Pangasius med nudler og ærter

I tirsdags fik vi denne wokret. Jeg har fødselsdag på mandag, og da der gik nogle ting lidt galt med min julegave, nemlig en Le Creuset stegegryde i creme (yay!), som ikke var den helt rigtige, så den skulle byttes, men de havde den ikke, yada, yada yada… fik jeg min fødselsdagsgave på forskud, så det kunne gå i orden. Og den gave var (er?) en lækker wok – også fra Le Creuset – de kan nu altså deres kram de franskmænd ;D I tirsdags var officielt ikke første gang jeg prøvede den – det var da jeg lavede denne ret. Dengang  glemte jeg bare lige at fortælle (læs: prale) om den 🙂

Opskriften på tirsdagens ret fandt jeg på Alletiders Kogebog. Den skulle egentlig have været med lyssej, men pangasius er altså lidt mere lettilgængeligt – og så smager det også herligt efter min mening: fiskeagtigt, uden at smage af kogt torsk!

Den ingefærdressing/sauce man bruger i retten skal koges først. Det syntes jeg var lidt specielt. Den eneste mulige årsag herfor, som jeg kunne komme på, var, at det er for at opløse sukkeret. En anden gang kunne jeg dog godt finde på bare at blande det og hælde det over retten for at spare opvask.

 


Pangasius med nudler og ærter 

4 personer

 

Fisk:

* 600 g pangasius eller anden hvid fisk

* rapsolie

* 3 fed hvidløg

* salt og peber

 

Ingefærdressing:

1 1/2 dl soja

* 1/2 dl sukker

* 15 g frisk ingefær

* saften af 1 limefrugt

 

Nudler:

* 300 g grove nudler

* 150 g sukkerærter eller slikærter

* 1 bundt forårsløg

* 5 champignoner (kan udelades)

* 650 g ærter fra frost

 

Tænd ovnen på 175º varmluft.

Hak eller riv hvidløg fint og bland med 3 spsk rapsolie og salt og peber. Gør det evt. i en blender eller minihakker. Læg fisken i et fad – skær dem evt. i mindre fileter først – og pensl med marinaden. Fisken bages i 15 minutter, til den er lige netop gennembagt. 

Kom soja, sukker, limesaft og ingefær i en blender og kør til der ikke er nogle store klumper. Alternativt kan ingefæren rives fint og blandes med de resterende ingredienser. Vælg selv om du vil koge saucen igennem i en kasserolle i 5-7 minutter (se bemærkning ovenfor).

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og dræn dem herefter for vand.

Skær sukkerærterne i halve på langs, hak forårsløg fint og skiv champignoner. Varm en wok godt op og hæld lidt olie på. Svits nu sukkerærter, forårsløg og champignoner i et minuts tid. Tilsæt ærterne og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt nudlerne og ingefærsaucen, lad svitse et øjeblik længere og smag til.

Server.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *