Panna cotta med krydrede æbler

En af de sværeste ting ved at blogge er faktisk ofte at finde noget bare nogenlunde varieret at skrive om de mange forskellige opskrifter. Nogle gange har min indre 3-årige – som faktisk er utroligt dominerende til tider og bare vil se Disney-film he-le tiden! – mest lyst til bare at råbe “lækker lækker lækker, spis spis spis!” og få det overstået. Men ærligt talt er det nok ikke det bedste træk, sådan hvis man gerne vil tiltrække læsere, hvis alder kan tælles på mere end én hånd 😉

Når jeg laver menuer – især til gæster – bestående af mere end én ret, gør jeg altid mit bedste for at få retterne til at hænge sammen og enten være baseret på et eller andet tema, have nogle ingredienser, smagsnuancer eller andet til fælles. Jeg synes dog desværre tit, det kan blive lidt besværligt med desserter. Måske det bare er mig, der mangler fantasi, eller tænker for meget på chokolade og kun chokolade, det skal jeg ikke kunne sige. Men denne her dessert, som jeg fandt inspiration og opskrift til hos Arla, var bare lige i øjet! Efterårsagtig og hyggelig og superlækker – hvilket vist også snildt kan siges om hovedretten!

Nu er det jo ikke fordi panna cotta er den mest innovative dessert, men jeg har personligt aldrig lavet det før, til trods for at det jo sådan set er en oplagt LCHF-dessert (panna cotta betyder jo trods alt kogt fløde!!). Jeg syntes dog, at “den klassiske” med noget bærtopping var lige tamt nok – selv om det nok også havde været lækkert. Så jeg blev glad, da jeg fandt denne opskrift – og den var ganske rigtigt übernem at LCHF-icere: Sukker erstattes med hhv. Sukrin+ og Sukrin Gold, og så ændrede jeg lidt på forholdet mellem fløde og creme fraiche for at banke fedtprocenten lidt yderligere op, og upti-vupti, så var der fandens lækker dessert til folket. Ja, jeg klager nu heller ikke!

Dette er vitterligt en af mine yndlingsdesserter fra nu af! Og eftersom de lækre banditter ikke engang indeholder chokolade ved I, at det er store sager, når det kommer fra miss chocolate-lover her! Så måske jeg, når det er sagt, alligevel godt kan slippe af med bare en enkelt omgang “lækker lækker lækker, spis spis spis!”? Jeg håber! 😀

Udskriv
Panna cotta med krydrede æbler

Antal: 8 personer
Ingredienser
Panna cotta
  • 4 blade husblas
  • 1 spsk vaniljepulver eller kornene fra 2 vaniljestænger
  • 1/2 liter piskefløde
  • 4 spsk sukrin+ eller tilsvarende sødning
  • 3 dl creme fraiche 18%
Krydrede æbler
  • 4 store æbler
  • 4 spsk sukrin gold
  • 1 dl vand
  • 2 stjerneanis
  • 2 stænger hel kanel
  • 16 kardemommekapsler
Til pynt
  • 50 g mandelflager
Sådan gør du
  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Kog imens fløde, vanilje og Sukrin+ langsomt op i en tykbundet gryde, indtil fløden så småt begynder at koge.
  3. Tag af varmen og rør husblas ud i den varme fløde. Vend så creme fraiche i til en jævn masse og fordeli otte portionsglas. Stil på køl, gerne tildækket, i min. 4 timer.
  4. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i tynde både. Smelt så Sukrin Gold i en gryde, tilsæt vand og krydderier og lad koge i ca. 2 minutter. Vend så æblerne i og lad simre ved svag varme i ca. 4 minutter, eller til æblerne er møre, men ikke udkogte. Lad æblerne køle helt af.
  5. Rist mandelflagerne let på en varm pande og lad dem køle af.
  6. Ved serveringen fordeles de kolde æbler oven på panna cottaen og der drysses med mandelflager.

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


18 comments

  1. Jeg laver også ofte panna cotta til dessert – for du kan skifte frugten ud med det som lige passer (jordbær, havtorn, grapefrugt og rønnebær er noget af det jeg har prøvet).

    Men jeg anvender skyr i stedet for creme fraichen 🙂

    1. Jeg ærgrer mig en del over, at der gik så længe, før jeg fik prøvet panna cotta første gang! Det er dog bestemt ikke sidste gang, kan jeg godt afsløre! 😀
      Skyr i stedet for er sikkert også godt. Creme fraichen er jo nok bare at foretrække ift. det høje fedtindhold og LCHF 😉

  2. Kære Xenia.
    Kan de laves dagen i forvejen?
    Har gluten allergi, og har fulgt din blog længe, jeg er stor fan. Simple opskrifter,der lykkes hver gang og smager himmelsk.
    Tak for inspiration.
    Efterårshilsner Mia

    1. Hej Mia
      Det kan du tro, de kan! Jeg ville bare stadig vente med at putte æblerne på til lige før servering, men både panna cotta og æbler kan snildt stå på køl og vente 🙂
      Held og lykke med det – og tak for rosen! Det kan være temmelig besværligt ikke at spise gluten, så jeg er glad for, at jeg kan hjælpe!

  3. Panna cotta er vild lækker og tror da helt sikkert at denne opskrift skal prøves 🙂
    Hilsen Line.

    1. Ja, jeg er bestemt (også) fan af panna cotta nu – jeg håber denne udgave (også) vil falde i din smag! 😀

  4. Haps haps haps 🙂

    1. Nu skal vi ha’ snaps? Nååå nej ;P

  5. Julie / It's My Passions

    Nøj hvor ser det bare lækkert ud – perfekt som både vinter & juledessert 🙂 Det må prøves engang!

    1. Ja, nemlig, det er den ideelle dessert til den mørke tid! Jeg kan kun anbefale den på det varmeste 😀

  6. Meget lækker panna cotta – den er allerede lavet adskillige gange herhjemme. Jeg har tilladt mig at gengive din opskrift på min blog med min måde at servere den på. Det håber jeg er i orden. Hvis ikke sig endelig til:)

    1. Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften! Og ja, selvfølgelig må du gengive opskrift – det er helt i orden! Lækkert med lakrids – jeg ville ønske, at jeg selv kunne lide lakrids, da der jo er vildt mange gode ideer til hvad det kan kommes i! 😀

  7. Gammel blogpost, men jeg vil alligevel tillade mig at knytte en kommentar: Det er helt unødvendigt at bruge creme fraiche. Ægte panna cotta er lavet på ren fløde, så hvis du vil have fedtprocenten op, så hold dig til kogt fløde med husblas 🙂

    Jeg kan i øvrigt anbefale at tilsætte revet citronskal – og skal det være rigtig godt, så KAN man faktisk også godt smelte en gang sukkerfri hvid chokolade i den varme fløde

    1. Det er helt sikkert ikke nødvendigt med creme fraichen, men det giver en überlækker syrlighed til desserten, som går rigtigt fint til æblerne og resten af dessertens sødme. Hvis jeg omvendt en dag skulle lave panna cotta med noget bærtopping, ville jeg helt sikkert bare bruge ren fløde 🙂
      Godt tip med den hvide chokolade i øvrigt – kan du anbefale en god sukkerfri en af slagsen? 🙂

      1. Det med syrligheden kan jeg godt sætte mig ind i 🙂
        Jeg tænkte mere på, om nogen troede, det var nødvendigt for konsistensen at komme creme fraiche 😉
        Når jeg en sjælden gang køber sukkerfri chokolade, er det altid fra cavallier – jeg synes de er bedst til det. Normalt køber jeg bare 85% chokolade og lever med det lille sukkerindhold, men hvid chokolade indeholder jo i sagens natur ret meget sukker 😛
        Måske kan man bruge kakaosmør? Hvis man gerne selv vil bestemme sødningen

        1. Jeg har faktisk engang prøvet at bage en kage, der skulle hvid chokolade i, hvor jeg brugte kakaosmør i stedet – det fungerede faktisk udmærket 🙂

  8. […] Og sidst men ikke mindst mine panna cotta’er med krydrede æbler. Muligvis min yndlings-efterårsdessert, og jeg har endnu heller ikke serveret den for nogen, som […]

  9. […] jo tættere vi kommer på julen, tænker jeg 😉 LCHF-venligheden dækker i øvrigt også over den herlige dessert, som jeg vender tilbage med en opskrift på her i løbet af ugen […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *