Pastagratin med spinat og gulerod

Denne gratin er lavet som en variation over en anden, som jeg lavede for snart et år siden. Dengang tænkte jeg, at det ville være fint med nogle flere grøntsager deri, så i torsdags gjorde jeg den tanke til handling – og jeg havde ret: det var bedre. Da jeg lavede tomatsuppe i søndags var jeg forudseende og kogte dobbelt portion pasta, så jeg havde den kogte pasta i køleskabet, hvilket gjorde det endnu nemmere. Hvis man ikke har det, skal man jo lige regne lidt ekstra tid til kogning, men det er ikke det store, eftersom det alligevel stort set passer med at den kan koge mens man klargører grøntsager, feta og æggemasse og at ovnen varmer op.

Den originale opskrift er fra Politikens Store Kogebog. Opskriften nedenfor angiver, hvordan jeg har lavet den.

 

2 portioner

* 100 g fuldkornspasta tør vægt eller ca. 250 g kogt (gerne en lille type, fx suppehorn, macaroni el. lign.)

* 1 pose frisk spinat (ca. 250-300 g)

* 1 tsk herbamare urtebouillon (eller 1/2 bouillonterning)

* 150 g gulerod

* 150 g feta

* 2 æg

* 2 dl cremefine 7 % eller anden madlavningsfløde

* 20 g revet parmesan til pynt

 

Tænd ovnen på 180º varmluft.

Kog pastaen, hvis du ikke har en rest.

Skyl spinaten og blancher den kort i en gryde eller pande med det vand, der hænger ved, og bouillon. Når den falder sammen, drænes den i et dørslag.

Riv gulerødderne. Skær fetaen i mindre stykker eller smuldr den med fingrene.

Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og peber – vær ikke for nærig med saltet i denne ret.

Pensl et ovnfast fad med lidt olie og læg først en tredjedel af pastaen, herefter en tredjedel af både spinat og gulerødder og halvdelen af fetaen. Gentag med en tredjedel pasta, en tredjedel grøntsager og resten af fetaen. Slut med et lag pasta og resten af grøntsagerne.

Hæld æggemassen over og drys revet parmesan på toppen.

Bag gratinen i ovnen i ca. 40 minutter eller til æggestanden er stivnet. Hvis den begynder at blive for mørk, kan man dække den med sølvpapir det sidste stykke tid. Lad gerne gratinen hvile i en ti minutters tid, inden den serveres – så sætter æggestanden sig bedre. 

 

Næringsindhold for én portion
Kcal: 615. Protein: 30g. Kulhydrat: 59g. Fedt: 30g. Kostfibre: 9,3g.

7 comments

  1. Din nye blog ser vildt godt ud! Glæder mig til at gå på opdagelse.

    1. Tak tak 🙂 Det glæder mig at du glæder dig, hæhæ 😉

  2. Det ser rigtig godt ud. Og din nye blog ser virkelig fin ud. Henvendte du dig selv til blogHQ eller henvendte de sig til dig?

    1. Mange tak! Det var dem der kontaktede mig, og jeg skal indrømme at jeg var hurtig til at bide på krogen, så hvis de havde været ude på at fuppe mig, var jeg faldet i med begge ben 🙂 Men på den anden side, hvad skulle de dog få ud af at fuppe mig?! 😀

  3. Bente Sand Jensen

    Så fedt for dig Xenia.. Kan godt lide, at den ikke er blevet overplasteret med blinkende bannere som visse andre blogs derude.. Man kan ansøge på bloghq.dk om et samarbejde hvor de flytter ens blog kan jeg se 🙂

    1. Tak skal du have – og ja, det er jeg også selv ret tilfreds med. Oprindeligt var det egentlig meningen der skulle have været et reklamebanner øverst, men det viste sig vist at det var mere til gene end gavn ;)Ja, jeg har også set at de på deres hjemmeside nu har anført at man selv kan ansøge – da de kontaktede mig havde de dog ikke hjemmesiden oppe at køre endnu 😉

  4. Marianne Pedersen

    Her er blevet rigtig fint efter du er flyttet! 
    Men det jeg egentlig ville sige var, tak for inspiration! Jeg lavede den her ret i aftes og både min kæreste og jeg syntes den var en vinder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *