Parmesanfisk med pesto og tomat

parmesanfisk-3

Jeg var egentligt faktisk kommet til at love, at jeg ville udgive denne opskrift i går. Men så skete der det, som jo altså nogle gange sker, at det dér liv kom i vejen. I denne kontekst i form af noget lektielæsning, som jeg var lidt bagud med, et ret ustabilt internet, da jeg så endelig prøvede at få indlægget ud af verden, og sidst, men absolut ikke mindst, en omgang crossfit efter halvandet års pause, som nu har gjort, at min krop er gået i stykker på den der “overdrivelse fremmer forståelsen”-måde, I ved. Altså blev i går snarere i dag. Sådan går det jo en gang imellem.

Denne opskrift ligger meget godt i forlængelse af mit indlæg fra sidste uge om fast food – i særdeleshed apropos tippet om, at fisk er naturlig hurtig mad, idet det jo absolut ikke skal have for længe. I denne ret starter man med at tænde ovnen og rive en ordentlig bunke parmesan, hvoraf noget af det puttes oven på fisken, som så sættes i ovnen i 10 minutter, mens man laver pesto og skærer tomater. Og så er der faktisk mad. 15 minutter, vil jeg skyde på, at det tog! Hvis du har endnu mindre tid, kan du bruge en god købepesto (jeg er fx glad for Løgismoses), og så har du faktisk nok tid til overs til at dække bord eller lave sudoko eller file nejle eller hvad ved jeg.

Det eneste “krav”, der er til retten, som nok egentligt giver sig selv, pga. de kun 4-ish ingredienser (fisk, parmesan, pesto, tomater), er, at de ingredienser, man bruger, er af god kvali. Dvs. en god købt eller hjemmelavet pesto, en god fisk (og gerne en lidt tykkere filet, end jeg fik fat i, da den faktisk fik liiige lidt for meget, og osten skal jo trods alt nå at blive gylden og sprød), og ikke mindst gode søde og aromatiske tomater. Jeg er tossetypen, der dufter til tomaterne i supermarkedet, før jeg køber dem. Hvis de dufter af modne tomater, smager de som oftest også sådan – I opdager tydeligt, hvis de ikke dufter af noget, dem skal I ikke købe. Et godt tip er også at gå efter dem på stilk, de dufter (og ergo smager) oftest af mere.

En sidste sidenote: Jeg blev ganske fint mæt af denne portion (med lidt ekstra pesto til at spæde op, forstås), men en halv til en hel avocado on the side, som jeg gjorde til resterne til frokost dagen efter er nu også et fint supplement.

parmesanfisk-2

Udskriv
Parmesanfisk med pesto og tomat
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 fileter hvid fisk gerne min. 1 cm i tykkelse
  • 4 spsk revet parmesan ca. 10 g
  • salt og peber
  • 4 spsk pesto se opskrift nedenfor eller brug en god færdigkøbt
  • 250 g søde cherrytomater
  • evt. lidt ekstra parmesan til pynt
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på grill.
  2. Dup fiskefileterne tørre, læg på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og peber. Fordel revet parmesan oven på fisken og grill i ca. 10 minutter, til osten er gylden og sprød.
  3. Skær imens tomaterne i kvarte.
  4. Når fisken er færdig, anrettes de med tomaterne ovenpå efterfulgt af pesto og evt. lidt ekstra parmesan.
  5. Server.

 

Udskriv
Basilikumpesto
Antal: 2 dl
Ingredienser
  • 2 store håndfulde basilikumblade
  • 50 g pinjekerner, paranødder, mandler eller andet
  • 50 g parmesan eller pecorino romano eller lignende fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron saften heraf
  • 1 dl olivenolie
  • salt
Sådan gør du
  1. Blend alle ingredienser på nær olie og salt sammen, til det er finthakket.

  2. Tilsæt olien lidt ad gangen, til du når ønsket konsistens. 

  3. Smag til med salt.

parmesanfisk-1

4 comments

  1. Mhm. Det lyder dejlig nemt og lækkert. Det skal klart prøves snart, især fordi vores liv herhjemme også kommer lidt i vejen for at lave ordentligt mad. Så det skal være nemt og hurtigt 🙂

    1. Ja, nogle gange er der bare ikke tid til de mere langsommelige måltider 🙂

  2. Åh, det lyder super lækkert! Så god og kreativ måde at spise fisk på. Helt klart noget der snarest skal smages.

    1. Tak, Pernille, jeg håber, det falder i god jord 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *