Jeg har tekniske problemer lige for tiden – med mit iPhoto som konsekvent nægter at være åbent i mere end 2 sekunder ad gangen. Derfor er jeg nu et par indlæg bagud, men det går jo nok alt sammen.
Dette er endnu en af de retter, som jeg længe har haft gemt i mit Evernote, men først er kommet til nu. Som nogle af jer måske har opdaget, bruger jeg faktisk meget sjældent tomat i min madlavning. Ikke fordi jeg ikke kan lide det, men måske synes jeg bare, der er så meget andet der er mere lækkert. Men den holdning blev da gjort til skamme i denne ret, som jeg lavede tirsdag. Ikke alene er den superhurtig og nem at lave, men den er jo faktisk også i den billige ende (især hvis man bruger frosne grønne bønner, hvilket selvfølgelig er et must uden for sæsonen). Jeg spiser jo altid fuldkornspasta, og i den kategori laver Levevis en ret god udgave, som jo bl.a. kan fås i Netto og Føtex. Men alm. hvid pasta kan selvfølgelig også gå – så mætter det nok bare lidt mindre.
Hvis man vil, kan man desuden undlade at varme rejerne på panden og måske bare lige smide dem hurtigt i saucen til sidst. Det sparer i hvert fald opvask!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Pasta med rejer, tomatsauce og grønne bønner
Ingredienser
- 200 g rejer optøede
- 500 g grønne bønner gerne friske i sæsonen
- 250 g fuldkornspasta
Sauce
- 1/2 tsk rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 dåse tomater eller tomatpassata
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
Sådan gør du
- Bønnerne ordnes og dampes i 8-10 minutter til de er tilpas møre.
- Blend tomaterne - det er nemmest med en stavblender. Hak chili og hvidløg fint. Olien opvarmes i en gryde og chili og hvidløg svitses heri. Tilsæt de blendede tomater og kog igennem. Smag til med salt og sukker. Lad simre, mens pastaen koges efter anvisning på pakken.
- Varm rejerne igennem i saucen og server.