Vegetariske hovedretter

Quinoagrød

Alternativ julegrød på quinoa

I dag er det den 1. december og dermed er julemåneden officielt startet. Ganske vist tyvstartede jeg en smule i går med juleoppyntning, julemusik og julegrød. Og især sidstnævnte vil jeg meget gerne dele med jer. For et par uger siden var jeg så heldig at få den bedste pakke længe. Faktisk var den så god, at jeg vælger at betragte den lidt som en tidlig julegave. Og den betegnelse er faktisk meget passende, for
Mere

Aspargestærte med parmesan

Nu hvor det var så godt vejr i weekenden og i går, fik jeg lyst til at begynde på noget lidt mere forårs/sommeragtigt mad. Desværre var det så ret skidt vejr i dag, men det ændrer ikke på, at denne tærte er god. Den er fra Spis Bedre 2/11. Dog vil jeg nok næste gang bruge en anden tærtedej næste gang, fx denne, da den her var ret fed i det – på den dårlige
Mere

Ærtehummus

For nylig så jeg denne hummus hos TrineCecilie, som dog normalt ikke har opskrifter, men hendes søster gæsteblogger vist nok lige for tiden. Under alle omstændigheder synes jeg den dér ærtehummus lød ret så lækker, så den gemte jeg straks i mit Evernote. Jeg brugte dog den originale opskrift fra TV2, da jeg selv lavede det i dag. Jeg vil mene at der er til tre portioner deri – selvfølgelig afhængigt af hvor meget man
Mere

Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

Indlægget indeholder affiliatelinks. Jeg vil godt lige starte med at understrege, at jeg absolut intet har rykket på farverne i efterbehandlingen i billederne i dag. Det er bare så grønt! Nok uden tvivl den grønneste pastaret til dato. Men det er måske heller ikke så underligt, eftersom alle ingredienserne deri er grønne egentligt. Selv pastaen er grøn, jeg har nemlig brugt pastaskruer lavet af grønne ærter, som I måske allerede har set i butikker eller andre
Mere

Bagt falafel i pita med coleslaw

I går lavede jeg falafler, men i stedet for at stege dem på panden i rigelige mængder olie, som man normalt gør, valgte jeg at bage dem. Har du nogensinde prøvet at bage falafler? Nej? Så skal jeg fortælle dig, hvorfor du absolut må prøve det næste gang: Det er fantastisk! Ganske enkelt. Og nu tænker du sikkert: Ja ja, men det gode ved falafler er jo netop at de er lækre og sprøde. Men
Mere

Bagt marineret tofu

Tofu er ærligt talt ikke noget, jeg har gjort særligt meget i før. Hvilket er svagt ironisk, da jeg jo faktisk var vegetar i et par år 😀 Egentlig har jeg kun prøvet at lave det én gang før – nemlig i denne ret, og i betragtning af hvor begejstret jeg var for den ret, er det overraskende at jeg ikke har gjort mere ud af det siden. Men i fredags fandt jeg en pakke
Mere

Bagt tomatsuppe

Vi kan vist efterhånden godt blive enige om, at det nu officielt er efterår desværre. Og efterår betyder suppe! I hvert fald for mig. Så i går lavede jeg mig sæsonens første portion. Nu lyder det ganske vist som om, jeg har været god og først lavet suppe nu pga. sæsonen, men i virkeligheden er det snarere fordi, min stavblender har været i stykker, indtil jeg endelig tog mig sammen til at købe en ny
Mere

Bagte grønne asparges med pocherede æg og parmesan

Hvis jeg skal være ærlig, er pocherede æg endnu en af de dér ting, som jeg altid nok har været lidt bange for. Men i fredags (troede jeg) havde jeg nogle grønne asparges som skulle bruges, så jeg besluttede mig for, at få overvundet den frygt og pochere et par æg til en bunke asparges med en lækker sommerfrokost til følge. Man siger jo tit, at folk der er virkeligt dårlige til at lave mad
Mere

Blomkål og kikærter i karry-kokos-sauce

Dette er virkelig fastfood af den gode slags. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at der gik 15 minutter fra jeg satte min fod i køkkenet til maden stod på bordet (okay, på skødet på en bakke foran computerskærmen). Det var så nemt, at jeg fik endnu dårligere samvittighed over at det har taget mig så lang tid at prøve det første gang. Opskriften er (endnu engang) fra kogebogen “Mit første køkken” af Maria Meldgaard –
Mere

Blomkålsfalafel med tahin- og yoghurtdip

Jeg kan dælme godt forstå, hvis blomkålsskeptikerne af og til har det lidt stramt med LCHF! Det er jo alle steder det stads, haha! Personligt kan jeg heldigvis godt lide blomkål, hvilket altså gør det en del nemmere, fordi selv om mange af de erstatninger, man kan lave med blomkål, faktisk ikke smager af blomkål, er det nemmere at turde prøve sådan noget, når man godt kan lide smagen i første omgang. Det er som
Mere

Blomkålsris med grønne bønner, agurk, feta, basilikum, lime og pinjekerner

Jeg foretrækker oftest at planlægge mine måltider først og så derefter købe ind til det. Jeg synes nemlig ofte, at jeg kommer lidt i vildrede, hvis jeg pludseligt skal finde på noget at lave ud fra en enkelt eller flere specifikke råvarer. Men så sker der alligevel en sjælden gang dét, at en tvungen opfindsomhed ender i noget virkeligt, virkeligt godt! Fx et blomkålshoved som skal bruges, og som først medfører den største fantasiløshed længe –
Mere

Bønnesalat med feta og avocado

  Madpakker! Jeg er forhåbentligt ikke den eneste, der ville ønske at man bare kunne spise frokost hjemme hver dag?! For madpakker er da djævlens værk – eller det kan det i hvert fald være. Det er utroligt sjældent, jeg “bare” har rugbrød med; hvis det endelig en sjælden gang sker, er det oftest fordi jeg har lavet hummus eller også får jeg min eneste madpakke-rugbrødmad: rugbrød med flødeost og kyllingepålæg. Men hvis jeg kan
Mere

Broccoli og butterbeans med cremet feta

  Nogle gange er der ikke noget bedre end at bruge lang tit i køkkenet og rigtigt hygge om madlavningen. Men andre gange, må det gerne være nemt og gå stærkt. Sådan har de fleste af os det sikkert i hverdagene. Hvis man kommer hjem sent, gider man sjældent bruge tid og kræfter på at lave mad, og så skal maden helst kunne stå på bordet inden for en halv times tid. Sådan et måltid
Mere

Bruschetta med langtidsstegte tomater og frisk mozzarella

Valentine’s Day Tema 2: Ren kærlighed Lad os sætte stemningen for dig: Der er ild i pejsen, vinen er trukket op, og fra pladespilleren strømmer Barry Whites sexede toner. I stearinlysenes skær er bordet dækket til to. Det er nu, du slår benene væk under ”that special someone” med denne tre-retters kærlighedsmenu, bogstavelig talt sammensat med en rød tråd – alle tre retter spiller nemlig på farven rød. Retterne kræver lidt planlægning, og at man
Mere

Cannelloni med ricotta og spinat

  Så fik jeg langt om længe prøvet denne opskrift på cannelloni, som jeg har haft liggende i umindelige tider… eller i hvert fald i et par måneder. Og nej, jeg fandt ikke cannelloni-rør, selvom jeg var den halve by rundt, men så brugte jeg bare friske lasagneplader, og det fungerede i og for sig også fint. Selvom de måske godt kunne være blevet lidt pænere og runde 🙂 Jeg lavede cirka halvanden portion af
Mere

Chili sin carne

Halløj, kan I huske mig? Det er mig, der plejede at blogge tit og ofte om mad og lignende her på adressen. P.t. lader jeg til at have forsømt jer lidt, men jeg håber ikke at I tager mig det ilde op – det sker vel for selv de bedste 😉 Men eftersom i dag, den 1. oktober (duh!), er International Vegetardag, tænkte jeg, at denne opskrift ville passe som fod i hose, hvis jeg
Mere

Cremet linseret med blomkåls- og kartoffelmos

Hvorfor er det egentligt, at mange af de lækreste retter altid er så ufatteligt ufotogene? Er der nogen, der har en god teori? Måske det er fordi, mange af dem oftest er i comfort food-stilen? Det var denne ret i hvert fald. Oftest er comfort food dog i den lidt usunde ende, og det er denne ret absolut ikke (i hvert fald ikke ifølge min opfattelse af sundhed). Linser er jo helt sikkert sunde og
Mere

Daal med grøntsager og grove pandebrød

  Jeg har længe gerne ville prøve at lave daal. Jeg har bare haft problemer med at finde den rette opskrift. Enten var den helt uden grøntsager, hvilket resulterede i ren linsegrød – ikke lige det, jeg var ude efter. Eller også var der nogle grøntsager i, som jeg ikke kunne lide, fx porrer eller løg i overflod. Men så fandt jeg opskriften her på Katjas blog. Det eneste ‘problem’ med den, var at der
Mere

Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

Indlægget indeholder affiliatelinks. I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være
Mere

Enchiladas med sorte bønner

Kender I de dage, hvor hvad der står på menuen bare giver sig selv? Sådan en dag var det for mig i går. Jeg havde en åben pakke tortillaer, som mest af alt lå og fyldte, jeg havde nogle peberfrugter, der skulle bruges – i princippet havde jeg også sorte bønner i fryseren, men der var ikke nok, så der måtte jeg ty til en dåse, som dog også fungerer fint i denne ret, jeg
Mere

Falafel

Jeg var som bekendt engang vegetar i et par år. Og ikke en eneste gang i den tid prøvede jeg at lave falafler. I lang tid troede jeg det var megasvært og jeg var sådan set ikke særligt tryg ved kikærter i det hele taget. Men på et tidspunkt vendte jeg på en tallerken og nu elsker jeg dem. Og denne her falafelopskrift – den skal I simpelthen prøve. Det er næsten for nemt til
Mere

Falafel med chiliristede søde kartofler og hytteost-raita

Dagens aftensmåltid blev stykket sammen af inspiration forskellige steder fra. For lang tid siden faldt jeg over denne opskrift, men efterfølgende er jeg blevet så glad for min standard falafelopskrift at jeg valgte at bruge den. For at få noget lidt ‘vådt’ til faldt valget på en hytteostsalat – hvor jeg først mens jeg lavede det, opdagede at det jo rent faktisk minder ret meget om en raita – som dog bare er med yoghurt
Mere

Falafel med quinoa-tabbouleh

I dag lavede jeg en meget lækker forårs/sommeragtig ret, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo 😉 Idéen har jeg fået fra Emily Salomons blog, som er en af de få modebloggere, jeg følger, hvilket skyldes, at hun også jævnligt blogger om mad. Jeg serverede det med pitabrød (de frosne fuldkorns fra Hatting) og en hurtig dressing af skyr, A38, sambal oelek, cayennepeber, salt og peber og citronsaft. Find opskriften på
Mere

Fetasalat med pasta

Lige for tiden skriver jeg projekt med min gruppe hele dagen, da vi skal aflevere på onsdag om en uge. Det er derfor ikke de store udskejelser, jeg får foretaget i køkkenet, og derfor kommer der heller ikke så voldsomt indlæg fra mig lige for tiden. Jeg planlagde allerede engang i sidste uge at afprøve denne salat pga. min nyfundne kærlighed for feta, men først her til morgen, blev det en realitet. Rugbrødsmadder var bare
Mere

Frittata med spinat og feta

Morgenmad er som udgangspunkt ikke noget, jeg går særligt højt op i. Engang var jeg en af de mange, som slet ikke spiste morgenmad, men så lærte jeg mig selv at gøre det fast, og nu er jeg næsten altid sulten, når jeg vågner – eller også bliver jeg det hurtigt. Vanens magt, I ved. Men mens jeg hurtigt bliver træt af at spise det samme igen og igen til de andre måltider i løbet
Mere

Fyldte peberfrugter med krydrede sorte bønner

Endnu en gang spammer jeg herfra – men det kommer I nok til at finde jer lidt i det næste stykke tid. For jeg hverken lyver eller overdriver, når jeg siger, at jeg indtil videre har gemt 34 opskrifter derinde fra! 2 down, 32 to go 😉 Men det kan være det forklarer lidt om, hvorfor jeg er så vild med den blog. Ikke alene er sproget medrivende og velskrevet, men opskrifterne tiltaler mig stort set
Mere
Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - servering

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin

Efter snart at have blogget on-and-off i over to et halvt år, sidder det dér med at huske/skrive ned, hvad retter indeholder, nærmest på rygraden. Det er en vane, der er så indgroet, at jeg efterhånden gør det uden at blinke. Og netop det er faktisk en af mine yndlingsting ved at have en blog. For nogle gange får man – næsten som ved et lykketræf – lavet noget, der bare er helt og aldeles
Mere

Grønkålstærte med hasselnødder

Umiddelbart virker tærte måske ikke lige som det mest oplagt valg, når man undgår korn. Ikke desto mindre var det det, min aftensmad stod på tre aftener i sidste uge. “Tricket” består ganske enkelt i blot at udelade tærtebunden. Det er absolut ikke et originalt eller nyt trick, men det løser problemet med bravur. For helt ærligt, så er det jo ikke bunden i en tærte, som smager godt 😉 Der findes garanteret en masse
Mere

Grønne bønner med feta og solsikkekerner og nye kartofler

Dette er et måltid lige efter mit hjerte! Jeg elsker nye kartofler, og hvis det ikke var fordi jeg hader at skrabe dem, spiste jeg det sikkert hver dag – næsten da. Jeg har lavet bønner på den måde en gang før, og det er også lige noget, der tiltaler mine smagsløg. Man skal selvfølgelig kunne lide kartofler og bønner, for at denne ret er god, men i så fald er den altså også lige i
Mere

Grøntsagswok med nudler, kokosmælk og rød karry

Dette – og variationer heraf – er helt sikkert min livret lige for tiden. Jeg laver det mindst en gang om ugen – og så er der jo gerne rester til en-til-to måltider 😉 Indtil videre er denne variant min favorit. Og så er det så nemt, at det næsten gør ondt overhovedet at skrive opskriften. Men jeg synes helt sikkert I har fortjent den alligevel! Jeg bruger for det meste frostgrøntsager – jeg kan egentligt
Mere

Gulerodslasagne

Jeg spiser jo som bekendt ikke oksekød, men jeg synes alligevel at lasagneideen er fantastisk. Pasta + cremet sauce + ost = lækkert. Derfor afprøver jeg jævnligt diverse lasagner uden kød – og denne er en af de bedre. Denne er endnu en af de opskrifter med høje vurderinger, jeg har fundet på Alletiders Kogebog. Jeg syntes det var lidt underligt at der skulle æg i, og efter at have smagt den, ville jeg egentligt
Mere

Gulerodstærte med chili og forårsløg

I mit indlæg om madtærter, som jeg gerne vil prøve, var også denne gulerodstærte fra Smagsløjer. Jeg falder altid nemt for opskrifter, som mere eller mindre udelukkende består af basisingredienser – især hvis de oven i købet smager godt. Christina skriver selv, at hun næste gang vil tilsætte chili, og da jeg også tænkte, at den nok nemt ville komme til at mange noget “zing” uden lidt ekstra, valgte jeg at tilsætte både chili og
Mere

Halloumi og æg

For et stykke tid siden havde jeg jo som bekendt læseferie, og i den forbindelse benyttede jeg muligheden for at prøve noget nyt til morgenmad – det er ellers ikke der, jeg normalt bruger de store armbevægelser ift. variation, da det helst bare skal være hurtigt og nemt i hverdagene, når jeg skal af sted. Og i weekenden eller når jeg har god tid, ender jeg tit med bare at skippe den helt, til fordel
Mere

Hjemmelavet kikærtepasta med pesto

Jeg er normalt ikke rigtigt en der bander, men føkk altså hvor var det her godt!!! 3-udråbstegns-godt! Nu er det jo ikke mig, der har fundet på, at man kan lave pasta af kikærtemel, så det kan jeg desværre ikke tage æren for. Men efter at have haft det på min liste længe, fik jeg i Rom genfundet min pastakærlighed i sådan en grad, at jeg faktisk investerede i en pastamaskine, så jeg kunne gå hele vejen.
Mere

Hummus

  Jeg eeeelsker hummus. Og faktisk er jeg nok lidt mærkelig med hensyn til hummus, da jeg faktisk allerbedst kan lide den lun. Ej, jeg ved jo ikke hvordan andre har det – jeg ved bare, at det er mere kotyme at spise det koldt. Men hvis man laver hummussen lige efter man har kogt kikærterne og så spiser den med rugbrød og gulerødder, er det virkeligt lækkert, hvis I spørger mig. De fleste har
Mere

Hvidløgssuppe med 44 fed

Jeg kører på med projekt “farvel forkølelse”, denne gang med en hvidløgssuppe som lyder noget heftigere, end den faktisk er. Inden for de naturlige forkølelsesremediers verden er hvidløg efter sigende en af topscorerne – jeg har i hvert fald hørt, at det både skulle være godt for immunforsvaret, kunne bekæmpe virus og generelt være forkølelsesforebyggende. Den forebyggende del er jo lidt for sent nu, men hvis de andre ting har bare et gran af sandhed
Mere

Indisk inspireret kartoffelsalat

  Denne opskrift stammer fra Suveræne Succeser af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz. Det er ikke første gang jeg laver den opskrift og bestemt heller ikke sidste gang. Den er nem og lækker og faktisk meget mættende – især af en salat at være. Denne mængde er halv portion af hvad deres opskrift kræver, og til mig passer det enten til to frokoster/madpakker eller aftensmad hvis man spiser det alene, tror jeg. Jeg har desuden
Mere

Karamelliseret tofu med rosenkål og pekannødder

Jeg har en tilståelse. Til trods for at jeg var vegetar i (vist nok) omkring halvandet år, har jeg aldrig lavet noget med tofu før. Jeg tror egentlig kun jeg har smagt det én gang. Men da de havde det på tilbud i Netto for nyligt, tænkte jeg at det var på tide. Samtidig har jeg lige siden jeg første gang så denne opskrift haft lyst til at prøve den. Jeg har derfor ventet utålmodigt
Mere
karrykrydret-blomkaalssuppe-aerter-cashew-kokos1

Karrykrydret blomkålssuppe med ærter, cashew og kokos

Jeg vil gerne lige starte med at slå fast, at selv om det der med at være mejerifri er noget, mange LCHF’ere gør sig i, er det ikke noget, jeg har planer om at forsøge mig med på nuværende tidspunkt. Tonsvis af respekt til dem, der kan klare det, men jeg tror, at det bliver for kedeligt i længden for mig. Og så er jeg også usikker på, hvor jeg ville skulle få store dele
Mere

Karrysuppe med hvidkål, grønne bønner og valgfri protein

De sidste par dage når jeg har skulle finde ud af, hvad jeg gider at spise, har jeg kun haft lyst til følgende tre ting: lækker bøf (ja, nu er jeg sådan en, der spiser bøf) med herlig hjemmelavet bearnaise og grøn salat magen til den, jeg spiste i fredags (i øvrigt første bøf i maaange år, og jeg er endeligt overbevist! Endnu et tjek til nr. 9 på denne liste), fisk-rosenkål-bacon-flødesovs-kombien, eller asiatisk mad.
Mere

Fettuccine Alfredo med kylling og broccoli

Jeg er kun lige blevet færdig med at spise, men jeg er nødt til at dele denne ret med jer hurtigt, fordi det er aldrig sjovt bare at foodgasme i sin egen lille madboble uden at kunne dele fornøjelsen med andre! Nogen i mit Facebook-feed likede denne opskrift for et par dage siden, og jeg var ikke længe om at bestemme, at den skulle klart forsøges hjemme i mit køkken. Alt i én gryde er
Mere

Lun salat med sorte bønner, majs, peberfrugt og avocado

I fredags havde jeg brug for noget lidt anderledes end sædvanligt til frokost. Dels fordi min go-to frokost, når jeg er hjemme, er noget med æg, og jeg skulle have spejlæg til biksemad om aftenen. Og dels fordi det nogen gange bare er rart med lidt variation. Jeg havde en avocado, der gerne måtte indgå, og derudover kom jeg i tanker om en pose sorte bønner i fryseren, som passende kunne bruges også. Der var
Mere

Pasta alla vodka

Ja, I læste rigtigt, der er faktisk vodka i denne pastaopskrift. Det lyder måske lige weekendagtigt nok, men husk på, at selve alkoholen jo fordamper, så I bliver altså ikke fulde her, og I kan sagtens også servere retten for jeres børn! Så er det ligesom på plads. Kender I det, når man bare virkeligt får lyst til en god og snasket pastaret – selv om man egentligt ikke er verdens største pastafan og derfor
Mere

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

Faktisk er dette et gammelt indlæg og en gammel opskrift, som jeg nu vælger at genudgive. Jeg tænker nemlig at der er en del af jer læsere, som ikke fulgte med dengang jeg først viste den, og retten fortjener altså at blive vist. Det er superenkelt at lave, og det tager ikke meget længere end det gør at koge pastaen, men resultatet smager som om man har lagt meget mere arbejde i det. Hvis man
Mere

Pastagratin med spinat og gulerod

Denne gratin er lavet som en variation over en anden, som jeg lavede for snart et år siden. Dengang tænkte jeg, at det ville være fint med nogle flere grøntsager deri, så i torsdags gjorde jeg den tanke til handling – og jeg havde ret: det var bedre. Da jeg lavede tomatsuppe i søndags var jeg forudseende og kogte dobbelt portion pasta, så jeg havde den kogte pasta i køleskabet, hvilket gjorde det endnu nemmere.
Mere

Pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum

    Denne opskrift er virkeligt enkel, men samtidigt virkeligt lækker. Jeg laver den ret tit – og jeg tager for det meste bare de forskellige ingredienser på gefühl. Mængderne i opskriften er altså bare vejledende. Som en lille bemærkning er det ret vigtigt med gode tomater, der smager af noget. En god måde at tjekke dette på, når man står i supermarkedet, er ved at dufte til dem. Tomater, der dufter af tomat, smager
Mere

Perlespelt med sprød grønkål og kokosflager

  Mh-mh-mh! Nej, det ser muligvis ikke ud af så meget. Men det er her er ikke desto mindre uden tvivl en af mine nye livretter! Og der skal alligevel en del til, hvis jeg skal være ærlig 🙂 Jeg fandt opskriften her og tænkte med det samme, at det måtte jeg prøve på et tidspunkt – gerne inden for ikke alt for lang tid. Og da jeg så fandt en færdig-skyllet-ordnet-og-hakket pose grønkål i Irma
Mere
Quesadillas med cheddar, chili og peberfrugt & salsasalat

Quesadillas med cheddar, chili og peberfrugt & salsasalat

Har I egentligt nogensinde overvejet, hvordan det er at bo – eller bare spise – sammen med en madblogger? Billedet herover illustrerer det ret fint – der blev (dele af) min roomie i sin vanlige venteposition nemlig lige foreviget, fordi jeg alligevel syntes, at det var lige strengt at bede ham flytte sig, når nu jeg i forvejen var skyld i, at han måtte vente på sin mad, mens jeg sad der på gulvet og
Mere

Quinoa med asparges, spinat, pinjekerner og feta

 Nu er jeg igen inde i en af de perioder, hvor jeg ikke rigtigt gider at lave mad. Det sker desværre ind imellem. En smule bliver det dog stadig til – fx denne ret med quinoa, asparges, spinat, pinjekerner og feta samt citron, hvidløg og basilikum, som jeg lavede for nok snart halvanden uge siden. Jeg ELSKER forresten quinoa – selv om jeg ikke tror, det har været så tydeligt hidtil på bloggen. Måske det
Mere

Quinoa med broccoli, karry og mandler

Dette er endnu en af de opskrifter, som jeg har lavet flere gange og sjældent ændrer særligt meget på, fordi den er så god, som den er. Opskriften er fra Tøsekogebogen, og den største ændring jeg har foretaget i forhold til originalopskriften er at jeg tilsætter betydeligt mere hvidløg og ingefær samt lidt bouillon til quinoaen. Det får en meget mere afrundet smag. Hver gang jeg spiser quinoa, undrer jeg mig over at jeg ikke
Mere

Quinoasalat med ovngrillede friske majs, salatbønner og avocado

  Lige for tiden er jeg ret glad for at lave en “stor” portion af et eller andet om søndagen og så bruge det som madpakker i løbet af ugen. Det er lidt mere spændende end end helt almindelig rugbrødsmad, og så kræver det mindre tid om morgenen, hvilket betyder ekstra søvn 😉 I søndags lavede jeg denne quinoasalat, og har derfor haft lækker frokost de sidste fire dage. Jeg kan altså stå inde for,
Mere

Rød linsesuppe med kokosmælk og lime

Denne suppe er skabt med inspiration dels fra en opskrift i Magasinet Mad! 04/11 og dels fra denne opskrift fra Green Kitchen Stories (som desuden er en blog med utrolig flotte billeder, hvis I ikke kender den I forvejen!). Jeg valgte at blande de to, da jeg på den ene side rigtig godt kunne lide ideen med kokosmælk, som de lavede den i Mad! – hvis I ikke allerede har opdaget det, er jeg ret
Mere
Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

Sauterede rosenkål med æblecidereddike og spejlæg

I sidste uge fandt jeg en fin pose rosenkål i Føtex, som straks røg med hjem. Faktisk er jeg ret vild med rosenkål, selv om det måske er en grøntsag, som mange associerer lidt med kogt prut – eller noget i den dur 😉 Men hvis de små kål bliver tilberedt rigtigt, nænsomt og ikke for længe, er det virkelig en himmerigsmundfuld! Synes jeg 😀 Jeg blev inspireret til denne ret af denne opskrift på
Mere

Scoresalat med blomkål

Er du da vimmer, hvor var dette en lækker ret! Kender I det med at man har en opskrift liggende med bogmærke længe, fordi man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave den? Sådan havde jeg det med denne opskrift fra “Suveræne Succeser”, men det var da vist en fejl, for jeg har allerede lyst til at lave retten igen, så lækker var den. Jeg tilføjede blomkål og udelod oliven. Derudover brugte jeg
Mere

Spaghetti med broccoli, chili og ost

Jeg har nu lavet denne opskrift fra Arla tre gange eller deromkring, så jeg kan med sikkerhed sige, at det er en keeper. Jeg har stort set ikke ændre noget i forhold til opskriften udover lidt i forhold til mængderne (mere ost, anyone?). Jeg bruger ét helt broccoli til 2 personer frem for til 4, som opskriften oprindeligt angiver. Og bedømmelsen? Det er virkelig lækkert. Næsten overraskende lækkert, fordi det jo er så simpelt, men
Mere

Speltotto med spidskål og ingefær

Et spidskål rækker faktisk ganske langt måltidsmæssigt. I onsdags havde jeg et kvart tilbage, efter at have brugt resten på hhv. kylling sweet chili, stuvet spinat og spidskål og en gang ruskomsnusk. Jeg spurgte på twitter og facebook efter inspiration og mange af forslagene gik på asiatisk-inspirerede retter. Jeg endte dog på, at jeg gerne ville lave en ris/speltotto. Ikke desto mindre ville jeg gerne bibeholde det asiatiske islæt, som tydeligvis går godt sammen med
Mere

Speltsalat med grønne bønner, friske majs og feta

  I har muligvis bemærket, at jeg er lidt i salatmood for tiden – men sådan er vi sikkert mange, der har det om sommeren, tænker jeg 🙂 Den anden dag blev endnu en salat til i mit køkken. Jeg foretrækker til enhver en tid måltidssalater som denne, hvor man ikke behøver at spise noget til. Speltkernerne giver mæthed, kulhydrater og fibre, fetaen giver lidt protein og grøntsagerne giver yderligere mæthed og sundhed. Dressingen giver
Mere

Spidskålsklatter

Da jeg sidste weekend kom hjem fra et par dage hos min mor, var det medbringende et lækkert stykke varmrøget laks. Ja, man har vel lov at blive forkælet en gang imellem 😉 Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg ville bruge det. Skulle det bare smides i en salat sammen med den avocado, jeg også havde tiltusket mig, eller skulle der noget nyt til? Valget faldt på sidstnævnte, og jeg kom i tanker
Mere

Spinatlasagne med tre slags ost

  Jeg tror, jeg har fundet min nye yndlingslasagne! Kender I de retter, hvor alt bare går, som det skal, mens man laver det, og selve slutresultatet er så lækkert, at man har lyst til at spise hele fadet på én gang? Sådan er denne lasagne. Smagen er helt fantastisk, synes jeg. Det minder om en blanding af spinattærte og en virkelig lækker og ostet lasagne – den kombi, kan man da ikke sige nej
Mere

Spinatomelet med ost og cremede champignoner

Som jeg muligvis har nævnt før herinde, træner jeg crossfit i Fitnessworld et par gange om ugen – eller i hvert fald så ofte, som det passer med programmet og min krop kan holde til. For hold da magle, hvor er det bare drønhårdt! Og det er desværre heller ikke altid lige til at passe ind. Fx ligger der et hold onsdag aften klokken 19, hvilket betyder, at jeg de dage så først er hjemme
Mere

Spinatsalat med melon, avocado, mozzarella og sprødt drys

Endnu en gang er jeg blevet inspireret af en anden blogger. Denne gang er det hende her. Jeg lavede lidt om på mængderne, tilsatte mozzarella, som hun også foreslog, og brugte rapsolie i stedet for kokosolie. Det er virkeligt en lækker salat. Normalt er jeg ikke så forfærdeligt god til kun at spise salat, men denne indeholder mange af mine yndlingsingredienser, og eftersom der både er avocado, mozzarella samt nødder og kerner i hjælper det
Mere

Spinattærte med feta

SÅ blev det endeligt tid til den stakkels forsmåede spinattærte. Undskyld, rare spinattærte, det er ikke dig, du smagte godt, der kom bare lige noget med chokolade i vejen, og så er det jo op ad bakke for selv den bedste grøntsagsret! Lige for tiden forsøger jeg, at lave vegetarisk aftensmad i hvert fald én gang om ugen. Ikke fordi jeg har planer om at blive vegetar igen, det tror jeg aldrig sker, men dels
Mere

Sprød ostepaneret omelet

De af jer, der følger flere LCHF-blogs, har formentligt allerede set denne her. Men nu får I den ikke desto mindre i en udgave fra min hånd også. Der er selvfølgelig tale om den berømte (berygtede?) ostepanerede omelet, som jeg personligt lærte at kende via Jane (where else?). Den oprindelige ide stammer – vist nok – herfra. Jeg må indrømme, at jeg, da den først begyndte at florere på instagram, var en anelse undervældet. Ost
Mere

Squashdeller med gulerodstzatziki

Dette var hvad jeg lavede mandag aften. Og det faktum, at jeg først poster opskriften nu, afslører måske, at det ikke var den bedste ret, jeg har lavet. Okay, indrømmet, jeg har vist været meget heldig med det mad, jeg har lavet på det sidste. Og maden mandag smagte da også godt. Jeg tror egentlig bare det var sammensætningen, der kunne have været bedre. Jeg så opskriften hos Smitten Kitchen, og eftersom jeg havde en
Mere

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor klappede jeg i mine hænder, da jeg så idéen med at putte kikærter og feta i. Så er det jo
Mere

Tabbouleh-inspireret blomkålssalat og den bedste hummus

Engang lavede jeg hummus hele tiden, men nu er det faktisk længe siden sidst, og det er egentligt en skam. Jeg ved ikke 100% hvorfor. En del af grunden er nok LCHF, da bælgfrugter ikke er rigtigt low-carb, og at jeg ikke rigtigt spiser hummus uden brød. På det sidste har jeg gået og haft lyst til at lave det, og nu hvor jeg spiser brød lidt igen indimellem, var et hummus-måltid mere oplagt. Det
Mere

Tacos med vegetarisk linsefyld

  For ikke så lang tid siden, fandt jeg denne opskrift. Eftersom jeg jo ikke spiser oksekød – og hakket oksekød er det klassiske fyld i en taco, er det meget lang tid siden jeg har fået tacos. I hvert fald fem år! Så jeg tænkte, at det da kunne være skægt at prøve en vegetarisk udgave. Faktisk har jeg aldrig gjort så meget i linser. Hvis man tænker over det, er jeg egentlig en
Mere

Tærte med grønne asparges og parmesan

Kan I klare endnu en tærte mon? 🙂 Vores påskefrokost i lørdags var jo en sammenskuds-én af slagsen, og mit bidrag var dels desserten og dels denne tærte. Jeg havde nemlig hørt en lille fugl synge om, at der ville være laks, og hvad passer bedre til laks end asparges?! Okay, så langt det meste passer faktisk til laks, men I ved, hvad jeg mener! En tærte var desuden en fin måde at sørge for,
Mere

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på Instagram, Twitter eller Facebook har garanteret allerede set mig flashe den op til flere gange, men nu bliver selve bloggen
Mere

Tomat- og squashsuppe med pesto og osteklatter

Typisk. Lige som man i sidste uge gik og nød forårsvejret og de lidt lunere temperaturer og tænkte, at NU måtte vinteren da være forbi, skyllede den sibiriske vinter og orkantilstande ind over os igen. Jeg magter sgu snart ikke mere! Selv om det i skrivende stund er blå himmel udenfor, og solen skinner, ville jeg ofre ret meget for lunere vejr. Jeg er træt helt ind til knoglerne af at fryse hele tiden og
Mere

Tomatsuppe med kartoffel, gulerod og mascarpone

I tirsdags blev min forelæsning aflyst pga. sygdom, så jeg havde pludselig en helt fri dag. Og når jeg har fri, skal der laves lækker frokost! Det passede meget perfekt med, at jeg havde en rest mascarpone, fra da jeg lavede cheesecake for snart to uger siden, som det var på høje tid at jeg fik brugt. Jeg havde en gang for et godt stykke tid siden set, at Ann-Christine havde lavet en tomatsuppe med mascarpone
Mere

Tomatsuppe med mascarpone og basilikumsolie + krydrede hvidløgsflutes

I går var en af de der herlige (not so much) dage, hvor det øs-pøs-regnede om eftermiddagen, da jeg skulle cykle hjem fra jobbis. Og oven i købet skulle jeg ikke engang direkte hjem, så jeg var så heldig at blive tæt-på-gennemblødt hele to gange på én eftermiddag. Hvor heldig har man lov at være?! Det er ikke lige i de tilfælde, man sætter mest pris på at være cykeltypen – selv om jeg resten
Mere

Vaffelsandwich med veggie pålæg, avocado og feta

Indlæg sponsoreret af Den Grønne Slagter. Selv om jeg engang var vegetar i flere år faktisk, kan man nok ikke længere kalde mig nogen som helst form for vegetar. Måske lige på nær “fleksitar”, omend det oftest er mere tilfældigt, end noget jeg planlægger på som sådan. Jeg kan godt lide kød nu, men det er noget, som jeg ikke har noget problem med at undvære, hvis jeg bare har et værdigt alternativ. Så da jeg
Mere

Vandmelon, agurk og feta = sommerfavorit! ❤

Øj, hvor er det bare et skønt vejr, vi (fortsat) har, hva’? Jeg har da vist “valgt” det perfekte år at køre staycation på! Jeg er vild med, at det er solrigt, varmt og rart – på alle punkter på nær ét enkelt. Som jeg har nævnt før, har min appetit det nemlig med at lide et ordentligt indhug, når det bliver meget varmt. Eller, nej, det er faktisk ikke helt rigtigt formuleret. Jeg er
Mere

Vegetarisk biksemad af kartofler, gulerødder, ærter og spejlæg

I princippet har I allerede set denne ret, nemlig i denne uges Mandagens Måltider. Og måske var I allerede dér kvikke nok til selv at regne fremgangsmåden ud – det er nemlig langt fra en svær ret, hvilket blot er én af de ting, jeg elsker ved denne ret. En anden ting er min store kærlighed til både kartofler og æg, som gør, at denne ret er ganske fantastisk i mine øjne. Oftest, når jeg
Mere

Vegetarisk Thai Chili med quinoa og bønner

Normalt er simre/gryderetter som denne jo noget man mest spiser i vintermånederne. Men til trods for at vi officielt er halvt inde i forårsmånederne p.t., synes jeg stadig at vejret størstedelen af tiden virker koldt og vinteragtigt. I onsdags lavede jeg derfor denne chiligryde. Man kan jo lige så godt få det bedste ud af en dårlig vejr-situation 😉 Den oprindelige opskrift angiver at retten er til 8-10 portioner, så jeg havde egentligt tænkt mig
Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *