nåja, i mandags sad jeg selvfølgelig alt for ude længe i solen og forårsvejret uden jakke på. Hvilket betyder, at jeg nu har fået min første officielle forårsforkølelse. Klassisk! Suk mand… Men man skal ikke græde over spildt mælk (eller snot, ahem), så i stedet vælger
Mere
jordskokkesalat-2

Jordskokkesalat med grønkål, granatæble og feta

Jeg har indgået et samarbejde her i januar med nemlig.com, der, hvis I skulle være i tvivl, er et online supermarked, som har åbent 365 dage om året med levering, lige når det passer dig (eller mig!). Nemlig.com har nemlig madunivers, “Kokke og kræs”, hvor de præsenterer forskellige kokke og deres opskrifter samt tips og tricks. Her i januar er fokus (ikke overraskende) på sundhed, så opskrifterne i denne måned er fra Michelle Kristensen, som har udgivet flere bøger, bl.a. den seneste “Mission Sund“. Jeg har personligt ikke læst bogen, men alle opskrifterne kan med lidt tilpasning godt passe ind
Mere
Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Kartoffelsalat med blomkål og radiser

Denne opskrift har faktisk ligget på bloggen i over et år nu, men jeg tænkte, at det var på tide med en reprise. Hvorfor? Jo, ganske enkelt fordi det er den bedste kartoffelsalat i verden. No joke. Eller okay, måske er det en smagssag, men det her er vitterligt min yndlingskartoffelsalat. Der er bare noget med blandingen, som er et kæmpe hit hos mig. Hvis man ikke kan lide blomkål eller radiser, er hitfaktoren nok mere begrænset 🙂 En anden grund til denne genudgivelse er at de gamle billeder var absolut gruopvækkende. Uf. Så nu er det kommet nye på
Mere
Kogt røget hamburgerryg med grønlangkål og karamelliserede æbler

Kogt røget hamburgerryg med grønlangkål og karamelliserede æbler

Nu ved jeg godt, at hamburgerryg og grønlangkål jo nok faktisk officielt mange steder betegnes som julemad. Men det er aldrig noget, jeg rigtigt har forbundet med julen, eller fået særligt ofte i det hele taget, så derfor bestemmer jeg hermed, at det er helt ok at lave det nu – og at bringe opskriften, ikke at forglemme. Faktisk er det dog løgn at sige, at retten overhovedet ikke har noget med jul at gøre i mit hoved, for ideen om at lave denne klassiske sønderjyske (vist nok?) ret opstod allerede tilbage i december, hvor jeg så småt begyndte at
Mere
IMG_9969

Kylling i peanutbuttersauce med rødkålssalat

I tirsdags langtidssimrede jeg endnu en gang en ret. Det var lidt af et tilfælde, at jeg endte med langtidssimrede retter to dage i træk, da kødsaucen fra mandag oprindeligt bare skulle have været den almindelige lynversion. Men jeg er nu glad for at jeg gjorde det, for der er altså et eller andet ved den der langtidssimring, som bare gør retterne meget lækrere! Jeg er i hvert fald umådelig tilfreds med begge to, så det bliver bestemt ikke sidste gang jeg forsøger mig med det. Og det, at jeg er hos min mor (og bror), som har en lækker
Mere
kylling-pestomayo-boennefritter-tomatsalat-1

Kylling med pestomayo, tomatsalat og bønnefritter

Jeg tror slet ikke, at ord kan beskrive, hvor vild jeg er med det vejr, vi har lige for tiden! ☀︎ (men på min Snapchat prøver jeg ihærdigt via billeder – følg med på xeniajamand) Efter endnu en herlig solskinsgåtur i dag med bare pusselanker, besluttede jeg mig for at lave det mest sommerlige aftensmad, jeg kunne komme i tanker om, og sådan skete det, at denne opskrift, som jeg først udgav for over 3 år siden, fik en lille renæssance. Jeg havde egentligt først tænkt mig bare at spise min mad og lade være med at belemre jer med det, men da
Mere
kylling-blomkaal-fetacreme-1

Kylling, pandestegte blomkålsris med løg og grønne bønner & fetacreme med hvidløg og røget paprika

Jeg troede egentligt bare, at jeg i går skulle have helt kedelig kylling og blomkålsris uden nogle andre dikkedarer i går – højst tilbehør a la det her, hvis det gik vildt for sig – og så havde jeg ingen planer om at dele opskriften med jer. Det blev hverken eller, så selv om det stadig ikke er det mest innovative måltid i verden, synes jeg, I skal have opskriften. Nogle gange er det bare virkeligt rart med lidt inspiration til hverdagsmaden, også selv om det ikke er den dybe tallerken, man opfinder hver gang, synes jeg. Jeg foretrækker altid
Mere
Kyllinge cordon bleu

Kyllinge cordon bleu med bønnefritter

  Hej folkens. Har I savnet mig? 🙂 Jeg beklager at jeg er sådan en fraværende blogger for tiden, men mine dage går stort set udelukkende med overspringshandlinger (i form af læsning), projektskrivning (aflevering om et par uger), en masse træning, lidt arbejde og diverse andre småting og ærinder. Men til trods for min inaktivitet på blogfronten, får jeg jo stadig mad. Og det meste af tiden god mad, vel at mærke 🙂 I mandags fik jeg fx et virkeligt lækkert måltid (til trods for at billedet måske ikke lige formulerer det så tydeligt), som jeg helt sikkert vil lave
Mere
thaikyllingekoedbollergroenkaal-1

Kyllingekødboller og grønkålssalat a la thai

Hey, kender I Sticks ‘n’ Sushi? Nogle af jer gør nok, og de af jer, der ikke gør, kan nok ret nemt regne ud, at det er en restaurant, der sælger sushi og sticks. Jeg har ret høje tanker om jer, kan I godt fornemme, ikke?! Nåmmen på Sticks ‘n’ Sushi har de dels virkeligt god sushi, men i øvrigt også de mest fantastiske kyllingekødboller – uanset hvad jeg ellers kommer der for, kan jeg ikke gå derfra uden at have fået sådan en haps. Disse kyllingekødboller kommer ikke helt op på niveau med dem trods alt, men de er
Mere
Kyllingespyd + kål-mango-avocado-salat

Kyllingespyd med kokos og karry samt kålsalat med avocado og mango

Kan vi ikke lige snakke lidt om avocadoer i dag? Jeg mener: Avocadoer er jo fantastiske! Jeg elskerelskerelsker KNUSelsker avocadoer. Men! Det er jo nærmest umuligt at finde de gode. Det er sværere end en nål i en høstak. Det er jo den-hellige-gral-svært! Øjsh altså. Måske er én ud af fire sådan rigtigt god. Resten er enten for hårde og bliver aldrig modne, for bløde og brune (yikes) eller har de dér ubehagelige tråde (I ved godt hvad jeg mener, ikke?). Så ja, jeg har absolut ikke held på avocadofronten, kan man vist roligt sige -.- Og det havde jeg
Mere
Hvidkålssalat med peanuts

Lækker og sprød hvidkålssalat med peanuts

Selv – eller måske især – her i december, hvor der jo nærmest er chokolade og kage over det hele, er det dejligt og vigtigt med noget “rigtig” mad til at bryde alt det søde. For selv jeg kan faktisk få for meget af det gode, tro det eller ej. I sidste uge brugte jeg resterne af et (sommer)hvidkålshoved til at lave denne smækre salat. Opskriften oprinder fra Ditte, men jeg valgte at “afsukrificere” den (= vrøvle/smartypants-sprog for at jeg fjernede sukkeret), så den bedre kunne passe til mig og LCHF. Og den blev virkeligt dejlig. Sprød kål med en
Mere
IMG_3207

Langtidsstegte kyllingelår med bagt sød kartoffel, hvidløgssmør og ingefær- og citrusmarinerede rødder

Hey, se mig, se mig, jeg har rent faktisk næsten formået af følge en af opskrifterne fra LowCarbKassen. Eller, det vil sige, denne ret er da i hvert fald det tætteste jeg er kommet på oplægget fra Aarstidernes side af indtil videre. Jeg kan jo nok ikke sige mig fra for at have rettet lidt hist og pist, men hvis ikke jeg gjorde det, ville jeg jo nok ikke være mig. Jeg valgte bl.a. først at salte og derefter langtidsstege kyllingelårene, hvilket giver det mest lækre og møre kyllingekød i min optik. De søde kartofler bagte jeg blot, som Aarstiderne
Mere
Mortens Aften: Langtidsstegte saltede andelår, baconstegte rosenkål med svesker, selleri- og blomkålsmos samt fløde-andesovs

Langtidsstegte saltede andelår, baconstegte rosenkål med svesker, selleri- og blomkålsmos samt fløde-andesovs

Pyyyh, sikke en overskrift, hva’? Nu er det jo ikke fordi, min Mortens Aften-menu hverken er eller var hemmelig – eftersom jeg jo sådan afslørede den allerede i lørdags. Men alligevel føler jeg lidt, at dette er en afsløring igen – eller måske bare en præsentation om ikke andet. Personligt var jeg ret tilfreds med den menu, jeg endte med. Jeg laver sjældent helt klassisk andesteg på Mortens Aften – ikke fordi jeg ikke synes, det er lækkert, men dels kan jeg jo godt lide at prøve noget lidt nyt og anderledes (høhø, and – get it?!), og dels synes
Mere
IMG_1001

Langtidsstegte tomater

Jeg kan huske, at der i sommers på diverse blogs var meget hype om langtidsstegte tomater. Jeg kan også huske, at jeg ikke rigtigt forstod det, og var absolut overbevist om det – for jeg er normalt ikke vild med varme tomater. Men så var det jo så, at jeg prøvede at lave dem i går. Og blev omvendt. Helt komplet omvendt. Fordi hvis man endelig skal spise tomater om vinteren (og man ikke køber San Marzano), er det her da helt sikkert måden at gøre det på! En bakke ellers triste og vintersmagsløse tomater får nærmest et kæmpe skud
Mere
IMG_9484

Lun speltsalat med rødbeder og laks

Mandagens ret var endnu en af de opskrifter jeg længe har haft sat hak ved. Eller, okay, længe og længe. Denne specifikke opskrift fra Spis Bedre 10/11 har jeg jo i princippet først set for en måneds tid siden, men konceptet bag, nemlig speltsalat med rødbede og feta har været i ønskebogen længe. Opskriften fra Spis Bedre gav et godt forslag til hvad man kunne sætte det sammen med. De bruge torsk, men jeg valgte laks i stedet for, da jeg ikke er synderligt glad for torsk. Herudover lavede jeg et par få ændringer her og der, men what else
Mere
mexicanpulledchicken3

Mexican Pulled Chicken med guacamole

En af de utroligt mange smarte ting ved det her bloglands-lal er, at der ofte er andre mennesker, der er dygtige og får lavet de ting, man selv går og pønser på, længe før man selv får taget sig sammen til det! Og så slipper man jo selv for at eksperimentere (så meget). Freaking smart altså! Da Anne for nyligt udgav en opskrift på Mexican Pulled Chicken, som netop var en af retterne på min madideer-liste, var denne ret så meget nemmere at lave. Jeg rettede en anelse på krydringen – med hjælp fra min yndlings-tacotallerken, som smager helt perfekt,
Mere
Oopsies

Oopsies

De fleste, der begår sig i en eller anden grad i LCHF-verdenen (eller bare kornfri, low-carb, palæo eller hvad det nu hedder alt sammen), har formentligt allerede hørt om oopsies. Som altid er jeg lidt last mover på dette punkt. Længe syntes jeg egentligt ikke at det lød særligt tiltalende. Helt ærligt: æg og flødeost blandet og bagt! Så jeg blev ved med at udskyde det. Så så jeg dog for et stykke tid siden, at Jane brugte dem som naan-brød. Og det lød jo ganske enkelte genialt! Derefter gik der ikke længe, før jeg lavede første portion til en omgang
Mere
IMG_8514

Parmasvøbt kylling med flødekartofler, lun spidskålssalat og grønne bønner

Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det jeg lavede her, men uden fyldet. Meget passende bloggede Emilie fra bloggen Gane & Gaffel i starten af ugen om en lun spidskålssalat, som hun faktisk også spiste sammen med flødekartofler. Det passede jo perfekt ind i mit kålprojekt, så, sammen med en bunke kogte
Mere
pastasalat-med-tomat-mozzarella-og-basilikum-0

Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum

    Denne opskrift er virkeligt enkel, men samtidigt virkeligt lækker. Jeg laver den ret tit – og jeg tager for det meste bare de forskellige ingredienser på gefühl. Mængderne i opskriften er altså bare vejledende. Som en lille bemærkning er det ret vigtigt med gode tomater, der smager af noget. En god måde at tjekke dette på, når man står i supermarkedet, er ved at dufte til dem. Tomater, der dufter af tomat, smager oftest også af en masse. Som en sidenote er tomater, der hedder Marzano til efternavn, altid lækre, efter min mening! Spis evt. med ristet broccoli.  
Mere
Peanutdip

Peanutdip

  I får kun en hurtig lille opskrift i dag, da det er lørdag, jeg holder doven/afslapningsdag, og jeg gider egentlig ikke rigtigt at blogge i dag. Men jeg synes alligevel, at I skal have denne opskrift 🙂 Den kan laves i et snuptag og består kun af ting, jeg personligt altid har på lager. Måske har du også det? Jeg lavede og spiste den i mandags sammen med et kyllingebryst, som jeg stegte på panden, og en bunke broccoli ristet i ovnen. Det var virkeligt et lækkert måltid! Den vil også gå fantastisk som dressing til en nudelsalat, kan
Mere
IMG_4073

Peanutmarineret kylling og lynstegt sursød spidskål og gulerødder med ananas

  Til trods for at jeg laver madplan hver uge, er det langt fra hver dag, den holder stik. Jeg kan godt lide at have en nogenlunde idé om hvad jeg vil lave, så jeg kan indpasse mine rester til resten af ugen, sørge for ikke at lave store portioner, hvis jeg ikke er hjemme til at spise dem, og dermed modarbejde for meget madspild. Men samtidig er jeg desværre også en person, der i høj grad spiser efter hvad jeg har lyst til. Måske har jeg planlagt fiskecurry, men får pludselig voldsomt lyst til først risengrød… og derefter suppe…
Mere
persillesovs-1

Guddommelig persillesovs – med tilbehør

Det her er nok en af de der “ikke rigtigt en egentlig opskrift”-opskrift, men nu har jeg alligevel lavet denne her sovs to gange – reelt tre, da der var rester af tilbehøret – inden for den sidste halvanden uge, og så tænkte jeg, at jeg næsten skyldte jer at videregive fremgangsmåden! Jeg har jo allerede én opskrift på stegt flæsk med persillesovs og blomkål her på bloggen, men denne her er faktisk nok bedre, tror jeg. Til den gamle opskrifts forsvar skal det dog lige siges, at jeg jo ikke har lavet den udgave i snart to år, bare
Mere
Sommermad: pil-selv rejer, spidskålssalat og aioli

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert fald sommerbarn med stort S – altså lige hvis vi ser bort fra, at jeg faktisk er født i januar. Og at jeg også er en blegfis med stort B, selv om jeg nu gør mit bedste for at ændre på sidstnævnte. Eller – det
Mere
Pulled pork + coleslaw

Pulled pork
(med coleslaw og valgfri burgerbolle)

At sige at pulled pork er en af de mest hypede måltider lige for tiden ville vist være en voldsom underdrivelse. Faktisk lå pulled pork på førstepladsen på madrelaterede google-søgninger i 2013 – og umiddelbart er det da garanteret en tendens, der fortsætter. Ikke desto mindre er jeg som altid last mover og fik faktisk først prøvet at lave det selv her i weekenden i forbindelse med min familiefødselsdag. Jeg har smagt det tre gange før, med varierende succes, så det var med et forsøg på at administrere mine forventninger, som til tider godt kan blive lidt for høje, at
Mere
IMG_3321

Quinoa med asparges, spinat, pinjekerner og feta

 Nu er jeg igen inde i en af de perioder, hvor jeg ikke rigtigt gider at lave mad. Det sker desværre ind imellem. En smule bliver det dog stadig til – fx denne ret med quinoa, asparges, spinat, pinjekerner og feta samt citron, hvidløg og basilikum, som jeg lavede for nok snart halvanden uge siden. Jeg ELSKER forresten quinoa – selv om jeg ikke tror, det har været så tydeligt hidtil på bloggen. Måske det er fordi, langt de fleste retter, jeg laver med quinoa, er så enkle, at det ikke engang kan betale sig at blogge om dem. Denne
Mere
ristet-broccoli-0

Ristet broccoli

Ok, det her er så lækkert altså! Inspirationen hertil har jeg fået fra min nye absolut yndlingsblog (undskyld alle I andre!). Hvis I ikke allerede kender Can You Stay For Dinner?, bør I virkeligt unde jer selv at besøge den. Jeg opdagede den selv i lørdags og brugte stort set hele søndagen og halvdelen på at læse den igennem fra ende til anden – og jeg er – heldigvis – ikke færdig endnu. Men tilbage til broccolien… Hvis I er ét af de mennesker, som ikke kan lide broccoli, som skyr den som pesten og nægter at spise det, vil
Mere
IMG_2045

Ristet thai-blomkål

Da jeg så denne opskrift her den anden dag, vidste jeg med det samme at jeg skulle prøve det snarligst og at jeg skulle spise det sammen med den sidste portion thailandske kyllingekødboller, som jeg havde i min fryser. Det endte med at blive et lidt beige-i-beige måltid til trods for at jeg normalt prøver at blande lidt flere forskellige farver i mine måltider – men sådan er det jo gerne med blomkål 🙂 Og resultatet var virkeligt lækkert! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver blomkål på denne måde. Jeg har prøvet at riste det i ovnen
Mere
Hjemmelavet rødkål uden sukker

Rødkål uden sukker

I dag får I en hurtig opskrift på en omgang hjemmelavet rødkål. Den er faktisk helt tilbage fra Mortens Aften, men det gør jo ikke opskriften mindre god. Jeg har med vilje bare lige holdt lidt tilbage på den, indtil vi kom lidt tættere på julen. Og det er vi jo nu 🙂 Sidste år lavede jeg hjemmelavet rødkål for første gang – og jeg var meget begejstret. Jeg har egentligt ikke som sådan haft noget imod købeversionen, men jeg er jo af den opfattelse, at alt, der nogenlunde nemt kan laves fra bunden af hjemme, skal laves fra bunden
Mere
vinterraakost

Rød vinterråkost med knoldselleri, rødbede og æble

Denne opskrift er den første (af formentligt mange), jeg har lavet fra Emma Martinys “Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter”. Da jeg planlagde menuen til min fødselsdag i søndags, manglede jeg en ekstra salat til at supplere resten af måltidet. Jeg prøver altid på at lave noget, som mine gæster ikke har fået (hos mig) før, så da jeg faldt over Emmas salat her, var jeg solgt. Jeg var også tiltalt af muligheden for at udfordre mig selv lidt med rå knoldselleri – det mener jeg umiddelbart ikke, at jeg har udsat mig selv for tidligere. Knoldselleri
Mere
Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Jeg beklager, jeg er sådan en dårlig blogger for tiden. Det er bare som om at motivationen ikke rigtigt er der. Hverken for at lave mad sådan rigtigt eller for at blogge. Jeg bebrejder efteråret, mørket og det nærmest konstante regnvejr. Det kan da få selv den mest bedste ned med ryggen! Men ikke desto mindre, laver jeg dog mad en gang imellem. Og faktisk har jeg et par opskrifter, jeg er bagud med, så jeg skal bare lige have taget mig sammen til at skrive dem 😉 Jeg bestræber mig stadig på at spise kornfri størstedelen af tiden. Det
Mere
Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Saltede kyllingelår med ramsløg og luksus-coleslaw

Vi holder lige os i den simple ende lidt endnu. Kyllingelår og coleslaw er i hvert fald bestemt heller ikke særligt originalt, innovativt eller opfindsomt. Men det er en af den slags retter, som kan varieres i en uendelighed, og i dag vil jeg gerne slå et slag for et par variationer, som virkeligt kan hæve en ellers lidt for enkel hverdagsret til helt nye højder 🙂 Først og fremmest er der kyllingelårene – børnefamiliens favorit, er det ikke sådan, det er? 😉 Nu har jeg jo hverken børn eller en familie, jeg laver mad til særligt ofte, men måske
Mere
Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

Saltede kyllingelår og kartoffelsalat med hytteost og peberfrugt

  Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at blogge om min aftensmad fra i mandags. Tingene går ikke just hurtigt her lige for tiden – men i det mindste har jeg p.t. påskeferien at bebrejde 🙂 Jeg ved godt, at der er mennesker, som er seje til at få en hel masse ordnet i ferierne, men sådan er jeg absolut ikke! Hvis jeg snart får taget mig sammen til at lave den eksamensopgave (dog frivillig), som jeg kan aflevere på torsdag, tror jeg næsten det er et mirakel. Nogle gode motivationstips? Men anyway, som jeg også
Mere
IMG_3235

Satay-kyllingespyd med spicy peanutsauce, asiatisk broccolisalat og kokos-råkost

Jeg har helt sikkert snakket om mine issues med gæstemad før herinde. Eller det vil sige, mine problemer er jo ikke så meget med maden i sig selv, men mere planlægningen af den. Af en eller grund får jeg bare altid præstationsangst og mindreværdskomplekser i en eller anden grad, når jeg skal lave mad til andre. Måske det er meget normalt, det ved jeg ikke. I hvert fald foretrækker jeg til enhver tid at have god tid til at planlægge, når jeg skal lave mad til gæster. Så kan jeg finde en menu, som jeg er helt tilfreds med, og
Mere
satayspyd-med-nudelsalat-0

Satayspyd med nudelsalat

Kender I de dage, hvor man absolut ikke ved, hvad man har lyst til at spise? Sådan en dag havde jeg i går, og jeg brugte lang tid på at ransage mine kogebøger efter noget, der fristede (var der nogen, der sagde overspringshandling?). Endeligt fandt jeg denne opskrift i Trine Hahnemanns “Skøn mad hver dag”, og det var bestemt besværet værd. Og så var det nok et af de hurtigste måltider, jeg har lavet længe – hvis man ser bort fra marineringstiden, og det gør jeg. Hold øje med hvilken sambal oelek, du bruger. Jeg brugte en, jeg har købt
Mere
spidskaalmajsbacon-2

Sauteret spidskål, majs, bacon og rosmarin

Jeg er noget krævende, når det kommer til betegnelsen “sommer”, så jeg går altså endnu ikke med til, at det er mere end højst forår. Men selv om sommervejret lader vente på sig, kan vi jo godt spise sommermad – det har jeg i hvert fald gjort her! Kombinationen af sauteret kål, majs og bacon har jeg nu efterhånden fået flere steder. Først på Foderbrættet tilbage i december som tilbehør, og senest i en burger på Siders. Begge gange tænkte jeg, at den kombination da egentligt var ret fantastisk, så nu har jeg genskabt den hjemme. Der er noget ved
Mere
Scoresalat med blomkål 1

Scoresalat med blomkål

Er du da vimmer, hvor var dette en lækker ret! Kender I det med at man har en opskrift liggende med bogmærke længe, fordi man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave den? Sådan havde jeg det med denne opskrift fra “Suveræne Succeser”, men det var da vist en fejl, for jeg har allerede lyst til at lave retten igen, så lækker var den. Jeg tilføjede blomkål og udelod oliven. Derudover brugte jeg lidt mindre olie – og det kan man sagtens. Forresten havde jeg ikke noget oregano, så dér brugte jeg timian i stedet – bare brug
Mere
sesamlaks-med-bagte-guleroedder-og-aertemos-0

Sesamlaks med bagte gulerødder og ærtemos

Dette er en ret, jeg efterhånden har lavet en del gange. Både fordi jeg synes det er meget lækkert, men også fordi det faktisk er ret nemt. Det er desuden én af de retter, som er lige nem, uanset om man laver det til én person eller fire. Og så er det jo også såååå pænt!
smoerstegte-boenner-1

Smørstegte grønne bønner med peberfrugt, hvidløg og feta

Det er altså ikke fordi, jeg ikke spiser rigtig mad for tiden. Jeg spiser nok bare mere – eller i hvert fald lige så meget – kage og dessert. Når jeg har brug for et afbræk fra det søde, prøver jeg dog at fylde ret godt på med grøntsager! Selv om en del af mine kager rent faktisk indeholder grønt i en eller anden afart, er det ikke helt det samme som en stor portion friske vitaminer! For et par dage siden bestod dagens primære grøntindtag af disse grønne bønner, som jeg har fundet hos Louise. Jeg ændrede et par
Mere
smoerstegtspidskaal

Smørstegt spidskål med bacon

Først og fremmest bliver jeg altså nødt til lige at takke jer for alle jeres søde kommentarer til mit sidste indlæg. I har taget så pænt imod det, og jeg er helt overvældet! TAK! Så for at vise min taknemmelighed, får I her en opskrift – næh, hele to opskrifter på en uge, hvad skal det dog ikke blive til?! 😀 (hovhov, nu ikke være flabet!) Nå, men dagens opskrift er altså et tilbehør. Jeg ved ikke, om det bare er mig, men nogle gange mister jeg altså lidt fantasien, når det kommer til tilbehør. Og det er altså begrænset,
Mere

Spaghetti af kinaradise = min nye favorit-grøntsagspasta!

Ja, nu afslører jeg jo lidt hele pointen med indlægget her allerede i overskriften, hvilket i virkeligheden nok er en dårlig blogging-strategi, men sådan kan det jo gå 😉 Jeg vil bare virkeligt gerne fortælle jer om min nyeste “opdagelse”! Som jeg måske har nævnt før, er jeg ikke kæmpe fan af squashgetti (squash i spiraler/spaghetti-form, forstås) i anden end rå form. Tilberedt squash bliver simpelthen for sjappet, sjasket, soggy og alt muligt andet, som jeg bare ikke rigtigt bryder mig om. Og ja, bevares, rå squash er da fin – men nogle gange vil man altså bare gerne have
Mere
IMG_0449

Spicy kyllingekarbonader med ostegratinerede grøntsager

Da jeg lavede madplan den anden dag, havde jeg lidt svært ved at finde på noget, jeg gad. Jeg browsede derfor Arlas opskrifter og faldt over denne. Det virkede ret lækkert, omend retten var lidt 80’er-agtig. Måske lige 80’er-agtig nok, så jeg valgte at bruge den mere som inspiration end som decideret opskrift, når det kom til stykket. Jeg valgte for eksempel at lave ostesaucen selv, hvilket virkede smartere end at købe en eller anden færdig-sauce. Derudover erstattede jeg svinekød med kylling – generelt lavede jeg “karbonaderne” mere a la mine kyllingefrikadeller. Faktisk ved jeg ikke hvad der gør karbonader
Mere
frikadeller1-4

Spidskålssalat med ananas og creme fraiche-dressing

Hov, det var da vist egentligt noget med, at jeg havde lovet jer en særskilt opskrift på den salat, jeg serverede nogle af mine frikadeller med, var det ikke? Nå, men bedre sent end aldrig, er det ikke sådan, man siger? 😉 Jeg har altid haft det sådan lidt både og med kålsalater med creme fraiche-dressinger – ja, i princippet med dressing generelt, men nu forsøger jeg mig lige at holde mig til emnet for en gangs skyld. Jeg synes hurtigt, at en creme fraiche-dressing kan blive lidt for tung og overvældende ift. bare at bruge creme fraichen i en
Mere
Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Spidskålssalat med pesto, basilikum og avocado

Jeg ELSKER pesto! Det er vi nok mange, der gør. Faktisk, når nu jeg tænker over det, tror jeg egentligt aldrig, jeg har mødt nogen, der ikke kunne lide pesto. Men måske du sidder derude? Men hvorom alting er, så synes jeg altid, at jeg – til trods for min pestokærlighed – har en rest tilbage, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge til. Sker det mon også for jer? Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke bare kan spiser det på “alt” – hvis jeg kunne det, skulle jeg jo nok få det brugt.
Mere
IMG_8593

Sprød fisk med rodfrugtsfritter og hvidløgsdip

Dette er ikke et måltid, man skal lave, hvis man kun tænker på kalorieindhold, for det er ikke i den lette ende. Til gengæld skal man lave det, hvis man tænker på sundhed og god smag, for til trods for det lidt højere kalorietal, er der udelukkende gode sager heri. Det er en fantastisk udgave af fish ‘n’ chips, og generelt er det bare et virkeligt godt sammensat måltid. Jeg må gerne rose det sådan, eftersom det ikke er mig, der har fundet på retten. Den er fundet på Sofies Blog, og jeg har lavet meget få afvigelser i forhold
Mere
IMG_8074-1024x682

Squashdeller med gulerodstzatziki

Dette var hvad jeg lavede mandag aften. Og det faktum, at jeg først poster opskriften nu, afslører måske, at det ikke var den bedste ret, jeg har lavet. Okay, indrømmet, jeg har vist været meget heldig med det mad, jeg har lavet på det sidste. Og maden mandag smagte da også godt. Jeg tror egentlig bare det var sammensætningen, der kunne have været bedre. Jeg så opskriften hos Smitten Kitchen, og eftersom jeg havde en flere uger gammel squash liggende, som jeg købte på et tidspunk de havde dem til 4 kr i Netto, tænkte jeg at det var på
Mere
Squashspaghetti med basilikumpesto

Squashspaghetti med basilikumpesto og laks

En af de ting, jeg er blevet ret overrasket over ved LCHF er, at det ofte faktisk er hurtigere at lave mad! Nej, det er ellers ikke lige det, man ville forvente af en “specialkost”, men jeg sparer sådan set tid på en del ting. Tilbehøret fx. Man skal ikke afsætte tid til at koge pasta, ris eller kerner eller til at skrælle kartofler. Selvfølgelig skal der forberedes grøntsager, men det gjorde jeg jo trods alt i rigt mål i forvejen, så der er ikke meget der er ændret dér. Måske kommer det i virkeligheden nok mest an på, hvordan
Mere
Stegt flæsk med blomkål i persillesovs

Stegt flæsk med blomkål i persillesovs

Der er nok ikke nogen, der er i tvivl om, at jeg til tider er lidt sær, når det kommer til mad. For nyligt besluttede jeg mig dog for at bryde én af mine grænser ved at prøve stegt flæsk – og det faldt ganske fint sammen med at min mor inviterede ud at spise. Jeg foreslog et sted i Roskilde, der har stegt flæsk ad libitum og så var det da bare det, vi gjorde. Og så var jeg ellers omvendt på nul komma fem. Det er jo ikke som sådan fordi jeg var i tvivl om, at jeg
Mere
Bagt marineret tofu og stegte ris med gulerod, edamame og æg 9

Stegte brune ris med gulerod, edamame og æg

Jeg skylder jer vist efterhånden et indlæg eller fem, gør jeg ikke? Men nu afleverede jeg i hvert fald projekt i går, så nu er sandsynligheden for at jeg får indhentet mig selv pludseligt meget større! 🙂 Sammen med det tofu, som jeg bloggede om i sidste uge, lavede jeg en portion stegte ris ud af en rest brune ris, jeg havde i fryseren. Stegte ris er jo lidt sådan en rod-hvad-du-har-i-køleskabet-sammen-i-en-wok-agtig ret, så I kan bruge lige hvad I havde. “Lige hvad jeg havde” den dag var nogle edamamebønner i fryseren og en håndfuld gulerødder. Men alt kan som
Mere
IMG_1519

Stuvet spinat og spidskål

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at komme med en decideret opskrift på den stuvede spinat og spidskål, som jeg lavede i onsdags. Men det lader til, at der er flere af jer, der godt kunne tænke jer den, så here goes. Jeg lavede det lidt på gefühl, så husk at når I selv laver det, skal I sørge for at mærke jer frem, så det får den konsistens I gerne vil have. Der er ikke noget ved det, hvis det er for tykt eller tyndt 🙂 Faktisk blev jeg meget positivt overrasket over hvor godt jeg kunne lide det.
Mere
IMG_0814

Sur-sød savoykål med fisk og ris

For et stykke tid siden nævnte jeg denne ret i min julekalender, og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at lave den igen, så I kan få den lækre opskrift. Indrømmet, det er absolut ikke det pæneste måltid, men det opvejer smagen klart! Det ser formentlig ud af meget, når man står med et helt hoved kål i en gryde, men det svinder – som det meste kål – rigtig, rigtig meget, så mængden passer ca. til 4 portioner. Jeg lavede det hjemme hos min mor og bror, og – til trods for at min bror ikke kan
Mere
IMG_8091

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor klappede jeg i mine hænder, da jeg så idéen med at putte kikærter og feta i. Så er det jo et helt måltid, og jeg er – som I måske efterhånden har opdaget – ret glad for alt-i-en-skål-eller-gryde-måltider. Til en vis grad i hvert fald.
Mere
teriyaki-kylling-5

Teriyaki-kyllingespyd og broccolisalat med avocado og mango

Har jeg nogensinde fortalt jer om mit had-/kærlighedsforhold til 7-Elevens yakitori-kyllingespyd? Måske, måske ikke, men det er faktisk relevant for dagens opskrift, så nu får I den korte forklaring. Jeg ææælsker nemlig de kyllingespyd! Men samtidigt hader jeg dem også lidt. Smagen er ret fantastisk, synes jeg. Og så er det nemt, hvis man af og til får brug for noget mad “på farten” (i anførselstegn fordi jeg virkeligt ikke bryder mig om det udtryk). Omvendt er konsistensen og strukturen af kyllingen dog nogle gange lidt iffy, synes jeg. Lidt som om halvdelen af det bare er fedt, hvilket –
Mere
thaifiskedeller

Thai-fiskedeller med sprød salat i sukkerfri sweet chili sauce + sweet chili-mayo med basilikum

Vi kører ufortrødent videre med det thai- og asiatisk inspirerede mad her, så derfor blev jeg ekstra glad, da jeg blev spurgt om at udvikle en række opskrifter ud fra og med produkter fra Savannahs sortiment. Mange af jer har måske allerede set Savannahs produkter i butikkerne og ved, hvad konceptet indebærer, men for de af jer, der ikke har hørt om det før, kan jeg kort sige, at Savannah sælger afrikanske produkter i danske butikker med det formål at fremme udviklingen i Afrika gennem handel. Hver gang du køber produkter fra Afrika, via fx Savannahs sortiment, støtter du den
Mere
Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær - servering 1

Trippel-bønnesalat med bacon og tranebær [samt pandestegt fisk]

Som jeg fortalte i går, er jeg for ikke så forfærdeligt lang tid siden begyndt at spise bacon (igen). Og det betyder jo, at jeg nu har en helt ny smagsgiver/protein-/fedtkilde som jeg kan bruge i maden. Yay! I sidste uge lavede jeg denne fænomenale (hvis jeg selv skal sige det) bønnesalat. Jeg havde fundet nogle rigtigt pæne friske grønne bønner i Føtex og nuppede dem straks, da jeg desværre tit synes, at friske bønner er lidt kedelige i supermarkederne. Ærgerligt, for jeg er helt vild med dem. Nå, men anyway, jeg skulle i hvert fald finde noget at bruge
Mere
tundeller-3

Tundeller, bønnefritter og chilimayo

Nu opdagede jeg jo for nyligt, at frisk tun ikke just er en billig spise – og det er så faktisk mildt sagt! Da jeg bladrede mine kogebøger igennem i weekenden for at lave ugens madplan og faldt over denne opskrift i Ditte Ingemanns “LOW CARB fra The Food Club”, tænkte jeg, at tun i en mindre kostelig udgave ville være en fin kontrast. Jeg var desuden hurtigt overtalt af kombien med bønnefritter og chilimayo, fordi begge dele nok er nogle af mine yndlingsting i hele den vide verden! Faktisk var dette ikke mit første forsøg med tundeller – jeg
Mere
vintersalat-3

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

Jeg synes tit, man hører, at mange kan have problemer med at finde på, hvad de skal servere til deres mad. Fx ved de, at de skal have kylling, men de ved ikke lige, hvad de skal spise ved siden af, eller de har taget oksekød op af fryseren, men er lidt blanke i forhold til resten af måltidet. På det punkt er jeg nok lidt omvendt (p.s. ny yndlings-emoji!). Jeg er i højere grad sådan, at jeg fx finder på, at jeg vil lave en salat med grønkål, græskar og feta, men så ender den ide med at stå
Mere

Skriv en kommentar