Pebernødder

Jeg har aldrig været sådan synderligt begejstret for pebernødder, men jeg har efterhånden læst godt om dem fra Lagkagehuset flere steder, så da jeg så opskriften hos Valdemarsro, blev det dem. Min bror havde desuden spurgt om “vi” ikke godt kunne bage pebernødder i år – og jeg siger sjældent nej til en mulighed for at bage jo 🙂

De er helt sikkert gode – og meget bedre end købeversionen, men det kommer jo nok heller ikke som en overraskelse for nogen. Det er nok stadig ikke min yndlingssmå-/julekage, men denne hjemmelavede krydrede udgave er helt sikkert et skridt på vejen til at få mig overvundet 😉

Bare pas på med peberet, ikke? 😀 (og ja, jeg er godt klar over at den sang er om peberkager og ikke pebernødder, men den er da stadig skæg!)

Udskriv
Pebernødder

Opskrift efter Valdemarsro

Antal: 2 bageplader
Ingredienser
  • 250 g smør blødt
  • 250 g sukker
  • 1 tsk frisk ingefær revet
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt peber
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Pisk smør og sukker godt sammen, til det er lyst og luftigt. Bland fløden i ved lav hastighed og herefter krydderier og hævemidler. Tilsæt til sidst melet og bland det godt.
  3. Tril til små kugler og sæt dem forholdsvist tæt på to bageplader beklædt med bagepapir. Jeg fik vist lavet mine lidt for store, men de smager nu fint 🙂
  4. Bag i ca. 10 minutter eller til de er let gyldne.
  5. Lad dem køle af og put derefter i glas eller kagedåser.

4 comments

  1. Bagte de selvsamme pebernødder i sidste uge (så også opskriften hos Valdemarsro)! 
    Synes faktisk at de er enormt gode, men lidt svære at trille. Dejen var meget fedtet.. Havde du også problemer med det? 

    Kærligst Caroline
    http://www.icarolinesverden.blogspot.com

    1. Jeg synes faktisk ikke at jeg havde særlig svært ved det – kun i nogle få områder, hvor smørret lå i klumper, som gjorde det lidt fedtet. Kan det måske skyldes at dit smør ikke blev rørt ordentlig ud, eller at du ikke havde fået puttet nok mel i? Ellers ved jeg det ikke… Men heldigvis er smagen da stadig i orden 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *