Peanutbutter ‘nana cheesecakes

I går var min tredje og sidste omgang af Dining Week, og jeg skulle med min mor og bror på Sticks ‘n’ Sushi, som vi er ret glade for og derfor benyttede chancen for at få det til lidt billigere penge og i øvrigt prøve noget lidt andet fra deres menu, end hvad vi normalt vælger. Den nyeste S’n’S er åbnet ved Amager Strandpark, som er relativt tæt på min lejlighed, så jeg var snedig og inviterede først familien hjem til mig for at de kunne hjælpe mig med at få hængt min gallerivæg op, som jeg endeligt i sidste uge tog mig sammen og bestilte rammer til, efter at have udkastet til det liggende på computeren i omkring et halvt år snart. Jeg er ikke superhandy, skal lige siges, selv om jeg prøver. Hvis I skal have bevis for den sag, har jeg hele to efter i går: 1) jeg har en tømmerblyant (som nogen har efterladt), og jeg følte mig meget handy med den kækt i håret – liiige indtil jeg skulle sætte en streg på væggen og prøvede at tegne med den forkerte ende, og 2) Da jeg skulle skrue skruen til den 5. ramme i, skruede og skruede jeg, uden at der skete noget som helst. Frustreret måtte jeg bede min bror om hjælp – hvortil han høfligt spørger, om jeg selv havde skiftet skrueretningen, da jeg skulle skrue en tidligere skrue ud. Hvilket jeg selvfølgelig havde. Så ja, den store tømrer bliver jeg nok aldrig! Til gengæld kunne jeg godt blive gallerivæg-planlægger eller indretningsarkitekt, fordi det endelige resultat er godt nok blevet godt, men mere om det på et andet tidspunkt!

Og hvis du lige nu sidder og tænker, hvad hele pointen med dén historie var, er det selvfølgelig, at jeg tænkte, at det måtte være på sin plads at lave noget lækkert til dem, når nu de kom og hjalp mig med lejligheden. Ergo lavede jeg disse cheesecakes. Jeg bladrede først i min inspirationssamling, besluttede mig for at bage banankagen fra min bog, bladrede lidt mere og ombestemte mig så til i stedet at lave disse små herligheder. Opskriften er næsten 1:1 tyvstjålet fra Louise, som jeg fandt dem hos, men selv som madblogger og kogebogsforfatter og alt det der, må man nogle gange indse, at ting er gode, helt som de er. Og det indså jeg med disse. Ikke at jeg dog var særligt i tvivl. Hvis du har læst min bog ved du netop, hvor vild jeg er med cheesecake i forvejen (og hvor nemt det i øvrigt er at lave uden mel og sukker, hvis man er til den slags). Og hvis du generelt har læst noget fra min hånd, ved du, at jeg er glad for peanutbutter. Så det tog ikke mange hjerneomdrejninger for mig at bestemme mig for at sætte dem på menuen – og på bloggen.

De smagte præcist lige så godt, som de ser ud – måske endda bedre. Selv om min mor, som egentligt ikke er så vild med peanutbutter (som med chokolade – spørg mig ikke, hvad der sker der!), var begejstret. Det er en tung dessert, som cheesecakes jo nu engang er, men fyldet er samtidigt luftigt og lækkert, og der er en god blanding mellem cremet og sprødt og sødt og saltet. Ligesom jeg allerbedst kan lide det!

Den opmærksomme læser vil i øvrigt bemærke, at der er fire cheesecakes på billederne og i opskriften, men at vi jo kun var tre, der skulle spise dem. Spørg lige, om jeg glæder mig til at guffe den sidste i dag? Perfekt mandags-treat på en regnvejrsdag! 😀

P.s. Hvis du undrer dig over titlen, skyldes det blot, at jeg ikke kan læse eller sige “peanutbutter banana” uden at høre peanutbutter ‘nana og straks sætter denne melodi sig fast. Selv tak.

Opskriften indeholder affiliate-links.

Udskriv
Peanutbutter 'nana cheesecakes
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Nøddeknas
Cheesecakefyld
  • 1/2 banan
  • 250 g mascarpone
  • 50 g creme fraiche 38%
  • 1 æggeblomme
  • 4 spsk peanutbutter
  • 2 spsk sukrin gold
  • 2 spsk piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 citron saften heraf
Desuden:
  • 1/2 banan
  • saltede peanuts til pynt
  • chokolade til pynt
Sådan gør du
  1. Hak nødderne mellemgroft og rist dem på panden med kakaonibs, sukrin gold og fibersirup, til alle nødder er dækket af karamel. Fordel så nødderne på et stykke bagepapir, så de kan køle af.

  2. Mos den halve banan med en gaffel eller lignende i en skål. Tilsæt så mascarpone, creme fraiche og æggeblomme, og piske det godt sammen med en elpisker.

  3. Smelt peanutbutter, sukrin gold og piskefløde sammen i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Det skal bare blive varmt og jævnt, det behøver ikke at komme helt op og koge. Lad det køle kort af og piske det så i mascarponemassen.

  4. Smag til sidst til med vaniljepulver og citronsaft.

  5. Saml dine cheesecakes i portionsforme på ca. 3 dl. Start med størstedelen af nøddeknaset i et lag i bunden af hver form. Fordel herefter halvdelen af cheesecakemassen oven på nødderne. Skær den halve banan i tynde skiver og fordel dem i hver form. Drys så med de resterende nødder og dæk med resten af cheesecakemassen.

  6. Sæt dine cheesecakes på køl i et par timer, så de kan sætte sig og blive faste. Lige inden servering, drysses med hakkede peanuts og chokoladespåner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *