Fluffy parmesanomelet med parmaskinke og asparges

parmesanomelet-asparges-skinke-2

Dette er et måltid af den slags, som man næsten ikke kan tillade sig at bruge spalteplads på at kalde en opskrift, men som omvendt er så forbandet lækker, at det ville være synd og skam, hvis jeg var den eneste, der smagte vidunderet (ikke at jeg tror, jeg er den første, der har fundet på det her, men I ved, hvad jeg mener 😉 ).

Jeg har lavet en variant af dette måltid flere gange, men denne version er uden tvivl vinderen. Grønne asparges og parmesan er i min bog et af de der perfekte makkerpar, hvis kombination er helt selvindlysende, og her bruger vi parmesanen primært i en lækker og luftig omelet, mens de grønne asparges omvikles med parmaskinke og svitses hurtigt på en pande, så de bliver møre, men stadig har rigeligt af friskhed og bid. Og så fyrer vi såmænd bare de lækre aspargespakker som fyld i omeletten. Pærenemt, og det perfekte måltid, til når man ikke lige gider lave mad, men gerne vil noget mere end bare et par spejlæg eller lignende. 

Opskriften rækker til to personer, eller du kan spise den ene halvdel, når den er frisklavet, og gemme den anden til madpakken. Den er herlig kold også, og det er bestemt ikke altid en selvfølge for mig!

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Fluffy parmesanomelet med parmaskinke og asparges
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 pakke parmaskinke eller bacon ca. 8 skiver
  • til stegning
  • 4 æg
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 håndfuld parmesan revet
  • salt og peber
  • smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
  1. Knæk de træede ender af dine asparges. Del i lige så mange bunker, som du har skiver skinke, og omvikl hver gruppe asparges med en skive skinke.
  2. Smelt smør på en pande og svits aspargesrullerne heri, til skinken har taget farve, og aspargesene er tilpas møre.
  3. Pisk imens æg sammen med piskefløde, revet parmesan og salt og peber. Smelt smør og/eller kokosolie på en anden pande af passende størrelse til din omelet (til 4 æg bruger jeg normalt en pande på 24 cm). Når panden er varm og fedtstoffet smeltet, hældes æggemassen på, og omeletten steges ved medium varme under låg, til den har sat sig og er gylden på bunden.
  4. Overfør forsigtigt omeletten til en tallerken, fordel dine aspargesruller på den ene halvdel og fold den anden halvdel over. Del omeletten i to og drys evt. med lidt ekstra parmesan ved servering.

parmesanomelet-asparges-skinke-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *