Ovnbiks med rodfrugter og kylling

Ovnbiks med rodfrugter og kylling

Nu er efteråret da helt sikkert kommet for at blive, hva’? Og det betyder rodfrugter, hvis I spørger mig! Rodfrugter er også en af de ting, som jeg skal være lidt bedre til at få spist på forskellige måde i år – jeg har lidt en tendens til oftest ‘bare’ at bage dem. Det er så nemt og så smager det jo også supergodt. Men de kan jo laves på mange flere forskellige måder, og det har jeg besluttet mig for at jeg skal forsøge mig med. Sikke mange projekter jeg får mig denne vinter 🙂

Der kommer forresten til at ske lidt nyt på bloggen om ikke så forfærdeligt lang tid. Jeg har indgået et samarbejde med et firma, som skal hjælpe mig med at “dyrke min hobby i et lækkert og nemt system med et super fedt design” samt med at “indfri min blogs kommercielle potentiale” – det betyder, som I nok kan udlede, at der dels kommer nyt design og dels at der kommer til at være lidt reklamer, som I forhåbentligt kan affinde jer med, hvis det ikke er ‘jeres ting’. Desuden – og det er nok det jeg glæder mig mest til – får jeg mit eget domæne! Men derudover kommer tingene selvfølgelig til at køre, som de plejer. Det er stadig mig, der blogger, min mad jeg viser, og jeg kommer ikke til at skrive om noget, jeg ikke kan stå inde for. Jeg håber selvfølgelig at I følger mig – og så vidt jeg har forstået bliver jer der er faste læsere vist nok automatisk flyttet med over, når den tid kommer. Rent praktisk vil der i næste uge fra mandag til fredag komme til at være en kort pause fra min side, da det hele skal flyttes over. Nå, nok om det – tilbage til maden.

Biksemad er faktisk en af mine livretter – i hvert fald når det bliver lavet på denne måde. Sjovt nok kan jeg næsten ikke huske nogensinde at have lavet biksemad ud af rester – jeg laver det gerne som en ‘ny’ ret. Men det har selvfølgelig nok også noget at gøre med, at jeg sjældent har rester, jeg ikke selv har planlagt. I går kørte jeg den dovne og spontane stil og købte noget færdigstegt kylling i Netto, som fungerede fint. Men det er selvfølgelig ideelt, hvis du har en rest kylling, steg eller andet, at bruge det. Kaloriemæssigt er det ikke en af de letteste retter – man kan selvfølgelig nøjes med ét æg for at skære ned, men jeg elsker æg, så det gør jeg ikke 🙂


3 portioner


350 g kartoffel
200 g rødbede
200 g pastinak
200 g gulerod
1 spsk rapsolie
2 tsk salt
1 tsk hvidløgsgranulat (tørret hvidløg)
ca. 400 g stegt kylling eller andet kød
6 æg


Alle mængdeangivelser på grøntsagerne er efter de er blevet skrællet og ordnet. 


Tænd ovnen på 200º varmluft.


Skræl alle grøntsagerne og skær dem i tern i den ønskede størrelse. Jeg foretrækker tern på ca. 1×1 cm. Vend dem med olie, salt og hvidløgsgranulat og fordel i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ca. 40 minutter – husk at vend rundt ind imellem.

Ovnbiks med rodfrugter og kylling
Ovnbiks med rodfrugter og kylling



Skær kyllingen i tern og bland med grøntsagerne. Giv yderligere 5-10 minutter, så kyllingen bliver varmet igennem.

Ovnbiks med rodfrugter og kylling


Ovnbiks med rodfrugter og kylling



Steg æggene på panden og server ovnbiksen sammen med spejlæg og HP-sauce.


Næringsindhold for én portion
Kcal: 558. Protein: 52g. Kulhydrat: 48g. Fedt: 19g. Kostfibre: 8,1g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *